Beställare: Korsholms kommun/socialvårdstjänster Kontaktperson: Alice Backström. Serviceproducent: Adress: Kontaktperson:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beställare: Korsholms kommun/socialvårdstjänster Kontaktperson: Alice Backström. Serviceproducent: Adress: Kontaktperson:"

Transkript

1 Beställare: Korsholms kommun/socialvårdstjänster Kontaktperson: Alice Backström Serviceproducent: Adress: Kontaktperson: Kontaktpersonernas uppgift är att följa upp och övervaka att avtalet följs samt att informera om avtalet inom den egna organisationen och hålla den andra avtalsparten informerad. Om kontaktpersonen byts ut måste den andra avtalsparten informeras omedelbart. Med det här avtalet bestäms hur färdtjänsten för Korsholms kommun genomförs. De tjänster som köps är den färdtjänst som kommunen beviljat färdtjänsttagarna. Avtalet gäller färdtjänst beviljad både enligt handikappservicelagen och enligt socialvårdlagen. Färdtjänst enligt handikappservicelagen kan beviljas både för rekreationsresor och för arbets- eller studieresor. Avtalet gäller inte dagcentertransporter och övriga grupptransporter. 2.1 Färdtjänstprocessen Färdtjänsttagarna i Korsholm är ca 300 till antalet och det sammanlagda antalet resor ca Kostnaden för resorna uppgår till ca euro. De mängder och summor som uppges här är endast riktgivande och är inte bindande för beställaren. Färdtjänst beviljas av Korsholms kommun (socialvårdstjänsterna). Färdtjänst kan antingen beviljas enligt Lag om service och stöd på grund av handikapp (308/1987) 8 eller enligt Socialvårdslagen (1301/2014) 23. Beslut om beviljande av färdtjänst görs i programmet Abilita Socialvård. Från Abilita Socialvård förs information om klienten över till taxitrafikanternas system Birssi. Servern för Birssi finns vid Taksi Vaasa. Innehållet i informationen som förs över är klienternas namn, kortnummer, antal beviljade resor, behov av invataxi, behov av följeslagare, beviljat maxpris för resan samt klientens självrisk, och vid behov ett meddelande till chauffören. Ett kort med kortnummer sänds till färdtjänsttagaren tillsammans med beslutet om färdtjänst. Färdtjänsttagaren kan välja mellan att ringa direkt till taxitrafikanten eller att ringa till Taksi Vaasas beställningsnummer. Chauffören får tillgång till informationen genom att slå in kortnumret. Efter att resan genomförts kvitterar chauffören resan och information om resan förs över till Birssi. Från Birssi förs sedan information en gång per dygn tillbaka till Abilita Socialservice. Serviceproducenten ansvarar för att kontrollera att kunden (färdtjänsttagaren) har ett giltigt beslut samt att det finns resor kvar innan resan inleds. Serviceproducenten ansvarar även för att korrekt självrisk debiteras färdtjänsttagaren.

2 Noggrannare beskrivning av de regler som gäller för färdtjänsten i Korsholm finns i bilaga 1 och 2. Serviceproducenten förbinder sig genom avtalet till att följa de fastslagna reglerna för färdtjänst. 2.2 Fakturering Taksi Vaasa fakturerar resorna två gånger per månad. För faktureringstjänsten betalar Korsholms kommun 196,32 /månad (inklusive moms 24 %) till Taksi Vaasa. Avtalet gäller för perioden Efter att den ovannämnda avtalsperioden upphört fortsätter avtalet som ett tillsvidareavtal med en uppsägningstid på 6 månader såvida inte någondera avtalsparten meddelat att avtalet upphör. Meddelande om att avtalet upphör måste göras senast 6 månader innan den ovannämnda avtalsperioden tar slut. Orsak till uppsägning behöver inte meddelas. Serviceproducenten måste ha taxitrafiktillstånd beviljat av trafiksäkerhetsverket i enlighet med 4 i Lag om transportservice (320/2017). Serviceproducenterna ska även uppfylla kraven enligt 6 eller 7 i avdelning II, kapitel 1 i Lag om transportservice (320/2017). Serviceproducenten ska även vara registrerad i handelsregistret, förskottsuppbördsregistret, registret över mervärdesskatteskyldiga samt i arbetsgivarregistret om företaget har anställda. 4.1 Krav på fordon De fordon som serviceproducenterna använder måste uppfylla åtminstone de krav som ställts i Lag om taxitrafik (217/2007). Allmänna krav som ställs på fordonen är att: fordonet är en personbil eller en minibuss som är lämplig för fördtjänsttagarnas behov fordonet är högs åtta år gammalt alla sittplatser har säkerhetsbälte det finns utrymme i bilen för passagerarnas hjälpmedel och bagage det finns den utrustning som behövs för att chauffören ska kunna ta emot information om reserättigheter från Birssi samt kvittera genomförd resa. all utrustning fungerar klanderfritt fordonet har alkolås det är snyggt och rent i fordonet miljön i fordonet är anpassad enligt kundens behov (t.ex. parfymfri, rökfri, lämpligt värme- och luftflöde) kunden ska kunna betala antingen kontant eller med betalkort 4.2 Krav på chaufförer Chaufförerna ska uppfylla kraven enligt 1 i avdelning II kapitel 3 i Lag om transportservice (320/2017). Chaufförerna bör utöver detta: vara serviceinriktade och hjälpsamma kunna kommunicera med färdtjänstagaren på dennes modersmål (svenska/finska)

3 ta hänsyn till de enskilda färdtjänsttagarnas behov ta ansvar för att reglerna för färdtjänst följs 4.3 Samordning av transporter I mån av möjlighet ordnas färdtjänstresorna som samtransporter. Vid samordnade resor där samtliga resenärer är färdtjänsttagare betalar alla resenärer sin självriskandel och en resa tas av varje resenär. Beställaren: Ansvarar för att serviceproducenten har korrekt och tillräcklig information för att resorna ska kunna genomföras Ansvarar för kundregistret Uppdaterar kundregistret i samband med att färdtjänstbeslut beviljas Serviceproducenten: Förbinder sig till att följa de villkor som ställs i detta avtal Förbinder sig till att använda de uppgifter som beställaren tillhandahåller enbart för det ändamål för vilket detta avtal gäller. Förbinder sig till att lagstadgad sekretess och tystnadsplikt följs så att privat- och familjeangelägenheter som kommit till kännedom i utövandet av verksamheten inte yppas olovligt Förbinder sig till att tillhandahålla service på de båda inhemska språken såvida annat inte överenskommits Förbinder sig till att samarbeta med beställaren och andra serviceproducenter så att servicen kan produceras flexibelt, kostnadseffektivt, felfritt och utan avbrott Förbinder sig till att samordna resor i de fall det är möjligt Förbinder sig till att informera beställaren om eventuella problem med reserättigheter eller färdtjänstsystemet (t.ex. överföring av data) Förbinder sig till att reda ut oklarheter kring enskilda färdtjänstresor Ansvarar för att kraven på fordon och chaufförer i punkt 2.2. följs Ansvarar för att anställd personal följer sekretessbestämmelserna Ansvarar för att servicen håller hög kvalitet Beaktar principerna för hållbar utveckling och tillgänglighet Under avtalsperioden följs Statsrådets förordning (403/2017) om de maximipriser som tas ut hos konsumenterna i taxitrafiken som gällt från och med Priserna inkluderar 10 % moms. Priset är fast fram till MAXPRIS Vardagar kl ,90 Lördagar och helgdagar kl Övriga tidpunkter 9,00

4 Godkänd taxaklass Pris / km 1 2 personer Taxa 1 1,61 Väntetidsavgift ersätts för högst 15 min. dvs. 11,76 Timpris: 47,04 Tilläggsavgifter. Får endast faktureras om beställaren beviljat tilläggen Assistanstillägg 15,70 Beviljas om kunden behöver assistans och transporten förutsätter invautrustad bil Bårtillägg 29,20 Kostnaden för resan beräknas från den plats där färdtjänsttagaren hämtas och från den överenskomna tidpunkten. Serviceproducenten ansvarar för att korrekt självrisk debiteras färdtjänsttagaren utgående från föreskrifterna i bilaga 1 och bilaga 2. Beställaren ansvarar för att korrekt självrisk förs in i datasystemet och överförs till Birssi. Självrisken för färdtjänsttagare med resor beviljade enligt handikappservicelagen följer under perioden Matkahoultos busstaxa (bilaga 3). Resorna faktureras elektroniskt två gånger per månad av Taksi Vaasa. En specifikation över den service som faktureras måste finnas med som bilaga. Kommunens e-fakturaadress är: Korsholms kommun (FO-nummer ) Nätfakturaadress: FI Operatör: ITELFIHH (Sparbanken) Betalningsvillkor: Förfallodag 21 dagar efter att fakturan anlänt hos beställaren. Anmärkningstid: 14 dagar efter att fakturan anlänt hos beställaren. Förseningsränta högst enligt gällande räntelag. Moms beräknas enligt gällande lagstiftning. Faktureringstillägg, leveranstillägg och dylikt godkänns inte. Serviceproducenten ansvarar för att servicen utförs i enlighet med avtalet. Avvikelser i servicen ska utan dröjsmål rapporteras till beställaren. Serviceproducenterna utreder på begäran av beställaren oklarheter kring resor och ger vid behov tilläggsinformation.

5 Sekretess och hantering av personuppgifter följer JYSE 2014 Tjänster, punkt 21. Utöver det följs även punkterna 17 och 18 i Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2015) med tillägget: Utöver vad som avtalats i 18 kapitlet i JIT 2015 Allmänna villkor, ska leverantören som registeransvarig eller behandlare av personuppgifter uppfylla skyldigheterna i gällande lagstiftning om personuppgifter. Leverantören svarar för att tjänsten följer kraven i gällande lagstiftning om personuppgifter med särskild hänsyn till att datasystemens dataskydd följer principerna om inbyggt dataskydd och dataskydd som standard. Leverantören ska se till att de uppgifter som leverantören behandlar skyddas på lämpligt sätt så att konfidentialiteten, integriteten och tillgängligheten hos beställarens material kan tryggas. Beställaren är ägare till all information om färdtjänsttagarna och den service som producerats som ett resultat av detta avtal. Serviceproducenten har rätt att använda beställarens material endast för det ändamål som beskrivs i detta avtal. Avtalets parter förbinder sig till att vid behov utveckla servicen. Beställaren har under avtalsperioden rätt att utvärdera servicen som ingår i avtalet för att kontrollera att avtalet följs. Utvärderingen kan ske t.ex. genom att olika parter som deltar i servicekedjan intervjuas samt genom att beställaren får tillgång till dokumentation angående den avtalade servicen. Beställaren får tillgång enbart till den information som uppstår i samband med produktion av service i enlighet med detta avtal. Om serviceproducenten förväntas delta i utvärderingen måste beställaren informera om detta på förhand. En rapport över utvärderingen görs upp och delges serviceproducenten. Punkt 22 i JYSE 2014 Tjänster följs. Landskapet Österbotten planeras från och med 2020 ansvara för tjänsterna inom socialoch hälsovården. Före det utvärderas alla avtal som förs över till landskapet. Om detta avtal anses vara ändamålsenligt kan det fortsätta även efter Om den tvingande lagstiftning som detta avtal baseras på förändras så att det påverkar avtalet måste även avtalet förändras så att avtalet motsvarar lagstiftningen. Ändringar i avtalet görs som en skriftlig överenskommelse mellan parterna. Punkt 14 i JYSE 2014 Tjänster följs.

6 Beställaren har rätt att säga upp avtalet helt om: Serviceproducenten på ett betydande sätt försummar att producera den service som avtalet gäller Serviceproducenten försummar sina förpliktelser gentemot anställd personal, t.ex. bryter mot arbetsavtal eller arbetarskydd Serviceproducenten på ett betydande sätt inte följer lagstiftningen i Lag om beställarens utredningsskyldighet och ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft (1233/2016) eller inte utan dröjsmål tillhandahåller de uppgifter som beställaren behöver för att utreda eller ger tillräckliga förklaringar. Serviceproducenten dömts för något av de brott som nämns i Lag om offentlig upphandling och koncession 80. Serviceproducentens ägarförhållande förändras på ett sätt som beställaren motsätter sig av välgrundade och sakliga orsaker Om ett avtalsbrott kan korrigeras får avtalsparterna endast säga upp avtalet om parten som orsakat avtalsbrottet inte gör korrigeringen inom rimlig tid efter att den andra parten skriftligt har meddelat om avtalsbrottet. Följande räknas alltid som avtalsbrott: Serviceproducenten bryter vid upprepade tillfällen avtalet och de regler för färdtjänsten som finns i bilaga 1 och 2 Funktionella fel åtgärdas inte trots uppmaning från beställaren Uppsägning av avtalet måste göras skriftligt. Om avtalet sägs upp är serviceproducenten skyldig att omedelbart returnera eventuell klientinformation samt annat material som tillhör beställaren enligt punkt 10 i detta avtal. Serviceproducenten förbinder sig till att vidta förberedelser i enlighet med 12 i beredskapslagen (1552/2011) så att servicen kan genomföras med minsta möjliga störning även vid undantagsförhållanden. Om innehållet i det här avtalet strider mot innehåller i något av de dokument som nämns i avtalet är ordningen enlig vilken dokumenten följs följande: 1. Det här avtalet 2. Bilagorna 1 och 2. Regler för färdtjänst enlig handikappservicelagen och regler för färdtjänst enligt socialvårdslagen. 3. JYSE 2014 Tjänster 4. JIT 2015, allmänna avtalsvillkor

7 Det här avtalet är uppgjort i två (2) likalydande exemplar, ett till vardera avtalsparten. Korsholm Beställare Korsholms kommun Socialvårdstjänster Serviceproducent Alice Backström, socialdirektör Bilagor: Bilaga 1, Informationsbroschyr om färdtjänst enligt handikappservicelagen Bilaga 2, Informationsbroschyr om färdtjänst enligt socialvårdslagen Bilaga 3, Matkahuoltos busstaxatabell fr

ANVISNINGAR FÖR TAXIANVÄNDARE

ANVISNINGAR FÖR TAXIANVÄNDARE ANVISNINGAR OM FÄRDTJÄNSTRESOR 1 ANVISNINGAR FÖR TAXIANVÄNDARE FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDKAPPSERVICE- OCH SOCIALVÅRDSLAGEN 4.10.2018 Färdtjänstresorna är avsedda för ärende- och rekreationsresor och/eller

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi Upphandlingsenhet Revisionsnämnden Kontaktpersoner Frågor som berör upphandlingen av revisionstjänster: Revisionsnämndens ordförande Rolf

Läs mer

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 9. Specialvillkor för behandlingen av personuppgifter (JIT 2015 Personuppgifter) Version: 1.0 Publicerad: 30.7.2018

Läs mer

AVTAL OM [ ] TJÄNSTER

AVTAL OM [ ] TJÄNSTER Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2007) 1 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress:

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress: 1 ANSÖKAN OM ATT BLI GODKÄND SOM SERVICESEDELPRODUCENT FÖR PERSONLIG ASSISTANS, STADEN JAKOBSTAD, SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSVERKETS SAMARBETSOMRÅDE (Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby, Larsmo) Mottagare: Ankomstdatum:

Läs mer

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 (5) BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 Inledning 2 Personuppgifter som behandlas Den här bilagan om behandlingen av personuppgifter ( Bilaga ) är en icke avskiljbar del av användningsvillkoren

Läs mer

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Parter

Läs mer

AVTAL OM [ ] KONSULTATION

AVTAL OM [ ] KONSULTATION Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2007) 1 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Färdtjänst enligt socialvårdslagen SJUNDEÅ 2 Bästa färdtjänstkund i Sjundeå kommun! Här får ni en bruksanvisning för färdtjänsten. Färdtjänstresorna är avsedda

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppenvårdsservice i hemmet. Statskontoret bevilr årligen kommunerna ett

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

Samarbetsavtal behandling av personuppgifter 1. Bakgrund och syfte 2. Samarbetsavtalets giltighetstid

Samarbetsavtal behandling av personuppgifter 1. Bakgrund och syfte 2. Samarbetsavtalets giltighetstid Samarbetsavtal behandling av personuppgifter Följande parter: 1) Svenska Båtunionen (802002-3431), nedan kallad SBU, 2) till SBU anslutna Båtförbund, nedan kallade Båtförbunden och 3) till dessa anslutna

Läs mer

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 6. Specialvillkor för konsulttjänster (JIT 2015 Konsulttjänster) Version: 2.2 Publicerad: 30.7.2018 Giltighetstid:

Läs mer

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är:

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är: Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR LUMPARLANDS SKOLA 1. PARTER Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX- 22630, Lumparland ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress]

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp SJUNDEÅ 2 Bästa färdtjänstkund i Sjundeå kommun! Här får ni en bruksanvisning för färdtjänsten.

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

VAASA VASA. Bästa färdtjänstkund!

VAASA VASA. Bästa färdtjänstkund! VAASA VASA Bästa färdtjänstkund! Här är en anvisning för användningen av färdtjänst, fr.o.m. 1.10.2017 TAXI BESTÄLLS PÅ NUMMER: 06-320 3745 (Vasa Ula-taxi) Taxi kan beställas också via textmeddelande till

Läs mer

JUHTA - Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA - Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 7. Specialvillkor för maskinvaruupphandlingar (JIT 2015 Maskinvara) Version: 2.0 Publicerad: 22.9.2015 Giltighetstid:

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Ramavtal gällande Kommunsammanslagingsutredning 1 Omfattning 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Ålands landskapsregering nedan kallad myndigheten och [den ekonomiske

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

GDPR dataskydd. vid Alandica Kultur & Kongress. (för personal, kunder och samarbetspartners)

GDPR dataskydd. vid Alandica Kultur & Kongress. (för personal, kunder och samarbetspartners) dataskydd vid Alandica Kultur & Kongress (för personal, kunder och samarbetspartners) 25.05.2018 Alandicas beredskap för GDPR Från och med 25.5.2018 börjar EU:s nya dataskyddsförordning GDPR (General Data

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppen rehabilitering för frontveteraner; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppen rehabilitering för frontveteraner; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppen rehabilitering. Verksamhetsformerna inom öppen rehabilitering omfattar

Läs mer

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal.

C. Mot bakgrund av ovanstående har Parterna ingått detta Avtal. BILAGA 1 - PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Avtalet ) har träffats mellan [Avtalspart 1], org.nr [nummer], med adress [adress], ( Personuppgiftsbiträde ) och [Avtalspart

Läs mer

Ansökan om att bli godkänd som handikappservicens servicesedelproducent för personlig assistans, samt kriterierna för godkännande

Ansökan om att bli godkänd som handikappservicens servicesedelproducent för personlig assistans, samt kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli godkänd av Borgå stads handikappservice som servicesedelproducent för personlig assistans. Enligt 8 i handikappservicelagen ska kommunen

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen)

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Parter: Personuppgiftsansvarig Personuppgiftsbiträde Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER Avtalsparter Beställare Utförare 2. Entreprenör... Centrallagret 22111 Mariehamn Entreprenör... Föremål för avtalet Avtalsparterna

Läs mer

Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete

Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete Avtal gällande utbildning i svenska för inflyttade i arbete 1 Parter Ålands landskapsregering Mariehamns stad/medborgarinstitutet Kontaktperson: Bodil Regårdh Kontaktperson: Siv Ekström Adress: Strandgatan

Läs mer

2. Avtalsvillkor - tjänster

2. Avtalsvillkor - tjänster Förfrågningsunderlag 2014-03-10 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Ann-Christin Lindberg Upphandling TI 2013-1008 Hemtjänst TI 2013-1008 Hemtjänst Sista anbudsdag: 2014-04-13 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud på prenumeration av tidningar och tidskrifter enligt följande:

Korsholms kommun begär anbud på prenumeration av tidningar och tidskrifter enligt följande: Anbudsförfrågan 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN Korsholms kommun begär anbud på prenumeration av tidningar och tidskrifter enligt följande: Upphandlingsenhet Korsholms kommun Korsholms bibliotek Skolvägen 1, 65610

Läs mer

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum xx.xx.2010 Dnro Dnr Xxxxxx 1 Bilaga 3 UTKAST Serviceproducentens namn Adress REGISTRERINGSAVTAL OM INDIVIDUELL ORDINÄR FYSIOTERAPI SOM ORDNAS SOM

Läs mer

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6)

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6) 1 (6) Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster Staden Jakobstad/Social- och hälsovårdsverket begär in anbud på fotvårdstjänster för diabetiker, som vårdas inom hälso- och sjukvårdens primärvård och specialsjukvård.

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

AVTAL OM [UPPHANDLING AV TILLÄMPNINGSPROGRAM]

AVTAL OM [UPPHANDLING AV TILLÄMPNINGSPROGRAM] Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen (JIT 2007) 1 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

ANVISNINGAR TILL ANVÄNDARE AV TAXI från den 1 oktober 2013 FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSERVICELAGEN LÄS NOGA & SPARA

ANVISNINGAR TILL ANVÄNDARE AV TAXI från den 1 oktober 2013 FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSERVICELAGEN LÄS NOGA & SPARA ANVISNINGAR TILL ANVÄNDARE AV TAXI från den 1 oktober 2013 FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSERVICELAGEN LÄS NOGA & SPARA Färdtjänsten är avsedd för resor för skötsel av ärenden, rekreation och/eller arbete

Läs mer

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ).

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ). Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören

Läs mer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer

Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Allmänna AVTAL villkor Kundnamn Orgnummer Version: Allmänna Villkor 2019-06-01 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av Midpoint AB, org. nr 556715-1641,

Läs mer

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten SRK/ /48/2017 Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten Avtalsvillkor 1. Avtalsparter Statsrådets kansli (nedan kunden) PB 23 00023 Statsrådet samt (nedan leverantören)

Läs mer

Avtalsvillkor Lag om valfrihetssystem (LOV)

Avtalsvillkor Lag om valfrihetssystem (LOV) Avtalsvillkor Lag om valfrihetssystem (LOV) Mellan Kristinehamns kommun, org.nr 212000-1868 nedan kallad beställaren och org.nr nedan kallad utföraren, tecknas följande avtal. 1. Syfte Utföraren åtar sig

Läs mer

Licensavtal Nr De sju stegen

Licensavtal Nr De sju stegen Licensavtal Nr 1901 001 De sju stegen, med organisationsnummer 556802-5117 (benämns i fortsättningen KRONAN) och FÖRETAGET AB, Adress organisationsnummer XXXXXX-XXXX, (benämns i fortsättningen KUNDEN)

Läs mer

MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Bil 7

MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Bil 7 MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Bil 7 Detta avtal har dagen för undertecknanden ingåtts mellan parterna; 1) XXX ( XXX ), org. nr 123456-7890, (Personuppgiftsansvarig) och 2) [ ],

Läs mer

Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner

Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner 1 Bakgrunden till avtalet 2 Avtalsparter 3 Avtalets syfte Sedan

Läs mer

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning 2016/679 1. Personuppgiftsansvarige Namn FO-nummer Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster 0131156-4 Adress Telefon E-post

Läs mer

Avtal Ljusfesten. Ängelholms kommun. Villkoren i förfrågan tillsammans med vinnande anbud i upphandlingen bildar underlag för detta kontrakt.

Avtal Ljusfesten. Ängelholms kommun. Villkoren i förfrågan tillsammans med vinnande anbud i upphandlingen bildar underlag för detta kontrakt. 2013-04-10 ÄNGEUIOLMS Avtal Ljusfesten Ängelholms kommun 1 Avtal Ljusfesten 11 Allmänna avtalsvillkor Villkoren i förfrågan tillsammans med vinnande anbud i upphandlingen bildar underlag för detta kontrakt

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra drift av fastighetsnät och trådlöst nät till kunden Skellefteå enligt bilaga 1 svarsformulär uppdragsbeskrivning, bilaga 2a objektlista fastighetsnät,

Läs mer

Samverkansavtal om PA-tjänster

Samverkansavtal om PA-tjänster Samverkansavtal om PA-tjänster MELLAN NN kommun, org nr xxxxxx-xxxx, (nedan NN ), med adress NN kommun, xxx xx NN OCH Helsingborgs stad genom Stadsledningsförvaltningen, org nr 212000-1157, (nedan Helsingborg

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor

Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor Allmänna villkor Version: Allmänna Villkor 2018-05-25 Allmänna villkor Detta allmänna villkor reglerar tjänster inom abonnemanget levererat till Kund av, org. nr 556715-1641, nedan kallad Midpoint. Följande

Läs mer

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter

Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Tillägg om Zervants behandling av personuppgifter Detta tillägg om behandling av personuppgifter är en bilaga till användaravtalet mellan Zervant och kunden och är underkastad dess användarvillkor i den

Läs mer

Avtal MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE

Avtal MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Avtal MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE 1. Personuppgiftsbiträdesavtalets syfte Detta Personuppgiftsbiträdesavtal syftar till att uppfylla stadgandet i 30 personuppgiftslagen (PuL)

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd.

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd. Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS SKOLA 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi Anbudsförfrågan 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi Korsholms kommun förnyar sin webbplats samt sitt intranät för personalen och extranät för förtroendevalda

Läs mer

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO AVTAL 1 (5) Avtal Mellan nedanstående parter, benämnda uppdragsgivare (köpare) respektive uppdragstagare (säljare) har följande avtal träffats. Placeringsavtalet omfattar nedanstående avtalsvillkor. Parter

Läs mer

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR Godkänd med stadsstyrelsens beslut 301, bilaga 87, 23.08.2010 2 Innehåll Inledning 3 1. Tillämpningsområde för anvisningarna för små upphandlingar 4 2. Utförandet

Läs mer

vid Geritrim vård- och rehabiliteringsenhet

vid Geritrim vård- och rehabiliteringsenhet 2018-05-25 GDPR dataskydd vid Geritrim vård- och rehabiliteringsenhet (för personal, kunder och samarbetspartners) Tony Westerlund DATASKYDDSOMBUD Geritrim beredskap för GDPR Från och med 25.5.2018 börjar

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bilaga 8 Personuppgiftsbiträdesavtal Polismyndigheten Datum: 2016-12-22 Dnr: A293.290/2016 PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1 PARTER Personuppgiftsansvarig: Polismyndigheten, org. nr. 202100-0076, Box 12256,

Läs mer

Visma Utvecklarpaket för eget bruk

Visma Utvecklarpaket för eget bruk Visma Utvecklarpaket för eget bruk Tack för ditt intresse att köpa Visma Utvecklarpaket för eget bruk. Bifogat med detta e-brev finns vårt avtal med tillhörande bilagor. Visma Spcs är en av Sveriges största

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Lovisa stad 1 (5) Uppgifter om serviceproducenten

Lovisa stad 1 (5) Uppgifter om serviceproducenten 1 (5) Ansökan om som producent av service mot servicesedel inom regelbunden Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent av service inom regelbunden och tillfällig

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen

Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen SPECIALVILLKOR FÖR BESTÄLLARENS UPPHANDLING AV TILLÄMPNINGSPROGRAM Avtalets datum och nr: Bilaga nr: 1 TILLÄMPNING (1) Dessa specialvillkor

Läs mer

1 Parter Mellan Kristianstads kommun, (org. nr ), genom Omsorgsnämnden, Kristianstad, nedan kallad Omsorgsnämnden

1 Parter Mellan Kristianstads kommun, (org. nr ), genom Omsorgsnämnden, Kristianstad, nedan kallad Omsorgsnämnden AVTAL AVSEENDE HEMTJÄNST 1 Parter Mellan Kristianstads kommun, (org. nr 21 20 00-0951), genom Omsorgsnämnden, 291 80 Kristianstad, nedan kallad Omsorgsnämnden och nedan kallad Leverantören har i dag följande

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Servicesedel. nya alternativ inom socialservicen. Information om servicesedlar

Servicesedel. nya alternativ inom socialservicen. Information om servicesedlar Servicesedel nya alternativ inom socialservicen Information om servicesedlar 1 Servicesedel Användningen av servicesedlar innebär ett nytt sätt att ordna och erhålla stadens tjänster. Vid Helsingfors socialverk

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal 1 Personuppgiftsbiträdesavtal Parter Klubb Organisationsnummer Adress Postadress Nedan: ansvarig Bolag Organisationsnummer Adress Postadress Nedan: biträdet Kontaktperson: Telefonnummer: Mejladress: Kontaktperson:

Läs mer

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd Regeringens proposition med förslag till godkännande av överenskommelsen mellan parterna i konventionen om upprättandet av Europeiska rymdorganet samt Europeiska rymdorganet

Läs mer

Färdtjänst. i Partille kommun

Färdtjänst. i Partille kommun Färdtjänst i Partille kommun Innehåll Färdtjänst särskild kollektivtrafik 3 När kan jag använda färdtjänsten? 3 Tillståndets omfattning 3 Vart får jag åka? 4 Vem får följa med? 4 Beställning av resa 5

Läs mer

Allmänna villkor (mytaxi ramavtal om förmedlande av taxitjänster) för taxibolag Sverige/mytaxi Sweden AB/B2B/Procurement Framework Agreement

Allmänna villkor (mytaxi ramavtal om förmedlande av taxitjänster) för taxibolag Sverige/mytaxi Sweden AB/B2B/Procurement Framework Agreement Allmänna villkor (mytaxi ramavtal om förmedlande av taxitjänster) för taxibolag Sverige/mytaxi Sweden AB/B2B/Procurement Framework Agreement mytaxi Sweden AB, org. nr 559060-2933, Tulegatan 39, 113 53

Läs mer

Allmänna Villkor Egenanställda

Allmänna Villkor Egenanställda Allmänna Villkor Egenanställda 2.1 Omfattning 2.1.1 HYREANRBETSGIVARE.se är en del av Rent A Paycheck Sverige AB 2.1.2 Dessa bestämmelser gäller egenanställningsuppdrag, som privatperson (nedan kallad

Läs mer

ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN

ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN Uppdaterad 15.09.2010 www.tietosuoja.fi 2 ANVÄNDNING AV E-POST INOM SOCIALVÅRDEN Avsikten med denna instruktion är att ge rekommendationer

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

Viktiga ändringar som gäller dem som bedriver godstrafik

Viktiga ändringar som gäller dem som bedriver godstrafik Meddelande till godstrafiktillstånd innehavare 13.6.2018 Innehall Viktiga ändringar som gäller dem som bedriver godstrafik 1.7.2018... 1 Obligatoriska tillstånd och anmälningar för yrkesmässig godstransport

Läs mer

KONTRAKT AVSEENDE SERVICEINSATSER, HEMTJÄNSTINSATSER OCH DELEGERAD HEMSJUKVÅRD

KONTRAKT AVSEENDE SERVICEINSATSER, HEMTJÄNSTINSATSER OCH DELEGERAD HEMSJUKVÅRD Mellan Vellinge kommun, organisationsnummer 212000-1033, 235 81 Vellinge, nedan kallad beställaren och (leverantörens namn), org nr, adress, nedan kallad utföraren, tecknas denna dag följande KONTRAKT

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bilaga till Avtal om Swelön

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bilaga till Avtal om Swelön PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bilaga till Avtal om Swelön Detta personuppgiftsbiträdesavtal utgör en bilaga till Avtalet om Swelön som Parterna har ingått ( Avtalet om Swelön ). Personuppgiftsbiträdesavtalet

Läs mer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer Kundavtal Mellan Lystra personlig assistans AB, 556869-4706 (Bolaget) å ena sidan och med personnummer (Kunden) å andra sidan, har denna dag träffat följande avtal. 1 Bakgrund 1.1 Kunden är antingen berättigad

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor

Allmänna avtalsvillkor 1 1 TILLÄMPNING OCH DEFINITIONER Oikoties allmänna leveransvillkor gäller Tjänster som Oikotie säljer till Kunden och som utgör en del av avtalet mellan Oikotie och Kunden. Med Kund avses en avtalspart

Läs mer

VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1

VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1 VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1 ANSÖKAN OM ATT FÅ PRODUCERA SERVICE SOM ANSKAFFAS MED SERVICESEDLAR Med denna ansökan kan företag inom social- och/eller hälsovårdsbranschen ansöka om att bli serviceproducent

Läs mer

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange)

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange) Avtalsnummer: (diarienummer) Denna avtalsmall kan användas vid avtal om sponsring. Under varje avsnitten i avtalsmallen ges förslag på vad som bör regleras i avtalet (rödmarkerad text) och även på lämpliga

Läs mer

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och?

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är:

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel; kriterierna för godkännande Vi ansöker om att bli servicesedelproducent inom fölnde servicesedeltjänster: Regelbunden hemvård Tillfällig hemvård Tillfällig hemservice för barnfamilj Stöd för närståendevård Hemservice för veteraner

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN Bästa färdtjänstkund! Här får du en bruksanvisning för färdtjänsten till din hjälp. Avsikten med färdtjänst enligt socialvårdslagen är att

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Våra tjänster

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Våra tjänster ALLMÄNNA VILLKOR Följande villkor gäller för alla uppdrag och tjänster som utförs av Creo Advokater AB, org. nr.556725-0344, (Creo) för våra klienter, om inte annat följer av lag eller särskild skriftlig

Läs mer

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad )

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD (Översättning) KÖPARE Pargas stad FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) Faktureringsadress: Pargas stad Servicetjänster Brinkasvägen

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna

Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna PB 450, 00056 Kela Kanta-modellavtal 2 (10) Innehåll 1 Inledning... 3 2 Anslutningsförpliktelser och -ansvar... 3 3 Informationssystem som kopplas

Läs mer