Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1."

Transkript

1 Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i utbetalningsfunktionen INNEHÅLL 1 FÖRÄNDRINGAR I UTBETALNINGSFUNKTIONEN BAKGRUND FÖRÄNDRINGARNA I ETT NÖTSKAL VER.NR DRAS FÖRST DÅ UTBETALNINGEN ÖVERFÖRS TILL EKONOMISYSTEMET STOPPA ÖVERFÖRING TILL EKONOMISYSTEM FULLFÖLJA UTBETALNING SOM NYPS CONTROLLER ÄNDRA VER.NR PÅ MANUELLA UTBETALNINGAR MÖJLIGHET ATT BETALA UT MANUELLT EFTER ÄNDRAD KONTERING BÄTTRE MEDDELANDE TILL BETALNINGSMOTTAGAREN MAKULERINGSFUNKTIONEN HAR TAGITS BORT KNAPPARNA <SPARA> OCH <ÅNGRA> HAR TAGITS BORT KNAPPEN <REDIG. ÄNDR. KONT > ÄR ETT MINNE BLOTT ÄNDRADE NAMN OCH NY ORDNING PÅ KNAPPAR I EFF. UTBETALNINGSBESLUT ÄNDRADE NAMN OCH NY KNAPPORDNING I FLIKEN TRANSAKTIONER, NYPS EKONOMI ÄNDRADE NAMN OCH NY ORDNING PÅ KNAPPAR I DIALOGEN, ÄNDRA KONTERING ÄNDRADE NAMN OCH NY ORDNING PÅ KNAPPAR I DIALOGEN, NY INBETALNING FÖRHANDSVISNING AV KONTERINGSINFORMATION DIREKT I ARBETSYTAN 5 2 KÄNDA BRISTER OTYDLIGT MEDDELANDE VID OBALANS MELLAN GL OCH AP OBALANS MELLAN GL OCH AP VID MANUELL UTBETALNING 5 3 FÖRTYDLIGANDEN I SAMBAND MED UPPDATERINGEN FLIKEN TRANSAKTIONER, NYPS EKONOMI SYFTE STATUSAR 6 1 (6)

2 1 Förändringar i utbetalningsfunktionen 1.1 Bakgrund Det har inkommit många synpunkter på utbetalningsfunktionen i steget, Effektuera utbetalning samt fliken transaktioner i arbetsytan Nyps Ekonomi. I version 2.2 har nu funktionen förbättrats väsentligt. Exempel på tidigare synpunkter som nu har åtgärdats: Om man klickat på <Ändra kontering > i Effektuerar utbet/slututbetbeslut, då är det inte möjligt att klicka på <Ej Agresso>. Referenser: NYV-888, FNY-119. Knappen <Redig. Ändr. kont.> krånglar till det för handläggaren. Det finns redan en knapp som heter <Ändra kontering > och det borde räcka med den. Referenser: FNY-226 och NYV-557. Om en utbetalning är effektuerad och den är inställd att överföras till Agresso och man samma dag kommer på att den istället ska stanna kvar i NYPS, går det inte ändra. Dessutom har NYPS "hämtat ut" ett nummer ur verifikationsnummerserien, skapat en verifikationspost med tillhörande GL och AP transaktionsposter i databasen. Resultatet är att det blir ett hål i verifikationsnummerserien. Referens: Easit Makuleringsfunktionen är otydlig. Det är bl a lätt att tro att det går ta bort felaktiga GL-rader med den. 1.2 Förändringarna i ett nötskal Ver.nr dras först då utbetalningen överförs till ekonomisystemet Fram till version 2.2 av Nyps har systemet dragit nästa lediga verifikationsnummer i samband med att utbetalningen effektuerats av handläggaren. Nu dras inte numret ur serien förrän utbetalningarna förs över på natten Stoppa överföring till ekonomisystem Numera kan NYPS Controllern stoppa en effektuerad utbetalning som kommer att gå över till ekonomisystemet kommande natt, dock inte tvärtom Fullfölja utbetalning som Nyps Controller Nyps Controllern kan nu fullfölja utbetalningar där handläggaren av någon anledning inte har fullföljt sin ändring av konteringen. Nyps Controllern kan välja att överföra utbetalningen till ekonomisystemet eller att inte låta den gå över utan låta utbetalningen ligga kvar som en avstämningsverifikation Ändra ver.nr på manuella utbetalningar Då betalning ska göras manuellt av ekonomipersonalen vet ibland inte handläggaren vilket verifikationsnummer utbetalningen kommer att få. Numera kan NYPS Controllern i efterhand ändra/rätta verifikationsnumret på alla manuella utbetalningar. 2 (6)

3 1.2.5 Möjlighet att betala ut manuellt efter ändrad kontering Tidigare gick det bara klicka på <Betala ut> efter att man ändrat konteringen. Det gick alltså inte att betala ut manuellt, dvs. det fanns ingen <Ej Agresso> knapp. Numera går båda alternativen att välja Bättre meddelande till betalningsmottagaren Det automatiska meddelandet på AP-raden, dvs. meddelandet som syns på utbetalningsavin är ändrat till Diarienummer, utbetalande organisation. Utbetalande organisation står i kortform för att båda uppgifterna alltid ska få plats i utbetalningsavins begränsade utrymme, t ex Tillväxtverket, LST-BD eller REGS. I samband med ändringen är även GL-radens automatiska meddelande ändrat. Den nya lydelsen är Diarienummer, Ärendeid, Leverantörsnamn. Anledningen till ändringen av meddelandet på AP-raden är att det tidigare var agressoinstansens organisationsnamn som visades på utbetalningsavin. Det medförde problem vid regionförbundens utbetalningar genom Tillväxtverket då det var otydligt för betalningsmottagaren var pengarna egentligen kom ifrån Makuleringsfunktionen har tagits bort Knappen <Makulera> har tagits bort från alla arbetsytor och dialoger i systemet. Anledningen är att det inte har varit tydligt när den ska användas och att felaktig användning ger missvisande data i vissa utdatarapporter med ekonomiinformation. Vid manuella utbetalningar ska alltid knappen <Ej till ek.system> användas (tidigare benämnd som Ej Agresso ). Överflödiga eller felaktiga GL-rader kan inte raderas. Om en GL-rad är fel ska radens belopp istället nollas. Bild: Utseende i version 2.1 och dialogen, Ändra kontering Knapparna <Spara> och <Ångra> har tagits bort Bild: Borttagna knappar i Effektuera utbetalningsbeslut för PROJ och ERUF. Då det för PROJ och ERUF inte går ändra på några uppgifter i samband med effektuering av utbetalningsbeslut är knapparna, <Spara> och <Ångra>, överflödiga och därför borttagna. Även för KS/Servicebidrag och KS/Hemsändningsbidrag är de borttagna då inte heller de har några uppgifter som går att ändra i samband med effektuering av ärendebeslut (direktutbetalning) Knappen <Redig. Ändr. kont > är ett minne blott För att göra arbetet mera logiskt och intuitivt har utbetalningsfunktionen byggts om så att denna knapp blivit överflödig. Bild: Utseende i version 2.1 i Effektuera utbetalningsbeslut. 3 (6)

4 Ändrade namn och ny ordning på knappar i Eff. utbetalningsbeslut <Betala ut> har bytt namn till <Överför till ek.system> <Ej Agresso> har bytt namn till <Ej till ek.system> Knapparna <Spara> och <Ångra> finns inte tillgängliga för projektmedel, ERUF, KS/Servicebidrag och KS/Hemsändningsbidrag då det inte finns några fält som går att ändra där Ändrade namn och ny knappordning i fliken Transaktioner, Nyps Ekonomi Knapparna har bytt ordning och namn, se nedan. Knappen <Makulera> är borttagen. Se separat rubrik för detta Ändrade namn och ny ordning på knappar i dialogen, Ändra kontering Knapparna har bytt ordning och namn, se nedan Ändrade namn och ny ordning på knappar i dialogen, Ny Inbetalning <OK> har bytt namn till <Överför till ek.system>. <Ändra kontering> är i version 2.2 inte tillgänglig genom inbetalningsdialogen. Här kommer fortsatta anpassningar så att in- och utbetalningar i framtiden ska fungera logiskt lika. 4 (6)

5 Förhandsvisning av konteringsinformation direkt i arbetsytan Numera syns den föreslagna konteringen i en tabell direkt i arbetsytan i samband med att utbetalningsbeslutet ska effektueras, se bilden nedan. Där ser handläggaren den viktigaste informationen för att snabbt kunna avgöra om något i konteringen måste ändras. Om det gäller den första utbetalningen eller att inget i konteringen ändrats i tidigare betalningar, visas den konteringsinformation som användes i beviljningen då ärendebeslutet fattades. Vilka kolumner som visas beror på hur konfigurationen för handläggarens organisation är definierad. Bild: Förhandsvisning av konteringsinformation i samband med effektuering av utbetalning. 2 Kända brister 2.1 Otydligt meddelande vid obalans mellan GL och AP Då man har lagt till ytterligare GL-rader och sedan klickar på knappen <Överför till ek.system>, kan detta meddelande visas. Oftast beror det på att summan av GL-radernas belopp inte är i balans med AP-radens. Åtgärda felet genom att välja <Ändra kontering> och justera GL-radernas belopp. Bild: Felmeddelande vid överföring till ek.system. 2.2 Obalans mellan GL och AP vid manuell utbetalning Det har i tidigare versioner vid manuell utbetalning (Ej Agresso) gått skapa flera GLrader där summan av GL-radernas belopp inte stämmer med AP-radens belopp. Felet finns fortfarande kvar i denna version. Observera att Ej Agresso bytt namn till Ej till ek.system. 5 (6)

6 3 Förtydliganden i samband med uppdateringen 3.1 Fliken Transaktioner, Nyps Ekonomi Syfte Här kan de som har rollen Nyps Controller granska verifikationerna (inom den aktuella agressoinstansen) och göra vissa rättningar efter att t ex en utbetalning effektuerats Statusar Verifikationerna kan ha fyra olika statusar, se nedan. Status Behandlas Skall överföras Överförd Förklaring Verifikationen håller på att redigeras eller har ej ännu effektuerats klart, dvs inget val av <Överför till ek.system> eller <Ej till ek.system> har gjorts. Verifikationen kan ändras av Nyps Controllern. Verifikationen kommer att överföras till ekonomisystemet vid nästa överföringstillfälle. Verifikationen kan inte längre ändras, varken av handläggaren eller av Nyps Controllern. Dock kan den av Nyps Controllern stoppas från att överföras till ek.systemet och får då statusen -. Verifikationen är överförd till ekonomisystemet. Verifikationen kan inte längre ändras. - Verifikationen är intern och stannar i Nyps, t ex manuella utbetalningar samt beviljningar och återföringar. Verifikationen kan ändras av Nyps Controllern. 6 (6)

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2019-02-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.0 Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11) Tillväxtverket Innehåll

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Handledning 2009-11-04 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Mats Ranow 0.5 Handledning för Agressokonfiguration

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2015-11-20 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Ulf Hjelm 0.6 Årliga rutiner i Nyps 1 (6) Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Lathund Omföring. Inledning

Lathund Omföring. Inledning Inledning Avsnittet behandlar grunder och tillvägagångssätt vid verifikationsregistrering. Registrering i modulen Huvudbok kan inte generera utbetalningar, för detta finns andra moduler, istället används

Läs mer

Nyheter från NypsCentralen

Nyheter från NypsCentralen Nyheter från NypsCentralen Information om kommande versioner 1 Kommande releaser Min ansökan v1.3 Min ansökan v1.4 Citrix Win 7/Office 2010 Nyps v2.9 Nyps Java 6 Nyps Platina 2 OKT NOV DEC JAN FEB DiDiver

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Inläsning av bokföringsinformation, fakturor från e-handelstjänst till Agresso version 1.0

Inläsning av bokföringsinformation, fakturor från e-handelstjänst till Agresso version 1.0 1/15 Datum Handläggare 2012-06-08 Eva Ringman Dnr 45-43/2011 Inläsning av bokföringsinformation, fakturor från e-handelstjänst till Agresso version 1.0 Innehållsförteckning 1 Syfte och avgränsningar...

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Lathund Skapa ny rekvisition eller faktura i EKO

Lathund Skapa ny rekvisition eller faktura i EKO Om ett kontrakt inte är fullständigt fördelat så finns det två alternativ: Alt 1: Be den som registrerat kontraktet att sätta om kontraktet till status Preliminär och sedan åter till status Normal så att

Läs mer

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra - Hybron MPS version 7.7.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Kundreskontra...2-3 2.1 Grundinställningar för export SIE...2-3

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Omföring Definitivbokföring huvudbokstransaktioner via web

Omföring Definitivbokföring huvudbokstransaktioner via web Inledning Avsnittet behandlar grunder och tillvägagångssätt vid verifikationsregistrering. Registrering i modulen Huvudbok kan inte generera utbetalningar, för detta finns andra moduler, istället används

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.67 okt 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Inledning... 3 Verifikationsregistrering...

Läs mer

Viva IFO. Version 1.0. Handledning Viva Fakturor

Viva IFO. Version 1.0. Handledning Viva Fakturor Viva IFO Version 1.0 Handledning Viva Fakturor Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Introduktion/Förord... 2 Handledningen... 2 Hantera fakturor i databasen Viva Fakturor... 3 Vyer i fakturadatabasen...

Läs mer

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO För att godkänna en rekvisition eller faktura i EKO söker du fram aktuell händelse i rapporten Att göra för ett specifikt tidsintervall. Klicka på Skapa knappen. 2009-10-23 1 Resultatet presenteras i en

Läs mer

Lathund Skapa ny rekvisition eller faktura i EKO

Lathund Skapa ny rekvisition eller faktura i EKO Om ett kontrakt inte är fullständigt fördelat så finns det två alternativ: Alt 1: Be den som registrerat kontraktet att sätta om kontraktet till status Preliminär och sedan åter till status Normal så att

Läs mer

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige NYPS Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige Handledning 2011-03-25 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Kopplad utskrift

Läs mer

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689.

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689. E-dag dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra och kontera dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningar är gjorda i e-bokföring kan siffrorna från kassaterminalen fyllas

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT... 3 2. BR-BILAGOR... 4 2.1 STARTFLIKEN BALANSKONTON... 4 2.2 SPECIFIKATIONER TILL BILAGA...

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Skapa bokföringsfil Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

Kom igång med Hogia Bankgiro Link

Kom igång med Hogia Bankgiro Link Kom igång med Hogia Bankgiro Link Hogia Bankgiro Link är Bankgirots senaste kommunikationssätt; smidigt, flexibelt och utbyggbart för att kunna klara framtida teknikskiften. Det är ett mycket säkert kommunikationssätt

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Innehåll 1. Skapa utbetalningsförslag... 2 2. Skapa fil för leverantörsbetalning (LB-giro)... 3 3. Boka leverantörsbetalning som betald (överför från Girojournal)... 5 4. Boka leverantörsbetalning

Läs mer

Avvikelsehantering av fakturor från inköpssystemet

Avvikelsehantering av fakturor från inköpssystemet Avvikelsehantering av fakturor från inköpssystemet Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via inköpssystemet där beställningen även godkänns (av chef/annan behörig) och leveranskvitteras

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52 Version 1.52 Nov 2014 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Hjälpguide Raindance fakturaportal

Hjälpguide Raindance fakturaportal Hjälpguide Raindance fakturaportal Din inkorg hittar du under knappen Fakturor Välj Kontera/Attestera Kontera Genom att dubbelklicka på fakturans rad i din inkorg börjar du din hantering av fakturan. Den

Läs mer

Nyps Centrala dokumentmallar

Nyps Centrala dokumentmallar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps Centrala dokumentmallar Handledning 2011-10-03 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Torsten Wikström/Hans Jurstrand 0.7 Nyps Centrala dokumentmallar Referat

Läs mer

UPPFÖLJNING PÅMINNELSEFAKTUROR

UPPFÖLJNING PÅMINNELSEFAKTUROR UPPFÖLJNING PÅMINNELSEFAKTUROR 1. För att följa upp om Er faktura blivit betald börja med att logga in i Agresso. Klicka på Agresso Ekonomi à klicka på Leverantörsreskontra à klicka på Fråga à Klicka på

Läs mer

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO För att godkänna en rekvisition eller faktura i EKO kan man söka fram aktuell händelse via två menyval: 1. Kontrakt Att göra 2. Kontrakt Sök Rekv/Fakt eller Konteringsrad 1. Kontrakt Att göra Gå in via

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

Hantering av inbetalningar. Hanteringen av inbetalningar hittar du under rubriken Reskontra/Inbetalningar i programmets vänsterkant.

Hantering av inbetalningar. Hanteringen av inbetalningar hittar du under rubriken Reskontra/Inbetalningar i programmets vänsterkant. INBETALNINGAR Hanteringen av inbetalningar hittar du under rubriken Reskontra/Inbetalningar i programmets vänsterkant. Flödet för inbetalningar sker vanligtvis enligt följande mönster: Inbetalningarna

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Skapa bokföringsfil Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång (Pyramid Business Studio från version 3.41A) (2013-11-27) I detta dokument beskrivs arbetsgången i Pyramid rutin 962 Kontoersättning. Dialogen ger möjlighet att utföra

Läs mer

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Innan bokföring Redovisningsansvariga kommer att få ett mail med en mall utskickad från EA. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna

Läs mer

Utdata & datakvalitet

Utdata & datakvalitet Utdata & datakvalitet Nyps användarmöte - 30 mars 2011 Ulrica Morelid Jana Wahlberg Åsa Adamsson 1 Utdata & datakvalitet Förändringar sedan höstens användarmöte Kommande förändringar Demo Nyps statistik/portal

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

Lathund Reversering av omföring

Lathund Reversering av omföring Rättelser av huvudboksverifikationer Om du skall ändra i en verifikation innan du sparar den eller om du upptäcker att en redan sparad verifikation är felaktigt registrerad har du möjlighet att rätta felet.

Läs mer

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.2 KONTROLLERA ANLÄGGNINGEN I RUTINEN

Läs mer

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO För att godkänna en rekvisition eller faktura i EKO kan man söka fram aktuell händelse via två menyval: 1. Kontrakt Att göra 2. Kontrakt Sök Rekv/Fakt eller Konteringsrad 1. Kontrakt Att göra Gå in via

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.1.2 TILLÄGG TILL

Läs mer

Årsrutin. Visma Control

Årsrutin. Visma Control Innehållsförteckning RUTINER VID ÅRSSKIFTE I VISMA CONTROL... 3 1 SKAPA NYTT ÅR... 3 2 AKTIVERA KALENDER... 4 3 BOKNING AV BERÄKNAT RESULTAT... 4 4 LÅS FÖREGÅENDE ÅR... 5 5 BYT ÅR... 5 6 LÅS PERIODER...

Läs mer

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering Innehåll Introduktion... 1 1. Uppföljning av öppna poster... 1 2. Påminnelser... 2 2.1 Påminnelseförslag... 2 2.2 Ändra i förslaget i Underhåll av påminnelseförslag... 4 2.3 CU26 - Påminnelsebekräftelse...

Läs mer

Raindance-guide: Extern bokföringsorder

Raindance-guide: Extern bokföringsorder 1 Raindance-guide: Extern bokföringsorder Innehåll Skapa extern bokföringsorder... 1 Manuell kontering... 2 Kontering via Excel... 3 Vid korrigeringsbokföring... 5 Godkänna och signera... 5 Ikoner och

Läs mer

Inbetalade kundfakturor

Inbetalade kundfakturor Inbetalade kundfakturor När en kundfaktura stängs i e-bokföring läggs den i en lista över obetalda kundfakturor. Sidan Kundreskontra Fakturor - Obetalda visar alla obetalda kundfakturor. Fakturor som skapats

Läs mer

Förändringar vid övergång till e-frikort 3.0

Förändringar vid övergång till e-frikort 3.0 Förändringar vid övergång till e-frikort 3.0 I samband med uppgraderingen av VAS till version 31.0 så kommer stöd för ny version av efrikort (3.0). Detta innebär att det kommer ny funktionalitet som beskrivs

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Lathund Skapa ny rekvisition eller faktura i EKO

Lathund Skapa ny rekvisition eller faktura i EKO Om ett kontrakt inte är fullständigt fördelat så finns det två alternativ: Alt 1: Be den som registrerat kontraktet att sätta om kontraktet till Preliminär och sedan åter till Normal så att systemet skapar

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i de senare versionerna av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp.

Läs mer

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID.

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID. Användardagar 2014 Onsdag den 22 oktober 9:00 Nyps sen sist! Henrik Hedlund återblickar på året och Nyps handläggning Året startades med en ny version 2.13 den 23 januari. Den innehöll i huvudsak: rättningar

Läs mer

Årsrutin. Visma Control

Årsrutin. Visma Control Årsrutin Visma Control Innehållsförteckning RUTINER VID ÅRSSKIFTE I VISMA CONTROL 1 SKAPA NYTT ÅR 3 2 AKTIVERA KALENDER 4 3 BOKNING AV BERÄKNAT RESULTAT 5 4 LÅS FÖREGÅENDE ÅR 5 5 BYT ÅR 6 6 LÅS PERIODER

Läs mer

Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan

Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan Version 1.2, 2017-05-18 Innehåll 1 Importera fil till utbetalningsansökan... 2 1.1 Exportera data från ekonomisystemet till Excelark...

Läs mer

Raindance-guide: Extern bokföringsorder

Raindance-guide: Extern bokföringsorder 1 Raindance-guide: Extern bokföringsorder Innehåll Skapa extern bokföringsorder... 1 Manuell kontering... 2 Kontering via Excel... 4 Vid korrigeringsbokföring... 5 Godkänna och signera... 6 Avattestera...

Läs mer

Specifikation av balanskonton vid bokslut

Specifikation av balanskonton vid bokslut Alla poster som universitetet redovisar på balanskonton vid bokslut ska specificeras. Saldot på balanskontot ska styrkas med underlag (faktura, rekvisition etc) som visar varför vi har bokfört på just

Läs mer

Fritextbeställning och rekvisition

Fritextbeställning och rekvisition Fritextbeställning och rekvisition Innehåll 1 Vad är en fritextbeställning?... 1 2 Vad är en rekvisition?... 1 3 Skapa en fritextbeställning... 1 4 Rekvisitionsformuläret... 2 5 Kontera beställningen...

Läs mer

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018?

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018? Dag 2 Nyps 2020 Torsdag Uppsamling från föregående dag Ärendeuppgifter Dokumentmallar Regional uppföljning Konfiguration Vad gäller 31 december 2018? Allmänt uppsamlat Behov av centrala dokumentmallar:

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

Årsskifteskörning 2013/2014

Årsskifteskörning 2013/2014 Årsskifteskörning 2013/2014 Sid 1 (26) Innehållsförteckning ÅRSSKIFTESKÖRNING... 3 1. REDOVISNINGSPERIODER... 4 2. PERIODAVSLUT... 5 3. AVSLUTA BOKFÖRINGSÅR... 7 4. PÅBÖRJA BOKFÖRINGSÅR... 8 5. KONTROLLERA

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan

Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan Version 1.3, 2018-04-05 Innehåll 1 Importera fil till utbetalningsansökan... 2 1.1 Exportera data från ekonomisystemet till Excelark...

Läs mer

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik]

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Skapa kundfaktura Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Manualen innehåller steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar elektroniska fakturor och krediterar fakturor.et är vanligtvis

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.71 maj 2019 Reviderat 2019-05-08 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2)

Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2) 1 Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2) Innehåll Vilka rapporter?... 1 Förberedande kontroll... 1 Särskild kontroll av projekt med inbetalningar före 2015... 3 Är de föreslagna periodiseringsbeloppen

Läs mer

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet

Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Ändra kontering eller ta bort en faktura i flödet Vill du ändra eller ta bort en faktura som har blivit fel och ligger i ett flöde, fakturan har exempelvis blivit felkonterad eller ligger på fel leverantör,

Läs mer

Skapa bokslutstransaktioner (kortperiodiska och årsbokslut)

Skapa bokslutstransaktioner (kortperiodiska och årsbokslut) Skapa bokslutstransaktioner (kortperiodiska och årsbokslut) I programmet finns det möjlighet att skapa så kallade bokslutstransaktioner för att simulera olika utfall utan att behöva registrera transaktionerna

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 19-20 oktober 2010 1 Program 09.00 Arbete i intressegrupper 10:15ca Fruktstund 11.30ca Lunchsallad för dem som anmält sig 13.00 Möjlighet till hands-on hjälp

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

edwise Uppdateringsinformation vecka 04

edwise Uppdateringsinformation vecka 04 edwise Uppdateringsinformation vecka 04 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen torsdagen den 24 januari, 2013 Sida 2/13 Innehållsförteckning

Läs mer

Synkronisera projekt med SharePoint

Synkronisera projekt med SharePoint Synkronisera projekt med SharePoint Du kan synkronisera ett lokalt projekt med ett SharePoint-bibliotek. För att det ska fungera måste du först ha lagt upp en anslutning till SharePoint i Chaos desktop,

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer