Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 23 juni 2014)"

Transkript

1 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Mina mål har nog varit samma hela tiden, men med hjälp av lägren känns det som om vi kommer närmare målet. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Definitivt Norgematchen, känns som lilla landsuppdraget, i truppen var det ett kanontrevligt gäng med en härlig laganda. Bilden ovan är från Norgematchen. Vi ser verkligen fram emot ett nytt läger och att lära känna nya lydnadsnördar, det ska bli såååå roligt! Lägren har varit kanonbra, utvecklande, inspirerande och roliga! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Otroligt roligt, en ära! Blev uttagna när vi var i Norge, känns superkul! Nu satsar vi mot målet i ett härligt gäng tillsammans. Alla hjälps åt och klurar på hur vi kan förbättra våra brister. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har ett nära samarbete redan, tack vare internet kan vi stötta varandra trots geografiska avstånd... Övrigt som du vill nämna: Vill tipsa er som ännu aldrig sökt, och även er andra som sökt tidigare, att söka till hösten!

2 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Nynäshamns BK Favoritmoment: Lyras favoritmoment är rutan, för då får man springa fort! Mitt favoritmoment är fria följet då det finns så många delar och detaljer att peta i. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har i stort sett samma mål som tidigare, men det har blivit tydligare nu att vi faktiskt har möjlighet att nå dem! Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Att få så många nya kontakter runt om i hela landet som brinner för samma sak! Det är mycket värt att få nya ögon på sig, bolla idéer och inspireras och motiveras av varandra, det är både roligt och utvecklande. Sammanhållningen i talangtruppen har varit så bra och att känna det stödet vi hade på den senaste talangtävlingen var fantastiskt! Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Otroligt hedrande, jag är så stolt över mig själv och min härliga hund! Det sporrar mig att träna ännu mer målinriktat och ska bli riktigt kul att få utvecklas ihop med gruppen. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Genom regelbunden kontakt, både via internet och fysiska träffar där vi träffas och tränar ihop, peppar och bollar idéer med varandra. Övrigt som du vill nämna: Jag är verkligen glad att jag sökte till talangtruppen. Det har gett mig så mycket, massor av inspiration och nya infallsvinklar i hundträningen och många nya vänner!

3 Spetsgruppen Lizette Olausson Revalill`s Gast "Gaston" Tävlar för klubb: Katrineholm BK Favoritmoment: Gaston älskar alla moment, men allra bäst tycker han nog om "rutan" och "hopp-apport"! Själv har jag inget direkt favoritmoment utan blir allra gladast när jag får ihop helheten. När vi får till en bra förberedelse innan vi går in på plan, när vi får till genomtänkta transporter mellan moment där hunden fylls av glädje och vet att han är "världsbäst" efter avslutat moment och ställer upp inför nästa moment fylld av självförtroende och med max förutsättningar att lyckas även med det momentet. Det tycker jag är det svåraste, men även det roligaste, att få helheten att fungera så att tävling ser precis lika bra ut som träning, tävling efter tävling. Du har ju varit med i talangtruppen tidigare, har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Nej, jag har nog samma mål som tidigare, höga mål, på gränsen till orimliga. Då trivs jag och presterar som allra bäst. Vad har varit roligast med att vara med i talangtruppen och vad har utvecklat er mest? Det absolut roligaste är att få så många nya vänner med samma intresse. Sammanhållningen och glädjen man känner när man tillsammans hjälps åt och ser att det ger resultat är oslagbar. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Jag är riktigt, riktigt glad åt att få tillhöra denna lilla grupp av fantastiskt duktiga och trevliga tjejer! Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Vi har en riktigt bra sammanhållning. Vi träffas och tränar tillsammans, stöttar och peppar varandra i med och motgångar, analyserar varandras träningar och kommer med massor av tips och förslag på lösningar. Är vi ekipage med kapacitet att faktiskt nå så långt som till landslaget så tror jag att spetsgruppen ger oss de absolut bästa förutsättningarna att lyckas.

4 Spetsgruppen Vivi-Anne Pettersson Valltäppans Chess - Chess Tävlar för klubb: Älmhults BK Favoritmoment: Chess älskar alla moment med spring. Själv har jag inget favoritmoment just nu, är och petar lite i de flesta momenten, men jobbar också mycket med störningsträning och uthållighet. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, vi var med hösten Har dina mål förändrats efter ditt deltagande i truppen? Jag har vågat sätt upp högre mål än vad jag hade tidigare. Dina tankar om att ha blivit uttagen till spetsgruppen? Är nog fortfarande lite chockad över att vi har fått denna chans, men det skall bli en spännande resa vi får göra tillsammans med de andra i gruppen. Känner mig otroligt tacksam och stolt. Hur tror du att ni i spetsgruppen kan arbeta tillsammans för att ta er till landslaget? Just att arbeta tillsammans tror jag bli en stor styrka, att kunna ge och ta av all den erfarenhet och kunskapen som finns i gruppen, men framför allt känslan av att vi jobbar tillsammans mot samma mål. Övrigt som du vill nämna: Vi hoppas kunna förvalta denna chans på bästa sätt och ha roligt ända in i mål!

5 Camilla Jacobson For the win Kes - Kes Tävlar för klubb: Uppsala Hundungdom Tävlar i klass: Ska starta elit i vår/sommar Favoritmoment? Inkallning, fritt följ och fjärrdirigering. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, vi var med i höstas. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Ja, jag har fått mer motivation till bättre träning och högre mål! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla trevliga deltagare, många bra träningstips, massor av inspiration och motivation till vidare träning! Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Det ska bli jättekul att få delta på ännu ett roligt läger! Jag ser fram emot att träffa alla, såväl bekanta som nya, och ser fram emot en bra helg med mycket träning! Jag hoppas även att vi i gruppen kommer arrangera egna träningsdagar under våren/sommaren och att det blir en rolig resa till Karlskoga i augusti! Övrigt som du vill nämna: Tack LL Sverige för ett fortsatt förtroende!

6 Cecilia Bergman Krankesjöns Black Pearl - Joy (golden retriever) Tävlar för klubb: Sundsvalls BK Tävlar i klass: Vi ska starta klass 3. Favoritmoment? Våra favoritmoment är rutan och fria följet. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, Joy och jag var med på talanglägret i Vårgårda i höstas. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, mina mål har inte ändrats sedan första lägret. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det roligaste med att vara med i truppen har varit att lära känna alla andra deltagare och deras hundar och att få följa deras utveckling på såväl träningar som tävlingar. Det jag har fått med mig sedan förra lägret är att tänka framåt och tänka helhet av ett lydnadsprogram. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att återigen få träna med andra hundnördar med hög ambition, inspireras och utvecklas, och så landskampen mot Norge i augusti!

7 Ellinor Holmvall Khemosabi MJ s Another Part Of Me Susa (golden retriever) Tävlar för klubb: Sundsvalls BK Favoritmoment? Susa tycker det mesta är skoj, men fartmomenten som rutan och inkallningen slår kanske högst. Matte är lite extra förtjust i fria följet. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, det är första gången. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Den är en unik chans att få träna och utvecklas tillsammans med andra duktiga tränare och hundar. Jag hoppas på många tips och idéer!

8 Ida Ljunggren Walk on Kip - Kip Tävlar för klubb: Uppsala Hundungdom Tävlar i klass: Klass 3 Favoritmoment? Kip tycker att alla moment med fart och apport i är superskoj! Själv tycker jag att det finns något roligt att pilla på i alla moment. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, jag och Kip fick äran att vara med på lägret i höstas. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Ja, nu vågar jag tro mer på oss och jag känner mig mer taggad till att sikta högt med min Kip! Vårt mål är att ha KUL och att tillsammans utvecklas till ett starkt lydnadsekipage som kan komma långt och inspirera andra. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Det absolut bästa har varit själva truppen! Att träffa och få utvecklas med härliga människor som brinner för lydnaden precis lika mycket som jag gör. Jag tycker vi var en oerhört bra och sammansvetsad grupp i höstas där alla hade höga mål och alla hjälpte varandra till att komma framåt och lyckas. Det var så avslappnat och mycket skratt! Det som har utvecklat oss mest är att jag vågar tro på oss, att jag har en fantastisk hund som älskar att jobba med mig! Vi siktar högt och på vägen dit ska vi ha riktigt KUL och det har vi på dessa läger! Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att träffa gamla och nya ekipage som också brinner för lydnaden och att utvecklas ihop. Att inspireras och komma med nya inputs till varandra. Att jobba som ett lag och peppa varandra! Efter förra talanglägret kom jag hem med en otrolig motivation till att träna och fortsätta utvecklas med min Kip. Förhoppningsvis kommer det vara likadant denna gången! Övrigt som du vill nämna: Tack LL Sverige för att jag och Kip får medverka på ännu ett läger och att visa vad vi går för!

9 Jenny Eriksson Skybar Friendship Ayla (labrador retriever) Tävlar för klubb: Nynäshamns BK Favoritmoment? Aylas favoritmoment är nog rutan och apporteringsmomenten. Har du varit med tidigare i talangtruppen? För mig och Ayla blir det här vårt tredje läger. Jag har också tidigare varit med min andra labrador Nike. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen har blivit tydligare för mig själv, och därmed har den vardagliga träningen blivit mer strukturerad. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Efter förra lägret har ett par av oss haft några träningstillfällen tillsammans, och dessa har verkligen varit toppen! Talangtävlingen, där vi alla hejade fram och peppade varandra, var också en härlig upplevelse! Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Bara att få komma iväg på ett tvådagarsläger tillsammans med andra lydnadsfantaster är guld värt. Att få lyssna på Jessica Svanljung känns extra kul, och landskampen mot Norge tror jag blir spännande!

10 Jenny Nilsson Ever on Jeff - Jeff Tävlar för klubb: Växjö BK Favoritmoment? Fritt följ för mig (trodde jag aldrig att jag skulle säga!) medan Jeff älskar apporter! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Jeff och jag var med på förra lägret. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Ja, större förståelse för Jeffs kvaliteter ger förstås mer tro på oss båda! Vi får se hur långt det tar oss. Allt kan hända! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Ett hjärtligt engagemang från de andra jag tränade med under lägret. Det var fantastiskt. Och gruppkänslan på talangtävlingen var väldigt häftigt att vara med om! Mycket glädje för både mig och Jeff. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Jag hoppas att de som deltar får ett fantastiskt läger och att de som är med första gången får samma kick som jag fick! Övrigt som du vill nämna: Jeff och jag kommer inte att delta på lägret, men laddar för landskampen i augusti.

11 Jonna Eriksson Türingen s Zolo Zolo (rottweiler) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Favoritmoment? Mitt favoritmoment är fria följet, det finns ingen bättre känsla än när fria följet bara flyter! Zolos favoritmoment är samtliga apporteringar, Zolo förstår inte alls vitsen med varför man bara får ta EN (?) apport i dirigeringsapporteringen! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Ja, med Zolo för två år sedan, då kammade Sverige hem segern i landskampen och det ser vi fram emot att göra igen! Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Målen är desamma, men vi har i dag bättre verktyg att nå våra mål. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att träffa alla fantastiskt duktiga hundtränare och inspirera varandra mot ett gemensamt mål! Att få tävla i lag under landskampen var också otroligt häftigt, liksom att träffa härliga norska hundtränare! Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Samma som förra gången att få en massa nya härliga bekantskaper inom lydnads-sverige, att inspireras och fyllas med nya tips och idéer. Övrigt som du vill nämna: Jag är tacksam för att vi har fått den här chansen igen och ser fram emot ännu ett spännande äventyr tillsammans med Zolo och talangtruppen!

12 Lena Eriksson Borderlis Doris Doris Tävlar för klubb: Åre BK Tävlar i klass: Vi är uppflyttade till klass 3, men inte startat där än. Favoritmoment? Fjärrdirigering tycker jag är kul. Jag gillar att avsluta tävlingar med en snygg fjärr (den är ju oftast sist), då går jag av planen med ett stort leende på läpparna. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att få träffa nya människor som brinner för samma intresse som mig och dessutom få träna tillsammans. Det är guld värt!

13 Lena Gunnarsson Miklaus Onpa Helmi Tassla (cocker spaniel) Tävlar för klubb: Kungsbacka BK Tävlar i klass: 3 Favoritmoment? Det är många! Fast just nu är det vittring som har allt; fart, samlad koncentration, arbete med näsan, apportering det är kul och utmanande! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej vi är nya, både vovven och jag. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att vi kommer lära oss massor, att jag kommer få en bättre uppfattning av vad som krävs av oss för att komma så långt som jag vill, att ha roligt ihop med andra nördar, se många bra ekipage, utbyta träningstips... och så vidare. Övrigt som du vill nämna: Vilken bra idé det här är! Ska bli superkul och intressant att få delta!

14 Louise Jonsson For The Win Snipe Snipe Tävlar för klubb: Hammarö BK Favoritmoment? Både jag och Snipe tycker om de flesta momenten, men just nu ligger inkallningen i topp. Jag gillar verkligen utmaningen att lösa knutar, stärka svagheter och utvecklas i alla moment vilket gör att även de mer tungrodda delarna blir roliga. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, det är vårt första läger. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Åh, jag tror att allt med talangtruppen kommer vara helt fantastiskt på många sätt. Jag ser väldigt mycket fram emot att träffa alla talanger som brinner för lydnaden precis som jag. Det känns som att det kommer bli en spännande resa fylld av inspiration, utveckling och glädje. Att dessutom få vara med som en del av laget i Norgematchen tror jag kommer bli en riktigt rolig och lärorik erfarenhet. Övrigt som du vill nämna: Jag är otroligt tacksam över att jag och Snipe får denna chans! Jag kommer försöka ta vara på varenda sekund av denna utvecklingsmöjlighet på bästa sätt.

15 Maja Fredriksson Sugarwind s a Great Warrior Link (australian shepherd) Tävlar för klubb: Enköpings BK Favoritmoment? Fritt följ. Det är ett långt och klurigt moment med många detaljer. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, detta är första gången för både mig och Link. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att få träffa många likasinnade som brinner för hundträning, ta del av allas olika kunskaper och erfarenheter, men framförallt att inspireras av alla duktiga ekipage!

16 Mia Oskarson MiVinna's Auralux - Lyxa (australian shepherd) Tävlar för klubb: Alingsås BHK Favoritmoment? I skrivande stund är det fotgåendet. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Japp, detta är mitt och Lyxas tredje talangläger tillsammans (var med på ett läger 2011 och ett under 2013). Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, vi satsar fortfarande på att bli så bra vi bara kan och ha otroligt roligt på vägen! Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Att få nya vänner från hela landet och få mängder av nya infallsvinklar i träningen. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Samma som ovan! Övrigt som du vill nämna: Talangtruppen har verkligen varit en stor och häftig grej att få vara med i, något jag rekommenderar alla som är intresserade av att tävla lydnad på hög nivå ska söka till! Det är jättepeppande och inspirerande att träna en helg med så målinriktade och duktiga ekipage!

17 Sabina Persson Navalls Rimma Rimma Tävlar för klubb: Kristianstad BK Tävlar i klass: Har planerat att starta klass 3 inom snar framtid. Favoritmoment? Det går i perioder, alla moment är roliga... men just nu är det fria följet, får en sådan härlig VI-känsla! Rimma hade nog svarat att hennes favorit moment är: Allt där man får springa fort! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, det är första gången. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i höst? Allt! men framförallt att träffa, träna dela tankar med nya människor och att få jobba fram en riktigt härlig lagkänsla! Övrigt som du vill nämna: Jag är så innerligt tacksam att jag och Rimma får chansen till att vara med i Talangtruppen!

18 Susanne Frisk Strålande Staffar Angela Donna (staffordshire bullterrier) Tävlar för klubb: Haninge BK Favoritmoment? Fria följet är en favorit för både mig och Donna. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, det är första gången vi är med. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att utvecklas inom lydnaden och lära känna och inspireras av alla andra som också brinner för lydnaden.

19 Susanne Ortmanns Bergenhovs Edie - Edda (hovawart) Tävlar för klubb: Roslagens BK Favoritmoment? Egentligen har jag inget favoritmoment. Jag gillar ett snyggt Z:a, men även apporteringsdirigering och fjärren, samt fint samspel i transporterna. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Edda och jag var med på förra lägret. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nej, men jag har förstått bättre vad som krävs för att nå dit. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla dessa underbara, roliga, kloka tjejer som jag fått träffa i truppen! En sådan samarbetsanda, att alla bryr sig så mycket om varandras träning och framgång! Att ha fått lära känna nya otroligt duktiga hundförare som vi har träffat för gemensam träning. Det är kanske det härligaste (i alla fall på lång sikt), att få större nätverk med mycket ambitiösa, erfarna och lagom petiga träningskompisar. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Allt. Se andra duktiga ekipage, utbyta tankar och erfarenheter, skratta tillsammans, snacka hund i timmar, lära mig mer om hur jag kan göra just vår träning ännu bättre. Och att träna för att ge allt på landskampen i augusti mot norrmännen! Övrigt som du vill nämna: Det har betytt jättemycket för mig att komma med i truppen, jag har börjat tro på oss på ett helt annat sätt. TACK!

20 Ylva Päivinen Emenems Olli "Olli" Tävlar för klubb: Hölö-Mörkö BK Tävlar i klass: Vi ska börja tävla klass 3. Favoritmoment? Olli älskar allt! Jag tycker att det är roligt med utmaningar, så just nu är det fria följet och fjärren som är roligast. Har du varit med tidigare i talangtruppen? Det är tredje gången jag och Olli är med. Jag har tidigare varit med i truppen med min andra hund Imza. Har dina mål förändrats efter ditt förra deltagande i truppen? Nä, jag har alltid haft höga mål. Däremot får man många bra tips och infallsvinklar på träningen under dessa läger. Vad har varit roligast med att vara med i truppen och vad har utvecklat er mest? Alla positiva och duktiga förare man får jobba med, och alla är alltid otroligt generösa med tips. Det ska även bli kul att träffa Anders S, Anders K och Lotta L igen, de är kompetenta och peppande. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Träffa gamla och nya talanger, och få lära mig ännu mer om lydnadsträning.

21 Vanessa Henriksson TheLook Successful Flame Flame Tävlar för klubb: Tyresö Hundungdom Favoritmoment? Vad svårt! När känslan är var den ska så skulle jag nog säga alla moment. Men för mig är det väl speciellt fritt följ och fjärr, medan Flame gillar apporteringar och rutan mest! Har du varit med tidigare i talangtruppen? Nej, det är första gången för oss båda, så det ska bli spännande. Vad tror du kommer att vara det bästa med att få vara med i talangtruppen i vår? Att lära känna nya människor som delar samma intresse!

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014)

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 (uppdat 4 september 2014) Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 7 9 februari 2014 Spetsgruppen Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Tävlar för klubb: Södertälje BK Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning är roligast! Du har ju varit

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 17 19 oktober 2014 Spetsgruppen Cecilia Mårtenson Walkabout Lyra - Lyra (australian kelpie) Tävlar för klubb: Stockholms Södra BK Favoritmoment? Lyras favoritmoment är alla där man får springa fort! Mitt favoritmoment är

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 15 17 november 2013 Camilla Johansson Kelliegårdens Kid - Kid Ingår i Spetsgruppen Tävlar för klubb: Södertälje BK Tävlar i klass: Elit Favoritmoment: Matte Camilla tycker bäst om fritt följ, medan Kid tycker att inkallning

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag älskar att peta i! Sisus

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp våren 2013 Marika Hansson Stjärnglimtens Speja - Speja (golden retriever) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Råhagens BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fria följet. Du har ju varit med i talangtruppen

Läs mer

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012

Presentation av talangtruppen hösten/vintern 2012 Anna Hilding Busy Border Grym - "Grym" (border collie) Ingår i Spetsgruppen. Tävlar för klubb: Valbo BK Tävlar i klass: Elitklass. Favoritmoment: Fjärren är vårt absolut säkraste och mest poängplockande

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2016 Tina Hansson Little Mhor s Nemo NeMo Ras: Golden retriever Ålder: 3,5 år Tävlar för: Råhagens Brukshundklubb NeMo är superbra på att läsa av mig som tränare, han vill och är alltid på med vad jag vill.

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2018 Camilla Kjellström Nisses Sly - Sly Ras: Border collie Ålder: 3 år Tävlar för: Åre brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Sly är en glad och fartig hund som

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad Inbjudan till GMBK Sommarläger 7-10 juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad GMBK sommarläger 2018 Göteborg-Mölndals Brukshundklubb hälsar dig hjärtligt välkommen till GMBK sommarläger 2018. Lägret är en

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar att jobba, samarbeta

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar i: Klass 3 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det!

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det! nr.1 å rgång: 16 Ett fack- och aktivitetsmagasin för hundägare Undvik rädsla hos valpen Förebygga och behandla Superkrafter När du behöver det! Klickpunkt Ett nytt begrepp TEMA LEK Kom igång med leken!

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr.

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr. Vad kallar du din hund för namn? Är det första gången du är med på SM, eller hur många ggr tidigare? OM du deltagit innan vid SM, vilken är din största/högsta merit? Vad betyder SM just för dig? Vad är

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Antal ekipage 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna.

Antal ekipage 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna. Resultatlista för Spår elitklass Rune Lövenius, Erik Olausson 27 startande varav 27 (100%) genomförde tävlingen och 0 (0%) diskvalificerades. 10 strukna. Hund Förare Po 1 REGV1175/2008 585573 Kelliegårdens

Läs mer

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER

HUNDAR HUNDAR SOMMARENS RIKSLÄGER HUNDAR HUNDAR Sveriges hundungdoms sidor i Brukshunden Det blir mycket godis för vovvarna under veckan! SOMMARENS RIKSLÄGER TEXT & FOTO: LOTTA TREIBERG i Ånnaboda Nu när mörkret och kylan börjar smyga

Läs mer

tävlingsträningen Den superviktiga HUNDEN Tema: Bruks Emma känner att den första nog ändå var

tävlingsträningen Den superviktiga HUNDEN Tema: Bruks Emma känner att den första nog ändå var Foto: Lena Kerje Maria Brandel Maria har tagit sex SM-guld i lydnad med tre olika hundar och ett VM-guld, samt tävlat på landslagsnivå i räddning, spår, sök och lydnad. Tema: Den superviktiga tävlingsträningen

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Då vill vi varmt rekommendera dom här två träningstillfällena med Cathrine Löfmark!

Då vill vi varmt rekommendera dom här två träningstillfällena med Cathrine Löfmark! AKTIVITETER 2018: VILTSPÅR: Kurs på 3 tillfällen Instruktör: Eva Larsson Pris 900 kr min 4 ekipage Deltagare 6 Långfredag 30/3 9,30-12 Lördag 21/4 13,30-16 Lördag 19/5 13,30-16 Sista anmälningsdag: 18/3

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger...

Specialupplaga för bevakning av stora hundhändelser i Sverige. Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Tånga-Hed Vårgårda platsen för 2011 års Kennel Ekhöjdenläger... Hundförare från när och fjärran samlades på onsdagskvällen den 3 augusti i officersmässen på Tånga-Hed för gemensam middag och lägerinformation.

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

Vad är startklass lydnad?

Vad är startklass lydnad? Vad är startklass lydnad? I denna presentation presenteras tankar och argument bakom förslaget till Startklass lydnad. Fritt sammanställd av Jenny Wibäck (med reservation för felskrivningar/missförstånd!)

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Danderyd-Täby Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2015

Danderyd-Täby Brukshundklubb Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsens verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Suppleant 1 Ulrika Wall Ami Hegardt Susanne Gehnich Marie Myklebust Ulrika Järvinen, avgått

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen.

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. I boksamtalet vill jag att de andra i gruppen ska- ha ett mordiskt intresse, brinnande blick, öronen på skaft och

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Integrerad Spelarutveckling

Integrerad Spelarutveckling Integrerad Spelarutveckling Ungdomars behov och förväntningar Det ska vara Roligt att vara på träning. Det ska vara roligt att träffas. En god kamratskap och att man blir väl bemött gör att man upplever

Läs mer

Aust. shepherd BV tervueren. Aust. stock dog Sh vorsteh

Aust. shepherd BV tervueren. Aust. stock dog Sh vorsteh Tävlingsstatistik Om man ser tillbaka några år på de raser som är representerade på SM så är det några som sticker ut och är mer frekvent förekommande än andra. De kvalificerar sig på skapligt höga poäng

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss Grupparbete om Åre SLK normer och regler Värdegrund bygger på oss 1 Bakgrund: På Utvärderingsmöte i maj 2009 bestämdes att påbörja ett projekt som skulle lyfta upp tankar om Åre SLK s normer och värderingar

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017

FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK KLUBBMÄSTERSKAP-2017 FÖR ALLA MEDLEMMAR I GAMLEBY BK Hej alla medlemmar, KLUBBMÄSTERSKAP-2017 Förra året gjorde vi ett försök till att kora KM-vinnare i olika tävlingsgrenar. Alla som officiellt tävlade med sina hundar hade

Läs mer

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN Text: Helen Karlsson, Häverö Brukshundklubb Tack vare hundens överlägsna sinnen ligger hundgruppen i förbandet på förhand. Hundens välutvecklade luktsinne och förfinade hörsel är

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

VARDAGSTRÄNING. med klicker. Åsa Jakobsson. Ny omarbetad utgåva!

VARDAGSTRÄNING. med klicker. Åsa Jakobsson. Ny omarbetad utgåva! VARDAGSTRÄNING med klicker Åsa Jakobsson Ny omarbetad utgåva! Vardagsträning med klicker Vardagsträning med klicker är en ny, omarbetad upplaga av tidigare utgivna Vardagslydnad med klicker (2010, Ica

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar.

INTRODUKTION STEG Övning ger färdighet. Träna gärna på intervjusituationen med en vän eller genom att filma dig själv och dina svar. INTRODUKTION Ibland är en lyckad intervju allt som ligger mellan dig och ditt drömjobb. Många upplever därför anställnings intervjun som oerhört stressande, såväl de som söker sitt första jobb som de med

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli Det här veckobrevet blir ett fjortondagarsbrev, helt enkelt för att vi inte har varit så mycket på barnhemmet p.g.a. Unicefs utbildning i Khao Lak.

Läs mer

Utvärdering av ACT Att hantera stress och främja hälsa Våren 2014

Utvärdering av ACT Att hantera stress och främja hälsa Våren 2014 Utvärdering av ACT Att hantera stress och främja hälsa Våren 2014 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2014. Deltagarnas svar redovisas i grönt.

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna

Barnverksamheten Fanna BK 8-9 år. 5 manna Vid denna ålder börjar matcher komma då med samlingar (oftast helgerna)som sker geografiskt i Uppland mot andra motståndare. I denna ålder blir det sammandragningar samt eventuellt deltagande i några cuper.

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt

Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare. Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok för alla våra lirare Att ha kul tillsammans är roligt Krylbos fotbollsbok innehåller några tips & råd för att locka till aktivitet, glädje och utveckling i samband med idrott. Läs den

Läs mer

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR).

* Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). Vattenarbete: * Vattenproven har tre klasser. Innan man kan börja tävla måste hunden klara ett obligatoriskt sim och räddningsprov (SoR). * Den enda obligatoriska utrustningen är flytväst. Men de flesta

Läs mer

I vilken grad är du nöjd med relationen mellan dig och din senior?

I vilken grad är du nöjd med relationen mellan dig och din senior? Studenternas utvärdering, 2010 ( 17 har svarat utav 19 deltagare) I vilken grad är du nöjd med relationen mellan dig och din senior? 3 mycket nöjd 2 nöjd 1 mindre nöjd 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 Några

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: VÅRDNADSHAVARE

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: VÅRDNADSHAVARE ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: VÅRDNADSHAVARE Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av vårdnadshavare till barn som åkte ut på Tuskulums helgkollo och lovläger, vår/sommar 2016. Syftet med enkäterna är

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF 2014 1. Har din son deltagit som? 10 98.4% 9 8 7 1 2 1 Målvakt 2 Utespelare Målvakt 1,6% Utespelare 98,4% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7 16.4% 19.7%

Läs mer

VATTEN. Vi känsla. Genom gemenskap och ett JSS hjärta når vi framgång. Praktiskt betyder detta för oss, som arbetar som ledare/tränare att:

VATTEN. Vi känsla. Genom gemenskap och ett JSS hjärta når vi framgång. Praktiskt betyder detta för oss, som arbetar som ledare/tränare att: Vi känsla Genom gemenskap och ett JSS hjärta når vi framgång - vi använder JSS kläder vi ser till att de aktiva använder JSS kläder samt att ange vilka kläder som gäller vid olika tillfällen. - vi ordnar

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011

Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011 Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011 Nu är andra halvan av säsongen 2011 igång. Vi kallar det höstsäsong, fast vi fortfarande har sommar. Allt fler träningar och matcher hamnar nu på den

Läs mer

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM Är du redo att sikta högre? Gymnasieåren är några av de viktigaste i livet. Det är nu du på riktigt kan gå din egen väg och göra dina egna val. Kanske

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07

Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Regeltolkningar lydnadsregler SBK, för frågor inkomna 2012-2013 Utskottsgrupp lydnad, 2014-05-07 Apportering I 14 står det om hundens framförande: "Föraren avgör när hunden skall kommenderas in. Vid apporteringsmomenten

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

Aktivietetsrapport från SvRF körkommitté (KK),

Aktivietetsrapport från SvRF körkommitté (KK), Aktivietetsrapport från SvRF körkommitté (KK), 201208 Nu börjar vi närma oss slutet av säsongen, men det finns ännu ca 10 tävlingar som skall genomföras innan höstmörkret sänker sig på riktigt.jag hoppas

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer