105 Dnr 2012/ SN. Evelina Karlsson, ekonom informerar att socialförvaltningen fram till september månad har ett resultat på tkr.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "105 Dnr 2012/71-792 SN. Evelina Karlsson, ekonom informerar att socialförvaltningen fram till september månad har ett resultat på 7 151 tkr."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 105 Dnr 2012/ SN Budgetuppföljning september månad. Evelina Karlsson, ekonom informerar att socialförvaltningen fram till september månad har ett resultat på tkr. Personalkostnaderna visar ett underskott på tkr vilket är en förbättring med 513 tkr jämfört med föregående månad, intäkterna visar ett överskott på 888 tkr. Driftkostnaderna fortsätter att öka och redovisar ett underskott på tkr. Kostnaden för försörjningsstöd ligger för september månad på 281 tkr, i jämförelse med 288 tkr under samma månad föregående år. Redovisningen av hemtjänsttimmarna visar att antalet personer har ökat från 252 i augusti till 257 och antalet timmar har ökat från 913 i augusti till Övertidskostnaderna fortsätter att minska och ligger nu på kr vilket är den lägsta utbetalningen hittills för året. Antalet sjukdagar och tillfällen ökade för augusti gentemot juli månad. Antalet tillfällen var 50 och antalet dagar var 194. Det kan jämföras med juli då antalet var 36 och antalet dagar 133. Uppföljningen läggs till handlingarna. 106 Dnr 2012/ SN Budget 2013 Under budgetberedningen har besparingar motsvarande tkr presenterats. Med utgångsläge från månadens prognostiserade underskott och ner till Borgholms modellen som ligger till grund för 2013 års förslag till budgetramar kvarstår ca tkr. Socialnämnden avvaktar budgetberedningens förslag till ramar för Dnr 2012/ SN Socialförvaltningens Taxor 2013 Socialnämndens arbetsutskott arbetar igenom taxan för vård och omsorg och föreslår följande justeringar och nya avgifter för år 2013:

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (8) - Följa de rekommenderade justeringarna från Socialstyrelsen gällande minimibelopp, högkostnadsskydd samt högsta avgift för bostad i särskilt boende som inte omfattas av hyreslagen. - Följa Borgholm Energi AB:s justeringar gällande matkostnader Följande ny avgift föreslås för 2013: - Hemrehabilitering 355 kr/månad, ingår i maxtaxan. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden besluta anta föreslagna justeringar och ny avgift för år Arne Tärnblom (V) yrkar att priset för en hemtjänsttimmen ska vara 100 kr. Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att socialnämnden bifaller socialnämndens arbetsutskotts förslag. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta anta föreslagna justeringar och ny avgift för år Arne Tärnblom (V) reserverar sig mot socialnämndens beslut. 108 Dnr 2012/ SN Färdigställande av parkeringsplats vid hemtjänsten i Köpingsvik Bakgrund Mats Edström informerar om att parkeringsplatsen vid hemtjänstens lokaler i Köpingsvik har påbörjats att iordningställas i omgångar men aldrig blivit helt klar. Varje år har det införts investeringsstopp som gjort att den inte kunnat färdigställas. Bedömning Att innan kylan och snön kommer iordningställa parkeringsplatsen så att uttag för motorvärmare till alla leasingbilar samt utebelysning sätts upp på parkeringen. Socialnämnden beslutar till Kommunstyrelsen ansöka om investeringsanslag på ca kr för att färdigställa parkeringen vi hemtjänsten i Köpingsvik.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (8) 109 Dnr 2012/ SN Förslag att upphäva beslut från kommunstyrelsen beträffande alkolås i kommunens bilar för att ersätta dessa med nyckelskåp som har alkolås. Bakgrund togs det beslut i kommunstyrelsen om att kommunens bilar skall ha alkolås. Bedömning Varje alkolås kostar kr/bil i inköp. Alkolåsen behöver kalibreras 2 ggr/år och bil till en genomsnittskostnad på kr/gång. Bortmontering av alkolåsen kostar ca 7 000/bil. Då bilens livslängd beräknas till 3 år blir detta en kostnad på kr per år och bil. Kalibreringen innebär att bilen lämnas in av hemtjänstpersonalen på verkstad. Personalen får vänta på verkstaden under tiden arbetet utförs och verksamheten står utan bil och personal under denna tid. Åker personalen från norra Öland innebär detta ca 2 timmars frånvaro av personal och bil i verksamheten. Detta i sin tur innebär omplanering, ibland inställda besök, samkörning i verksamheten under tiden bilen och personalen är borta. Det har även framkommit att under vintertid fungerar inte alltid alkolåsen i bilarna. Ett nyckelskåp med alkolås som rymmer 20 nycklar kostar ca i inköp, därefter tillkommer kostnad för kalibrering/service kr/år och skåp. Livslängden för ett nyckelskåp med alkolås är 10 år. Det blir en kostnad på 680 kr per nyckel och år. Fördelarna med att ha nyckelskåp på enheterna är att bilarna kan användas när skåpet kalibreras, personalen kan fortsätta arbeta i verksamheterna samt att kostnaden är betydligt lägre. Idag finns inte alkolås i alla bilar men med ett nyckelskåp kan alla bilnycklar hängas in. Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen besluta upphäva beslutet som togs beträffande alkolås i kommunens bilar samt alkolåsen i bilarna efterhand ersätts med nyckelskåp innehållande alkolås på kommunens enheter.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (8) 110 Dnr 2012/ SN Förslag att upphäva beslut i kommunstyrelsen beträffande att ha Borgholms kommuns logotyp på bilarna. Bakgrund tog kommunstyrelsen beslut om att kommunens bilar skall ha Borgholms kommuns logotyp. Bedömning Ovanstående beslut innebär höga kostnader för vår verksamhet. Kostnaden för att få logotypen ditsatt är 700 kr per bil, kostnad för borttag av logotyp när bilarna byts in är 1000 kr dvs kr /bil som vi leasar och märker upp. Vår bedömning är att vi istället ska ha enkla, snygga och enhetliga skyltar/dekaler inne i bilen som visar att vi tillhör Borgholms kommun och socialförvaltningen. Dessa skyltar är även lätta att ta ner då bilen inte ska vara skyltad. Att skylta med att någon får besök från socialförvaltningen strider mot integriteten för den enskilde. Detta är ett led i de vardagsbesparingar som kommunstyrelsen uppmanat alla verksamheter att bidra till. Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen besluta upphäva beslutet som togs beträffande logotyper på kommunens bilar samt ersätta logotyper med skyltar inne i bilarna. 111 Dnr 2012/ SN Borgholm kommuns riktlinjer för alkoholservering. Hillevi Österbo, redogör för framtagna riktlinjer för alkoholservering. Socialnämnden beslutar anta riktlinjerna för Borgholm kommuns alkoholservering.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (8) 112 Dnr 2012/ SN Förändring av socialnämndens reglemente Hillevi Österbo informerar att färdtjänst och riksfärdtjänst sedan har tagits över av KLT varför en ändring av reglementet krävs. Det kommer även att förändras gällande tillståndsgivning och tillsyn över restauranger med serveringstillstånd samt serveringsställen och detaljhandlare som säljer öl klass II enligt Alkohollagen då det flyttas över till Samhällsbyggnadsnämnden from Socialnämnden har inte heller ett fortsatt ansvar över tobaksförsäljningen enligt Tobakslagen varför även den delen inte skall finnas med i regementet. Från bör reglementet för socialnämnden se ut som följande: Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter och utövar ledningen av - socialtjänsten enligt Socialtjänstlagen och vad som i lag sägs om socialnämnd utom barnomsorg, förskole- och fritidsverksamhet, - verksamheten för funktionshindrade enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS, - den kommunala hälso- och sjukvården enligt Hälso- och sjukvårdslagen, HSL, - flyktingmottagningen Socialnämnden beslutar anta ovan föreslagna ändringar i reglementet för Socialnämnden. 113 Dnr 2012/ SN sprotokoll från tillsynsbesök enligt alkohollagen i Borgholms kommun. Hillevi Österbo informerar att Länsstyrelsen genomförde ett tillsynsbesök den 13 september. Vid tillsynen gjordes aktgranskningar samt intervjuer med alkoholhandläggare, verksamhetschef och socialnämndens ordförande. Det har nu inkommit ett beslutsprotokoll från Länsstyrelsen. I beslutet framkommer det att Socialförvaltningen handlägger ärenden enligt alkohollagens intentioner och akterna är i mycket god ordning. Länsstyrelsen avslutar därmed ärendet.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (8) Länsstyrelsen har dock identifierat några brister: - Antagna riktlinjer för alkoholservering saknas - Delegationsordningen följs ej beträffande förlängda öppettider till kl Tidplan för revidering av tillsynsplan saknas Åtgärder från socialnämnden - Socialnämnden antar riktlinjerna för alkoholhandläggning De beslut som inte tagits enligt delegationsordningen har lyfts till socialnämndens arbetsutskott för information och nytt beslut har tagits för de tidpunkter som ännu inte har passerat. - Tidsplan för revidering har överlämnats till Samhällsbyggnadsnämnden. Socialnämnden lägger informationen till handlingarna. 114 Dnr 2012/ SN Skrivelse från Arne Tärnblom (V) Arne Tärnblom redovisar sin skrivelse gällande besök av politiker i verksamheterna , 64 beslutades om en policy för verksamhetsbesök för ledamöterna. Vid dagens sammanträde hänvisas till det beslutet och besök välkomnas att anmälas till Ewa Larsson, socialchef. 115 Dnr 2012/ SN Inbjudan till seminarium om program för omsorg och vård till personer med demenssjukdom i Kalmar län Socialnämnden beslutar anmäla Eva Karlström, Eva-Lena Israelsson och Eva Wahlgren. 116 Aktuell information - Redovisning av den nya organisationen

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (8) - Information om 3 enheter inom ÄO - Kvalitets- och utvecklingsenheten (Q) - Stängning av 8 platser på Strömgården - Nya rutiner för hemrehab arbetas fram, informationsbrev skickas till alla som är inskrivna på dagrehab. - Leasingavtal på 4 bilar är uppsagda. - Träffpunkter på norr och centrum - Scheman ses över inom LSS-organisationen. - Kostutredning pågår. - Pedagogiska måltider kostar 25 kr/portion - Artikel om psykiatriska teamet och Klockargårdens 30-års jubileum. - Inkommit anonymt brev om stölder, internutredning har påbörjats. 117 Informationspärmen - Delegationsbeslut, ÄO, Dnr 2012/ SN - Delegationsbeslut, IFO Dnr 2012/ SN

- Klockargården har öppet hus den 18 oktober mellan 13-16 för att fira sitt 30-års jubileum.

- Klockargården har öppet hus den 18 oktober mellan 13-16 för att fira sitt 30-års jubileum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 90 Anmälan om jäv Eva Wahlgren anmäler jäv på 100. 91 Aktuell information - Klockargården har öppet hus den 18 oktober mellan 13-16 för att fira sitt 30-års jubileum. -

Läs mer

Therese Åhlander, sekreterare Ewa Ekman, socialchef Hillevi Österbo, verksamhetschef IFO och LSS Linda Kjellin, ekonom 86-89

Therese Åhlander, sekreterare Ewa Ekman, socialchef Hillevi Österbo, verksamhetschef IFO och LSS Linda Kjellin, ekonom 86-89 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.00 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) Eva-Lena Israelsson (S) Sofie Gustavsson

Läs mer

Socialkontoret, Havsörnen 13:00 16:00. Ulrika Lindh (C) Eddie Forsman (M) Mikael Palmqvist (S), tjänstgörande ersättare

Socialkontoret, Havsörnen 13:00 16:00. Ulrika Lindh (C) Eddie Forsman (M) Mikael Palmqvist (S), tjänstgörande ersättare 1 2019-05-15 Plats och tid Socialkontoret, Havsörnen 13:00 16:00 ande ledamöter Ulrika Lindh (C) Eddie Forsman (M) Mikael Palmqvist (S), tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Therese Åhlander, sekreterare

Läs mer

- Jämfört med förra året har det hittills kommit få visstidsboende inom HSV-verksamheten. - Det har varit en lugn midsommar inom IFO

- Jämfört med förra året har det hittills kommit få visstidsboende inom HSV-verksamheten. - Det har varit en lugn midsommar inom IFO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 52 Aktuell information - Jämfört med förra året har det hittills kommit få visstidsboende inom HSV-verksamheten. - Det har varit en lugn midsommar inom IFO - Det är inte

Läs mer

35 Dnr 2012/108-700 SN. Redovisning av 2007-2011 års stimulansmedel

35 Dnr 2012/108-700 SN. Redovisning av 2007-2011 års stimulansmedel SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 35 Dnr 2012/108-700 SN Redovisning av 2007-2011 års stimulansmedel Christian Pärnering informerar om psykiatriteamets arbete i Borgholms kommun samt ger en redovisning av

Läs mer

11 Dnr 2013/13-792 SN. Evelina informerar om budgetläget för förvaltningen efter januari månads utgång:

11 Dnr 2013/13-792 SN. Evelina informerar om budgetläget för förvaltningen efter januari månads utgång: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 11 Dnr 2013/13-792 SN Budgetuppföljning januari 2013. Evelina informerar om budgetläget för förvaltningen efter januari månads utgång: Intäkter för januari månad: 1 886

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00 17.15 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) ej närvarande vid efterföljande diskussion

Läs mer

Madeleine Selling Axelsson. Socialkontoret i Borgholm kl Madeleine Selling Axelsson

Madeleine Selling Axelsson. Socialkontoret i Borgholm kl Madeleine Selling Axelsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (12) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-16.30 ande Eva Karlström (M) Eva Wahlgren (C) Elisabeth Svensson (C) Eva-Lena Israelsson (S) Sofie Gustavsson Fohlin (S) Linnea

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Dnr KS. Revidering av taxor inom äldreomsorg med mera

Dnr KS. Revidering av taxor inom äldreomsorg med mera 19191 LJUSNARSBERGS W' KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 2016-08-31 8 (39) Ks 182 Bos 98 Dnr KS Revidering av taxor inom äldreomsorg med mera Bildnings- och sociala utskottet Ärendebeskrivning

Läs mer

76 Dnr 2013/108-730 SN. Redovisning av insatsen utevistelse inom äldreomsorgen

76 Dnr 2013/108-730 SN. Redovisning av insatsen utevistelse inom äldreomsorgen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 76 Dnr 2013/108-730 SN Redovisning av insatsen utevistelse inom äldreomsorgen Anna Hasselbom Trofast, verksamhetschef ÄO informerar att alla i ordinärt boende som har beslutet

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1-10 2019-01-16 Plats och tid Ekerum 08.00-14.30 ande ledamöter Magnus Ståhl Ulrika Lindh Eddie Forsman Övriga närvarande Therese Åhlander, sekreterare Anna Hasselbom Trofast,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-05-27 2 SN 64 Dnr Muntlig information från FOU Välfärd Maria Nilsson, FOU-Välfärd informerade om ungdomars utanförskap i Kronobergs län. att lägga informationen till handlingarna. Socialnämnden

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-08-31 2 SN 101 Dnr 63.11 700 Individrapportering ej verkställda beslut Socialassistent Lena Pettersson redovisar individrapportering ej verkställda beslut för perioden 2011-04-01 2011-06-30

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-06-19 1 (1) Sida 153 Dnr KS/2018:273 Avgifter för tobaksförsäljning- till KF Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade 2018-11-27/ 157 om

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden 1(5) Reglemente för socialnämnden Detta reglemente är beslutat av kommunfullmäktige den 28 februari 2011, 102. Utöver vad som anges i kommunallagen (1991:900) och i Trelleborgs kommuns reglemente med gemensamma

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Anna Hasselbom Trofast informerar om en Lex Sarah anmälan som upprättats avseende stöld av pengar hos en brukare vid hemtjänstverksamheten.

Anna Hasselbom Trofast informerar om en Lex Sarah anmälan som upprättats avseende stöld av pengar hos en brukare vid hemtjänstverksamheten. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 44 Aktuell information Socialchef Ewa Larsson informerar om kommande möten med Christina Madeling och samtliga verksamhetschefer för att inhämta information om verksamheten.

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Socialnämnden 2012-12-05

Socialnämnden 2012-12-05 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-12-05, kl. 09.00-1615 ande Övriga deltagande Ann-Sofi Larsson, V Jan Larsson, S Owe Pekkari, S Anita Sköld, M Lena Elsasdotter

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 26 mars 2019, kl

Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 26 mars 2019, kl a 2019-03-26 1 (26) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 26 mars 2019, kl. 13.05-16.29 Inge Larsson (C) ordförande Cecilia Östergren (S) Peter Tuike (V) Tuula Jonasson (V) Therese

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer

118 Dnr 2012/278-701 SN

118 Dnr 2012/278-701 SN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 118 Dnr 2012/278-701 SN Samverkansöverenskommelse mellan landstinget i Kalmar län och Borgholms kommun kring personer med psykiskt funktionsnedsättning Bakgrund Sedan den

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-12-15 2 SN 157 Dnr 20.10 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen - Delegation under verksamhetschefen för IFO:s ledigheter Socialnämnden 2010-12-15 3 SN 158

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 18 augusti 2015, klockan 16:00-18:15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 5 mars 2019, kl

Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 5 mars 2019, kl a 2019-03-05 1 (26) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 5 mars 2019, kl. 13.05-16.17 Beslutande Patrik Boström (S) ordförande, ej 38 Cecilia Östergren (S) Peter Tuike (V) Inge Larsson, (C),

Läs mer

Isabell Skarhall. Tid för anslag av protokollet Ordförande

Isabell Skarhall. Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(14) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 13 februari 2018 kl 14:00-17:45 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Lars-Erik Eiderhed (C), ordförande Kenth Hulth (S) Margaretha Johansson (S) Tore Norén (M)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

[BUDGET 2019 EFP ] Taxor och avgifter 2019 SOCIALNÄMNDEN

[BUDGET 2019 EFP ] Taxor och avgifter 2019 SOCIALNÄMNDEN [BUDGET 2019 EFP 2020-2021] Taxor och avgifter 2019 SOCIALNÄMNDEN * De inkomstprövade taxorna inom äldreomsorgen baserar sig på genomsnittlig kyrkoavgift. Äldreomsorg Måltider särskilt boende Gästmåltider

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN 1 (7) Antaget KF 040614 48 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN SOCIALNÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER Lednings- och styrfunktionen... 2 Ekonomisk förvaltning... 3 Löne- och personalpolitiken... 3 ANSVAR OCH RAPPORTERINGSSKYLDIGHET...

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? ÄJ 2019-05-09 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.30 Beslutande Övriga deltagande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-12-14 2 SN 150 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Gåva - Ansökan om permanent serveringstillstånd till allmänheten Socialnämnden 2011-12-14

Läs mer

Therese Åhlander, sekreterare Ewa Ekman, socialchef Hillevi Österbo, verksamhetschef IFO/LSS Linda Kjellin, ekonom

Therese Åhlander, sekreterare Ewa Ekman, socialchef Hillevi Österbo, verksamhetschef IFO/LSS Linda Kjellin, ekonom SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-14.30 Beslutande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Eva-Lena Israelsson (S) Linnea Jonzon (S) Arne Tärnblom (V) Ene Kraner

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Öjersbo konferens, 09.00-11.25 ande Lennart Skansfors (C), ordförande, Inga-Hesselius (S), vice ordförande Torsten Jansson (S), Ingrid Falquist (S), Åke Andersson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

av~~~m~+ GAGNEFS KOMMUN Ank C2-2 0 Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden Dnr SN/2017 :2/70 SN 7

av~~~m~+ GAGNEFS KOMMUN Ank C2-2 0 Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Socialnämnden Dnr SN/2017 :2/70 SN 7 Gagnefs kommun Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 217-2-13 Dnr SN/217 :2/7 3 GAGNEFS KOMMUN SN 7 Ank. 217 -C2-2 Avgift vid sent avbokade besök inom hemtjänsten Socialnämndens förslag

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv)

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 10.00 14.50 Ajournering: 12.00 13.00 Beslutande ledamöter: Kerstin Hellgren Tobiasson (s), ordf Jan Sjöberg (s), vice ordf Eva Näslund (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare

Anne Saaristo, socialchef Inger Kjellerby-Åberg, anhörigfrågor David Matscheck, utredare Siw Lillhannus, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 november 2009, kl 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige Senast reviderat , 117

DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE. SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige Senast reviderat , 117 DALS-EDS KOMMUN REGLEMENTE SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1997-12-11 Senast reviderat 2006-11-15, 117 Innehållsförteckning Sid Nämndens verksamhet 3 Nämndens arbetsformer Sammansättning 3 Ersättarnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Socialnämnden. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden

PROTOKOLL 1 (14) Socialnämnden. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kupén, Bjurbäcksgatan 46, kl. 08:00 12.00 Beslutande Stefan Nyström, (M), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Annika Karlsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Susanne

Läs mer

1 Dnr 2012/ SN. Kostnaden för försörjningsstöd ligger för december månad på 527 tkr, i jämförelse med 459 tkr under samma månad föregående år.

1 Dnr 2012/ SN. Kostnaden för försörjningsstöd ligger för december månad på 527 tkr, i jämförelse med 459 tkr under samma månad föregående år. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/71-792 SN Budgetuppföljning december 2012. Evelina Karlsson informerar att socialförvaltningen till och med december månad har ett resultat på 7 804 tkr. Detta

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Nya ärenden/kompletterande handlingar till socialnämnden

Nya ärenden/kompletterande handlingar till socialnämnden SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2018-10-19 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Nämndsekreterare Eva Eriksson Nya ärenden/kompletterande handlingar till socialnämnden 2018-10-24 Ärende Ny

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-02-28 2 SN 18 Dnr Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Anmälan om delegationsbeslut maj december 2006. Socialnämnden 2007-02-28 3 Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14 (15) Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-03 121 Revidering av socialnämndens reglemente (SN 2015.162) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen.

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-10-07 Blad 7 Ks 142 Au 120 Dnr 157/2014-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 Från socialnämndens sammanträde

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Björkdungens äldreboende, kl 16:00 19:00

Björkdungens äldreboende, kl 16:00 19:00 Socialnämnden 2015-03-08 1(11) Plats och tid Björkdungens äldreboende, kl 16:00 19:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larssson, S Martina Nilsson, C Sickan Persson, S Berit Carlsson, S Nicklas

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (16) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum (16) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl 2015-11-10 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 10 november 2015, kl. 13.05-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Patrik Boström (S), ordförande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-06-20 Socialnämnden 2007-05-23 4 Socialnämndens arbetsutskott 2007-05-09 4 SN 62 SN 52 SNAU 51 Dnr 76.07 754 Försörjningsstöd till kommunplacerade flyktingar där deras uppehållstillstånd

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 7 (28) 2016-11-28 Kf Ks 386 4. Avgifter inom äldreomsorgen, omsorgen om personer med funktionsnedsättning och den kommunala hälsooch sjukvården från 1 januari 2017

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 33 Utsändningsdag: Tisdagen den 26 november 2013 V 49 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämnden Tisdag 3 December Socialnämnden kallas till sammanträde Tisdag 3 december 2013, kl 11.00,

Läs mer

Socialnämnden. Protokoll Socialnämnden

Socialnämnden. Protokoll Socialnämnden Datum och tid Plats 2016-10-25 13:00-15:40 Rådsalen ande ledamöter Kenneth Johansson (S) Ylva Jönsson (S) Sven Dahl (S) Margareta Widell (MP) Per-Olof Thulin (M) (2:e vice ordförande) Birgitta Fredriksson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 6 april 2017 kl 08.00-12.10 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Reglemente för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 29 januari 2018, 24 Diarienummer KS.2017.420 och OAN.2017.164 Reglementet träder i kraft den 1 mars 2018 1 (4) Reglemente

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-09-25, kl 0900-1430 ande Anne Niska, S Elly-Britt Kruuka, S Owe Pekkari, S Karin Magnström, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer