Ansökan om att bli godkänd som handikappservicens servicesedelproducent för personlig assistans, samt kriterierna för godkännande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan om att bli godkänd som handikappservicens servicesedelproducent för personlig assistans, samt kriterierna för godkännande"

Transkript

1 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli godkänd av Borgå stads handikappservice som servicesedelproducent för personlig assistans. Enligt 8 i handikappservicelagen ska kommunen ordna personlig assistans för en gravt handikappad som på grund av sitt handikapp eller sin sjukdom nödvändigt behöver sådan service för att klara de funktioner som hör till normal livsföring. Med dessa funktioner avses dagliga sysslor, arbete, studier, fritidsaktiviteter, samhällelig aktivitet och upprätthållande av sociala kontakter. Användarna av tjänsten är de personer som av en kommunal tjänsteinnehavare har fått ett beslut om personlig assistans som bevilts med stöd av handikappservicelagen. De är personer med handikapp eller utvecklingsstörning. Det som man ska lägga märke till är att syftet med personlig assistans är att möjliggöra och stöda en gravt handikappad persons egen aktivitet i de sysslor för vilken tjänsten har bevilts. Serviceproducenten ska fylla i denna ansökan samt bilagorna. När ansökan blivit godkänd, utgör den ett avtal mellan serviceproducenten och kommunen. De godkända serviceproducenterna producerar de ovannämnda tjänsterna i enlighet med beslutet om klientens servicesedeltjänster. Klienten väljer en serviceproducent från registret över producenter av servicesedeltjänster. Uppgifter om serviceproducenten Serviceproducent Verksamhetsenhet FO-nummer Adress Kontaktperson Telefonnummer E-postadress webbadress Vi erbjuder personlig assistans vardagar kl. lördagar kl. söndagar kl. Vi kan erbjuda assistans på finska på svenska andra språk, vilka? alternativ kommunikation, specificera: Vi erbjuder personlig assistans också för personer under 18 år. Serviceproducenter som tillhandahåller assistans åt personer under 18 år ska på handikappservicebyrån uppvisa ett straffregisterutdrag för att möjliggöra godkännande av ansökan (6 2 mom. i straffregisterlagen).

2 2 (5) Till ansökan ska fogas fölnde bilagor, vilka inte får vara mera 3 månader gamla: Bilaga Utdrag ur förskottsuppbördsregistret Skattebyråns intyg om betalade skatter och socialskyddsavgifter Försäkringsbolagets intyg om betalade pensionsförsäkringsavgifter Kopia av ansvarsförsäkring/patientförsäkring Lista över personalen, där benämningar och utbildningsuppgifter framgår Kopia av verksamhetstillstånd av regionförvaltningsmyndigheten eller kopia av meddelande om att serviceproducenten har införts i registret över producenter av privata social- och hälsovårdstjänster Prislista över tjänster Broschyr över serviceverksamheten Serviceproducenter som tillhandahåller assistans åt personer under 18 år ska för staden uppvisa ett straffregisterutdrag för att möjliggöra godkännande av ansökan (6 2 mom. i straffregisterlagen). Givet/upprättat datum 1 Allmänna krav på serviceproducenter 1.1. Serviceproducenten uppfyller kraven i lagen om tillsyn över privat socialservice (1996/603) och/eller i lagen om privat hälso- och sjukvård (152/1990) och har införts i vederbörande register som upprätthålls av regionförvaltningsmyndigheten eller har fått verksamhetstillstånd av regionförvaltningsmyndigheten Jag har redan blivit godkänd som servicesedelproducent i Borgå och ansöker nu om att bli godkänd som servicesedelproducent för personlig assistans inom stadens handikappservice Serviceproducenten är införd i förskottsuppbördsregistret Serviceproducenten har ansvarsförsäkring och hälso- och sjukvårdsaktören har patientskadeförsäkring Serviceproducenten förbinder sig att betala sina skatter och lagstadgade försäkringsavgifter och att sköta sina övriga samhälleliga förpliktelser och arbetsgivarförpliktelser klanderfritt Uppgifterna om serviceproducenten offentliggörs i serviceproducentregistret Serviceproducenten förbinder sig att ta emot elektroniska servicesedlar och att till operatören för betalningsrörelsen, Smartum, betala sin andel av ersättningen till operatören (3 % år 2014) 1.8. Serviceproducenten eller en annan part för serviceproducentens räkning (Smartum Oy) ger kommunen ett verifikat som uppfyller kraven i mervärdesskattelagen (88/1993) för den del av tjänsten som betalats med servicesedel. Smartum Oy:s webbtjänst genererar automatiskt ett verifikat när serviceproducenten debiterar klientens servicesedel. Verifikatet kan genereras och genom ett automatiserat system förmedlas i elektronisk form till kommunen.

3 3 (5) 1.9. Serviceproducenten prissätter sina tjänster så att klienten får tjänsten till högst det pris som kommunen fastställt som ett maximipris Serviceproducenten förbinder sig att tillämpa de angivna priserna under hela året Serviceproducenten förbinder sig att årligen delta i de gemensamma utvecklingsmöten som kommunen ordnar Serviceproducenten får inte understöd av Penningautomatföreningen eller annat samhälleligt stöd för sin serviceproduktion inom servicesedelsystemet. 2 Personal och kunnande 2.1. Serviceproducenten ansvarar för att den personal som utför tjänsterna uppfyller de lagstadgade behörighetsvillkoren och att personalen endast utför sådana arbetsuppgifter som den enligt föreskrifter eller riksomfattande anvisningar har rätt att utföra Om serviceproducenten har mera än tre arbetstagare i arbetsförhållande, har ansvarspersonen för tjänsterna högskoleexamen inom socialoch/eller hälsovårdsbranschen eller motsvarande examen, tillräcklig ledarförmåga och minst ett års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter Serviceproducenten förbinder sig att vid anställning av yrkespersonal inom hälsovården kontrollera personens uppgifter i Valviras register Personalen har tillräckliga kunskaper i finska och, vid produktion av tjänster för andra språkgrupper, nödvändiga språkkunskaper för respektive målgrupp Personalen har tillräckliga kunskaper om handikapp, hur handikapp påverkar funktionsförmågan samt vilka arbetsmetoder som upprätthåller funktionsförmågan Serviceproducenten upprätthåller yrkeskompetensen hos sin personal och ordnar fortbildning för personalen För personer som arbetar med barn förbinder sig serviceproducenten att göra en utredning om brottslig bakgrund (6 2 mom. straffregisterlagen). 3 Kraven på servicens innehåll Serviceproducenten ska i enlighet med den service- och vårdplan som är bilaga till beslutet att bevil servicesedel tillhandahålla tjänster med samma innehåll och i samma omfattning som stadens egen hemvård gör. Service- och vårdplanen granskas vid behov och minst en gång per år i samarbete mellan klienten, serviceproducenten och staden Serviceproducenten kan inleda servicen för en ny klient fölnde dag och senast inom två dygn från beställning.

4 4 (5) 3.2. I klientarbetet och i assistansen för klienten utnyttr man klientens egna resurser och stöder klientens egen aktivitet genom en arbetsgrepp som är ägnat att upprätthålla funktionsförmågan samt följer med hur klienten mår Klientens status och funktionsförmåga följs upp vid varje besök hos klienten, och i brådskande fall då konditionen förändras hänvisas klienten till hälsovårdscentralens jour och/eller informeras klientens angivna anhörig/närstående om klientens förändrade kondition. Klient/anhörig uppmanas kontakta den ansvariga personen vid kommunens handikappservice Om tjänsterna innebär skötsel av klientens penningärenden, upprättas skriftliga anvisningar om de förfaranden som ska föls Personalen ser till att funktionen hos de säkerhetssystem som finns till klientens förfogande (trygghetstelefon, larmarmband, spisvakt, dörrmatta osv.), hjälpmedel och brandvarnare kontrolleras Personalen kontrollerar tillgängligheten och säkerheten i bostaden samt ger råd och handledning för ökad säkerhet, inklusive hjälp med att skaffa brandvarnare Serviceproducenten förbinder sig till att servicesedel endast används enligt servicebeslutet. 4 Rapportering och övervakning som krävs 4.1. Serviceproducenten informerar på eget initiativ kommunen om väsentliga ändringar i sin verksamhet. Sådana ändringar är bl.a. avslutande av verksamheten, lånvarigt avbrytande av verksamheten, byte av ansvarsperson samt ändringar i kontaktuppgifter Serviceproducenten förbinder sig att förmedla alla skriftiga reklamationer till staden för kännedom och godkänner att staden gör klientenkäter bland klienter som får tjänster mot servicesedel. 5 Behandling, dokumentering och arkivering av klientuppgifter 5.1. Serviceproducenten förbinder sig att iaktta bestämmelserna om sekretess och tystnadsplikt i lagen om klientens ställning och rättigheter inom socialvården samt bestämmelserna om datasekretess och datasäkerhet. Skyldigheten att iaktta sekretess och tystnadsplikt fortsätter också efter att tillhandahållandet av tjänster upphör Serviceproducenten förbinder sig att upprätta, upprätthålla och till kommunen överlämna patient- och/eller klientuppgifter samt att separera handlingar som gäller servicesedeltjänster från andra klient- och patientuppgifter.

5 5 (5) En ansökan förkastas och/eller ett avtal kan upplösas omedelbart om serviceproducenten: genom lagakraftvunnet beslut har dömts för brott mot person eller för ekonomiskt brott har lämnat väsentligen felaktiga uppgifter om företaget har missbrukat sin position bland klienter har agerat i strid med villkoren för godkännande har försatts i konkurs, eller om en ansökan om konkurs är anhängig har underlåtit att betala skatter eller socialskyddsavgifter har producerat tjänster i strid med det servicesedelbeslut som klienten har fått. Jag försäkrar att de uppgifter g lämnat är riktiga. Genom att underteckna försäkrar vi att uppgifterna på denna blankett är riktiga och förbinder oss att föl kriterierna för godkännande och de anvisningar som meddelats serviceproducenten. Detta avtal om tillhandahållande av tjänster mot servicesedel gäller tills vidare. Avtalet gäller med en ömsesidig uppsägningstid av 3 månader. Anmälan om uppsägning ska skickas skriftligt till avtalsparterna. Kommunen har rätt att återkalla godkännandet och avföra serviceproducenten från registret över godkända serviceproducenter utan uppsägningstid, om kommunen genom förvaltningsbeslut slutar ordna tjänster med servicesedel eller ändrar villkoren för användning av servicesedel. Kommunen kan genom separat förvaltningsbeslut avföra en bestämd serviceproducent från registret, om serviceproducenten inte uppfyller de villkor och kriterier eller inte följer de anvisningar som nämns i denna blankett och i bilagorna till den. Ort och datum Underskrift och namnförtydligande Ansökan skickas i två undertecknade exemplar till: Borgå stad, Social- och hälsotjänsterna / förvaltning, Stadshusgatan 5 B, Borgå. Godkännare Ort och datum Underskrift och namnförtydligande Beslutsnummer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppenvårdsservice i hemmet. Statskontoret bevilr årligen kommunerna ett

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppen rehabilitering för frontveteraner; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppen rehabilitering för frontveteraner; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppen rehabilitering. Verksamhetsformerna inom öppen rehabilitering omfattar

Läs mer

Lovisa stad 1 (5) Uppgifter om serviceproducenten

Lovisa stad 1 (5) Uppgifter om serviceproducenten 1 (5) Ansökan om som producent av service mot servicesedel inom regelbunden Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent av service inom regelbunden och tillfällig

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel; kriterierna för godkännande Vi ansöker om att bli servicesedelproducent inom fölnde servicesedeltjänster: Regelbunden hemvård Tillfällig hemvård Tillfällig hemservice för barnfamilj Stöd för närståendevård Hemservice för veteraner

Läs mer

Ansökan till producent av servicesedeltjänster inom den personliga assistansen inom handikappservice och kriterier för godkännande

Ansökan till producent av servicesedeltjänster inom den personliga assistansen inom handikappservice och kriterier för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan serviceproducenten ansöka till producent av servicesedeltjänster inom handikappsservicens personliga assistans i Lovisa stad. Enligt 8 i lagen om service och stöd på grund av

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom serviceboende med heldygnsomsorg för äldre; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom serviceboende med heldygnsomsorg för äldre; kriterierna för godkännande 1 (8) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent av service inom serviceboende med heldygnsomsorg i Borgå och i Lovisa. Med serviceboende med heldygnsomsorg för äldre

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom serviceboende med heldygnsomsorg för äldre; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom serviceboende med heldygnsomsorg för äldre; kriterierna för godkännande 1 (7) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent av service inom serviceboende med heldygnsomsorg i Lovisa. Med serviceboende med heldygnsomsorg för äldre avses boendeservice

Läs mer

VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1

VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1 VAASAN SEUTU PALVELUSETELI 1 ANSÖKAN OM ATT FÅ PRODUCERA SERVICE SOM ANSKAFFAS MED SERVICESEDLAR Med denna ansökan kan företag inom social- och/eller hälsovårdsbranschen ansöka om att bli serviceproducent

Läs mer

Ansökan om att bli serviceproducent för servicesedlar inom äldreomsorgen samt kriterier för godkännande

Ansökan om att bli serviceproducent för servicesedlar inom äldreomsorgen samt kriterier för godkännande Ansökan om att bli serviceproducent för servicesedlar inom äldreomsorgen samt kriterier för godkännande Vi ansöker om att bli serviceproducent inom följande servicesedeltjänster: Tillfällig hemvård Stöd

Läs mer

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress:

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress: 1 ANSÖKAN OM ATT BLI GODKÄND SOM SERVICESEDELPRODUCENT FÖR PERSONLIG ASSISTANS, STADEN JAKOBSTAD, SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSVERKETS SAMARBETSOMRÅDE (Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby, Larsmo) Mottagare: Ankomstdatum:

Läs mer

Ansvarsområdet tjänster för äldre producenter 21.4.2011 1(4)

Ansvarsområdet tjänster för äldre producenter 21.4.2011 1(4) 1(4) för serviceboende Bakgrund Lagen om servicesedlar inom social- och hälsovården (569/2009) trädde i kraft 1.9.2009. Användningen av servicesedeln regleras också av lagen om klientavgifter inom social-

Läs mer

REGELBOK FÖR SERVICESEDEL INOM HANDIKAPPOMSORG

REGELBOK FÖR SERVICESEDEL INOM HANDIKAPPOMSORG REGELBOK FÖR SERVICESEDEL INOM HANDIKAPPOMSORG Godkänd 23.05.2017 73 Innehåll 1. REGELBOK FÖR SERVICESEDEL 3 2. Definitioner 3 3. Servicesedel 4 4. Beställare 4 5. Serviceproducenter 5 5.1. Ansökan om

Läs mer

VEM ANSLUTER SIG TILL KANTA-TJÄNSTERNA Vem ansluter sig till Kanta-tjänsterna. Anvisning för aktörer som ansluter sig till Kanta

VEM ANSLUTER SIG TILL KANTA-TJÄNSTERNA Vem ansluter sig till Kanta-tjänsterna. Anvisning för aktörer som ansluter sig till Kanta Vem ansluter sig till Kanta-tjänsterna Anvisning för aktörer som ansluter sig till Kanta Innehåll 1 Inledning... 1 1.1 Lagstöd för klientuppgifter inom social- och hälsovården... 1 1.2 Lagstöd för elektroniska

Läs mer

Regelbok för servicesedel inom stödet för närståendevård. Godkänd av social- och hälsovårdsutskottet i Sibbo

Regelbok för servicesedel inom stödet för närståendevård. Godkänd av social- och hälsovårdsutskottet i Sibbo Regelbok för servicesedel inom stödet för närståendevård Godkänd 14.3.2018 av social- och hälsovårdsutskottet i Sibbo Innehållsförteckning 1. DEFINITIONER OCH BEGREPP... 1 1.1 Servicesedel... 1 1.2 Regelbok...

Läs mer

Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna

Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna Avtal om anslutning till och användning av Kanta-tjänsterna PB 450, 00056 Kela Kanta-modellavtal 2 (10) Innehåll 1 Inledning... 3 2 Anslutningsförpliktelser och -ansvar... 3 3 Informationssystem som kopplas

Läs mer

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum xx.xx.2010 Dnro Dnr Xxxxxx 1 Bilaga 3 UTKAST Serviceproducentens namn Adress REGISTRERINGSAVTAL OM INDIVIDUELL ORDINÄR FYSIOTERAPI SOM ORDNAS SOM

Läs mer

Socialarbete och familjeservice/handikappservice. GRUNDER FÖR BEVILJANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD fr.o.m. 1.11.2009

Socialarbete och familjeservice/handikappservice. GRUNDER FÖR BEVILJANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD fr.o.m. 1.11.2009 Socialarbete och familjeservice/handikappservice GRUNDER FÖR BEVILJANDE AV STÖD FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD fr.o.m. 1.11.2009 Långtidssjuka eller handikappade barn och unga under 18 år, samt utvecklingsstörda personer

Läs mer

Regler för servicesedlar i daghemsvård

Regler för servicesedlar i daghemsvård Regler för servicesedlar i daghemsvård Bildningsnämnden 7.3.2013 Gällande från och med 1.8.2013 1 Innehåll 1 Allmänt om servicesedlar... 3 2 Servicesedelkund... 4 Kunder berättigade till servicesedlar...

Läs mer

ANVISNING FÖR IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR ANSÖKAN OM TILLSTÅND

ANVISNING FÖR IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR ANSÖKAN OM TILLSTÅND ANVISNING FÖR IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR ANSÖKAN OM TILLSTÅND UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN SERVICEPRODUCENT I tillståndsansökan ska anges serviceproducentens (enskild person, en sammanslutning eller

Läs mer

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå

Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster Parkstigen 1, Sjundeå SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN DATASKYDDSBESKRIVNING EU:s dataskyddsförordning 2016/679 1. Personuppgiftsansvarige Namn FO-nummer Sjundeå kommun, småbarnspedagogiska tjänster 0131156-4 Adress Telefon E-post

Läs mer

ANVISNINGAR OM ANMÄLNINGSPLIKTIG SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH IFYLLNADSANVISNING FÖR ANMÄLNINGSBLANKETTEN

ANVISNINGAR OM ANMÄLNINGSPLIKTIG SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH IFYLLNADSANVISNING FÖR ANMÄLNINGSBLANKETTEN ANVISNINGAR OM ANMÄLNINGSPLIKTIG SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH IFYLLNADSANVISNING FÖR ANMÄLNINGSBLANKETTEN ANMÄLNINGSPLIKTIG VERKSAMHET En producent av privat småbarnspedagogik som producerar annat än småbarnspedagogisk

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands sjuksköterskeförbund

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om patientens ställning och rättigheter

Lag. om ändring av lagen om patientens ställning och rättigheter Lag om ändring av lagen om patientens ställning och rättigheter I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen om patientens ställning och rättigheter (785/1992) 15 och fogas till lagen ett nytt 2 a kap.

Läs mer

Kommunprogrammet Svar på medborgarnas frågor om servicesedlar

Kommunprogrammet Svar på medborgarnas frågor om servicesedlar Kommunprogrammet Svar på medborgarnas frågor om servicesedlar 1 Medborgarna har ställt frågor om servicesedlarna på sedlarnas Facebooksida. Vilka fördelar medför servicesedlarna för klienterna? Vad avses

Läs mer

ANVISNINGAR. Publicering av uppgifter Rapporten blir synlig ungefär genast då fullmakten är behandlad av Suomen Tilaajavastuu.

ANVISNINGAR. Publicering av uppgifter Rapporten blir synlig ungefär genast då fullmakten är behandlad av Suomen Tilaajavastuu. ANVISNINGAR För att gå med i programmet Luotettava Kumppani bör fullmaktsavtalet fyllas i, undertecknas och skickas in. På basen av avtalet inhämtar tjänsten Tilaajavastuu.fi alla uppgifter som lagen om

Läs mer

Kundens valfrihet inom social- och hälsovården ur tjänsteproducenternas och landskapets synvinkel

Kundens valfrihet inom social- och hälsovården ur tjänsteproducenternas och landskapets synvinkel Kundens valfrihet inom social- och hälsovården ur tjänsteproducenternas och landskapets synvinkel Syftet med social- och hälsovårdsreformen är att se till att alla har tillgång till jämlika och moderna

Läs mer

Huvudsakligt innehåll

Huvudsakligt innehåll LAGFÖRSLAG nr x/2011-2012 Datum 2011-xx-xx Till Ålands lagting Privat socialvård Huvudsakligt innehåll Landskapsregeringen föreslår att landskapets blankettlagstiftning om privat socialservice ändras från

Läs mer

SV lausuntopyyntö VaVa Syksy 2017

SV lausuntopyyntö VaVa Syksy 2017 SV lausuntopyyntö VaVa Syksy 2017 1. BAKGRUNDSUPPGIFTER Officiellt namn på den som svarar Namn på den person som antecknat svaret Kontaktuppgifter till den person som är ansvarig för svaret Datum för när

Läs mer

Resor för uträttande av ärenden och fritidsresor

Resor för uträttande av ärenden och fritidsresor 1(5) Ansökan mottagits Returadress 1 DEN SERVICE SOM ANSÖKAN GÄLLER Färdtjänst enligt handikappservicelagen Enligt handikappservicelagen är färdtjänsten avsedd för en gravt handikappad som på grund av

Läs mer

REVISIONSNÄMNDEN FÖR DEN OFFENTLIGA FÖRVALTNINGEN OCH EKONOMIN ANVISNINGAR FÖR GODKÄNNANDE AV OCH TILLSYN ÖVER OFR-REVISORER

REVISIONSNÄMNDEN FÖR DEN OFFENTLIGA FÖRVALTNINGEN OCH EKONOMIN ANVISNINGAR FÖR GODKÄNNANDE AV OCH TILLSYN ÖVER OFR-REVISORER REVISIONSNÄMNDEN FÖR DEN OFFENTLIGA FÖRVALTNINGEN OCH EKONOMIN ANVISNINGAR FÖR GODKÄNNANDE AV OCH TILLSYN ÖVER OFR-REVISORER Godkända i OFR-nämndens sammanträde den 28 januari 2009, 10 Förändringarna godkända

Läs mer

Ansökan om att bli servicesedelproducent inom effektiverat serviceboende för äldre BILAGA 1

Ansökan om att bli servicesedelproducent inom effektiverat serviceboende för äldre BILAGA 1 1(11) Med effektiverat serviceboende avses den i 21 i socialvårdslagen fastställda boendeservice i ett servicehem som drivs av serviceproducenten. Effektiverat serviceboende för äldre innebär service och

Läs mer

PERSONLIG ASSISTANS MED SERVICESEDLAR

PERSONLIG ASSISTANS MED SERVICESEDLAR PERSONLIG ASSISTANS MED SERVICESEDLAR Vad är en servicesedel? En servicesedel är ett slags ekonomiskt stöd som man kan få av staden. Med en servicesedel kan man köpa vissa tjänster. De här tjänsterna är

Läs mer

ANSÖKAN OM ERSÄTTNING FÖR PERSONLIG ASSISTANS

ANSÖKAN OM ERSÄTTNING FÖR PERSONLIG ASSISTANS Socialförvaltningen Handikappservice 1/5 ANSÖKAN OM ERSÄTTNING FÖR PERSONLIG ASSISTANS A. SÖKANDENS GRUNDUPPGIFTER Släktnamn och förnamn Personbeteckning Yrke Adress Telefon hem Mobiltelefon Postnummer

Läs mer

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun

Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun Skickas till Robertsfors kommun Socialförvaltningen Storgatan 13 915 81 Robertsfors Ansökan om godkännande som leverantör av hemtjänst i valfrihetssystem i Robertsfors kommun 1. Sökande företag Företagets

Läs mer

PERS NLIG ASSISTANS FÖR STÖRRE DELAKTIGHET OCH FLERE ALTERNATIV

PERS NLIG ASSISTANS FÖR STÖRRE DELAKTIGHET OCH FLERE ALTERNATIV PERS NLIG ASSISTANS FÖR STÖRRE DELAKTIGHET OCH FLERE ALTERNATIV :) VAD ÄR PERSONLIG ASSISTANS? Personlig assistans ordnas för personer med grav funktionsnedsättning som på grund av ett långvarigt handikapp

Läs mer

ANVÄNDNING AV SERVICESEDLAR FÖR ÖPPNA REHABILITERINGSTJÄNSTER FÖR FRONTVETERANER OCH I HANDIKAPPSERVICELAGEN AVSEDD PERSONLIG ASSISTANS

ANVÄNDNING AV SERVICESEDLAR FÖR ÖPPNA REHABILITERINGSTJÄNSTER FÖR FRONTVETERANER OCH I HANDIKAPPSERVICELAGEN AVSEDD PERSONLIG ASSISTANS Social- och hälsovårdsn. 50 22.04.2015 ANVÄNDNING AV SERVICESEDLAR FÖR ÖPPNA REHABILITERINGSTJÄNSTER FÖR FRONTVETERANER OCH I HANDIKAPPSERVICELAGEN AVSEDD PERSONLIG ASSISTANS SOHÄN 22.04.2015 50 Beredning:

Läs mer

Föreskrift 1/ (9)

Föreskrift 1/ (9) Föreskrift 1/2014 1 (9) Föreskrift om planen för egenkontroll för privat socialservice och offentlig äldreomsorg: innehåll, uppgörande och uppföljning Bemyndigande Målgrupper Giltighetstid Lagen om privat

Läs mer

Föreskrift 2/2010 1/(7)

Föreskrift 2/2010 1/(7) Föreskrift 2/2010 1/(7) Anmälan till produktregistret gällande produkter och utrustning för hälso- och sjukvård Bemyndigande Målgrupper Giltighetstid Lagen om produkter och utrustning för hälso- och sjukvård

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRESKRIFTER FÖR PERSONLIG ASSISTANS I ESBO FRÅN 1.3.2011

VERKSAMHETSFÖRESKRIFTER FÖR PERSONLIG ASSISTANS I ESBO FRÅN 1.3.2011 VERKSAMHETSFÖRESKRIFTER FÖR PERSONLIG ASSISTANS I ESBO FRÅN 1.3.2011 Social- och hälsovårdsnämnden 17.02.2011 1. SERVICEÅLIGGANDE Enligt 8 2 mom. i lagen om service och stöd på grund av handikapp ska kommunen

Läs mer

Namn Chef för social- och familjeservice Maria Andersson

Namn Chef för social- och familjeservice Maria Andersson 1 DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslag (523/1999) 10 och 24 Datum 31.3.2014 Namn 1a Borgå stads social- och hälsovårdnämnd Registeransvarig Adress Stadshusgatan 5 B, 06100 Borgå Andra kontaktuppgifter

Läs mer

SERVICESEDELN FÖR PERSONLIG ASSISTANS ENLIGT LAGEN OM SERVICE OCH STÖD PÅ GRUND AV HANDIKAPP

SERVICESEDELN FÖR PERSONLIG ASSISTANS ENLIGT LAGEN OM SERVICE OCH STÖD PÅ GRUND AV HANDIKAPP SERVICESEDELN FÖR PERSONLIG ASSISTANS ENLIGT LAGEN OM SERVICE OCH STÖD PÅ GRUND AV HANDIKAPP VILLKOR OCH INSTRUKTIONER FÖR SERVICEPRODUCENTER REGELBOKEN 12.5.2011 1 Innehåll 1 Servicesedeln... 3 2 Regelboken...

Läs mer

1 (6) 30.12.2013 777/62/2014. Referens: Tukes Valvira samarbetsmöte 9.4.2013 1. TRYGGHETSTELEFONTJÄNSTER OCH ANDRA MOTSVARANDE TJÄNSTER

1 (6) 30.12.2013 777/62/2014. Referens: Tukes Valvira samarbetsmöte 9.4.2013 1. TRYGGHETSTELEFONTJÄNSTER OCH ANDRA MOTSVARANDE TJÄNSTER 1 (6) Promemoria Tukes diarienr 30.12.2013 777/62/2014 Referens: Tukes Valvira samarbetsmöte 9.4.2013 1. TRYGGHETSTELEFONTJÄNSTER OCH ANDRA MOTSVARANDE TJÄNSTER Syftet med trygghetstjänster som ordnas

Läs mer

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare Ansökningsformulär Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare 1 Uppgifter om sökande Namn på sökande/företag: Driftsform: Organisationsnummer/personnummer: Postadress:. Postnummer

Läs mer

Servicesedel. nya alternativ inom socialservicen. Information om servicesedlar

Servicesedel. nya alternativ inom socialservicen. Information om servicesedlar Servicesedel nya alternativ inom socialservicen Information om servicesedlar 1 Servicesedel Användningen av servicesedlar innebär ett nytt sätt att ordna och erhålla stadens tjänster. Vid Helsingfors socialverk

Läs mer

1 Ansökningsblankett

1 Ansökningsblankett 1 Ansökningsblankett 2 Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Aneby kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Kontaktperson: Servicechefen för slutenvård och serviceboende Social- och hälsovårdsväsendet PB 43, 67101 KARLEBY 06-828 91 11 (växel)

Kontaktperson: Servicechefen för slutenvård och serviceboende Social- och hälsovårdsväsendet PB 43, 67101 KARLEBY 06-828 91 11 (växel) DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/1999) 10 och 24 Upprättad: 21.8.2012 1. Registrets namn Karleby äldreomsorgs datasystem Rai-LTC 2. Registeransvarig Karleby stad www.kokkola.fi 3. Registerärendenas

Läs mer

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita

1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 Upprättad: 30.7.2012 1. Registrets namn Patientregister för Kronoby hälso- och sjukvård Abilita 2.Registeransvarig Karleby stad Social- och

Läs mer

ÖPPENVÅRD OCH INSTITUTIONSVÅRD SAMT GRÄNSDRAGNINGEN MELLAN PRIVAT OCH OFFENTLIG SERVICE

ÖPPENVÅRD OCH INSTITUTIONSVÅRD SAMT GRÄNSDRAGNINGEN MELLAN PRIVAT OCH OFFENTLIG SERVICE 4900 Nr 1241 Bilaga ÖPPENVÅRD OCH INSTITUTIONSVÅRD SAMT GRÄNSDRAGNINGEN MELLAN PRIVAT OCH OFFENTLIG SERVICE 1. Institutionsvård Vård som ordnas för en person är alltid institutionsvård då vården har ordnats

Läs mer

Dataskyddsenkät /2018. Kanta-tjänster Dataombudsmannens byrå Institutet för hälsa och välfärd

Dataskyddsenkät /2018. Kanta-tjänster Dataombudsmannens byrå Institutet för hälsa och välfärd Dataskyddsenkät 2018 05/2018 Kanta-tjänster Dataombudsmannens byrå Institutet för hälsa och välfärd Innehållsförteckning Bakgrundsfakta 1 Resultat 1 Allmänt 1 Dataskyddsansvariga 2 Skriftliga anvisningar

Läs mer

Anvisningen träder i kraft genast och gäller tills vidare

Anvisningen träder i kraft genast och gäller tills vidare Anvisning 2/2018 1(7) ANVISNINGAR FÖR ANMÄLAN AV ÄNDRINGAR I INFORMATIONSSYSTEM AV KLASS A INOM SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDEN Målgrupper Tillverkare av informationssystem för social- och hälsovården Tillverkare

Läs mer

Avtalsvillkor för Pålitlig Partner-tjänsten

Avtalsvillkor för Pålitlig Partner-tjänsten Avtalsvillkor för Pålitlig Partner-tjänsten Dessa avtalsvillkor tillämpas när Företaget ansluter sig till Pålitlig Partnertjänsten genom att lämna in en fullmakt till Suomen Tilaajavastuu Oy (senare ST).

Läs mer

Plan för egenkontroll inom den privata hälsovården

Plan för egenkontroll inom den privata hälsovården Plan för egenkontroll inom den privata hälsovården 1 (8) 1 Uppgifter om serviceproducenten Serviceproducentens namn Serviceproducentens FO-signum Verksamhetsställets namn Verksamhetsställets postadress

Läs mer

Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner

Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner 1 Bakgrunden till avtalet 2 Avtalsparter 3 Avtalets syfte Sedan

Läs mer

PERSONLIG ASSISTANS FÖR GRAVT HANDIKAPPADE PERSONER TILLÄMPNINGSINSTRUKTIONER FR.O.M. 1.12.2009

PERSONLIG ASSISTANS FÖR GRAVT HANDIKAPPADE PERSONER TILLÄMPNINGSINSTRUKTIONER FR.O.M. 1.12.2009 Social- och hälsovårdsväsendet i Vasa/Socialarbete och familjeservice/ Handikappservice PERSONLIG ASSISTANS FÖR GRAVT HANDIKAPPADE PERSONER TILLÄMPNINGSINSTRUKTIONER FR.O.M. 1.12.2009 ALLMÄNT OM PERSONLIG

Läs mer

Kriterier för hemvården fr. o. m

Kriterier för hemvården fr. o. m Kriterier för hemvården fr. o. m 1.1 2017 Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite Kriterier för hemvården Funktionsförmåga Servicebehov Servicemängd Målsättning för servicen Serviceform

Läs mer

Ansökan om tillstånd att tillhandahålla privat socialservice dygnet runt

Ansökan om tillstånd att tillhandahålla privat socialservice dygnet runt Ansökan om tillstånd att tillhandahålla privat socialservice dygnet runt 1 (3) Ifylls av myndigheterna Dnr Tillståndstyp tillstånd för service endast inom ett regionförvaltningsområde riksomfattande tillstånd

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 9 februari 2015 71/2015 Lag om ändring av lagen om yrkeskompetens för lastbils- och bussförare Utfärdad i Helsingfors den 6 februari 2015 I enlighet

Läs mer

SV lausuntopyyntö VaVa Syksy 2017

SV lausuntopyyntö VaVa Syksy 2017 SV lausuntopyyntö VaVa Syksy 2017 1. BAKGRUNDSUPPGIFTER Officiellt namn på den som svarar Namn på den person som antecknat svaret Kontaktuppgifter till den person som är ansvarig för svaret Datum för när

Läs mer

Klientens ställning och rättigheter inom socialvården. Klientens ställning och rättigheter inom socialvården

Klientens ställning och rättigheter inom socialvården. Klientens ställning och rättigheter inom socialvården Social- och hälsovårdsministeriets broschyrer 2001:1swe Klientens ställning och rättigheter inom socialvården Social- och hälsovårdsministeriet Helsingfors 2001 ISSN 1236-2123 ISBN 952-00-0893-4 Klientens

Läs mer

Anvisning 1/ (6)

Anvisning 1/ (6) Anvisning 1/2015 1 (6) Enligt sändlista Tillämpning av lagstiftningen om privat social- och hälsovård på social- och hälsovårdstjänster som produceras av privata utbildningsanordnare Bakgrund och anvisningens

Läs mer

Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben

Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben 1 (5) Ansökningsblankett Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Dataskyddsförfrågan 2017

Dataskyddsförfrågan 2017 Dataskyddsförfrågan 2017 Privata hälsovården Folkpensionsanstalten Dataombudsmannens byrå Innehållsförteckning Dataskyddsförfrågan 2017 Privata hälsovården... 2 Allmänt... 2 Dataskyddsansvariga... 4 Skriftliga

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter 2016 Rättsenheten/Informationstjänsten PB Skatteförvaltningen

SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter 2016 Rättsenheten/Informationstjänsten PB Skatteförvaltningen SKATTEFÖRVALTNINGEN Förskottsinnehållningsuppgifter 2016 Rättsenheten/Informationstjänsten 00052 Skatteförvaltningen 16.10.2015 Arbetslöshetskassor, försäkringsanstalter och deras ADB-servicecentraler

Läs mer

+ + Beroende av grund är arbetspraktikens maximala längd antingen 12 månader eller 18 månader.

+ + Beroende av grund är arbetspraktikens maximala längd antingen 12 månader eller 18 månader. OLE_TY3 1 *1159901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ARBETSPRAKTIK Denna blankett är avsedd för dig om du kommer till Finland för arbete eller arbetspraktik som ingår i ett avtal mellan stater

Läs mer

+ + Jag ansöker om mitt första uppehållstillstånd fortsatt tillstånd EU-blåkort

+ + Jag ansöker om mitt första uppehållstillstånd fortsatt tillstånd EU-blåkort OLE_TY2 1 *1139901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR SPECIALISTER Denna blankett är avsedd för dig om du har ingått arbetsavtal med ett företag i Finland eller mottagit ett förbindande arbetserbjudande

Läs mer

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten

Datasekretessbeskrivning Informationshanteringstjänsten 1 Personuppgiftsansvarig Namn Folkpensionsanstalten Postadress PB 450 Postnummer 00056 FPA Telefon 020 634 11 Besöksadress Nordenskiöldsgatan 12, 00250 Helsingfors 2 Person som sköter registerärenden eller

Läs mer

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5)

HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5) HELSINGFORS STAD Registerbeskrivning 1(5) Utgivningsdatum/uppdaterad 2.2.2015 1. Registrets namn 2. Registerförare 3. Registeransvarig 4. Kontaktperson i registerärenden 5. Ändamål och grunder för behandling

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_TY5 1 *1155501* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ARBETE Denna blankett är avsedd för dig om du kommer till Finland för att arbeta hos en finländsk arbetsgivare eller en arbetsgivare som är

Läs mer

Beställare: Korsholms kommun/socialvårdstjänster Kontaktperson: Alice Backström. Serviceproducent: Adress: Kontaktperson:

Beställare: Korsholms kommun/socialvårdstjänster Kontaktperson: Alice Backström. Serviceproducent: Adress: Kontaktperson: Beställare: Korsholms kommun/socialvårdstjänster Kontaktperson: Alice Backström Serviceproducent: Adress: Kontaktperson: Kontaktpersonernas uppgift är att följa upp och övervaka att avtalet följs samt

Läs mer

Föreskrift 4/2010 1/(6)

Föreskrift 4/2010 1/(6) Föreskrift 4/2010 1/(6) Anmälan från yrkesmässiga användare om riskhändelser i samband med produkter och utrustning för hälso- och sjukvård Bemyndigande Målgrupper Giltighetstid Lagen om produkter och

Läs mer

Datasäkerhetspolicy för verksamhetsenheter inom social- och hälsovården

Datasäkerhetspolicy för verksamhetsenheter inom social- och hälsovården 1 (5) för verksamhetsenheter inom social- och hälsovården Godkänd: Social- och hälsovårdsnämnden, datum 25.9.2012 1. Inledning Informationsbehandlingen stöder serviceproduktionen inom Social- och hälsovårdsverket

Läs mer

RP 34/2007 rd. Bestämmelserna om servicesedlar för hemservice trädde i kraft vid ingången av Lagarna avses träda i kraft vid ingången av 2008.

RP 34/2007 rd. Bestämmelserna om servicesedlar för hemservice trädde i kraft vid ingången av Lagarna avses träda i kraft vid ingången av 2008. RP 34/2007 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagar om ändring av 29 b i socialvårdslagen samt om ändring av folkhälsolagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING I propositionen

Läs mer

Förordning om yrkesutbildade personer inom socialvården

Förordning om yrkesutbildade personer inom socialvården Utkast 14.12.2015 Förordning om yrkesutbildade personer inom socialvården I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården (817/2015): 1 Yrkesbeteckningen

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

Dataskyddsförfrågan 2017

Dataskyddsförfrågan 2017 Dataskyddsförfrågan 2017 Offentliga hälsovården Folkpensionsanstalten Dataombudsmannens byrå Innehållsförteckning Dataskyddsförfrågan 2017 Offentliga hälsovården... 2 Allmänt... 2 Dataskyddsansvariga...

Läs mer

VALAS Luonnos Svenska

VALAS Luonnos Svenska ENKÄT ANGÅENDE BEGÄRAN OM UTLÅTANDE GÄLLANDE SLUTRAPPORTEN AV ARBETSGRUPPEN FÖR REVIDERING AV HANDIKAPPLAGSTIFTNINGEN (http://stm.fi/lausuntopyynnot) Svarstid (UTC+2) 2015-08-17 15:19:22 VALAS2015 2104Luonnos

Läs mer

KFOs lilla lathund. Om sekretess och tystnadsplikt

KFOs lilla lathund. Om sekretess och tystnadsplikt KFOs lilla lathund Om sekretess och tystnadsplikt Regler om sekretess och tystnadsplikt Denna information vänder sig till samtliga personer som är verksamma inom området personlig assistans i enskild regi.

Läs mer

Anvisning. Privata serviceproducenter inom hälso- och sjukvården verksamhetsberättelse för 2014

Anvisning. Privata serviceproducenter inom hälso- och sjukvården verksamhetsberättelse för 2014 1 Privata serviceproducenter inom hälso- och sjukvården verksamhetsberättelse för 2014 Allmänt Enligt 10 (689/2005) i lagen om privat hälso- och sjukvård (152/1990) ska serviceproducenter årligen lämna

Läs mer

EU:s allmänna dataskyddsförordning

EU:s allmänna dataskyddsförordning Allmänt Beskrivningens namn Personuppgiftsansvarig och kontaktuppgifter I denna beskrivning presenteras i sammanfattad och begriplig form de uppgifter som enligt dataskyddsförordningen ska ges till den

Läs mer

Klientens ställning och

Klientens ställning och Klientens ställning och rättigheter inom socialvården Lagen om klientens ställning och rättigheter kallas kort för klientlagen. Med klient menas den som ansöker om eller använder socialvård. Lagen gäller

Läs mer

Dokumenteringsutbildningen

Dokumenteringsutbildningen Dokumenteringsutbildningen Information om Kansa-koulu-projektets utbildning för dokumenteringsutbildare 17.5.2017 Vasa Hanna Lohijoki Sakkunnig inom datahantering inom socialvården Monica Blomqvist-Åkermarck

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL PENNINGINSAMLING

ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL PENNINGINSAMLING Myndighetens anteckningar ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL PENNINGINSAMLING 1. Ärende Nytt tillstånd till penninginsamling Ändring av tillstånd till penninginsamling, vad Nummer och beslutsdatum för tillstånd

Läs mer

Lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002) och lagen om ändring av 6 och 7 straffregisterlagen (505/2002)

Lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002) och lagen om ändring av 6 och 7 straffregisterlagen (505/2002) Lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002) och lagen om ändring av 6 och 7 straffregisterlagen (505/2002) Sisällys Inledning... 3 Lagens syfte och tillämpningsområde

Läs mer

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24

DATASKYDDSBESKRIVNING Personuppgiftslagen (523/99) 10 och 24 1. Registrets namn Patientregister 2. Registeransvarig Namn Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite Adress Mariegatan 16 20 67200 Karleby Telefonväxel (06) 8264111 3. Registrets ansvarsperson

Läs mer

Grunder för beviljandet av stöd för närståendevård

Grunder för beviljandet av stöd för närståendevård KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD Grunder för beviljandet av stöd för närståendevård i Karleby och Kronoby Arbetsgrupp: Lena Aho-Rintamäki, Iiris Jurvansuu, Kaija Keski-Rahkonen, Eija Korkia-Aho och Hanna

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

LAGUTKAST. 1 kap. Allmänna bestämmelser. 1 Lagens syfte

LAGUTKAST. 1 kap. Allmänna bestämmelser. 1 Lagens syfte Social- och hälsovårdsministeriet Arbetsgruppen för revidering av handikapplagstiftningen Utkast för samråd 20.8.2014 3.7.2014 LAGUTKAST Syftet med denna lag är att: 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Lagens

Läs mer

Grundanmälan till föreningsregistret

Grundanmälan till föreningsregistret Förenings- och stiftelseärenden Besöksadress: Arkadiagatan 6 A, HELSINGFORS Postadress: PB 1190, 00101 HELSINGFORS Telefon: 029 509 5959 Fax: 029 509 5328 Pohjola FI53 5000 0121 5011 82 OKOYFIHH Nordea

Läs mer

Reglemente för kundval

Reglemente för kundval REGLEMENTE Reglemente för kundval Dokumentets syfte Reglementet syftar till att definiera kommunens kundvalssystem för att säkerställa att samtliga kundval innehåller tydliga svillkor samt att uppföljningen

Läs mer

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR Godkänd med stadsstyrelsens beslut 301, bilaga 87, 23.08.2010 2 Innehåll Inledning 3 1. Tillämpningsområde för anvisningarna för små upphandlingar 4 2. Utförandet

Läs mer

SERVICESEDEL-INFO Servicesedel inom Tähän tarvittaessa otsikko. småbarnspedagogiken i Kyrkslätt fr.o.m

SERVICESEDEL-INFO Servicesedel inom Tähän tarvittaessa otsikko. småbarnspedagogiken i Kyrkslätt fr.o.m SERVICESEDEL-INFO Servicesedel inom Tähän tarvittaessa otsikko småbarnspedagogiken i Kyrkslätt fr.o.m. 1.8.2018 Vad säger lagen om anordnandet av småbarnspedagogik och servicesedel? Kommunen kan ordna

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING OLE_TY4 1 *1149901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV IDROTT ELLER TRÄNING Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om uppehållstillstånd i Finland som idrottare, idrottstränare och bedriver

Läs mer

Regeringens proposition Kundens valfrihet inom social- och hälsovården

Regeringens proposition Kundens valfrihet inom social- och hälsovården 1 Regeringens proposition Kundens valfrihet inom social- och hälsovården Syftet med social- och hälsovårdsreformen är att se till att alla har tillgång till jämlika och moderna social- och hälsovårdstjänster

Läs mer

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Villkor för att bli godkänd anordnare av daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Kravspecifikation Uppdragsbeskrivning Tjänster Anordnare kan erbjuda tjänsten daglig sysselsättning

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun

Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun Ansökan om godkännande som utförare av hemtjänst i Färgelanda Kommun 1. Sökande företag Företagets namn Organisationsnummer Utdelningsadress Postnummer Postadress Hemsida Plusgiro/bankgironummer 2. Kontaktperson,

Läs mer

ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISNING VID PRIVATA VERKSAMHETSSTÄLLEN

ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISNING VID PRIVATA VERKSAMHETSSTÄLLEN ORDNANDE AV FÖRSKOLEUNDERVISNING VID PRIVATA VERKSAMHETSSTÄLLEN ANVISNING FÖR PRIVATA TJÄNSTEPRODUCENTER Barnet ska delta i förskoleundervisning som varar ett år eller i annan verksamhet som uppnår förskoleundervisningens

Läs mer

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE

ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE 2/500/2016/OPH ALLMÄNNA ANVISNINGAR OM STATSUNDERSTÖD FÖR SÖKANDE OCH ANVÄNDARE Utbildningsstyrelsens allmänna anvisningar om ansökan, användning och övervakning av behovsprövade statsunderstöd Godkänd

Läs mer