POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9"

Transkript

1 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009

2 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka, med start från Mars/April till September. SIF rekommenderar att man genomför minst fyra träningar innan Sanktan startar. Match kalender, Våren som P9 / F9 Sanktan startar i slutet av April och slutar den siste September. Ingen resultatrapportering eller serie i år heller. Anmäl två lag från varje lokallag, detta görs redan i Oktober november. förra året via SIF. Innan Sanktan startar kan laget ha genomfört en två cuper i Mars/April för att få matchträning och matchvana. Anmäl er till dessa i Januari för att säkra plats. När man når nio år, finns det även cuper runt helgerna i Maj att anmäla sig till. Det kan även vara bra att testa på 7 Mannacuper redan nu, de återfinnes mest i städerna runt Stockholm, se Bilaga Länkar Det finns övernattningscuper runt om Stockholm i Juni som ungarna brukar uppskatta. Även dessa på 7 Manna. Tränings kalender, Hösten, Augusti september., som P9 / F9 Se till att genomföra minst fyra träningspass innan Sanktan startar i mitten av Augusti Se till att få in några träningar på 7 Manna, Nackamästerskapen är på 7 Manna i år. Match kalender, Hösten, Augusti september. som P9 / F9 Planera in en två cuper innan Sanktan starten i Augusti. Säsongen P9 / F9 slutar i och med att sista Sanktanmatchen spelas. Infasning till P10 / F10 sker i Oktober Den 1:a Oktober startar säsongen för P10 / F10. Denna säsong startas med att spela Nackamästerskapen på 7 Manna. Lokallagen ställer upp i Nackamästerskapen. Om man vill starta den nya säsongen P10/F10 tidigt, kan man anmäla laget till Ersans Pokal, som spelas i Oktober på 7 Manna. Det är bra träning, att spela 7 Manna är ett helt nytt sätt att spela på och tar tid att lära sig. Man kan även kontakta några andra klubbar för träningsmatcher på 7 manna. Man kan träna 7 manna i Oktober november. om inte snön kommer. Inomhuscuperna startar i November, SIF rekommenderar att anmäla laget till minst en innecup under vintersäsongen. Kontakta de andra lokallagen för att få ihop laget, det är många som är upptagna med vintersporter. Man spelar 5 manna inomhus. 7 spelare är optimalt, 9 max och 6 ett minimum.

3 TRÄNING / MATCH/ CUP för 9 åringar Träning för 9 åringar På träningarna tränar vi på teknik och på hur vi rör oss på plan. Se bilaga för övningsexempel för 9 åringar. Träningarna ses som förberedelse inför match. Om man inte är med på träningarna kan man inte räkna med att bli kallad till match. Man bör medverka på 3 av fyra träningar för att ta åt sig fotbollens grunder och det spelsystem som skall tränas på inför matcher. Cuper / Matcher för 9 åringar Alla spelare som tränar regelbundet skall erbjudas en match per vecka i Sanktan. Även detta år spelas Sanktan utan resultatrapportering eller serie. De som bara tränar hälften(50 %) av träningstillfällena, jämfört med någon som tränar alla(100 %) gånger, kan komma att kallas till hälften(50 %) så många matcher som den som tränar alla gånger. Det är upp till tränaren att hålla koll på träningsviljan och balansen med matcher. Hösten som P9/F9, infasning till P10/F10. Börja så smått med nivåindelning. Efter den sista Sanktanmatchen i September startar nästa säsong, P10/F10. Hela Oktober och November kan användas som förberedelse till nästa års Sanktan. Då är det resultaträkning och serie som gäller i Sanktan samt att de flesta cuper har slutspel på våren som 10 åring. Man märker nu att det börjar bli mer skillnader mellan spelarnas kunskap och vilja att träna. Det kan nu vara bra att börja nivåindela träningarna så smått om skillnaderna blir allt mer tydliga och de sämre spelarna aldrig får utrymmet att dribbla en motspelare. Man nivåindelar vissa moment på träningarna. SIF vill att alla skall kunna få känna sig bra och då är det motståndet som avgör hur bra man får känna sig. Man kan också nivåindela laguttagningar. Om man känner till motståndet så kan man ta ut ett svårare eller lättare lag för att matcha motståndet och få en så jämn match som möjligt, vilket är att eftersträva. SIF anser att det bästa för varje spelare är att få möta motstånd på så lika nivå som möjligt. Ingen gillar att förlora med Det är faktiskt inte så roligt att vinna med 10 0 heller, tycker barnen. Är man uttagen till match så har man rätten att spela, se till att alla får spela.

4 COACHNING Coachning på träning för 9 åringar Det gäller fortfarande att se till att barnen längtar till fotbollsplanen för att det är kul att träna fotboll. Gör övningarna, lägg gärna till tävlingsmoment, det ökar fokus och underlättar genomförandet. Se till att de även tävlar mot sig själva, räkna kickar, hur långt de skjuter, hur snabbt de klarar en uppsatt bana. Gör övningarna så att de är tydliga. SIF rekommenderar att de grundläggande övningarna, se Sportniksidan. Som sagt så börjar det bli större avstånd mellan de mest utvecklade och de mindre utvecklade på fotbollsplanen. SIF anser att den bästa utvecklingen för alla spelare är om de får träna mot spelare i deras egen nivå. Inget barn tycker att det är kul att hela tiden bli av dribblad av de där fem stjärnorna i laget. De fem stjärnorna ser det heller inte som stimulerande att det är för lätt. Därför blir det nu bra att smyga in nivåindelade träningspass. Lite olika svårighetsgrad på övningarna helt enkelt. Gör en mix av övningar mellan generella och nivåindelade. Man kan t.ex. dela upp i fyra lag, två matcher med småmål om tre spelare och låta de två bättre lagen spela mot varandra med 2 touch och de två sämre mot varandra. Det blir maximal utdelning, barnen har kul, får rätt stimulans och bekräftelser. Coachning på Match för 9 åringar, hösten som P9/F9 Det är fortfarande 5 Manna och glädjen är i första rummet. Påpeka alltid det som barnen gör bra, de andra lyssnar och vill göra efter. Ge aldrig negativa kommentarer under match, understryk det positiva. Vill man tillrättavisa en spelare, tar med den spelaren åt sidan och ger instruktion individuellt. Se fortfarande till att alla får testa som målvakt. Se till att man aldrig står målvakt en hel match, byt i halvlek. Man kommer att behöva 2 3 målvakter framöver och ingen skall behöva stå hela tiden och inte få chansen att utvecklas ute på plan som utespelare. Spelsystemet är på 5 Manna. En back, två mittfältare och en forward. SIF anser att detta ger en bra utveckling för laget som helhet. Denna uppställning kan dock vara mer offensiv eller mer defensiv, det beror på vilka instruktioner man ger till mittfältarna. Var noggrann med att tydligt ange vem som är siste spelare bakåt och framåt. Om möjligt, försök att analysera innan laguttagningen hur bra motståndet är. Vid bra motstånd, gör en svårare laguttagning, vid lätt motstånd, gör en lättare laguttagning. Man spelar två matcher i veckan och oftast går det att balansera varje vecka.

5 MÖJLIGA UTMANINGAR SOM LEDARE Att klara ut begreppen Toppning och Nivåindelning. I praktiken Det råder förvirring om vad som är Toppning och vad som är Nivåindelning. SIF är emot Toppning. SIF är för Nivåindelning med start i P11/F11, då Sanktan blir nivåindelad, Lätt/Medel. Toppning är när man tar ut ett lag till match men låter någon/några spelare att spela betydligt mindre än resten av laget. Är man uttagen till match så har man rätten att spela som 9 åring. Det kan vara så att barnet inte vill springa på planen, orkar inte med fem minuter i rad som de flesta spelare. Då gäller det att förklara det för föräldern, att du tänker ge honom/henne 3 minuter i stöten istället eftersom du bedömer det som rätt. Föräldern väljer sedan att prata eller inte med sitt barn om detta. Tränaren kan generellt säga till gruppen att de som orkar springa spelar, de som inte orkar springa byts ut, så det gäller att visa att man orkar spela sina fem minuter genom att springa och röra på sig för att spela fotboll, det är därför vi är här. Springa kan alla, men alla kan inte vara bra redan i denna ålder. Barnet blir ledset och föräldrarna upprörda, med all rätt om man inte vet. Man har då som ledare inte fullgjort sitt ansvar och låtit dem som är kallade spela. Nivåindelning är när man analyserar motståndet innan match och tar ut ett lag som passar motståndets svårighetsnivå. Om vi möter ett lag från en Elitklubb ett s.k. akademilag så tar man ut ett svårare lag. Om man möter ett lag från trakten som man vet inte har elitsatsning och brukar vara jämna med oss, så tar man ut ett lättare lag. Detta gäller även cuper. Det finns vissa cuper som är svårare och vissa som är lättare. Som generell regel kan man titta på resultaten från förra året i cupen och se vilka som kom till slutspel. Man kan också vänta med laguttagningen tills spelschemat för cupen har kommit. Om det är idel storklubbar som BP, AIK, Djurgården, Hammarby, Boo, ja då är det en svårare cup och man bör åka dit med ett svårare lag. Men är det en massa lokallag, då är det samma förutsättningar som SIF och man kan åka dit med lättare lag. Generellt sett så förordar inte SIF Ungdomsfotboll nivåindelning för 9 åringar, det kommer först i säsongen som 11 åring. Om det är stora skillnader redan laget redan vid 9 år, så kan man tillfälligtvis göra nivåindelningar, men inte uttalat för gruppen. Försök analysera motståndarna innan match för at avgöra om de är svåra eller lätta. Åk inte till samma cup med ett svårare och ett lättare lag. Det gäller att vara tydlig med detta inför föräldraskaran så att de förstår skillnaden mellan Toppning och Nivåindelning Föräldrar har negativa/underliga kommentarer Som ideell tränare har du både rättigheter och skyldigheter. Många tror bara att man har skyldigheter. Läs i Bilagan Föräldrapolicy om hur man hanterar föräldrar inom ramen för fotbollsverksamheten i SIF.

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 7-8ÅR KALENDER Träning Hela året som P7 och F7, tränar man på Saltsjöbadens

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Ledarmöte Mars 2009 Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen Tack för att ni ställer upp! Fotboll Agenda, Fotboll introduktion Målsättning med

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10

POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10 POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 10 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P10 / F10 Två träningstillfällen

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coaching Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 11 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P11 / F11 SIF rekommenderar

Läs mer

NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN

NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN Saltsjöbaden fotboll är en breddklubb, inte en elitklubb. Inom ramen för breddfotboll har vi nivåindelning och följer tidsplanen som Svenska Fotbollsförbundet satt upp med nivåindelning

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Uppdaterade 2011-02-15 ÄLVSJÖ AIK FF F97 - RIKTLINJER 2011 1 (12) Våra grundprinciper... 3 Truppen... 4 Träningar... 5 Varför ett "A-lag" och ett "B-lag"?... 6 Principer

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 9 MOT 9-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 13-14 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017 Solängen P04 Föräldramöte Jan 2017 Agenda: Solängen p04 Allmänt om laget Info från styrelsen Träningar Seriespel Cuper Föräldragrupp Klubbkassa Kommunikation Cuper 2017 Övrigt Solängen P04 2016 Spelare,

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08

Säsongen 2016/2017. IK Oden P IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 1 Ett stort tack till våra IK Oden P08 Sponsorer! 2016-10-27 IK Oden P08 Säsongen 2016/2017 2 Ett stort tack till alla IK Oden P08 Föräldrar!

Läs mer

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna Vid denna ålder börjar matcher komma då med samlingar (oftast helgerna)som sker geografiskt i Uppland mot andra motståndare. I denna ålder blir det sammandragningar samt eventuellt deltagande i några cuper.

Läs mer

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher.

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher. 7-MANNA FOTBOLL Allmänt Det är en ganska stor omställning från 5-manna till 7-manna. Nu räcker det inte att vara individuellt skicklig, man måste kunna passa, löpa utan boll och framför allt sparka bollen

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm Föräldramöte 2013-02-12 ENKÖPINGS SK U P01 Målsättning med 2013 o Våra spelare ska bli bäst i Uppland 2018! Vi jobbar långsiktigt, dvs inga snabba toppningar för att nå kortsiktiga resultat. o Utvecklas

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03

Skövde Handbollsflickor. Kick Off Säsongen SKÖVDE HF F03 Skövde Handbollsflickor Kick Off Säsongen 2015-2016 SKÖVDE HF F03 Agenda 09:00- Samling 09:05- Information 10:00- Utdelning matchställ Spelarfoto 10:15- Lagfoto 10:20- Träningspass 1 11:30- Lunch med TV-

Läs mer

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 10-12 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll 2016-05-10 Ingarö IF Ledningsgruppen Fotboll Barn- och ungdomspolicy Ingarö IF Fotboll Målet för Ingarö IF fotboll är att behålla så många spelare som möjligt,

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html LEDARHANDBOK 1 Välkommen, Introduktion till SIF Fotboll 2 En Guide för dig som börjar som ledare i år 3 Vett och Etikett, Sila Snacket 4 Saltismodellen 5 Vad är Toppning och Nivåindelning 6 Policys inom

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015.

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Säsongen 2015 Informationsmöte flickor födda 2007 Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Sammanställd av: Pelle Myske, 5/7/9-manna ansvarig

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Riktlinjer att spela 7-mannafotboll opyright 2007 Jens Lundström, Saltsjöbadens IF Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2. SÄSONG 1 (10 ÅR) INLÄRNING OCH ANPASSNING... 3 2.1 ALLMÄNT... 3 2.2 TRÄNING...

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 5-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla 2015 utg. 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 5-manna 8-9 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning Aktivt backspel Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Författare Niklas Gällstedt Handledare Göran Lindblom Aktivt backspel Sammanfattning

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll

Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll Verksamhetsplan 2011 Flickor födda -03 EIK Fotboll 1 Organisation... 2 2 Träningsgruppens övergripande mål... 2 2.1 Tjejlyftet... 2 3 Aktiviteter... 2 3.1 Säsongsplanering... 2 3.2 Träningsplanering...

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland. Så spelar vi 11 mot 11. Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11 mot 11 Utifrån SvFF:s NATIONELLA SPELFORMER Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll Det året man fyller

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Coachning Träning - Seriespel Cuper - Mål

Coachning Träning - Seriespel Cuper - Mål Coachning Träning - Seriespel Cuper - Mål Hur gör vi? 2015-11-20 Backa Sharks jobbar med Coachning - #TILLSAMMANS. Träning Seriespel Cuper Målet Som coach ger vi inga råd, bara ser möjligheter i varje

Läs mer

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19)

Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) 2014 Riktlinjer för verksamhets- och säsongsplanering (Reviderad 2013-11-19) Inledning Verksamhetsplanen tas fram av respektive chefstränare/samordnande tränare i samråd med lagens tränare, ledare och

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2016-08-25 Introduktion Kommande säsong Kalender Ekonomi alla är en del av laget AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt, Martin Enquist, Richard Larsson, Håkan

Läs mer

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 11 MOT 11-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 15-19 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden)

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) -BARN OCH UNGDOMSFOTBOLL- 6 18 ÅR GRUNDSTENAR I LAGBYGGET Glädje en av de starkaste drivkrafterna för att barnen ska fortsätta med sin idrott är att det är roligt. Rättvisa

Läs mer

Föräldramöte 2015 Välkomna

Föräldramöte 2015 Välkomna Föräldramöte 2015 Välkomna Agenda Klubb information HIK F-05 Aktivitetskalender Hittarps IK:s dagsform Dryga 1100 (1000) medlemmar - milstolpe En ekonomi i balans Bollfältet i bruk och nytt konstgräs på

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF

POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF POLICYDOKUMENT FÖR LEDARE, SPELARE OCH FÖRÄLDRAR I ÄLVSJÖ AIK FF Sida 1 av 9 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Vision... 3 Föreningsmål... 3 Organisationsstruktur... 4 Älvsjö AIK:s synsätt... 4 Engagemangsmodellen...

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER SPELSYSTEM 5-manna För alla 8-9 års lag, rekommenderar vi att man spelar 5-manna fotboll enligt principen 2-2. Spelsystemet präglas av enkelhet där det naturligt uppstår många 1 mot 1 situationer som löses

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2015 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och

Läs mer

Roslagsbro IF P 04/05

Roslagsbro IF P 04/05 Roslagsbro IF P 04/05 Agenda Inledning 2016 sammanfattning Våra tankar - Vår Idé Organisation 2017 Träningar vintern 2016/2017 Säsongen 2017 lagen, serierna, cuperna Ekonomi 2016 Hur många är vi? 32 spelare

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Här kommer en repris på den hemuppgift som ni gjorde en gång tidigare. Nu vill vi att ni går hem och svarar på dessa frågor en gång till inför det utvecklingssamtal

Läs mer

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Fotbollsskolan. mottagning.indd Fotbollsskolan mottagning.indd 1 07-06-05 16.16.51 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Föräldramöte Boo FF P07:2. 15 mars 2017

Föräldramöte Boo FF P07:2. 15 mars 2017 Föräldramöte Boo FF P07:2 15 mars 2017 Agenda P07:2 anno 2017 Spelare och ledare Övergripande målsättning lagfilosofi Träningar, träningsmetodik och matcher Cuper & Träningsläger Ekonomi Varför lagkassa,

Läs mer

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 Agenda Boo FF lag 12 (- 04) - Föräldramöte 22 oktober Närvarande: Kristina (tränare), Jonas (tränare), Kristin (lagledare), Magnus, (Arthur), Anders (Noel), Lottie

Läs mer

Informationsmöte

Informationsmöte Informationsmöte 19.00-20.00 2014-11-13 Varför starta en ny förening? ü ü ü ü ü ü KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur och regler

Läs mer

Inledning. Om spelarutbildningsplanen. Spelarutbildningsplanens utformning och utgångspunkter

Inledning. Om spelarutbildningsplanen. Spelarutbildningsplanens utformning och utgångspunkter Spelarutbildningsplan Fotboll 2019 Inledning Om spelarutbildningsplanen Detta dokument förklarar hur Ängby IF Fotboll bedriver sin verksamhet i åldrarna 6 19 år. Dokumentet ska förmedla såväl en vision

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Lek och Lär fotboll. med Hammarby IF FF knatteverksamhet 5-7 år. Ledord: Kul och Utvecklande

UTBILDNINGSPLAN Lek och Lär fotboll. med Hammarby IF FF knatteverksamhet 5-7 år. Ledord: Kul och Utvecklande UTBILDNINGSPLAN 2015 Lek och Lär fotboll med Hammarby IF FF knatteverksamhet 5-7 år 1 Förord Inledning: Hammarby IF FF har för avsikt att utveckla samtliga fotbollsspelande ungdomar både fotbollsmässigt

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

P07 Viby Verksamhetsplan 2019

P07 Viby Verksamhetsplan 2019 P07 Viby Verksamhetsplan 2019 Ledare och organisation Vision och mål Förväntningar på Spelare / Föräldrar Träningar Matcher och S:t Eriks cupen Cuper/Läger Spring För Livet Appendix: Nivåanpassning/Nivåindelning

Läs mer

Föräldramöte 18/5 P05

Föräldramöte 18/5 P05 Föräldramöte 18/5 P05 Agenda - Vinröda tråden - Friends/Prové - Föreningen 2014 - Spelarutbildningsplan NSK - Träning - Matcher - Cuper / Läger / 7- manna - VikMgt! Vinröda tråden MålsäOning Vårt övergripande

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med 7 - mannafotboll Man bör träna dubbelt så många gånger som man spelar match. Tänk på att träning är viktigare än match och att matchen är

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Ledarhäfte Enskede IK. - Tips, råd och riktlinjer för 5-mannaledare inom Enskede IK

Ledarhäfte Enskede IK. - Tips, råd och riktlinjer för 5-mannaledare inom Enskede IK Ledarhäfte Enskede IK - Tips, råd och riktlinjer för 5-mannaledare inom Enskede IK Inledning Träningen ska främst vara rolig och lekbetonad i åldrarna 6-9 år. Leka, spela, lära och ha kul tillsammans med

Läs mer

Grundläggande principer, mm.

Grundläggande principer, mm. Grundläggande principer, mm. Senast uppdaterat: 2016-08-18 Grundläggande Principer - Alla spelare ska få möjlighet att utvecklas/utbildas under säsongen 2016/2017. Detta utifrån sin nuvarande nivå och

Läs mer

Sammanfattning om lagets möte

Sammanfattning om lagets möte Sammanfattning om lagets möte Välkommen till fotbolls-säsong 2017! I torsdags samlades laget för att diskutera viktiga saker angående planeringen om den kommande säsongen och lagets funktion. Karin, Athan,

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen

Arbetsmaterial. Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen Arbetsmaterial Utbildningsplan 2008 för barn och ungdomsfotbollen i Syfte Denna utbildningsplan är tänkt att ha som vägledning för nya ledare i klubben. Den distribueras till föräldrar åt de barn som är

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer