Lokalregler för Linnéuniversitetet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokalregler för Linnéuniversitetet"

Transkript

1 Diarie nr: 2017/ Regeldokument Lokalregler för Linnéuniversitetet Beslutat av Universitetsdirektör Per Brolin Gäller från

2 Beslutat av: Universitetsdirektör Beslutsdatum: Dnr: 2017/ Innehåll INLEDNING... 3 UPPLÅTELSE AV LOKALER... 3 UTHYRNING AV UNIVERSITETETS LOKALER... 4 ALLMÄNNA LOKALER... 4 GEMENSAMMA ÖPPNA YTOR... 4 STUDENTKÅREN OCH ÖVRIGA STUDENTORGANISATIONER... 4 FACKLIGA ORGANISATIONER... 5 POLITISKA ORGANISATIONER... 5 STILLA RUM... 5 DISPUTATIONSFESTLIGHETER OCH PERSONALSAMMANKOMSTER... 5 UTHYRNING TILL ENSKILD PERSON... 5 INNOVATION/PATENT... 6 ORDNINGSREGLER... 6 ÖVERNATTNING... 6 DJUR... 6 ALKOHOL PÅ ARBETSPLATSEN... 6 RÖKNING... 6 BARNS BESÖK PÅ ARBETSPLATSEN... 6 FÖRSÄLJNING, MARKNADSFÖRING OCH ANNAN KOMMERSIELL EXPONERING... 6 AFFISCHERING MM... 7 SKYLTNING... 7 BRAND- OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 7 SÄRSKILDA LOKALREGLER (7)

3 Beslutat av: Universitetsdirektör Beslutsdatum: Dnr: 2017/ Inledning Lokalregler för Linnéuniversitet reglerar vem eller vilka som har tillträde och vad som kan och får förekomma i universitetets lokaler. Utöver lokalreglerna finns dokument som reglerar andra villkor t.ex. bokningstider, konferenser. Universitetet förfogar själv över de lokaler som disponeras för verksamheten. Det innebär att universitetet, inom givna ramar, uppställer de villkor som gäller för tillträde och övrigt nyttjande av lokalerna. Universitetets lokaler ska i första hand användas för de åtaganden universitetet har. Universitetet ska primärt bedriva forskning samt utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå. Det innebär att lokalerna i första hand är avsedda för studenter och anställda samt andra med arbetsuppgifter inom universitetet. Ytterligare en uppgift för universitetet är att samverka med det omgivande samhället på olika sätt. Universitet är en mötesplats för kultur och samhällsdebatt och utgör en demokratisk arena där öppna dialoger och diskussioner välkomnas. Detta innebär att stor öppenhet ska gälla avseende tillträde till universitetets lokaler. Öppenheten ska alltid vägas mot intresset att skydda såväl personer, egendom som immateriella tillgångar som värdet för universitetet av aktiviteten. Universitetet har i egenskap av statlig myndighet, ett speciellt ansvar för att genomföra funktionshinderspolitiken vilket bland annat betyder att personer med funktionsnedsättning ska kunna besöka universitetet och kunna ta del av och delta i verksamheten. Lokalerna ska också fungera som arbetsplats för personer med funktionsnedsättning. Även om universitetets lokaler generellt sett erbjuder en god tillgänglighet, kan individuella åtgärder och rutiner bli aktuella, t ex när det gäller mycket svår allergi. Den som vistas i universitetets lokaler är skyldig att följa de regler universitetet meddelar. Upplåtelse av lokaler Förutsättning för tid i allmänna lokaler och gemensamma öppna ytor är att de bokas av den centrala lokalbokningen eller via evenemangsförfrågan, att det är förenligt med den huvudsakliga verksamhetens behov, att det är i mån 3 (7)

4 av plats och att lokalerna, om verksamheten så kräver, kan komma att ombokas. Uthyrning av universitetets lokaler Uthyrning av universitetets lokaler är primärt för universitetets egen verksamhet. Lokalerna kan hyras dels genom internhyresavtal och dels genom tillfällig uthyrning per timme. Tillfällig uthyrning sker för såväl allmän lokaler som för gemensamma öppna ytor. Uthyrningen av allmänna lokaler och de gemensamma öppna ytorna debiteras i enlighet med gällande prislista. Allmänna lokaler och gemensamma öppna ytor kan även hyras ut externt per timme och i enlighet med gällande prislista. Aktiviteten ska vara i enlighet med universitetets värdegrund och inriktning. Värdet för universitetet med uthyrningen ska vägas mot de merkostnader som uppstår. Allmänna lokaler Med allmän lokal avses de salar, grupprum, m.m. som, via den centrala lokalbokningen, kan bokas av samtliga organisatoriska enheter inom universitetet. Konferensrum som tillhör förvaltningen kan, för speciella ändamål och efter kontakt med den centrala lokalbokningen, bokas även av andra organisatoriska enheter. Gemensamma öppna ytor Inom universitetet finns ett flertal gemensamma öppna ytor varav ett antal är bokningsbara via evenemangsförfrågan av samtliga organisatoriska enheter inom universitetet och externa organisationer. Studentkåren och övriga studentorganisationer Universitetet är skyldigt att låta demokratiskt uppbyggda föreningar för studenter (godkända studentföreningar) vid universitetet använda lokaler för sammankomster som föreningen anordnar för sina medlemmar. Studentorganisationer med syfte att främja studie- och studentmiljön erbjuds att tillfälligt använda allmänna lokaler och gemensamma öppna ytor hyresfritt, för ideell verksamhet t.ex. upplysning, meningsyttring, annat liknande syfte eller för framförandet av konstnärligt verk. Den som har inbjudits av föreningen, för att medverka vid sammankomst, kan inte nekas tillträde till bokad lokal. Universitetet kan emellertid neka upplåtelse av lokal respektive tillträde till lokal om det kan antas att det kommer att uppstå någon allvarlig ordningsstörning eller inträffa någonting som strider mot lag. 4 (7)

5 Studentföreningens användning av lokalen bör vara förenligt med universitetets värderingar, med verksamhetens behöriga gång och inte i strid med universitetets förpliktelse mot tredje man. Fakulteterna ansvarar för att utbildningsförening, som godkänts av Linnéstudenterna, kostnadsfritt erbjuds yta för expeditionslokal. Fackliga organisationer Personalorganisationerna (fackliga organisationer) vid universitetet erbjuds att, hyresfritt, boka allmän lokal för sin interna ideella mötesverksamhet. Förutsättningen är att det är förenligt med den huvudsakliga verksamhetens behov. Politiska organisationer Partipolitiska organisationer välkomnas att kostnadsfritt, år då val till Sveriges riksdag, EU-parlamentet eller folkomröstning, äger rum, under de tider universitetet fastställer, boka plats i universitetets gemensamma öppna ytor samt utomhus i anslutning till entréer. Med partipolitiska organisationer avses politiska partier, dess ungdomsförbund, studentförbund, kvinnoförbund och andra organisatoriska delar av det politiska partiet. Förutsättningen för lokalupplåtelsen är att organisationen är laglig och att inga budskap som framförs uppmanar till lagbrott. Dessutom förutsätts att lokalupplåtelsen kan ske utan att universitetets ordinarie verksamhet hindras. Bokning ska ske genom universitetets centrala lokalbokning. Se, Platsanvisning och bokning gällande partipolitiska organisationer. Stilla rum Stilla rum är öppet för alla enskilda studenter och medarbetare vid universitetet som under dagen önskar en stund i avskildhet och stillhet. Universitetet ska vara neutralt avseende religion. Stilla rum kan användas bl.a. av trossamfund för andakt. Disputationsfestligheter och personalsammankomster Universitetets lokaler kan användas för disputationsfestligheter och personalsammankomster. Äger sammankomsten rum i de gemensamma öppna ytorna ska en evenemangsförfrågan inkomma (se prislistan). Allmänna lokaler bokas genom den centrala lokalbokningen. Uthyrning till enskild person Uthyrning, eller annan upplåtelse, till enskild person får inte förekomma. 5 (7)

6 Innovation/patent Frågorna hanteras av fakulteten som har arbetsgivar- och miljöansvaret. Avtal kan behövas mellan parter för att reglera kostnader i samband med arbetet. Ordningsregler Övernattning Övernattning får endast förekomma i lokaler som är särskilt avsedda för detta. Det är inte tillåtet att ha lägerverksamhet med övernattning inom universitetet. Djur Det är inte tillåtet att medföra djur i universitetets lokaler utan särskilt beslut. Undantag är ledarhundar och assistanshunder vilka kan medföras utan särskilda beslut samt djurhållning för forskningsverksamhet eller utbildningsändamål i särskilt avsedda lokaler. Alkohol på arbetsplatsen Se, Alkoholpolicy vid Linnéuniversitetet. Rökning I samtliga universitetets lokaler råder rökförbud. Förbudet gäller även användning av elektroniska cigaretter s.k. e-cigaretter. Rökning utomhus är tillåten endast vid markerade platser. Barns besök på arbetsplatsen Barn är alltid välkomna att, under ordnade förhållanden, vistas i universitetets lokaler t.ex. på studiebesök eller för att besöka förälders arbetsplats. Av säkerhetsskäl är det viktigt att barn inte vistas på egen hand i lokaler vilka inte är av kontors- eller undervisningskaraktär. De mindre barnen bör dock alltid ha någon vuxen, t.ex. förälder, med sig vid besöket och den vuxne har det fulla ansvaret för barnet vid hela vistelsen i universitetets lokaler. Försäljning, marknadsföring och annan kommersiell exponering Av Linnéstudenterna godkänd utbildningsförening har rätt att, även inom universitetets lokaler, sälja profilprodukter och biljetter till sina egna arrangemang. I övrigt har universitetet ensamrätt på försäljning och marknadsföring inom universitetets lokaler. Undantag kan avtalas för restaurangverksamhet e.d. Dessutom medges undantag för försäljning av gjorda inspelningar med gästande artist och skrifter/inspelningar av föredragshållare. Ingen försäljning får ske i de gemensamma öppna ytorna utan hänvisas till de allmänna lokalerna. 6 (7)

7 Viss typ av försäljning t.ex. välgörenhet kan förläggas utanför universitetets lokaler och i enlighet med reglerna för utomhusaktiviteter. Affischering mm Affischering o.d. är endast tillåten på därför avsedd plats. Användning av gatupratare sker företrädesvis utomhus och på anvisad plats. Gatupratare, roll-up:s, väggvepor eller motsvarande får endast användas sparsamt och under en begränsad i samband med evenemanget. Undantaget varumärkesstärkande vepor som är beslutade av KOM. Skyltning Skyltar inom universitetet hanteras av LOS. Vid behov kontaktas dem för ytterligare information eller beställning. Brand- och säkerhetsföreskrifter Var och en som vistas i universitetets lokaler har ett eget ansvar att informera sig om gällande brandskydd och säkerhetsföreskrifter. Särskilda lokalregler För vissa lokaler, främst speciallokaler, kan särskilda regler förekomma. Samtliga lokaler ska efter användningen återställas i gott skick. Det innebär bland annat att bord och stolar placeras på rätt plats, inga muggar och tallrikar kvarlämnas. 7 (7)

Regler för bokning av allmänna lokaler samt gallerior/entréer

Regler för bokning av allmänna lokaler samt gallerior/entréer Dnr: 2017/46-2.4.1 Regeldokument Regler för bokning av allmänna lokaler samt gallerior/entréer Beslutat av Per Brolin Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Per Brolin Beslutsdatum: 2017-01-05 Dnr: 2017/46-2.4.1

Läs mer

Riktlinjer för universitetets lokaler

Riktlinjer för universitetets lokaler Styrande dokument 1(5) Beslutsfattare: Rektor Beslutsdatum: 2018-10-22 Dokumenttyp: Riktlinje Träder i kraft: 2018-12-01 Giltighetstid: tillsvidare Bör uppdateras före: 2023-12-01 Ev. dokument som upphävs:

Läs mer

Uthyrningsregler. Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson

Uthyrningsregler. Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: GIH 2017/122 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2017-03-10 Ersätter: dnr Ö 2014/215, 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

Beslutsdatum 2008-06-09 reviderade 2011-12-07

Beslutsdatum 2008-06-09 reviderade 2011-12-07 Fastighetsavdelningen SÄKERHETSREGLER Leif Bouvin 11-10-16 dnr V 2011 / 482 031-786 58 98 Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum December

Läs mer

CRC styrelse möte 2010-06-10

CRC styrelse möte 2010-06-10 Förslag till beslut 1 2010-06-04 CRC styrelsen CRC Clinical Research Centre Hugh Connell CRC styrelse möte 2010-06-10 Punkt 14 Tillämpning av Rektors beslut gällande föreskrift för försäljning eller marknadsföring

Läs mer

Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang. Publiceringsdatum Juni Beslutsdatum

Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang. Publiceringsdatum Juni Beslutsdatum Fastighetsavdelningen STYRDOKUMENT Leif Bouvin 08-05-23 dnr A 13 35 / 07 031-786 58 98 = Regler avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum Juni

Läs mer

Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang

Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Fastighetsavdelningen SÄKERHETS RIKTLINJE Leif Bouvin 08-05-23 dnr A 13 35 / 07 031-786 58 98 = Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum

Läs mer

Regler för anslagstavlor, aktiviteter m.m. vid Umeå universitet

Regler för anslagstavlor, aktiviteter m.m. vid Umeå universitet UMEÅ UNIVERSITET Dnr: 102-1845-08 REGELVERK 2008-05-06 Regler för anslagstavlor, aktiviteter m.m. vid Umeå universitet Inledning I detta regelverk finns det bestämmelser om: Geografisk avgränsning Handläggare

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Uthyrningsregler. Bilaga 1

Uthyrningsregler. Bilaga 1 Bilaga 1 Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: Ö 2014/215 Datum: 2014-06-18 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

REGLER OCH HANDLÄGGNINGSORDNING RÖRANDE NATTARBETE, ENSAMARBETE SAMT ÖVERNATTNING I GÖTEBORGS UNIVERSITETS LOKALER

REGLER OCH HANDLÄGGNINGSORDNING RÖRANDE NATTARBETE, ENSAMARBETE SAMT ÖVERNATTNING I GÖTEBORGS UNIVERSITETS LOKALER STYRDOKUMENT Dnr V 2016/294 REGLER OCH HANDLÄGGNINGSORDNING RÖRANDE NATTARBETE, ENSAMARBETE SAMT ÖVERNATTNING I GÖTEBORGS UNIVERSITETS LOKALER Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion Beslutsdatum Giltighetstid

Läs mer

Riktlinjer för lokalanvändning vid KMH

Riktlinjer för lokalanvändning vid KMH BESLUT 2016-06-27 Dnr 16/517 FC 2016:17 Förvaltningschefen Handläggare: Peter Liljenstolpe Högskoledirektör 1(8) Riktlinjer för lokalanvändning vid KMH 1. Förutsättningar KMH:s lokaler är i första hand

Läs mer

Besök i kommunala verksamheter samt uthyrning av kommunala lokaler

Besök i kommunala verksamheter samt uthyrning av kommunala lokaler Riktlinjer Besök i kommunala verksamheter samt uthyrning av kommunala lokaler 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Riktlinjer Besök i kommunala verksamheter 2014-09-29 Löpande Dokumentansvarig

Läs mer

Akademikerförbundet SSR:s skrivelse om tillgång till lärosätenas lokaler för de högskolestuderandes fackliga organisationer

Akademikerförbundet SSR:s skrivelse om tillgång till lärosätenas lokaler för de högskolestuderandes fackliga organisationer Akademikerförbundet SSR Box 128 00 112 96 Stockholm Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Jörgen Yng 08-56308758

Läs mer

Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5)

Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5) Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5) Antagen av: Samhällsbyggnadsnämnden 102, 2016-06-08 Senast reviderad: Samhällsbyggnadsnämnden 95 2017-09-11 ÄKF-nummer: Handläggare/författare:

Läs mer

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 STADSLEDNINGSKONTORET SID 1 (6) 2012-01-01 Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 (Priser för hyra och tillhörande tjänster efter 2013 beslutas under året.) Hyra På hyra utgår för närvarande

Läs mer

Villkor. Tillfälliga parker är till för att öka utrymmet för vistelse i den offentliga miljön, genom att fördela om utrymmet.

Villkor. Tillfälliga parker är till för att öka utrymmet för vistelse i den offentliga miljön, genom att fördela om utrymmet. Tillfälliga parker är till för att öka utrymmet för vistelse i den offentliga miljön, genom att fördela om utrymmet. Har du frågor om villkoren? Kontakta ansvarig markupplåtare på trafikkontoret, namn

Läs mer

Riktlinjer för partipolitisk verksamhet och information i landstingets lokaler och kommunikationskanaler

Riktlinjer för partipolitisk verksamhet och information i landstingets lokaler och kommunikationskanaler Riktlinjer för partipolitisk verksamhet och information i landstingets lokaler och kommunikationskanaler Beslutade av landstingsstyrelsen 2014-04-07 version 1.0 version 1.0 1(5) Innehållsförteckning 1

Läs mer

Beslut om Riktlinjer för användning av lokaler

Beslut om Riktlinjer för användning av lokaler Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 2019-06-10 DNR LIU-2019-01081 BESLUT 1(2) Beslut om Riktlinjer för användning av lokaler Beslut Linköpings universitet (LiU) beslutar om nya Riktlinjer för användning av lokaler,

Läs mer

Riktlinjer för politisk information och besök i kommunens verksamheter

Riktlinjer för politisk information och besök i kommunens verksamheter Riktlinjer för politisk information och besök i kommunens verksamheter Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2018:31 Dokumentet är beslutat av: Kommunstyrelsen Dokumentet beslutades

Läs mer

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 Gymnastiksalar, sporthallar, ishall och andra kommunala anläggningar Fritidskontoret Tfn 026-831 61, 831 65 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Regler för universitetets lokaler

Regler för universitetets lokaler Styrande dokument 1(8) Beslutsfattare: Rektor Beslutsdatum: 2018-10-22 Dokumenttyp: Regler Träder i kraft: 2018-12-01 Giltighetstid: tillsvidare Bör uppdateras före: 2023-12-01 Ev. dokument som upphävs:

Läs mer

Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang. Beslutsdatum 2008-06-09 reviderade 2011-12-07

Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang. Beslutsdatum 2008-06-09 reviderade 2011-12-07 Fastighetsavdelningen SÄKERHETS RIKTLINJE Leif Bouvin 11-10-16 dnr V 2011/482 031-786 58 98 Riktlinjer avseende nyttjande av Göteborgs universitets (GU) lokaler för fester och arrangemang Publiceringsdatum

Läs mer

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar 1(6) 1. Utgångspunkter för Jönköpings Studentkårs föreningssamverkan 1.1 Detta dokument Detta dokument reglerar hur Jönköpings Studentkår

Läs mer

POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT

POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT Fastställt av kyrkorådet 150224 6 Samtliga lokaler i Huskvarna pastorat är i förstahand avsedda för församlingarnas egna verksamheter.

Läs mer

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda.

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda. Bilagor Dnr Bilaga 3, generella riktlinjer för lokalbokningar Verksamhet för barn och ungdomar samt personer med funktionsnedsättning ska prioriteras när det gäller tilldelning av tider i lokaler. Mesta

Läs mer

Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015

Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 SID 1 (6) 2014-01-01 Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 Lokalhyra För närvarande utgår ingen moms på lokalhyra. Blå Hallen 60 000:- Gyllene Salen 60 000:- Båda lokalerna 110 000:- Tillkommande

Läs mer

Riktlinjer för bokning

Riktlinjer för bokning Lokaler, utställningsverksamhet och affischering vid kulturoch fritidsnämndens kulturscener och mötesplatser Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kultur- och fritidsnämnden 2018-11-22 150 Status: 2018-11-15

Läs mer

Regler för internhyra

Regler för internhyra Dnr: 2018/2519-1.1.1 Regeldokument Regler för internhyra Beslutat av Rektor Gäller från 2018-09-17 Ersätter Regler för internhyra med Dnr: 2016/4725-1.1 Regler för internhyra Modell Modellen bygger på

Läs mer

Beskrivning av Utsikten

Beskrivning av Utsikten Brf. Månberget 2009-12-14 Hyr gästrummet Utsikten Beskrivning av Utsikten Rummet har en magnifik utsikt över Mysingen och hamnområdet genom sina stora fönster på långsidan. Här finns matplats för 20 personer

Läs mer

Dnr RIKTLINJER. Förslag -Taxa för markupplåtelse. Antagen av. Gäller från och med..

Dnr RIKTLINJER. Förslag -Taxa för markupplåtelse. Antagen av. Gäller från och med.. Dnr RIKTLINJER Förslag -Taxa för markupplåtelse. Gäller från och med.. Dnr 2/13 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Avgiftsreglering... 3 Taxa... 4 1 Tillfällig reklam och information... 4 2

Läs mer

Uthyrning av idrotts- anläggningar

Uthyrning av idrotts- anläggningar Uthyrning av idrotts- anläggningar Taxor, avgifter och regler www.sollentuna.se Taxor och avgifter för nyttjande av idrottsanläggningar i Sollentuna kommun Förord Dessa taxor och avgifter är fastställda

Läs mer

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs.

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs. Ankomststämpel 1 (6) ANMÄLAN TILLFÄLLIGA ARRANGEMANG I SAMLINGSLOKAL Fylls i av den person som är ansvarig för det tillfälliga arrangemanget. Samtliga fält är obligatoriska. Blanketten ska ha inkommit

Läs mer

Riktlinjer för hantering och brukande av SLU:s gemensamma undervisningslokaler

Riktlinjer för hantering och brukande av SLU:s gemensamma undervisningslokaler Avdelningen för infrastruktur 2011-11-01 Dnr SLU ua Fe.2011.2.4.4-3581 Riktlinjer för hantering och brukande av SLU:s gemensamma undervisningslokaler INNEHÅLL 1. Bakgrund 1.1 Uppdrag 1.2 Avgift för nyttjande

Läs mer

REGLER FOR UTHYRNING AV KOMMUNALA LOKALER

REGLER FOR UTHYRNING AV KOMMUNALA LOKALER NORA KOMMUN REGLER FOR UTHYRNING AV KOMMUNALA LOKALER Antagen av kommunfullmäktige 1997-12-16, 153. Reviderad senast: Kommunfullmäktige 2012-06-13, 117 Fördelningsprinciper för uthyrning av lokaler Halltider

Läs mer

Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler

Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler RIKTLINJE Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler Dokumentets syfte Syftet med detta dokument är att reglera villkor och regler som ska tillämpas vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler.

Läs mer

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler 1 Inledning Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här är några enkla

Läs mer

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler Styrdokument, riktlinjer Enhetschef idrott- och fritidsenheten 2019-03-08 Johanna Dermer 08-590 973 63 Dnr johanna.dermer@upplandsvasby.se KFN/2019:2 Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler

Läs mer

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Mars 2005. Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Mars 2005 Information om brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORG UNIVERSITY The Faculty Board of Education Lokalkommittén Hans Dahlgren BESLUT C2/06:307 UFN 2006-06-13 Regler vid uthyrning (korttidsuthyrning) av utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Informationsdokument och förhållningsregler för BRF Eksgårdens medlemmar gentemot driftsbolaget vid Eksgården Krog & Rum.

Informationsdokument och förhållningsregler för BRF Eksgårdens medlemmar gentemot driftsbolaget vid Eksgården Krog & Rum. Informationsdokument och förhållningsregler för BRF Eksgårdens medlemmar gentemot driftsbolaget vid Eksgården Krog & Rum. Vi i driftsbolaget vill samarbeta nära er som bostadsrättsinnehavare för att tillsammans

Läs mer

Hyror och avgifter i kommunens lokaler och fritidsanläggningar

Hyror och avgifter i kommunens lokaler och fritidsanläggningar Styrdokument Hyror och avgifter i kommunens lokaler och fritidsanläggningar Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 4.11) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 108 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

Taxa för upplåtelse av offentlig plats

Taxa för upplåtelse av offentlig plats Taxa för upplåtelse av offentlig plats i Alingsås kommun Antagen av kommunfullmäktige 20XX-XX-XX 1. Inledning Polistillstånd krävs för att använda offentlig plats Offentlig plats är allmän mark inom detaljplanelagt

Läs mer

Taxa. Taxa för markupplåtelser i Norrköpings kommun TN 2015/0337

Taxa. Taxa för markupplåtelser i Norrköpings kommun TN 2015/0337 Taxa 2016-12-19 Taxa för markupplåtelser i Norrköpings kommun TN 2015/0337 Förslaget godkänt av tekniska nämnden den 22 september 2016 och beslutad av Kommunfullmäktige den 19 december 2016. Avgifterna

Läs mer

Taxa för markupplåtelse och torghandel i Oxelösunds kommun 2017

Taxa för markupplåtelse och torghandel i Oxelösunds kommun 2017 Taxa för markupplåtelse och torghandel i Oxelösunds kommun 2017 Dokumenttyp Godkänd av Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2016-12-14 Reviderat Dokumentansvarig Trafikingejör Förvaring Castor Dnr MSN.2016.13

Läs mer

Riktlinjer för bokning

Riktlinjer för bokning Riktlinjer för bokning Lokaler, utställningsverksamhet och affischering i Skylten, byggnad 3a Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kultur- och fritidsnämnden 2018-06-14, 99 Status: Gällande Giltighetstid:

Läs mer

Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar.

Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar. Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar. Innehåll Fritidsenheten... 3 Boka lokal/idrottsanläggning... 3 Bokningsbekräftelse... 3 Avbokning... 4 Begränsningar... 4 Avgift... 4 Fakturering... 4

Läs mer

Karolinska Institutet Regler för distansarbete. Regler för distansarbete Gäller från och med

Karolinska Institutet Regler för distansarbete. Regler för distansarbete Gäller från och med Regler för distansarbete Gäller från och med 2018-04-01 Regler för distansarbete Dnr 1-254/2018 Diarienummer: 1-254/2018 Dnr för föregående version: - Beslutsdatum: 20180323 Giltighetstid: Gäller tillsvidare

Läs mer

1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING

1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING 1 (100226 ) Uthyrning av lokaler i församlingsgården 1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING 1.1 Bakgrund Som öppen folkkyrka vill församlingen även ha öppna församlingslokaler. Dessa är i första hand till

Läs mer

AND-policy för studenter vid LNU

AND-policy för studenter vid LNU AND-policy för studenter vid LNU Fastslagen vid Medlemsmöte Växjö/Kalmar 121011 Vid Linnéuniversitet finns och har alltid funnits en god social miljö. För att bibehålla denna så ska frihet förknippad med

Läs mer

Universitetsdirektörens delegering till brandskyddskoordinator gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet

Universitetsdirektörens delegering till brandskyddskoordinator gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet LIU-2015-00456 Universitetsdirektörens delegering till brandskyddskoordinator gällande brandskyddsarbetet vid 1. Bakgrund Enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor ska ägare och nyttjanderättshavare vidta

Läs mer

Innehållsförteckning 2 (8)

Innehållsförteckning 2 (8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Villkor för service till kårföreningar... 3 Stöd och utbildning... 3 Ekonomiskt bidrag... 4 Ansökan om verksamhetsbidrag... 4 Beslut om verksamhetsbidrag...

Läs mer

Regler för korttidsuthyrning

Regler för korttidsuthyrning Riktlinjer Regler för korttidsuthyrning Antagna av kommunfullmäktige den 15 september 2015 89/2015 Att gälla från den 1 januari 2016 Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Regler

Läs mer

Villkor vid användande av offentlig plats för kiosk

Villkor vid användande av offentlig plats för kiosk Villkor vid användande av offentlig plats för kiosk Villkorsbilaga K 2019, gäller med giltigt polistillstånd. Har du frågor om villkoren? Kontakta ansvarig markupplåtare på trafikkontoret, namn och telefonnummer

Läs mer

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår.

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Service och villkor för kårföreningar För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Antaget av kårstyrelsen 17 december 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar

Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Samhällsbyggnad, Kultur och fritid Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Osby kommun

Läs mer

Regler för rökfri arbetstid

Regler för rökfri arbetstid Datum 2017-06-19 Ärendenr 2017-000080.02 Regler för rökfri arbetstid Beslutad av kommunfullmäktige 2017-06-19 95 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Bankgiro: 221-4286

Läs mer

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Stadens olika föreningar och medborgare bedriver många olika verksamheter som kommer våra medborgare till del. Tillgång

Läs mer

Regler för lån av festlokaler i V-huset

Regler för lån av festlokaler i V-huset Regler för lån av festlokaler i V-huset Allmänt I V-huset är V-café är anpassat för att vara uppehållslokal för studenter som läser på LTH. V- husets foajé är en allmän kommunikationsyta för studenter,

Läs mer

Villkor vid användning av offentlig plats för uteserveringar

Villkor vid användning av offentlig plats för uteserveringar Villkor vid användning av offentlig plats för uteserveringar Villkorsbilaga US 2019, gäller med giltigt polistillstånd. Har du frågor om villkoren? Kontakta ansvarig markupplåtare på trafikkontoret, namn

Läs mer

Information om brandskyddet till dig som hyresgäst

Information om brandskyddet till dig som hyresgäst Information om brandskyddet till dig som hyresgäst Tänk efter före Det är ofta flera olyckliga omständigheter som tillsammans bidrar till att en brand uppstår och att egendom förstörs eller att människor

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering, trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier

Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering, trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering, trakasserier, kränkande särbehandling och repressalier Beslutat av Universitetsdirektören Gäller från 2019-04-12 Beslutsdatum: 2019-09-12 Inledning Processbeskrivning

Läs mer

Politisk information i skolan

Politisk information i skolan Juridisk vägledning Granskad oktober 2012 Mer om Politisk information i skolan Det är bra om skolan uppmuntrar att politiska partier kommer till skolan och tar tillvara de möjligheter som denna samverkan

Läs mer

TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR

TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR ÅR 2012 Boka hos 1 Lokalbokningar idrottshallar 0582-685 536 lokalbokningar@hallsberg.se 2 Simhallens kassa 0582-685

Läs mer

Lokalbokning vid Campus Gotland

Lokalbokning vid Campus Gotland O Dnr GOTLAND 2014/41 Lokalbokning vid Campus Gotland Rutiner för schemaläggning och lokalbokning inom intendenturen vid Campus Gotland Fastställda av Intendenturstyrelsen den 21 november 2014 Innehållsförteckning

Läs mer

lokalbokning vid Campus Gotland

lokalbokning vid Campus Gotland O Dnr GOTLAND 2014/41 Reviderad 2017-02-15 Schemaläggning och lokalbokning vid Campus Gotland Rutiner för schemaläggning och lokalbokning vid Campus Gotland Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer

Läs mer

POLICYDOKUMENT. för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism. Fastställd på kongressen 2014

POLICYDOKUMENT. för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism. Fastställd på kongressen 2014 POLICYDOKUMENT för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Fastställd på kongressen 2014 Vad är policydokument? Ungdom Mot Rasisms policydokument berättar om de olika riktlinjer som finns för organisationens

Läs mer

Resultat från tillsynsprojekt rökfria skolgårdar

Resultat från tillsynsprojekt rökfria skolgårdar Handläggare Datum Diarienummer Anna-Karin Niemi 2017-12-14 2017-003360- HS 018-727 43 21 Till miljö- och hälsoskyddsnämnden Resultat från tillsynsprojekt rökfria skolgårdar Förslag till beslut: Miljö-

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Att bli en bidragsgodkänd förening En förening kan ansöka om att bli bidragsgodkänd. En bidragsgodkänd förening kan söka alla Idrotts- och föreningsförvaltningens bidrag och

Läs mer

Uthyrning av Orust kommuns lokaler och anläggningar

Uthyrning av Orust kommuns lokaler och anläggningar FÖRFATTNINGSSAMLING (2-3-4) Uthyrning av Orust kommuns lokaler och anläggningar Regler och avgifter Uthyrning av Orust kommuns lokaler och anläggningar. Regler och avgifter Antagen av Kommunstyrelsen Antagande

Läs mer

AIRPORT REGULATION. Ordningsföreskrifter för terminal och landside - Jönköping Airport

AIRPORT REGULATION. Ordningsföreskrifter för terminal och landside - Jönköping Airport Jönköping Airport Jönköping AR JKG 2 2012 Gällande från 2012-11-01 AIRPORT REGULATION Ordningsföreskrifter för terminal och landside - Jönköping Airport 1. Allmänt 1.1 Jönköping Airport strävar efter att

Läs mer

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/ Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 Beslutat av: Rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 1. Inledning 3 2. Vad är en kris vid Linnéuniversitetet?

Läs mer

I UNIVERSITET LINKÖPINGS. Universitetsdirektörens delegering till prefekter och chefer gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet

I UNIVERSITET LINKÖPINGS. Universitetsdirektörens delegering till prefekter och chefer gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet I UNIVERSITET LINKÖPINGS 2015-02-24 1(7) Universitetsdirektörens delegering till prefekter och chefer gällande brandskyddsarbetet vid Linköpings universitet 1. Bakgrund Enligt lag (2003:778) om skydd mot

Läs mer

Riktlinjer för väntrum och andra lokaler

Riktlinjer för väntrum och andra lokaler Riktlinjer för väntrum och andra lokaler Riktlinjer för information i Västra Götalandsregionens väntrum och andra lokaler För många är väntrummen i hälso- och sjukvården eller tandvården den första kontakten

Läs mer

Råd vid lokaluthyrning DEMOKRATISKA ASPEKTER VID NYTTJANDE AV KOMMUNALA LOKALER

Råd vid lokaluthyrning DEMOKRATISKA ASPEKTER VID NYTTJANDE AV KOMMUNALA LOKALER Råd vid lokaluthyrning DEMOKRATISKA ASPEKTER VID NYTTJANDE AV KOMMUNALA LOKALER Råd vid lokaluthyrning DEMOKRATISKA ASPEKTER VID NYTTJANDE AV KOMMUNALA LOKALER Upplysningar om innehållet: Malin Svanberg,

Läs mer

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler 1 Inledning Denna information riktar sig till dig som tillfälligt hyr ut eller upplåter lokaler

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler 018-0-13 Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler Datum för kontrakt: Hyresperiod: Beställare: Bokad tid: Aktivitet: Lokal/lokaler: Ansvarig person*: Person nr./org. nr: Faktureringsadress (texta

Läs mer

Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall

Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall SORSELE 1 (6) Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall Dokumenttyp Dokumentansvarig Beslutsinstans Giltig från Regler och taxa Fritids- och kulturenheten Kommunfullmäktige 2018-08-01 Dnr Fastställd/upprättad

Läs mer

Regler vid tillfällig övernattning i skolor, idrottshallar, samlingslokaler m.m. i Hagfors Kommun

Regler vid tillfällig övernattning i skolor, idrottshallar, samlingslokaler m.m. i Hagfors Kommun Regler vid tillfällig övernattning i skolor, idrottshallar, samlingslokaler m.m. i Hagfors Kommun Inledning Detta PM redovisar vilka krav som ställs i samband med tillfällig övernattning i lokaler som

Läs mer

Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde 2013

Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde 2013 1. Bakgrund Handlingsplan för lika villkor vid Högskolan i Skövde 2013 Grunden för jämställdhets- och mångfaldsarbetet vid Högskolan i Skövde är likabehandling och att alla anställda och studenter ska

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet MITTUNIVERSITETET 2011-02-15 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet 1. Vad är en doktorand 1 kap 4 HF: Med student avses i denna förordning den som är antagen till och bedriver

Läs mer

Kontoregler för Linnéuniversitetet

Kontoregler för Linnéuniversitetet Dnr: 2014/289-1.1 Regeldokument Kontoregler för Linnéuniversitetet Beslutat av Fredrik Oskarsson, IT-chef Gäller från 2015-05-26 Beslutat av: Fredrik Oskarsson, IT-chef Beslutsdatum: 2015-05-26 Handläggare:

Läs mer

Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen. Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar

Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen. Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar KS13-268 003 Riktlinjer för samverkan med föreningar i kommunen Inklusive regler för bidrag, stöd och ersättningar Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2014-09-10

Läs mer

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 2011-04-11 31 4.6.1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2011 Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun Innehåll 1. Lokalpolicy Vallentuna kommun... 1 2. Lokaler

Läs mer

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011

Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Utställarerbjudande för Microsoft TechDays 2011 Örebro 29-30 mars 2011 Vad är TechDays? TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för de som arbetar med Microsofts produkter, plattform och lösningar.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ALKOHOLRELATERADE ARRANGEMANG I TRYGGHETEN

INSTRUKTION FÖR ALKOHOLRELATERADE ARRANGEMANG I TRYGGHETEN Instruktion Michele Cicchetti Ansvarig för medlemsnytta 2018-03-09 INSTRUKTION FÖR ALKOHOLRELATERADE ARRANGEMANG I TRYGGHETEN Allmänt Umeå studentkår förfogar över lokalen Tryggheten, på källarplan i Samhällsvetarhuset.

Läs mer

Anmälan mot Uppsala universitet om anordnande av informationsbord

Anmälan mot Uppsala universitet om anordnande av informationsbord Uppsala universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Juridiska avdelningen Anna Sandström BESLUT

Läs mer

Checklista: Systematiskt förebyggande arbete mot diskriminering genom aktiva åtgärder i fyra steg

Checklista: Systematiskt förebyggande arbete mot diskriminering genom aktiva åtgärder i fyra steg Checklista: Systematiskt förebyggande arbete mot diskriminering genom aktiva åtgärder i fyra steg Lunds universitet ska arbeta aktivt mot diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE SPONSRING. Riktlinjer avseende sponsring. Definitioner av sponsring

RIKTLINJER AVSEENDE SPONSRING. Riktlinjer avseende sponsring. Definitioner av sponsring RIKTLINJER AVSEENDE SPONSRING Riktlinjer avseende sponsring Eslövs kommun har kontakter och samarbeten med en rad olika verksamheter, såväl offentliga som privata och ideella. I en del av dessa samarbeten

Läs mer

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av årsmötet 0 Verksamhetsplan 0/0 Fastställd av årsmötet 0 0 0 0 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter upp fokusområden för kommande verksamhetsår. Det

Läs mer

ALLMÄNNA LOKALA ORDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR NYBRO KOMMUN

ALLMÄNNA LOKALA ORDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR NYBRO KOMMUN NYBRO KOMMUN STADGA 1 (7) Gäller från och med KF 187.2010 2010-09-27 KF 203.2009 ALLMÄNNA LOKALA ORDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR NYBRO KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige den 26 februari 1996 och ändrade av kommunfullmäktige

Läs mer

Dokumentets syfte Dokumentet anger vilka avgifter och taxor som tillämpas för kommunägda fritidslokaler och fritidsanläggningar i Nacka.

Dokumentets syfte Dokumentet anger vilka avgifter och taxor som tillämpas för kommunägda fritidslokaler och fritidsanläggningar i Nacka. RIKTLINJE Avgifter och taxor för kommunägda lokaler och anläggningar för sverksamhet Dokumentets syfte Dokumentet anger vilka avgifter och taxor som tillämpas för kommunägda slokaler och sanläggningar

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i. Teleborgshallen. Växjö

Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i. Teleborgshallen. Växjö Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i Teleborgshallen Växjö Teleborgshallen i Växjö Teleborgshallen passar utmärkt för alla inomhusidrotter och som publikarena för såväl matcher, konserter och andra arrangemang.

Läs mer

Policy för distansarbete vid Umeå universitet

Policy för distansarbete vid Umeå universitet Policy för distansarbete vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2014-06-10 Dnr: FS 1.1.2-808-14 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Policy Rektor Tillsvidare Personal

Läs mer

Utdrag ur TAXA för upplåtelse av offentlig plats avseende matvagnar och mobila enheter Tekniska nämnden

Utdrag ur TAXA för upplåtelse av offentlig plats avseende matvagnar och mobila enheter Tekniska nämnden 2017-01-01 Utdrag ur TAXA för upplåtelse av offentlig plats avseende matvagnar och mobila enheter Tekniska nämnden Godkänd av tekniska nämnden 2016 09 08 89 Antagen av kommunfullmäktige 2016 10 18 00 C4

Läs mer

VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR

VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR Antagen av Servicenämnden 15-04-28 VILLKOR OCH AVGIFTER FÖR LOKALER, ANLÄGGNINGAR, SERVICEDEPÅ 2015-07-01-2016-06-30 Avgifter lok-anl 150701--160630 Bibbi J 1 Villkor och avgifter som gäller för nyttjande

Läs mer

Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Trosa kommun

Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Trosa kommun Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Trosa kommun Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Föreskrift Fastställd av kommunfullmäktige 2014-06-18, 82, Dnr KS 2014/67 Trosa kommun föreskriver följande

Läs mer