Klockan 18:00 20:08, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klockan 18:00 20:08, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 oktober 2017 KFN-2017/19 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 10 oktober 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00 20:08, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge Ledamöter Frånvarande följande paragrafer Tjänstgörande ersättare Vibeke Bildt (L), Ordförande Peter Höög (M), 1:e vice ordförande Åke Wickberg (MP), 2:e vice ordförande Diana Molinsky (M) Bengt Dahnell (M) Samtiga Erik Holmberg (M) Margareta Hedström (C) 4-11 Andreas Lindgren (M) Jolanta Szutkiewicz (DP) 4-11 Tove Madsen (L) Bo Adolfsson (SD) Tua Myhrman (S) Stefan Lindbom (S) Eeva Laine (S) Rasmus Lenefors (S) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Andreas Lindgren (M) 1-3, Tove Madsen (L) 1-3, Dennis Åström Ullström (KD), Michael Hagström (S), Siv Jönsson (S), Folke Tysk (S) Övriga närvarande Utses att justera Se nästa sida Bo Adolfsson Justeringens tid er 1-11 Underskrifter Anna Falk Sekreterare Vibeke Bildt Ordförande Bo Adolfsson Justerande Utdragsbestyrkande:

2 2 (16) Kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 10 oktober 2017 Övriga närvarande Anneli Fällman, förvaltningsdirektör Nick Johnson-Jones, verksamhetschef konst och bibliotek Annika Press, administrativ chef Linda Örneblad, verksamhetsansvarig idrott och anläggning Anna-Maria Bergman, verksamhetsansvarig ungdom Elisabet Dunder, ekonomiansvarig Serdar Korkmaz, utvecklingsledare

3 3 (16) BEVIS om justering av Kultur- och fritidsnämnden protokoll Justeringen har anslagits på kommunens anslagstavla Kultur- och fritidsnämnden har sammanträtt den 10 oktober 2017 Protokollet har justerats den 13 oktober 2017 Anslaget sattes upp den 16 oktober 2017 Anslaget tas ner den 2 november 2017 Den som vill överklaga ett beslut måste göra det senast den 1 november 2017 Den som vill läsa protokollet kan kontakta Protokollet finns också att läsa på kommunens webbplats Registrator, kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift

4 4 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Godkännande av föredragningslista Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner föredragningslistan med följande tillägg: Nytt ärende: Punkt 9 1/2 - Val av ny ledamot till priskommittén för ideella insatser.

5 5 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober a Information från förvaltningen Förvaltningsdirektör Anneli Fällman informerar om att hon har börjat skicka ut ett nyhetsbrev till samtlig personal i förvaltningen. Anneli berättar om de delar av nyhetsbrevet som kan vara av intresse för nämnden: Sommarlovet Under sommaren genomfördes ett antal lovaktiviteter som finansierades av MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor). Huddinge fick kronor. Mobil fritidsgård I juli togs ett helt nytt koncept fram på Huddinges mötesplatser för unga. Under varje morgon packade fritidsledare från Vårby ungdom, Ungzon i Flemingsberg och Panncentralen i Visättra en bil full med bollar, kubb, grillar, fiskespön och sökte upp ungdomar i kommunen. Parksommar Under sommaren har det varit ett flertal kostnadsfria evenemang i Sjödalsparken och Storparksparken. Invigning av Stuvstahallen och Fleminghallen Nyligen invigdes våra toppmoderna idrottsanläggningar Fleminghallen och Stuvstahallen. Meröppet på Segeltorps bibliotek 15 juni 2017 och en bit in på hösten 2017 byggs Segeltorps bibliotek om och anpassas till att bli ett meröppet bibliotek. Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Utställningar på Fullersta gård 19 augusti invigdes en av höstens utställningar Dagarna går med konstnären Oskar Korsár på Fullersta gård. 11 november är det vernissage för utställningen If Seeing is believing på Fullersta Gård.

6 6 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober b Meningsfull fritid för unga med NPF-diagnos Under det senaste året har förvaltningen arbetat med projektet Idrott för alla som syftar till att öka kunskapen om idrottande bland unga med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Höstlov/läslov Vecka 44 är det dags för höstlovet eller läslovet som det också kallas. Det kommer bland annat bli en skriv- och läsverkstad tillsammans med författaren Mats Wänblad. Huddingehallen och Rådsparken kommer att erbjuda lovsaktiviteter med fritidsinriktning. Öppen kulturskola Under hela hösten erbjuder Kulturskolan Huddinge gratis undervisning i musik, teater och instrumenten som fiol, saz, flöjt, djembe och darbuka. Undervisningen är riktad till barn år i Flemingsberg och Vårby. Utställning av barn i Vårby 29 september invigs höstens utställning på Vårby bibliotek med barnkonsten, Som moln på himlen, där konstverkstadens verk av barn och unga ställs ut. Ungdomar möter politiker Open space är en del av årets demokratidagar där ungdomar år får möjlighet att skapa en dialog med kommunens politiker. Open space är ett samarbete mellan kommunstyrelsens förvaltning och kultur- och fritidsförvaltningen. Fira Finland 100 år! I år firar Finland 100 år som självständig stat, det vill vi såklart fira! Huddinge är ett finskt förvaltningsområde. Kultur- och fritidsförvaltningen har och kommer att uppmärksamma jubiléet på olika sätt under året. Ny service för föreningar 20 september öppnade kommunen kontorsservice för föreningar på huvudbibliotekets bottenplan. Här finns två kontorsrum, ett mindre grupprum och tillgång till datorer, kopiator, scanner och skrivare. Tjänsterna är kostnadsfria och tillgängliga för allmännyttiga, ideella föreningar i Huddinge som har betalat den årliga administrationsavgiften till kommunen. Ny webbplats för Huddingehallen Nu har Huddingehallens webbplats fått ett nytt utseende.

7 7 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober c Anna-Maria Bergman, verksamhetsansvarig ungdom, pratar om ungdomsperspektiv 2030 och hur det är att vara ung idag. Nämnden tackar Anna Maria. Rasmus Lenefors (S) ställde en fråga på arbetsutskottet om Fleminghallen och uthyrning av plan 4. Anneli Fällman, förvaltningsdirektör, berättar att en konsult är upphandlad för att hjälpa till med att hitta hyresgäster till lokalen.

8 8 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Information - Arbetsmiljörapport Annika Press redovisar arbetsmiljörapporten för kultur- och fritidsnämnden. Enligt AFS 2001:1, Systematiskt arbetsmiljöarbete, ska arbetsgivaren varje år göra en uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet, den ska dokumenteras skriftligt. Denna uppföljning sker på samtliga nivåer i kommunen från enhet till förvaltningsövergripande. Syftet med arbetsmiljörapporten är att rapportera resultat av arbetsmiljöarbetet till överordnad chef för att möjliggöra för respektive chef att kunna bedöma om arbetsmiljöarbetet överensstämmer med givna krav. Överläggning I ärendet yttrar sig Rasmus Lenefors (S), Michael Hagström (S), Andreas Lindgren (M), Nick Johnson-Jones, verksamhetsansvarig konst och bibliotek, Peter Höög (M), Dennis Åström Ullström (KD), Folke Tysk (S), Vibeke Bildt (L), Tua Myhrman (S), Bo Adolfsson (SD), Stefan Lindbom (S), Anneli Fällman, förvaltningsdirektör samt Linda Örneblad, verksamhetsansvarig idrott och anläggning. Protokollsanteckningar Rasmus Lenefors (S), Tua Myhrman (S), Stefan Lindbom (S), Eeva Laine (S) samt Åke Wickberg (MP) anmäler protokollsanteckning.

9 Huddinge kommun Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLLSANTECKNING Ärende 3: Arbetsmiljörapport för kultur- och fritidsnämnden 2017 Kommunens personal är vår viktigaste resurs. Utan dem stannar verksamheten. Huddinge kommun ska därför ha höga ambitioner för arbetsmiljön inom all verksamhet och för samtliga anställda. Personalen ska känna delaktighet och inflytande men också grundläggande faktorer som att de är anställda på en trygg och säker arbetsplats. Arbetsmiljörapporten för kultur- och fritidsnämnden 2017 utgör en god redogörelse för hur det är ställt med arbetsmiljön inom kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet. Det finns flera positiva aspekter att lyfta fram, bl.a. att övertidsarbetet ligger på en låg nivå och att samtliga verksamheter har genomfört arbetsmiljöronder i enlighet med kommunens årshjul för arbetsmiljöarbetet. Det finns dock även bekymmersamma aspekter som behöver åtgärdas. Vi ser med oro på det höga antalet tillbud inom Konst och bibliotek, och inte minst rapporterna om hot och våld på flera av kommunens bibliotek. Denna bild bekräftades under nämndsammanträdet 10 oktober då det från förvaltningen konstaterades att det sker incidenter på biblioteken i princip dagligen. Vi känner en stor tilltro till kultur- och fritidsförvaltningens arbete för att stävja ordningsproblemen, säkra en trygg arbetsmiljö för kommunens bibliotekspersonal och för att kommunens bibliotek ska präglas av en lugn och positiv atmosfär. Vi vill samtidigt understryka vikten av att all personal erbjuds utbildning gällande bemötande och hot- och våld, enligt plan, samt att nämnden får kontinuerlig uppföljning kring det viktiga arbetet med att säkra tryggheten på kommunens bibliotek. För Socialdemokraterna Rasmus Lenefors För Miljöpartiet Åke Wickberg

10 9 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Information - Rapport om kommunens behov av simhallar Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner rapporten. Ärendet De simhallar som finns i Huddinge idag är samtliga i behov av renovering. Detta i kombination med att kommunens befolkning idag är betydligt större än när hallarna byggdes och att befolkningsmängden i kommunen kommer att öka kraftigt gör att behoven är större än dagens anläggningar kan möta. I Kultur- och fritidsnämndens lokalförsörjningsplan för , KFN- 2016/225, beskrivs behovet av simhallar. I planen föreslår Kultur och fritidsnämnden att planering för en ny simhall påbörjas med en plan att stå färdig 2022 i Flemingsberg. Rapporten är uppdelad i två delar. Första delen beskriver behovet av antalet simhallar i ett växande Huddinge på längre sikt, samt ett första resonemang kring placering och utformning av en nyproduktion av ytterligare en simhall i kommunen. Den andra delen av rapporten beskriver status på befintliga simhallar och kommande behov av renovering/underhåll av dessa på längre sikt. Överläggning I ärendet yttrar sig Vibeke Bildt (L), Anneli Fällman, förvaltningsdirektör, Rasmus Lenefors (S), Linda Örneblad, verksamhetsansvarig idrott och anläggning, Bo Adolfsson (SD) samt Stefan Lindbom (S).

11 10 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Delårsrapport per den 31 augusti 2017 för kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden godkänner delårsrapport per 31 augusti och överlämnar den till kommunstyrelsen såsom sitt eget. 2. Kultur- och fritidsnämnden äskar hos kommunstyrelsen om 2,9 miljoner ur medelsreserven för tillkommande hyreskostnader gällande Stuvstahallen och konstgräsplaner. Sammanfattning Två delårsrapporter tas fram för kommunen varje år. I delårsrapporterna följer nämnderna upp de mål, delmål, mått och utvecklingsåtaganden som nämnden beslutat om i sin verksamhetsplan. I delårsrapporten per 31 augusti redovisas de resultat som finns för april till och med juli samt följer upp arbetet med nämndens utvecklingsåtaganden och det ekonomiska utfallet. Överläggning Serdar Korkmaz, utvecklingsledare och Elisabet Dunder, ekonomiansvarig föredrar ärendet. I övrigt yttrar sig Anneli Fällman, förvaltningsdirektör, Folke Tysk (S), Vibeke Bildt (L), Åke Wickberg (MP), Annika Press, administrativ chef, Michael Hagström (S), Peter Höög (M) samt Linda Örneblad, verksamhetsansvarig idrott och anläggning. Beslutet delges Kommunstyrelsen

12 11 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Ny process för stipendier och priser Kultur- och fritidsnämndens beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden godkänner förvaltningens förslag till förändring av processen för stipendier och priser. 2. Kultur- och fritidsnämnden uppdrar åt förvaltningen att ta fram förslag till förändringar i Huddinge kommuns författningssamling (HKF) 8220, 8230 och 8240 enligt de synpunkter som framförs i tjänsteutlåtandet. Sammanfattning Kultur- och fritidsnämnden har idag sju priser och stipendier som delas ut årligen. Förvaltningen menar att processerna för några av dessa bör arbetas om. Det gäller fyra priser och ett stipendium som kultur- och fritidsnämnden delar ut vid sin årliga prisutdelning. Förändringarna i dessa processer kommer sedan att ingå i kommande förslag om förändringar i relevanta HKF. Överläggning Vibeke Bildt (L) informerar om bakgrunden till ärendet.

13 12 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Nästa steg? Förslag för en stärkt minoritetspolitik (SOU 2917:60) remissvar Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner förvaltningens remissvar enligt tjänsteutlåtande och överlämnar det till kommunstyrelsen som sitt eget. Sammanfattning I SOU2017/60 Förslag för en stärkt minoritetspolitik riktas fokus på två huvudspår. Det ena är behovet av att rikta in politiken på överföringen av språk och kultur mellan generationerna. Det andra är behovet av att bättre integrera minoritetspolitiken i andra politikområden. Förvaltningen menar att det är positivt att stärka de nationella minoriteternas ställning men menar att det i utredningen borde tas tydligare ställning kring minoriteternas kulturella uttryck och det offentligas stöd till dessa. Beslutet delges Kommunstyrelsen

14 13 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Sammanträdesordning för kultur- och fritidsnämnden 2018 Kultur- och fritidsnämndens beslut Sammanträdesordning för kultur- och fritidsnämnden 2018 fastställs enligt nedanstående förslag. Beskrivning av ärendet Förvaltningen har utarbetat ett förslag till sammanträdesordning där hänsyn har tagits till kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens sammanträdesordning samt tidsplanen för kommunens arbete med bokslut, verksamhetsberättelse, delårsrapporter, Mål och budget och verksamhetsplan. Nämnden föreslås sammanträda på tisdagar klockan nio gånger under året. Arbetsutskottet föreslås sammanträda en vecka innan nämndmötet på tisdagar klockan förutom i maj då arbetsutskottet föreslås sammanträda en onsdag och i juni då arbetsutskottet föreslås sammanträda en måndag. Förvaltningens förslag till sammanträdesplan 2018 för kultur- och fritidsnämnden Arbetsutskott(AU) tis kl 17:30 Kultur- och fritidsnämnd tis kl 18:00 23 januari 30 januari 27 februari 6 mars 27 mars 3 april Onsdag 2 maj 8 maj Måndag 4 juni 12 juni* 28 augusti 4 september 2 oktober 9 oktober 6 november 13 november 4 december 11 december** *Studiebesök kl 13-17, nämndmöte klockan 18, därefter sommaravslutning ** Julavslutning efter nämndmötet Beslutet delges Kommunstyrelsens förvaltning Kultur- och fritidsnämnden

15 14 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Diarienummer KFN-2017/ Val av ledamot till priskommitté Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden utser Hedda Berkesand (MP) som ersättare efter Johan Wibäck (MP) i priskommittén för årets ideella insatser för barn och ungdom samt i priskommittén för årets ideella insatser för vuxna för perioden till och med den 31 december Sammanfattning Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för att utse pristagare till Huddinge kommuns priser för att uppmärksamma ideella insatser inom kultur- och fritidsverksamheten i Huddinge kommun. Kultur- och fritidsnämnden har tidigare utsett jury, priskommittéer och stipendiekommittéer för perioden Med anledning av att Johan Wibäck (MP) har avsagt sig sina uppdrag i kultur och fritidsnämnden, där han också satt med i priskommittén för ideella insatser för barn och undom samt i priskommittén för ideella insatser för vuxna bör nämnden fatta beslut om att ersätta honom för perioden till och med den 31 december Beslutet delges Hedda Berkesand Ywonne Koinberg

16 15 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Meddelanden och delgivningar 1. Utbetalningslista bidrag 2. Protokoll samverkansmöte kultur- och fritidsförvaltningen 28 augusti 3. Protokollsutdrag kommunfullmäktige 11 september , 18, 19, 28, och 29.

17 16 (16) Kultur- och fritidsnämnden 10 oktober Övriga frågor - Hacksjöbanan Linda Örneblad, verksamhetsansvarig idrott och anläggning, informerar om Hacksjöbanan. Skjutbanan ligger i Botkyrka, Huddinge betalar 15%, Botkyrka 15 % och Stockholm 70%. Det har nu beslutats att Botkyrka tar hela anläggningsansvaret och anställer en person med ansvar för banan. Banan kommer också att bli avgiftsbelagd. Nämnden tackar Linda för informationen.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 9 maj 2017 Tid och plats Klockan 18:00-20:00, ajournering kl 19:33-19:40

Läs mer

Klockan 18:00-19:37, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge

Klockan 18:00-19:37, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 september 2017 KFN-2017/18 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 5 september 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:37,

Läs mer

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 juni 2018 KFN-2018/16 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 12 juni 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:30, Folkes

Läs mer

Utseende av pris- och stipendiekommitté för perioden 2015-2018

Utseende av pris- och stipendiekommitté för perioden 2015-2018 2015-04-22 KFN-2015/124.119 1 (2) Utseende av pris- och stipendiekommitté för perioden 2015-2018 Förslag till beslut utser för perioden 2015-2018 pris- och stipendiekommitté i enlighet med bilaga 1 till

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

Klockan 18:00-19:25, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge

Klockan 18:00-19:25, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 februari 2016 KFN-2016/14 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 februari 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:25,

Läs mer

Siv Jönsson (S), Folke Tysk (S), Jonatan Spejare (V)

Siv Jönsson (S), Folke Tysk (S), Jonatan Spejare (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 30 januari 2018 KFN-2018/12 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 30 januari 2018 Tid och plats Klockan 18:00-20:00, ajournering

Läs mer

Klockan 18:00-19:20, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget l, Huddinge. Samtliga. Samtliga 1-2. Samtliga

Klockan 18:00-19:20, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget l, Huddinge. Samtliga. Samtliga 1-2. Samtliga SAMMANTRÄDEsDATUM 3 maj 2016 DIARIENUMMER KFN-2016/17 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 3 maj 20 16 Tid och plats Klockan 18:00-19:20, Folkes konferens,

Läs mer

Klockan 18:00 19:20, Huddinge Folkets hus, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge

Klockan 18:00 19:20, Huddinge Folkets hus, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 12 maj 2015 KFN-2015/8 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 12 maj 2015

Läs mer

Klockan 18:00-19:05, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge

Klockan 18:00-19:05, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 juni 2017 KFN-2017/17 1 (17) Nämnd Kultur- och fritidsnämnden Offentligt sammanträde Sammanträdesdag 13 juni 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:05, Folkes

Läs mer

Klockan 18:00 19:05, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge. John Clewett (SD), Hedda Berkesand (MP), Jonatan Spejare (V)

Klockan 18:00 19:05, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge. John Clewett (SD), Hedda Berkesand (MP), Jonatan Spejare (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 KFN-2017/22 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00 19:05,

Läs mer

Klockan 18:00 19:20, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1, Huddinge

Klockan 18:00 19:20, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 31 januari 2017 KFN-2017/13 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 31 januari 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00 19:20,

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Klockan 18:00-19:45, Folkes konferens, gula rummet, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-19:45, Folkes konferens, gula rummet, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2018 KFN-2018/17 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 4 september 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:45,

Läs mer

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD).

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD). ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 14 mars 2018 AN-2018/133 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 mars 2018 Tid och plats

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD)

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 maj 2019 KS-2019/1254 1 (5) S Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 2 maj 2019 Tid och plats Klockan 15:35-15:50, A-salen Beslutande

Läs mer

2 1 mars2019. Klockan 17:00-17:3 0, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28

2 1 mars2019. Klockan 17:00-17:3 0, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28 [J] Huddinge GRUNDsKaLENÄMNDEN SAMMANTRÄDEsDATUM 21 mars2019 DIARIENUMMER GSN-2019/899 1 (6) Nämnd Offentligt sammanträde Grundskalenämnden Ja Sammanträdesdag 2 1 mars 2019 Tid och plats Klockan 17:00-17:3

Läs mer

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 november 2017 AN-2017/24 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-18:05, A-salen

Läs mer

Ja (slutet sammanträde 10, sekretessärende) Klockan 17:00 17:50, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja (slutet sammanträde 10, sekretessärende) Klockan 17:00 17:50, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 oktober 2017 AN-2017/21 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja (slutet sammanträde 10, sekretessärende) Sammanträdesdag 10 oktober 2017 Tid och plats

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 VON-2019/1 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-16:50, A-salen,

Läs mer

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 9 oktober 2018 KFN-2018/20 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 9 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:30,

Läs mer

Klockan 18:00-20:00, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-20:00, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KFN-2018/19 1 (22) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-20:00,

Läs mer

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V)

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 maj 2018 KS-2017/2938 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00 17.15, B-salen,

Läs mer

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 november 2018 KS-2018/71 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 21 november 2018 Tid och plats Klockan 15:30 17:03, A-salen

Läs mer

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 april 2018 KS-2017/2955 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Ja Sammanträdesdag 20 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 15.45, MB416,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 oktober 2018 KS-2017/2958 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 12 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-16:10, Östra

Läs mer

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 11:00-12:00, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 SN-2019/1 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 28 april 2016 KS-2015/2489 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 28 april 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19.05, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

Klockan 18:00 19:40, Folkes konferens, Folkets hus, Sjödalstorget 1, Huddinge, lilla salen

Klockan 18:00 19:40, Folkes konferens, Folkets hus, Sjödalstorget 1, Huddinge, lilla salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 februari 2014 KFN-2014/11 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 4 februari 2014 Tid och plats Klockan 18:00 19:40, Folkes konferens,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 oktober 2016 KS-2015/2493 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 20 oktober 2016 Tid och plats Klockan 13:30-16:20, Ajournering kl. 14:45-14:55,

Läs mer

Klockan 18:00-20:00, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-20:00, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 november 2018 KFN-2018/18 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 13 november 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-20:00,

Läs mer

Nujin Alacabek Justerande

Nujin Alacabek Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 november 2016 KS-2016/1352 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 11 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-15:50, A-salen,

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 oktober 2018 KS-2017/2939 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 oktober 2018 Tid och plats Klockan 16:00-18:30, Kommunalvägen

Läs mer

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD)

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 februari 2017 KS-2015/2612 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 16 februari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, ajournering kl.

Läs mer

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14)

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden Nej Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 13:45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 juni 2018 KS-2017/2956 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 8 juni 2018 Tid och plats Klockan 13:15 16.00, Arena 143, Vårby Allé

Läs mer

Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden)

Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 september 2017 AN-2017/18 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden) Sammanträdesdag 19 september 2017 Tid

Läs mer

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 mars 2018 SN-2018/600 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 13 mars 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 6 september 2016

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 6 september 2016 KUL TUR- OCH FRITIOSNÄMNDEN SAMMANTRADESDATUM 6 september 2016 DIARIENUMMER KFN-2016/19 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 6 september 20 16 Tid och plats

Läs mer

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 juni 2019 BTN-2019/320 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 27 juni 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 december 2017 AN-2017/27 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Sammanträdesdag 12 december 2017 Tid och

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 december 2018 KS-2017/2959 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 7 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15 15:23, A-salen

Läs mer

I Utdragsbestyrkande:

I Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÅDESDATUM 7 november 2017 DIARIENUMMER KFN-2017/2 1 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 7 november 201 7 Tid och plats Klockan 18:00-20:00, Folkes

Läs mer

Klockan 18:00-20:00, Folkes konferens

Klockan 18:00-20:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 april 2019 KFN-2018/354 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 april 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-20:00, Folkes

Läs mer

Trygghets- och delaktighetsberedningen

Trygghets- och delaktighetsberedningen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2019 KS-2019/251 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Trygghets- och delaktighetsberedningen Nej Sammanträdesdag 14 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

Klockan 18:00-19:00, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge

Klockan 18:00-19:00, Folkes konferens, lilla salen, Sjödalstorget 1, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 april 2016 KFN-2016/16 1 (19) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 5 april 2016 Tid och plats Klockan 18:00-19:00, Folkes konferens,

Läs mer

Tid och plats Klockan 17:00 18:10. Sammanträdet ajournerades mellan klockan 17:45 till 18:00. A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Tid och plats Klockan 17:00 18:10. Sammanträdet ajournerades mellan klockan 17:45 till 18:00. A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 november 2018 AN-2018/24 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 13 november 2018 Tid och plats Klockan 17:00 18:10. Sammanträdet ajournerades

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 10 november 2015 KFN-2015/16 1 (25) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 10 november 2015 KFN-2015/16 1 (25) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 november 2015 KFN-2015/16 1 (25) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 10 november 2015 Tid och plats Klockan 18:00-20:25, ajournering

Läs mer

Trångsund behöver en mötesplats för unga samt kultur- och föreningslokaler - svar på motion väckt av Emil Högberg (S)

Trångsund behöver en mötesplats för unga samt kultur- och föreningslokaler - svar på motion väckt av Emil Högberg (S) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 4 mars 2015 11 Paragraf Diarienummer KS-2014/1274.384 Trångsund behöver en mötesplats för unga samt kultur- och föreningslokaler - svar

Läs mer

Klockan 18:00-19:45, Folkes konferens

Klockan 18:00-19:45, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 6 mars 2019 KFN-2018/353 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 6 mars 2019 Tid och plats Klockan 18:00-19:45, Folkes konferens

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 maj 2018 KS-2018/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 16 maj 2018 Tid och plats Klockan 15:30-17:30, A-salen Beslutande

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd

Huddinges brottsförebyggande råd SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2017 KS-2017/231 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 17 maj 2017 Tid och plats Klockan 15:30-17:25, A-salen Beslutande

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Klockan 18:00-19:20, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Frånvarande följande paragrafer. samtliga samtliga.

Klockan 18:00-19:20, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Frånvarande följande paragrafer. samtliga samtliga. .l/ Huddinge FöRsKaLENÄMNDEN SAMMANTRÄDESDATUM 23 januari 2019 DIARIENUMMER FSN-2019/1 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Förskalenämnden Ja Sammanträdesdag 23 januari 2019 Tid och plats Klockan 18:00-19:20,

Läs mer

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V)

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 januari 2017 KS-2015/2611 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 januari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-15:30, ajournering kl. 14:25-14:35,

Läs mer

c" :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej

c :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej STYRELSEN SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 DIARIENUMMER KS-2014/60 SIOA 1 (10) Nämnd Demokrati- och mångfaldsberedning Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 mars 2014 Tid och plats Klockan 13:15-14:25,

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 1 juni 2018 HBS 2018/3 1 (11) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 1 juni 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:30 Tumba Bruk, Bancosalen, Botkyrka Beslutande Ledamöter Mats Einarsson

Läs mer

Marica Lindblad Justerande

Marica Lindblad Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2018 KS-2018/65 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-16:00, A-salen Ledamöter

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 1 november 2016 TN-2016/36 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Delvis Sammanträdesdag 1 november 2016 Tid och plats Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KS-2017/2929 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Klockan 09:00-12:00,

Läs mer

Klockan 18:00-18:25, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 18:00-18:25, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 augusti 2014 GSN-2014/1047 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Grundskolenämnden Ja Sammanträdesdag 14 augusti 2014 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-18:25, A-salen,

Läs mer

Klockan 18:00-19:00, Folkes konferens, lilla salen, Folkets hus, Sjödalstorget l, Huddinge

Klockan 18:00-19:00, Folkes konferens, lilla salen, Folkets hus, Sjödalstorget l, Huddinge KUL TUR- OCH FRITIDSNAMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 september 2014 DIARIENUMMER KFN-2014/16 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 september

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Bilaga 2, KF 23/2018 Sidan 1 av 9. Reglemente för. Kultur- och fritidsnämnden. Antagen av kommunfullmäktige , 23

Bilaga 2, KF 23/2018 Sidan 1 av 9. Reglemente för. Kultur- och fritidsnämnden. Antagen av kommunfullmäktige , 23 Sidan 1 av 9 Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-27, 23 Sidan 2 av 9 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver vad som stadgas i kommunallag och speciallagstiftning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Revisionsrapport: Granskning av kommunens stöd till idrottsoch fritidsverksamhet, föreningsbidrag

Revisionsrapport: Granskning av kommunens stöd till idrottsoch fritidsverksamhet, föreningsbidrag PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2 april 2019 46 Paragraf KFN-2019/25.693 Revisionsrapport: Granskning av kommunens stöd till idrottsoch fritidsverksamhet, föreningsbidrag

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Klockan 17:00 17:55, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:55, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 februari 2019 VON-2019/7 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 21 februari 2019 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

l Utdragsbestyrkande:

l Utdragsbestyrkande: KUL TUR OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESDATUM 1 september 2015 DIARIENUMMER KFN-2015/12 1 (15) Nämnd Kultur- och fritidsnämnden Offentligt sammanträde.la Sammanträdesdag l september 20 15 Tid och plats

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 januari 2018 AN-2017/551 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 23 januari 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 maj 2016 KS-2015/2490 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 maj 2016 Tid och plats Klockan 13:30-15:40, ajournering kl. 14:40-14:50,

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Presentation av verksamheten Cheferna för biblioteks-, fritids- och kulturenheterna gör en kortare presentation av respektive verksamhet och de ekonomiska förutsättningarna

Läs mer

Ja (slutet sammanträde 11, sekretessärende) Klockan 17:00 17:45, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja (slutet sammanträde 11, sekretessärende) Klockan 17:00 17:45, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 september 2019 VON-2019/22 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja (slutet sammanträde 11, sekretessärende) Sammanträdesdag 12 september 2019 Tid

Läs mer

Kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningen. Birgittasalen, Kommunhuset, kl

Kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningen. Birgittasalen, Kommunhuset, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2019-01-22 Nämnd e. dyl. Kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningen Plats och tid Birgittasalen, Kommunhuset, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ordförande Torsten Friberg (C), 1:e

Läs mer