Kontoregler för Linnéuniversitetet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kontoregler för Linnéuniversitetet"

Transkript

1 Dnr: 2014/ Regeldokument Kontoregler för Linnéuniversitetet Beslutat av Fredrik Oskarsson, IT-chef Gäller från

2 Beslutat av: Fredrik Oskarsson, IT-chef Beslutsdatum: Handläggare: Ulrika Ringeborn Dnr: 2014/ Innehåll Om kontoregler 3 Allmänt 3 Kontaktpersoner för särskilda IT-tjänster - Konto 3 Personalkonto 3 Gästkonto 4 Funktionskonto 5 Systemadministratörskonto 5 Servicekonto 6 Externkonto 7 Studentkonto 7 2 (8)

3 Beslutat av: Fredrik Oskarsson, IT-chef Beslutsdatum: Dnr: 2014/ Om kontoregler Detta dokument reglerar användandet av Linnéuniversitetets kontotjänst som tillhandahålls av IT-avdelningen. Särskilda regler finns beslutade för Linnéuniversitetet gällande e-postregler och lösenord vilket inte behandlas i detta dokument. Allmänt Ett konto är ett arbetsverktyg som används för flera tjänster och ska användas enligt Linnéuniversitetets gällande regler och föreskrifter. I samband med att kontoägaren får tillgång till sina kontouppgifter förbinder de sig att följa Linnéuniversitetets regler och föreskrifter och även att hålla sig uppdaterad om dessa. I de fall där kontoägaren inte kan eller inte har godkänt gällande regler och föreskrifter har IT-avdelningen rätt att stänga av kontot. Om ett personalkonto ska inaktiveras enligt beslut taget av Personalansvarsnämnden ska personens samtliga konton inaktiveras. Begäran om åtkomst till en användares konto ska skriftligen inkomma till ITavdelningen från prefekt eller avdelningschef vid respektive institution/avdelning/enhet där det anges orsak till begäran och vilken typ av data som det behövs tillgång till. Datan överlämnas sedan personligen till den ansvarige chefen som därefter ansvarar för att det hanteras i enlighet med gällande lagar och regler. Kontaktpersoner för särskilda IT-tjänster - Konto På Linnéuniversitetets samtliga institutioner, avdelningar och enheter har prefekt/avdelningschefer utsett kontaktpersoner för särskilda IT-tjänster. Syftet med kontaktpersoner är att IT-avdelningen ska kunna kanalisera viktig information om dessa tjänster ut till verksamheten samt säkerställa att beställningar som inkommer är förankrade. Beslut om förändring av kontaktpersoner tas av prefekt/avdelningschef vid berörd institution/avdelning/enhet. Personalkonto All anställd personal på Linnéuniversitetet har rätt till ett personalkonto. Beställning av ett personalkonto ska inkomma från IT-avdelningens kontaktperson för personalkonto, prefekt eller avdelningschef vid respektive institution/avdelning/enhet. Ett personalkonto har man rätt till från sin första anställningsdag. Behövs tillgång till kontot innan den formella anställningen börjar beslutas det av IT-avdelningens kontaktperson för personalkonto, i samråd med ITavdelningen. 3 (8)

4 Anställda har tillgång till sitt personalkonto 60 dagar efter avslutad anställning, eller annat datum som IT-avdelningens kontaktperson för personalkonton, Personalavdelningen, prefekt, avdelningschef eller annan behörig person beslutar. Innan ett personalkonto inaktiveras kontaktar IT-avdelningen berörd kontaktperson med en förfrågan om kontot ska förlängas eller inaktiveras. Om kontot ska inaktiveras skickar IT-avdelningen information till kontots ägare att kontot kommer att inaktiveras. Det är kontoägarens ansvar att ta tillvara på data som finns på kontot innan inaktivering sker. Byte av institutionstillhörighet Om en anställd byter institutionstillhörighet inom organisationen är det ITavdelningens kontaktperson för personalkonto som ansvarar för att meddela IT-avdelningen om en institutionstillhörighet och behörighet ska plockas bort från personalkontot. Ett personalkonto tas bort av IT-avdelningen tidigast 90 dagar efter att det inaktiverats, eller annat datum som bestäms av IT-avdelningens kontaktperson för personalkonto, Personalavdelningen, prefekt, avdelningschef eller annan behörig person. av ett personalkonto innebär att e-postkontot och den personliga fillagringen raderas. Innan borttagning av personalkonto utförs ska berörda konton hanterats enligt rutinerna inför ett personalkonto inaktiveras. av ett personalkonto kan inte göras ogjord. Gästkonto Tillfälliga besökare som inte är anställda på Linnéuniversitetet, t ex konferensdeltagare och gästföreläsare, som har behov av internetåtkomst via privat eller nätverksansluten universitetsdator kan få tillgång till ett gästkonto. Ett gästkonto kan beställas av all anställd personal, studentkårens ordförande och av ordföranden i en studentförening vid Linnéuniversitetet. Ägaren på ett gästkonto ska i första hand vara gästen men kan även vara beställaren. på ett gästkonto sätts till max 14 dagar. Önskas längre giltighetstid ska det övervägas om det är någon annan kontotyp gästen istället ska ha tillgång till eller kontakta IT-avdelningen som i undantagsfall förlänger giltighetstiden. Gästkonton inaktiveras det datum som är satt på kontot. 4 (8)

5 Ett gästkonto tas bort av IT-avdelningen tidigast 14 dagar efter det inaktiverats. av ett gästkonto kan inte göras ogjord. Funktionskonto Ett funktionskonto används för att få tillgång till kontots e-postlåda för att kunna hantera e-post för en specifik funktion, e-postlådans kalender för ett kalendarium på Lnu.se eller vid behov andra funktioner. All anställd personal på Linnéuniversitet kan beställa ett funktionskonto, men den måste vara godkänd av IT-avdelningens kontaktperson för funktionskonto, prefekt eller avdelningschef vid respektive institution/avdelning/enhet. en sätts till datum enligt inkommen beställning, men kan aldrig ha längre giltighetstid än ägarens personalkonto. Beslut om förlängning av kontots giltighetstid tas av kontots beställare. Funktionskonton inaktiveras det datum som är satt på kontot. Inför ett funktionskonto inaktiveras kontaktar IT-avdelningen kontots ägare med förfrågan om kontot ska förlängas, byta ägare eller inaktiveras. Innan ett funktionskonto inaktiveras är ägaren för kontot ansvarig att ta tillvara på data som finns på kontot. Funktionskonton som varit inaktiverade 1 år eller längre tas bort av ITavdelningen. Innan borttagning av funktionskonto utförs ska berörda konton hanterats enligt rutinerna inför ett funktionskonto inaktiveras. av ett funktionskonto kan inte göras ogjord. Använda funktionskonton för inloggning på datorer och tjänster För att kunna garantera spårbarhet i all information som publiceras från Lnu på Internet (SUNETs regler) ska funktionskonton inte användas för inloggning till Linnéuniversitetets tjänster och datorer. Systemadministratörskonto Systemadministratörskonto är ett komplement till ett personalkonto för person som har behov av utökade rättigheter till system och tjänster för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Med ett systemadministratörskonto har man en hög tillgång till universitetets datorresurser, datornät, kringutrustning och konton och det ställs därför mycket stora krav på ägaren av kontot att införskaffa och bibehålla kunskap om de system/tjänster man har tillgång till samt de föreskrifter och praxis som gäller inom universitetet. Beställning av ett systemadministratörskonto ska inkomma från institution/avdelning/enhets prefekt eller avdelningschef i samråd med berörd systemägare. 5 (8)

6 en sätts till datum enligt inkommen beställning, men kan aldrig ha längre giltighetstid än sista anställningsdagen. Om kontots ägare är tjänstledig från Lnu eller den institution/avdelning/enhet kontot beställts av ska kontot omedelbart inaktiveras. Beslut om förlängning av kontots giltighetstid tas av institution/avdelning/enhets prefekt eller avdelningschef. Systemadministratörskonton inaktiveras det datum som är satt på kontot. Inför ett systemadministratörskonto inaktiveras skickar IT-avdelningen information till kontots ägare att det kommer att inaktiveras. Innan ett systemadministratörskonto inaktiveras är kontots ägare ansvarig att ta tillvara på data som finns på kontot. Systemadministratörskonton som varit inaktiverade 1 år eller längre tas bort av IT-avdelningen. Innan borttagning av systemadministratörskonton utförs ska berörda konton hanterats enligt rutinerna inför ett systemadministratörskonto inaktiveras. av ett systemadministratörskonto kan inte göras ogjord. Servicekonto Ett servicekonto används för utrustning som behöver kunna autentisera mot någon tjänst, service eller system och används inte av någon fysisk person för inloggning. Beställning av ett servicekonto ska inkomma från ägaren till tjänsten, systemet eller servicen alternativt, prefekt eller avdelningschef vid respektive institution/avdelning/enhet. Ägaren på ett servicekonto är den institution/avdelning/enhet som tjänsten, servicen eller systemet tillhör. På kontot ska det finnas information om vilket/vilka system, tjänst eller service kontot används för och även en kontaktperson för kontot. på ett servicekonto sätt till datumet enligt inkommen beställning. Beslut om förlängning tas av behörig person. Servicekonton inaktiveras det datum som är satt på kontot. Inför ett servicekonto inaktiveras skickar IT-avdelningen information till kontots kontaktperson med förfrågan om kontot ska förlängas, byta ägare eller inaktiveras. Innan ett servicekonto inaktiveras är kontots kontaktperson ansvarig att säkerställa att berörd tjänst, service eller systems funktionalitet inte påverkas när kontot inaktiveras. 6 (8)

7 Servicekonton som varit inaktiverade 1 år eller längre tas bort av ITavdelningen. Innan borttagning av servicekonton utförs ska berörda konton hanterats enligt rutinerna inför ett servicekonto inaktiveras. av ett servicekonto kan inte göras ogjord. Externkonto Externkonto används för externa personer, utöver gäster, som har behov av att komma åt tjänster på Linnéuniversitetet, t ex konsulter och externa personer i lärplattformar. All anställd personal på Lnu kan beställa ett externkonto. Ett externkonto kan endast beställas till person som inte redan har ett aktivt konto på Lnu. Ägaren av ett externkonto är den person som ska använda kontot, dvs. den externa personen. Information om den Lnu anställde beställaren ska finnas på kontot. en på ett externkonto sätts till max 1 år. Vid behov förlängs kontot med ytterligare max 1 år i taget. Kontot får aldrig ha längre giltighetstid än beställarens personalkonto, utan måste i så fall byta beställare. Beslut om förlängning av kontots giltighetstid tas av kontots beställare. Externkonton inaktiveras det datum som är satt på kontot. Innan ett externkonto inaktiveras är kontots ägare, och eventuellt kontots beställare, ansvarig att ta tillvara på data som finns på kontot. av ett externkonto kan inte göras ogjord. Externkonton som varit inaktiverade 1 år eller längre tas bort av ITavdelningen. Studentkonto En aktiv student vid Linnéuniversitetet har rätt till ett studentkonto. Definition av en student som är aktiv är en student som finns antagen i Ladok och senare registrerad eller omregistrerad på en utbildning vid Linnéuniversitetet eller som har fått godkänt studieuppehåll. Personer som är antagna på en uppdragsutbildning på Linnéuniversitetet kan även få tillgång till ett studentkonto. Alla studentkonton tidstämplars med ett sista giltighetsdatum knutet till den utbildning studenten är antagen/registrerad på vid Linnéuniversitetet via Ladok. När student hämtat ut sitt konto är det aktivt i 90 dagar och när studenten registrerat sig på kurs/program förlängs giltighetstiden på kontot. en sätts till ca 15 månader efter avslutade studier. Datumet förlängs automatiskt om student fortsätter sina studier vid Linnéuniversitetet, och är antagen och registrerad i Ladok. 7 (8)

8 En student som inte längre är aktiv enligt definitionen ovan kommer att få sitt studentkonto inaktiverat efter ca 15 månader efter avslutade studier. Inför ett studentkonto inaktiveras skickar IT-avdelningen information till studenten att kontot kommer att inaktiveras, inklusive en påminnelse. Innan ett studentkonto inaktiveras är studenten ansvarig att ta tillvara på data som finns på kontot. Om studentkonto inaktiveras på grund av disciplinpåföljd enligt Högskoleförordningens kap 10, inaktiveras kontot tre dagar efter att Linnéuniversitetets disciplinnämnd delgivit sitt beslut till studenten i fråga. Inga system anslutna till studentkontot får ignorera en inaktivering, spärr ska omgående ske i samtliga system. Studentkonton som varit inaktiverade 1 år eller längre tas bort av ITavdelningen. Innan en borttagning av studentkonton utförs ska berörda konton hanterats enligt rutinerna inför ett studentkonto inaktiveras. Vid borttagning tas samtliga tillhörande tjänster bort, såsom e-postkonto, fillagring mm. av ett studentkonto kan inte göras ogjord. 8 (8)

Peter Falck IT-sektionen

Peter Falck IT-sektionen Västerås Sida 1 av 6 Elektroniska identiteter vid Mälardalens högskola Detta dokument beskriver vilka elektroniska identiteter som används vid Mälardalens högskola samt definierar identiteternas förtroendenivåer.

Läs mer

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning för extern personal

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning för extern personal Personalavdelningen 2017-05-05 Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning för extern personal Vägledning för chefer och HR-administratörer Innehållsförteckning Uppläggning

Läs mer

ORU /2016 Användning av IT-resurser - riktlinjer vid Örebro universitet

ORU /2016 Användning av IT-resurser - riktlinjer vid Örebro universitet Användning av IT-resurser Fastställda av: Rektor Datum: 2016-10-25 Inledning Örebro universitet är en statlig myndighet som bedriver utbildning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. Universitetet

Läs mer

Regeldokument för IT vid Institutionen för språk och litteratur

Regeldokument för IT vid Institutionen för språk och litteratur 2011-12-08 Regeldokument för IT vid Beslutat av Styrelsen för institutionen för språk och litteratur Gäller från 2012-01-01 Innehåll Om Regeldokumentet för IT vid 3 Revidering 3 Inköp 3 Försäljning av

Läs mer

Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet

Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet Dnr 1-213/2015 Version 2.0 Gäller från och med 2015-05-18 Sida 2 av 7 Lösenordsregelverk för Karolinska Institutet - Sammanfattning Syfte Det övergripande syftet

Läs mer

Elektroniska identiteter vid Högskolan i Borås

Elektroniska identiteter vid Högskolan i Borås IT-chef/Per Nilsson Sida 1 av (11) Dnr 269-13 Elektroniska identiteter vid Högskolan i Borås IT-chef/Per Nilsson Sida 2 av (11) Dnr 269-13 Revisionshistorik Datum Revision Fastställt av 2009-06-15 Fastställande

Läs mer

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning vid nyanställning och när anställning upphör

Rutiner för beställning och avbeställning avseende konton och viss utrustning vid nyanställning och när anställning upphör Personalavdelningen 2017-05-05 Vägledning för chefer och HR-administratörer Innehållsförteckning Nyanställning... 2 Nyanställning i Beställningswebben... 3 Information som HR-administratören behöver från

Läs mer

Beslut om riktlinjer för tillgång till IT- och tekniska resurser vid LiU

Beslut om riktlinjer för tillgång till IT- och tekniska resurser vid LiU Beslut om riktlinjer för tillgång till IT- och tekniska resurser vid LiU Beslut Linköpings universitet (LiU) beslutar att fastställa riktlinjer för tillgång till IT- och tekniska resurser vid LiU enligt

Läs mer

Guide - Självbetjäningsportalen

Guide - Självbetjäningsportalen Guide - Självbetjäningsportalen GÖLISKA IT 2018-11-19 Version 1.1 Innehåll Samverkansmappar... 3 Ny mapp... 3 Behörighet till mapp... 3 Konto... 4 Personligt konto... 4 Distributionslista... 4 Ny Distributionslista...

Läs mer

Lägga till Universitetsanknuten

Lägga till Universitetsanknuten Sida 1 av 7 Lägga till Universitetsanknuten Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen.

Läs mer

Infrastrukturpolicy. IT-System, lokaler och utrustning. Institutionen för datavetenskap. Beslutad:

Infrastrukturpolicy. IT-System, lokaler och utrustning. Institutionen för datavetenskap. Beslutad: Infrastrukturpolicy ITSystem, lokaler och utrustning Institutionen för datavetenskap Beslutad: 20150311 Sida 2(5) Inledning Institutionen har höga ambitioner när det gäller arbetsplatsmiljö och utrustning.

Läs mer

Riktlinjer för egendomsskydd

Riktlinjer för egendomsskydd Dnr UFV 2014/192 Riktlinjer för egendomsskydd SIS-godkända ID-kort Fastställd av: Säkerhetschef 2014-02-05 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Definitioner 3 3 Ansvar 4 3.1 Efterlevnad 4 3.2 Uppdatering

Läs mer

INTEGRATIONER, INLOGGNING, SÄKERHETSASPEKTER RUNT LADOK

INTEGRATIONER, INLOGGNING, SÄKERHETSASPEKTER RUNT LADOK INTEGRATIONER, INLOGGNING, SÄKERHETSASPEKTER RUNT LADOK OCH ATI-GRUPPEN Ulrika Ringeborn, IT-strateg/Objektägare IT, och Ola Ljungkrona, tekniskt införandestöd Nätverksträff för kontaktpersoner för Ladok

Läs mer

Syfte... 2. Behörig. in... 3. Logga 1(6)

Syfte... 2. Behörig. in... 3. Logga 1(6) RUTIN: BEHÖRIGHETER OCH ÅTKOMST TILL IT-SYSTEM... 2 Syfte... 2 Ansvar... 2 Behörig och inte behörig... 2 Varbergs kommuns nät... 2 Lösenord... 3 Patientjournalsystem... 3 1. Behovs- och riskanalyser...

Läs mer

Anvisning Gemensamma konton GIT

Anvisning Gemensamma konton GIT 1.1 Fastställd 1(5) 20141023 Anvisning Gemensamma konton GIT Beslutad: Datum: Beslutad: Datum: Underskrift säkerhetsdirektör VGR Underskrift objektägare IT arbetsplats 1.1 Fastställd 2(5) 20141023 Innehållsförteckning

Läs mer

Ny i nätverket kontoansökan och information till tillfälliga användare

Ny i nätverket kontoansökan och information till tillfälliga användare ASKERSUNDS KOMMUN Ny i nätverket kontoansökan och information till tillfälliga användare Januari 2009 IT-Avdelningen Regler och anvisningar för användare av Askersunds datanät Syfte Denna skrift är till

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Elektronisk informationssäkerhet. Riktlinjer för Användare - anställda och förtroendevalda. Eslövs kommun

Elektronisk informationssäkerhet. Riktlinjer för Användare - anställda och förtroendevalda. Eslövs kommun Elektronisk informationssäkerhet Riktlinjer för Användare - anställda och förtroendevalda Eslövs kommun Dokumentet Riktlinjer för användare anställda och förtroendevalda är antaget av kommunstyrelsens

Läs mer

Användningsfall. UC-05.01 Registrera besökare. Lunds universitet

Användningsfall. UC-05.01 Registrera besökare. Lunds universitet -05.01 Användningsfall -05.01 Registrera besökare Copyright 2014 Advania AB Sida 1/12 -05.01 shistorik Beskrivning Ändrat av Datum 0.1 Utkast 2014-01-19 0.2 Uppdateringar efter granskning av kund Leo Erlandsson

Läs mer

Hantering av elektroniskt lagrad information när anställning, studier eller uppdrag vid Uppsala universitet upphör

Hantering av elektroniskt lagrad information när anställning, studier eller uppdrag vid Uppsala universitet upphör UFV 2012/415 Hantering av elektroniskt lagrad information när anställning, studier eller uppdrag vid Uppsala universitet upphör Rutiner för informationssäkerhet Fastställd av: Säkerhetschef 2012-03-09

Läs mer

Rutin för Användarkonto, Procapita omsorg

Rutin för Användarkonto, Procapita omsorg 2018-06-27 1 (5) Kommunförvaltningen Användarkonto Procapita Ansvarig Systemägare procapita VoO + IFO Upprättad av Karin Broholm, Gustaf Janse Upprättad den 2018-06-27 Reviderad den 2018-07-19 Rutin för

Läs mer

Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet

Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Dnr: 2015/103-1.1 Regeldokument för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Beslutat av Rektor Gäller från 2016-03-01 Inledning 3 1. Prövning av rätten till tillgodoräknande

Läs mer

Guide för säker behörighetshantering

Guide för säker behörighetshantering 2018-06-18 1 (5) GUIDE FÖR SÄKER BEHÖRIGHETSHANTERING Digitaliseringsenheten Guide för säker behörighetshantering Innehåll Om guiden... 1 Om behörigheter... 2 Gör en informationsklassning först... 2 Visa

Läs mer

Praktiska råd vid avstängning av student p.g.a. trakasserier. (Dnr SU 40-2735-07)

Praktiska råd vid avstängning av student p.g.a. trakasserier. (Dnr SU 40-2735-07) Praktiska råd vid avstängning av student p.g.a. trakasserier (Dnr SU 40-2735-07) Innehåll Inledning... 2 Vad innebär en avstängning?... 2 Avstängningens omfattning... 2 Undervisning... 2 Prov och examination...

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Universitetsförvaltningen Kommunikationsavdelningen Dnr 1-92/2018 (Ersätter Dnr 1880/2012-010) Version 2.0 Gäller från och med 2018-12-14 Riktlinjer för sociala medier Innehåll

Läs mer

Policy för telefoni, mobilteknisk utrustning samt e-postanvändning

Policy för telefoni, mobilteknisk utrustning samt e-postanvändning SORSELE KOMMUN Policy för telefoni, mobilteknisk utrustning samt e-postanvändning Dokumenttyp Dokumentansvarig Beslutsinstans Giltig från Interna instruktioner Kanslienheten Kommunstyrelsen 2017-12-12

Läs mer

Lokala regler för uppdragsutbildning

Lokala regler för uppdragsutbildning Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-01-15 Dnr: 2017/8060-1.1 Regeldokument Lokala regler för uppdragsutbildning Beslutat av Rektor 2018-01-15 Gäller från 2018-01-15 1 (8) Innehåll 1. Bakgrund och omfattning

Läs mer

Riktlinjer för egendomsskydd

Riktlinjer för egendomsskydd Dnr UFV 2014/192 Riktlinjer för egendomsskydd SIS-godkända ID-kort Fastställd av: Säkerhetschef 2014-02-05 Rev. 2014-03-24 Rev. 2015-10-20 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Definitioner 3 3 Ansvar 4

Läs mer

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser om användning av myndighetens IT-utrustning samt IT-tjänster och telefoni RIB 2014:1 beslutade den 9 april 2014.

Läs mer

Regler för studenters användning av dator-, nät- och systemresurser vid Linköpings universitet samt regler för studenters LiU-kort

Regler för studenters användning av dator-, nät- och systemresurser vid Linköpings universitet samt regler för studenters LiU-kort 15-10-07 1(6) Regler för studenters användning av dator-, nät- och systemresurser vid Linköpings universitet samt regler för studenters LiU-kort Härmed fastställs regler och ansvarsförbindelse för studenters

Läs mer

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015 SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN 1.0 / Juni 2015 Hantera behörigheter i internetbanken Nu är det enklare för dig som företagare att administrera olika användares behörigheter i internetbanken.

Läs mer

Anvisningar till ägare av ytor på Utsidan

Anvisningar till ägare av ytor på Utsidan 1 (5) INFORMATION Datum 2017-03-16 Avdelningen för verksamhetsutveckling och stöd Anvisningar till ägare av ytor på Utsidan För frågor inom de delar som berör ärendehandläggning samt offentlighetsprincipen,

Läs mer

Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019. Gäller fr.o.m

Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019. Gäller fr.o.m Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019 Gäller fr.o.m. 2019-04-05 Riktlinjer om e-post Dnr 1-202/2019 INNEHÅLL 1 Inledning... 1 2 E-post som arbetsverktyg och kommunikationskanal... 1 3 Funktionsbrevlådor...

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet UFV 2012/415 Riktlinjer för informationssäkerhet Hantering av elektroniskt lagrad information när anställning, studier eller uppdrag vid Uppsala universitet upphör Fastställd av: Säkerhetschef 2012-03-09

Läs mer

Förnyad certifiering av driftleverantörerna av Ladok

Förnyad certifiering av driftleverantörerna av Ladok Dnr UmU 190-4909-05 Sida 1 av 1 Ulrika Ringeborn/IT-strateg Lunds universitet Umeå universitet Uppsala universitet Förnyad certifiering av driftleverantörerna av Ladok Enligt beslut av Ladokkonsortiets

Läs mer

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från 2012-12-12 Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Denna föreskrift riktar sig till anställda vid Stockholms universitet samt till personer som arbetar på uppdrag av universitetet.

Denna föreskrift riktar sig till anställda vid Stockholms universitet samt till personer som arbetar på uppdrag av universitetet. 1 (6) 2014-12-03 Dnr SU FV-1.1.2-3513-14 Benita Falenius Informationssäkerhetssamordnare Föreskrift för anställda och personal som arbetar på uppdrag av Stockholms universitet avseende användning av information

Läs mer

Riktlinjer. Telefoni. Antagen av kommundirektören 2013-12-01

Riktlinjer. Telefoni. Antagen av kommundirektören 2013-12-01 Riktlinjer Telefoni Antagen av kommundirektören 2013-12-01 Innehållsförteckning Telefoni... 0 Bakgrund... 1 Inledning... 1 Ansvar... 2 Chefens ansvar... 2 Anställds ansvar... 2 Hänvisning... 2 Hänvisning

Läs mer

Skapa gästkonton i Värmdö Kommun

Skapa gästkonton i Värmdö Kommun Skapa gästkonton i Värmdö Kommun Den här guiden hjälper dig att skapa gästkonton i Värmdö Kommuns nya gästkontosystem, UserApp. Systemet ersätter gamla Cisco WCS, som hittills använts för att skapa gästkonton

Läs mer

IT-policy. Förvaltningen Björn Sandahl, förvaltningschef

IT-policy. Förvaltningen Björn Sandahl, förvaltningschef Förvaltningen Björn Sandahl, förvaltningschef STYRDOKUMENT Diarienummer: GIH 2018/243 Datum: 2018-10-15 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-06-13 Reviderad: 2018-10-23 Giltighetstid: Tillsvidare Gymnastik-

Läs mer

E-POSTPOLICY FÖR OCKELBO KOMMUN. Antagen av KF , 8/11. Ockelbo Kommun, Ockelbo Södra Åsgatan 30 D

E-POSTPOLICY FÖR OCKELBO KOMMUN. Antagen av KF , 8/11. Ockelbo Kommun, Ockelbo Södra Åsgatan 30 D E-POSTPOLICY FÖR OCKELBO KOMMUN Antagen av KF 2011-03-07, 8/11 Ockelbo Kommun, 816 80 Ockelbo Södra Åsgatan 30 D 0297-555 00 www.ockelbo.se Innehåll Inledning... 3 E-postbrevlådor... 4 Tjänstebrevlåda...

Läs mer

Anvisning för gemensamma konton, G-konto

Anvisning för gemensamma konton, G-konto Koncernkontoret IT-avdelningen Datum: 2013-06-17 Dnr: Dokumentförvaltare: Mikael Nilsson Koncernkontoret, IT-avdelningen Dokumentets status: Beslutad Dokumentid: Anvisning för g-konto Dokumentformat: doc

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet UFV 2012/415 Riktlinjer för informationssäkerhet Hantering av elektroniskt lagrad information när anställning, studier eller uppdrag vid Uppsala universitet upphör Fastställd av: Säkerhetschef 2012-03-09

Läs mer

Informationssäkerhetsanvisning

Informationssäkerhetsanvisning HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT 2012-12-12 Dnr 074-11-19 Informationssäkerhetsanvisningar Användare Beslutad av enhetschef för Gemensamma förvaltningen i enlighet med rektors beslut fattat den 16 februari

Läs mer

Enhet. Ledningsstaben. Handläggningsordning för utredning av diskriminerings- och trakasseriärenden vid Luleå tekniska universitet

Enhet. Ledningsstaben. Handläggningsordning för utredning av diskriminerings- och trakasseriärenden vid Luleå tekniska universitet Regelsamling vid Luleå tekniska universitet Beslutsdatum Dnr Enhet Kommentar 2012-05-22 1172-12 Ledningsstaben Handläggningsordning för utredning av diskriminerings- och trakasseriärenden vid Luleå tekniska

Läs mer

Lokala riktlinjer för studieavgifter vid Linnéuniversitetet

Lokala riktlinjer för studieavgifter vid Linnéuniversitetet Dnr: 2018/541-1.1.1. Lokala riktlinjer för studieavgifter vid Linnéuniversitetet Gäller från 2018-03-01 Innehållsförteckning 1. Inledning studieavgiftsskyldighet... 3 2. Studieavgiftens storlek... 4 3.

Läs mer

Bilaga, Definition av roller och begrepp, till policy för IT-säkerhet

Bilaga, Definition av roller och begrepp, till policy för IT-säkerhet Fastighetsavdelningen STYRDOKUMENT Leif Bouvin 07-05-24 dnr A 13 349/ 07 031-789 58 98 Bilaga, Definition av roller och begrepp, till policy för IT-säkerhet Publiceringsdatum Juni 2007 Publicerad Beslutsfattare

Läs mer

Snabbstart - "första gången användare"

Snabbstart - första gången användare Snabbstart - "första gången användare" Logga in API-portalen finns tillgänglig i våra två miljöer: Produktionsmiljön: https://apimanager.lantmateriet.se/store/ Verifieringsmiljön: https://apimanager-ver.lantmateriet.se/store/

Läs mer

Dnr UFV 2013/1490. Lösenordshantering. Rutiner för informationssäkerhet. Fastställd av Säkerhetchef Reviderad

Dnr UFV 2013/1490. Lösenordshantering. Rutiner för informationssäkerhet. Fastställd av Säkerhetchef Reviderad Dnr UFV 2013/1490 Lösenordshantering Rutiner för informationssäkerhet Fastställd av Säkerhetchef 2013-11-06 Reviderad 2018-09-04 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ansvar 3 2.1 Efterlevnad 3 2.2 Uppdatering

Läs mer

Riktlinjer för hantering av misstänkta oegentligheter Dnr 1-477/

Riktlinjer för hantering av misstänkta oegentligheter Dnr 1-477/ Riktlinjer för hantering av misstänkta oegentligheter Dnr 1-477/2017 2017-05-15 Riktlinjer för hantering av misstänkta oegentligheter Dnr 1-477/2017 2017-05-15 INNEHÅLL Riktlinjer för hantering av misstänkta

Läs mer

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser

Regel. Användning av Riksbankens IT-resurser. Inledning. Användning av IT-resurser Regel BESLUTSDATUM: 2014-03-24 BESLUT AV: Anders Vredin BEFATTNING: Avdelningschef ANSVARIG AVDELNING: Stabsavdelningen FÖRVALTNINGSANSVARIG: Lars Andersson HANTERINGSKLASS: Ö P P E N SVERIGES RIKSBANK

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

för humanvetenskap Typ av dokument Beslutad av Beslutsdatum Områdeskansliet för humanvetenskap SU FV Ersätter dokument

för humanvetenskap Typ av dokument Beslutad av Beslutsdatum Områdeskansliet för humanvetenskap SU FV Ersätter dokument Organisation och vidaredelegationer vid Områdeskansliet för humanvetenskap Typ av dokument Beslutad av Regler Beslutsdatum 2018-07-23 Dnr Giltighetstid Ersätter dokument Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 7 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

RIKTLINJE FÖR JOURNALSYSTEM LOGGKONTROLLER I PROCAPITA

RIKTLINJE FÖR JOURNALSYSTEM LOGGKONTROLLER I PROCAPITA 2014-03-14 1 (7) RIKTLINJE FÖR JOURNALSYSTEM LOGGKONTROLLER I PROCAPITA Riktlinjen är ett komplement till den policy som finns kring it-säkerhet i Höganäs kommun. Riktlinjen beskriver hur ansvarsfördelningen

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Lägg till Timavlönad

Lägg till Timavlönad Sida 1 av 5 Lägg till Timavlönad Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Behörighet till nya sjukhuset samt Huddinge och Solna

Behörighet till nya sjukhuset samt Huddinge och Solna Behörighet till nya sjukhuset samt Huddinge och Solna Klicka! Introduktion Den här utbildningen beskriver hur du får behörighet till olika funktioner i nya sjukhusbyggnaden samt hur det utvecklats för

Läs mer

Familjehemsbanken Uppdaterat 2013-11-28

Familjehemsbanken Uppdaterat 2013-11-28 Uppdaterat 2013-11-28 Allmänna villkor Familjehemsbanken Familjehemsbanken är en mötesplats för personer/familjer som är eller vill bli familjehem, jourhem och/ eller kontaktfamilj/person och personer

Läs mer

Paraplysystemets säkerhet och ändamålsenlighet

Paraplysystemets säkerhet och ändamålsenlighet Hägersten-LIljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2014-03-21 Handläggare Gunnela Börjes Telefon: 08-508 22 052 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2014-04-10 Paraplysystemets

Läs mer

Lokala riktlinjer för studieavgifter vid Linnéuniversitetet

Lokala riktlinjer för studieavgifter vid Linnéuniversitetet Dnr: LNU ST 2015/115-1.1 Lokala riktlinjer för studieavgifter vid Linnéuniversitetet Gäller från 2015-04-07 Innehållsförteckning 1. Inledning studieavgiftsskyldighet... 3 2. Studieavgiftens storlek...

Läs mer

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Senast uppdaterad av hjälpcentralen: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Kapitel 1: Grunderna... 3 1.1 Skapa ett Ecat_Admin-konto (logga in första gången)...

Läs mer

Karolinska Institutet Regler och anvisningar för anknytning. Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med

Karolinska Institutet Regler och anvisningar för anknytning. Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med 2017-07-01 Regler och anvisningar för anknytning Dnr 1-556/2017 Innehåll Regler... 4 Tillämpningsområde... 4 Allmänna förutsättningar... 4 Förutsättningar

Läs mer

Polismyndighetens riktlinjer om utlämnande av allmänna handlingar

Polismyndighetens riktlinjer om utlämnande av allmänna handlingar Polismyndighetens riktlinjer om utlämnande av allmänna handlingar PM 2016:2 Saknr 187 Publicerades den 16 februari 2016 Riktlinjer 2 (7) Avser område/ämne Offentlighet och sekretess Beslutad av/titel Johan

Läs mer

Bilaga 1 - Handledning i informationssäkerhet

Bilaga 1 - Handledning i informationssäkerhet Bilaga 1 - Handledning i informationssäkerhet Regler för informationssäkerhet vid Karolinska Institutet Dnr 1-516/2013 (ersätter Dnr 6255-2012-060) Gäller från och med Bilagor Bilaga 1. Handledning i informationssäkerhet

Läs mer

Riktlinjer för hantering av trakasseriärenden enligt diskrimineringslagen

Riktlinjer för hantering av trakasseriärenden enligt diskrimineringslagen Dnr UFV 2011/724 Riktlinjer för hantering av trakasseriärenden enligt diskrimineringslagen Fastställd av Rektor 2011-05-31 Innehållsförteckning Inledning 3 Om diskrimineringslagen (2008:567) 3 Utredningsskyldighet

Läs mer

Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering

Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering Dnr: 2016/2294-1.1 Processbeskrivning vid misstänkt diskriminering Beslutat av Universitetsdirektören Gäller från 2016-05-02 Beslutat av: Universitetsdirektören Beslutsdatum: 2016-05-02 Dnr: 2016/2294-1.1

Läs mer

Bilaga, Definition av roller och begrepp, till policy för IT-säkerhet. Publiceringsdatum Juni 2007 ( rev. September 2011)

Bilaga, Definition av roller och begrepp, till policy för IT-säkerhet. Publiceringsdatum Juni 2007 ( rev. September 2011) Fastighetsavdelningen STYRDOKUMENT Leif Bouvin 11-09-14 dnr A 13 349/ 07 031-789 58 98 Bilaga, Definition av roller och begrepp, till policy för IT-säkerhet Publiceringsdatum Juni 2007 ( rev. September

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Fastställd av Styrelsen för utbildning 2007-12-19, dnr 4816/07-300 Träder i kraft 2008-01-01 2 Innehåll Tillgodoräknande vid KI...

Läs mer

Handledning i informationssäkerhet Version 2.0

Handledning i informationssäkerhet Version 2.0 Handledning i informationssäkerhet Version 2.0 2013-10-01 Dnr 1-516/2013 (ersätter Dnr 6255/12-060) Informationssäkerhet 6 saker att tänka på! 1. Skydda dina inloggningsuppgifter och lämna aldrig ut dem

Läs mer

Lagring av forskningsdata

Lagring av forskningsdata Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Landstings-IT 1 6 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Joakim Bengtzon IT-säkerhetsansvarig Erland Wernersson Chef IT-ledningsstöd

Läs mer

Krisplan vid Linnéuniversitetet praktisk handledning Beslutad av rektor 2013-08-19. Dnr: ST 2013/333-1.1

Krisplan vid Linnéuniversitetet praktisk handledning Beslutad av rektor 2013-08-19. Dnr: ST 2013/333-1.1 Krisplan vid Linnéuniversitetet praktisk handledning Beslutad av rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 Beslutat av: Rektor 2013-08-19 1. Intern krisledningsorganisation 3 1.1. Krisledningsorganisation...

Läs mer

Delegationsordning för Fysikum

Delegationsordning för Fysikum BESLUT 20180614 Dnr SU 4021.1.2013218 Delegationsordning för Fysikum Bakgrund Fr.o.m. den 30 juni 2018 ska alla institutioner ha infört skriftliga besluts och delegationsordningar. Genom beslut av detta

Läs mer

Teknisk beskrivning Hälsa för mig

Teknisk beskrivning Hälsa för mig Bilaga 2 Teknisk beskrivning Hälsa för mig 1.1 Att skapa ett Konto i Hälsa för mig För att börja använda Hälsa för mig måste man skapa ett Konto. När en Användare väljer att skapa ett Konto får Användaren

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör ISP förvaltningsgrupp Juni 2016 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...2 1.1 Om ISP-systemet...2 2. Behörighet och inloggning...2 2.1 Behörighet...2

Läs mer

Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med

Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med 2018-10-25 Regler och anvisningar för anknytning Dnr 1-678/2018 Innehåll Tillämpningsområde... 2 Allmänna förutsättningar... 2 Förutsättningar

Läs mer

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag Lathund Bankkort Business i Internetbanken Företag Innehållsförteckning. Bankkort Business i Internetbanken..... Visa Kortöversikt..... Visa kortransaktioner... 4.3. Ändra uppgifter Företagskort... 4.

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR PEDAGOGISKT

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR PEDAGOGISKT MITTUNIVERSITETET Styrdokument HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR PEDAGOGISKT STÖD TILL STUDENTER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING DNR MIUN 2015/908 Publicerad: Beslutsfattare: Rektor Handläggare: Nils Wikström/Ulf Andersson

Läs mer

Regler för användning och hantering av programvaror och programvarulicenser

Regler för användning och hantering av programvaror och programvarulicenser LEDNINGSKANSLIET Regler för användning och hantering av programvaror och programvarulicenser Mål och syfte Reglerna är framtagna i enlighet med Statskontorets riktlinjer i skriften Statliga myndigheters

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer

Tilläggsavtal till Kontrakt (ärendenummer)

Tilläggsavtal till Kontrakt (ärendenummer) Tilläggsavtal till Kontrakt (ärendenummer) Åtkomst till social- och äldreomsorgsförvaltningens verksamhetssystem via Huddinge kommuns applikationsportal 17 januari 2018 2 (10) Parter Leverantör (utförare)

Läs mer

Riktlinjer för överklagande vid Lunds universitet

Riktlinjer för överklagande vid Lunds universitet BESLUT 1 2019-08-15 Dnr STYR 2019/1260 Rektor Riktlinjer för överklagande vid Lunds universitet Överklagbara beslut Vissa av de beslut som universitetet fattar kan överklagas. I de flesta fall sker överklaganden

Läs mer

IT-säkerhetsinstruktion

IT-säkerhetsinstruktion IT-säkerhetsinstruktion Innehållsförteckning 1. ANVÄNDARENS ANSVAR...2 2. ÅTKOMST TILL INFORMATION...2 2.1 BEHÖRIGHET...2 2.2 INLOGGNING...2 2.3 VAL AV LÖSENORD...2 2.4 BYTE AV LÖSENORD...2 3. DIN ARBETSPLATS...3

Läs mer

Lokala regler för examinationer på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet

Lokala regler för examinationer på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Dnr: 2018/590-1.1.1 för examinationer på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Beslutat av Rektor Gäller från 2018-03-19 Beslutsdatum: 2018-03-05 Dnr: 2018/590-1.1.1 Innehåll Inledning 3

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Active Directory Self-Service Bundle

Active Directory Self-Service Bundle Active Directory Self-Service Bundle Gör livet enklare för IT-avdelningen ZervicePoint Active Directory Self Service Bundle innehåller en uppsättning tjänster som gör livet enklare för IT-avdelningen.

Läs mer

Val till institutionsstyrelse för mandatperioden

Val till institutionsstyrelse för mandatperioden PM 2014-05-20 Dnr SU FV-1.2.2-1323-14 Anna Riddarström Utredare Ledningskansliet Val till institutionsstyrelse för mandatperioden 2015-01-01 2017-12-31 Allmänt Ny institutionsstyrelse ska väljas under

Läs mer

IT-regler Användare BAS BAS-säkerhet Gislaveds kommun

IT-regler Användare BAS BAS-säkerhet Gislaveds kommun 2015-09-07 Version 1.3 IT-regler Användare BAS BAS-säkerhet Gislaveds kommun Innehåll Sida 2 av 11 1 Struktur... 4 2 Att komma igång... 5 3 Ditt ansvar som användare... 5 3.1 Utbildning informationssäkerhet...

Läs mer

Rev Handledning till MTM:s användarregister

Rev Handledning till MTM:s användarregister Handledning till MTM:s användarregister Innehållsförteckning Inledning... 1 Ditt registrerarkonto... 1 Vem får du registrera?... 1 Filmer... 1 Logga in... 2 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter...

Läs mer

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/ Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 Beslutat av: Rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 1. Inledning 3 2. Vad är en kris vid Linnéuniversitetet?

Läs mer

Riktlinjer för bisysslor

Riktlinjer för bisysslor STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.2014.1.1.1-3565 Sakområde: Personal Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Dan Åkhagen Beslutsdatum: 2015-01-19

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2018.2.7.1-2 Sakområde: Kommunikation och media Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Kommunikationschefen Avdelning/kansli: Kommunikationsavdelningen Handläggare: Mia

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Rutin om anställd eller student förolyckas eller avlider

Rutin om anställd eller student förolyckas eller avlider Rutin om anställd eller student förolyckas eller avlider Checklista om anställd eller student förolyckas eller avlider utanför Stockholms universitet Åtgärderna nedan ska om inte annat anges vidtagas av

Läs mer

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för IT-system och appar Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för externa utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker om att bli utförare av hemtjänst inom Göteborgs

Läs mer

SNABBGUIDE FÖR IPHONE OCH IPAD FÖR HÖGSKOLANS PERSONAL

SNABBGUIDE FÖR IPHONE OCH IPAD FÖR HÖGSKOLANS PERSONAL SNABBGUIDE FÖR IPHONE OCH IPAD FÖR HÖGSKOLANS PERSONAL 4 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Grundläggande inställningar 2 Första uppstarten Apple-ID Säkerhetskod Appar och App Store icloud Hitta min iphone Uppdateringar

Läs mer

Handläggningsordning för upphävande av fastställda kurs- och utbildningsplaner

Handläggningsordning för upphävande av fastställda kurs- och utbildningsplaner 1 (5) BESLUT 2013-11-14 Dnr SU FV-1.1.2-1345-13 Tove Holmqvist Utbildningsledare Planeringsavdelningen Handläggningsordning för upphävande av fastställda kurs- och utbildningsplaner Bakgrund och syfte

Läs mer