När förbindelsepunkt för VA anslutning har meddelats och avgift har fakturerats så kan man begära prövning hos Statens VA nämnd om särtaxa.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "När förbindelsepunkt för VA anslutning har meddelats och avgift har fakturerats så kan man begära prövning hos Statens VA nämnd om särtaxa."

Transkript

1 Grupptalan angående särtaxa för VA. Motion till årsmöte 2015 i Föreningen Viareds Sommarstad. När förbindelsepunkt för VA anslutning har meddelats och avgift har fakturerats så kan man begära prövning hos Statens VA nämnd om särtaxa. Det bästa är att anlita juridiskt ombud för grupptalan. Med grupptalan visar vi en gemensam uppfattning och ingen behöver vara rädd för att stå ensam att försvara sig. Det är inte skäl till särtaxa för att området är bergigt och kuperat för så är det i hela Borås. Ett litet område som Viareds Sommarstad kan inte heller belastas utan måste hanteras i hela VA kollektivet. Det finns flera exempel som Björholmen på Tjörn där VA nämnden har avvisat särtaxa. Jag yrkar att juridiskt ombud anlitas för grupptalan till Statens VA nämnd mot särtaxa för VA anslutning. att Föreningen Viareds Sommarstad avsätter :- kronor för grupptalan. Styrelsen yrkar för att motionen bifalles.

2 Motion om investeringar i Strandstuga och Toalett. Till årsmöte 2015 Viareds Sommarstad. Föreningen har en god ekonomi och alla har betalat sina avgifter. De senaste åren har vi inte gjort några stora investeringar. Våra gemensamma anläggningar behöver rustas upp och vi har unika möjligheter att skapa för fritid och framtid åt alla. Föreningen har möjlighet att söka kommunalt utvecklingsbidrag som hjälp till finansiering. För några år sedan bordlade årsmötet en motion från Roger Johansson om att utveckla gemensamma aktivitetsområden. Det är tid att ta upp frågan igen. Föreningen har ett byggrättsområde på arrende vid stranden mellan Nederbyn och Strandhuset. Det är en bra plats att bygga en mindre stuga med altan som vi kallar Strandstugan. Ett så kallat Attefallshus med kök används till föreningsaktiviteter men kan också hyras för kalas och som gäststuga. Altanen anpassas så att ett större tält får plats. Det behövs även en ny toalett vid stranden. Den gamla latrinen får vi inte ha kvar och byggtoalett är dyrt. Borås Energi och Miljö har fått frågan om villkor för toalett men ännu inte svarat. En VA ansluten toalett kan byggas i anslutning till Strandstugan. Yrkande att föreningen investerar :- kronor och uppför en Strandstuga. att föreningen ansöker om kommunalt utvecklingsbidrag för VA anslutning och toalett. Även om styrelsen att det är i Viared Sommarstads intresse att nyttja strandtomten och vår byggrätt yrkar styrelsen för avslag då motionen inte är tillräckligt beredd.

3 Motion om upprustning av Alaregården. Föreningshuset byggdes som affär och kiosk. När butiken slog igen så tog föreningen över huset. Det används som möteslokal, för gemensamma barnaktiviteter, samlingsplats för ungdomar och lånas ibland ut till både fest och bröllop. Vår Förening behöver samlingslokalen för att främja gemenskapen. Kommunen ger bidrag till föreningsverksamhet. Yrkande att Vi ansöker om kommunalt utvecklingsbidrag för upprustning av huset, isolering, VA anslutning och toalett. Vi ansöker om bidrag från Sparbanksfonden och andra fonder. Styrelsen yrkar för avslag då föreningens ställningstagande är att ej upprusta eller VA- ansluta Alaregården.

4 Motion om cykelverkstad. Det röda huset vid gamla infartsvägen är det gamla Pumphuset. Det används som föreningens förråd men här finns gott om plats. Det finns nya cykelbanor i Viared och alltfler tar sig fram med pedalkraft. Yrkande att Gamla Pumphuset utrustas med arbetsbänk och kompressor för att pumpa cyklar. Huset behöver ny dörr, målas och få nya hängrännor. Kostnad :- kronor och frivillig arbetskraft. Styrelsen tillstyrker motionen. Positivt för att främja gemenskapen.

5 Motion om arbetslag. Under våren 2014 skickade styrelsen ut anmälningsblankett till arbetslag. Var och en kunde anmäla sig till olika gemensamma uppgifter. Resultatet är mycket bra. Fler än 100 medlemmar svarade. Här finns en stor resurs för att sköta området och att hålla en bra gemenskap. Det är nu styrelsens uppgift att organisera arbetet. Till handling! Gnällandets epok är avslutad. Här finns folk som kan och vill. Var och en efter sin förmåga. Vad bör göras finns i vår verksamhetsplan. Styrelsen har tagit fram arbetsbeskrivningar. De olika arbetslagen är Väghållning, Stigar, Bygg (och bryggor) Barn och Lek, Gemenskap, Hålla området i vårdat skick Endast några få valde att kryssa för Betala. De kan räknas på ena handens fingrar. Enligt stadgarna så är alla skyldiga att delta i områdets skötsel. Yrkan att anmälan till arbetslag uppdateras i ny blankett att styrelsen kallar till allmänt möte i maj samt utser ansvariga sammankallande för varje lag att betala istället för att delta kostar 800:- kronor per år / Styrelsen arbetar i dagsläget i denna fråga. Styrelsen ser en organisatorisk svårighet med att hålla koll på arbetsdeltagandet och denna sorts debitering. Styrelsen yrkar därför till avslag men stöder andemeningen.

6 Motion om trafiken i Viareds Sommarstad. Trafiken i Viareds Sommarstad ökar betydligt med fler permanentboende. Tung trafik ökar med många pågående byggen. Alltför många kör för fort med många olycksrisker. Det är meningen att barn, gamla, de som promenerar och alla gående ska kunna vistas säkert i Fritidsområdet. I detaljplan för Viared Norra finns en anslutningsväg från Elementgatan till Pumphuset. Detta gör det möjligt att ha två trafikflöden till Viareds Sommarstad så att trafiken inne i vårt område minskar. Yrkande att hastighetsbegränsning skyltas till max 20 km / timma. att föreningen begär att anslutningsvägen till Elementvägen iordningsställs av Borås Stad. 1a punkten: Av stor vikt att hastigheten hålls nere på våra vägar. 2a punkten: Diskussioner förs och har förts med Borås Stad som dock menar att vägen kommer bli avstängd för biltrafik efter VA-anslutningen är klar. Yrkar för avslag.

7 Motion om Medlemsavgift Fritidsboende är i sin stuga ungefär 20 veckor. Permanentboende har 52 veckor. De permanentboende använder områdets service mest. Vägarna, snöplogning, städning och att hålla området i vårdat skick blir ett större ansvar för fast boende. Kostnaderna betalas med medlemsavgift som är lika för alla. Det är rättvist om permanentboende tar ansvar för sin kostnadsandel. Yrkande att medlemsavgiften för fritidsboende fastställs till 1200 kronor och att medlemsavgift för permanentboende fastställs till 2000 kronor. Någon definitiv rättvisa kan aldrig skipas då vi alla utnyttjar olika saker på olika sätt. En framtida Samfällighet kan komma att ändra avgifter. Styrelsen yrkar för avslag.

8 Motion till årsmötet Viareds Sommarstad Stora förändringar förestår för Viareds Sommarstad. Orsaken till förändringarna tycks till stor del bero på en önskan om att omvandla sommarstaden till åretrunt boende. Sommarboende och åretruntboende har mycket olika behov, därför vore det önskvärt om de åretruntboende bildar en egen förening. Sommarboende har behov av skötsel och service mellan 2-4 månader per år, till skillnad mot åretruntboende som har behov av 12 månader. Kostnader för åretruntboendes behov blir givetvis betydligt högre och ska givetvis inte belasta de sommarboende. De pengar som är inbetalade av de sommarboende under många år är högst olämpligt att bekosta de nuvarande och kommande åretruntboendes utgifter. Namnet på vår förening säger vilket innehåll föreningen har. Därför vore det lämpligt att de åretruntboende skaffar en egen förening med egen budget och agenda. Med vänlig hälsning Annika Karlström Nederbyn 11 SVAR: Styrelsen yrkar för ett avslag då Viared Sommarstads förening är på väg in i en samfällighet där alla medlemmar kommer ingå. Mvh Styrelsen Viared Sommarstad.

9 Motion I Bjud in Borås Stads representant som på inrådan av Ulf Olsson är ansvarig person för Viareds Sommarstad, till årsmötet för frågor & svar från oss medlemmar. Strategisk samhällsplanerare Peter Zettergren Markstrateg Kontakt Motion II Bjud in Split Vision till årsmötet för information om anslutningsvillkor och kostnader. Motion III Bjud in Projektledare Bengt-Åke Carlander till årsmötet för uppdatering av läget i Viared Sommarstad inför säsong Motion IIII Informera på årsmötet om styrelsens ställningstagande att utesluta information till medlemmar om passivitet i att överklaga Borås Stads beslut om särtaxa för Viareds Sommarstad till förvaltningsrätten i JÖNKÖPING. Hälsningar Ulrika Bergvall Nederbyn 15 Styrelsens svar Ulrika Bergvall har lämnat in som hon kallar 4 st motioner. Styrelsen bedömer att de 3 st första är något som ej kan beslutas på årsmötet. Dock så kommer en inbjudan göras under våren till dessa 3 aktörer för ett informationsmöte. Den 4 motionen förstår inte styrelsen vad vederbörande menar.

10 Information. Föreningen Kultur i Viareds Sommarstad har bildats. Föreningens syfte är att främja gemenskap i Viareds Sommarstad samt att föra vidare områdets kulturarv och miljö. Medlemskap: Familjemedlem i fastighet i Fritidsområdet Viareds Sommarstad kan ansöka om medlemskap. Den som tidigare har haft stuga i området kan anslutas som stödmedlem. Konstituerande möte kommer att hållas i maj Kontakt: tel

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad.

Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Till årsmöte 2012-03-13. Verksamhetsplan 2012 Viared Sommarstad. Verksamhetsplanen grundas på stadgar budget arrendeavtal beslut på årsmöte Planen sammanfattar föreningens vilja om gemensamma intressen,

Läs mer

STADGAR antagna vid extra årsmöte

STADGAR antagna vid extra årsmöte VIAREDS SOMMARSTAD STADGAR antagna vid extra årsmöte 2011-05-14 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Viareds Sommarstad, med organisationsnummer 864501-0466. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Viareds sommarstad

Läs mer

Varmt välkommen till oss på Södra Åstön önskar vägföreningen

Varmt välkommen till oss på Södra Åstön önskar vägföreningen Varmt välkommen till oss på Södra Åstön önskar vägföreningen Vi vill med detta informationsmaterial kort berätta om oss och vår verksamhet. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att höra av

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

Stadgar för Lymf Sverige

Stadgar för Lymf Sverige Stadgar för Lymf Sverige 1. Vision och mål Organisationens namn är Lymf Sverige. Organisationen är ett samarbete mellan förbundet som arbetar med intressepolitiska frågor nationellt och dess självständiga

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm PROGRAMFÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring Föreningar Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2014 i Kungälv Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken

Läs mer

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte

Inkomna motioner till 2013 års årsmöte Inkomna motioner till 2013 års årsmöte 1. Motion: Att låta styrelseledamot medverka i valberedningen I många föreningar använder man sig av ett arbetssätt där en av styrelsen utpekad styrelseledamot medverkar

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa Va 179/13 Stockholm

STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa Va 179/13 Stockholm STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa 33 2015-04-02 Va 179/13 Stockholm SÖKANDE T H MOTPART Bjuvs kommun Ombud: verkställande direktören U T och va-ingenjören O J NSVA SAKEN Skyldighet att betala brukningsavgifter

Läs mer

Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning

Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning Till samtliga fastighetsägare i Olsnäs Olsnäs Vatten & Avlopp Sista chansen till en bred gemensam lösning Bakgrund och status Du har i dagarna mottagit ett brev från Leksands Kommun avseende Vatten- och

Läs mer

Verksamhetsplan Askerödgården

Verksamhetsplan Askerödgården 2015-07-05, Intagan - Hålleröd Verksamhetsplan Askerödgården Verksamhetsplan 2015-2017 Innehåll 1. Inledning 2. Ledning och samordning 3. Prioriterade åtgärdsområden 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3 Medlemskap 9 - Medlemskap 9.1 - Medlems- sektions avgifter 9.2 - Anmälan om medlemskap 9.3 Indexsida oktober 2010 Medlemskap Frågan om upptagning och uteslutning av medlemmar regleras i föreningens stadgar.

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16. 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16. 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. ÅRSMÖTE FÖR KALIX SKOTERKLUBB 2003-02-16 1. Mötets öppnande Ulf Strömbäck hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd Röstberättigade vid årsmötet var närvarande medlemmar

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

Förslag till ändring av stadgar för Föreningen JAG

Förslag till ändring av stadgar för Föreningen JAG Förslag till ändring av stadgar för Föreningen JAG I dokumentet markeras ny text som understruken, och borttagen text som genomstruken. Ändringarna i sammanfattning: Föreningen JAG ändras till Riksföreningen

Läs mer

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte.

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. Sida 1 av 5 STADGAR för Borås Bouleallians Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. STADGAR för den ideella föreningen Borås Bouleallians med säte i Borås kommun, bildad 2013-11-28.

Läs mer

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE STADGAR FÖR ALZHEIMERFÖRENINGEN I SVERIGE Grundstadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vid årsmöte den 23

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

NORDISKT FORUM FÖR TRAUMA- OCH AKUTRADIOLOGI

NORDISKT FORUM FÖR TRAUMA- OCH AKUTRADIOLOGI NORDISKT FORUM FÖR TRAUMA- OCH AKUTRADIOLOGI Stadgar Antagna vid konstituerande möte i Sigtuna 2003-01- 21. Reviderade enl. årsmöte Helsingfors 2012-05- 24. Reviderade enl. årsmöte Uppsala 2013-05- 16.

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd)

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) Sida 1 av 5 Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) 1 Föreningens firma Föreningen är en partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2014

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2014 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2014 Årsstämman äger rum tisdagen den 17 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Stockholm Stadgar. Org. nr Tegelviksgatan 40, Stockholm

Stockholm Stadgar. Org. nr Tegelviksgatan 40, Stockholm Stockholm 20160514 Stadgar Org. nr. 802004-5681 Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm info@latinamerikagrupperna.se www.latinamerikagrupperna.se 1. SYFTE Latinamerikagrupperna är en solidaritetsförening

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

FÖRSLAG TILL: Stadgar för Advokater utan Gränser

FÖRSLAG TILL: Stadgar för Advokater utan Gränser FÖRSLAG TILL: Stadgar för Advokater utan Gränser I stadgeförslaget är de delar som föreslås utgå understrukna och de delar som föreslås komma till inskrivna med fet stil. Vid varje anges om det föreslås

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Antagna av riksförbundets årsmöte 2015-05- 10 VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Folkdanslaget Viljan - här nedan kallat laget - bildat den 8 oktober år 1941, av medlemmar inom Lf 2398 Ledstjärnan av NTO, har till huvudändamål:

Folkdanslaget Viljan - här nedan kallat laget - bildat den 8 oktober år 1941, av medlemmar inom Lf 2398 Ledstjärnan av NTO, har till huvudändamål: I. ALLMÄNT 1 ÄNDAMÅL Folkdanslaget Viljan - här nedan kallat laget - bildat den 8 oktober år 1941, av medlemmar inom Lf 2398 Ledstjärnan av NTO, har till huvudändamål: - att väcka och vidmakthålla intresse

Läs mer

Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND Stadgar för föreningen Björndammens Masugn. Antagna på stämma den 18.5 2013. Ansluter till STADGAR FÖR HEMBYGDSFÖRENINGAR ANSLUTNA TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Vänsterpartiet Värmland Karlstad den 16 december 2015 Till Partiföreningarna Distriktets valberedning och revisorer Landstingsgruppen Länets riksdags- och partistyrelseledamöter

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 25 augusti 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-BUO är ett kristet Barn och Ungdomsorganisation,

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013

Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013 Båtföreningarnas regionala organisation Medlem i Svenska Båtunionen Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013 DATUM OCH TID Lördag 20130302 Kl. 10.00 PLATS Hotell Valhall, Kalix Informationspunkter före ordinarie

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Anteckningar från Mogata Väg-samfällighets Informationsmöte

Anteckningar från Mogata Väg-samfällighets Informationsmöte Anteckningar från Mogata Väg-samfällighets Informationsmöte 2018-05-12 Plats: Nyströmska skolan, Gradängdsalen, Östra Rydsvägen 8, 614 32 Söderköping Ordföranden Willis Åberg (WÅ)hälsade samtliga 49 personer

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

PeaceWorks Swedens stadgar

PeaceWorks Swedens stadgar PeaceWorks Swedens stadgar Stadgarna antagna 1974 10-19, senast ändrade 1998-03-21, 2004-02-22, 2005-03-19, 2005-08-27 och 2007-03-18, 2008-09-14, 2009-08-30, 2010-08-22, 2011-08-28, 2012-09-01, 2014-08-30,

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Informationsmöte 12-04-04 Ek för Rydebäcks Gård Definitioner Gemensamhetsanläggning = En anläggning som är gemensam för flera fastigheter och som tillgodoser ändamål av stadigvarande a betydelse e för

Läs mer

STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade

STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade (VIKING RFHLT) 2008 2016-05-17 1 Föreningens namn Föreningens namn är VIKING - Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade och är ansluten

Läs mer

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU)

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Antagna vid ordinarie årsmöte den 14 mars 2019 och extra årsmöte den 4 april 2019. 1 Föreningens namn och ändamål är en ideell förening som ska verka

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

2.3 Genom beslut på årsmöte kan medlem efter förslag från styrelsen utses till hedersmedlem.

2.3 Genom beslut på årsmöte kan medlem efter förslag från styrelsen utses till hedersmedlem. Stadgar ESBK, sid 1 (5). STADGAR för Ekerö Sommarstads båtklubb (ESBK) antagna 1979-05-12 och 1979-06-30. Revidering gjord 1992-03-03; 1993-03-16 ( 2:12 ny); 2006-03-08, 2010-03-24 (div justeringar samt

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige 1. Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Psykologstudent Sverige, med förkortningen PS. Föreningens organisationsnummer är 80244157688.

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän

Stadgar för den ideella föreningen Leader Södra Bohuslän Stadgar för den ideella föreningen Antogs 180515 1 Föreningens firma Föreningens firma är Leader södra Bohuslän. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att främja lokalt ledd utveckling i området

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Antagna på Pannkakskyrkans Riksorganisations konstituerande årsmöte 2011-10-05, med ändringar antagna på årsmötet 2012-04-29, 2013-04-21, 2014-03-30 och 2015-03-21.

Läs mer

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Skriven av stationschef tillika ordförande Ingrid Broman Bakgrund Studentradion är en förening som växer och är i ständig utveckling. Vår önskan

Läs mer

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Stadgar Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Org. Nr. 889201-0466 Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com Stadgar för lokalföreningar antagna

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund , 1 Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Uppsala Hjärt- och Lungsjukas förening i Uppsala är en lokalförening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Lokalföreningen är en egen juridisk person och dess

Läs mer

Org.nr: Föreningsstadgar

Org.nr: Föreningsstadgar Föreningsstadgar Upprättad 2007-06-24 vid bildandet av föreningen i Boda, Österåker. Reviderad 2011-11-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2012-10-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2017-03-18 vid

Läs mer

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0%

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0% Eneby Enlunda Vägsamfällighet ENKÄT Svara senast 25 maj 202 Enkäten är anonym Du får detta brevutskick för att vi saknar e-postadress till dig. Vi ser helst att du svarar på enkäten via internet genom

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Sjömarkens Vägförening

Sjömarkens Vägförening Sjömarkens Vägförening Närvarande 40 personer PROTOKOLL ÅRSMÖTE 25 maj 2015 Idrottsgården Mötets öppnade Ulf Landegren hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Under ajounering presenterade Jan Lindberg

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Nördseminarium på Exploatering. Ekonomiska konsekvenser. Mattias Haraldsson, Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund 2014-11-19

Nördseminarium på Exploatering. Ekonomiska konsekvenser. Mattias Haraldsson, Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund 2014-11-19 Nördseminarium på Exploatering Ekonomiska konsekvenser Mattias Haraldsson, Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund 2014-11-19 1 Exploatering Exploatering innebär att mark används för

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades.

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades. Köping2000, v3.2, 2011-07-04 1 (5) Kultur & Fritid Manual för stadgar Föreningens stadgar kan beskrivas som föreningens regler. Men då inte exempelvis öppettider eller städscheman utan mer generella regler

Läs mer

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde 2 Föreningens grundsyn 3 Industrihistoriska föreningens ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 FÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE Föreningens namn är Miljörevisorer i Sverige. Den har sitt säte i Stockholm. Föreningen kan inrätta

Läs mer

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24

Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24 Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24 K = Kommunen S = Samfälligheten E = Entreprenör 1. Varför bygger Norrtälje kommun ut ledningsnätet i Räfsnäs men inte i Östernäs? K svarar: Området mellan

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Idrottens föreningslära. Ledare + Föräldrar + Aktiva = FÖRENINGEN

Idrottens föreningslära. Ledare + Föräldrar + Aktiva = FÖRENINGEN Ledare + Föräldrar + Aktiva = FÖRENINGEN Vi är där när idrotten lär SISU Idrottsutbildarna har 21 distrikt runt om i landet som arbetar med att utveckla de idrottsföreningar som finns runt om i Sverige.

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

VÄLKOMNA. Informationsmöte VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp. Etapp 4. Mikael Fellman. Projektledare

VÄLKOMNA. Informationsmöte VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp. Etapp 4. Mikael Fellman. Projektledare VÄLKOMNA Informationsmöte 2019-02-06 VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp Etapp 4 Mikael Fellman Projektledare Presentation Maria Luciasson, VA-planering, anslutning och taxa Carolina Daniel, VA-planering,

Läs mer

Bildande av Kommunförbundet Kalmar län Dnr 2018/

Bildande av Kommunförbundet Kalmar län Dnr 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (49) 2018-06-04 Ks 233 Bildande av Kommunförbundet Kalmar län Dnr 2018/168-100 Primärkommunala nämnden har i skrivelse 8 maj 2018 lämnat förslag till länets kommuner

Läs mer

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Under sommaren 2012 gjordes en enkätundersökning bland Nyköpings befolkning angående stadens parker. Totalt fick man in 188 svar. Detta dokument är ett tillägg

Läs mer

Bostadsanpassningsbidrag

Bostadsanpassningsbidrag Senast reviderad 2018-11-27 Bostadsanpassningsbidrag Myndighet och Uppdrag Socialkontoret Nygatan 10 645 80 Strängnäs www.strangnas.se Du som ansöker om bostadsanpassningsbidrag ska välja en entreprenör,

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer