JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kultur- och fritidsnämnden Patrik Sundberg kultur- och fritidschef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kultur- och fritidsnämnden Patrik Sundberg kultur- och fritidschef"

Transkript

1 Plats och tid: Kommunalkontoret, Jokkmokk, klockan Beslutande ledamöter: Claes Markusson (s)ordförande Andreas Lindqvist (v) Eva Öhlund (s) Ingrid Metelius (s) Lisa Andersson (Fjk) Wivi-Anne Mulk (Sv) ersättare Övriga närvarande: Ann Enberg, sekreterare Caisa Isaksson 93 Patrik Sundberg kultur- och fritidschef Tid och plats för justering: Måndag 7 november 2016 Paragrafer: Underskrifter: Sekreterare... Ann Enberg Ordförande... Claes Markusson (s) Justerande... Ingrid Metelius (s) ANSLAG / BEVIS Organ: Kultur- och fritidsnämnden : Datum för anslags Datum för anslags uppsättande: nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kultur- och fritidskontoret Jokkmokk Underskrift:...

2 76 Innehållsförteckning n markerade med * behandlas bakom stängda dörrar. t lades till handlingarna.

3 77 Val av justerare att utse Ingrid Metelius (s) till justerare. Kultur- och fritidsnämnden har att utse justerare.

4 78 Godkännande av föredragningslistan att godkänna föredragningslistan med tillägget bygdemedelsansökningar KUPP och Kulturskolan 2017.

5 79 Information verksamheten fritid att lägga informationen till handlingarna. Fritidschef Ann Enberg informerar om verksamheten fritid.

6 80 Dnr Ekonomisk uppföljning 2016, tertialrapport att lägga informationen till handlingarna. Kultur- och fritidschef Patrik Sundberg informerade om tertialrapporten.

7 81 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Högträsk byaförening slyröjning i Högträsk att avslå ansökan. Högträsk byaförening ansöker om kr från KUPP för en aktivitetsdag med slyröjning i Högträsk.

8 82 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Inforenen vintermarknaden 2017 att bevilja bidrag med kronor. Anna-Karin Länta ansöker om kr från KUPP för Inforenen, som ska finnas på marknadsområdet som en del i kunskapsspridning om renen, samerna och Jokkmokk. Totalbudgeten är kr.

9 83 Dnr 2016:940 *KUPP-ansökan: Jarŋŋa/Mandy Senger att bevilja bidrag med kronor. Jarŋŋa/Mandy Senger ansöker om kr från KUPP för produktion av två musikvideor med nyskriven musik av det lulesamiska bandet Jarŋŋa och Masaifolket från Masai Mara i Kenya. Projektet är ett kulturellt möte mellan två ursprungsbefolkningar.

10 84 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Jokkmokks julmarknad 2016 Kultur- och fritidsnämnden besluta att bevilja bidrag med kronor. Kulturföreningen Gamla Apoteket ansöker om kr från KUPP för Jokkmokks julmarknad. Syftet är att anordna en julmarknad med ett program som sträcker sig över en hel helg i december. Man vill erbjuda en genuin marknad med lokal kultur och matupplevelser. Totalbudgeten är kr.

11 85 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Singing People Together att avslå ansökan. Singing People Together ansöker om kr från KUPP för workshop och konsert med deltagare från olika delar av världen. Projektet har även ansökt om och fått integrationsbidrag om kr.

12 86 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Varda HB Samiska sagor att bevilja bidrag med kronor. Varda HB ansöker om kr från KUPP för produktion av en bok med CD Samiska sagor en resa i nordsamiska historieberättande, en samling sagor och sägner ur den samiska folktron. Boken kommer att vara tvåspråkig och kommer att kunna användas som verktyg i lärande i samiska skolor. Totalbudgeten är kr.

13 87 Dnr 2016: *KUPP-ansökan: Karl Edvard Urheim, Lulesamisk konsert i Jokkmokk att avslå ansökan. Karl Edvard Urheim ansöker om kr från KUPP för en lulesamisk konsert i Jokkmokk. Med sitt band och tillsammans med gästmusiker vill han genomföra en konsert som når ut utanför samiska kretsar. Totalbudgeten är kr.

14 88 Dnr 2006: Anmälan om delegation att lägga delegationen till handlingarna. Delegation Ansvar 612 Ann Enberg 1. Beslut om bidrag med kronor till Polcirkelgymnasterna Investering Herr räck, stålräck Ansvar 611 ordförandebeslut av Claes Markusson, verks 337, KUPP-projektet 1. Beslut om bidrag med kr till Byafest i Porjus. Sökande: PRO Porjus. Dnr: 2016: Beslut om bidrag med kr till Jokkmokkspodden. Sökande: Hela Kroppen coach & konsult i Jokkmokk och Jojk & Samekultur. Dnr: 2016: Beslut om bidrag med kr till Världsarvet Laponia fyller 20 år. Sökande: STF Saltoluokta Fjällstation. Dnr: 2016: Beslut om bidrag med kr till Konstnärer målar tillsammans i midnattssol. Sökande: Kulturföreningen Gamla Apoteket. Dnr: 2016: Beslut om bidrag med kr till Hockeydag i parken. Sökande: Jokkmokks Hockeyförening. Dnr: 2016: Beslut om bidrag med kr till Viva Italia och Opera highlights. Sökande: Jokkmokks Församling. Dnr: 2016: Beslut om avslag till Jonas Sjöblom en nyfiken musikers liv. Sökande: Jokkmokks Församling. Dnr: 2016:

15 89 Övriga anmälningsärenden att lägga anmälningsärendena till handlingarna. n 1. Från kommunstyrelsen - Förslag till folkhälsoplan för Jokkmokks kommun, dnr 2016: Från kultur- och fritidskontoret - Slutrapport Ny kulturskola i Jokkmokks kommun år 3, 2015.

16 90 Dnr 39: Idrottsutveckling enligt förslag. Idrottsutveckling september-oktober 2016 Förening Aktivitet Ansökt bidrag Förslag till bidrag Jokkmokk Motorsällskap Investering + tävling Jokkmokks Skidklubb SM kval futsal Jokkmokks Skidklubb Utbildning Jokkmokks Skidklubb Investering Summa

17 91 Dnr 2015:943 Förfrågan om föreningsbidrag som söks hos kommunstyrelsen att pensionärsföreningarna fr o m 2017 kan söka föreningsstöd från kultur- och fritidsnämnden, att föreningarnas verksamhetsplan ligger till grund för storleken på bidraget (dvs inget bidrag utgår för antalet medlemmar som tidigare), samt att kultur- och fritidsnämnden ansöker hos kommunstyrelsen om ett extra anslag att tillföra till potten för föreningsstöd i samma storlek som socialnämnden hade till sitt förfogande, att eftersom kommunstyrelsen anser att det är viktigt att kultur- och fritidsnämnden handlägger bidrag till föreningslivet, anser kultur- och fritidsnämnden det viktigt att även fördelning av bidrag till Folkets Hus föreningarna faller in under regler och riktlinjer för Jokkmokks kommuns föreningsstöd, och att nämnden ställer sig positiv till att investeringsbidraget läggs till kulturoch fritidsnämnden Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 68, att uppdra till Utvecklingskontoret att utreda hur man ska förhålla sig till de ansökningar som kommer till kommunstyrelsen med anledning av socialnämndens neddragningar av sitt föreningsstöd. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade , 69, att uppdra till utvecklingskontoret att utreda frågan enligt intentionerna i Blinds (mp) förslag om hur Jokkmokks kommun ska hantera bygdemedelsansökningar från föreningar. Utredare Anna Hövenmark har utrett ärendena. Under ett flertal år har föreningar i Jokkmokk ansökt om föreningsstöd, dels i form av avsatta skattefinansierade medel och dels ansökningar om bygdemedel för t.ex. investeringar.

18 Delar av föreningslivet har varit styrd till respektive nämnd, t.ex. PRO/SPF söker föreningsstöd från socialnämnden och typ Jokkmokks Brukshundklubb söker hos Kultur och Fritidsnämnden. När det gäller pensionärsföreningarna har tidigare bidrag baserats på antalet medlemmar. När det sedan gäller investeringsstöd har föreningarna ansökt hos kommunstyrelsen, med allt vad det innebär av byråkrati. Under en tidigare period avsattes en miljon kronor av bygdemedel som kultur- och fritidsnämnden fogade över och som var öronmärkta för energibesparande åtgärder som föreningar ville göra. Gällde även byaföreningar och byagårdar. Det finns alltså två typer av stöd dels det skattefinansierade och dels det stöd som söks via bygdemedel. När det gäller det skattefinansierade stödet idag så har kultur- och fritidsnämnden en form av förhandling med varje förening, förhandlingen genererar i ett avtal som kan skrivas på 1-3 år, vilket innebär att förhandling inte sker varje år men däremot ska verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning, uppgifter om föreningen och verksamhetsplan lämnas in varje år. Det finns väl utformade regler- och riktlinjer för hur kommunens föreningsstöd ska hanteras, se bilaga 1. De föreningar som har varit aktuella är alla föreningar förutom de renodlade pensionärsföreningarna, alltså även de olika handikappföreningarna. Nya för år 2015 är BRIS och Rädda Barnen. Tidigare hade kultur- och fritidsnämnden även möjlighet att bevilja bygdemedel till olika investeringar som föreningarna kunde behöva göra även om det i början var helt inriktat på energibesparande åtgärder. Kultur-och fritidsnämnden hade då en miljon kronor i bygdemedel att förfoga över och mandat att själva besluta om summor upp till kronor. På summor överstigande detta lades förslag av nämnden och beslut togs av Länsstyrelsen. Vad utredaren kan utläsa var detta system även sanktionerat av just Länsstyrelsen. Fördelarna med systemet var att den kännedom som Kultur och Fritid hade om föreningarna var till stor nytta vid besluten samt att frågor om bygdemedel kunde diskuteras i samband med förhandlingen. Det systemet upphörde Utvecklingskontoret föreslår: Alt 1:

19 - att kommunstyrelsen beslutar återgå till det system som var fram till 2012 och tar kontakt med Länsstyrelsen för att få deras godkännande samt - att kommunstyrelsen beslutar att avsätta 1 miljon kronor av bygdemedel till förfogande - att samtliga föreningar i fortsättningen ska söka sitt skattefinansierade föreningsstöd från kultur och fritidsnämnden. Alt 2: Att kommunstyrelsen beslutar att samtliga föreningar ska ansöka om föreningsstöd via kultur- och fritidsnämnden samt att möjlighet att söka om bygdemedel ska ske samtidigt som ansökan om föreningsstöd och att rekommendationer till beslut sker via kultur och -fritidsnämnden men beslut tas av kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att ha alternativ 2 som inriktning och att remittera detta till kultur- och fritidsnämnden för yttrande, att i samråd med kultur- och fritidsnämnden se över deras regler för föreningsbidrag så de inte bara begränsas till barn- och ungdomar, att uppdra till kommunsekreteraren att ta fram uppgifter på hur mycket föreningsstöd kommunen totalt betalar ut inklusive de stöd som socialnämnden hade hos sig. Yttrande från kultur- och fritidskontoret: I vårt regelverk för föreningsstöd kan alla kriterier gälla även för pensionärsföreningarna, förutom de två som är kursiverade nedan: - används till insatser för att uppnå kommunens kultur- och fritidspolitiska mål - används med profilering på barn och ungdomar - används till att främja föreningslivets mångfald i hela kommunen - används till att stimulera de föreningar som har idéer om nya verksamhetsformer med avsikten att öka medlemsaktiviteten - används till att främja föreningarnas medverkan i samhällelig verksamhet på olika sätt. - användas till att stimulera drogfri barn och ungdoms verksamhet och motverka missbruk, utslagning och ensamhet - används till att skapa positiva fritidsmiljöer - används till att främja människornas och samhällets utveckling - används till att stimulera föreningarnas engagemang mot rasism och främlingsfientlighet

20 - används till att främja jämställdhet mellan könen - utformas så att det leder till ett effektivare nyttjande av kommunens lokaler och bättre tillvaratagande av egna resurser Ansökningarna om föreningsstöd lämnas in 15 maj varje år för nästkommande år, målsättningen är att beslut om bidrag ska vara handlagt innan decembermånad. Investeringsbidraget Att investeringsbidraget behandlas samtidigt som föreningsstödet är positivt, det ställer bara stora krav på föreningslivet att i stort sett ett år innan veta vilka investeringar som behövs året efter. Investeringsärende hinner behandlas av kultur- och fritidsnämnden i december och skickas sedan vidare till kommunstyrelsen

21 92 Inlämnade redovisningar Kupp-projektet fr o m att godkänna inlämnade redovisningar, och att uppdra till Claes Markusson titta på den interna kontrollen, och att Patrik ändrar i redovisningsblanketten, så att redovisning ska ske två månader efter genomfört projekt. Dnr: 2013: Projekttitel: Jmk politiker gör en tavla för världens barn Sökande: Rädda Barnens lokalförening i Jokkmokk Kontaktperson: Maria Lindström Beviljat belopp: kr Dnr: 2015: Projekttitel: Friteatern Sökande: Tårrajaur byaförening Kontaktperson: Karin Frohm Beviljat belopp: kr Dnr: 2015: Projekttitel: Vintermarknad 2016 Sökande: Ájtte svenskt fjäll- och samemuseum Kontaktperson: Berit Inga Beviljat belopp: kr Dnr: Projekttitel: Sápmi Skyar konstutställning turné Sökande: Varda HB Kontaktperson: Veronica Bernacchioni Beviljat belopp: kr Dnr: 2015: Projekttitel: Bio Norden Vintermarknaden 2016 Sökande: Akerlunds Kontaktperson: Annelie Päiviöö och Katrin Bagge Beviljat belopp: kr

22 Dnr: 2015: Projekttitel: Samisk littertur i samtiden Sökande: Bágo callid searvi Kontaktperson: Nils-Henrik Sikku Beviljat belopp: kr Dnr: 2015: Projekttitel: Jannes Frickeboda Sökande: Tårrajaur byaförening Kontaktperson: Karin Frohm Beviljat belopp: kr Dnr: 2015: Projekttitel: Ája Kallkälla Sökande: Lena Viltok Beviljat belopp: kr Dnr: 2015: Projekttitel: Marknadsafton 2016 Sökande: Samernas Utbildningscentrum, årskurs 1 Kontaktperson: Ellen Berit Dalbakk Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Julmarknad Lilla Parken Sökande: Kulturföreningen Gamla Apoteket Kontaktperson: Elise Tullnär Nilsson Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Programverksamhet i Next Level Craft Sökande: Ájtte svenskt fjäll- och samemuseum Kontaktperson: Elina Nygård Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Fjällträdgården, program 2016 Sökande: Ájtte, Fjällträdgården Kontaktperson: Åsa Sundqvist Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Välgörenhetsloppet i Jokkmokk 2016 Sökande: Välgörenhetsloppet Kontaktperson: Camilla Andersson Beviljat belopp: kr

23 Dnr: 2016: Projekttitel: Odla vid foten av fjället Sökande: Vuollerims trädgårdsförening Kontaktperson: Åsa Sundqvist Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Ungdomsprojetet Älvsby Konstkollo Sökande: Älvsby Folkhögskola Kontaktperson: Monica Johansson Beviljat belopp: kr/deltagare max 5 st Dnr: 2016: Projekttitel: Barnens dag 2016 Sökande: Jokkmokks barn- och kalasförening Kontaktperson: Magdalena Sandström Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Grönt är skönt Sökande: Studieförbundet Vuxenskolan Kontaktperson: Annika Åkerlund Beviljat belopp: kr Dnr: 2016: Projekttitel: Konsert med JP Nyström Sökande: Jokkmokks Riksteaterförening Kontaktperson: Doris Hedlund Beviljat belopp: kr Förslag till beslut på sammanträdet Andreas Lindkvist (v): Att utöka vid redovisningen med även utfall.

24 93 Bygdemedelsansökningar 2017, KUPP och Kulturskolan att godkänna de inskickade bygdemedelsansökningarna. Kulturchef Caisa Isaksson redovisar bygdemedelsansökningarna för 2017.

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR JOKKMOKKS KOMMUNS FÖRENINGSSTÖD

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR JOKKMOKKS KOMMUNS FÖRENINGSSTÖD REGLER OCH RIKTLINJER FÖR JOKKMOKKS KOMMUNS FÖRENINGSSTÖD Ansökan om föreningsstöd ska vara inlämnad senast 15 maj året innan verksamhetsåret inleds och ska innehålla: föregående års verksamhetsberättelse

Läs mer

Jan Sjöberg (s) ersättare Wivi-Anne Mulk (sv) ersättare. Ann Enberg, sekreterare Kristina Holmgren, bibliotekschef ANSLAG / BEVIS

Jan Sjöberg (s) ersättare Wivi-Anne Mulk (sv) ersättare. Ann Enberg, sekreterare Kristina Holmgren, bibliotekschef ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Kommunalkontoret, Jokkmokk, klockan 09.00-11.00 Beslutande ledamöter: Claes Markusson (s)ordförande Jan Sjöberg (s) ersättare Wivi-Anne Mulk (sv) ersättare Eva Öhlund (s) deltar ej i 68

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens ekonomiutskott - delegering 2012-04-23 10 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande

Läs mer

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv)

JOKKMOKKS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Catharina Holmbom (mp) Katrin Bagge (fp) Bitte Nygård (sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 10.00 14.50 Ajournering: 12.00 13.00 Beslutande ledamöter: Kerstin Hellgren Tobiasson (s), ordf Jan Sjöberg (s), vice ordf Eva Näslund (s)

Läs mer

Robert Bernhardsson (S), ordförande Birgitta Siljelöf (S) Anette Ek Lindqvist (S) Sven Holmqvist (S) Marina Eriksson (S) Viktor Segerström (V)

Robert Bernhardsson (S), ordförande Birgitta Siljelöf (S) Anette Ek Lindqvist (S) Sven Holmqvist (S) Marina Eriksson (S) Viktor Segerström (V) Plats och tid: Sessionssalen, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 9.00 9.15 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Robert Bernhardsson (S), ordförande Birgitta Siljelöf (S) Anette Ek Lindqvist (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 oktober (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 oktober (9) föreningsutskott 20 oktober 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.01-10.11 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Tord Larsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Tord Larsson (s) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 12.20 Ajournering: 12.00 12.05 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (s), ordförande Anna-Karin Kvickström (s), v ordf Patrik Sundberg

Läs mer

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR I STORFORS KOMMUN REGLER För att en förening ska bli stödberättigad från kommunen ska den: Bedriva sin ideella verksamhet inom Storfors

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 maj (10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 maj (10) föreningsutskott 23 maj 2017 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.20 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Övriga deltagande: Henrik Arneng, fritidschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 februari (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 februari (8) föreningsutskott 23 februari 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Henrik Arnäng, fritidschef

Läs mer

BIDRAGSNORMER Policy för investeringsbidrag och lokaluthyrning. TORSÅS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

BIDRAGSNORMER Policy för investeringsbidrag och lokaluthyrning. TORSÅS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden BIDRAGSNORMER Policy för investeringsbidrag och lokaluthyrning TORSÅS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden Kommunalt bidrag till föreningsverksamheten i Torsås kommun. Bidragsnormer fastställda av Torsås

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Välkomna. Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun

Välkomna. Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun Välkomna Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun 2017-11-14 1 Nyheter Alla föreningsstöd/bidrag hanteras av samma avdelning. Man kan söka direkt via nätet.

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-04-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Marcus

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv)

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 16.45 17.05 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-16.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 25 oktober (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 25 oktober (11) föreningsutskott 25 oktober 2017 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.05 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2013-03-11 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-12.00. Beslutande Johan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Irene Solberg Ruhn (M) Roine Karlsson (MP)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Irene Solberg Ruhn (M) Roine Karlsson (MP) 1(15) Plats och tid Rum Rimbo, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12 Norrtälje, måndagen den 6 februari 2017 kl 09:00-10:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Irene

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman

Havets Källa, kl 13.15 16.45. Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman 1 (9) Plats och tid Beslutande Havets Källa, kl 13.15 16.45 Olle Berg Klas-Gunnar Appel Anita Rydberg César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen Peter Bökman (c) (m) Ej tjänstgörande ersättare och

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kulturnämnden

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kulturnämnden Sida Innehållsförteckning Folkhälsostrategi... 1 Yttrande över Kulturmiljöutredningens betänkande Kulturmiljöarbete i en ny tid... 2 Tertialrapport 2, 2012 med helårsprognos... 3 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10)

Kultur- och fritidsnämnden (10) Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-19 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet Römningen, kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 19 juni 2013 kl 14.30-16.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Ingemar Grahn (Mp) Marcus Sjaggo, sekreterare Carola Hansson, assistent

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Ingemar Grahn (Mp) Marcus Sjaggo, sekreterare Carola Hansson, assistent Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 15.30 15.50 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Ingemar Grahn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor, Rottnen måndag den 11 juni kl. 14:00 ande Anders Palmengren (s) ordf Monica Johansson (s) Andreas Eidevåg (s) Marie Larsson (m) Jan O Eriksson (s) tjg ers Birger Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl ,

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl , Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1(7) Plats och tid Ekebackens konferensanläggning, Markaryd, torsdagen den 26 januari 2012 kl 13.00-14.15, 18.30-19.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-10-26 1 (13) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-15:30 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Lisa Landberg

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30 Pernilla Fagerlönn Ordförande Birgitta Larsson Dagmar Nyman

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 15.00-16.30 Beslutande Anneli Lundberg (s) vice ordförande Peter Westerdahl (m) Monica Marker (m) tjänstgörande ersättare för Bosse Pettersson

Läs mer

/2015-03-25/ Plats och tid Grand hotell Lapland (Nya Quality) onsdagen den 25 mars kl. 09.00 12.00

/2015-03-25/ Plats och tid Grand hotell Lapland (Nya Quality) onsdagen den 25 mars kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 16 (26) /2015-03-25/ / / Plats och tid Grand hotell Lapland (Nya Quality) onsdagen den 25 mars kl. 09.00 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2008-04-15 15 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-05 1(8) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl 13.00-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid1 (10) Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Pernilla Fagerlönn Ordförande Per-Erik Tina Tornedalingar i Gällivare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9) Kultur- och föreningsutskottet 21 april 2016 1 (9) Plats och tid: Beslutande: Fagerkvistrummet kl.09.03-10.32 Ajournering: 09.34-09.51 Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Patrik Fornander

Läs mer

Anders Westin [C) vice ordförande Hans Berg (S) oppositionsledare Per Larsson [SBA] ordförande. Michael PB Johansson [M)

Anders Westin [C) vice ordförande Hans Berg (S) oppositionsledare Per Larsson [SBA] ordförande. Michael PB Johansson [M) sammans? fr r r-n SA LA ' um i", koll Kl N 3313 '_l.) '. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Sa mmanträdesd atum Plats och tid Folkets Hus, k109.00-10.50 Beslutande Ledamöter Anders Westin [C) vice ordförande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

NORMER 1(5) Normer. Fr.o.m. 2012-12-06. För bidragsgivning till idrotts-, ungdoms-, handikapp- och pensionärsföreningar

NORMER 1(5) Normer. Fr.o.m. 2012-12-06. För bidragsgivning till idrotts-, ungdoms-, handikapp- och pensionärsföreningar NORMER 1(5) Normer Fr.o.m. 2012-12-06 För bidragsgivning till idrotts-, ungdoms-, handikapp- och pensionärsföreningar 2 Föreningsstöd gällande ungdoms-, idrotts-, handikappoch pensionärsföreningar i Rättviks

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.35 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Shazia Qorbani (S) Örjan

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Kommunstyrelsen 2010 12 06 239 587 Plan och tillväxtutskottet 2010 11 22 113 239 Dnr 10.591 806 decks16 Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Ärendebeskrivning Länsstyrelsen har i skrivelse 2010 03 03 anfört

Läs mer

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl Paragrafer 73-84

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl Paragrafer 73-84 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-01, kl. 09.00 11.00 Beslutande Jan Larsson, S Anna Kumpula Kostet, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Per Skalk, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5)

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 15 maj 2012 kl 09.00-16.00 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv)

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 16.00 16.55 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Gösta Bodén (S) Per-Jonas Parffa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-08-21 kl 08:30-09:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Ola Carlsson (M) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-23 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf

Läs mer

Sammanträdesdatum Samrådsgrupp minoriteter Plats och tid Kommunhuset onsdag den 14 september 2016 kl

Sammanträdesdatum Samrådsgrupp minoriteter Plats och tid Kommunhuset onsdag den 14 september 2016 kl Samrådsgrupp minoriteter 2016-09-14 2 Plats och tid Kommunhuset onsdag den 14 september 2016 kl. 10.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Pernilla Fagerlönn, Ordförande

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.30 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grön, 2011-09-08 kl 13:15-16:05

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grön, 2011-09-08 kl 13:15-16:05 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grön, 2011-09-08 kl 13:15-16:05 ande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Marita Tuvesson (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2014-03-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-10.30. Beslutande Marcus

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu Kulturnämnden 2014-05-15 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kulturhuset, Mora, Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 15:00 ande Gunnar Nilsson (S), ordf Jaakko Mattila (C), 1:e vice ordf Hans-Göran Åhgren

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Victoria Henriksson, utredare ( 12)

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl Leif Häggbo, sekreterare Victoria Henriksson, utredare ( 12) ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2016-04-06 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdagen den 6 april 2016, kl 14.00 16.10 Beslutande Tomas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-27 1(7) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Jenny Delén (M), ledamot Patrik Dahlin (MP), tjänstgörande ersättare

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Jenny Delén (M), ledamot Patrik Dahlin (MP), tjänstgörande ersättare 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret 16.20-17.40 Beslutande Övriga deltagande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Jenny Delén (M), ledamot Patrik Dahlin (MP), tjänstgörande ersättare Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 14:40-16:05 Beslutande Jonas Lennström (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Anna Frisk (S) Maria Nyström (KD) Mats Olsson (SD) Övriga deltagande

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

Stefan Carlsson med Per Boberg som ersättare.

Stefan Carlsson med Per Boberg som ersättare. Fritids- och kulturnämndens bidragsutskott 2015-10-15 Plats och tid 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson, C Stefan Carlsson, S Per Boberg, MP Annica Andersson och Pernilla Larsson nämndsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden (15) Se närvarolista - övriga deltagare. Thore Lennartsson (C) Sven Östergaard (SD) 2012-04-10 1(15) Plats och tid Kommunhuset Christian Kruse, kl. 18.30 21.30 Beslutande Thore Lennartsson, C, ordförande Anette Persson, M Anders Malmgren, M Gertrude Nilsson, S, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2014-11-10 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-11.15. Beslutande Marcus

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 12 oktober kl. 14.00-17.15 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor, Rottnen måndagen den 7 maj kl. 14:00 ande Anders Palmengren (s) ordf Simon Walfridsson (c) v ordf Monica Johansson (s) Andreas Eidevåg (s) Christoffer Pettersson (sd)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-01-31 Organ Socialnämnden 9 Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 16.00 19.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden Tjg ersättare för Åke Ågren, s

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden Tjg ersättare för Åke Ågren, s RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby kl 18.00 19.40 Beslutande Håkan Robertsson, s Annika Otfors, s Jusuf Nepola, s Tina Lindqvist, s Åke Tärntoft, c Christoffer

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer