Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14"

Transkript

1 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund

2 Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 3 2. Egen finansiering med Projektmedel på flera rader 3 NYPS KLIENTEN 3 Rättning av felaktigheter 3 3. Utbetalningsobjeken uppdaterades inte alltid korrekt vid eff. av utbetalning 3 4. Gör Län-kommun-församling obligatoriskt vid upplägg av nytt arbetsställe 3 5. Fel i finansiärsregistret vid sökning med å, ä och ö 3 6. Okänt fel vid sparning av ny offentlig finansiering (ERUF och PROJ) 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 3 7. Stöd för valutamärkning 3 8. Ändrat anrop och ny plattform till hjälpen 3 9. Återinförande av NypsID i texten till betalningsmottagaren Beslutsmotivering för företagsstöden FUB, RIS, SYS, SÅDD och KS/Hemsändningsbidrag Investeringsort för företagsstöden FUB, RIS, SYS och SÅDD Uppdatering av anslag på den egna finansieringen vid byte av detaljerad stödtyp Rättning av finansiär på norskt statligt stöd (IR-midler) Automatisk nationell filtrering av offentliga medfinansiärer Utökad logik så att klienten inte visar inaktiverde fiansieringsmetoder och anslag 3 RAPPORTER 3 Rättning av felaktigheter Fel slutredovisningsdatum i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet Fler valbara attribut i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter 3 NYPS ADMINISTRATION 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet Sparning av valda tillgängliga anslag för medfinansiär 3 ÖVRIGT Klustersäkring av servermiljön 3 2 (11)

3 Webbansökan Rättning av felaktigheter 1. Fix av kolumnförskjutning Summeringen av kolumnerna, Summa, År 1, År 2 osv. i finansieringsbudgeten för projektmedel på sida 8 var förkjutna ett steg till höger enl. bilden nedan. Nu är felet åtgärdat. Referens: FNY-496 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 2. Egen finansiering med Projektmedel på flera rader Nu ska det inte längre gå lägga upp fler än en rad med Projektmedel i finansieringsbudgeten. En kontroll har lagts till som kontrollerar att det endast finns en rad då man går vidare till nästa sida. Se felmeddelandet i bilden nedan. Referens: FNY (11)

4 Nyps klienten Rättning av felaktigheter 3. Utbetalningsobjeken uppdaterades inte alltid korrekt vid eff. av utbetalning Vid vissa tillfällen vid effektuering av utbetalningsbeslut uppdaterades inte utbetalningsobjekten korrekt ang. vilken aktör/arbetsställe som utbetalningen gick till. Felet ledde till att uttaget av kontrolluppgifter inte fungerade. Felet är nu åtgärdat. Tillbakablick: I version 1.17 infördes stöd att kontrolluppgifterna tog hänsyn till aktörsbyten. I samband med det tillfördes det ett nytt attribut i utbetalningsobjektet som refererar till det aktuella arbetsstället som utbetalningen görs till. När sedan utbetalningenslogiken uppdaterades i samband med version 2.2, har det antagligen smugit sig in en defekt i de fall man går in och redigerar konteringen. Referens: FNY Gör Län-kommun-församling obligatoriskt vid upplägg av nytt arbetsställe I version 1.11 utökades funktionaliteten angående integrationen till Diabas att även bl.a. inkludera attributet, Län-kommun-församling, se FNY-66. Då flera av stöden inte har informationen på ärendenivå, hämtar integrationen istället informationen från aktören. Därför är det ett krav att den finns på alla aktörer/arbetsställen. Numera är attributet obligatoriskt. Det räcker inte med att bara fylla i län, även kommun måste anges. Församling är dock valfri information. Anledningen är att det är de fyra första siffrorna (län+ kommun) som förs över till Diabas. Referens: FNY Fel i finansiärsregistret vid sökning med å, ä och ö Sökte man på "öre" visades inte "Örebro universitet", däremot "Brottsförebyggande rådet". Felet är nu fixat. Referens: FNY Okänt fel vid sparning av ny offentlig finansiering (ERUF och PROJ) Felscenario: 1. Upplägg av ny off. direktfinansiering med t ex finansiären "Strukturum i jockmock AB". 2. Klicka på knappen <Spara> och ingenting händer. 3. Fortsätt med att klicka på knappen <Ångra> och raden tas bort. 4. Skapa samma finansieringsrad igen och klicka på <Spara> utan att något händer. 5. Ta bort raden och ett okänt fel inträffar. Felet är nu åtgärdat. Referens: FNY-561 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 7. Stöd för valutamärkning Det mest omfattande jobbet i denna version är införandet av valutamärkning. Med det menas att det nu för alla stödtyper går konfigurera alla objekt som innehåller beloppsattribut till en viss valutakod. 4 (11)

5 Syfte Den nya valutamärkningen ger möjlighet till framtida aggregerad uppföljning av t ex. flera Interreg-program som använder olika valutor via t ex. analysverktyget DiDiver. Stödtyper som konfigurerats Alla stödtyper har konfigurerats med valutamärkning bakom kulisserna i Nyps databas, även de stöd som har en homogen valuta. Dock är det endast de fyra Interreg-programmen som har fått en uppdatering av skärmbilderna så att det syns vilken valuta som avses. Läs mer om det nedan. Observera att även Nord-programmets skärmbilder har uppdaterats trots att endast valutan EURO används. Uppdatering av skärmbilder för övriga stödtyper Övriga stöds skärmbilder skulle också kunna uppdaterats med valutamärkning men vi har valt att avvakta eftersom det ännu inte är något som efterfrågats där. Valutakurser Viktigt att förstå är att Nyps inte har stöd för omvandling av en valuta till en annan då Nyps inte administrerar några valutakurser. Denna ytterligare infomation får adderas senare vid behov endera i Nyps via en systemuppdatering eller utanför Nyps via t ex. analysverktyget DiDiver. Information om standardvaluta De fyra Interreg-programmens skärmbilder har uppdaterats så att det överallt framgår vilken valuta som avses. Alla flikar som innehåller beloppsfält har en standardtext längst upp, t ex. "Alla belopp är i EURO om inget annat anges". Berörda flikar är Beslutsförslag, Ek. underlag EU, Ek. underlag Norge och Prognoser, Effektuera utbetalning. Nedan visas ett exempel hur det kan se ut. Information om valuta i kostnads- och finansieringsbudgetar I rubriken för varje budget står det nu vilken valuta beloppen avser. Valutor i Nord programmet Alla belopp programmet använder är i EURO. Valutor Botnia-Atlantica programmet Alla belopp är i EURO utom de som rör den norska delen där alla är i NOK. De tabeller var belopp har valutan Nok är: erf_prep_no_cost erf_prep_ir_financing erf_prep_no_public_financing erf_prep_no_private_financing 5 (11)

6 Valutor i Sverige-Norge programmet Alla belopp är i SEK, utom de som rör norska delen där alla är i NOK. De tabeller var belopp har valutan Nok är: erf_prep_no_cost erf_prep_ir_financing erf_prep_no_public_financing erf_prep_no_private_financing erf_svno_prep_nok Valutor i Öresund-Kattegat-Skagerrak programmet Alla belopp är i EURO utom de som rör norska delen där alla är i NOK. De tabeller var belopp har valutan Nok är: erf_prep_no_cost erf_prep_ir_financing erf_prep_no_public_financing erf_prep_no_private_financing Referens: FNY Ändrat anrop och ny plattform till hjälpen Fram till nu har hjälpen publicerats som RoboHelp s JavaHelp. Formatet har tidigare gjort det krångligt att uppdatera hjälpen då det krävt inblandning av IT-personal och att servrarna måste startas om. Nu har hjälpen fått en ny teknisk plattform som gör att verksamheten själva kan uppdatera hjälpen utan inblandning av IT-personal. Hjälpen görs fortfarande med Adobes verktyg, RoboHelp men har nu ett format som heter Webhelp. Förändringen till det nya formatet gör att hjälpen nu istället visas i Internet Explorer. Referens: FNY-387, FNY-388, FNY Återinförande av NypsID i texten till betalningsmottagaren På användarmötet i oktober 2009 beslutade intressegruppen för Ekonomi/Agresso att texten på utbetalningsavin skulle ändras till, Diarienummer, utbetalande organisationsnamn. Ändringen infördes i version 2.2 i juni 2010 genom FNY-54. Då ändringen gjorde att NypsID t togs bort medförde det att många projektägare med flera pågående projekt fick svårt att koppla utbetalningen till rätt projekt i sin bokföring. Med hänsyn till det har texten på AP-raden/utbetalningsavin fått tillbaka NypsID t. Den nya lydelsen är: [Diarienummer], [NYPS-id], [Utbetalande organisation] Referens: FNY (11)

7 10. Beslutsmotivering för företagsstöden FUB, RIS, SYS, SÅDD och KS/Hemsändningsbidrag Ärendebeslutet har fått ett nytt fält i fliken, Beslutsförslag. Nu kan ärendehandläggaren med egna ord motviera beslutet i en ruta som heter, Beslutsmotivering. Rutan ligger direkt under beslutet (Bifall/Avslag), se nedan. Rutan är inte obligatorisk. Maximalt antal tecken, 4000 st. I samband med ändringen är rutan för beslutsmotivering för Investeringsbidraget, Landsbygdslånet och Servicebidraget inom Kommersiell service flyttad så den finns på samma ställe som för övriga stöd, se ovan. Förslag från intressegruppen Företagsstöd. Referens: FNY Investeringsort för företagsstöden FUB, RIS, SYS och SÅDD Numera kan ärendehandläggaren fylla i Investeringsort, något som tidigare endast gått göra i sysselsättningsbidraget (SYS). Den nya rutan är placerad direkt under Län kommun - församling, se nedan. Rutan är inte obligatorisk. Maximalt antal tecken, 256 st. Förslag från intressegruppen Företagsstöd. Referens: FNY (11)

8 12. Uppdatering av anslag på den egna finansieringen vid byte av detaljerad stödtyp Projektmedlen som Nyps organisationerna beslutar om finansieras idag av tre olika anslag: Regional tillväxt (1:1 anslaget) Övriga nationella anslag (många av Tillväxtverkets nationella program) Övriga medel (Regionernas egna medel fån kommun/landsting) Vid byte av detaljerad stödtyp till en som finansieras av ett annat anslag än den ursprungliga stödtypen uppdaterar nu systemet anslaget för den egna finansieringen till det nya anslaget automatiskt. Anledningen är att vi i framtiden vill kunna använda anslagsinformationen i det nya finansieringsobjektet då man tar ut rapporter/statistik. Eftersom det redan finns en spärr i systemet så att det inte går byta detaljerad stödtyp på ett ärende som redan är beslutat, uppdaterar den nya funktionaliteten endast den senaste generationens finansieringsbudget. Se FNY-432 för att läsa mer om spärren som infördes i version 2.4. Funktionen förutsätter att det aldrig kommer finnas mer än ett bifallsbeslut. Vidare önskad utveckling: Trots att det anslaget uppdateras i databasen visas ändrignen inte alltid i skärmbilden. Användaren behöver då stänga och hämta ut ärendet igen. Fix för detta finns anmäld som FNY-557. Något som också skulle vara bra är att systemet uppmärksammar användaren i de fall ändringen av den detaljerade stödtypen medför en ändring av anslaget. Även detta är anmält som FNY-559. Referens: FNY Rättning av finansiär på norskt statligt stöd (IR-midler) Nyps har, precis som för EU- och projektmedlen, visat ärendets utbetalande organisation som finansiär för den statliga finansieringen från Norge (IR-midler). Det har gjort att t ex att Tillväxtverket visats som finansiär av IR-milder för Interreg-programmet ÖKS. Nu är det ändrat så att det istället står Norsk statlig finansiering som finansiär av IRmidler. Exempel på hur det såg ut innan och efter ändringen: I samband med ändringen har alla befintliga finansieringsbudgetar för IR-midler uppdaterats. Referens: FNY (11)

9 14. Automatisk nationell filtrering av offentliga medfinansiärer Regionala program/mål2 kan nu bara välja svenska finansiärer vid beredning av beslut i fliken "Ek. underlag EU". Interreg programmen kan inte längre välja norska finansiärer vid beredning av beslut i fliken "Ek. underlag EU". På samma sätt kan endast norska väljas vid beredning av beslut i fliken "Ek. underlag Norge". Referens: FNY Utökad logik så att klienten inte visar inaktiverde fiansieringsmetoder och anslag Nu är inte längre de finansieringsmetoder och anlsag som inaktiverats i systemets bruttolistor tillgängliga att välja för användaren. Referens: FNY (11)

10 Rapporter Rättning av felaktigheter 16. Fel slutredovisningsdatum i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter Det har visats fel datum för slutredovisningsdatum (Slutredovisas senast) på utdatalistan i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter för bla Konsultcheck och Samverkansprojekt inom Regionalt bidrag till företagsutveckling (FUB). Slutredovisningsdatumet har där felaktigt hämtats från attributet, Datum för projektavslut. Felet är nu åtgärdat. Referens: FNY-425 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 17. Fler valbara attribut i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter Återstår att utbetala Tillgängligt för: ERUF, PROJ, RIS, SYS, KS, FUB, SÅDD Beslut klassning Tillgängligt för: ERUF, PROJ, RIS, SYS, KS, FUB, SÅDD Återstår att nedskriva Tillgängligt för: RIS, SYS, KS, FUB, SÅDD Beslutsdatum (senaste), utbetalningsbeslut Tillgängligt för: ERUF, PROJ, RIS, SYS, KS, FUB, SÅDD Total kostnad i 10% områden Tillgängligt för: ERUF ERUF-finansierade kostnader i 10% områden Tillgängligt för: ERUF Kommande utbetalningsdatum 1-5 Tillgängligt för: ERUF Investeringsort Tillgängligt för: RIS, SYS, SÅDD, FUB Effektueringsdatum (senaste) utbetalningsbeslut Tillgängligt för: ERUF, PROJ, RIS, SYS, SÅDD, KS, FUB Förslag från intressegruppen för utdata och analys. Referens: FNY-308, FNY-420, FNY (11)

11 Nyps Administration Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 18. Sparning av valda tillgängliga anslag för medfinansiär Vid införandet av den nya finansieringsmodellen i version 2.4 prioriterades inte Sparafunktionen då man anger vilka anslag som ska gå att välja för respektive finansiär vid medfinansiering. Nu är det fixat. Referens: FNY-510 Övrigt Rättning av felaktigheter 19. Klustersäkring av servermiljön De serveranrop som webbansökan och brokern gör, går mot ett serverkluster bestående av två servrar (nyps-noder). Det har visat sig att i vissa fall har http-anropen gått direkt till en av nyps-noderna utan att gå den rätta vägen, dvs. via klusternoden. Felet har framförallt funnits i brokerns pluginklassser men även i Java Web Start. Nu när felet är åtgärdat går det, om det skulle behövas, tillfälligt stänga av en av nypsnoderna för underhåll under dagtid utan att någon märker något. Referens: FNY (11)

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Utdata & datakvalitet

Utdata & datakvalitet Utdata & datakvalitet Nyps användarmöte - 30 mars 2011 Ulrica Morelid Jana Wahlberg Åsa Adamsson 1 Utdata & datakvalitet Förändringar sedan höstens användarmöte Kommande förändringar Demo Nyps statistik/portal

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nyheter från NypsCentralen

Nyheter från NypsCentralen Nyheter från NypsCentralen Information om kommande versioner 1 Kommande releaser Min ansökan v1.3 Min ansökan v1.4 Citrix Win 7/Office 2010 Nyps v2.9 Nyps Java 6 Nyps Platina 2 OKT NOV DEC JAN FEB DiDiver

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

Ny anläggning/inventarie

Ny anläggning/inventarie Registrera anläggning sid 1 (9) Ny anläggning/inventarie För att kunna skapa en anläggning måste registrering först ske i EFH (efter belastningsattest kommer transaktionerna till huvudboken) eller registrering

Läs mer

Projektbidrag till projekt: "Kompletterande åtgärder avseende mål 2 projekt, muddring av farled Karlsborgs hamn"

Projektbidrag till projekt: Kompletterande åtgärder avseende mål 2 projekt, muddring av farled Karlsborgs hamn BESLUT Länsstyrelsen Beslutsdatum 2013-10-09 (16212000-2692) Kalix kommun Nygatan 4 95281 KALIX Diarienummer 303-303-10603-13 Ärendeid 00178308 Projektbidrag till projekt: "Kompletterande åtgärder avseende

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

Nyheter i SMP infö r miljö rappörteringen 2016

Nyheter i SMP infö r miljö rappörteringen 2016 1 Nyheter i SMP infö r miljö rappörteringen 2016 Ändringar som berör dig som har en täktverksamhet Ingen utlevererad mängd Under lägg till typ mängduppgift finns nu möjlighet att välja levererat per användningsområde-

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Semester och arbetstidsförkortning

Semester och arbetstidsförkortning Hantverksdata Bilanco 2011-04-01 Semester och arbetstidsförkortning Innehåll SEMESTERUPPDATERING... - 2 - ARBETSTIDSFÖRKORTNING... - 5 - www.hantverksdata.se - 1 - Semesteruppdatering Uppdateringen ska

Läs mer

Beslut om att bevilja medel till Region Värmland för projekt Tekniskt stöd för Strukturfondspartnerskapet i Norra Mellansverige.

Beslut om att bevilja medel till Region Värmland för projekt Tekniskt stöd för Strukturfondspartnerskapet i Norra Mellansverige. Enheten för ekonomi Hanna Bäckman, 054-7011036 Hanna.backman@regionvarmland.se TJÄNSTEUTLÅTANDE REGIONSTYRELSEN REGION VÄRMLAND RV2015-634 Sida 1(5) Beslut om att bevilja medel till Region Värmland för

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het E t t e k o n o m i s y s t e m s p e c i e l lt a n p a s s at för Svenska kyrkans verksamhet Aveny Ekonomi Budget Aveny Budgetmodul Aveny Budgetmodul är ett stort stöd i er budgetprocess och förenklar

Läs mer

Godman redovisning 2012

Godman redovisning 2012 Godman redovisning 2012 Kort presentation av Godman redovisning 2012 och vad som är nytt och förändrat. Startsidan Programmets startsida har inte får några större förändringar. Det som är nytt är att det

Läs mer

Projektarbete 2: Interaktiv prototyp

Projektarbete 2: Interaktiv prototyp Projektarbete 2: Interaktiv prototyp Jonatan Hilmarch (Grupp 13) 880427-5595 hilmarch@skip.chalmers.se Kurs: Människa-Datorinteraktion TIG061 HT 2010 Projekt 1 - en tillbakablick Enligt projektets systemdefinition

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall)

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall) Lathund Nyheter SiteVision har en inbyggd nyhetsfunktion. Den kan bland annat sättas upp för att visa en artikel på flera olika ställen på webbplatsen, tex som en notis på startsidan eller som ett arkiv

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 14.3a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 14.3a. Bland

Läs mer

Användarmanual för nya funktioner

Användarmanual för nya funktioner Användarmanual för nya funktioner 070201 Innehåll 1 Introduktion 2 2 Uppdateringar per 2006-06-15 3-5 3 Uppdateringar per 2007-02-01 6 1 Introduktion Detta är en användarmanual för nya funktioner i din

Läs mer

1 Skapa Tabell...2. 2 Skapa Relationer...20. 3 Redigera Relationer...24. 4 Redigera Fält i Tabell...26. 5 Lägga till Poster i Tabell...

1 Skapa Tabell...2. 2 Skapa Relationer...20. 3 Redigera Relationer...24. 4 Redigera Fält i Tabell...26. 5 Lägga till Poster i Tabell... Kapitel 5 Tabell 1 Skapa Tabell...2 1.1 Tabellfönstret... 4 1.2 Fältegenskaper... 8 1.3 Primärnyckel... 11 1.4 Spara Tabell... 12 1.5 Tabellguiden... 12 2 Skapa Relationer...20 3 Redigera Relationer...24

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Användardag 151014. Genomgång av programmet!

Användardag 151014. Genomgång av programmet! NypsCentralen sidan 1 Användardag 151014 den 28 oktober 2015 13:34 Inledning Ulrica Morelid Årets användardag är den 11:e Inspel till användardagen som inkommit till NypsCentralen från de olika organisationerna

Läs mer

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions Momsrapportering Innehållsförteckning Claremont AB Momsrapportering... 1 1. Moms bokföringsinställningar... 3 1.1 Bokföringsinställningar för moms... 4 1.2 Inställningar för momsrapportering... 6 2 Momsrapporten

Läs mer

Assessios webb-baserade testsystem

Assessios webb-baserade testsystem Assessios webb-baserade testsystem www.assessio.com/webtest Användaranvisning för Predicting Job Performace PJP för Organisations- och Testadministratörer 1 Inledning I testsystemet finns fyra olika roller

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.1, 2016-05-20 Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 1 1 Logga in i Min

Läs mer

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Antagen av regionstyrelsen 2010-12-08, uppdaterad 2011-12-14 Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Projektmedel är ett viktigt verktyg för regional utveckling, och dessa ska

Läs mer

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-04-28

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-04-28 Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-04-28 Ändringslogg Datum Notering Sign 2015-03-13 Första version LN 2015-03-20 Förtydligande dygnsorder LN 2015-04-28 Guide blockering pop-up

Läs mer

DIARIENUMMER 304-3664-13 DELOMRÅDE IS

DIARIENUMMER 304-3664-13 DELOMRÅDE IS BESLUT SMÅPROJEKT 2013-05-30 DIARIENUMMER 304-3664-13 DELOMRÅDE IS Europeiska unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden Karlstads kommun Att: Johan Kullander 651 84 Karlstad Projekt: Träteknisk utbildning

Läs mer

Lathund Web Help Desk

Lathund Web Help Desk Lathund Web Help Desk Placering och Avdelning är information som automatiskt hämtas från vår katalogtjänst LDAP, rör ej! F: Hur blir jag tekniker på ett ärende? S: Klicka på Välj-knappen (gubben) längst

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

DIARIENUMMER N30441-1-10

DIARIENUMMER N30441-1-10 BESLUT SMÅPROJEKT 2010-02-16 DIARIENUMMER N30441-1-10 DELOMRÅDE NGB Europeiska unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden Handelskammaren Mittsverige Att: Dick Jansson Kyrkogatan 26 852 32 Sundsvall

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Manual för externa sökande

Manual för externa sökande Aditro Recruit 9.2 10.11.2015 Aditro Recruit 9.2 Manual för externa sökande Aditro Recruit 9.2 10.11.2015 Innehållsförteckning 1. Logga in i systemet... 1 1.1. Låst användarkonto... 2 2. Skapa ett användarkonto...

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

Routerinställning. Denna guide tar dig genom de enkla steg som behövs för att ställa in routern så den fungerar trådlöst.

Routerinställning. Denna guide tar dig genom de enkla steg som behövs för att ställa in routern så den fungerar trådlöst. Routerinställning Denna guide tar dig genom de enkla steg som behövs för att ställa in routern så den fungerar trådlöst. Om frågor uppstår efter att du använt denna guide så går det bra att maila fibergruppen.

Läs mer

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura.

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Presentkort Grundinställningar i grundmodulen I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Grundinställningar i kundfakturamodulen Under menyn grunduppgifter

Läs mer

för att uppdatera dina produkter dagligen på LeGuide.com Groups webbplatser

för att uppdatera dina produkter dagligen på LeGuide.com Groups webbplatser för att uppdatera dina produkter dagligen på LeGuide.com Groups webbplatser Innehållsförteckning Beroende på ditt utgångsläge följer du alla eller en del av stegen i detta dokument för att enkelt skapa

Läs mer

Lathund för att använda DISPOS som genväg mellan Disgen och Genline.

Lathund för att använda DISPOS som genväg mellan Disgen och Genline. Lathund för att använda DISPOS som genväg mellan Disgen och Genline. Förutsättning: Du vill kunna gå in på Genlines inskannade kyrkoboksidor för att söka efter en viss händelse, t.ex. ett födelsedatum.

Läs mer

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Förberedelser 3 Inställningar innan första mötet 4 Ljudinställningar 6 Kamerainställningar 7 Mötesinställningar

Läs mer

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC er Revision Ändrad av Sida Ändring/kommentar 1 060324 SODEMA 5 Ny länk webportal 1 060324 SODEMA 5 Ny manual nedladdning certifikat (externa användare) 1 060324 SODEMA 5-6 Uppdaterade bilder/text (Agresso

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Senast uppdaterad inför NyA-leverans september 2014 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar

Läs mer

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30 Mikromarc 3 Fjärrlån Version 6.30 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, januari 2015 Innehåll INLEDNING... 3 KOM IGÅNG MED FJÄRRLÅN... 4 KOPPLING MOT LIBRIS FJÄRRLÅN... 4 E-POSTINSTÄLLNINGAR... 4 FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR...

Läs mer

Miljo statistiks-underlag / CO2-utsla pp

Miljo statistiks-underlag / CO2-utsla pp Miljo statistiks-underlag / CO2-utsla pp 2010-12-09: Göran Gustafsson / Åbergs DataSystem AB Bakgrund Det finns två sätt att arbeta med miljöstatistik i Rebus. Det första alternativet är att bara skriva

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.1 Uppdaterat 2016-05-27 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

Administrera serier. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Administrera serier. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Administrera serier Version 2.0, 2013-10-03 Syfte Guiden beskriver hur serier och cuper, allt ifrån Silva League till lokala ungdomsserier, hanteras i Eventor. Den riktar sig till användare

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Så här beställer du från Apoteket Farmaci via nätet www.apoteketfarmaci.se

Så här beställer du från Apoteket Farmaci via nätet www.apoteketfarmaci.se 1(21) Så här beställer du från Apoteket Farmaci via nätet www.apoteketfarmaci.se Lathund beställning_.doc 2(21) Innehållsförteckning 1 INNAN DU BÖRJAR... 3 2 LOGGA IN... 3 3 PÅGÅENDE BESTÄLLNING... 4 4

Läs mer

Lathund för att arbeta med pdf

Lathund för att arbeta med pdf Lathund för att arbeta med pdf Till Riksstämman 2016 är alla handlingar digitala, närmare bestämt i PDF-format. I den här lathunden får du som använder en PC/Mac tips och råd om hur du lättast går tillväga

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se. Studentmanual

2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se. Studentmanual 2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn...

Läs mer

Innehållsförteckning. Manual WebCT

Innehållsförteckning. Manual WebCT Innehållsförteckning Introduktion. 3 Inloggning 4 Översiktssida...5 Lösenordsbyte..6 Kursens startsida..8 Kalender...9 Webblektion 10 Diskussionsforum...11 Privat post.. 14 Chatt...16 Meny 2007 2 Introduktion

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Frågor och svar om EOS

Frågor och svar om EOS 1 Frågor och svar om EOS Innehåll Frågor och svar om EOS... 1 1 Bakgrund... 3 På vilket sätt underlättar systemet?... 3 Kommer budgetprocessen att se ut som tidigare?... 3 Hur har projektet tagit reda

Läs mer

Uppdaterad 2011-05-31. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system.

Uppdaterad 2011-05-31. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system. Anmälan i FRIDA Innan du börjar. För att kunna anmälas till en tävling i FRIDA måste man finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline. Om du

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

Att hämta raps-data via Internet

Att hämta raps-data via Internet Att hämta raps-data via Internet I detta kapitel visas hur man kan hämta hem statistik från raps internetdatabas och bearbeta uppgifterna i programmet PC-Axis. 69 Figur.1 Flyttningsöverskott per LA-region

Läs mer

DIARIENUMMER G30441-21-11

DIARIENUMMER G30441-21-11 BESLUT SMÅPROJEKT 2011-03-18 DIARIENUMMER G30441-21-11 DELOMRÅDE GS Europeiska unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden Gränskommittén Østfold-Bohuslän/Dalsland/ Fyrbodals kommunalförbund Att: Yvonne

Läs mer

FileCentral Desktop. Användarhandledning Version 1.0 2010-11-05

FileCentral Desktop. Användarhandledning Version 1.0 2010-11-05 FileCentral Desktop Användarhandledning Version 1.0 2010-11-05 Inf of lex Connect AB Sankt Eriksgatan 58 SE-112 34 Stockholm Sweden Tel: 08-555 768 60 Fax 08-555 768 61 inf o@inf of lexconnect.se www.inf

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

Produktmanual. September 2011 Solsidan

Produktmanual. September 2011 Solsidan September 2011 Solsidan Produktmanual AAA Soliditet AB STOCKHOLM (HK) Svetsarvägen 10, Box 1396 S-171 27 Solna Tel +46 8 5190 1000 Fax +46 8 5190 1040 Styrelsens säte Stockholm Orgnr 556485-5582 D&B D-U-N-S

Läs mer

Inköpsorder. Innehåll. 1. Registrera Order... 2. 2. Bokföra order... 3

Inköpsorder. Innehåll. 1. Registrera Order... 2. 2. Bokföra order... 3 Inköpsorder Innehåll 1. Registrera Order... 2 2. Bokföra order... 3 Viktigt för användaren att notera är att denna handhavandeinstruktion inte beskriver alla möjligheter som finns i systemet för det aktuella

Läs mer

UPPDATERA KÅRENS UPPGIFTER

UPPDATERA KÅRENS UPPGIFTER Version Rättigheter: 29.9.2015 cj medlemsregisteransvarig UPPDATERA KÅRENS UPPGIFTER Varje scoutkår har ett kårkort i Kuksa där det finns viktig information under flera flikar. KONTAKTUPPGIFTER På fliken

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

1. Utrikes - flerdygnsförrättning

1. Utrikes - flerdygnsförrättning 1. Utrikes - flerdygnsförrättning Se Resehandbok under länken http://www.pa.adm.gu.se/resor - Klicka på Resor i funktionsträdet. - Du kommer alltid in på en ny resa. - Har du fler än en anställning kan

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

edwise Uppdateringsinformation vecka 04

edwise Uppdateringsinformation vecka 04 edwise Uppdateringsinformation vecka 04 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen torsdagen den 24 januari, 2013 Sida 2/13 Innehållsförteckning

Läs mer

Widgets i DynaMaster 5 Golf

Widgets i DynaMaster 5 Golf Widgets i DynaMaster 5 Golf En nyhet i DynaMaster 5 Golf är vårt system med widgets. Detta widgetsystem utvecklades för att göra det så flexibelt som möjligt för kunden att själv kunna bestämma hur innehållet

Läs mer

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Informationsmöte Förskola Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Dagordning Gemensamt ansökningssystem Erbjuda plats via anordnarwebben. Anordnarwebben Förbättrad funktionalitet.

Läs mer

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18 Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Tillsätt roller och behörigheter -Lägg in person i grupp/lag/arbetsrum -Rollista -Tillsätt roll -Behörighetslista -Tillsätt behörighet 1 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Anvisningar för ifyllning av Excelark för databaser (sekventiella textfiler)

Anvisningar för ifyllning av Excelark för databaser (sekventiella textfiler) 2009-10-09 (reviderad 2011-01-04, 2011-01-31, 2011-10-03, 2012-02-20, 2012-09-17, 2014-05-09) Riksarkivet Anvisningar för ifyllning av Excelark för databaser (sekventiella textfiler) 1 Anvisningar för

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen. för

ANVÄNDARMANUAL. handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen. för ANVÄNDARMANUAL handdatorer i ängs- och betesmarksinventeringen för Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Maria Hall Diemer Datum Ändring Ansvarig 2010-05-11 Dokumentet skapades (version 1.0.0) Edward

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK Lathund Administratörshantering Kapitalflytt Interimslösning 2008-10-01 Dokumentägare: Anders Thomson, Collectum AB Sida 1 av 9 1 Generellt för flyttapplikationen...3 Introduktion...3 2 Logga in i flyttapplikationen...4

Läs mer

Semesteromställning Personec P

Semesteromställning Personec P 2016-04-20 1 (6) Semesteromställning Semesterår enligt semesterlagen 1 april - 31 mars 2016-04-20 2 (6) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Att tänka på inför sista löneberäkningen för april-lönen...

Läs mer

Internettjänsten Skolmjölk

Internettjänsten Skolmjölk Jordbruksverkets vägledning Internettjänsten Skolmjölk Mars 2008 VG 2:34 Jordbruksverkets vägledningar finns på vår hemsida: www.sjv.se Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vad krävs för att söka stöd med hjälp

Läs mer