Anna Hasselbom Trofast informerar om en Lex Sarah anmälan som upprättats avseende stöld av pengar hos en brukare vid hemtjänstverksamheten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anna Hasselbom Trofast informerar om en Lex Sarah anmälan som upprättats avseende stöld av pengar hos en brukare vid hemtjänstverksamheten."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 44 Aktuell information Socialchef Ewa Larsson informerar om kommande möten med Christina Madeling och samtliga verksamhetschefer för att inhämta information om verksamheten. Anna Hasselbom Trofast informerar om en Lex Sarah anmälan som upprättats avseende stöld av pengar hos en brukare vid hemtjänstverksamheten. Verksamhetschef Hillevi Österbo informerar om en kostsam LSSplacering, som kostar kronor/dygn. Verksamhetschef Hillevi Österbo informerar också om ett projekt om Barnahus som varar från t o m år Kalmar kommun bjuder på första året. 45 Dnr 2012/ SN Besök av Christina Bengtsson, enhetschef Enhetschef Christina Bengtsson besöker socialnämnden för att beskriva verksamheten inom Böda och Löttorps hemtjänstområde. Belastningen i Böda har ökat med 20 %. Christina berättar också om dagverksamheten för dementa vid Klockargården, vilken fungerar mycket bra. 46 Dnr 2012/ SN Budget uppdra till Ewa Larsson att utreda hur anhörigstödet ska implementeras under 2013 uppdra till Anna Hasselbom Trofast att utreda möjligheten att samordna hemtjänstområden med särskilt boende uppdra till Ewa Larsson att utreda hur beredskapen för enhetschefer kan organiseras på ett annat sätt

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (12) uppdra till Hillevi Österbo och Anna Hasselbom Trofast att se över strukturen inom omsorgen för att effektivisera verksamheten uppdra till Ewa Larsson och Anna Hasselbom Trofast att genomföra en konsekvensutredning kring bemanningen inom SÄBO att uppdra till Ewa Larsson att se över dagverksamheten för dementa uppdra till Anna Hasselbom Trofast att se över bemanningspoolens verksamhet att uppdra till Mats Edström att fortsätta med att ta fram underlag för en eventuell stängning av dagrehab uppdra till Ewa Larsson och Anna Hasselbom Trofast att se över förvaltnings- och chefsorganisationen införa investeringsstopp på summor över ett halvt basbelopp, med undantag av den nya hjälpmedelsverksamheten som är under uppbyggnad redovisning av kostsamma insatser inom ordinärt boende, LSS och IFO ska göras tydligare uppmana till allmän återhållsamhet när det gäller inköp på grund av det kärva ekonomiska läget ge ekonomiavdelningen i uppdrag att ta fram siffrorna gällande kostnaderna för social verksamhet. De kommuner som kommunal verksamhet ska jämföra sig med enligt kommunstyrelsen är: Båstad, Simrishamn Sotenäs och Strömstad. återrapportering ska ske vid junisammanträdet Redogörelse av ärendet Evelina Karlsson informerar att socialförvaltningen fram till april månad har ett samlat negativt resultat på tkr. Personalkostnaderna för april månad visar ett underskott på 294 tkr, intäkterna visar ett litet överskott på 21 tkr. Driftkostnaderna redovisar ett underskott på 554 tkr. Kostnaden för försörjningsstöd har minskat och ligger efter april månad på 333 tkr, i jämförelse med 300 tkr under samma månad föregående år. Antalet personer med hemtjänst har ökat till 254 personer i april. När det gäller antalet vårdtimmar ligger dessa på timmar vilket är en minskning.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (12) Övertidskostnaderna har under april månad ökat från kr i mars till kr i april. Kostnaden är den högsta hittills för år Sjukdagarna ökade för mars månad och ser ut som januari 2012 med 458 dagar. Även antalet tillfällen ökade för mars månad, det är 118 tillfällen för perioden. Antalet tillfällen och dagar är högre än samma period föregående år. Uppföljningen för april månad lämnas över till Socialnämnden. Det är av stor vikt att nämnden får kontroll över det ekonomiska underskottet, att den negativa ekonomiska utvecklingen bromsas och att underskottet minskas. Ett generellt inköpsstopp har inte någon stor effekt, då det mesta är löpande inköp av nödvändigt material för verksamheten. Försiktighet bör givetvis iakttas när det gäller alla inköp. Anställningsstopp diskuterades, men då anställningsprövning redan tillämpas ansåg nämnden att det inte skulle ha någon större verkan då ett nålsöga redan måste passeras när det gäller anställningar. Nytt ställningstagande görs när det gäller anställningsstopp vid nästkommande nämnd. På socialnämnden togs följande beslut: uppdra till förvaltningen att hålla bemanningsgraden 0,75 dag och 0,14 natt på samtliga särskilda boenden inom äldreomsorgen, uppdra till ekonomiavdelningen att i samarbete med socialförvaltningen se över hur budgeten är fördelad mellan verksamheterna, uppdra till socialförvaltningen att ta fram åtgärdsförslag med konsekvensbeskrivningar med anledning av budgetöverskridanden, uppdra till socialförvaltningen att till nästkommande arbetsutskott presentera statistik för enhetschef i beredskap, samt uppdra till Anna Hasselbom Trofast att inventera omfattningen av outbildad personal inom omsorgen. Idag redovisar Hillevi Österbo svar på ovanstående uppdrag: Socialnämnden beslutade att uppdra till förvaltningen att hålla bemanningsgraden 0,75 dag och 0,14 natt på samtliga särskilda boenden inom äldreomsorgen. Enligt genomgångar av personalbemanningen så håller förvaltningen de givna personalnivåerna. Socialnämnden uppdrog till ekonomiavdelningen och förvaltningen att se över budgetfördelningen mellan verksamheterna. Ekonomiavdelningen har tillsammans med förvaltningen påbörjat processen med att göra en skuggbudget för att tydligare kunna se vad verkamheterna kostar. Socialnämnden gav förvaltningen i uppdrag att ta fram åtgärds-förslag med konsekvensbeskrivningar. Förvaltningen har tagit fram flera möjliga sparförslag. För att förvaltningen skall kunna göra konsekvensbe-

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (12) skrivningar krävs att socialnämnden tydligt klargör vilka åtgärder som ska utredas på ett djupare plan. Socialnämnden önskade en kostnadsbild och statistik över enhetschef i beredskap. För år 2011 har det betalats ut 200 tkr för jourersättning samt 100 tkr för utryckningsersättning. Socialnämnden gav Anna Hasselbom Trofast i uppdrag att inventera outbildad personal inom omsorgen. Nedan redovisas reslutatet: Sammanställning av tillsvidareanställda medarbetare. Titel utbildad antal Undersköterska 221 Omsorgsassistent 73 Omsorgspedagog 6 Titel outbildad antal Vårdbiträde 98 Omsorgsbiträde 1 Personlig assistent 10 Totalt antal Utbildad 300 Outbildad Dnr 2012/ SN Besök av Bo Thoor, fastighetschef Borgholm Energi AB en arbetsgrupp bestående av Ewa Larsson och Anna Hasselbom Trofast presenterar en arbetsplan om projekteringen kring gruppboende rapportering av förloppet sker till socialnämnden Besök av Bo Thoor som lämnade information om att hyresavtalet på Februarivägens gruppbostad med Högkullen AB är uppsagt. Högkullen AB har fram till och med juni på sig att komma fram med ett nytt förslag till hyresavtal. Enligt 8 SN uppdrog socialnämnden BEAB att i det fall Högkullen AB inte omförhandlar hyresavtalet, starta projektering för byggande av gruppbostad samt att snarast inkomma med kostnadsförslag för detsamma och för att sedan göra en upphandling.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (12) 48 Dnr 2012/ SN Remiss med begäran om redogörelse för inrapporterat ej verkställt beslut enligt LSS godkänna svaret till Socialstyrelsen. Redogörelse av ärendet Inkommit från Socialstyrelsen remiss med begäran om redogörelse för inrapporterat ej verkställt beslut enligt LSS. Remissen ska vara besvarad senast idag presenterar ett förslag till svar till Socialstyrelsen: Svar till remiss med begäran om redogörelse för inrapporterat ej verkställt beslut enligt LSS. Bakgrund Socialnämnden har inte haft möjlighet att verkställa beslut omedelbart eller inom rimlig tid enligt Justitieombudsmannen (JO) praxis. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det mycket otillfredsställande att gynnande beslut inte verkställs inom rimlig tid. om bistånd och insats samt beslut av domstol gäller omedelbart. Ett gynnande beslut skall omedelbart verkställas enligt sin lydelse. Men det ligger i sakens natur att vissa insatser är av den beskaffenheten att kommunen måste få ett visst rådrum. Det kan vara svårt för kommunen att omedelbart kunna tillhandahålla en bostad med särskild service för funktionshindrade. Enligt JO, måste en viss fördröjning accepteras när det gäller verkställighet av en bostad, men dröjsmålet måste då vara relaterat till den enskildes behov. Huvudregeln inom all socialtjänst är att alla beslut skall verkställas omedelbart. Ur rättssäkerhetssynpunkt är det angeläget att dokumentera planerad verkställighet av ett beslut med datum. Detta för att inte ställa den enskilde i en rättsosäker situation. Resultatet visar på vikten av att kommunerna planerar för att kunna tillgodose framtida stöd och servicebehov. Resursbrist eller rekryteringsproblem är inte en godtagbar grund enligt LSS. Bedömning et fattades anledning till dröjsmål på verkställandet av beslut enligt LSS beror delvis av att det finns särskilda individuella behov hos den enskilde utifrån funktionsnedsättning. Befintliga gruppbostäder i kommunen har varit upptagna. De gruppbostäder som har haft platser att erbjuda under tidsperioden för beslutet är inte utformade utifrån den enskildes behov, detta pga. att NN inte kan orientera sig i olika våningsplan, varpå dessa boendealternativ har blivit avfärdade.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (12) Kommunen avser att projektera för en nybyggnation av bostad med särskild service, denna beslutsprocess har dragit ut på tiden vilket föranlett att kommunen erbjuder ett annat alternativ tills ny gruppbostad kan erbjudas. Med hänsyn till individens behov och i samråd med önskemål framförda av vårdnadshavare och god man, har socialnämnden erbjudit NN att i avvaktan på verkställighet vara kvar på korttidsverksamheten för barn och ungdomar. Där NN är väl fungerande och känner sig trygg med miljö, personal samt andra brukare. Utöver utökad korttidsvistelse har daglig verksamhet för vuxna verkställts. Målet med insatsen är att NN skall ha tillgång till en stimulerande och utvecklande sysselsättning. Insatsen skall främja jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet och att NN får möjlighet att leva som andra. Åtgärder som är vidtagna för att kunna verkställa beslutet är att flytta korttidsplats för vuxna i gruppbostad Ranstad. Vilket leder till att socialnämnden erbjuder NN en plats på Ranstad som är anpassad utifrån den enskildes behov. Inflyttning kan verkställas den 1 september Beräknande av kommunens kostnad för insats som inte verkställts är kr/månad. Kostnad för beviljad insats som den enskilde haft i väntan på att beslut ska verkställas är kr/månad. Fr.o.m verkställs utökad korttidsvistelse beräknad kostnad kr/månad. Bifogar kopia av utredning, beslut och journalanteckningar i aktuellt ärende fr.o.m. mars Dnr 2012/ SN Information angående Satellitlägenheten Tf omsorgschef Anna Hasselbom Trofast lämnar information angående Satellitlägenheten Bakgrund Det finns ett gynnande förvaltningsbeslut Personer med funktionsnedsättning ska ha samma möjlighet som andra att själva välja bostadsform. En bostad enligt denna punkt kan utformas på olika sätt. I samtliga boendeformer förutsätts att bostaden är personligt anpassad och att det i anslutning till boendet ordnas erforderligt personellt stöd och serviceanpassat efter den enskildes individuella behov. Gemensamma lokaler för service och gemenskap skall finnas i anslutning till boendet. Gällande NN s önskemål om att få insatsen knuten till egen lägenhet på Löttorpsvägen finns inte några hinder för detta då NN har godkänt att gemensamhetslokal finns tillgänglig för henne på gruppbostaden Ranstad i Löttorp där även personellt stöd med adekvat kompetens utgår ifrån. Insatsen knyts till aktuell lägenhet och vid eventuell flytt avslutas insatsen och behovet prövas på nytt.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (12) Bedömning För kännedom till Socialnämnden, med ovanstående behov är det endast att verkställa beslut i dagsläget. Om behovet förändras varaktigt kan beslutet prövas på nytt. Det är för närvarande dygnet runtbemanning och kommer troligtvis att vara en tid framöver, varpå ej budgeterade tjänster tillsätts och personalkostnader utöver befintlig budgetram uppstår. 50 Dnr 2012/ SN Aktuell information angående ej verkställda beslut enligt LSS och SoL Tf omsorgschef Anna Hasselbom Trofast lämnar information angående, ej verkställda beslut enligt LSS och SoL Ur rättssäkerhetssynpunkt är det mycket otillfredsställande att gynnande beslut inte verkställs inom rimlig tid. Ett gynnande beslut skall omedelbart verkställas enligt sin lydelse. Men det ligger i sakens natur att vissa insatser är av den beskaffenheten att kommunen måste få ett visst rådrum. Det kan vara svårt för kommunen att omedelbart kunna tillhandahålla en bostad med särskild service för funktionshindrade. Resursbrist eller rekryteringsproblem är inte en godtagbar grund enligt LSS och SoL. Ej verkställda beslut inom Lagen om Stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). En brukare NN, kommunen får eventuellt vite (se remissvar) beviljades gruppbostad Sedan är det en brukare NN som är beviljad boende (servicebostad) och ytterligare en korttidsboende på Ekbacka 4 i avvaktan på LSS-boende. Inom Socialtjänstlagens (SoL) område har äldreomsorgen för närvarande verkställt alla fattade beslut. I rådande situation kan kommunen åläggas vite för ej verkställda beslut och framledes finns det ytterligare två beslut som skall verkställas senast samt Kommunen saknar boende till ovanstående brukare med beslut. Socialnämnden bör i samband med att BEAB projekterar för byggande av grupp/servicebostad (Februarivägens gruppbostad) också inkomma med kostnadsförslag för boende med 4+4 platser, för att täcka framtida behov.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (12) 51 Dnr 2012/ SN Ansökan om statsbidrag för att implementera de nationella riktlinjerna för vård och omsorg för personer med demenssjukdom. inte ansöka om mer projektmedel för Istället fokusera och koncentrera arbetet till att slutföra aktuella projekt, innan nya påbörjas. Redogörelse av ärendet Anna Hasselbom Trofast informerar att totalt drivs inom socialnämndens ansvarsområde externt finansierade utvecklingsarbeten inom ett stort antal områden, främst inom äldreomsorgen. De projektmedel som beviljats är till del kvarstående sedan ett eller flera år (i de fall satsningarna varit planerade att verka över flera år) samt i några fall där medlen pga. korta projekttider inte kunnat användas det år de beviljats. En del medel är nya för året. För i stort sett samtliga medel gäller att de måste återredovisas till socialstyrelsen avseende användandet att de använts till det ändamål som de beviljats för och efter det regelverk som gäller - vilket betyder att de är att se som tillfälliga och riktade satsningar. Återbetalningsskyldighet föreligger om ovanstående inte kan uppfyllas. Den totala summan projektmedel som i dag finansierar beviljade och pågående utvecklings- och utredningsarbeten uppgår till cirka 3,6 mkr. Bedömning Med bakgrund av att det idag finns projektmedel för cirka 3,6 mkr, bör socialnämndens ansvarsområde avvakta med att utöka med ytterligare projekt för att kunna förankra, slutföra samt implementera projekt som idag är aktiva i verksamheten. 52 Dnr 2012/ SN Socialnämndens svar angående granskning av biståndsbedömningen inom äldreomsorgen och LSS godkänna svaret till PwC och kommunens revisorer.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (12) Redogörelse av ärendet Hillevi Österbo presenterar följande text som svar till PwC: Kommunens revisorer har gett PwC i uppdrag att granska biståndsbedömningen inom äldreomsorgen och LSS. PwC har kommit fram till att socialnämnden inte i tillräcklig omfattning säkerställer en effektiv och rättsäker handläggning i vissa punkter. Granskingen av äldreomsorgen Vid granskningen framkom det att vid en muntlig ansökan dokumenteras ansökan direkt i utredningen vilket inte är tillfredsställande. Socialnämnden har ändrat sina rutiner och dokumenterar ansökan i både aktualiseringen och i utredningen. Vidare framkom synpunkter på att socialnämnden upphäver beslut om särskilt boende bara för att den äldre tackar nej till ett erbjudande. Socialnämnden anser inte att det förekommer eftersom val av boende får hänföras till verkställigheten. För att göra det tydligare kommer två beslut fattas i framtiden, ett beslut på särskilt boende och ett på önskemål om placeringen. PwC har påvisat att uppföljningar inte genomförs inom särskilt boende. Socialförvaltningen har arbetat fram en struktur vad gäller uppföljningar inom hemtjänsten där alla uppföljningar innebär att en ny utredning inleds. Inom området särskilt boende pågår ett arbete om att införa uppföljningar men där finns fortfarande ett arbete kvar att göra. Granskningen av LSS PwC har haft synpunkter på att handläggarna har en hög delegation. Frågan kommer tas upp senast i samband med att delegationen ses över, vilket görs varje år. Även inom LSS framkom det att vid en muntlig ansökan dokumenteras ansökan direkt i utredningen. Socialnämnden har ändrat sina rutiner och dokumenterar ansökan i både aktualiseringen och i utredningen. PwC har haft synpunkter på att socialnämnden upphäver beslutet om bostad med särskild service om personen tackar nej till erbjuden plats. Av en regeringsdom, mål nr , framgår det att någon rätt för den enskilde att kräva ett visst utpekat boende följer inte av LSS. Det är däremot ett riktigt påpekande att dokumentationen under verkställigheten har brister. Socialnämnden kommer se över de rutinerna. I några ärenden där personen har god man saknades dokument som styrker godmans uppdrag. Socialnämnden har ändrat rutinerna och tar in intyg från överförmyndaren i alla aktuella ärenden. PwC har haft synpunkter på att barnens röst inte i tillräcklig utsträckning är synliga i utredningarna. Handläggarna har under hösten genomgått en utbildning i Samtala med barn vilket gjort att barnens röst tydligare kommer fram i utredningarna. Det framkom att i majoriteten av ärendena saknas genomförandeplaner och att de som fanns inte var underskrivna av varken brukaren eller kontaktmannen. Det är något som socialnämnden anser är viktigt för att säkerställa brukarens medverkan varför det kommer prioriteras i det fortsatta arbetet.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (12) Socialnämnden har tagit fram riktlinjer för handläggning och dokumentation inom äldreomsorgen och LSS vilka kommer tas i socialnämnden inom kort. 53 Dnr 2012/ SN Kvalitetspriser inte dela ut något kvalitetspris i år samt uppdra till socialchef Ewa Larsson, att se över formen för och utveckla kvalitetspriset. Redogörelse av ärendet Socialnämndens arbetsutskott diskuterar utformningen av Socialnämndens kvalitetspriser. 54 Dnr 2012/ SN Äldreveckan ge socialchef Ewa Larsson uppdrag att se över formerna för vidare handläggning av äldreveckan. Kostnaderna för äldreveckan 2012 har hittills uppgått till kr. Den största kostnaden är upptryckning av folder och annonsering. Det finns idag ingen ansvarig för äldreveckan men Träffpunkterna har i år tagit ett stort ansvar. Nämnden bör ta ställning till Äldreveckans utformning i fortsättningen och bestämma vem som ska ansvara för den.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (12) 55 Dnr 2012/ SN Besök i verksamheter Arne Tärnblom uttrycker sitt missnöje om så kallade fadderbesök som politiker i olika verksamheter. Arne anser att det är svårt att få möjlighet till besök. Socialnämndens arbetsutskott ska ta fram förslag på hur fadderverksamheten ska fungera. 56 Informationpärmen - Delegationsbeslut IFO, Dnr 2012/ SN - Delegationsbeslut VoO, Dnr 2012/ SN - Delegationsbeslut alkoholärenden, 2012/76-702, 2012/ , 2012/61-702, 2012/5-702, 2012/ , 2012/ SN - Information om grundläggande krav och fakturering av medel gällande överenskommelse om Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Dnr 2012/ SN

35 Dnr 2012/108-700 SN. Redovisning av 2007-2011 års stimulansmedel

35 Dnr 2012/108-700 SN. Redovisning av 2007-2011 års stimulansmedel SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 35 Dnr 2012/108-700 SN Redovisning av 2007-2011 års stimulansmedel Christian Pärnering informerar om psykiatriteamets arbete i Borgholms kommun samt ger en redovisning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109 Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Läs mer

Ej verkställda beslut kvartal

Ej verkställda beslut kvartal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-09-10 SN 2018/0289.11.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ej verkställda kvartal 2 2018 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna

Läs mer

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott.

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2017-01-25 6 (19) 3 Dnr KS 2016/238 Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen, SoL och lagen om stöd och service

Läs mer

Information om socialnämndens verksamheter

Information om socialnämndens verksamheter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 25 Information om socialnämndens verksamheter Hillevi Österbo, verksamhetschef och Erika Betelid, socialsekreterare informerar om BBIC och Förebyggande teamet. 26 Dnr 2015/21-792

Läs mer

Ej verkställda beslut enligt SoL och LSS

Ej verkställda beslut enligt SoL och LSS PITEÅ KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-08-17 18 Sn 123 Ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Beslut Godkänna statistikrapport över ej verkställda gynnande beslut enligt

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 3, 2017

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 3, 2017 Bromma stadsdelsförvaltning Socialtjänst och fritid Sida 1 (7) 2017-11-01 Handläggare Suzanne Hartenberger Telefon: 08 508 06 125 Till Bromma stadsdelsnämnd inom avdelning Socialtjänst och fritid Förvaltningens

Läs mer

Ej verkställda beslut kvartal

Ej verkställda beslut kvartal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-05-08 SN 2018/0289.11.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Ej verkställda kvartal 1 2018 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna informationen

Läs mer

Samhällsbyggnadsavdelningen 2006:11 Sociala enheten. Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL

Samhällsbyggnadsavdelningen 2006:11 Sociala enheten. Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL Samhällsbyggnadsavdelningen 2006:11 Sociala enheten Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL Rapportnamn: Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut

Läs mer

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017 17 SN 2017.070 189 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-01-23 7 Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017

Läs mer

Therese Åhlander, sekreterare Ewa Ekman, socialchef Hillevi Österbo, verksamhetschef IFO och LSS Linda Kjellin, ekonom 86-89

Therese Åhlander, sekreterare Ewa Ekman, socialchef Hillevi Österbo, verksamhetschef IFO och LSS Linda Kjellin, ekonom 86-89 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.00 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) Eva-Lena Israelsson (S) Sofie Gustavsson

Läs mer

105 Dnr 2012/71-792 SN. Evelina Karlsson, ekonom informerar att socialförvaltningen fram till september månad har ett resultat på 7 151 tkr.

105 Dnr 2012/71-792 SN. Evelina Karlsson, ekonom informerar att socialförvaltningen fram till september månad har ett resultat på 7 151 tkr. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 105 Dnr 2012/71-792 SN Budgetuppföljning september månad. Evelina Karlsson, ekonom informerar att socialförvaltningen fram till september månad har ett resultat på 7 151

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00 17.15 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) ej närvarande vid efterföljande diskussion

Läs mer

Åtgärder gällande särskilda avgifter

Åtgärder gällande särskilda avgifter Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Sida 1 (5) 2016-12-14 Handläggare Sarah Adewale Chaara Telefon: 08-508 24 953 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Åtgärder gällande särskilda avgifter Förvaltningens

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 2, 2018

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 2, 2018 Bromma stadsdelsförvaltning Socialtjänst och fritid. Sida 1 (8) 2018-09-10 Handläggare Sofia Thole Kling Telefon: 08-508 06 128 Till Bromma stadsdelsnämnd inom avdelning Socialtjänst och fritid Förvaltningens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem. vård- och omsorgsboenden

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem. vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN UPPHANDLING OCH UTVE CKLING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 0801-88/2012 2013-02-26 Handläggare: Marita Sundell 08-508 36 205 Revidering av tillämpningsanvisningar från 2012-04-24 Tillämpningsanvisningar

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 2019-05-07 SN 2019/0380.11.01 0480-450000 Socialnämnden Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Information om ej verkställda beslut

Information om ej verkställda beslut Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Kansliavdelningen Dnr 1.2.1.-514-2017 Sida 1 (5) 2017-11-09 Handläggare Monica Holst Telefon: 08-50801373 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-11-23 Ulla Thorslund

Läs mer

Sociala enheten Rapport 2004:13. Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL

Sociala enheten Rapport 2004:13. Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL Sociala enheten Rapport 2004:13 Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL Rapportnamn: Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov,

Läs mer

Individnämnden. För kännedom:

Individnämnden. För kännedom: Valda revisorer 2018-11-09 Ulricehamns kommun Individnämnden För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium och kommunstyrelsen Granskning av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen () och lagen om

Läs mer

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 2 2018 11 SN 2018.091 210 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-08-28 93 Rapportering av icke verkställda

Läs mer

Sociala enheten 2007:6. Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL

Sociala enheten 2007:6. Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL Sociala enheten 2007:6 Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt LSS och SoL Rapportnamn: Ej verkställda beslut och domar samt avslagsbeslut trots bedömt behov, enligt

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (14) Datum 2016-01-27 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Muntlig information om Nestor - FoU center

Läs mer

När får jag mitt bistånd (V)?

När får jag mitt bistånd (V)? LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR När får jag mitt bistånd (V)? Beslut och domar enligt SoL och LSS som inte har verkställts i Kalmar län 31 december 2004 Meddelande 2005:26 När får jag mitt bistånd

Läs mer

Sammanställning av statliga myndigheters anmärkningar på socialnämndens verksamheter fr.o.m

Sammanställning av statliga myndigheters anmärkningar på socialnämndens verksamheter fr.o.m Sida 1 av 8 Socialförvaltningen Tobias Wistrand Datum Dnr Sid 2018-04-30 SN 2018-106 1 (8) Kommunrevisionen Sammanställning av statliga myndigheters anmärkningar på socialnämndens verksamheter fr.o.m.

Läs mer

11 Dnr 2013/13-792 SN. Evelina informerar om budgetläget för förvaltningen efter januari månads utgång:

11 Dnr 2013/13-792 SN. Evelina informerar om budgetläget för förvaltningen efter januari månads utgång: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 11 Dnr 2013/13-792 SN Budgetuppföljning januari 2013. Evelina informerar om budgetläget för förvaltningen efter januari månads utgång: Intäkter för januari månad: 1 886

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR - Ej verkställda domar och beslut enligt SoL och LSS i Kalmar län den 31 dec 2000. Meddelande 2001:24 När får jag mitt bistånd? - Ej verkställda domar och beslut enligt

Läs mer

- Klockargården har öppet hus den 18 oktober mellan 13-16 för att fira sitt 30-års jubileum.

- Klockargården har öppet hus den 18 oktober mellan 13-16 för att fira sitt 30-års jubileum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 90 Anmälan om jäv Eva Wahlgren anmäler jäv på 100. 91 Aktuell information - Klockargården har öppet hus den 18 oktober mellan 13-16 för att fira sitt 30-års jubileum. -

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR - Ej verkställda domar och beslut enligt SoL och LSS i Kalmar län den 31 dec 2001. Meddelande 2002:13 När får jag mitt bistånd? (II) - Ej verkställda domar och beslut

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för intresselista inom socialpsykiatrins sysselsättningsverksamheter

Tillämpningsanvisningar för intresselista inom socialpsykiatrins sysselsättningsverksamheter Preliminära Tillämpningsanvisningar för intresselista inom socialpsykiatrins sysselsättningsverksamheter Reviderade december 2014 stockholm.se socialpsykiarins sysselsättningsverksamheter December 2014

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR Ej verkställda domar och beslut enligt SoL och LSS i Kalmar län den 31 dec 2002 2003:14 När får jag mitt bistånd? (III) - Ej verkställda domar och beslut enligt SoL

Läs mer

Ej verkställda beslut och domar

Ej verkställda beslut och domar Ej verkställda beslut och domar inom äldre- och handikappomsorgen 31 december 2005 Foto: Carina Remröd www.t.lst.se Publ.nr. 2006:35 Innehållsförteckning Bakgrund 3 Sammanfattning av enkätsvaren 3 Behov

Läs mer

Anna Setterström. Omsorgskonsulent Karlstads kommun

Anna Setterström. Omsorgskonsulent Karlstads kommun Anna Setterström Omsorgskonsulent Karlstads kommun 2012-09-25 Omsorgskonsulent Ansvarar för uppföljning och tillsyn i enskilda ärenden enligt SoL och LSS Upprättar riktlinjer och instruktioner enligt SoL

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut 4 kap 1 socialtjänstlagen, SoL (kvartal )

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut 4 kap 1 socialtjänstlagen, SoL (kvartal ) Kommunstyrelsen 2017-02-16 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:6 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut 4 kap 1 socialtjänstlagen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2017

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Britt Kronberg 2017-04-10 SN 2017/0238.11.01 0480-450956 Socialnämnden Ej verkställda 1:a kvartalet 2017 Förslag till Socialnämnden ar att godkänna informationen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Bakgrund ÄLN 2015/ SOCN 2015/ AFN 2016/58 KFKS 2015/37-709

Bakgrund ÄLN 2015/ SOCN 2015/ AFN 2016/58 KFKS 2015/37-709 2016-07-29 1 (6) ÄLN 2015/10-739 SOCN 2015/25-709 AFN 2016/58 KFKS 2015/37-709 Äldrenämnden Socialnämnden Arbets- och företagsnämnden Kommunfullmäktige Kommunens revisorer Rapportering enligt 16 kap 6

Läs mer

Bakgrund ÄLN 2015/ SOCN 2015/ AFN 2016/58 KFKS 2015/37-709

Bakgrund ÄLN 2015/ SOCN 2015/ AFN 2016/58 KFKS 2015/37-709 2017-05-02 1 (5) ÄLN 2015/10-739 SOCN 2015/25-709 AFN 2016/58 KFKS 2015/37-709 Äldrenämnden Socialnämnden Arbets- och företagsnämnden Kommunfullmäktige Kommunens revisorer Rapportering enligt 16 kap 6

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 31 mars 2017

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 31 mars 2017 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maarit Rajamäki 2017-06-05 OSN-2017-0366 Omsorgsnämnden Rapport av ej beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service vissa funktionshindrade

Läs mer

Christian Kruse Torsdagen den 17 mars 2016 klockan 08:00 10:30.

Christian Kruse Torsdagen den 17 mars 2016 klockan 08:00 10:30. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid ande Christian Kruse Torsdagen den 17 mars 2016 klockan 08:00 10:30. Kristina Cavetoft (S), 1:e vice ordförande Bengt Hedlund (SPI), 2:e vice ordförande Matilda

Läs mer

Rutin hantering av Lex Sarah

Rutin hantering av Lex Sarah Ansvarig för riktlinje Medicinskt ansvarig sjuksköterska Upprättad (av vem och datum) Carina Andersson, MAS, 2013-04-03 Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp,

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Tid 08:30-10:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Sammanställning av ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2018.

Handlingar Tjänsteskrivelse daterad Sammanställning av ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2018. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-05-22 Socialnämnden 100 Ej verkställda beslut kvartal 1 2018 Dnr SN 2018/0289.11.01 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2018-05-08. Sammanställning av ej verkställda

Läs mer

Meddelandeblad. Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift (sanktionsavgift) i socialtjänstlagen

Meddelandeblad. Nya bestämmelser om rapporteringsskyldighet och särskild avgift (sanktionsavgift) i socialtjänstlagen Meddelandeblad Mottagare: kommunstyrelsen, socialnämnd eller motsvarande, förvaltningschefer med ansvar för individ- och familjeomsorg, handikappomsorg och/eller äldreomsorg, kommunens revisorer, länsstyrelser,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

Riktlinjer för biståndshandläggning och verkställighet enligt socialtjänstlagen, med inriktning äldreomsorgen. Antagen av kommunfullmäktige

Riktlinjer för biståndshandläggning och verkställighet enligt socialtjänstlagen, med inriktning äldreomsorgen. Antagen av kommunfullmäktige Riktlinjer för biståndshandläggning och verkställighet enligt socialtjänstlagen, med inriktning äldreomsorgen. Antagen av kommunfullmäktige 2015-12-08 Eksjö kommun 575 80 Eksjö Tfn 0381-360 00 Fax 0381-166

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2018-05-02 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2018 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2012-01-24 Socialnämnden Plats och tid Rum Kumla, 2012-01-24, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Gun-Britt Andersson (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen.

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-10-07 Blad 7 Ks 142 Au 120 Dnr 157/2014-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 Från socialnämndens sammanträde

Läs mer

Rapport icke verkställda KS

Rapport icke verkställda KS Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 23 KS 2018.253 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-19 242 Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 (KS 2018.253)

Läs mer

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser 2018-2024 Framtagen av: Verksamhetschef Helen Persson, funktionshinderavdelningen Datum: 2017-11-20 Sammanfattning Utifrån lagen

Läs mer

- Förvaltningen har tilldelats en prestationsersättning för Bättre liv för sjuka äldre, 1 491 016 kr.

- Förvaltningen har tilldelats en prestationsersättning för Bättre liv för sjuka äldre, 1 491 016 kr. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 130 Aktuell information - Förvaltningen har tilldelats en prestationsersättning för Bättre liv för sjuka äldre, 1 491 016 kr. - Socialstyrelsen har publicerat resultaten

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Rutin ärendes aktualisering Ansökan

Rutin ärendes aktualisering Ansökan Ansvarig för rutin: Avdelningschef Individ- och familj Upprättad (av vem och datum) Helena Broberg, enhetschef, 2013-10-30 Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens ledningsgrupp, 2013-12-16 Reviderad

Läs mer

Omsorg om funktionshindrade och Bistånds- och avgiftsenheten

Omsorg om funktionshindrade och Bistånds- och avgiftsenheten Omsorg om funktionshindrade och Bistånds- och avgiftsenheten Verksamhetschef Bistånd och avgifter Områdeschef SoL Socialpsykiatri Områdeschef LSS Boende/ Sysselsättning Områdeschef LSS Boende/ Pers ass

Läs mer

1. Framtida behov av bostad med särskild service

1. Framtida behov av bostad med särskild service VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2013-02-12 DNR SN 2012.207 TONY HULTHÉN SID 1/1 UTREDARE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Framtida behov av bostad med särskild service Förslag till beslut

Läs mer

Tillsynsenheten. Administrativ chef MAS/MAR Omsorgskonsulenter Dietist

Tillsynsenheten. Administrativ chef MAS/MAR Omsorgskonsulenter Dietist Tillsynsenheten Administrativ chef MAS/MAR Omsorgskonsulenter Dietist Omsorgskonsulent Tillhör Tillsynsenheten Ansvarar för uppföljning och tillsyn i enskilda ärenden enligt SoL och LSS Upprättar riktlinjer

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Ej verkställda biståndsbeslut enligt SOL och LSS, rapport för 2008

Ej verkställda biståndsbeslut enligt SOL och LSS, rapport för 2008 R E V I S I O N S R AP P O R T 2009-02-17 Kommunstyrelsen Sid 1 (2) Omvårdnadsnämnden Dnr Socialnämnden Barn- och ungdomsnämnden Utbildnings- & arbetsmarknadsnämnden Ej verkställda biståndsbeslut enligt

Läs mer

Rutin omhändertagande enligt 6 LVU

Rutin omhändertagande enligt 6 LVU Ansvarig för rutin: Avdelningschef Individ och familj Upprättad (av vem och datum) Helena Broberg, enhetschef, 2013-10-30 Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens

Läs mer

Rutin för att bestämma vilken kommun som är ansvarig

Rutin för att bestämma vilken kommun som är ansvarig 2016-03-14 1 [5] Rutin för att bestämma vilken kommun som är ansvarig Enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) ska den kommun där den enskilde är

Läs mer

70 miljoner i särskild avgift (böter) till vilken nytta?

70 miljoner i särskild avgift (böter) till vilken nytta? 70 miljoner i särskild avgift (böter) till vilken nytta? Reflektioner över ej verkställda beslut inom socialtjänsten. Johan Brisfjord, Inspektionen för vård och omsorg Problemet med ej verkställda beslut

Läs mer

Plan för hållbart boende

Plan för hållbart boende OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Camilla Viberg 218-3-8 OSN-218-174 Anders Stjernlöf Petra Sundström Maarit Rajamäki Omsorgsnämnden Plan för hållbart boende 218-222 Förslag till beslut

Läs mer

- Jämfört med förra året har det hittills kommit få visstidsboende inom HSV-verksamheten. - Det har varit en lugn midsommar inom IFO

- Jämfört med förra året har det hittills kommit få visstidsboende inom HSV-verksamheten. - Det har varit en lugn midsommar inom IFO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 52 Aktuell information - Jämfört med förra året har det hittills kommit få visstidsboende inom HSV-verksamheten. - Det har varit en lugn midsommar inom IFO - Det är inte

Läs mer

Rutiner för tillämpning av lex Sarah

Rutiner för tillämpning av lex Sarah 2017-11-09 1 (5) RUTIN AFN 2017/98 Rutiner för tillämpning av lex Sarah Vad är lex Sarah? Lex Sarah brukar man benämna de bestämmelser i socialtjänstlagen, förkortad SoL, och i lagen om stöd och service

Läs mer

Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016

Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Bengt Ehlin 2016-04-21 SCN-2016-0158 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut första kvartalet 2016 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut 4 kap 1 socialtjänstlagen, SoL (kvartal 1 2015)

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut 4 kap 1 socialtjänstlagen, SoL (kvartal 1 2015) Kommunstyrelsen 2015-07-09 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:6 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (3) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut 4 kap 1 socialtjänstlagen,

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 1, år 2017, äldreomsorg

Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 1, år 2017, äldreomsorg Utlåtande 2017:252 RVIII (Dnr 152-1047/2017) Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap. 1 socialtjänstlagen (SoL), kvartal 1, år 2017, äldreomsorg Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna

Tid och plats Kl Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2013-02-19 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef Agneta Sandström, controller Terhi Berlin, utredare

Läs mer

Handläggning inom Omvårdnad Gävle

Handläggning inom Omvårdnad Gävle Handläggning inom Omvårdnad Gävle En förenklad information om lagstiftning och handläggning inom Omvårdnad Gävle. Emelie Hager och Malin Blomqvist OMVÅRDNADSNÄMNDEN Ansvarar för att ge omvårdnad, stöd

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

2011-04-05. Rapport över ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen SoL och lag om service till funktionshindrade LSS. (AU 83) Dnr KS 2010-167

2011-04-05. Rapport över ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen SoL och lag om service till funktionshindrade LSS. (AU 83) Dnr KS 2010-167 FALKENBERG Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg / I 2011-04-05 102 Rapport över ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen SoL och lag om service till funktionshindrade.

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-02-28 2 SN 18 Dnr Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut maj december 2006. Socialnämnden 2007-02-28 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (26)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (26) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-02-14, kl. 08:35-12:53 mötet ajournerades mellan 09:38-10:44 Sammanträdesdatum s. 1 (26) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017

Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Elisabeth Karlsson 2017-05-15 Socialnämnden Rapportering av ej verkställda myndighetsbeslut 2017 Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att godkänna rapporten över ej verkställda

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Omsorg om funktionshindrade. Information och stödformer

Omsorg om funktionshindrade. Information och stödformer Omsorg om funktionshindrade Information och stödformer Vård och omsorg om de som lever med funktionshinder Det handlar egentligen inte om människor med särskilda behov utan om människor med alldeles vanliga

Läs mer