Dokumenthantering i VIS för Infektionskliniken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumenthantering i VIS för Infektionskliniken"

Transkript

1 Styrande dokument Rutindokument Rutin Sida 1 (5) Dokumenthantering i VIS för Infektionskliniken Syfte Från och med 1 januari 2015 ska nya dokument skapas i VIS. Denna rutins syfte är att skapa en enhetlig dokumenthantering för Infektionsklinikens dokument i VIS så att vi enkelt kan hitta dokument och kunna skapa gemensamma vyer och favoriter. Kliniken kommer att länka från A-Ö lista i puff från Insidan till dokumentsamlingar i VIS för att det enkelt skall gå att hitta våra rutindokument och minnesanteckningar. Omfattning Rutinen gäller för alla dokument som skapas och publiceras i producentplatsen (PPO) Infektionssjukvård Sunderby Sjukhus och (PPV) Vård. Lagrum och styrande förutsättningar Anvisning för dokumentstyrning i Norrbottens läns landsting, Anvisning för dokumenthantering i VIS. Ansvar Samtliga medarbetare på enheten ansvarar för att denna rutin följs. Verksamhetschef/enhetschef ansvarar för att fastställa alla dokument där godkännande krävs. Lokalt användarstöd, ansvarar för att skapa gemensamma vyer i VIS Samarbeta och Viktoria Kristoffersson, VIS-redaktör, ansvarar för att länka från hemsidan till dokumentsamlingar på Dokument+. Suzanne Wendahl, Verksamhetschef, ansvarar för att fastställda dokument godkänns och publiceras i VIS. Suzanne Wendahl kan utse annan person att godkänna dokument i VIS men är fortfarande ansvarig för dokumenten. Allmänt om VIS VIS är indelat i två huvudsakliga delar, Dokument+ och Samarbeta. Dokument+ är som ett bibliotek där färdiggranskade, godkända och publicerade dokument ligger. Dokument kan sökas ut genom att klicka på olika kategorier och filtreringar. Frekvent använda utsökningar (ex. rutiner) kan favoritmarkeras med stjärna för att lättare hittas nästa gång. Dokumenten långtidsarkiveras automatiskt i Dokument+. Samarbeta är arbetsytan. I Samarbeta skapar vi (och överför dokument från gamla servrar) för att sen godkänna och publicera dem i Dokument+. Utgångspunkten är att alla dokument ska publiceras, om inte speciella skäl finns att låta ett arbetsdokument ligga kvar i Samarbeta, för att sen omvandlas till annan dokumenttyp (typ ett utkast till en rutin som en blir ett styrande dokument som publiceras) eller raderas. I Samarbeta kan man göra utsökningar av dokument genom att använda sig av vyer, dels förinställda gemensamma och egna vyer som man skapat själv. För infektionskliniken är det lokala användarstödet. som ansvarar för att skapa gemensamma vyer som kan användas av alla.

2 Sida 2 (5) Under Samarbeta har var och en olika producentplatser (grupper) baserat på divisionstillhörighet och basenhet (Alla har tre producentplatser när de går in i VIS: Infektionssjukvård Sunderby Sjukhus, Kompetenscentrum Hud Inf Lung Reu Vårdhygien och FCI, Vård) Man kan ingå i flera producentplatser, exempelvis Projektplatser för pågående projekt eller arbetsgrupper. Det finns fyra typer av producentplatser. VIS fungerar i dagsläget endast i Internet Explorer. Användning av VIS i Chrome eller Firefox medför problem med att öppna och redigera dokument. Producentplatser PPV Producentplats vård. PPO Producentplats organisatorisk utifrån automatisk behörighet PPA Producentplats arbetsgrupp skapas vid behov och beställs på huvudsidan i VIS. Här kan medlemmar ingå oavsett divisionstillhörighet och med olika behörigheter (kunna redigera, endast läsa osv.) som ägaren bestämmer. PPP Producentplats projekt är en plats som skapas vid större projekt och följer projektil-mallen. Dokumenttyper VIS administrativa dokument, (PPO Infektionssjukvård och PPA Kompetenscentrum Hud Inf Lung Reu Vårdhygien FCI ) innehåller fyra övergripande dokumentkategorier: Arbetsdokument, Informerande, Redovisande och Styrande. Under varje kategori finns mer specifika dokumenttyper. Välj den kategori som passar ditt syfte bäst. Endast styrande dokument behöver godkännas av Suzanne Wendahl eller högre nivå innan publicering. När man vill arbeta med ett dokument måste man checka ut det för att kunna göra ändringar, där efter sparar man som vanligt och väljer checka in när man arbetat klart med dokumentet. Man behöver inte checka ut dokumentet för att titta på det eller skriva ut det. Arbetsdokument är vad det låter som, tillfälliga arbetsdokument som antingen publiceras i Dokument+ om innehållet ska bevaras eller gallras bort av användaren. Arbetsdokument byter ofta skepnad under tiden man arbetar med det, exempelvis ett arbetsdokument som först innehåller ett utkast till en skrivelse, som sen blir en rapport att publicera i Dokument+ som ett redovisande eller informerande dokument. Informerande dokument kan till exempel vara utbildningsmaterial och presentationer. Redovisande dokument är en dokumenttyp som visar resultat eller vad som uppnåtts, exempelvis rapporter, minnesanteckningar, uppföljningar, resultat av enkätundersökningar osv. Observera att protokoll ska justeras enligt förvaltningsrättsliga regler medan minnesanteckningar är arbetsmaterial. För divisionsstabens arbetsplatsträffar skrivs minnesanteckningar. Styrande administrativa dokument (Mål, planer, riktlinjer, rutiner, instruktioner, lathundar) är de dokument som säkerställer att klinikens rutiner genomförs på ett verkningsfullt och patientsäkert sätt. Dokumenten talar om var, av vem, när, hur, varför och vad som måste göras för att följa lagar och riktlinjer.

3 Sida 3 (5) VIS Vårddokument, (PPV Vård) är de dokument som säkerställer att klinikens rutiner för patientvården genomförs på ett verkningsfullt och patientsäkert sätt. Dokumenten talar om var, av vem, när, hur, varför och vad som måste göras för att följa lagar och riktlinjer. I Vårdens producentplats är det Viktoria Kristoffersson som VIS redaktör som upprättar styrande dokument, ansvarig för dokumentet skriver innehållet men efter upprättandet skickar redaktören dokumentet på ett granskningsflöde och ett godkännandeflöde (där berörda parter får tycka till om innehållet och godkänna). Efter att ett styrande dokument godkänts publiceras det automatiskt i Dokument+. VIS redaktör Viktoria Kristoffersson kontrollerar att det är sökbart på dokument+. För närvarande finns ingen möjlighet att spara ljud och videofiler i VIS administrativa producentplatser, ex. Infektionssjukvård Sunderby Sjukhus. Bilder, grafiskt material och fotografier förvaras tills vidare på gemensamma serverutrymmet på nya I: (Documents). I Vårdens producentplats kan mediafiler sparas. Dokumentegenskaper Dokumentegenskaper underlättar sökningen av dokument i VIS. Vissa egenskaper sätts automatiskt (datum, vem som upprättar dokumentet osv) medan andra är manuella. Informationsklass är en egenskap som anger vem som kan läsa dokumentet när det har publicerats i Dokument+. Dokument som ligger i Samarbeta kan bara läsas av dem som har behörighet till producentplatsen där dokumentet finns, om inte ägaren tilldelat andra användare behörighet till just det dokumentet. Som anställd på Norrbottens läns landsting arbetar vi under offentlighetsprincipen och det mesta vi producerar ska vara publikt om inte särskilda skäl föreligger. Intern skyddad endast medlemmar på producentplatsen kan se dokumentet på Dokument+ (ickemedlemmar ser ej dokumenten i producentplatsen) Intern alla alla inom landstinget kan se publicerat dokumentet med denna skyddsklass på Dokument+ Publik dokumentet kan ses och länkas till utanför NLL:s brandväggar Det är viktigt att, särskilt i början, utarbeta en hanteringsordning inom basenheterna och staberna där dokument hanteras på ett korrekt och samtidigt varsamt sätt utifrån offentlighetsprincip och med hänsyn till uppgifter av känslig karaktär. Nyckelord Nyckelorden är en viktig dokumentegenskap som underlättar sökningar och att hitta dokument i vyer. Flera nyckelord kan väljas. Varje nytt nyckelord som används sparas till framtida dokument. Exempelvis för minnesanteckningar användes nyckelorden: minnesanteckningar; protokoll, stabsmöte, APT. Nyckelord för infektionskliniken är Inf mott/35 SY. Viktigt att ange samma nyckelord för dokument som skall grupperas i utsökningar, t.ex. Medicinsk Teknik skall nyckelordet MT anges. (Se mall för nyckelord och egenskaper.)

4 Sida 4 (5) Dopnamn Dokumentet döps så att det framgår vilken typ av dokument det är, helst utan att upprepa dokumenttypen. Viktigt att tänka till när vi döper dokumenten så det klart framgår vad det gäller och för vem. Observera att dokumentets namn inte behöver vara samma sak som rubriken inne i dokumentet. Överskådlig plan för egenskaper finns i tabell på sidan 5. Revidering Dokument som en gång har godkänts och sen reviderats måste godkännas på nytt för att dokumentet ska publiceras på Dokument+. Ansvariga för respektive rutin ser till att dokument hålls aktuella. Styrande dokument ska revideras, granskas på nytt när det gått ett år sedan senaste revideringen. Den som är upprättare och ansvarig får automatiskt arbetsuppgiften i sin epost när det krävs revidering, granskning och godkännande för dokumenten. Det går då att automatiskt verifiera giltigheten om inga ändringar görs. Gallring Dokument som inte har reviderats eller publicerats kommer att gallras ut och raderas efter 3 år. Meddelande om gallring skickas ut 1 månad innan gallringen verkställs. Om dokument har blivit bortgallrade finns de att hämta i papperskorgen på den producentplats där dokumentet är skapat i ytterligare 1 månad, alla som är behöriga till producentplatsen kan hämta tillbaka dokumentet. Därefter hamnar dokumenten i en annan papperskorg i ytterligare 1 månad. Då kan bara person med VIS-administratörbehörighet återskapa dokumentet. Arkivering Alla dokument (oavsett dokumenttyp och producentplats) som publicerats i Dokument+ arkiveras automatiskt. Om dokument revideras och sen publiceras igen arkiveras automatiskt den nya versionen. Alla huvudversioner av ett publicerat dokument sparas alltså i arkivet. Arkivarien och VIS administratören har tillgång till arkivet. Alla dokument som skapas under Samarbeta behöver inte publiceras i Dokument+, men opublicerade dokument arkiveras inte på samma sätt som i Dokument+. Opublicerade dokument gallras bort efter tre år, om inte dokumentägare efter påminnelse aktivt valt att förlänga dokumentets lagringstid. Radera dokument För att radera dokument på en producentplats i Samarbeta, sök upp dokumentet i dokumentvyn, markera bocken till vänster om dokumentets namn och klicka på X i menyn som visas högst upp. Välj Ta bort dokument. Observera att dokumentet måste vara avpublicerat innan.

5 Sida 5 (5) Mall för egenskaper och nyckelord Namn på gemensamma sökresultat till dokumentsamling Minnesanteckningar utvecklingsgrupp, APT Egenskap som ska anges i dokumentet Inf mott/35 SY, APT, APT mott, Utvecklingsgrupp, samverkansgrupp, läkarmöte, MRB Utsökning av favorit på Dokument+ (här visas endast publicerade dokument) PPO- Infektionssjukvård eller Kompetenscentrum Hud Inf Lung Reu Vårdhygien FCI Dokumenttyp: Minnesanteckningar Inf mott/35 SY och respektive nyckelord för utsökningen. Enhetens lokala vårdrutiner Telefonlistor Administrativa rutiner (sätts efter vad dokumentet handlar om): Inf mott/35 SY (alltid) Anges på respektive samling ex: Hep C, HIV, Hep B, Läke, MT, Ebola, Inf mott/35 SY(alltid) Läkare, Sjuksköterskor, Undersköterskor, Inf mott/35 SY(alltid) Exempelvis: klagomål, VIS dok.hantering Inf mott/35 SY och ex. Hep C, HIV, Hep B, Läke, MT, Ebola, Dokumenttyp: Vårdrutin, patientinformation PPV- Vård Inf mott/35 SY PPO- Infektionssjukvård Sunderby Sjukhus Dokumenttyp: Informerande Inf mott/35 SY(alltid) PPP Infektionssjukvård Sunderby Sjukhus Exempelvis: klagomål, VIS dok.hantering

Dokumenthantering i VIS för Bild- och Funktionsmedicin

Dokumenthantering i VIS för Bild- och Funktionsmedicin Styrande dokument Rutindokument Rutin Sida 1 (12) Dokumenthantering i VIS för Bild- och Funktionsmedicin Syfte Rutins syfte är att skapa en lig dokumenthantering för BFMs dokument i VIS så att vi enkelt

Läs mer

Anvisning för dokumentstyrning i Norrbottens läns landsting

Anvisning för dokumentstyrning i Norrbottens läns landsting Styrande dokument Regeldokument Anvisning Sida 1 (8) Anvisning för dokumentstyrning i Norrbottens läns landsting MATS BRÄNNSTRÖM Sida 2 (8) Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning... 3 Lagrum och

Läs mer

VIS Etapp 3 Releasenoteringar

VIS Etapp 3 Releasenoteringar VIS Etapp 3 Releasenoteringar Releasens förändringar Åtgärdade avvikelser Kända avvikelser Övriga noteringar Release 3.7 NOTERA Informationen I detta dokument kan ändras utan förvarning och ska inte ses

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Strukturträdet 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Hemsida 4 Redigerarläge 5 Vanliga fel 5 Strukturträdet 6 Redigera innehåll på sida 6 Lägg till undersidor 7 Navigera mellan

Läs mer

Office 365. Skapa och administrera dokumentbibliotek

Office 365. Skapa och administrera dokumentbibliotek Office 365 Skapa och administrera dokumentbibliotek Innehåll Skapa och administrera dokumentbibliotek... 3 Skapa... 3 Administrera... 5 Ta bort dokumentbibliotek... 6 Döpa om... 7 Snabbstart... 8 Skapa

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Aktivitet 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om aktivitet 4 Ny aktivitet 5 Aktivitet 6 Allmänt 6 Datum och tid 6 Upprepning 7 Ta bort deltagare 9 Skicka ut en kallelse

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

Synkronisera projekt med SharePoint

Synkronisera projekt med SharePoint Synkronisera projekt med SharePoint Du kan synkronisera ett lokalt projekt med ett SharePoint-bibliotek. För att det ska fungera måste du först ha lagt upp en anslutning till SharePoint i Chaos desktop,

Läs mer

Forskningsmaterial, förvaring på SÄS

Forskningsmaterial, förvaring på SÄS 2018-02-07 29310 1 (5) Sammanfattning För att tydliggöra hur forskningsmaterial ska förvaras på SÄS har forskningsenheten tagit fram en rutin för förvaring av forskningsmaterial. Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Manual Ledningssystemet Edda

Manual Ledningssystemet Edda 1 (15) Manual Ledningssystemet Edda Innehåll 1 Syfte... 2 2 Ansvar och Befogenheter... 2 3 Beskrivning av Ledningssystemet... 2 3.1 Vilka dokument ska finnas i Edda?... 2 3.2 Hitta och läsa dokument...

Läs mer

Rutinbeskrivning. Utsökning av funktion System: Primula Web Delsystem: Funktion Version nr: 0.1

Rutinbeskrivning. Utsökning av funktion System: Primula Web Delsystem: Funktion Version nr: 0.1 2017-06-07 Rutinbeskrivning Utsökning av funktion : : nr: Dokumenthantering Detta dokument är aktuellt vid aktuellt datum då dokumentet producerades eller uppdaterades. Revisionshistorik Dokumentet har

Läs mer

Introduktion av Quality Works 2.4

Introduktion av Quality Works 2.4 Introduktion av Quality Works 2.4 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

Lathund - Redaktörer

Lathund - Redaktörer Lathund - Redaktörer 1. Logga in sid 3 2. Ladda upp/publicera dokument...sid 4-6 2.1 Att lägga till ett dokument...sid 5 2.2 Var publiceras mitt dokument...sid 6 3. Jobba i befintligt dokument...sid 7

Läs mer

Vanliga frågor gällande Meddix SIP - öppenvård

Vanliga frågor gällande Meddix SIP - öppenvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Hälso och sjukvårdensledningens 1.0 6 administrativa enhet Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Annika Lind Annika Lind

Läs mer

Kom igång med BaTMan. för. Publik användare och Infosökare liten

Kom igång med BaTMan. för. Publik användare och Infosökare liten Trafikverket 2016-12-20 BaTMan Kom igång med BaTMan för Publik användare och Infosökare liten batman.trafikverket.se Sidan 1 av 10 Innehållsförteckning Innehåll 1 - Att söka information... 3 1,1 - Hur

Läs mer

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Joint Collaboration AS Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Telefon +46 (0)8-28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org. nr. 556565-2590 Dokumentet

Läs mer

Introduktion av Quality Works 3.0

Introduktion av Quality Works 3.0 Introduktion av Quality Works 3.0 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

Dokumenthantering för RA-dokument

Dokumenthantering för RA-dokument Dokumenthantering för RA-dokument 1 (23) Innehåll 1. Syfte... 3 2. Övergripande RA-, TKA- och GBP-info... 3 2.1 RA... 3 2.2 TKA... 3 2.3 GBP... 3 3. Uppdateringsfrekvens för RA-dokument... 3 4. Dokumenthantering

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Kanslichef - Tillsvidare

Kanslichef - Tillsvidare Riktlinjer för personuppgifter Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Riktlinjer för personuppgifter Riktlinje 2008-05-26 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad

Läs mer

Riktlinjer vid användning av e-post i

Riktlinjer vid användning av e-post i 1(9) Status på dokument: Version: Dokument dnr Slutversion 2015-12-17 1.0 Dnr RS 3069-2014 Dokumenttyp: Dokument namn: Övergripande dokument: Regional riktlinje Riktlinjer vid användning av e-post i Västra

Läs mer

Riktlinje för användning av e-post, kalender och snabbmeddelanden

Riktlinje för användning av e-post, kalender och snabbmeddelanden Riktlinje för användning av e-post, kalender och snabbmeddelanden Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Annbritt Ulfgren Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Riktlinje för användning av e-post, kalender

Läs mer

Riktlinjer för bevarande och gallring av forskningshandlingar vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för bevarande och gallring av forskningshandlingar vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 379-10 Riktlinjer för bevarande och gallring av forskningshandlingar vid Högskolan i Borås Med stöd av 4 kap. 6 rektors organisations- och beslutsordning (ROB) beslutar

Läs mer

Lathund för att storstäda i närarkiv och arbetsrum

Lathund för att storstäda i närarkiv och arbetsrum Lathund för att storstäda i närarkiv och arbetsrum 1. Om dokumentet Det här dokumentet är till för dig som är arkivombud eller hanterar handlingar på papper i ditt arbete. Det handlar om att städa upp

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Nationellt kliniskt kunskapsstöd

Nationellt kliniskt kunskapsstöd Nationellt kliniskt kunskapsstöd Flera år tillbaka inom Landstinget Sörmland har behovet av Sörmland Fakta aktualiserats av främst primärvårdens läkargrupp Beredning har skett genom : PrimUS (Primärvårdens

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 TERMINOLOGI I Polopoly används ett antal grundläggande begrepp för publicering och hantering av information, eller innehåll som det också benämns. Nedan följer en kort genomgång av denna grundläggande

Läs mer

Gallring av digitala handlingar

Gallring av digitala handlingar Datum 2002-09-13 Version från IT 1.0 Kommunkansliet Gallring av digitala handlingar 1. Offentlighetslagstiftningen och digitala handlingar Hörnpelarna i det regelverk som styr hanteringen av allmänna handlingar

Läs mer

Policy för hantering av personuppgifter

Policy för hantering av personuppgifter Policy för hantering av personuppgifter Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunstyrelsen Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Policy för hantering av personuppgifter Beslutsdatum: 2013-10-15 Dokumentansvarig

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR SIGTUNA KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR SIGTUNA KOMMUN ARKIVREGLEMENTE FÖR SIGTUNA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige den 2018-05-24, 72 Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel (vxl) 08-591 260 00 Fax 08-591 260 36 sigtuna.kommun@sigtuna.se www.sigtuna.se Dokumentnamn

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Hantering av samverkansdokument i Uppsala län

Hantering av samverkansdokument i Uppsala län ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Länets samtliga kommuner Region Uppsala: Samtliga hälso- och sjukvårdsförvaltningar Fastställt av: Redaktionsrådet Datum:2018-04-05 Innehåll Bakgrund...2 Syfte...2 Termer...2

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (19) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Handledning för uppsatsadministratörer

Handledning för uppsatsadministratörer Handledning för uppsatsadministratörer godkänna publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Från 31 augusti 2015 arkiveras alla uppsatser och examensarbeten elektroniskt via DiVA (HIG

Läs mer

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA MoKS Portal http://portal.moks.se I vår föreningsportal kan du som medlem enkelt rapportera in föreningens medlems- och arrangemangsstatistik, föreningsuppgifter, verksamhetsberättelse, årsmöteshandlingar,

Läs mer

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF

Lathund. Genomförandewebben. Diarienummer: IT. Gäller från: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2015-11-12 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint

Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint Guide 1 (5) Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint Välkommen att delta i MSB:s samarbetsytor! Här finns funktioner som Dokumenthantering - Versionshantering, arbetsflöden för granskning och

Läs mer

Riktlinjer för högskolegemensamma styrdokument

Riktlinjer för högskolegemensamma styrdokument RIKTLINJER Datum: 2018-01-08 Diarienummer: GIH 2018/1 Ersätter Dnr: 01-365/12 Handläggare: Birgitta Edenius Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-01-16 Giltighetstid: Tillsvidare Riktlinjer för högskolegemensamma

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER. Bakgrund. Syfte. Användning av sociala mediekanaler. Ansvar för publicering. Sida 1(5)

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER. Bakgrund. Syfte. Användning av sociala mediekanaler. Ansvar för publicering. Sida 1(5) Sida 1(5) RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER Bakgrund Sociala medier är ett samlingsnamn för digitala interaktiva medier som gör det möjligt för användare att både ta del av, skapa och dela innehåll. Det handlar

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

Lathund för att storstäda i mappar/filer

Lathund för att storstäda i mappar/filer DATUM 2018-06-26 DNR SARK.2018.145 Lathund för att storstäda i mappar/filer 1. Om dokumentet Det här dokumentet är till för dig som är anställd inom kommunen eller ett kommunalt bolag och som har tillgång

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för flykting- och invandrarverksamhet

Dokumenthanteringsplan för flykting- och invandrarverksamhet Dokumenthanteringsplan för flykting- och invandrarverksamhet Antagen: 2015-12-01. Dnr HN 2015/81 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Socialkontoret/Skolkontoret Kanslienheten Helena Edenborg

Läs mer

Frågor och svar WebCare

Frågor och svar WebCare Frågor och svar WebCare Detta dokument ger svar på en del vanliga frågor om WebCare och hur systemet används. Ytterligare info finns i dokumentet Funktionsbeskrivning som finns länkad från WebCare samt

Läs mer

Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet

Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet Listägarhandledning för listtjänst vid Uppsala universitet Listägarskap Privilegierad ägare Vanlig ägare Logga in i listhanteraren Skapa en e-postlista Administrera lista Redigera prenumeranter Redigera

Läs mer

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

In och utloggning. Hantering av anknutna. Systemstöd: UBW anknutna Process: Generell Delprocess: Version nr: 1.0

In och utloggning. Hantering av anknutna. Systemstöd: UBW anknutna Process: Generell Delprocess: Version nr: 1.0 Hantering av anknutna Systemstöd: UBW anknutna : : nr: Hantering av anknutna: 2 Dokumenthantering Detta dokument gäller från aktuellt datum då dokumentet producerades eller uppdaterades. Revisionshistorik

Läs mer

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ)

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamhet och daglig verksamhet Sida 0 (8) Vers. 2.0 Rev. 2018 Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll

Läs mer

Regler för dokument- och ärendehantering

Regler för dokument- och ärendehantering Regler för dokument- och ärendehantering Beslutad av KS 2014-03-25 27/2014 2014-02-26 2 (5) Innehållsförteckning Inledning... 3 Bakgrund... 3 1. Vad är en allmän handling?... 3 1.1 En allmän handling kan

Läs mer

Bevarande- och gallringsplan för information på webbplatser

Bevarande- och gallringsplan för information på webbplatser Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsarkivet Bevarande- och gallringsplan för information på webbplatser Gäller inom Stockholms läns landsting Dokumentägare: Landstingsarkivet, enheten Tillsyn och

Läs mer

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören.

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören. E K Manual för e-postprogram i Eda Skolor E-postprogrammet är ett sk webbaserat system, med möjlighet att skicka och läsa e-post från valfri dator som är ansluten till Internet. Vårt e-postsystem är tänkt

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad I denna serie har även utkommit Att planera, utföra och drifta arkivlokaler

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund ImageVault 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Imagevault 4 Ladda upp fil 5 Ladda upp fler än fyra bilder samtidigt 7 Snabbuppladda bildalbum 9 Beskrivning kortkommando via

Läs mer

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Stadsarkivet Dnr 9.0 7389/08 Sida 1 (8) 2016-03-17 POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Sida 2 (8) Innehåll POLICY... 1 FÖR E-ARKIV STOCKHOLM... 1 1. e-arkiv Stockholm en central resurs i stadens informationshantering...

Läs mer

Lathund Genomförandewebben

Lathund Genomförandewebben Diarienummer: IT Lathund Genomförandewebben Gäller från: 2018-11-26 Gäller för: Socialförvaltning omsorgspersonal ÄO/OF Fastställd av: Treserva resursperson Utarbetad av: Treserva resursperson Revideras

Läs mer

Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun

Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2016-xx-xx xx Innehållsförteckning 1. Tillämpningsområde...3 2. Syfte...3 3. Vad är arkiv?...3 4. Arkivansvar...3 5. Redovisning

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 2, 2013-02-26 INNEHÅLL INLEDNING... 3 1 MYNDIGHETENS ARKIVORGANISATION...

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER - ARKIVERA UPPSATSER/EXAMENSARBETEN I DiVA Bilden visar processen för hur uppsatser/examensarbeten ska hanteras. Den inringade aktiviteten beskrivs i den här manualen.

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Frågor och svar kring ny version av WebCare

Frågor och svar kring ny version av WebCare Version 1.5 Frågor och svar kring ny version av WebCare Detta dokument ger svar på en del vanliga frågor om WebCare och hur systemet används. Detta dokument gäller från den 14 november 2018. Ytterligare

Läs mer

Användarmanual för Centeped

Användarmanual för Centeped Användarmanual för Centeped Sid 1/12 Innehållsförteckning 1. Programstart...3 2. Systemkrav...3 3. Manual...3 4. Nyheter...3 5. Komma igång...3 5.1 Inloggning...3 5.2 Rollbeskrivning...4 5.3 Lokal administratör...4

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2013-06-01 Therese Odmar Mellon Instruktion fastställd 2.0 2014-05-16 Therese Odmar Mellon Instruktion

Läs mer

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra.

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Platon Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Grundbild Grundbild är den flik som syns när du startar ett nytt eller öppnar ett befintligt ärende. Här återfinns information

Läs mer

Instruktioner för Pecar e-plan. Innehållsförteckning. Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Inledning -så fungerar e-plan 2

Instruktioner för Pecar e-plan. Innehållsförteckning. Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Inledning -så fungerar e-plan 2 Instruktioner för Pecar e-plan Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Innehållsförteckning Inledning -så fungerar e-plan 2 Registrera konto 3 Hantera användarprofil 4 Skapa nytt projekt

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Beslut Dnr 2006-12-12 1896-2005 Landstingsstyrelsen Landstinget i Värmland 651 82 Karlstad (er beteckning LK/052693) Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut

Läs mer

Att dokumentera miljöledningsarbetet

Att dokumentera miljöledningsarbetet Att dokumentera miljöledningsarbetet 1. Syfte Syftet är att 1. beskriva hur dokument inom miljöledningssystemet upprättas, fastställs, publiceras arkiveras och slutligen avlägsnas. 2. beskriva layout och

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Sida 0 av 17 Version: 124 (EL) MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Beskrivning och instruktioner för Skyltsystemet. 2010-10-01 Jerntorget Sverige AB JERNTORGET SVERIGE AB BOX 256, 792 24 MORA TFN: 0250-141 00 FAX:

Läs mer

Lathund för uppsatsadministratörer

Lathund för uppsatsadministratörer Lathund för uppsatsadministratörer godkänn publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Det är nu möjligt att arkivera uppsatser digitalt i DiVA! Kontakta universitetsarkivet univark@uadm.uu.se

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version 15.4. Senast uppdaterad: 2015-11-18

Webforum. Nya funktioner i version 15.4. Senast uppdaterad: 2015-11-18 Webforum Nya funktioner i version 15.4 Senast uppdaterad: 2015-11-18 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Startsida... 5 Möjlighet att infoga länkar till mappar och dokument i Info... 5 Dokument...

Läs mer

Rutin för dokumenthantering inom Ladok3-projektet

Rutin för dokumenthantering inom Ladok3-projektet Rutin för dokumenthantering inom Ladok3-projektet Sida 2 av 13 Innehållsförteckning shistorik för dokumentet... 3 Syfte... 4 Dokumentarkiv... 4 Mappstruktur... 4 Dokumentmallar... 5 Namnsättningsstandard

Läs mer

Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen.

Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen. Fastställd av KS 120 Den 11 september 2001 Sida 1:1 Dessa riktlinjer utgör en del av kommunens Informations- och kommunikationsstrategi samt kommunens e-poststrategi och fastställs av Kommunstyrelsen.

Läs mer

Bevarande- och gallringsplan för forskningsmaterial

Bevarande- och gallringsplan för forskningsmaterial Bevarande- och gallringsplan för forskningsmaterial Birgitta Olsson Universitetsarkivarie Sid 2 (9) Den här bevarande- och gallringsplanen för Umeå universitetets forskningsverksamhet gäller med stöd av

Läs mer

Bevarande- och gallringsplan för information på webbplatser

Bevarande- och gallringsplan för information på webbplatser Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsarkivet Bevarande- och gallringsplan för information på webbplatser Gäller inom Stockholms läns landsting Dokumentägare: Landstingsarkivet, enheten Tillsyn och

Läs mer

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden...

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden... Innehållsförteckning Logga in... 3 Översikt/Dashboard... 4 Avvikande produkter... 4 Arbeten misslyckades... 4 Senaste gjorda... 4 Systemmeddelanden... 4 Användare... 6 Lägg till ny användare... 6 Redigera/radera

Läs mer

Textalk AB Krokslätts fabriker 12 431 37 Mölndal. Tel: 031 8729 20 Fax: 031 674894 info@textalk.se

Textalk AB Krokslätts fabriker 12 431 37 Mölndal. Tel: 031 8729 20 Fax: 031 674894 info@textalk.se Skapa professionell webbtidning på nolltid WebNews är ett system för Internetbaserade tidningar. Principen är enkel Du kan själv på nolltid skapa Din egen tidning direkt i Din webbläsare. WebNews är mycket

Läs mer

INSTRUKTIONSHANDBOK QUALITY WORKS 4.0

INSTRUKTIONSHANDBOK QUALITY WORKS 4.0 INSTRUKTIONSHANDBOK QUALITY WORKS 4.0 Andreas Adersjö KVALITETSGRUPPEN HÄSSLEHOLM AB Östergatan 17, 281 32 Hässleholm Tel 0451-837 15 1 Instruktionshandbok Quality Works 4.0 Handboken är tänkt att användas

Läs mer

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: SDF Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang... 4 Godkänna evenemang

Läs mer

Tyresö kommuns riktlinjer för hantering av e-post

Tyresö kommuns riktlinjer för hantering av e-post 1(8) Tyresö kommuns riktlinjer för hantering av e-post Sammanfattning: Vid användning av e-post gäller samma lagar och regler som för pappershandlingar när det gäller vad som är allmän handling samt registrering,

Läs mer

Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll

Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll Guide - intranät 2013 Sida 1 (18) 2013-08-01 Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll Vårt intranät är ett gemensamt arbetsverktyg som används av samtliga förvaltningar. Alla medarbetare

Läs mer

Reviderad: Handlingarna finns att söka/förvaras. Levereras till kommunarkiv. Nej Ordnas systematiskt Nej Gallras vid inaktualitet.

Reviderad: Handlingarna finns att söka/förvaras. Levereras till kommunarkiv. Nej Ordnas systematiskt Nej Gallras vid inaktualitet. Allmän administration Avskrifter, kopior, utdrag, dubbletter och överexemplar som inkomna endast för kännedom Nej Ordnas systematiskt Nej Gallras vid Delegationsbeslut Ja KS diarium Egenproducerat information,

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer LUVIT Composer LUVIT Composer är ett verktyg för att enkelt skapa snyggt innehåll direkt i LUVITs kurser. Verktyget innehåller designade mallar som du

Läs mer

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Dnr 9.0 7389/08 Vers. 4.0 Sida 1 (9) 2018-05-24 POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Sida 2 (9) Innehåll POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM... 1 1. e-arkiv Stockholm en central resurs i stadens informationshantering...

Läs mer

Doxcentral. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.9 2012-02-20

Doxcentral. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.9 2012-02-20 Doxcentral Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v..9 0-0-0 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och filer.

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Uppdaterad augusti 2017 Innehåll Föreningsregistret FRI... 3 Kontaktpersoner Nyköpings Arenor, Nyköpings kommun...

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

Användarmanual Kvalitetshandboken

Användarmanual Kvalitetshandboken Användarmanual Kvalitetshandboken Författare Carina Lundin Systemförvaltningsrådet Akademiska sjukhuset Reviderat 2012-04-05 Titti Hamström Innehåll SID Inledning 3 Hitta till och i Kvalitetshandboken

Läs mer

Manual HSB Webb brf FUNKTIONERNA PÅ PUBLICERINGSSYSTEMETS STARTSIDA

Manual HSB Webb brf FUNKTIONERNA PÅ PUBLICERINGSSYSTEMETS STARTSIDA PUBLICERINGSSYSTEMET När du loggat in dig i HSB webb och klickar på någon knapp för att redigera innehållet kommer du in i publiceringssystemet. Härifrån kan du administrera dina webbsidor. Om du loggar

Läs mer