Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID."

Transkript

1 Användardagar 2014 Onsdag den 22 oktober 9:00 Nyps sen sist! Henrik Hedlund återblickar på året och Nyps handläggning Året startades med en ny version 2.13 den 23 januari. Den innehöll i huvudsak: rättningar och förbättringar av 10 stycken rapporter tekniska anpassningar av kontrolluppgiftsredoviningen borttag av obligatoriet på ett tiotal uppgifter i Kontrollera ansökan på grund det krånglade till det för den som registrerar ärendet. Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID. 1 juli trädde tre förordningsförändringar i kraft som påverkade Nyps: Förändringarna i SFS 1999:1382 om stödområden för vissa regionala företagsstöd - Bl a kommunerna Ljusnarsberg, Hällefors, Karlskoga, Degerfors och Laxå i Örebro län exkluderades. - Undantagna tätortsområden (B) (SAMS-områden) i Luleå, Umeå, Sundsvalls, Borlänges och Faluns kommuner. Förändringen i SFS 2007:61 om regionalt investeringsstöd ändrades - RIS togs bort för Lst Västmanland - Nytt kostnadsslag i Nyps, Lönekostnader. Förordningen SFS 1998:996 om sysselsättningsbidrag upphävdes. SYS togs bort för Tillväxtverket. Året avslutas med en ny version 2.14 den 20 november, mycket jobb med regionbildningen, anpassningar av nationella strategin och förberedelser för Tillväxtverkets nya sätt att kategorisera och följa upp milö och mångfald Daniel Madsén gör återblickar på året och Min ansökan Det har hänt en hel del sen sist. Utgångspunkten är att varje objekt ska leverera viss del funktionalitet under året utifrån fastlagd förvaltningsplan. Sen sist har följande driftsatts: Ansökan om stöd Sådd (2) Regionalt bidrag för företagsutveckling (4) Transportbidrag (1) Utbetalningsansökan Projektmedel Sådd Regionalt bidrag till företagsutveckling Administration det är möjligt att slå på och av ansökan. Mobilt Bankid har införts för både Min Ansökan och Nypsweb 2. Mobilt BankID är den lösning som vi ska rekommendera för sökanden 1 (5)

2 Rutiner för att komma igång med Projektmedel finns på plats: Prova Beställ Kontrollera Börja använda Version /11 Regionalt investeringsstöd (1) Kommersiell servicecenter (3) Utbetalningsansökningar för ovanstående Kontohantering (Krav) Manuell signering (Kopplat till kontohantering) Nästa år! Utskrifter (Loggor m.m.) Organisationsregister (Koppling till extern leverantör) Utseende (Många synpunkter) Projektmedel i Nyps 2020 Flera språk (Möjlighet för sökande att se ansökan på flera språk) Åsa Adamsson berättar om Nyps Analys och vad som har skett i det området Utseendet på projektbanken har förändrats, delarna för projektmedel och ERUF har synkats bättre och det visas numera mer tydligt vilken projektbank man är inne i. Finansiell källa Det går numera att via Diver ta fram vilken finansiell källa som projekten finansieras via. Geografisk modell: Via karta se uppgifter om fördelning av medel på ärenden och aktör på län och kommun, NUTS1, NUTS2, NUTS3. 2 (5)

3 9:10 Seminarier Två omgångar om en timme med tre parallella seminarier; - Min Ansökan - Nyps handläggning - Nyps Analys Min Ansökan Daniel Madsén Min Ansökan är något vi måste involvera oss mer i från båda sidor. Så funkar det! Min Ansökan bygger på 3 perspektiv 1. Komponent 2. Validering 3. Utseende Frågor! Ikonen för hjälptext är inte tydlig idag! Ny ikon eller beskrivning? Företagsledning/Ägare Bör kanske delas upp i två eller att det är tydligt vad som är vad. Går det hoppa mellan flikarna svar ja Kan det heta nått annat än webbid?? Vem bestämmer vilket ID som sökande ska använda vid kontakt med Stödgivaren? Synkning mellan ärendenummer och ärendeid!! Ska sökande ange projektmedelsfinansiering själv? Hur ska det sökta beloppet egentligen visas? Utvecklingen får ta ett steg tillbaka i motsats till den lösning som finns driftsatt idag. Beräkningen av stödbeloppet är den springande punkten. Vilken support finns det för de sökande om de kör fast i Min Ansökan? Handläggare vänder sig till NypsCentralen via Easit eller tel.nr 9440 Hur ser man till att sökande söker RÄTT! Upp till varje organisation att lösa. Utlysningar är ett exempel inom projektmedel. Kan man vara olika roller dvs. sökande av stöd och sökande av utbetalning för samma ärende? Svar ja, det kan man. Hur ser det ut egentligen med hur man kan söka förskott? Ska det vara möjligt för alla? Aktivt val att söka mer än vad man är berättigad till avseende beslutat belopp dvs. högre % för en viss utbetalning? Tillägg till Nu Berättigat stöd dvs man anger hur mkt man ansöker utöver det man är berättigad till utifrån upparbetade kostnader? Möjliggöra för sökanden att avräkna förskott via Min Ansökan genom att kunna söka mindre än berättigat!? Tidplan i kostnadsbudgeten på FUB är ett frågetecken då det inte av ordet framgår vad som efterfrågas! Beslut Obligatorie i finansieringsbudgeten för att automatiskt kunna ange sökt belopp. Horisontella mål kan inte tas bort dock oklarheter kring folkhälsa. Projektmedel Ansökan om utbetalning Komma igång med företagsstöden 3 (5)

4 Nyps handläggning Henrik Hedlund Ny version 2.14 den 20 november Rättning av Agresso-integrationen kopplat till Danske Bank och Bankgirocentralen. Möjlighet att filtrera sökningen på webbansökningar. Kontrolluppgiftsredovisningen ska inte ta med återbetalningsbara stöd, Såddlån och Landsbygdslån. Förbättrad ärendeutskrift. Förbättrade ärendeutskrifter med korrekt kolumnsummering i tid- och aktivitetsplan, kostnads- samt finansieringsbudget i alla ärende- och utbetalningsbeslut. Loggning av ändringar av betaladresser i aktörsregistret. Loggningen visas i den befintliga attributloggen som nås via Visa aktör från antingen ett ärende eller aktörssökningen. Klicka på knappen Visa ändringar och sedan välj Arbetsställe i rullisten. Loggningen är implementerad både på nya adresser och för ändringar av befintliga adresser. Upprensning av valda ogiltiga läns- och kommunkoder, koder som Alla kommuner i och Saknas. I samband med att Mobilt BankID kan användas för att logga in har instruktionerna på gamla webbansökans startsida uppdaterats. Nationella strategin Nyps listor för nya nationella strategins fyra prioriteringar med dess underrubriker kommer anpassas fr.o.m. 1 januari 2015 på gäller för nya ärendebeslut i projektmedel. Ämnesområden och kategorier Även listan med ämnesområden och deras underkategorier uppdateras från 1 januari. 12 st ämnesområden blir 14, 51 st ämneskategorier blir 59. Ny Mångfald- och miljöuppföljning hos Tillväxtverket gäller från 1 januari 2015 för Tillväxtverket för samma stödtyper som har horisontella mål idag anges ej av sökande görs av handläggare är obligatoriskt för samtliga nya ärenden Förordningsförändringar Diskussion om förordningsförändringarna från 1 juli och hur det fungerat i Nyps. Under passet inkom många förbättringsförslag för kommande utveckling Möjlighet att kunna bestämma vilka transaktionstyper som ska föras över till Agresso. Inte bara UTB utan även BEV och ÅTER. (Mats Svensson, Lst Västerbotten) Nationell strategi och ämnesklassificering borde sitta ihop. Strategin skulle kunna styras utifrån vald ämneskategori. (Olof Falk, Regf Kalmar) Hjälp med mallar - Det finns ett stort behov av att få hjälp med att anpassa mallar vilket skulle förbättra användbarheten rejält. Slippa mata in 12-siffriga organisationsnummer i webbansökan och i aktörsregistret. 4 (5)

5 Frågor Det kommer att bli nya kostnadsslag i projektmedel, hur blir det då med pågående ärenden och hur blir det med migrering till Nyps 2020 om det är en andra kostnadsslag där jämfört med i gamla nyps? Är det tillräckligt stöd med det nya kostnadsslaget, Lönekostnader i för att hantera sysselsättningsbidrag genom förordningen för RIS? Lönekostnader, hur ska det användas i RIS? Det måste finnas väl finnas en materiell investering i botten? Ska man kunna söka på endast personalkostnader? Det är ju en enorm fördröjning innan man kan rekvirera pengar jämfört med investeringar. Hur vanligt kommer det vara med ansökningar med lönekostnader i RIS:et? Enskilda firmor går nästan bort eftersom det är ett revisorskrav och det är så få som har det. Transportbidraget kommer få ny förordning, kommer den påverka handläggningen i Nyps? Nyps Analys Åsa Adamsson Åsa presenterade den nya geografiska modellen som väckte stort intresse. Åsa efterlyste frivilliga testare. Åsa Petersson, Regionförbundet Kalmar och Karin Gidmark, Lst Västernorrland anmälde sig. Mer information finns i presentationen. 11:30 Avrundning Ulrica Morelid Påminnelse om supportfrågor Lösenordsbyte i KAP Loggor visas inte i mallar (Visas i förhandsvisningen!?) E-id i testmiljö av Min Ansökan Sen förra gången har det under året. Nästa år! NypsCentralen ser gärna att ni fortsätter komma in med behov och synpunkter Krav och testarbete avseende Nyps 2020, utrullning av stöd. Vi återkommer om: Regionbildningen Komma igång med Min Ansökan Inför releaser På-plats-besök ( Kontakta Anders Runnholm) Nyhetsbrev och Nypswebben 5 (5)

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Nyheter i Nyps handläggning

Nyheter i Nyps handläggning Nyheter i Nyps handläggning Nyps användarmöte 2015 Henrik Hedlund 1 Framtid - Nyps handläggning 2 Framtid - Nyps handläggning Vad händer med företagsstöden? Utvecklingstakt Förslag på prioriterade förbättringar!

Läs mer

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Nyps användardagar 26 27 Oktober 2011 Magnus Lövgren Daniel Madsén 1 Agenda Vad har hänt? 2 Vad har hänt? Projektstart maj 2010 Kravställning sommar 2010 Utveckling startar

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020 Agenda Nyps 2020 Övergripand Nyps 2020 / Göran Olsson Nyps 2020 Min Ansökan / Inga Lagerquist, Johan Mattsson Andra stöd in i Nyps 2020 Projektmedel / Mattias Lindmark Test / Daniel Berggren Frågor 1 Nyps

Läs mer

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper Ingenting har ändrats i Nyps stödtypsträd för de nya förordningarna. Istället återanvänds alla sex befintliga ansökanstyper inom FUB och SÅDD för de nya stödåtgärderna.

Läs mer

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Förenklingar och förbättringar 1. Ny webbplats 2. Dokumentmallar 3. Försumbart stöd 4. Kontohantering och support

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Min ansökan. Daniel Madsén

Min ansökan. Daniel Madsén Min ansökan Daniel Madsén 1 Nyheter i Min ansökan Version 25 maj Meddelande om inkommen ansökan Välj vem som ska signera ansökan Sökt belopp i utbetalningsansökningar GDRP I samtliga ansökningar finns

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM 0(37) 1(37) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... 19 Ansökan om utbetalning... 23 Utbetalning i

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Göran Olsson. Projektledare Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Göran Olsson. Projektledare Nyps 2020 Göran Olsson Projektledare Nyps 2020 1 Nyps hanterar idag... Företagsstöd RIS Regionalt investeringsstöd FUB Regionalt bidrag till företagsutveckling KS Stöd till kommersiell service SYS Sysselsättningsbidrag

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet

Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Budgetåret 2013 Frida Karlman Tillväxtverket 1 Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Syfte Anslagsmedel

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.14

Nytt i NYPS version 2.14 Nytt i NYPS version 2.14 Releasedatum: 2014-11-20 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.14_v1.0.docx/version 1.0 1 (14) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 WEBBANSÖKAN... 4 ÄNDRINGAR

Läs mer

Utdata & datakvalitet

Utdata & datakvalitet Utdata & datakvalitet Nyps användarmöte - 30 mars 2011 Ulrica Morelid Jana Wahlberg Åsa Adamsson 1 Utdata & datakvalitet Förändringar sedan höstens användarmöte Kommande förändringar Demo Nyps statistik/portal

Läs mer

Så här fyller du i ansökan

Så här fyller du i ansökan Så här fyller du i ansökan Västra Götalandsregionens såddlån Gå till portalen minansokan.se När du klickar på länken till Min Ansökan- då lämnar du VGRs sida och kommer till Tillväxtverket databas för

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid 1 Program tisdag 23 mars 10.00 Nuläge Nyps Information om förvaltning Leveransplanering 2010 11.00 Allmän information Ny webbansökan Nyttigt

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Aktuellt i objekten Nyps handläggning

Aktuellt i objekten Nyps handläggning Aktuellt i objekten Nyps handläggning 2016-10-26 Vad har gjorts Två nya versioner i år Highlights Systemstöd för nytt stöd till butiker i glesbygd Kontroll av tillåtna filtyper vid import av dokument Importera

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nyps i din organisation

Nyps i din organisation Nyps i din organisation Nyps användarmöte 25-26 april 2012 Daniel Madsén 1 Innehåll Du som nypskontakt Du som lokal administratör NypsCentralen Tips & trix 2 Syften Se över rutiner och organisation Finns

Läs mer

I backspegeln Vad hände?

I backspegeln Vad hände? I backspegeln Vad hände? 2019-04-11 Nyps 2020 - Projektmedel 2018 Min ansökan Inspel från användarorganisationer Utlysning, uppdrag och deluppdrag 2018 Vad gjorde vi? 2018 Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Det Mina här sidor är rubrik för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Mina sidor så här gör du Med e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Mina sidor kan du snabbt och

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 19-20 oktober 2010 1 Program 09.00 Arbete i intressegrupper 10:15ca Fruktstund 11.30ca Lunchsallad för dem som anmält sig 13.00 Möjlighet till hands-on hjälp

Läs mer

Så här fyller du i ansökan

Så här fyller du i ansökan Så här fyller du i ansökan Västra Götalandsregionens Särskilda investeringsstöd till till små och medelstora företag Gå till portalen minansokan.se När du klickar på länken till Min Ansökan- då lämnar

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps Demo 2019-05 Införande av Företagsstöd i nya Nyps Syfte och agenda Att presentera skisser med preliminära lösningsförslag för nya Min Ansökan/Nyps. Och därefter höra era tyckanden och kommentarer. Upplägg

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Företagsstöd. i nya Nyps

Företagsstöd. i nya Nyps Företagsstöd i nya Nyps Vad är Nyps 2020? Modern webbapplikation Enhetlig livscykel Bered beslut Fatta beslut Expediera beslut I väntan Ansökans- och handläggningsuppgifter Organisationsregister Vem använder

Läs mer

Landstingsregioner 1 januari 2017 Norrbottens, Västernorrlands, Västmanlands och Uppsala län

Landstingsregioner 1 januari 2017 Norrbottens, Västernorrlands, Västmanlands och Uppsala län Landstingsregioner 1 januari 2017 Norrbottens, Västernorrlands, Västmanlands och Uppsala län 2016-10-27 Varför erfarenhetsutbyte? 2 Statliga medel - anslag 1.1 Endast statliga myndigheter får hantera statliga

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar N Y PS. NypsCentralen oktober 2012 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar N Y PS. NypsCentralen oktober 2012 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 18-19 oktober 2012 Ulrica Morelid 1 Välkomna! 8:e användarmötet 26 organisationer 70 / 48 deltagare Luleå till Malmö 2 NypsCentralen Arjeplog Stockholm Åsa Adamsson Anders

Läs mer

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Användardag 151014. Genomgång av programmet!

Användardag 151014. Genomgång av programmet! NypsCentralen sidan 1 Användardag 151014 den 28 oktober 2015 13:34 Inledning Ulrica Morelid Årets användardag är den 11:e Inspel till användardagen som inkommit till NypsCentralen från de olika organisationerna

Läs mer

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN 0(24) 1(24) Innehåll Hitta ansökan... 3 Välkommen till Min Ansökan... 5 Val av inloggningsmetod... 6 Mina uppgifter... 7 Generella funktioner...

Läs mer

SKNT -Orsa. Den 3 oktober 2014

SKNT -Orsa. Den 3 oktober 2014 SKNT -Orsa Den 3 oktober 2014 Information från Länsstyrelsen Mikael Selander, chef Näringslivenheten Kirsten Berlin, Projektledare för processtöd Björn Forsberg, chef Landsbygdsenheten Vad är på gång 2014

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen mars 2011 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen mars 2011 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 30-31 mars 2011 Ulrica Morelid 1 Program onsdag 30 mars 09.00 Fika 10.00 Välkommen - Systemägare Mattias Åsander - Tekniskt ansvarig Göran Olsson - Ansvarig förvaltare

Läs mer

Service och patchkvällar: 3:e onsdagen varje månad från kl: 17:00 hålls av tillväxtverket 3:e Torsdagen varje månad från kl: 19:00 hålls av Zetup

Service och patchkvällar: 3:e onsdagen varje månad från kl: 17:00 hålls av tillväxtverket 3:e Torsdagen varje månad från kl: 19:00 hålls av Zetup NypsCentralen sidan 1 Minnesanteckningar Användarmöte 26 oktober 2016 Yvette Lennartsson, Ekonomichef Tillväxtverket: Agresso Stängs i mitten av november för installation av agresso M5. Gäller vecka 45

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2019-02-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.0 Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11) Tillväxtverket Innehåll

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som du som har ekonomiskt bistånd kan använda för att snabbt och enkelt

Läs mer

Snabbguide Ansökan om utbetalning

Snabbguide Ansökan om utbetalning Snabbguide Ansökan om utbetalning Version 2016-11-16 Snabbguide Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. Innan du börjar För att du ska

Läs mer

Stöd för ifyllnad av ansökan av automationscheck

Stöd för ifyllnad av ansökan av automationscheck Stöd för ifyllnad av ansökan av automationscheck https://www.minansokan.se/tvv_nyps_web/public/start.xhtml Grundläggande information om vilka företag som kan söka en automationscheck och för vad finns

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om förskott. Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1

Hur du skapar en ansökan om förskott. Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1 Datum: 1 (6) 2015-12-18, Version 1.0 Support: projektrummet@esf.se Hur du skapar en ansökan om förskott Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1 Innehållsförteckning... 1 Öppna stödärendet...

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

Ekonomiska stöd till företag

Ekonomiska stöd till företag Ekonomiska stöd till företag 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ekonomiska stöd till företag s. 2 Stöd beviljade av Länsstyrelsen s. 3 Regionala företagsstöd s. 3 Kommersiell service s. 7 Avslutande kommentarer

Läs mer

TVV Ekonomidag. Om anslag 1:1 och andra styrdokument Näringsdepartementet

TVV Ekonomidag. Om anslag 1:1 och andra styrdokument Näringsdepartementet TVV Ekonomidag Om anslag 1:1 och andra styrdokument 2016-06-15 Anslag 1:1 Regionala tillväxtåtgärder Anslagsnivå på ca 1,5 miljarder kr (2016) Bemyndigande på 2 993 mnkr (2016 för åren 2017-2023) Anslagskredit:

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018?

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018? Dag 2 Nyps 2020 Torsdag Uppsamling från föregående dag Ärendeuppgifter Dokumentmallar Regional uppföljning Konfiguration Vad gäller 31 december 2018? Allmänt uppsamlat Behov av centrala dokumentmallar:

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Hur du skapar en ansökan om ändring Version: 1.0 Datum : 2016-04-05 Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om ändring... 1 Öppna Stödärendet...

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

GDPR nya dataskyddsförordningen

GDPR nya dataskyddsförordningen GDPR nya dataskyddsförordningen Den 25 maj börjar den nya EU-förordningen för dataskydd att gälla och skyddar dina och mina personuppgifter. Det innebär att alla som hanterar personuppgifter behöver se

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte för Nyps Förvaltning 22 september 2010

Protokoll från styrgruppsmöte för Nyps Förvaltning 22 september 2010 Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps_Styrgruppsmte_Protokoll_100922.doc Protokoll 2010-09-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-1259 Ulrica Morelid 1.0 Protokoll från styrgruppsmöte

Läs mer

Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet

Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Budgetåret 2014 Rapport 0192 Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Budgetåret 2014 Rapport 0192 Tillväxtverkets

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

CTM Release Notes 7.4.3

CTM Release Notes 7.4.3 CTM Release Notes 7.4.3 Sida 1 av 9 1 CTM RELEASE NOTES 7.4.3... 3 1.1 UPPHANDLINGSMODULEN... 3 1.1.1 SÖK PÅ ÄRENDENUMMER... 3 1.1.2 KOPIERA ARKIVERAD UPPHANDLING... 3 1.1.3 ÄNDRA FÖRIFYLLNAD AV KONTAKTPERSON

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Näringsdepartementet i rollen som användare och beställare i relation till Nyps

Näringsdepartementet i rollen som användare och beställare i relation till Nyps i rollen som användare och beställare i relation till Nyps Nyps användarseminarium 19 oktober 2010 s mål Fler jobb i fler och växande företag i Europas bästa företagsklimat Förena miljö och företagsamhet

Läs mer

Nyps Centrala dokumentmallar

Nyps Centrala dokumentmallar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps Centrala dokumentmallar Handledning 2011-10-03 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Torsten Wikström/Hans Jurstrand 0.7 Nyps Centrala dokumentmallar Referat

Läs mer

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps Demo 2019-03 Införande av Företagsstöd i nya Nyps Syfte och Agenda Syfte med mötet är att presentera skisser av preliminära lösningsförslag för hur företagsstöd skulle kunna se ut i nya Min Ansökan/Nyps.

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om utbetalning... 1 Öppna ansökan om utbetalning... 1 Allmänt... 2 Lägesrapport... 3 Kostnadsredovisning... 4 Sammanställning...

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar minansokan.se Logga in genom att använda e-legitimation eller skapa ett användarkonto Om du väljer att logga in med e- legitimation kommer du att

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som försörjningsstödsenheten tillhandahåller och vänder sig till dig som

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

LabPortalen Information inför release av version 2.14

LabPortalen Information inför release av version 2.14 LabPortalen Information inför release av version 2.14 Inloggning Inloggningen fungerar som förut. Vi har tagit bort fliksystemet och valt att lägga inloggning via e-tjänstekort som en länk under inloggningsrutan.

Läs mer

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps 2010-09-14 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-2038 Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6

Läs mer

Användarmanual för

Användarmanual för 2016-09-30 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för varje bidrag... 4 Vem får behörighet på Mina sidor?...

Läs mer

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Innan du börjar Kolla om ditt företag och din satsning passar för en affärsutvecklingscheck Generell information: www.tillvaxtverket.se/checkar

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Ekonomiska stöd till företag 2013

Ekonomiska stöd till företag 2013 Ekonomiska stöd till företag 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ekonomiska stöd till företag s. 2 Stöd beviljade av Länsstyrelsen s. 3 Regionala företagsstöd s. 3 Kommersiell service s. 8 Landsbygdsprogrammet s.

Läs mer

MANUAL FÖR KULTURSKOLEVAL

MANUAL FÖR KULTURSKOLEVAL Uppdaterad maj 2018 MANUAL FÖR KULTURSKOLEVAL En guide steg för steg för dig som vill ansöka om kulturskolekurs till ditt barn Orientering på sidan för kulturskoleansökan Sidan 2 Inloggning samt ansökan

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar N Y PS. NypsCentralen oktober 2011 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar N Y PS. NypsCentralen oktober 2011 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 26-27 oktober 2011 Ulrica Morelid 1 Program onsdag 26 oktober 10.00 Välkommen Information från Nypsförvaltningen 12:00 Lunch 13:00 Beställningsbemyndigande 15:00 Kaffe

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

E blanketten hittar du på vår webbplats:

E blanketten hittar du på vår webbplats: Hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel När du har utfört ett funktionstest av din spridningsutrustning för växtskyddsmedel ska du ansöka om godkännande. Det är Jordbruksverket

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 W3D3 Formpipe kundträff Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 Vad sades förra gången (2013-10-03) Nyheter 2013 R1 Formatering i mötesfält Ny knapp för att maximera mötesfältet Styra filsortering

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

Söka studiemedel - steg för steg. För dig på komvux eller folkhögskola

Söka studiemedel - steg för steg. För dig på komvux eller folkhögskola Söka studiemedel - steg för steg För dig på komvux eller folkhögskola Beskrivning av de olika stegen i ansökan Här kan du se vilka uppgifter du behöver fylla i när du söker studiemedel. Vi har valt att

Läs mer