Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret november 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013"

Transkript

1 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Kid och jag har varit med på två läger och på senaste talangmatchen mot Norge. Vi ser verkligen fram emot ett nytt läger och att lära känna nya lydnadsnördar, det ska bli såååå roligt! Lägren har varit kanonbra, utvecklande, inspirerande och roliga! Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Mina mål har nog varit samma hela tiden, men med hjälp av lägren känns det som om vi kommer närmare målet. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Definitivt Norgematchen, känns som lilla landsuppdraget, i truppen var det ett kanontrevligt gäng med en härlig laganda. Bilden ovan är från Norgematchen. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Otroligt roligt, en ära! Blev uttagna när vi var i Norge, känns superkul! Nu satsar vi mot målet i ett härligt gäng tillsammans. Alla hjälps åt och klurar på hur vi kan förbättra våra brister. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har ett nära samarbete redan, tack vare internet kan vi stötta varandra trots geografiska avstånd... Övrigt som du vill nämna: Vill tipsa er som ännu aldrig sökt, och även er andra som sökt tidigare, att söka i vår, efter nästa läger kommer Norgematchen!

2 Jessica Johansson CMMs Riva Riva Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Hammarö BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Riva skulle säga alla moment som innehåller kommandot apport. Själv gillar jag att träna och utveckla de flesta momenten. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Nej målen är de samma Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste är att få träffa så många duktiga hundekipage som också har höga mål. Det som har utvecklats oss mest är nog ambitionen om att hela tiden vilja bli bättre, all inspiration och stöttning som man får av alla duktiga träningskompisar och att både jag och min hund tycker att det här är sjukt kul. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Det känns otroligt roligt och hedersamt. Är så glad att vi får den här chansen och jag kommer verkligen ta vara på den! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Det är riktigt hög nivå i gruppen och jag tror vi kommer utvecklas mycket tillsammans, vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Viljan att hela tiden bli bättre i kombination med massa konstruktiv feedback, stöttning och peppning kommer göra oss i gruppen starka. Att ha roligt på resans väg är otroligt viktigt och det är jag säker på att vi kommer ha. Övrigt som du vill nämna: Jag är sjukt taggad och ser verkligen fram emot att växa tillsammans med de andra!

3 Lizette Olausson Revalill`s Gast "Gaston" Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Katrineholm BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Gaston älskar alla moment, men allra bäst tycker han nog om "rutan" och "hoppapport"! Själv har jag inget direkt favoritmoment utan blir allra gladast när jag får ihop helheten. När vi får till en bra förberedelse innan vi går in på plan, när vi får till genomtänkta transporter mellan moment där hunden fylls av glädje och vet att han är "världsbäst" efter avslutat moment och ställer upp inför nästa moment fylld av självförtroende och med max förutsättningar att lyckas även med det momentet. Det tycker jag är det svåraste, men även det roligaste, att få helheten att fungera så att tävling ser precis lika bra ut som träning, tävling efter tävling. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Nej, jag har nog samma mål som tidigare, höga mål, på gränsen till orimliga. Då trivs jag och presterar som allra bäst. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Det absolut roligaste är att få så många nya vänner med samma intresse. Sammanhållningen och glädjen man känner när man tillsammans hjälps åt och ser att det ger resultat är oslagbar. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Jag är riktigt, riktigt glad åt att få tillhöra denna lilla grupp av fantastiskt duktiga och trevliga tjejer! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har en riktigt bra sammanhållning. Vi träffas och tränar tillsammans, stöttar och peppar varandra i med och motgångar, analyserar varandras träningar och kommer med massor av tips och förslag på lösningar. Är vi ekipage med kapacitet att faktiskt nå så långt som till landslaget så tror jag att spetsgruppen ger oss de absolut bästa förutsättningarna att lyckas.

4 Pia Albinsson Borderness Hifi Hifi Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Arvika BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Jag har inget speciellt favoritmoment, men fartmoment är alltid kul! Just nu jobbar jag väldigt mycket med störningsträning och överträning. Jag tycker det är häftigt att våga utmana Hifi med svårigheter så att hon gör fel ibland, men ändå jobbar vidare med samma glädje och attityd för att lösa problemen. Ja, vi har varit med på två läger tidigare. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Nej, mina mål har inte förändrats, men de har blivit tydligare. Jag har fått en mycket större målmedvetenhet och motivation för att nå dit! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Otroligt roligt och hedrande! Ett stort kvitto på att vi är på rätt väg mot vårt mål. Det ger mig en extra kick att lägga ner ännu lite till med träningen för att bevisa att vi är värda denna plats. Det är också fantastiskt att få lära känna och samarbeta med så otroligt duktiga hundförare från övriga Sverige! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi påbörjade vårt samarbete direkt efter landskampen mot Norge i maj. Vi har i princip daglig kontakt över nätet där vi tipsar, råder, stöttar, lägger upp tränings-/tävlingsfilmer som vi diskuterar etc. Vi har också hunnit träffas några gånger och tränat tillsammans, trots långa avstånd mellan oss. Denna grupps styrka är framförallt att alla verkligen ger allt till varandra! Vi gläds med varandras framgångar, men ger också varandra ett enormt stort stöd i motgångar. Det är otroligt viktigt att ha en grupp runt sig som man känner sig trygg med i alla situationer för att nå långt, ensam kommer man ingenstans! Och om man inte ger, så får man heller inget tillbaka. Dessutom kompletterar vi varandra otroligt bra i den här gruppen. Vi har lite olika erfarenheter, träningsmetoder och tankar, samtidigt som vi ändå på något vis följer samma röda tråd. Framförallt har vi väldigt roligt tillsammans och det är viktigt! Övrigt som du vill nämna: Jag är mycket tacksam för att få denna möjlighet!! Jag vill passa på att tacka ledningen för lydnadslandslaget för allt engagemang och all tid de lägger ner ideellt, så vi får denna möjlighet att utvecklas. Och om Ni där ute är sugna på att ta er till landslaget, tveka inte att söka till talangtruppen, det är en otroligt bra skola på vägen mot landslaget!

5 Sophie Schelin Ullhedens Uhraia - Raia (malinois) Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Östersunds BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Vittringsprov och rutan. Du har ju varit med i både talangtruppen och spetsgruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Att vara med i talang- och spetstruppen är en otrolig chans och en verklig milstolpe i mitt hundtränande. Jag har känt mig stöttad och uppbackad och därigenom har jag vågat satsa på mig och min hund på ett helt annat sätt. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen/spetsgruppen och vad har utvecklat er mest? Att åka på läger är för oss väldigt viktigt eftersom vi bor långt ifrån närmaste inomhushall och har få träningskompisar. Ibland kan det vara jobbigt att ha höga krav på sig själv men genom att träna och umgås med likasinnade får man styrka från varandra och från gruppen. Det handlar om att våga ge och ta råd och konstruktiv kritik! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Jag känner mig verkligen privilegierad som har fått det här förtroendet och chansen att få träna med några av Sveriges bästa hundtränare. Det är en utmaning samtidigt som det känns otroligt skönt att veta att det finns människor som tror på ens förmåga och hundens kapacitet. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har regelbundna träffar där vi diskuterar våra hundar, olika träningsmetoder och tillsammans kan vi stärka varandras svagheter och få våra styrkor att glänsa ännu mer. Det krävs att man går in i en sådan här grupp med absolut tillit eftersom det ibland är mycket känsligt med hundträning! Det är ju våra älsklingar som vi tävlar med! Övrigt som du vill nämna: Jag hoppas fler söker till talangtruppen och inser hur bra hjälp som finns att få och hur roligt det är att träna med likasinnade! Vågar man bara släppa in andra i sin träning och ta åt sig av andras infallsvinklar så finns det inga gränser för vad man kan få ut av ett talangläger. Släpp kraven på dig själv och våga ta chansen!

6 Ann Landberg Askelons Jänta - Jänta (rottweiler) Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elitklass Just nu... Fritt följ, inkallning och fjärren. Favoritmomenten ändras ju hela tiden beroende på hur det går och vilken hund man har. Jag och Jänta var med på förra lägret. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Jag har fått betydligt tydligare mål för mig själv, på lång sikt! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla nya bekantskaper jag fått lära känna, som öppnade upp för träffar/kurser och träningstillfällen med otroligt duktiga hundförare. Att verkligen få känna på lagkänsla i samband med tävling. Svårt att ta på något specifikt. Allt från själva hundträningen till de små pratstunderna vid matborden. Så kul att få en helg med så många likasinnande som brinner för hundträning och alla har så mycket olika erfarenheter med sig i bagaget!

7 Anna E Holm Fårhagens Mil - "Mill" Tävlar för klubb: Värnamo BK Tävlar i klass: Elit Mils favoritmoment just nu är sändande med dirigering! Jag och Mil är med för andra gången. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, men nu vågar jag tro att jag kan nå dem! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att jag lärt mig träna för att få hunden engagerad har varit väldigt värdefullt, men att dricka vin och babbla hund i kvadrat med andra supernördar är underbart!! Landskampen mot Norge utvecklade oss enormt mycket. Jag tror jag kommer njuta mer den här gången. Första lägret var man ju lite lätt överspänd över hela situationen och i Norge var jag ganska nervös.

8 Jessica Jönsson Zetastar Intensive Henry - Henry (springer spaniel) Tävlar för klubb: Partille BK Tävlar i klass: Klass 3 Det varierar hela tiden för mig, men just nu är det nog apporteringsmomenten för både mig och Henry. Jag och Henry åker nu på vårt tredje läger. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen är desamma. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste med att vara med har varit alla nya bekantskaper och att få träna inför nya kritiska ögon i tre dagar. Att se på när andra tränar på lägren har gett mig nya målbilder i kombination med den uppföljning och respons vi får av ledarna har verkligen fört mig framåt. Det roligaste med att vara med i höst kommer vara att träffa alla gamla och nya deltagare, jag längtar! Övrigt som du vill nämna: Jag är otroligt glad och tacksam över att få vara med ett läger till och att vi får utvecklas i vår takt.

9 Jenny Eriksson Skybar Friendship Ayla (labrador retriever) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Tävlar i klass: Elit Oj, det är svårt att välja! Vi gillar nog de flesta momenten båda två, men rutan är nog en särskild favorit. Ja, Ayla och jag var med förra hösten, men gjorde ett uppehåll under våren då Ayla (som var en foderhund) fick bli mamma. Jag har även varit med i truppen för ett par år sedan med min andra labrador Nike. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Jag tror inte att mina mål har ändrats, däremot har jag fått en skjuts på vägen mot att våga prova mina vingar. Det gällde speciellt när jag var med i truppen med Nike. Att våga ta steget och delta på rankingtävlingar till exempel. Det hade jag nog inte haft mod till utan att ha varit med i Talangtruppen! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste är alla andra lydnadsnördar man träffar. Att få följa dem i deras vidare karriär, att kunna peppa och få peppning av så många duktiga förare är motiverande! Samma som ovan, att få träffa alla duktiga ekipage. Att få träna i dagarna två tillsammans med alla, det ska bli hur kul som helst!

10 Sandra Janson Seglinges Vide - Vide Tävlar för klubb: Kumla BK Tävlar i klass: Elit Just nu är det rutan. Ja, Vide och jag var med i våras också. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Kanske att jag vågar sätta lite högre mål nu. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Roligast har varit att träffa alla fantastiska människor och så förstås resan till Norge som var en otroligt kul upplevelse! Det har varit väldigt utvecklande att få diskutera träningstankar med alla duktiga förare. Jag ser verkligen fram emot att få träffa och inspireras av alla smarta och träningsivriga förare och hundar igen!

11 Ylva Päivinen Emenems Olli "Olli" Tävlar för klubb: Hölö-Mörkö BK Tävlar i klass: Ska starta klass 3 Alla moment är kul, men om man måste svara blir det apporteringar i alla dess former. Jag och Olli var med på förra lägret. Jag har även varit med på det första lägret 2009 med min Imza. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Jag har insett att man kan nå så långt man vill om man bara tror på sig själv. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste är att träffa alla trevliga ledare och deltagare, och att få grotta ner sig i hundträning en hel helg! Och man får massa ny inspiration och målbilder efter att ha träffat några av Sveriges bästa ekipage! Träffa nya bekantskaper och få nya infallsvinklar i träningen.

12 Camilla Jacobson For the win Kes - Kes Tävlar för klubb: Uppsala Hundungdom Tävlar i klass: Klass 3 Fjärrdirigeringen Nej, det är vårt första läger. Att få träffa andra likasinnade, att få feedback på ens träning och tips inför framtiden!

13 Cecilia Bergman Krankesjöns Black Pearl - Joy (golden retriever) Tävlar för klubb: Sundsvalls BK Tävlar i klass: Ska starta i klass 3 Rutan och fritt följ. Nej, det är vårt första läger. Att träffa nya människor och hundar och utvecklas tillsammans med dem.

14 Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Tävlar i klass: Elit Lyras favoritmoment är rutan, för då får man springa fort! Mitt favoritmoment är fria följet då det finns så många delar och detaljer att peta i. Nej, det är vårt första läger. Att få chansen att träna ihop med många duktiga lydnadsekipage i en fin hall! Det känns verkligen inspirerande och spännande att få nya ögon på sig, diskutera och få idéer, samt få se och hjälpa andra likasinnade en hel helg!

15 Eva-Britt Karlsson Busyborder Moa - Moa Tävlar för klubb: Kungsbacka BK Tävlar i klass: Elit Moas favoritmoment är allt med fart! Nej, det är första gången vi är med. Det ska bli roligt att träna med andra träningsnördar och tävlingsmänniskor med samma mål och diskutera olika träningsknep!

16 Ida Ljunggren Walk on Kip - Kip Tävlar för klubb: Uppsala Hundungdom Tävlar i klass: Klass 3 Kip tycker att alla moment med fart och apport i är superskoj! Själv tycker jag att det finns något roligt att pilla på i alla moment. Nej, detta är första gången. ALLT! Att träffa och träna med nya människor som också brinner för lydnaden och att utvecklas ihop. Att inspireras och komma med nya inputs till varandra. Att jobba som ett lag och förhoppningsvis hitta nya träningskamrater runt om i landet. :) Övrigt som du vill nämna: Tack LL Sverige för att jag och Kip får chansen att visa vad vi går för!

17 Jenny Nilsson Ever on Jeff - Jeff Tävlar för klubb: Växjö BK Tävlar i klass: Uppflyttad till elit Jeff älskar apporteringar av alla slag och jag gillar att klura på det mesta. Nej detta är första gången. Nya möten och säkert mycket och kul träning! Det ska bli spännande att se hur både jag och liten vän vid sidan fungerar.

18 Kajsa Paulson Marikarlos No Problem - Nellie (boxer) Tävlar för klubb: Mälarö BK Tävlar i klass: Klass 3 Det varierar, men just nu är fjärrdirigeringen ett moment där både jag och Nellie har en mycket positiv känsla inför. Teoretiskt sett är fria följet alltid ett moment som ligger nära hjärtat... Av varierande anledningar. Nej, det är första gången. Att ta sig an en utmaning som förhoppningsvis stärker oss som ekipage, men även utvecklar och prövar min förmåga att "ge till andra", då lägret till stor del bygger på deltagarnas kunskaper/erfarenheter.

19 Marie Wallin Somollis Silver-Sara - Sara Tävlar för klubb: Uppsala BK Tävlar i klass: Klass 3 Jag tycker att alla moment är roliga på sitt sätt, men fotgåendet är väldigt roligt för det är så många delar i momentet. Frågar ni Sara så tycker hon att de fartiga momenten är extra roliga, och framförallt apporteringarna! Nej, det är första gången. Jag har en ung hund så jag hoppas på att få med mig mycket idéer som utvecklar vår fortsatta träning. Jag ser också mycket fram emot att få träffa och träna med så många kunniga i det jag brinner för, som är just lydnad.

20 Mia Oskarsson MiVinna's Auralux - Lyxa (australian shepherd) Tävlar för klubb: Lerum BK Tävlar i klass: Elit Det vi lyckats bäst med är att få en bra och riktigt jämn hög nivå på är inkallning med stå och ligg, men hjärtat klappar lite extra för dirigeringsapportering och jag är även extra stolt över vilken utveckling vi gjort i vår fjärrdirigering som förr var ett rent hatmoment. ;). Jag och Lyxa har varit med en gång tidigare, hösten Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? De har inte ändrats, men målen har blivit mycket klarare och bättre definierade. Sedan 2011 har jag tänkt mycket runt lydnadsträningen, hur jag ville vara och hur jag ville träna och framförallt vilken känsla jag ville att jag och Lyxa skulle ha i träningen. Det har gjort att jag och Lyxa fått till en träningsrelation som både har blivit mer lättsam och avslappnad, men även otroligt mycket mer effektiv och utvecklande. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste med att vara med har varit att man lärt känna trevliga människor från hela Sverige, duktiga hundmänniskor som inspirerar och imponerar och där man har behållit kontakten med flera av dem. Att få en uppiggande lydnadsinspirationsinjektion mitt i det svarta höstmörkret!

21 Susanne Ortmanns Bergenhovs Edie - Edda (hovawart) Tävlar för klubb: Roslagens BK Tävlar i klass: Elit Moment där samarbetet känns som tydligast - fritt följ, ruta, fjärrdirigering, apporteringsdirigering. Nej. Att bli del av en grupp med höga ambitioner och högt i tak när det gäller tankar, idéer och diskussioner om träning och tävling, och naturligtvis att lära mig en massa nytt.

22 Vivi-Anne Pettersson Valltäppans Chess - Chess Tävlar för klubb: Älmhults BK Tävlar i klass: Ska förhoppningsvis debutera i klass 3 under hösten. Frågar vi Chess så blir det allt som har med fart och fläkt att göra! Fjärren är nog det som är min favorit just nu, men tycker om att träna och försöka hitta förbättringar i alla moment. Nej, det är första gången. Att få chansen att utvecklas tillsammans med Chess. Att få tillbringa dagar med fokus på hund och träning, fyllda av inspiration, motivation och tips, samt träffa och lära känna ny ekipage med samma intresse. Övrigt som du vill nämna: Jag är så stolt och tacksam över att ha fått denna chans!

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Favoritmoment? Lyras favoritmoment är alla där man får springa fort! Mitt favoritmoment är

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012 Anna Hilding Busy Border Grym - "Grym" (border collie) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Valbo BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fjärren är vårt absolut säkraste och mest poängplockande

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Apportering I 14 står det om hundens framförande: "Föraren avgör när hunden skall kommenderas in. Vid apporteringsmomenten

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det!

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det! nr.1 å rgång: 16 Ett fack- och aktivitetsmagasin för hundägare Undvik rädsla hos valpen Förebygga och behandla Superkrafter När du behöver det! Klickpunkt Ett nytt begrepp TEMA LEK Kom igång med leken!

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar i: Klass 3 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar att jobba, samarbeta

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018 Camilla Kjellström Nisses Sly - Sly Ras: Border collie Ålder: 3 år Tävlar för: Åre brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Sly är en glad och fartig hund som

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR).

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). Vattenarbete: * Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). * Den enda obligatoriska utrustningen är flytväst. Men de flesta

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Tema 3 När kroppen är med och lägger sig i. Vi uppfinner sätt att föra ett budskap vidare utan att prata och sms:a.

Tema 3 När kroppen är med och lägger sig i. Vi uppfinner sätt att föra ett budskap vidare utan att prata och sms:a. Tema 3 När kroppen är med och lägger sig i Vi uppfinner sätt att föra ett budskap vidare utan att prata och sms:a. När vi vill berätta för andra vad vi tänker och känner kan vi göra det på olika sätt.

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!!" Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching!

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!! Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching! Pia Webb har börjat inspirera i Sverige! Pia Webb är en föreläsare som verkligen vet hur man inspirerar och motiverar människor! Hittills har hennes föreläsningar bidragit med att många omgående har fått

Läs mer

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se

Innehåll. Smakprov från boken ORKA! utgiven på www.egetforlag.se FRIDA SÖDERMARK Innehåll Jag lever min dröm 5 1. Orka 9 2. Hitta din grej 11 3. Hitta tiden 17 4. Utgå från dig själv 27 5. Att sätta upp mål 30 6. Motivation 36 7. Motgångar 43 8. Jämvikt och fokus 50

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Säljare av olika skäl Hur ser du på din egen säljarroll? Jag möter människor som arbetar med försäljning av olika skäl och som ser helt olika på sina uppdrag

Läs mer

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor Enkätsvar 4 Enkäsvaren vid undersökning på Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm och Haninge våren 4.. Män 62 47% Kvinnor 7 53% Summa: 32 Fler kvinnor 53% 47% 2. Ensam 26 Flest par Par Familj 5 32 8 6

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Nu går det fort. Du har väl inte missat?

Nu går det fort. Du har väl inte missat? Nu går det fort Nu gör jag ett försök till årets första infoblad. Vintern har rasat ut om än sent och från mitt håll ganska ovälkommet. På ett sätt har jag dock längtat jag den då världen känns så mycket

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss Grupparbete om Åre SLK normer och regler Värdegrund bygger på oss 1 Bakgrund: På Utvärderingsmöte i maj 2009 bestämdes att påbörja ett projekt som skulle lyfta upp tankar om Åre SLK s normer och värderingar

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Köp och ladda ner den kompletta e-boken Tjäna pengar på din blogg Den kompletta e-boken är på 65 sidor, fullmatade med inspiration, konkreta tips, förslag och idéer. Boken kostar 179 kr, men håll utkik

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER HUNDAR HUNDAR Sveriges hundungdoms sidor i Brukshunden Det blir mycket godis för vovvarna under veckan! SOMMARENS RIKSLÄGER TEXT & FOTO: LOTTA TREIBERG i Ånnaboda Nu när mörkret och kylan börjar smyga

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar?

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis vintern 2004/2005 Så här i juletider när

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Jan Brink: Hur blir man bäst? - Göteborg Horse Show 2008 - Häst - Agria Djurförsäkr...

Jan Brink: Hur blir man bäst? - Göteborg Horse Show 2008 - Häst - Agria Djurförsäkr... Sida 1 av 7 Jan Brink: Hur blir man bäst? På ovanstående tema höll Jan Brink sin uppskattade clinic i Scandinavium. Han ställde sig frågan vad som krävs för att nå toppen? Och om det räcker med talang

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

Ledarskap och förändringsarbete 10 p v 15-23

Ledarskap och förändringsarbete 10 p v 15-23 Ledarskap och förändringsarbete 10 p v 15-23 Två sanningar närmar sig varann. En kommer inifrån, en kommer utifrån och där de möts har man en chans att få se sig själv. Tomas Tranströmer Kursmål Du utvecklas

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer