Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012"

Transkript

1 Anna Hilding Busy Border Grym - "Grym" (border collie) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Valbo BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fjärren är vårt absolut säkraste och mest poängplockande moment, men fartmomenten är ju roligare! Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Mina mål har inte förändrats nämnvärt, jag vill fortfarande vara delaktig i landslaget i internationella sammanhang. Däremot har förutsättningarna för att komma dit ökat markant. Jag har bättre insikt i vad som krävs för att komma dit och hålla oss kvar där. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Såklart är det roligt att träffa andra lydnadsfantaster, träna och diskutera med dem. Bara att bli uttagen är ju en kick och en enorm bekräftelse i sig, som tagit åtminstone mig och Grym framåt! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Jag är jätteglad över den "uppgraderingen". Lite förvånad över att hamna i den exklusiva skaran av hundtränare så fort, jag har ju bara haft kul och tränat på med Grym! Jag hoppas kunna förvalta det förtroendet på bästa sätt. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi som nu är med i den här gruppen känner ju varandra sen tidigare och vi har snabbt öppnat upp oss för varandra, så vi verkligen kan hjälpas åt på ett djupare plan. Tydligen är vi redan rätt bra på att träna hund så vi kommer att lägga mycket energi på hur vi som förare kan bli duktigare på att förbereda oss själva och våra hundar för stora tävlingar, få bättre uthållighet och jämnare prestationer. Vi ser också vikten vid att vara ett team som ärligt hjälper varandra.

2 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Mina mål har alltid varit höga och viljan att ta sig till landslaget är ju grunden till mitt sökande till truppen. Efter deltagande har jag ännu mer inspiration och som grupp känner man sig stark. Insikten vi får i "landslagsvärlden" gör det lättare att fokusera och jobba på "rätt spår" på ett tidigt stadium. Vi får god kännedom om vad som krävs på den högsta nivån. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Man lär känna och får chansen att träna tillsammans med likasinnade och mycket engagerade träningskompisar. Våra talangtävlingar och landskamper är otroligt roliga där vi får känna på laganda, stöttning och peppning, som gör oss starka tillsammans. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Mycket hedrande!! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi matchar varandra väl och är lika målmedvetna allihop. Med ett grymt utvecklingsprogram, skräddarsytt med coaching och stor uppföljning plockar vi russin av vad hela lydnadsvärlden har att erbjuda. Vi kommer att ha riktigt KUL!!

3 Sophie Lundgren Ullhedens Uhraia - Raia (malinois) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Östersunds BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Fritt följ och vittringsprov. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har genom all stöttning från talangtruppen fått modet att satsa på lydnaden med min hund fullt ut! Nu vågar jag tro att vi kan ta plats i landslaget och bli bland de bästa. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Sammanhållningen, att umgås och träna med fler som siktar riktigt högt och att inspireras av alla superduktiga hundtränare! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Oerhört smickrande och inspirerande! Med det här förtroendet i ryggen kommer vi ge järnet på tränings- och tävlingsplanerna framöver. Jag tror på att vi kommer kunna hitta verktyg att föra lydnadsträningen ännu längre i Sverige genom den här gruppen! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har diskuterat om hur vi ska gå till väga och redan på idéstadiet har vi en massa bra uppslag. Det här kommer bli kanon! Övrigt som du vill nämna: Jag hoppas fler söker till talangtruppen och får sitt livs kick när det gäller hundträning! Har man höga mål och vill långt så är det en riktigt bra väg att få rätt guidning och inspiration till att utvecklas som hundtränare och person.

4 Marie Linder Khemosabi MJ's keep The Faith Carma (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Botkyrka BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Z:at och apporteringsdirigering. Ja, vi har varit med tidigare. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Både ja och nej. Jag har många mål, men ser till att ta ett i sänder så det inte blir någon trängsel! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste är nog alla nya bekantskaper som man får i talangtruppen, vilket är väldigt utvecklande. En helg full med hundträning i inomhushall och massor med duktiga ekipage som brinner för samma intresse som jag har! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? När den största förvåningen hade lagt sig så kändes det fantastiskt trevligt och utvecklande! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Förstår att det krävs en hel del att komma med i landslaget, men någonstans måste man ju börja. Jag kom in lite senare i spetsgruppen, så jag håller på att sätta mig in i gruppens tankar och idéer. Jag tror att det här med att vara med i en grupp med allt vad det innebär, bra hund träning, coaching och en fin sammanhållning, gör att man kan komma långt.

5 Anna Klingberg Conovers Winter Mila Mila (labrador retriever) Tävlar för klubb: Falu BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Apporteringar i alla former! Nej, det här är första talanglägret för oss båda. Jag tror det bästa kommer vara alla härliga, duktiga och engagerade människor som jag får förmånen att lära känna och träna tillsammans med. Tillsammans kan vi lära oss mycket och utvecklas med våra hundar!

6 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid (border collie) Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Nej, men jag har varit med i landslaget med min tidigare hund Fia-Friends On-Off, vilket var mycket utvecklande och roligt! Att få träna med likasinnade lydnadsnördar, utbyta tankar och idéer ska bli jätteroligt! Tänka nytt och skapa bättre förutsättningar med min nya hund. Sedan ska jag jobba på att Kid ska tycka om fritt följ lika mycket som jag gör!

7 Cecilia Cilla Carlson Zetastar Mighty Inca Lava (Labrador retriever) Tävlar för klubb: Nacka BK Tävlar i klass: Klass 2 Favoritmoment: Det varierar, men fartmomenten ligger väldigt högt på listan. Nej. Att få träffa andra duktiga ekipage och få nya infallsvinklar i träningen. Och sist men absolut inte minst, att få nya ögon som tittar på vad man själv gör för knasigheter!

8 Ingela Selgin Doubleuse Venus - Venus (golden retriever) Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Klass 3, uppflyttad till Elit men inte starta än. Favoritmoment: Hopp-apport, rutan och fritt följ. Ja, jag var med i förra omgångens talangtrupp med samma hund. Har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Mina mål har nog inte förändrats så mycket, då jag redan hade lite landslagsmål med min tidigare hund. Men då fanns tyvärr inte dessa fina talangläger. Jo, förresten jag tänker helt i laganda nu, vilket jag kanske inte gjorde på samma sätt förut. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste är nog att man får en kick framåt och en tro på sig själv, eftersom man känner sig lite "utvald". Samt att förhoppningsvis komma på något som någon annans hund köper, samt tvärtom om, att få bra tips i träningen och idéer i min egen träning som på sikt hjälper laget. Ytterligare "vi-känsla" samt ge och ta av tips och idéer i träningen.

9 Jenny Eriksson Skybar Friendship - Ayla (labrador retriever) Tävlar för klubb: Haninge BK Tävlar i klass: Klass 3. Favoritmoment: Ayla älskar alla moment som innebär apportering, metall eller trä spelar ingen roll! Ja, med min andra labrador Nike. Har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Målet är nog detsamma, men jag är säkrare i hur jag vill träna hund, vilka metoder jag står för och hur jag lägger upp träningen. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste har varit att träffa alla fantastiska människor, som brinner för samma intresse. Att få nya målbilder, höra hur andra duktiga förare tänker kring hundträning. Jag har genom att vara med i talangtruppen vågat anmäla oss till t ex rankingtävlingar, där alla de stora namnen finns med. Det blir lite samma svar som ovan, att få träffa nya människor som har idéer och tankar kring hundträning.

10 Jessica Jönsson Zetastar Intensive Henry - Henry (springer spaniel) Tävlar för klubb: Partille BK Tävlar i klass: Vi ska starta vår första klass 3 i december. Favoritmoment: Det varierar lite. Ett fritt följ med rätt tryck och full koncentration är en riktigt häftig upplevelse, men vittringen som vi jobbat mycket med har blivit en ny favorit. Troligtvis för att momentet precis som friaföljet innehåller många svåra delar. Om Henry fick välja så skulle han nog säga rutan, utan att tveka! Nej, vi har inte varit med tidigare. Det ska bli kul att träffa och träna en hel helg med andra som tänker och lever hundträning lika mycket som jag. Jag gillar även att få ett bestämt tävlingsdatum, det motiverar mig till att träna mer.

11 Katarina Eriksson Njupavallens Qasper - Qasper (nova scotia duck tolling retriever) Tävlar för klubb: Edsbyns BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Jag gillar nog alla moment, men det moment som får mitt hjärta att klappa lite extra är fritt följ. Det är första gången för oss i talanggruppen. Att möta likasinnade och få ta del av allas kunskap och erfarenheter!

12 Kristin Svee Agildes More Action Less Sweet - "Moira" (nova scotia duck tolling retriever) Tävlar för klubb: Botkyrka BK Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment: Mina och Moiras favoritmoment varierar hela tiden, men jag älskar moment med massa detaljer och pet i, så just nu skulle jag nog säga fria följet och fjärrdirigeringen. Både jag och Moira har varit med tre gånger tidigare. Har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Vårt mål har hela tiden varit att ha så kul som vi kan tillsammans och sedan ta oss så långt som vi kan. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste har varit att få träffa och träna med så många andra duktiga och engagerade ekipage som brinner lika mycket för lydnad som vi gör. Att få träna och fortsätta utvecklas med så många andra duktiga ekipage.

13 Lena Löfroth Bosse (border collie) Tävlar för klubb: Karlskoga BK Tävlar i klass: Elitklass Favoritmoment: Bosse gillar allt! Jag har varit med en gång tidigare med min andra hund, Gränsvallarens Sheger. Har deltagandet i talangtruppen hjälpt er framåt mot dina mål? Definitivt! Ett halvår efter att jag och Sheger var med på talanglägret hösten 2011, var vi med i landslaget och startade på VM i Österrike 2012!! Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, jag har fortfarande höga mål! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Roligast är att se alla duktiga hundar, olika träningstekniker och höra andras tankar och idéer om hundträning. Det ger alltid mycket att vara med på välordnade träningsläger med driftiga hundmänniskor. Att träna inne under bra förutsättningar är dessutom helt fantastiskt. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig ännu mer om min hund och vart vi behöver lägga mera fokus i vår framtida träning.

14 Maria Rick Walkabout Lenka - Lenka (australian kelpie) Tävlar för klubb: Vallentuna BK Tävlar i klass: Ska starta klass 3. Favoritmoment: Har inget direkt favoritmoment, utan gillar att klura på alla moment. Men en sak som jag gillar är att träna på/med störning, i alla olika former! Jag har varit med i talangtruppen tidigare med Lenkas mamma, Vickulas Kylie. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Inte direkt, men efter att ha haft förmånen att bli uttagen till några landslagsläger med Kylie, så känns målet mer inom räckhåll, och ännu mer kristallklart! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Roligt med alla nya människor man lär känna, knyta nya kontaker, utbyta erfarenheter m m. Allt detta är oerhört utvecklande & givande. Utvecklingsmöjligheterna, inspirationen och nya infallsvinklar på hundträning. Och såklart lära känna nya människor, sammanhållningen och en massa härliga, roliga stunder både på plan och utanför!

15 Pia Albinsson Borderness Hifi Hifi (border collie) Tävlar för klubb: Arvika BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Jag har väl inget speciellt favoritmoment egentligen. Oftast brukar det bli det moment som man måste arbeta lite hårdare med att få till, det är en häftig känsla när man väl hittar de rätta knapparna. Men om jag ska välja ett är det nog just nu fjärren. Här har jag verkligen tänkt till med grunderna ända sedan hon var valp, mycket tack vare att jag hade ett lite mer ojämnt resultat på min gamla tävlingshund Caisa. Fotgåendet är nog också en favorit! Så många detaljer att få till/jobba med samtidigt som det gäller att behålla motivationen hos hunden. Nej. Att få träna med likasinnade och hämta både ny inspiration och motivation. Att få tips och råd från kritiska ögon, både från deltagarna och från landslagsledningen. Känns som en bra inkörsport för att sträva vidare mot nya mål som är landslaget! Övrigt som du vill nämna: Ska bli fantastiskt kul att få lära känna alla deltagare och att få vara med i denna gemenskap. Mycket tacksam för att få denna möjlighet!

16 Sandra Bengtsson Doubleuse Jade - Jade (golden retriever) Tävlar för klubb: Botkyrka BK Tävlar i klass: Klass 3. Favoritmoment: Rutan och fritt följ. Ja, en gång tidigare med Jade. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, vi har fortfarande samma mål. Att få träffa och träna med likasinnade, utbyta tankar och idéer samt utvecklas i vår egen träning. Övrigt som du vill nämna: Det är en fantastisk möjlighet att få vara med i talangtruppen! Att få träna med likasinnade och få unika träningsmöjligheter, samt att fått vara med på en landskamp mot Norge var riktigt häftigt!

17 Sanna Karlsson Flatterhaft Upp Och Ner - Yaris (flatcoated retriever) Tävlar för klubb: Nybro Hundungdom Tävlar i klass: Elitklass (Yaris blev lydnadschampion 14 oktober 2012!). Favoritmoment: Inkallning och rutan. Nej. Det bästa med talangtruppen tror jag kommer vara att få tips och inspiration av de andra deltagarna och att få träna med de som tycker detta är precis lika roligt som vi!

18 Susy Tvärnstedt Eazy Working Ayasha - Razzia (border collie) Tävlar för klubb: Botkyrka BK Tävlar i klass: Ska starta klass 3. Favoritmoment: Det varierar med dagsformen. I dagsläget är det Z:at och inkallning (jag avskyr dock alltid gruppmomenten). Nej. Det bästa är att få utbyta träningstips och få hjälp med egna träningen. Jag är även tacksam att få miljöträningen, eftersom jag har en väldigt ung hund.

19 Yvonne Öster Nice Of You To Come By Eternal Love Vera (border collie) Tävlar för klubb: Linköpings BK Tävlar i klass: Klass 2. Favoritmoment: Alla! Nej. Det ska bli jätteroligt att få lära känna en massa nya lydnadsnördar med höga mål! Jag ser fram emot att få möjlighet att se och lära från alla andra och att få tips och råd om hur man blir bäst helt enkelt!

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Favoritmoment? Lyras favoritmoment är alla där man får springa fort! Mitt favoritmoment är

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar i: Klass 3 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018 Camilla Kjellström Nisses Sly - Sly Ras: Border collie Ålder: 3 år Tävlar för: Åre brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Sly är en glad och fartig hund som

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar att jobba, samarbeta

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger...

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Hundförare från när och fjärran samlades på onsdagskvällen den 3 augusti i officersmässen på Tånga-Hed för gemensam middag och lägerinformation.

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad Inbjudan till GMBK Sommarläger 7-10 juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad GMBK sommarläger 2018 Göteborg-Mölndals Brukshundklubb hälsar dig hjärtligt välkommen till GMBK sommarläger 2018. Lägret är en

Läs mer

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr.

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr. Vad kallar du din hund för namn? Är det första gången du är med på SM, eller hur många ggr tidigare? OM du deltagit innan vid SM, vilken är din största/högsta merit? Vad betyder SM just för dig? Vad är

Läs mer

Danderyd-Täby Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2015

Danderyd-Täby Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsens verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Suppleant 1 Ulrika Wall Ami Hegardt Susanne Gehnich Marie Myklebust Ulrika Järvinen, avgått

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Nr Ordförande har ordet. PR-sektorn (ansvarig för Nyhetsbrev & hemsida)

Nr Ordförande har ordet. PR-sektorn (ansvarig för Nyhetsbrev & hemsida) Nr 2 2018 Hej! Ordförande har ordet Jag heter Tomas Knuutila och blev vald till ordförande för Tyresö Brukshundklubb vid årsmötet den 24 februari. Först ett stort tack för förtroendet. Vem är då jag? Jag

Läs mer

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Apportering I 14 står det om hundens framförande: "Föraren avgör när hunden skall kommenderas in. Vid apporteringsmomenten

Läs mer

Regeltolkningar lydnadsregler

Regeltolkningar lydnadsregler Uppdaterad 2016-05-12 Regeltolkningar lydnadsregler Apportering I 14 står det om hundens framförande: "Föraren avgör när hunden skall kommenderas in. Vid apporteringsmomenten står det: Om hunden avlämnar

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

TÄVLINGSRESULTAT. av tävlingsekipagen på Botkyrka BK. Samanställt av resultatansvarig HG. BBK-Tävlingskommittén

TÄVLINGSRESULTAT. av tävlingsekipagen på Botkyrka BK. Samanställt av resultatansvarig HG. BBK-Tävlingskommittén TÄVLINGSRESULTAT av tävlingsekipagen på Botkyrka BK 2013 Samanställt av resultatansvarig HG. BBK-Tävlingskommittén BBKs HEDERSPRISER-2013 Till bästa ekipage i SPÅR: Ann Rosenberg / Borderness Ice Ekl 604,25

Läs mer

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det!

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det! nr.1 å rgång: 16 Ett fack- och aktivitetsmagasin för hundägare Undvik rädsla hos valpen Förebygga och behandla Superkrafter När du behöver det! Klickpunkt Ett nytt begrepp TEMA LEK Kom igång med leken!

Läs mer

Aust. shepherd BV tervueren. Aust. stock dog Sh vorsteh

Aust. shepherd BV tervueren. Aust. stock dog Sh vorsteh Tävlingsstatistik Om man ser tillbaka några år på de raser som är representerade på SM så är det några som sticker ut och är mer frekvent förekommande än andra. De kvalificerar sig på skapligt höga poäng

Läs mer

tävlingsträningen Den superviktiga HUNDEN Tema: Bruks Emma känner att den första nog ändå var

tävlingsträningen Den superviktiga HUNDEN Tema: Bruks Emma känner att den första nog ändå var Foto: Lena Kerje Maria Brandel Maria har tagit sex SM-guld i lydnad med tre olika hundar och ett VM-guld, samt tävlat på landslagsnivå i räddning, spår, sök och lydnad. Tema: Den superviktiga tävlingsträningen

Läs mer

PM OCH DELTAGARLISTA Välkommen till Eskilstuna BK:s officiella lydnadsprov 2015-02-15. Tävlingsplats: Älunda Gård (för vägbeskr.

PM OCH DELTAGARLISTA Välkommen till Eskilstuna BK:s officiella lydnadsprov 2015-02-15. Tävlingsplats: Älunda Gård (för vägbeskr. PM OCH DELTAGARLISTA Välkommen till BK:s officiella lydnadsprov 2015-02-15 Tävlingsplats: Älunda Gård (för vägbeskr. se bifogad karta) Samling: Elitklass och 3.an klockan 08.30. 1:an o 2:an klockan 13.00

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR).

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). Vattenarbete: * Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). * Den enda obligatoriska utrustningen är flytväst. Men de flesta

Läs mer

Uppnådda resultat för BBK ekipage under 2012 Bästa resultat i klassen. (uppdat 31/12 HG)

Uppnådda resultat för BBK ekipage under 2012 Bästa resultat i klassen. (uppdat 31/12 HG) Uppnådda resultat för BBK ekipage under 2012 Bästa resultat i klassen (uppdat 31/12 HG) Lydnadsklass 1 Datum 1apris Antal Sandra Bengtsson / Doubleuse Jade 120107 194,0 p 1 Helene Wallskär / For the Win

Läs mer

Vad är startklass lydnad?

Vad är startklass lydnad? Vad är startklass lydnad? I denna presentation presenteras tankar och argument bakom förslaget till Startklass lydnad. Fritt sammanställd av Jenny Wibäck (med reservation för felskrivningar/missförstånd!)

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Södertälje Brukshundklubb

Södertälje Brukshundklubb Södertälje Brukshundklubb PM Lydnadsprov klass 1-elit 2012-08-05 i samband med utställning Vi hälsar Dig och Din hund välkomna till Södertälje BK för att tävla på Lydnadsprov klass 1- elit Klass Samling

Läs mer

Lydnad till vardags. På tävling

Lydnad till vardags. På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Antal ekipage 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna.

Antal ekipage 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna. Resultatlista för Spår elitklass Rune Lövenius, Erik Olausson 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna. Hund Förare Po 1 REGV1175/2008 585573 Kelliegårdens

Läs mer

Information om Marathonlandslaget 2016

Information om Marathonlandslaget 2016 Information om Marathonlandslaget 2016 Förändringar i ledarteamet Danny Hallmén fortsätter som ansvarig förbundskapten, medan Björn Granstedt har valt att inte fortsätta som assisterande förbundskapten.

Läs mer

De som här anges som strukna är de som inte fått återbetalning på sin uteblivna start. Siffrorna här inkluderar agility

De som här anges som strukna är de som inte fått återbetalning på sin uteblivna start. Siffrorna här inkluderar agility Presentationen innehåller statistik utifrån de resultat som är registrerade i SBK Tävling under 2015 1 De som här anges som strukna är de som inte fått återbetalning på sin uteblivna start. Siffrorna här

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Utställd från Riktad till Utbildningskommittén Svenska Hundklubben Lokalavdelningar Svenska Hundklubben Under hösten inbjuder UBK till följande

Läs mer

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti!

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Nu är det dags för helgläger igen och även i år är vi glada att kunna presentera riktigt bra instruktörer och föreläsare! Lägret finansieras

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

DETTA ÄR TÄBY BASKET

DETTA ÄR TÄBY BASKET DETTA ÄR TÄBY BASKET VÄLKOMMEN TILL TÄBY BASKET! Vår verksamhet handlar om att lära barn och ungdomar att spela basket. Med träningar, matcher, cuper och läger pågår verksamheten i stort sett alla dagar

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

Bilaga 1. Bilaga till anteckningar domarkonferens Eksjö och funktionärkonferens Eksjö

Bilaga 1. Bilaga till anteckningar domarkonferens Eksjö och funktionärkonferens Eksjö Bilaga 1. Bilaga till anteckningar domarkonferens Eksjö 2007-01-20 och funktionärkonferens Eksjö 2007-01-21. Sammandrag från minnesanteckningar från konferens domare samt tävlingsledare vid lydnadsprov,

Läs mer

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER HUNDAR HUNDAR Sveriges hundungdoms sidor i Brukshunden Det blir mycket godis för vovvarna under veckan! SOMMARENS RIKSLÄGER TEXT & FOTO: LOTTA TREIBERG i Ånnaboda Nu när mörkret och kylan börjar smyga

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Styrelsens berättelse Omfattar tiden 1 januari 31 december Styrelsens sammansättning under året Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant 1 Suppleant

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Lydnad HUNDEN. för tävling. Bruks. Tema:

Lydnad HUNDEN. för tävling. Bruks. Tema: Ordet lydnad ger lätt en missvisande bild av vad tävlingslydnad handlar om. Bland svenska synonymer till ordet finns begrepp som pli, ordning, tukt, disciplin och underkastelse medan tävlingslydnad inom

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

PM OCH DELTAGARLISTA Välkommen till Eskilstuna BK:s officiella lydnadsprov Tävlingsplats: Älunda Gård (för vägbeskr.

PM OCH DELTAGARLISTA Välkommen till Eskilstuna BK:s officiella lydnadsprov Tävlingsplats: Älunda Gård (för vägbeskr. PM OCH DELTAGARLISTA Välkommen till :s officiella lydnadsprov 2016-02-14 Tävlingsplats: Älunda Gård (för vägbeskr. se bifogad karta) Samling: Elitklass och 2.an klockan 08.30. 1:an 9.30 och 3:an 12.30

Läs mer

1. Mötet öppnas Sammankallande, Karin Falk, hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötet öppnas Sammankallande, Karin Falk, hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötet öppnas Sammankallande, Karin Falk, hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Genomgång av dagens program. Karin gick igenom innehållet på dagens program. 3. Statistik Antalet starter

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

VARDAGSTRÄNING. med klicker. Åsa Jakobsson. Ny omarbetad utgåva!

VARDAGSTRÄNING. med klicker. Åsa Jakobsson. Ny omarbetad utgåva! VARDAGSTRÄNING med klicker Åsa Jakobsson Ny omarbetad utgåva! Vardagsträning med klicker Vardagsträning med klicker är en ny, omarbetad upplaga av tidigare utgivna Vardagslydnad med klicker (2010, Ica

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Då vill vi varmt rekommendera dom här två träningstillfällena med Cathrine Löfmark!

Då vill vi varmt rekommendera dom här två träningstillfällena med Cathrine Löfmark! AKTIVITETER 2018: VILTSPÅR: Kurs på 3 tillfällen Instruktör: Eva Larsson Pris 900 kr min 4 ekipage Deltagare 6 Långfredag 30/3 9,30-12 Lördag 21/4 13,30-16 Lördag 19/5 13,30-16 Sista anmälningsdag: 18/3

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

NY OMARBETAD UTGÅVA! Del 1: Grundträning. Maria Brandel

NY OMARBETAD UTGÅVA! Del 1: Grundträning. Maria Brandel NY OMARBETAD UTGÅVA! Del 1: Grundträning Maria Brandel FRÅN VALP TILL STJÄRNA Del 1: Grundträning Maria Brandel Redaktörer: Lena Gunnarsson och Jenny Nyberg Från valp till stjärna Andra utgåvan Maria Brandel

Läs mer

Benny Keden / Ordförande & tf. ekonomiansvarig

Benny Keden / Ordförande & tf. ekonomiansvarig Styrelsen 17/18 Fyra korta frågor 1. 2. 3. 4. Vem är du? Vad var det som gjorde att du ville engagera dig i styrelsen? Vilka frågor brinner du för mest? Vilken är din koppling till Hcl? Benny Keden / Ordförande

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: VALPKURS för valpar 2,5-5 mån Du bygger upp relationen till din valp och träna kontakt, koppel,

Läs mer

Apollogruppen - Officiell rallylydnad - 16 augusti, 2015 Resultatlista för Rallylydnad nybörjare (Rallylydnad nybörjare A)

Apollogruppen - Officiell rallylydnad - 16 augusti, 2015 Resultatlista för Rallylydnad nybörjare (Rallylydnad nybörjare A) Resultatlista för Rallylydnad nybörjare (Rallylydnad nybörjare A) Liss-Britt Elegård 20 startande varav 10 (50%) erhöll kvalificerande poäng. 7 strukna. 1 14 TAVLIC004480 921544 Shira Shira, Ej stambokförd

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

Mondioring. Grundtext: Alf Jannesson Omarbetad av: Jonas Wallén och Emma Svensson

Mondioring. Grundtext: Alf Jannesson Omarbetad av: Jonas Wallén och Emma Svensson 2011 Mondioring Grundtext: Alf Jannesson Omarbetad av: Jonas Wallén och Emma Svensson Vad är Mondioring Det finns ett stort antal olika former av skyddstävlingar. I Sverige har vi för närvarande Svenskskyddet

Läs mer

Ett utdrag från distriktets domarkonferens i lydnad i Edsbyn den 9 mars 2013

Ett utdrag från distriktets domarkonferens i lydnad i Edsbyn den 9 mars 2013 Ett utdrag från distriktets domarkonferens i lydnad i Edsbyn den 9 mars 2013 Med en sammanställning av åsikter som framkom där samt också en hel del synpunkter o tankar från den centrala konferensen i

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS, Årsta e-post: tel: 08-29 17 74 Hundens Hus kursprogram PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har skaffat valp Gratis,

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

Bruks - vad är det? Olika grupper

Bruks - vad är det? Olika grupper Bruks Bruks - vad är det? Bruks är ett gemensamt namn för fem olika provgrenar som Svenska Brukshundklubben (SBK) ansvarar över. Att träna - och tävla - i bruks är förmodligen en av de äldsta formerna

Läs mer

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok innehåller några tips & råd för att locka till aktivitet, glädje och utveckling i samband med idrott. Läs den

Läs mer

PM lydnadsklass 1 Elit den 8 november 2014. Nacka BK hälsar alla tävlande välkomna till årets Nacka Cup

PM lydnadsklass 1 Elit den 8 november 2014. Nacka BK hälsar alla tävlande välkomna till årets Nacka Cup PM lydnadsklass 1 Elit den 8 november 2014 Nacka BK hälsar alla tävlande välkomna till årets Nacka Cup Till vår tävling har vi glädjande nog hela 68 tävlande anmälda. Alla vinnare i respektive grupp går

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!!" Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching!

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!! Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching! Pia Webb har börjat inspirera i Sverige! Pia Webb är en föreläsare som verkligen vet hur man inspirerar och motiverar människor! Hittills har hennes föreläsningar bidragit med att många omgående har fått

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

5 startande varav 5 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 2 strukna.

5 startande varav 5 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 2 strukna. Resultatlista för Sök lägre klass Peo Stenh, Anders Mandorsson 5 startande varav 5 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 2 strukna. 1 SE53012/2011 749157 Rostaggens Jippie-Jay Jippie,

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

2 startande varav 2 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 0 strukna.

2 startande varav 2 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 0 strukna. - Officiell tävling - 29 september, 2013 Resultatlista för Sök appellklass Kent Åhman, Ulle Liukkonen, Håkan Olsson, Peter Jakob 2 startande varav 2 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades.

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Medborgarförslag om uppvärmd inomhushall för hundträning

Medborgarförslag om uppvärmd inomhushall för hundträning Fritidsnämnden 2012-01-25 5 12 Fritidsnämndens arbetsutskott 2012-01-11 5 12 Inomhushall.p01 Dnr 11.242-008 Medborgarförslag om uppvärmd inomhushall för hundträning Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen har

Läs mer

HundAkutens kurser, hösten 2016

HundAkutens kurser, hösten 2016 HundAkutens kurser, hösten 2016 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valp- och unghundskurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund,

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer