Jan Sjöberg (s) ersättare Wivi-Anne Mulk (sv) ersättare. Ann Enberg, sekreterare Kristina Holmgren, bibliotekschef ANSLAG / BEVIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jan Sjöberg (s) ersättare Wivi-Anne Mulk (sv) ersättare. Ann Enberg, sekreterare Kristina Holmgren, bibliotekschef ANSLAG / BEVIS"

Transkript

1 Plats och tid: Kommunalkontoret, Jokkmokk, klockan Beslutande ledamöter: Claes Markusson (s)ordförande Jan Sjöberg (s) ersättare Wivi-Anne Mulk (sv) ersättare Eva Öhlund (s) deltar ej i 68 Kenneth Wallmark (s) ersättare Övriga närvarande: Ann Enberg, sekreterare Kristina Holmgren, bibliotekschef Patrik Sundberg kultur- och fritidschef Tid och plats för justering: Torsdag 15 september 2016 Paragrafer: Underskrifter: Sekreterare... Ann Enberg Ordförande... Claes Markusson (s) Justerande... Kenneth Wallmark (s) ANSLAG / BEVIS Organ: Kultur- och fritidsnämnden : Datum för anslags Datum för anslags uppsättande: nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kultur- och fritidskontoret Jokkmokk Underskrift:...

2 57 Innehållsförteckning n markerade med * behandlas bakom stängda dörrar. t lades till handlingarna.

3 58 Val av justerare att utse Kenneth Wallmark (s) till justerare. Kultur- och fritidsnämnden har att utse justerare.

4 59 Godkännande av föredragningslistan att godkänna föredragningslistan med tillägget föreningsförhandling 2017.

5 60 Information verksamheten biblioteket att lägga informationen till handlingarna. Information verksamheten är fr o m detta sammanträde förändrat, vid varje sammanträde redovisar en av verksamheterna bibliotek/fritid/kultur sina verksamheter, vid dagens sammanträde är det bibliotekschef Kristina Holmgren som redovisar. Sammanträde är det fritid och är det kultur som redovisar..

6 61 Ekonomisk uppföljning 2016 att lägga informationen till handlingarna. Kultur- och fritidschef Patrik Sundberg redovisade det ekonomiska läget.

7 62 Dnr 2016:356 Medborgarförslag Skatepark i Porjus att på samma sätt som i Jokkmokk, stödja de ungdomar som finns i Porjus som vill åka skateboard, de intresserade får själva bygga rampen, men med ett mindre ekonomiskt bidrag, och att medborgarförslaget är besvarat och skicka ärendet tillbaka till kommunfullmäktige. Ett medborgarförslag har inkommit från Stina Kallin. Jag är mamma till tre barn i åldrarna 7,13 och 14 år och ser ett behov av aktivering av barnen i Porjus särskilt under sommarlovet. När vi förra sommaren åkte runt på olika skateparker i Sverige så upptäckte vi att de var väldigt välbesökta och där var en mycket bred variation på åldrar. Där roade sig allt från 5-6 åringar upp till vuxna människor med antingen skateboard, kickbike eller cyklar. Vi såg även olika typer och storlekar av parker, både i trä och betong. Min son på 13 år var den som blev mest biten av detta och skickade i höstas ett mail till kommunen med ett önskemål om en skatepark i Porjus och fick då till svar att komma på förslag med en plats och vad det skulle kosta. Vi har rådfrågat på andra ställen och kommit fram till att det som skulle funka bäst i vårat klimat är att göra något i betong eller liknande material eftersom trä fort skulle förstöras här under vintern. Förslag på plats är gamla utebassängen eller kanske en del av fotbollsplanen vid skolan. Bassängen skulle vara en bra början då det tydligen var så man började göra ramper en gång i tiden enligt kontakt med skateklubben i Gällivare. Angående kostnad så har jag jättesvårt att veta vad det skulle sluta på men jag tänker att om man börjar redan i sommar så kanske man kan få lite hjälp av Vattenfall eftersom dom kommer att vara i Porjus med maskiner i samband med den nya linjedragningen. Dom har vad jag förstår vid något tillfälle även lovat tillsammans med kommunen att hjälpa till att renovera utebassängen, så det skulle kanske kunna vara ett alternativ ts beredning Medborgarförslag från Stina Kallin inkommen

8 Överläggningar i kommunfullmäktige På förslag av ordföranden beslutar kommunfullmäktige att remittera medborgarförslaget till kultur- och fritidsnämnden för beredning och uppdra till kultur- och fritidsnämnden att besvara det. Yttrande I Jokkmokks kommun, finns det ett mindre antal personer som håller på med skateboard. Genom projektet PUNG, gav vi 2014 ekonomiskt stöd kronor, till ett antal ungdomar att bygga en skateramp, (ungdomarna byggde själva rampen med hjälp av ideella krafter), rampen finns nere vid Östra skolan. Rampen används, men det är inte speciellt många som håller på med skateboard. Nu är vi i det läge att det behövs nya skivor till rampen. I Vuollerim har det funnit en ramp men den är nu borta, då intresset inte finns bland byns ungdomar. Att använda sig av utomhusbassängen och ställa i ordning den för skateboard åkning anser vi inte vara möjligt, byggnadskostnaderna måste bli enorma, för det fåtal ungdomar som vill åka. Förslag till beslut att på samma sätt som i Jokkmokk, stödja de ungdomar som finns i Porjus som vill åka skateboard, de intresserade får själva bygga rampen, men med ett mindre ekonomiskt bidrag.

9 63 Dnr 2016:459 Medborgarförslag Förbättring av gångstigen mot Skabram att inte fylla på bark efter föreslagen gångstig, Jokkmokks kommun prioriterar två områden och där läggs resurserna ner på att göra spåren framkomliga, och att medborgarförslaget är besvarat och skicka ärendet tillbaka till kommunfullmäktige. Ett medborgarförslag har inkommit från Marina Ohls. Jag önskar att ni fyller på bark på gångstigen som går parallellt med Karatsvägen från Hjortronstigen och ut till spången vid Lill-Skabram. Nu är stigen full med stenar och rötter så det finns stor risk för benbrott. Stigen används mycket av både hundägare och motionärer. Yttrande Jokkmokks kommun gjorde för flera år sedan en fritidsvaneundersökning och på 1:a plats bland medborgarna förslag att satsa pengar var möjligheter till promenader. Kultur- och fritid gick igenom stigar runt Jokkmokk som kunde användas, vi prioriterade Talvatis- och Getbergsområdet, där har vi markerat alla leder och röjde även upp efter lederna. Jokkmokks kommun hälsoråd jobbar även med frågan om fysisk hälsa så det är väldigt positivt att även andra stigar runt Jokkmokk används. Förslag till beslut Att inte fylla på bark efter föreslagen gångstig, Jokkmokks kommun prioriterar två områden och där läggs resurserna ner på att göra spåren framkomliga.

10 64 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Ájtte Musei Vänner - framtidsseminaruim att avslå ansökan. Ájtte Musei Vänner ansöker om kronor för ett framtidsseminarium. Seminariet syftar till att ge deltagarna möjlighet att berätta om vad de anser att museet borde satsa på inför framtiden, och stärka Ájtte som demokratiskt nav. Seminariet sker i november Projektet totalbudget är kr. Bidrag söks även från Sametinget samt Landstingen i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland.

11 65 Dnr 2016:834 *KUPP-ansökan: Tårrajaur byaförening konsert med Jord att avslå ansökan. Tårrajaur byaförening ansöker om bidrag till konsert med Jord Tornedalsmusik. Föreningen ansöker om bidrag med kronor, totalkostnad kronor.

12 66 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Sámi Kompania AB Laponia vårt vida hem att bevilja bidrag med kronor. Sámi Kompania AB ansöker om bidrag med kronor för att publicera Laponia vårt vida hem, en coffee-tablebook. Totalbudget kronor.

13 67 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Nina Nordvall Vahlberg MoD!: musik och dans i midvintersol Vintermarknaden 2017 att bevilja bidrag med kronor. Nina Nordvall Vahlberg ansöker om kr för att genomföra ett musik- och dansprojekt under 29 januari till 5 februari Syftet är att vidareutveckla mångkulturfestivalen på Jokkmokks historiska marknadsplats/hembygdsgården med ett queertema, med workshops ibland annat musik, jojk, teater, dans, snöskulptur, rap/beatbox, spoken word, slöjd, HBTQ+ genom tiderna samt konserter, spontanmusik och öppen scen. Totalbudgeten är kronor, bidrag söks även från NLL/Kulturrådet, Sparbanken Nord, TIM-peng och ABF.

14 68 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Byggnadsföreningen Fjället upa Marknadskväll vintermarknaden 2017 att avslå ansökan. Byggnadsföreningen Fjället ansöker om kronor för att genomföra en marknadskväll den 2 februari Marknadskvällen ersätter den tidigare Hemvändarkvällen. Falks Team, en dansfirma är tillfrågad om att leda workshops under kvällen. Totalbudget är och beräknade intäkter från inträde och försäljning av förtäring kronor. På grund av jäv deltar i Eva Öhlund (s) i handläggningen i detta ärende.

15 69 Dnr 2016:726 *KUPP-ansökan: Ájtte svenskt fjäll- och samemuseum Kaffe och snö: utomhusaktiviteter vintermarknaden 2017 Kultur- och fritidsnämnden besluta att bevilja bidrag med kronor. Ájtte museum ansöker om kronor för att genomföra utomhusaktiviteter under vintermarknaden Man kokar kaffe över öppen eld, Per Anders Vannar berättar vid ett tillfälle per dag om renar i snö och jakt i snö, och området är upplyst med marschaller och eldar. En film som visar utomhusaktiviteterna kommer att produceras. Totalbudgeten är kronor, Ájttes egeninsats är kronor.

16 70 Dnr 2016:725 *KUPP-ansökan: Ájtte svenskt fjäll- och samemuseum Under eller ovan snö: föredrag under vintermarknaden 2017 att bevilja bidrag med kronor. Ájtte museum ansöker om kronor för att genomföra ett antal föredrag under vintermarknaden Pär Holmgren: Ingen har suttit i fängelse på grund av utsläpp, Ingvor Ljung och Anders Björklund: Bland isbjörn i Arktis samt Amazonas i norr Republiken Sahka i östra Sibirien, Ingvar Svanberg: Samerna som försvann och Susanna Rosén: Under snön i Vuojat är föreläsarna under temat Snö. Totalbudget kronor Ájttes egeninsats är kronor.

17 71 Dnr 2016:724 *KUPP-ansökan: Ájtte svenskt fjäll- och samemuseum Musikarrangemang under vintermarknaden 2017 att avslå ansökan. Ájtte museum ansöker om kronor för att genomföra ett antal musikarrangemang och uppträdanden under vintermarknaden Förhandlingar pågår med Johan Kitti med band, Yana Mangi och Pávva Pittja. Vidare kommer Kulturskolans jojk- och sångelever att framträda. Totalbudget kronor Ájttes egeninsats kronor

18 72 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Föreningen för Musikfestival i Jokkmokk Musikarrangemang på Bio Norden vintermarknaden 2017 att bevilja bidrag med kronor. Föreningen för Musikfestival i Jokkmokk ansöker om bidrag med kronor. Föreningen vill göra bra musikarrangemang i samband med Jokkmokks Vintermarknad och öka Vintermarknadens attraktionskraft med artister som Norra Bottom Boys, Låtar och Skrönor.

19 73 Övriga anmälningsärenden att lägga anmälningsärendena till handlingarna. n 1. Från kommunfullmäktige - Avsägelser/valärenden Budgetramar för Från kultur- och fritidskontoret - Slutrapport Kreativ plattform år Slutrapport Kreativ plattform år Slutrapport Idrottsutveckling 2015

20 Juni - Augusti Dnr 39: Idrottsutveckling enligt förslag. Förening Aktivitet Ansökt bidrag Förslag till bidrag Jokkmokk SIF Basket Grundkurs ledare, domare Jokkmokk Ridklubb Vårhoppet Jokkmokks Styrkeklubb Investering Summa

21 75 Dnr 2016:883 Föreningsförhandling 2017 att utse följande till förhandlingsgruppen: ordinarie: Claes Markusson, Eva Öhlund, Henrik Blind, Andreas Lindkvist ersättare: Ingrid Metelius, Fia Kaddik, Britt-Marie Wallbing, Jan Sjöberg att byta namn till föreningsdialog/förhandling Vid sammanträdet diskuterades sammansättningen av förhandlingsgruppen för föreningsbidragen. Där diskuterades att hela nämnden kanske skulle vara med i förberedelse arbetet och ev. byta namn till föreningsdialog.

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kultur- och fritidsnämnden Patrik Sundberg kultur- och fritidschef

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kultur- och fritidsnämnden Patrik Sundberg kultur- och fritidschef Plats och tid: Kommunalkontoret, Jokkmokk, klockan 09.00-12.00 Beslutande ledamöter: Claes Markusson (s)ordförande Andreas Lindqvist (v) Eva Öhlund (s) Ingrid Metelius (s) Lisa Andersson (Fjk) Wivi-Anne

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv)

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 16.45 17.05 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas

Läs mer

Robert Bernhardsson (S), ordförande Birgitta Siljelöf (S) Anette Ek Lindqvist (S) Sven Holmqvist (S) Marina Eriksson (S) Viktor Segerström (V)

Robert Bernhardsson (S), ordförande Birgitta Siljelöf (S) Anette Ek Lindqvist (S) Sven Holmqvist (S) Marina Eriksson (S) Viktor Segerström (V) Plats och tid: Sessionssalen, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 9.00 9.15 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Robert Bernhardsson (S), ordförande Birgitta Siljelöf (S) Anette Ek Lindqvist (S)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-05 1(8) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl 13.00-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-10-26 1 (13) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-15:30 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Lisa Landberg

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesdatum Samrådsgrupp minoriteter Plats och tid Kommunhuset onsdag den 14 september 2016 kl

Sammanträdesdatum Samrådsgrupp minoriteter Plats och tid Kommunhuset onsdag den 14 september 2016 kl Samrådsgrupp minoriteter 2016-09-14 2 Plats och tid Kommunhuset onsdag den 14 september 2016 kl. 10.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Pernilla Fagerlönn, Ordförande

Läs mer

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid1 (10) Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Pernilla Fagerlönn Ordförande Per-Erik Tina Tornedalingar i Gällivare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv)

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 16.00 16.55 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Per-Jonas Parffa

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-28 1(12) Plats och tid Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15

Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(8) Plats och tid Beslutande Kulturskolan, Tonhöjden, Älmhult Onsdagen den 18 juni 2014 kl 14.30 17.15 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C) Kenneth Emilsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens ekonomiutskott - delegering 2012-04-23 10 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-17 1(8) och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 17 december 2014 kl 14.30-16.45 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2014-08-27 1(12) Tid och plats Onsdagen den 27 augusti 2014, klockan 18.00 20.00 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Velija Redjepagic, vice ordförande Julia Nordling,

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2017-0005 Tid och plats kl 09.00 11.00 Kommunstyrelsens sessionssal Beslutande Ledamöter Hans-Inge Sältenberg (C), Ordförande 91-96 Mette H Johansson (L) Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-02-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 februari 2006 kl. 18.00-19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2014-03-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-10.30. Beslutande Marcus

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 11 maj 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Sari Oja, språk- och kulturpedagog ( 22)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 11 maj 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Sari Oja, språk- och kulturpedagog ( 22) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-05-11 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 11 maj 2016, kl 14.00 16.10 Beslutande Tomas

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Irene Solberg Ruhn (M) Roine Karlsson (MP)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Irene Solberg Ruhn (M) Roine Karlsson (MP) 1(15) Plats och tid Rum Rimbo, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12 Norrtälje, måndagen den 6 februari 2017 kl 09:00-10:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Irene

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl ,

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl , Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1(7) Plats och tid Ekebackens konferensanläggning, Markaryd, torsdagen den 26 januari 2012 kl 13.00-14.15, 18.30-19.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman 1 (9) Plats och tid Beslutande Havets Källa, kl 13.15 16.45 Olle Berg Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman (c) (m) Ej tjänstgörande ersättare och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl 09.00-12.00 ande Laila Mäki Johny Lantto Carolina Suikki, V Övriga deltagande Johanna Collen Minoritetsspråkssamordnare Utses

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18.50 Ajournering 18.10-18.30 Beslutande Gun Friberg (S) Britt [nger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Ingemar Grahn (Mp) Marcus Sjaggo, sekreterare Carola Hansson, assistent

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Ingemar Grahn (Mp) Marcus Sjaggo, sekreterare Carola Hansson, assistent Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 15.30 15.50 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Ingemar Grahn

Läs mer

Sammanträdesdatum Samrådsgrupp minoritetsspråk Plats och tid Museet, Gällivare torsdagen den 21 mars 2013 kl

Sammanträdesdatum Samrådsgrupp minoritetsspråk Plats och tid Museet, Gällivare torsdagen den 21 mars 2013 kl Samrådsgrupp minoritetsspråk 2013-03-21 1 Plats och tid Museet, Gällivare torsdagen den 21 mars 2013 kl. 09.30 10.00 Beslutande Birgitta Larsson ord (ks) Per-Eric Tina, STRT-Gällivare Karin Aspholm, STRT-Gällivare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00, 13.20-16.15 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp) Eva-Lott Gram (Kd) Pierre Ryden

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl

Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden rum 2, kl.10.00-12.30. Pernilla Fagerlönn, ordförande Lennart

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-27 1(7) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 mars 2014 1 ( 7 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-10.00 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth Bengt-Olov Persson 11, 13

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-09-14 1 (13) Plats och tid Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:45 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Lisa Landberg

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.00 ande Ove Johansson, m Lars Rundgren, s Stig Andersson, s Carola Nilsson, s Gunilla Nilsson,c ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll Blad Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden 2009-09-29 116 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur, klockan 11.00-13.45 Beslutande Dick Holmström (s), ordförande Ulla Lundberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(11) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.30 10.45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf

Läs mer

Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, kultur- och fritidschef Maria Persson, fritidsansvarig 30

Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, kultur- och fritidschef Maria Persson, fritidsansvarig 30 o Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 13:00-16:30 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Janne Forsgren (C) Övriga deltagande Anna

Läs mer

ordförande Kommunkontoret, måndag 25 mars 2013, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ordförande Kommunkontoret, måndag 25 mars 2013, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. FRITIDSFRÅGOR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 12.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Holger Heldmark (M) Gunilla Hamrin (S) S alima Fahad (V) A nn Zander

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ARVIDSJAURS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 48 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur, klockan 13.00-13.30. Beslutande Naeimi Forsgren

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-19 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Kjell Schlyter (c) kl. 17.00-19.00

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pia.Is och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:15 ' Beslutande! Stig Rådström (C), ordförande ; Linda Marie Carnper (S) Eva Nilsson (M) Stig

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 februari (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 februari (8) föreningsutskott 23 februari 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Henrik Arnäng, fritidschef

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10)

Kultur- och fritidsnämnden (10) Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-19 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet Römningen, kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 19 juni 2013 kl 14.30-16.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll

Kultur och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 26 mars 2013 Tid: 18.00-19.30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset Lilla Edet Paragrafer: 12-17 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Anders Westin [C) vice ordförande Hans Berg (S) oppositionsledare Per Larsson [SBA] ordförande. Michael PB Johansson [M)

Anders Westin [C) vice ordförande Hans Berg (S) oppositionsledare Per Larsson [SBA] ordförande. Michael PB Johansson [M) sammans? fr r r-n SA LA ' um i", koll Kl N 3313 '_l.) '. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Sa mmanträdesd atum Plats och tid Folkets Hus, k109.00-10.50 Beslutande Ledamöter Anders Westin [C) vice ordförande

Läs mer

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 11 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30 19.50 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson (M) Kent

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-04-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Marcus

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(11) Plats och Tid Gustavsvik kl 15.00-15.45 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer