ANVISNINGAR TILL ANVÄNDARE AV TAXI från den 1 oktober 2013 FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSERVICELAGEN LÄS NOGA & SPARA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANVISNINGAR TILL ANVÄNDARE AV TAXI från den 1 oktober 2013 FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSERVICELAGEN LÄS NOGA & SPARA"

Transkript

1 ANVISNINGAR TILL ANVÄNDARE AV TAXI från den 1 oktober 2013 FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSERVICELAGEN LÄS NOGA & SPARA

2 Färdtjänsten är avsedd för resor för skötsel av ärenden, rekreation och/eller arbete och studier. Syftet med resorna för ärenden och rekreation är att trygga personer med svår funktionsnedsättning möjligheten till transport i det dagliga livet. Pendelområdet omfattar 80 km från boningsorten. 2 Innehållsförteckning: RESERÄTT/OMRÅDESGRÄNSER... 3 FÄRDTJÄNSTKORTETS BETYDELSE OCH ANVÄNDNING... 3 ATT BESTÄLLA TAXI... 3 ATT ÅKA TAXI... 4 ANTALET PASSAGERARE... 5 FRIVILLIG SAMÅKNING... 5 ENKEL RESA... 6 ATT BETALA FÖR RESAN... 6 KVITTON... 6 ATT SPARA ELLER TA UT RESOR PÅ FÖRHAND... 7 UNDANTAG... 7 ANVÄNDNING I STRID MED ANVISNINGARNA... 7 AVSLUTAD RÄTT TILL FÄRDTJÄNST... 7 BORTTAPPAT ELLER SKADAT FÄRDTJÄNSTKORT... 8 UPPFÖLJNING AV SERVICEN... 8 MER UPPLYSNINGAR OM ANVÄNDNING AV FÄRDTJÄNSTEN... 8 ANVISNINGAR AV LÄHITAKSI OY... 9

3 RESERÄTT/OMRÅDESGRÄNSER 3 Resor för ärenden och rekreation kan göras inom Lojo, Vichtis och Högfors område. Av särskilda skäl kan kunderna ansöka om resor till Lojos övriga grannkommuner hos handikappservicens socialarbetare. Arbets- och studieresor kan göras enligt beslutet om färdtjänst. Resorna till daghem och grundskola faller inte inom ramen för färdtjänst. Färdtjänstkortet får inte användas för resor till hälso- och sjukvård, där ersättningen baserar sig på sjukförsäkringslagen eller betalas av ett försäkringsbolag. Sådana resor är: besök hos läkare, tandläkare, hälsovårdare, fysioterapeut, laboratorieskötare eller psykolog, provning av hjälpmedel eller undersöknings-, rehabiliterings- och vårdbesök enligt läkarordination. Start- och slutpunkten för en färdtjänstresa ska ligga inom hemkommunen. FÄRDTJÄNSTKORTETS BETYDELSE OCH ANVÄNDNING Kortet är ett personligt betalningsmedel, så ta alltid med det på resorna. Med hjälp av kortet kan chauffören identifiera innehavaren. Kortet innehåller uppgifter om de resor innehavaren har rätt till, om självkostnadsandelen samt om eventuellt assistanstillägg. Assistanstillägget kan inte debiteras kortet, om kunden inte har beviljats rätt att använda invataxi. Kontrollera kvittot och se att det inte innehåller några oberättigade debiteringar. Kortet kan användas för att betala resan endast om innehavaren själv är med på resan. Kortet kan inte överlåtas till en annan person eller lämnas hos taxichauffören. ATT BESTÄLLA TAXI Meddela redan då du beställer taxi att du tänker betala med Lojo stads färdtjänstkort. Beställ taxi på följande nummer: i övriga Lojo Lähitaksis växel (pris 0,99 /samtal + lna) Beställ invataxi på numret (pris 0,99 /samtal + lna)

4 Förhandsbeställning av invataxi (anvisning för Lähitaksi på s. 10) 4 Beställning med sms (anvisning för Lähitaksi s. 9) Veckobeställning (anvisning för Lähitaksi s. 10) Det går inte att beställa taxi direkt av chauffören, om inte kunden har fått rätt till stadigvarande taxi. Handikappservicen kan bevilja rätt till stadigvarande taxi utgående från individuell behovsprövning. Ansökan om rätten lämnas in skriftligt. Uppge följande under samtalet för att färdbeställningen ska lyckas: avgångsadressen så exakt som möjligt vilka hjälpmedel som ska med och hurdan bil som behövs (personbil, kombibil) behovet av assistans. Återresan kan du beställa på ovan angivna nummer eller komma överens om saken med chauffören för utresan. Du kan också ta en taxi på en taxistation, om bilen har en lämplig kortläsare och hör till Lähitaksis beställningssystem. ATT ÅKA TAXI Ge färdtjänstkortet till chauffören innan resan börjar för att chauffören ska kunna kontrollera rätten att resa och kortets giltighet. I början av resan kan chauffören skriva ut uppgifter om återstående resor. Betala resan genom avläsning av kortet med bilens kortläsare. Om du inte har kortet med dig på resan, tar chauffören betalt för den. Du kan ansöka om ersättning hos staden mot taxikvitto i efterhand. Kvittot ska ange start- och slutadress samt vara undertecknat av chauffören.

5 5 ANTALET PASSAGERARE Färdtjänstresan är en resa som baserar sig på en enskild färdtjänstkunds behov. Resor med färdtjänstkort körs med taxa 1. En person som inte själv får färdtjänst kan resa gratis med kunden som ledsagare eller assistent. Om familjemedlemmar som bor i samma hushåll undantagsvis deltar i resan, utöver ledsagare eller assistent, ska de betala sin andel av resan. Familjemedlemmarna betalar då skillnaden mellan taxa 1 och resans pris enligt antalet passagerare. FRIVILLIG SAMÅKNING Färdtjänstkunder kan samåka med andra färdtjänstkunder, om startoch slutpunkterna ligger lämpligt längs samma rutt. Vid samåkning avläser chauffören alla kunders kort på bilens betalterminal och en resa går åt för var och en. Vid samåkning behöver kunderna inte betala självkostnadsandelen. Tala om vid beställningen att det handlar om samåkning.

6 6 ENKEL RESA En ersättningsgill resa är alltid en enkelresa från startadressen till slutadressen utan mellanliggande stopp, om inte kunden har beviljats rätt till stopp. Handikappservicen kan utgående från individuell behovsprövning bevilja rätt till ett kort stopp på vägen. Ansökan om rätten lämnas in skriftligt. Enkelresan ska alltid köras den rakaste vägen. Vid ankomsten till målet ska kunden genast betala resan till chauffören. Återresan hem eller till ett annat mål för ärenden är en ny färdtjänstresa. Väntetiden i början av resan eller vid måladressen ingår inte i resans pris, utan klienten betalar själv för väntetiden. ATT BETALA FÖR RESAN Hem en resa Butik Färdtjänstkunden betalar klientavgiften, dvs. självkostnadsandelen, till chauffören. Självkostnadsandelen är den fastställda taxan för samma antal kilometer inom kollektivtrafiken, och varje färdtjänstkund betalar den själv (förutom vid samåkning). Vid studieresor tas självkostnadsandelen ut enligt FPA:s resebidrag (43 euro/mån. 2013). Vid arbetsresor debiteras en självkostnadsandel som motsvarar ersättningen enligt kollektivtrafiktaxan. KVITTON Chauffören ska ge ett kvitto efter färdtjänstresan. Av kvittot framgår den debiterade självkostnadsandelen samt eventuellt assistanstillägg. Kunden ska spara kvittona i minst två månader (2 mån.) för att eventuella oklarheter ska kunna redas ut.

7 7 ATT SPARA ELLER TA UT RESOR PÅ FÖRHAND Du har rätt till det antal resor per månad som anges i beslutet. Resor som inte använts under föregående månad kan inte överföras till följande månader, och resor kan inte lånas på förhand från kommande månader. UNDANTAG Om betalning med kort inte är möjlig av tekniska orsaker, tar chauffören upp följande uppgifter: kortnummer, namn och födelseår samt stadens namn. Chauffören skriver också upp innehavarens hemadress. I sådana fall betalar innehavaren bara självriskandelen för resan. Chauffören lämnar in kvittot med de nämnda uppgifterna till Lähitaksi Oy, som fakturerar staden för resan och samtidigt drar av den från resesaldot på kortet. ANVÄNDNING I STRID MED ANVISNINGARNA Handikappservicen följer upp användningen av färdtjänst. Den som använder färdtjänsten i strid med anvisningarna mister färdtjänstkortet. En kund som förlorar färdtjänstkortet kan betala resan själv och hos handikappservicen ansöka om ersättning för den del som överstiger själkostnadsandelen mot kvitto. Kvittot ska ange start- och slutadress samt vara undertecknat av chauffören. Kostnaderna för missbruk återkrävs av kunden. Avsiktligt missbruk överlämnas till polismyndigheterna för utredning. AVSLUTAD RÄTT TILL FÄRDTJÄNST Rätten att använda kortet upphör, om kunden flyttar till en annan ort beslutets giltighetstid upphör (angiven i beslutet). (Obs! På kortet anges kortets ålder, t.ex. 04/19, och ett nytt kort utfärdas automatiskt, om beslutet är i kraft). Handikappservicen ska underrättas om ändrade omständigheter. När användningsrätten upphör makulerar staden kortet i betalsystemet, vilket gör kortet obrukbart. Kortet ska klippas itu men behöver inte återlämnas.

8 8 BORTTAPPAT ELLER SKADAT FÄRDTJÄNSTKORT Om kortet förkommer eller skadas, ska den som beviljat kortet kontaktas utan dröjsmål, tfn (019) eller (019) För ett nytt kort som ersätter det förlorade kortet debiteras en avgift på 20 euro. UPPFÖLJNING AV SERVICEN Staden följer upp färdtjänstens funktion och kvalitet med hjälp av betalningssystemet och kundrespons. Kundrespons kan riktas till Lojo stad tfn (019) e-post: per post: Lojo stad/handikappservicen, Lähitaksi Oy (09) (kl. 9 15) NUMRET TAR INTE BESTÄLLNINGAR palaute@lahitaksi.fi Respons samlas också in genom kundenkäter. Tjänsten utvecklas i samarbete mellan kundrepresentanter, staden och serviceproducenterna. MER UPPLYSNINGAR OM ANVÄNDNING AV FÄRDTJÄNSTEN I alla frågor som du undrar över och i oklara situationer kan du kontakta handikappservicen: tfn (019) eller (019) TREVLIG OCH TRYGG RESA!

9 ANVISNINGAR AV LÄHITAKSI OY 9 Beställning med textmeddelande Beställ en bil från Lähitaksi med textmeddelande enligt följande: 1. Stadens/kommunens namn, officiellt gatunamn, husets nummer och trappa samt eventuell tilläggsinformation på finska. Ex. ESPOO MALLIKATU 2 A TAKAPIHALLE (max. 64 tecken efter trappans bokstav) Tilläggsuppgifterna kan innehålla bland annat köranvisningar för chauffören. Sätt in ett mellanslag för att särskilja olika fält, såsom mellan kommunens och gatans namn. 2. Skicka meddelandet till numret När meddelandet har kommit fram, skickar taxicentralen ett svar med en bekräftelse om att beställningen har mottagits, och en kod för beställningen. 4. När en taxi har bekräftat beställningen, skickar tjänsten ett meddelande med bilens ordningsnummer. I början på meddelandet ska man skriva ett nyckelord för adressens kommun, antingen i sin helhet eller förkortat (Espoo eller ESP, Vantaa eller VAN, Helsinki eller HEL osv.) Om centralen inte hittar en bil inom 15 minuter, skickar de ett meddelande till kunden om att de inte har hittat en ledig taxi och ber dig försöka på nytt om en stund. OBS! En beställning med textmeddelande kan inte tas tillbaka med textmeddelande. Om du vill avboka din taxi, bör du ringa till taxicentralens nummer Det går INTE att göra FPA- eller förhandsbeställningar med textmeddelande. Om du vill beställa en taxi på förhand, ska du ringa till taxicentralens nummer Om du behöver en kombibil eller en bil för 5 8 personer, så ringer du till taxicentralens nummer Textmeddelandet kostar 1,70.

10 Närmare information fås på eller Kunder, som behöver göra en regelbunden veckobeställning för sina resor till arbete eller studier, kan antingen använda veckobeställningsblanketten eller beställa per telefon på nummer (kunder med stadskort) och (de kunder med stadskort som behöver invataxi) eller per e-post Enklast är det att använda veckobeställningsblanketten. Med blanketten kan du beställa resor för en vecka. Om du vill beställa resor för två veckor på en gång, ska du fylla i två blanketter. ***************************************************** Förhandsbeställning av invataxi. Förhandsbeställningar av invataxi ska göras i tid, högst 30 dagar i förväg och senast 2 timmar före önskad starttid. Centralen frågar kunden vid beställningen om det går att flexa med starttiden med +/-15 minuter. Ambitionen är att alltid få en bil till önskad tidpunkt. Eventuell flextid utnyttjas endast om ingen bil har bekräftat beställningen 1,5 timmar före starttiden. Med denna nya praxis försöker vi garantera att alla kunder för en bil inom rimlig tid, även i rusningstid. Närmare information fås på eller

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp SJUNDEÅ 2 Bästa färdtjänstkund i Sjundeå kommun! Här får ni en bruksanvisning för färdtjänsten.

Läs mer

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Färdtjänst enligt socialvårdslagen SJUNDEÅ 2 Bästa färdtjänstkund i Sjundeå kommun! Här får ni en bruksanvisning för färdtjänsten. Färdtjänstresorna är avsedda

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN

ANVISNINGAR FÖR DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN ANVISNINGAR FÖR DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN Bästa färdtjänstkund! Här får Ni en bruksanvisning för färdtjänsten till Er hjälp. Färdtjänstresorna är avsedda för resor

Läs mer

FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN ANVISNINGAR FÖR DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN ANVISNINGAR FÖR DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN ANVISNINGAR FÖR DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Bästa färdtjänstkund! Här får Ni en bruksanvisning för färdtjänsten till Er hjälp. Färdtjänstresorna är avsedda för resor

Läs mer

ANVISNINGAR OM FÄRDTJÄNST TILL DEM SOM ANLITAR HANDIKAPPTAXI

ANVISNINGAR OM FÄRDTJÄNST TILL DEM SOM ANLITAR HANDIKAPPTAXI ANVISNINGAR OM FÄRDTJÄNST TILL DEM SOM ANLITAR HANDIKAPPTAXI Bästa färdtjänstkund! Här får Ni en bruksanvisning för färdtjänsten till Er hjälp. Färdtjänstresorna är avsedda för resor enligt färdjänstkundernas

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT SOCIALVÅRDSLAGEN Bästa färdtjänstkund! Här får du en bruksanvisning för färdtjänsten till din hjälp. Avsikten med färdtjänst enligt socialvårdslagen är att

Läs mer

Kirkkonummen kunta PTL Perusturva 164 Liite 1 Dno 654/231/2009 ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSLAGEN

Kirkkonummen kunta PTL Perusturva 164 Liite 1 Dno 654/231/2009 ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSLAGEN ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDARNA AV FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDIKAPPSLAGEN Bästa färdtjänstkund! Här får du en bruksanvisning för färdtjänsten till din hjälp. Kommunen ska ordna skälig färdtjänst för en gravt handikappad

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR TAXIANVÄNDARE

ANVISNINGAR FÖR TAXIANVÄNDARE ANVISNINGAR OM FÄRDTJÄNSTRESOR 1 ANVISNINGAR FÖR TAXIANVÄNDARE FÄRDTJÄNST ENLIGT HANDKAPPSERVICE- OCH SOCIALVÅRDSLAGEN 4.10.2018 Färdtjänstresorna är avsedda för ärende- och rekreationsresor och/eller

Läs mer

VAASA VASA. Bästa färdtjänstkund!

VAASA VASA. Bästa färdtjänstkund! VAASA VASA Bästa färdtjänstkund! Här är en anvisning för användningen av färdtjänst, fr.o.m. 1.10.2017 TAXI BESTÄLLS PÅ NUMMER: 06-320 3745 (Vasa Ula-taxi) Taxi kan beställas också via textmeddelande till

Läs mer

Verksamhetsföreskrifter om färdtjänst enligt socialvårdslagen

Verksamhetsföreskrifter om färdtjänst enligt socialvårdslagen 1 (5) Verksamhetsföreskrifter om färdtjänst enligt socialvårdslagen Från 1.1.2014 Upphäver Esbos verksamhetsföreskrifter av 1.10.2009 om färdtjänst enligt socialvårdslagen. Social- och hälsovårdsnämnden

Läs mer

Färdtjänst och riksfärdtjänst

Färdtjänst och riksfärdtjänst Färdtjänst och riksfärdtjänst Färdtjänst Ansöka om färdtjänst Vad är färdtjänst och vem kan få färdtjänst? Färdtjänst är en kompletterande kollektiv transportform till personer som på grund av ett stort

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänsten är till för personer med en varaktigt funktionsnedsättning och som

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänsten är till för personer med ett varaktigt funktionshinder och som har

Läs mer

Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen Informationsmaterial

Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen Informationsmaterial Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen Informationsmaterial 2 Innehållsförteckning Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen... 4 Ansökan om färdtjänst... 4 Kriterier för färdtjänst... 4 Färdtjänstkort...

Läs mer

Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp Informationsmaterial

Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp Informationsmaterial Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp Informationsmaterial Innehållsförteckning Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp... 3 Ansökan om färdtjänst...

Läs mer

Helsingfors Resetjänsts färdtjänster för Helsingforsbor. Klientguide

Helsingfors Resetjänsts färdtjänster för Helsingforsbor. Klientguide Helsingfors Resetjänsts färdtjänster för Helsingforsbor Klientguide 1 Innehåll 1 Att resa 3 2 Att beställa 7 3 Beställningstidpunkt och uppehåll 10 4 Snabbresor 13 5 Beställningsnummer 14 6 Följeslagare

Läs mer

Gäller från 1 juli 2015 Färdtjänst Beställning av resa telefon 046-616 16

Gäller från 1 juli 2015 Färdtjänst Beställning av resa telefon 046-616 16 Gäller från 1 juli 2015 Färdtjänst Beställning av resa telefon 046-616 16 2 Innehåll Beviljad färdtjänst... 3 servicenivåer... 3 arbetsresor... 4 flytta från kommunen... 4 förlorat eller skadat färdtjänstkort...

Läs mer

Färdtjänst (handikapp)

Färdtjänst (handikapp) Färdtjänst (handikapp) Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp. Innehållsförteckning Allmänt...3 Riktlinjer för färdtjänst...4 Ansökan...5 Färdtjänstkortets betydelse och användning...

Läs mer

Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen Informationsmaterial

Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen Informationsmaterial Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen Informationsmaterial Innehållsförteckning Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen... 3 Ansökan om färdtjänst... 3 Kriterier för färdtjänst... 3 Färdtjänstkort...

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Villkor Du kan få färdtjänst om du på grund av en varaktig funktionsnedsättning har stora svårigheter att gå eller resa med buss. För att få färdtjänst måste du vara folkbokförd

Läs mer

Färdtjänst socialvård

Färdtjänst socialvård Färdtjänst socialvård Innehållsförteckning Allmänt...3 Riktlinjer för färdtjänst...3 Ansökan...4 Färdtjänstkortets betydelse och användning...5 Att beställa och använda färdtjänst...6 Övriga tillägg till

Läs mer

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader.

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader. FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken. Den är avsedd för personer med ett varaktigt funktionshinder som medför väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen

Läs mer

FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST. i Sundsvalls kommun. Ett komplement till kollektivtrafiken. Gäller fr.o.m. 2007-11-01

FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST. i Sundsvalls kommun. Ett komplement till kollektivtrafiken. Gäller fr.o.m. 2007-11-01 FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST i Sundsvalls kommun Ett komplement till kollektivtrafiken Gäller fr.o.m. 2007-11-01 Egna anteckningar Vem får färdtjänst? Färdtjänst är avsedd för den person som har ett funktionshinder

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun

Färdtjänst. Ale kommun Färdtjänst Ale kommun Januari 2015 Innehåll Om färdtjänst... 3 Att vara berättigad till färdtjänst?... 3 Så ansöker du... 3 Utredning och beslut... 3 Omprövning av färdtjänsttillstånd... 4 Då behovet förändras

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2013-12-17 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Villkor Du kan få färdtjänst om du på grund av en varaktig funktionsnedsättning har stora svårigheter att gå eller resa med buss. Färdtjänst kan beviljas tills vidare eller för

Läs mer

Färdtjänst. - den särskilda kollektivtrafiken. Socialförvaltningen Box 63, 231 21 Trelleborg Besöksadress: Östergatan 71. Telefon växel 0410-73 30 00

Färdtjänst. - den särskilda kollektivtrafiken. Socialförvaltningen Box 63, 231 21 Trelleborg Besöksadress: Östergatan 71. Telefon växel 0410-73 30 00 Socialförvaltningen Box 63, 231 21 Trelleborg Besöksadress: Östergatan 71 Telefon växel 0410-73 30 00 Färdtjänsthandläggare 0410-73 34 59, 0734-42 29 49 Telefontid: Måndag - fredag mellan 8.30-9.30 E-post:

Läs mer

VAD ÄR FÄRDTJÄNST? väsentliga svårigheter Vad krävs för att få tillstånd till färdtjänst? När är man inte berättigad färdtjänst?

VAD ÄR FÄRDTJÄNST? väsentliga svårigheter Vad krävs för att få tillstånd till färdtjänst? När är man inte berättigad färdtjänst? FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och bygger på samåkning. Den är till för personer med en varaktig funktionsnedsättning på minst 3 månader som medför väsentliga svårigheter

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst Färdtjänst och Riksfärdtjänst 2014-02-20 (Ersätter information från 2013-02-04) Vem kan få färdtjänst? Du kan ha rätt till färdtjänst om du har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 091201 1(5) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Åre, Ragunda, Bräcke och Bergs kommun. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik anpassad efter de funktionshindrades

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 110516 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Ragunda och Åre kommun. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik anpassad efter de funktionshindrades

Läs mer

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxan är densamma som motsvarande resa med kollektivtrafiken plus en avgift på 18 kr/enkelresa. Kommunstyrelsen informerar Färdtjänst Aktuellt taxa finns på närmaste busstation,

Läs mer

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd 2014-12 Söka färdtjänsttillstånd 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och är till för personer som på grund av ett funktionsnedsättning har väsentliga svårigheter att åka med

Läs mer

sig och nyttja kollektivtrafiken.

sig och nyttja kollektivtrafiken. FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och bygger på samåkning. Den är till för personer med en varaktig funktionsnedsättning på minst 3 månader som medför väsentliga svårigheter

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun.

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. 2019 Färdtjänst och Riksfärdtjänst Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. Vad är Färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun. Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst

Färdtjänst. Ale kommun. Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst Färdtjänst Ale kommun Livered allé Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst (antagen av Kommunstyrelsen Ale kommun 2016-05-03 100) Juni 2016 Innehåll

Läs mer

Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd

Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd Innehållsförteckning Vad står i beslutet? 3 Var och när får jag åka, vad gäller vid resa? 3 Medresenär, ledsagare 4 Beställning av resa 5 Resegaranti

Läs mer

F Ä R D T J Ä N S T Uppdaterad av KFG 89/12.11.2013

F Ä R D T J Ä N S T Uppdaterad av KFG 89/12.11.2013 F Ä R D T J Ä N S T Uppdaterad av KFG 89/12.11.2013 Innehållsförteckning Allmänt:... 1 Färdtjänst enligt socialvårdsförordningen... 1 Grunderna för beviljande:... 1 Ansökan om färdtjänst... 2 Kontaktpersoner...

Läs mer

Gäller från 2013-02-01 Färdtjänst i Luleå

Gäller från 2013-02-01 Färdtjänst i Luleå Gäller från 2013-02-01 Färdtjänst i Luleå Socialförvaltningen, Box 212, 971 07 Luleå. Besöksadress: Repslagargatan 6. Tel vx: 0920-45 30 00 Färdtjänst i Luleå Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken

Läs mer

Anvisningar för synskadade Helsingforsbor, som har lämnat Resetjänsten i Helsingfors

Anvisningar för synskadade Helsingforsbor, som har lämnat Resetjänsten i Helsingfors 17,6,2014 Anvisningar för synskadade Helsingforsbor, som har lämnat Resetjänsten i Helsingfors Ändringar i Helsingforsbornas färdtjänst Helsingfors social- och hälsovårdsverk kommer under de närmaste månaderna

Läs mer

Färdtjänst. Information om särskild kollektivtrafik

Färdtjänst. Information om särskild kollektivtrafik Färdtjänst Information om särskild kollektivtrafik Färdtjänst i Örebro län Vi på Länstrafiken har fått uppdraget från länets kommuner att sköta färdtjänsten. Till vår hjälp har vi ett antal entre pre -

Läs mer

Kollektivtrafik för alla

Kollektivtrafik för alla Färdtjänst Kollektivtrafik för alla Färdtjänst är till för att alla ska ha möjlighet att åka kollektivt, även den som har en funktionsnedsättning. När du reser med färdtjänst får du därför räkna med att

Läs mer

Kom ihåg att boka i tid

Kom ihåg att boka i tid Kom ihåg att boka i tid SJUKRESOR I HALLAND En resa till och från läkarvård, sjukvårdande behandling eller tandläkare räknas som sjukresa för dig som är folkbokförd i Halland. När du ska beställa din sjukresa

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

Helsingfors Resetjänsts klientanvisning

Helsingfors Resetjänsts klientanvisning Helsingfors Resetjänsts klientanvisning 1 Innehållsförteckning 03 Helsingfors Resetjänst 04 Färdtjänster 06 Att beställa och använda en resa Olika sätt att beställa en resa Att beställa en resa Annat att

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Färdtjänst. Information om färdtjänst i Luleå kommun

Färdtjänst. Information om färdtjänst i Luleå kommun Färdtjänst Information om färdtjänst i Luleå kommun Färdtjänst i Luleå kommun Färdtjänst är ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken och är till för personer som på grund av funktionsnedsättning

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun

Färdtjänst. Ale kommun Färdtjänst Ale kommun Livered allé Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst (antagen av Kommunstyrelsen Ale kommun 2016-05-03 100) Januari 2017 Innehåll

Läs mer

Senast reviderad Färdtjänst

Senast reviderad Färdtjänst Senast reviderad 2017-02-06 Färdtjänst Färdtjänst Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning. För att vara berättigad till färdtjänst har du en funktionsnedsättning

Läs mer

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad Kommunal färdtjänst 2018 Samhällsbyggnad Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en form av kollektivtrafik för personer med väsentliga funktionsnedsättningar som hindrar dem från att resa med vanlig kollektivtrafik.

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST I KARLSTADS KOMMUN VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken för dig med en funktionsnedsättning.

Läs mer

För personer under 18 år ska ansökan göras av vårdnadshavare/förmyndare.

För personer under 18 år ska ansökan göras av vårdnadshavare/förmyndare. 1 (5) Sektorn för samhällsbyggnad Emma Lindström 2014-11-20 Dnr 2014KS104 539 RIKTLINJER FÖR DEN SÄRSKILDA KOLLEKTIVTRAFIKEN, FÄRDTJÄNST, I HÄRRYDA KOMMUN 1. Bakgrund Färdtjänst är en anpassad typ av kollektivtrafik

Läs mer

Svedala Kommuns 2:33 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 2:33 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Taxa och regler för färdtjänst i Svedala kommun antagen av kommunfullmäktige 2010-01-13, 5, 2015-10-14 137 Gäller från 2016-01-01 Vad är färdtjänst och vem har rätt till färdtjänst?

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST I KARLSTADS KOMMUN VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken för dig med en funktionsnedsättning.

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2018-06-07 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del

Läs mer

Färdtjänst. Här kan du läsa om ditt färdtjänsttillstånd. norrkoping.se

Färdtjänst. Här kan du läsa om ditt färdtjänsttillstånd. norrkoping.se Färdtjänst Här kan du läsa om ditt färdtjänsttillstånd. norrkoping.se INNEHÅLL Välkommen som resenär 3 Färdtjänstfordon 4 Detta kan ingå i ditt beslut 5 Beställa resa 6 Resor utanför Norrköping 7 Färdtjänst

Läs mer

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN 2018-01-01 På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Landstinget Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för

Läs mer

Färdtjänstregler. Färdtjänsten behovsprövas utifrån Lagen om färdtjänst. Är man inte nöjd med beslutet kan det överklagas till Förvaltningsrätten.

Färdtjänstregler. Färdtjänsten behovsprövas utifrån Lagen om färdtjänst. Är man inte nöjd med beslutet kan det överklagas till Förvaltningsrätten. Färdtjänstregler Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för den som p g a någon funktionsnedsättning inte kan anlita allmänna kommunikationer. Färdtjänsten är en ersättning för kollektivtrafiken och

Läs mer

2. Vid slutdestination, metern på kassa och vänta på att. 4. Med hjälp av piltangenten ta fram Laskutus, tryck på gröna knappen

2. Vid slutdestination, metern på kassa och vänta på att. 4. Med hjälp av piltangenten ta fram Laskutus, tryck på gröna knappen Enkel resa 1. Utför resan enligt föreskrifterna 2. Vid slutdestination, metern på kassa och vänta på att Sagem pipar 3. Välj F 4. Med hjälp av piltangenten ta fram Laskutus, tryck på gröna knappen 5. Välj

Läs mer

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att resa med egen bil, med buss eller tåg kan du ansöka om att få resa med färdtjänst.

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att resa med egen bil, med buss eller tåg kan du ansöka om att få resa med färdtjänst. Vad är färdtjänst? Alla kan inte resa med länets bussar och tåg. Om du har en funktionsnedsättning kan det till exempel vara svårt att gå på en buss med trappor eller att köra in med rullstol på ett tåg.

Läs mer

Samhällsbyggnad Gävle. Färdtjänst

Samhällsbyggnad Gävle. Färdtjänst Samhällsbyggnad Gävle Färdtjänst Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Det är ett alternativ till vanliga bussar, men med fordon som är avsedda för personer med funktionshinder. När du åker färdtjänst

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun Riktlinjer för färdtjänst Enköpings kommun LAGEN OM FÄRDTJÄNST De grundläggande förutsättningarna för tillstånd anges i Lag om färdtjänst (SFS 1997:736). Färdtjänst är till för dem som på grund av funktionshinder

Läs mer

Regler och riktlinjer för färdtjänsten i Katrineholms kommun

Regler och riktlinjer för färdtjänsten i Katrineholms kommun Vård- och omsorgsnämndens handling nr 9/2014 RIKTLINJE Sid: 1 (5) OBS! Gäller från 2014-07-01 under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut om ändringar i färdtjänstaxan Regler och riktlinjer för färdtjänsten

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 7 jan 2008 tills vidare Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning. Du kan få färdtjänst på grund av att du har funktionshinder som gör att

Läs mer

Färdtjänst och riksfärdtjänst

Färdtjänst och riksfärdtjänst Färdtjänst och riksfärdtjänst BORTA HEMMA www.katrineholm.se Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänst är till för

Läs mer

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING (6.1.14) Antagen av kommunfullmäktige 2001-06-28 56 (KS/2001:146). Reviderad av kommunfullmäktige 2002-04-25 33 (KS/2002:47), 2003-05-22 35 (KS/2003:70), 2005-10-20 78 (KS/2005:167),

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN. Färdtjänst I HÖÖRS KOMMUN. Gällande från och med

HÖÖRS KOMMUN. Färdtjänst I HÖÖRS KOMMUN. Gällande från och med HÖÖRS KOMMUN Färdtjänst I HÖÖRS KOMMUN Gällande från och med 1 juli 2008 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är kollektivtrafik Särskild kollektivtrafik som kan erbjudas den som på grund av varaktig funktionsnedsättning

Läs mer

Färdtjänst. norrkoping.se SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015

Färdtjänst. norrkoping.se SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015 Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING Gäller från och med 1 oktober 2015 norrkoping.se Innehåll sida Välkommen som resenär Välkommen som resenär 3 Färdsätt 4-5 Detta kan ingå i ditt beslut 6

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Tillämpningsanvisningar för färdtjänst Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Ansvarig för att dokumentet är aktuellt och att aktuell version publiceras på intranätet

Läs mer

reviderad 2013-01-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt

reviderad 2013-01-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt reviderad 2013-01-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt AB Dalatrafik ansvarar på uppdrag av Landstinget Dalarna, för frågor om regler för sjukresor, handlägger ansökningar

Läs mer

reviderad 2015-02-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt

reviderad 2015-02-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt reviderad 2015-02-01 Sjukresor i Dalarna Ta bussen till doktorn Gratis Enkelt Bekvämt AB Dalatrafik ansvarar, på uppdrag av Landstinget Dalarna, för frågor om regler för sjukresor. Dalatrafik handlägger

Läs mer

Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015

Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015 Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING Gäller från och med 1 oktober 2015 Innehåll sida Välkommen som resenär 3 Färdsätt 4-5 Detta kan ingå i ditt beslut 6 Beställa resa 7 Resor utanför Norrköping

Läs mer

Information om färdtjänst inom Vindelns kommun

Information om färdtjänst inom Vindelns kommun Information om färdtjänst inom Vindelns kommun Reviderad 2018-10-25 Information om färdtjänst inom Vindelns kommun Vad är färdtjänst? Färdtjänst (Lag om färdtjänst 1997:736) Färdtjänst är en transportform

Läs mer

Gäller från och med 1 september 2016 SJUKRESOR I HALLAND

Gäller från och med 1 september 2016 SJUKRESOR I HALLAND Gäller från och med 1 september 2016 SJUKRESOR I HALLAND När du ska beställa din sjukresa kontaktar du beställningscentralen 0771-91 00 90 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är en sjukresa?...4 Vad är ett medicinskt

Läs mer

FÄRDTJÄNST i Borås Stad

FÄRDTJÄNST i Borås Stad FÄRDTJÄNST i Borås Stad BESTÄLLNING OCH AVBESTÄLLNING AV RESOR Ring beställningscentralen på telefon: 033-35 50 50 Vardagar: Helger: 06.00-23.00 07.00-23.00 Vid problem med en befintlig beställning utanför

Läs mer

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad Kommunal färdtjänst 2015 Samhällsbyggnad Vad är färdtjänst? FÄRDTJÄNST är en form av kollektivtrafik för människor med väsentliga funktionsnedsättningar. Många människor med rörelsehinder eller annan funktionsnedsättning

Läs mer

LÄNGD PÅ FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? FÄRDTJÄNSTOMRÅDE NÄR KAN JAG ÅKA FÄRDTJÄNST?

LÄNGD PÅ FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? FÄRDTJÄNSTOMRÅDE NÄR KAN JAG ÅKA FÄRDTJÄNST? Färdtjänst VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en kompletterande kollektiv transportform, som efter behovsprövning är tillgänglig för personer som på grund av funktionshinder

Läs mer

FÄRDTJÄNST. - den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. - den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST - den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

Välkommen till. färdtjänsten TAXI

Välkommen till. färdtjänsten TAXI Välkommen till färdtjänsten Välkommen till färdtjänsten! Du har beviljats färdtjänsttillstånd enligt bifogat beslut. Beslutet är ditt personliga färdtjänsttillstånd. I beslutet kan du läsa hur länge ditt

Läs mer

Boxholms kommun Omsorgsverksamheten. Boxholm kommuns riktlinjer för färdtjänst

Boxholms kommun Omsorgsverksamheten. Boxholm kommuns riktlinjer för färdtjänst Boxholm kommuns riktlinjer för färdtjänst INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT OM FÄRDTJÄNST... 2. ANSÖKNING OCH HANDLÄGGNING AV FÄRDTJÄNST... Riktlinjer:... 3. FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND... Riktlinjer:... 3.1 TILLSTÅNDSNIVÅER...

Läs mer

FÄRDTJÄNST. Tfn

FÄRDTJÄNST. Tfn FÄRDTJÄNST Tfn 033-35 50 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÄRDTJÄNST 4 FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND 4 ATT RESA MED FÄRDTJÄNST 6 VÅRA UPPGIFTER OM DIG 11 MER INFORMATION 12 FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Riktlinjer och regler för färdtjänsten i Katrineholms kommun

Riktlinjer och regler för färdtjänsten i Katrineholms kommun RIKTLINJER OCH REGLER Sid: 1 (5) Riktlinjer och regler för färdtjänsten i Katrineholms kommun Överordnade styrdokument Lag (1997:736) om färdtjänst. Allmänt Färdtjänsten betraktas som en transportform

Läs mer

För dig som ska åka färdtjänst

För dig som ska åka färdtjänst För dig som ska åka färdtjänst Färgelanda kommun Allhemsvägen 5 458 28 Färgelanda Telefon: 0528-56 70 00 Öppettider: Måndag Fredag 08.00 16.30 Färdtjänst kan du få som: Är folkbokförda personer i Färgelanda

Läs mer

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 Antagna av socialnämnden 2003-11-26 125 1 Dessa tillämpningsföreskrifter

Läs mer

Välkommen till. färdtjänsten TAXI

Välkommen till. färdtjänsten TAXI Välkommen till färdtjänsten TAXI Innehållsförteckning Sida Vad är färdtjänst? 3 Vad är en färdtjänstresa? 4 Vad är inte en färdtjänstresa? 4 Hur långt kan jag åka på mitt färdtjänsttillstånd? 4 Vilken

Läs mer

Gälle från och r SJUKRESOR I HALLAND

Gälle från och r SJUKRESOR I HALLAND Gälle från och r m 1 janua ed ri 2019 SJUKRESOR I HALLAND ska När du in d beställa taktar a kon sjukres llningsä du best len centra 90 00 0771-91 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är en sjukresa?... 4 Vad är ett

Läs mer

Staffanstorps kommun. Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken

Staffanstorps kommun. Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken Staffanstorps kommun Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken 1 Färdtjänsttillstånd Färdtjänst i Staffanstorps kommun Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för dig som, på grund

Läs mer

Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun

Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 4.6.3 Antagna av kommunfullmäktige 18/06 Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för den som på grund av någon funktionsnedsättning ej kan anlita

Läs mer

Torsby kommuns tillämpningsregler. för färdtjänst och riksfärdtjänst

Torsby kommuns tillämpningsregler. för färdtjänst och riksfärdtjänst Torsby kommuns tillämpningsregler för färdtjänst och riksfärdtjänst Januari 2005 1 1. VEM KAN ANSÖKA OM FÄRDTJÄNST Den som är folkbokförd i kommunen har rätt att ansöka om färdtjänst. Beviljat färdtjänsttillstånd

Läs mer

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN Sid 1(5) TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN 2019-06-01 INLEDNING Färdtjänst beviljas med stöd av lagen om färdtjänst (SFS 1997:736) och gällande tillämpningsanvisningar.

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun

Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun 1 Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun Färdtjänsten är en ersättning för kollektivtrafikens bussar och betraktas som en transportfråga. Samåkning skall ske såvida inte särskilda skäl till ensamåkning

Läs mer

Information om. Färdtjänst

Information om. Färdtjänst Information om Färdtjänst Vad är färdtjänst? När kan du få färdtjänst? Hur långt får du resa med färdtjänst? Var ansöker du om färdtjänst? Behöver du hjälp på resan? Vad kostar färdtjänsten? Vem planerar

Läs mer

FÄRDTJÄNST. Tfn

FÄRDTJÄNST. Tfn FÄRDTJÄNST Tfn 033-35 50 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÄRDTJÄNST 4 FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND 4 ATT RESA MED FÄRDTJÄNST 6 VÅRA UPPGIFTER OM DIG 11 MER INFORMATION 12 FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Söka färdtjänsttillstånd

Söka färdtjänsttillstånd Söka färdtjänsttillstånd Vad är färdtjänst? Färdtjänst är ett komplement till den vanliga kollektivtrafiken och är till för dig som har ett funktionshinder. Färdtjänst kan du använda för privata resor,

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg Så fungerar FLEXLINJEN i Göteborg Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare

Läs mer

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län Informationen gäller dig som är folkbokförd i Stockholms län. Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län EN DEL AV DEN SÄRSKILDA KOLLEKTIVTRAFIKEN September 2015 Vad är en sjukresa? En sjukresa

Läs mer

Reglemente för färdtjänsten i Flens kommun

Reglemente för färdtjänsten i Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1997:1-736 Reglemente för färdtjänsten i Flens kommun Antaget av kommunfullmäktige 1997-09-25 81 Reviderat av kommunfullmäktige 1997-12-18 117 Reviderat av kommunfullmäktige

Läs mer

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun Färdtjänst En del av kollektivtrafiken Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun 2 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Färdtjänstresan är en resa

Läs mer