Dnr: Samrådsredogörelse DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN 1(8)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2013-12-02 Dnr: 2012-0558-208. Samrådsredogörelse DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN 1(8)"

Transkript

1 Dnr: Samrådsredogörelse DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN 1(8)

2 Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och genomförandebeskrivning -Behovsbedömning -Samrådsredogörelse PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Samhällsbyggnadssektorn fick den i uppdrag av Samhällsbyggnadsutskottet att upprätta detaljplan för kvarteret Lunden samt del av Stocksnäs 1:1 med syfte att säkerställa markanvändningen för främst bostadsändamål men även i viss mån utbildning. PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande enligt PBL 2010:900 Yttranden utan erinran 1. Polismyndigheten i Jönköpings län Håkan Lindqvist 2. Lantmäteriet Samuel Norrlin 3. Trafikverket Tanja Jevtic 4. Eksjö Energi Richard Palmgren 2(8)

3 Yttranden med erinran 5. Länsstyrelsen, Miljö- och samhällsbyggnadsavdelningen Karin Nilsson Kommentar: Plan- och genomförandebeskrivningen samt plankartan kompletteras enligt ovanstående. Exploateringsavtal mellan Eksjö kommun och Landstinget håller på att upprättas. I detta kommer att skrivas in att Landstinget som tilltänkt fastighetsägare av del av planområdet som avses för parkering och trafikändamål, ska säkerställa att dagvatten transporteras norrut till befintliga diken. 6. Fastighetsägare Lars Ekdahl Jag äger fastigheten Tumstocken 10, efter att gått igenom föreslagna planer vill jag framföra följande synpunkter. Generell åsikt från mig är att området ges en helt ny karaktär som inte motsvarar den omsorg som annars genomsyrar stadsplaneringen i Eksjö. Exempel på hur detta skapar mindre attraktiva bostadsområde torde inte vara svårt att hitta. Boende söker i allmänhet marknära lägenheter. Jag har svårt att tänka mig att någon boende i och runt området ser detta som något positivt. Trafikgenomströmningen kommer naturligtvis att öka, med ökat antal hyresgäster och besökande. Tillfälliga parkeringar på Stocksnäsvägen utgör i dagsläget ett trafikhinder, men i en liten omfattning. Jag har inte haft behov av att ifrågasätta trafikregler för Hagvägen, men denna aktualiseras ju självklart, vad gäller parkering. 3(8)

4 Vad också gäller denna gata är gräsbeläggningen på båda sidor. Den sköts av kommunen, men som boende och i mina ögon en del av intrycket av min fastighet, klipps gräset med för långa intervaller. Därför klipper vi fastighetsägare gräset på Hagvägen. Ser ju därför med fasa parkerade bilar framför fastigheten utan att kunna sköta gräsklippning. Vill avsluta med följande reflektion: Kan tyckas märkligt att man inom en relativt kort tidsperiod, river våningar i Grevhagen, för att sedan bygga på våningar i Stocksnäsområdet, där balans råder i trafikgenomströmning och boende i och runt området. Med Vänlig hälsning Lars Ekdahl Stocksnäsvägen 10 Kommentar: Den möjlighet att bygga på befintliga hus med ytterligare våningar, som detaljplanen tillskapar, ligger i linje med kommunens översiktsplan, som bland annat syftar till att bostadsbebyggelsen ska förtätas. En sådan inriktning ställer totalt sett lägre krav på transporter än utbyggnad i perifera lägen. Dessutom innebär det att befintlig infrastruktur nyttjas så långt som möjligt. Eksjö kommun tillämpar parkeringsnormen 0,8 p-platser per lägenhet vilket innebär att fastighetsägaren måste kunna presentera tillfredställande parkeringslösningar i enlighet med normen innan bygglov kan ges för en utökning av antalet lägenheter. Frågan om var man får parkera på allmän platsmark regleras genom lokala trafikföreskrifter, inte i detaljplan. Synpunkter gällande skötsel, vilka inte är frågor som regleras i detaljplan, tilldelas Eksjö Energi, som svarar för gatuverksamheten samt kommunens parkavdelning. 7. Fastighetsägare Willis Josefsson Synpunkter: Under rubrik Miljöpåverkan/Landskaps-och stadsbild, bör avskärmningen komma samtliga fastigheter till del utmed Västanågatan. Hälsoeffekter/Ljus, föreslås att sådan vegetation används ända fram till befintlig infart till parkeringen. /Otrygghet, om befintlig tillfart till parkeringen skall behållas, är det nödvändigt med en genomtänkt lösning av gångstråk. En markerad övergång från Sjukhus-sidan direkt till andra sidan Västanågatan skulle tillsammans med god belysning lösa problemet. Om all gångtrafik skall passera där, är det helt nödvändigt. Det är också viktigt att belysningen är tillräcklig på själva parkeringen.(landstingets problem). Willis Josefsson. Tallvägen 11. 4(8)

5 Kommentar: Eksjö kommun har ansvaret för att trygga de oskyddade trafikanternas säkerhet. Ett principförslag ska visa på lämpliga åtgärder och presenteras i plan- och genomförandebeskrivningen. 8. Fastighetsägare Pierre Persson Hej mitt namn är Pierre Persson boendes på granen 20 jag fick detaljplanen för stocknäs idag Och kan säga att jag invänder direkt, förra gången de byggdes ut tyckte jag det kom väldigt nära min tomt, Vill inte se en parkering när jag blickar ut från mitt kök anser också att värdet på huset kommer minska Då jag personligen aldrig skulle skaffat hus när det ända man ser är en parkering Såg att ni ville ha lite vegetation mellan väg och parkeringen anser att de kommer aldrig hålla dessvärre jag kommer få strålkastare mot mitt hus o rakt in i mitt kök o vardagsrum Om vi för igenom erat förslag betyder det att ja måste flytta och troligen sälja till underpris för vem i hela värden till se en grå stor parkeringsruta? Eftersom det berör lägenheterna i stocknäs så tycker jag ni ska bygga där ni planerar att ha natur det vill säga norr ut och inte väster ut Däremot gillar jag idén om att göra genomfart förbjuden då det är väldigt mycket trafik utanför och vissa tror de utövar rally då de ofta hörs varvande motorer mellan fart guppen o gärna då på kvällen som även det blir ett irritations moment när man ska sova. Men som sagt att utöka parkeringen mot Volvo är ja extremt emot /Pierre på granen 20 Kommentar: Parkeringssituationen kring sjukhuset måste förändras. I samband med den nybyggnation som landstinget beslutat förändras förutsättningarna för parkering. Under ett antal år framöver kommer huvudentrén att vara på den västra sidan av sjukhuset (nuvarande entré till förlossning mm). Därför behövs fler parkeringsplatser i det aktuella området. Det bedöms inte möjligt att tillgodose behovet av ytterligare bilparkering på någon annan plats. Den största anledningen till att parkering läggs i väst-/ östlig riktning är för att skapa möjlighet för ytterligare en anslutningspunkt och på så sätt kan trafiken delas upp. Hade parkeringen lagts i nord-/ sydlig riktning hade endast en infart kunnat användas och trafiksituationen vid krysset Tallvägen-Västanågatan hade blivit ännu mer svårhanterlig. Detaljplanen beskriver särskilt vikten av att parkeringen i sig eller den trafik som vistas där inte får bidra till störande ljus för omkringliggande fastigheter. I de lägen där strålkastarljus förväntas ha en störande effekt måste särskilt bländningsskydd anordnas utöver naturområdet. Information kring avtal som styrker detta ska tillföras plan- och genomförandebeskrivningen. Plankartan innehåller planbestämmelsen m 2 som styrker ovanstående argumentation. Västanågatan görs till återvändsgata för att de boende inte ska störas av ökad biltrafik till och från parkeringen. 5(8)

6 9. Fastighetsägare Håkan Lund, Ella Lund Hej, framför härmed ett yttrande angående ny detaljplan för Stocksnäsområdet i Eksjö. Som boende och ägare av villa i Stocksnäs så tycker vi det är mycket negativt om fler våningar skulle byggas på befintlig bebyggelse i Linjalen. Det skulle få konsekvenser för oss och vårt boende pga sämre utsikt o mindre solljus. Även ekonomiskt skulle det få konsekvenser eftersom huset skulle bli mindre värt. Även trafiken skulle öka på Stocksnäsvägen pga av fler lägenheter och detta skulle också påverka vårt boende negativt pga t ex buller och avgaser. Eftersom vi har småbarn är det heller inte bra att trafiken ökar, miljön blir då ännu mindre trygg. Trafiken på Stocksnäsvägen är alldeles för stor redan idag. Eftersom sjukhusparkeringen utökas och sjukhusets huvudentré flyttas till Tallvägen så kommer trafiken på Stocksnäsvägen öka ytterligare. I detaljplanen framgår vilka åtgärder man ska göra på Västanågatan, den stängs för genomfartstrafik. Stocksnäsvägen verkar dock vara bortglömd. Vilka åtgärder är tänkta på Stocksnäsvägen? Sammanfattningsvis har vi två förslag: - Eksjöbostäder bör fokusera på att bygga lägenheter på nya områden t ex Lunden och på områden som redan har bebyggelse med 3-4 våningar. I Stocksnäs passar inte sådan bebyggelse eftersom här finns villabebyggelse. - Förbättra trafiksituationen på Stocksnäsvägen pga ökad trafik eftersom sjukhusparkeringen utökas och sjukhusets huvudentré flyttas. En åtgärd som ska göras är den som nämns i checklista för miljöbedömning, nämligen att trafiken leds om utanför bostadsområdena. Andra åtgärder som ska göras är hastighetssänkande åtgärder, dels för att få ned hastigheten och dels för att begränsa användandet av Stocksnäsvägen som genomfartsgata. Skyltning bör göras så att tung trafik begränsas(förbud mot lastbil med släp). Vi tar tacksamt emot vidare information angående detta ärende. Med vänlig hälsning Håkan och Ella Lund Stocksnäsvägen 4, Eksjö Kommentar: Efter solstudier ska våningsantalet begränsas till två våningar inom Stocksnäsområdet med undantag från de befintliga huskroppar som ligger längst åt väster(stocksnäsvägen 3A-D, 9 A-D, 15 A-D, 21A-D samt de norra husen inom varje gårdsstruktur (Stocksnäsvägen 5A-E, 11A-J, 23A-J) där fyra våningar ska tillåtas med ett undantag (Stocksnäsvägen 17A-F). Solstudien visar att fastigheterna öster om Stocksnäsvägen inte påverkas av en högre höjd på ovan nämnda huskroppar. Stocksnäsvägen anses inte som ett primärstråk till sjukhuset och den förväntade ökningen av trafik från den källan anses begränsad. Detaljplanen medger inget hinder att genomföra 6(8)

7 hastighetsdämpandeåtgärder eller förbud mot tung trafik. Innan sådana lösningar övervägs måste trafiksituationen analyseras ytterligare. Inga befintliga mätningar tyder på att Stocksnäsvägen skulle vara en särskilt utsatt sträcka. Se även svar under punkt Räddningstjänsten Eksjö kommun Micael Carlsson Kommentar: Plan- och genomförandebeskrivningen kompletteras med information enligt ovanstående. 7(8)

8 Förslag till beslut: Jag föreslår att samhällsbyggnadsutskottet beslutar att tillstryka de kompletteringar och justeringar som angetts i kommentarerna och att godkänna samrådsredogörelsen som ett underlag för justeringar av detaljplaneförslaget I tjänsten Mikael Klaesson Planarkitekt Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadssektorn 8(8)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-03 Rev.2014-03-12 Dnr 2013-0060-208 Samrådsredogörelse Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-12 Detaljplan för Moväntaområdet, Hult 1(9) Eksjö kommun, Jönköpings län Planhandlingen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2014-12-23 Dnr: 2012-0474-204 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(8) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV. PORTALEN, FASTIGHETEN PORTALEN 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR KV. PORTALEN, FASTIGHETEN PORTALEN 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2015-000172 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR KV. PORTALEN, FASTIGHETEN PORTALEN 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(7) PLAN-

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2014-0331 Illustration: White arkitekter BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. SAMRÅDSHANDLING 1(7) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2013-10-15 Dnr: 2012-0558-203 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STOCKSNÄSOMRÅDET I EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(5) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING. Detaljplan för MALGHULT 2:93 m.fl. fastigheter Kristdala, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret 2009-02-20

UTSTÄLLNINGSHANDLING. Detaljplan för MALGHULT 2:93 m.fl. fastigheter Kristdala, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret 2009-02-20 Detaljplan för MALGHULT 2:93 m.fl. fastigheter Kristdala, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret 2009-02-20 PLANBESKRIVNING Uppdragsbeslut 2007-08-22 Samrådsbeslut 2009-03-11 Utställningsbeslut

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER Samrådsredogörelse Samråd har ägt rum för detaljplan del av Myråsen 1:1 och Myrängen 1, mellan den 17 november t.o.m. den 15 december 2017. Planhandlingar har sänds ut till berörda fastighetsägare samt

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ Datum Datum Dnr 2015-10-08 KS 0466/14 Samhällsutvecklingsförvaltningen Plan och Bygg DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Tillägg till plankarta

Läs mer

Del av Slagsta 1:13 och 3:1

Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-08-22 SBN/2016:82 3.13 Planavdelningen Anna Ekwall, 016-710 10 21 Detaljplan för Del av Slagsta 1:13 och 3:1 Måsta

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2013-12-20 PBN 2013-000745 018-727 47 52 Detaljplan för Norby 53:11 och Norby 53:4 Tillägg till gällande detaljplan för Norby,

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet

Markören 16. Detaljplan för fastigheten. i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Dnr KS 55/2008 Detaljplan för fastigheten Markören 16 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Kommunkansliet Upprättad 2008-05-15 Antagen 2008-06-03 Laga kraft 2008-06-26 2 (5) Dnr

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Ändring av detaljplan för Sömmaren 3, Ronneby kommun

Ändring av detaljplan för Sömmaren 3, Ronneby kommun Ändring av detaljplan för Sömmaren 3, Ronneby kommun Blekinge län Läsanvisning Röd text - förslag på ändringar Svart text befintlig text från gamla planbeskrivningen Överstruken text text från gamla planbeskrivningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sida Antagendeshandling 1(6) Datum 2006-11-20 Referens Planbeskrivning DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län E-post Organisationsnr KRISTINEHAMNS KOMMUN

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Tutstad 1:67 m.fl. (Reningsverk Sysslebäck)

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Tutstad 1:67 m.fl. (Reningsverk Sysslebäck) Datum Diarienummer 2012-10-16 MBR 2007.1066.214 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Tutstad 1:67 m.fl. (Reningsverk Sysslebäck) Aktuell plan: Berörda fastigheter: Markägare:

Läs mer

Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun

Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun Detaljplan för Väghyveln 9 m.fl. UTÖKAD ANVÄNDNING FÖR PALMCRANTZSKOLAN Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1813/2011 Dnr planmodul: P 11/0028 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Del av Storegården 1:1, Eksjö stad

PLANBESKRIVNING. Del av Storegården 1:1, Eksjö stad 2011-06-08 Antagandehandling 2011-0094-403 PLANBESKRIVNING Del av Storegården 1:1, Eksjö stad Eksjö kommun, Jönköpings län 1(6) PLANBESKRIVNING Beslut Samhällsbyggnadsutskottet beslutade 2010-02-10 att

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken

Planhandling. Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Dnr. MBN 2011-0596 Version Plannr. V4 D2032 Planhandling Detaljplan för Bergsviken Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Webbadress

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 018-727 47 64 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 OCH 50:2 HAMMARÖ KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 OCH 50:2 HAMMARÖ KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 OCH 50:2 HAMMARÖ KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN HAMMARÖ KOMMUN / Mark o Plan 2010-11-10 ANTAGEN AV KS 2010-11-30 LAGA KRAFT 2010-12-21 1 DETALJPLAN FÖR DEL AV MÖRMON 5:33 och 50:2

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Sida 1 (6) 2019-06-11 Handläggare Sebastian Rigi Telefon: 085082203843 Till stadsdelsnämnd 2019-08-29 Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson 040-43 91 56 mona.svensson@burlov.se Datum Diarienummer 2012-09-21 KS/2012:80-214 1 (1) Lagakraftbevis för detaljplan nr 237, infart till

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige.

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige. Detaljplan Södra Otterbäcken, Gullspångs kommun, Västra Götaland SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Detaljplanen syftar till att skapa förutsättningar för byggandet av bostäder samt utveckling

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Program SKÄRPIPLÄRKAN 1 (Sandsbro centrum)

Program SKÄRPIPLÄRKAN 1 (Sandsbro centrum) Program SKÄRPIPLÄRKAN 1 (Sandsbro centrum) Nya ägare till Sandsbro centrum vill utveckla området genom att bl.a. riva en del av befintlig byggnad och bygga ett nytt bostadshus. Mellan 20-25 nya lägenheter

Läs mer

Detaljplan för Vårlöken 1

Detaljplan för Vårlöken 1 SAMRÅDSHANDLING 2016-09-14 Dnr: 2016-000467 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Vårlöken 1 Samrådshandling 1(6) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar: Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Planhandling Datum: 2009-10-19 rev 2009-11-09 Diarienummer: 0565/09 (FIIa 5053) Distrikt Norr, Plangruppen Anders Svensson Telefon: 031-368 16 96 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334, KROKOMSPORTEN KROKOMS KOMMUN

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334, KROKOMSPORTEN KROKOMS KOMMUN Antagandehandling PLANBESKRIVNING Följande gäller inom området för planändringen: Underliggande detaljplan, Detaljplan för del av Kälen 5:1 och 5:5 m fl, KROKOMSPORTEN, Krokoms kommun, antagen 2000-06-27,

Läs mer

Detaljplan för Ljungbyhed 14:1, del av i Klippans kommun, Skåne län

Detaljplan för Ljungbyhed 14:1, del av i Klippans kommun, Skåne län Datum 2013-10-03 PLAN- OCH BYGGKONTORET Länsstyrelsen i Skåne län Samhällsbyggnad Planfunktionen 205 15 MALMÖ Lantmäteriet i Vänersborg Ingrid Lundvall Box 1111 462 28 Vänersborg Detaljplan för Ljungbyhed

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer