SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Orren i Ludvika Redogörelsen upprättad i augusti 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Orren i Ludvika Redogörelsen upprättad i augusti 2015"

Transkript

1 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av kvarteret Orren i Ludvika Redogörelsen upprättad i augusti 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMRÅDETS BEDRIVANDE INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER SAMRÅDSMÖTE ÖVRIGT SLUTSATS FÖRSLAG TILL BESLUT MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN SAMRÅDETS BEDRIVANDE Den 28 januari , beslutade samhällsbyggnadsnämnden att ge planeringsenheten i uppdrag att upprätta denna detaljplan. I uppdraget ingår att genomföra samråd. Samrådet genomfördes från den 26 juni till och med den 18 augusti Under denna tid gavs allmänheten, sakägare, myndigheter, intresseföreningar, kommunala nämnder med flera, tillfälle att yttra sig över ett förslag till ny detaljplan. Samrådet har annonserats i lokaltidningar, som även har haft artiklar om detaljplanen. Samrådshandlingar har skickats ut till 50 berörda remissinstanser, enligt miljö- och byggkontorets sändlista och fastighetsförteckning. Den 11 augusti hölls ett samrådsmöte i Folkets hus, Ludvika. Planförslaget har även funnits på kommunens hemsida på internet i Ludvika bibliotek (Engelbrektsgatan 3) och på planeringsenhetens kontor (plan 5 i Ludvika Folkets hus). Elva yttranden har inkommit, varav ett efter samrådstidens slut. 2(13)

3 2 INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN Av inkomna elva yttranden var fem med synpunkter och sex utan erinran. Bullerfrågan är viktig och kan komma att påverka bebyggelsens utformning. Ingen erinran Yttrande m synpunkter Länsstyrelsen S11 x Kommunala nämnder, förvaltningar m fl Kommunstyrelsens arbetsutskott S6 x Myndighetsnämnden miljö och bygg S3 x Kultur- och fritidsnämnden S10 x Räddningstjänsten Västerbergslagen S4 x LudvikaHem AB S7 x Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende inom planområdet - Sakägare, bostadsrättshavare, hyresgäster och boende i fastigheter gränsande till planområdet En privatperson S8 x Två privatpersoner S9 x Intresseföreningar och sammanslutningar - Övriga privatpersoner - Övriga Polismyndigheten S1 x Skanova S2 x Trafikverket S5 x 3(13)

4 3 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED PLANERINGSENHETENS KOMMENTARER S1 Polismyndigheten Ludvika Inkommet yttrande den 29 juni Inga synpunkter S2 TeliaSonera Skanova Access AB Inkommet yttrande den 29 juni Skanovas teleanläggningar/rättigheter berörs inte/påverkas inte. Vi har därför inget att invända. S3 Myndighetsnämnden miljö och bygg Inkommet yttrande den 17 juli Nya bostäder i centrum innebär en förtätning med nära tillgång till all service. Detta är fördelaktigt. 2. Problemet är trafikbullerstörningarna. Fredsgatan mitt i centrum beräknas ha mer än 65 dba ekvivalent flera våningar högt. Enligt förordning om trafikbuller vid bostadsbyggnader (SFS 2015:216) ska minst hälften av bostadsrummen i en bostad vara vända mot en sida där 55 dba ekvivalent inte överskrids vid fasaden och minst en sida där 70 dba maximalt inte överskrids mellan kl och vid fasaden. Dessa villkor kan uppfyllas på en avskärmad baksida sett från Fredsgatan. Detaljplanen måste utformas så att det blir möjligt att klara ovanstående krav. Med dagens trafik på Fredsgatan blir det antagligen omöjligt med annat än helt sammanbyggda bostäder. Planeringsenhetens kommentarer 2. Detaljplanen är utformad så att detta ska kunna uppfyllas. Det finns en planbestämmelse som ställer ännu högre bullerkrav för marknivån på gårdssidan och i planbeskrivningen påpekas att bebyggelsen kan behöva vara sammanhängande, åtminstone mot Fredsgatan. Med stöd av detta yttrande och yttrande S11 kan detaljplanen ytterligare skärpas för att säkerställa att kraven uppfylls. Ska är ett felcitat, i förordningen står det bör. S4 Räddningstjänsten Västerbergslagen Inkommet yttrande den 21 juli Detaljplanen bör ange hur det är tänkt beträffande tillfredsställande framkomlighet för räddningstjänstens fordon, detsamma gäller brandvattenförsörjningen. 4(13)

5 Planeringsenhetens kommentarer 1. Planbeskrivningen kompletteras efter dialog med räddningstjänsten och VAenheten. S5 Trafikverket Region Mitt Inkommet yttrande den 21 juli Inget emot detaljplanen. S6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Inkommet yttrande den 10 augusti Inget att erinra. S7 LudvikaHem AB Inkommet yttrande den 17 augusti Inget att erinra. S8 En privatperson, Svanen 11 Inkommet yttrande den 18 augusti Anser att nuvarande höjd på bebyggelse skall bevaras inga höghus. 2. Parkeringen flyttas till Väsmans strand långtidsparkering. Befintlig gångbro används för transport promenad. Endast korttidsparkering i centrum ~ 30 min handikapparkering prioriteras. Planeringsenhetens kommentarer 1. Det är oklart vilken höjd som avses eftersom befintlig bebyggelse i omgivningen varierar upp till åtta våningar. Största delen av planområdet är obebyggt. Privatpersonen har sökts per telefon utan resultat. Det vore bra med ett förtydligande. Se även S Det finns redan parkeringar på Väsmanstrand. Den senast byggda har som regel lediga platser. Det är en långtidsparkering. I övrigt har Väsmanstrand bedömts som ett så värdefullt läge att det ska användas till annat. Parkeringsplatser behöver inte sjönära lägen med fantastisk sjöutsikt. Det har bedömts vara viktigt för handeln att antalet allmänna parkeringsplatser inom kvarteret inte minskar. P-platsen är i dag tidsreglerad till max 3 tim på de flesta platserna, vilket har bedömts vara lagom för dem som handlar och besöker restaurang/café. De som jobbar i centrum hänvisas till parkeringsplatser en bit ifrån centrum, till exempel den på Väsmanstrand. Se även S9. 5(13)

6 S9 Två privatpersoner, Tjädern 9 och Banken 7 Inkommet yttrande den 18 augusti Ett förslag till detaljplan i Ludvikas mest centrala kvarter bör finnas i en interaktiv webbaserad 3D-modell tillgänglig på internet. Modellen ska fungera direkt i alla webbläsare på både dator, smartphone och surfplatta. Detta för att underlätta för kommunen att skapa medborgardialog. 2. Fastighetsägaren bör göra en översiktlig markundersökning av detaljplaneområdet. 3. Bygg ett jättegarage under mark i hela kvarteret. Tillåt överhuvudtaget inga bilplatser ovan mark i kvarteret. Bilarna bidrar till en otrygg stadsmiljö och bilägarna borde betala den verkliga kostnaden för en parkeringsplats. Gröna parkeringsnormer är ett möjligt koncept, där en byggare kan få bygga färre parkeringsplatser mot att istället säkerställa god cykelparkering, plats för bilpool och så vidare. 4. Ludvika har en brist på vissa bostadstyper/upplåtelseformer. Därför ska en nybyggnation komplettera med den sorten. Detta för att tillmötesgå olika människors behov av olika typer av bostäder. Välj därför bostadsrätter, ägarlägenheter och hyresrätter med varsin tredjedel i detaljplanen. 5. Vi förordar en småskaligare fastighetsindelning för att öka variationen och ge mindre byggherrar en chans. 6. Man bör för miljö och klimatet endast få bygga i trä. Ludvika kommun har ett miljömål. 7. Vi vill också sätta ett frågetecken för ingångarna in mot gården. Att lämna en glipa in mot innergården minskar den upplevda tryggheten, inte minst för den förälder som vill låta sina barn leka där, och gör den mer bullerutsatt. 8. Förtätning av staden är positivt för de boende, men det går alltid ut över befintliga grönområden. Ludvika stad mister ena efter det andra grönområdet till förmån för hårdytor. De sociala grönytorna kommer få en mer betydande roll och det måste vi planera för. I stadsmiljön är det möten mellan människor och utrymmena mellan byggnaderna som ger liv och formar stadens karaktär. Vi vill att vi ska arbeta för gröna ytor för stadsodling, rekreation, pedagogiskt lärande och flexibla lokaler för många ändamål. Att bo i områden med grönområden påverkar positivt livslängden hos urbana pensionärer oberoende av ålder, kön, civilstånd, funktionell status och socioekonomisk status. Ett underlag i form av en naturinventering tillika naturvärdesbedömning saknas. Med grönska fyllda allmänna platser som är i närheten och lätt att gå in i bör betonas ytterligare i stadsplaneringen för utvecklingen av tätbefolkade områden i en stad. Nära samarbete bör genomföras med hälsa-, planering, och andra berörda sektorer inom ramen för en sund stadspolitik, för att främja häl- 6(13)

7 san hos äldre. Reservera därför ett större område vid fontänen som ett allmänt grönområde. En annan motivering till att spara och utveckla befintliga grönområdet kring fontänen är att det redan står vuxna träd på platsen. Träden är bl.a. rönn och oxel vilka har rikligt med bär på hösten och som är viktig näringskälla för flyttande fåglar. Fåglarna ger dessutom lite naturkänsla mitt i staden den korta tid de letar bär. I och med detaljplanen försvinner alla bärande träd på parkeringen. Oxel och rönn bör prioriteras vid nyplantering på innegården. Planeringsenhetens kommentarer 1. Tekniken är ännu inte så utvecklad att detta blir rimligt för en liten kommun som Ludvika. Stora resurser skulle behövas för att få det att fungera, men vi hoppas på att detta ska bli möjligt i framtiden. I planbeskrivningen finns en bild på en tidig 3D-modell gjord av projektets arkitekt. Den stämmer dock inte med planförslaget. Till granskningsskedet hoppas vi att den modellen ska vara uppdaterad så att den stämmer med detaljplanen. I så fall kan fler bilder presenteras. 2. Kommunens geotekniska expert har gjort bedömningen att det går att bygga inom kvarteret och att eventuella markföroreningar är så begränsade att de kan hanteras. Planbeskrivningen kan ändå förtydligas med att det på vissa ytor kan krävas pålning eller utbyte av massor, till exempel att torv byts mot bergkross, och att saneringar kan behövas om man träffar på till exempel oljecisterner som har läckt. Någon ytterligare markundersökning i det här skedet bedöms inte behövas. 3. Ett stort garage under mark planeras för allmänheten. Bedömningen är att det dessutom behövs parkeringsplatser på bottenplanet för de boende, med upphöjd gård över. I planbeskrivningen står att avsteg från parkeringsnormen kommer att göras om fastighetsägare/bostadsrättsföreningar erbjuder medlemskap i bilpool. Krav kommer även att ställas på cykelparkeringar. Planbeskrivningen kompletteras med det. 4. Upplåtelseformer kan inte regleras av detaljplanen. 5. Dagens fastighetsindelning är mycket småskalig planområdet är indelat i sju fastigheter. Detaljplanen reglerar inte hur många fastigheter det ska bli. Beställaren LudvikaHem (hyresrätter) avser inte att bebygga hela kvarteret. Intresse finns från mindre byggherrar för andra etapper. 6. Det är numera tillåtet att bygga hus högre än två våningar med stomme av trä och inte heller detaljplanen förbjuder detta. Ur miljö-/klimatsynpunkt är det viktigaste att minimera byggnadens energiförbrukning. Dessa frågor bör inte regleras med planbestämmelser, men kan påpekas i planbeskrivningen. Frågan utreds vidare. 7. För att klara bullerkraven kommer bebyggelsen vara sammanhängande åtminstone mot Fredsgatan och dess gathörn, se även S11. Bostadsgården 7(13)

8 kommer att vara upphöjd, med ett barnsäkert staket mot de delar av kvarteret som inte bebyggs. 8. I första hand är det en parkeringsyta som bebyggs i det här fallet. Det är därför så höga krav ställs på parkeringsanläggningen. I Ludvika centrum finns bland andra Kasttjärnsparken och Stadsparken, som är två välskötta parker. Med ökad befolkning i centrum antas parker, gågator, uteserveringar med mera, komma att användas mera, vilket är mycket positivt. Mycket har satsats inom ramen för idéskissen Gröna Ludvika och nu kommer satsningen på Årets stadskärna Även på Väsmanstrand och Högberget sker satsningar. Den lilla Källparken vid korsningen Fredsgatan-Engelbrektsgatan är fin, men också bullerutsatt. Kommunens bedömning är att det läget är så strategiskt och värdefullt att en hög byggnad med stora butikslokaler i bottenplanet passar bättre. Inom planområdet satsas istället på en park vid korsningen Skolgatan-Engelbrektsgatan. Fontänen Källan kommer att flyttas. Frågan tas upp med LudvikaHem. Bullerkrav kan medföra en annan utformning av bebyggelsen, se även S11. Bostadsgården blir lämplig för stadsodling, rekreation och lek. Inom planområdet finns ingen naturmiljö. Detta hindrar dock inte att det finns naturvärden. En naturvärdesinventering ska genomföras. Bärträd kan mycket väl komma att planteras på gården. Däremot ska asp och poppel undvikas för att klara bullernivåer. Planbeskrivningen kompletteras. S10 Kultur- och fritidsnämnden Inkommet yttrande den 18 augusti Ställer sig positiv till planen. S11 Länsstyrelsen Dalarnas län Inkommet yttrande den 25 augusti 2015 (sent inkommet, Länsstyrelsen begärde tidigt under samrådet att få extra tid till den 25 augusti) Frågor som kan leda till att denna plan överprövas enligt PBL 11:10 Hälsa och säkerhet 1. Buller Förordning 2015:216 om trafikbuller vid bostadsbyggnader ska gälla. Någon ytterligare vägledning till förordningen har inte kommit så Länsstyrelsen utgår från Boverkets allmänna råd 2008:1. Förutsättningen för att göra avsteg från förordningens huvudregel är att minst hälften av bostadsrummen i en bostad ska vara vända mot en sida där 55 dba ekvivalent inte överskrids vid fasaden, och minst hälften av bostadsrummen ska vara vända mot en sida där 70 dba maximal ljudnivå inte överskrids mellan kl och vid fasaden. Det är inte lämpligt att bygga nya bostäder om det inte utreds och säkerställs i 8(13)

9 planen att bostadsbyggnader utformas och placeras på ett sätt som är lämpligt för människors hälsa i fråga om buller. Kommunen ska redovisa en bullerutredning som bygger på aktuella trafikmätningar, redovisar ekvivalenta och maximala bullernivåer för samtliga våningsplan/byggnader. Det ska tydligt framgå var inomhusnivåerna kan klaras. Om det finns bostadsytor där inomhusnivåerna enligt BBR inte kan klaras ska de inte planläggas för bostäder. En alternativ möjlighet kan i så fall vara att se över bullret vid källan. Även uppgifter om förväntade trafikökningar ska redovisas. Detta gäller även samtliga sidogator. Höjder på husen behöver vara likartade för att kunna uppfylla riktlinjerna om ljuddämpad sida. Kraven på sammanbyggda hus samt att hela området bebyggs samtidigt ska säkras i exploateringsavtal. Krav på minsta omfattning av byggandet ska dessutom anges i planbestämmelser. Planen ska kompletteras med planbestämmelse om att minst hälften av bostadsrummen ska lokaliseras mot ljuddämpad sida samt att samtliga sovrum i bostäderna ska förläggas på den ljuddämpade sidan. Även entréer bör orienteras mot den ljuddämpade sidan. Även om förutsättningar för avsteg från huvudregeln 1 kan finnas, enligt förordningen, behöver de synnerliga skälen att tillåta bostäder i planen efter en avvägning gentemot andra allmänna intressen, redovisas i planen. Lokaliseringen ska motiveras väl. Det ska vara möjligt att bedöma ljudmiljöns samlade kvalitet utifrån bullerutredningen. Ljudmiljön i omgivningarna till planområdet samt hur Ludvika kommun arbetar med att begränsa trafiken och därmed ljudnivåerna i centrala Ludvika nu och i framtiden behöver redovisas. Kommunen bör planera för en uppföljande undersökning när fastigheterna bebyggts för att kunna klarlägga om intentionerna i planen genomförts i praktiken. 2. Geoteknisk utredning Geoteknisk utredning saknas. En sådan kan behöva göras i planskedet om de geotekniska förhållandena är sådana att de kan innebära begränsad byggbarhet. Övrigt 3. Kulturmiljö Det är positivt att kommunen vill bebygga den stora parkeringsytan för att förtäta stadskärnan och erbjuda fler bostäder, kontor och butiker, för det befäster och stärker centralortens roll och ursprungliga stadsplanestruktur från I 1 Kraven i Boverkets Byggregler uppfylls, 55 dba ekvivalent nivå utomhus vid bostäders fasader och uteplatser inte överskrids och 70 dba maximal nivå vid uteplats i anslutning till bostad inte överskrids, enligt Boverkets allmänna råd 2008:1 sidan 32. Avstegen ska följa principerna på sidan 36 i de allmänna råden. 9(13)

10 planen beskrivs de positiva värdena som nya bostäder, nya kontors- och butiksytor, en tystare och skyddad innergård och bra parkeringsmöjligheter. De negativa konsekvenserna behöver dock förtydligas, exempelvis de skuggeffekter som omtalas, men inte redovisas i planen. Skuggeffekter kan komma att begränsa möjligheterna använda de omgivande kulturhistoriskt värdefulla byggnaderna för attraktiv och offentlig verksamhet som till exempel trädgårdscafé. Planen medger en hög exploateringsgrad som resulterar att det blir flera höga byggnader i slutet kvarter i området. Det behöver förtydligas i planen hur det stora, höga och slutna kvarteret kommer att påverka omgivande kvarter, hus och miljöer. Behovsbedömning enligt 6 förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar 4. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning. Planeringsenhetens kommentarer 1. En ny trafikmätning görs nu på Fredsgatan och Engelbrektsgatan. Senare kommer även Carlavägen och Skolgatan trafikmätas. Med dessa mätningar som grund kommer nya bullerberäkningar göras, med värden för alla våningsplan. Därefter kan man ta ställning till vilka ytterligare/förändrade planbestämmelser som behövs för att uppfylla kraven i förordningen om trafikbuller. 2. Se S9 kommentar Planbeskrivningen förtydligas med resonemang om hur omgivande kvarter påverkas av det slutna kvarteret med höga byggnader, till exempel genom solstudier. 4 SAMRÅDSMÖTE Vid samrådsmötet den 11 augusti 2015 närvarade cirka 25 personer från allmänhet och sakägare. Överlag var det positiva kommentarer. Synpunkter från mötet: Det finns redan tomma affärslokaler i centrum. Svar: Det är större affärslokaler som efterfrågas. Lägg till möjligheten att bygga en bro över Fredsgatan, som förslaget var för 25 år sedan. Svar: Möjligheterna till detta undersöks. Det är risk för segregation om det blir dyra lägenheter. Svar: Nyproduktion medför alltid höga kostnader. LudvikaHem strävar efter att hålla nere kostnaderna. 10(13)

11 Det är dålig tillgänglighet för handikappade i många lokaler nere på stan bra att ta med det. Svar: Vid nyproduktion ska Boverkets byggregler uppfyllas där krävs handikappanpassning. Frågan om tillgängligheten till Gamla Folkets hus har vidarebefordrats till samhällsbyggnadsförvaltningens lokalstrateger, som har svarat att det i det här fallet är butikernas ansvar att ordna så att kunderna kommer in. Det finns lösningar med lösa ramper som man kan använda tillfälligt. Fasta handikappramper är inget alternativ då det som regel inte finns plats för sådana. Enligt Ludvika Djurbutik kommer de att hålla rampen på baksidan öppen så mycket som möjligt, men den är ibland blockerad av gods. De kommer dessutom skaffa en lös ramp och en ringklocka på framsidan. Det är viktigt att ta hänsyn till att barnfamiljer kan flytta in. Svar: Krav ställs för att boendemiljön ska bli lämplig för barn. Det kan bli dyrt med parkering och risk för att det inte byggs tillräckligt många platser i den planerade parkeringsanläggningen. Svar: Antalet allmänna parkeringsplatser ska öka samtidigt som behovet av parkeringsplatser för nya bostäder och arbetsplatser ska tillgodoses. Finansieringen diskuteras. Det kan bli så att det inte blir gratis att parkera. Projektet ökar centrums attraktivitet. Det är bra att bygga där folk vill bo. Läget är bra för pendlare. Ordna en folkomröstning om detta. De flesta vill säkert att det ska förbli som det är idag, med möjlighet till evenemang som till exempel tivoli. Alla ludvikabor kan sägas vara sakägare för en sådan här plan. Svar: Den demokratiska processen med utökat förfarande har bedömts vara tillräcklig. Länsstyrelsen avgör vem som ska räknas som sakägare, i samband med överklagande. Personen uppmanades att driva frågan om folkomröstning och skriva ett samrådsyttrande. 5 ÖVRIGT Ett möte hölls den 13 augusti med kommunens ungdomskonsulent 2, som är positiv till planen. Synpunkter inkomna till ungdomskonsulenten från ungdomar: Positivt Bra att det byggs Bra med fler lägenheter Kul för stadskärnan 2 Ludvika ungdomsråd har upphört 11(13)

12 Ludvika Djurbutik vill ha en lösning med kundparkering som fungerar även under byggtiden. De hänvisades till GataParkenhetens handläggare för parkeringsfrågor. Förslag inkommet till kommunen 2007: Istället för höga hus i kvarteret Orrens hörn föreslås ett ännu högre hus på andra sidan Fredsgatan i kvarteret Heimdal. Kvarteren föreslås kopplas samman med en gångbro över Fredsgatan. Gångvägen fortsätter genom kvarteret Orren. Legomodell av privatperson. 6 SLUTSATS Samrådsyttranden talar för att genomföra en ny trafikmätning och bullerberäkning speciellt för den här bebyggelsen. Detaljplanen kan behöva omarbetas för att bullerkrav ska uppfyllas. 7 FÖRSLAG TILL BESLUT Samhällsbyggnadsnämnden föreslås besluta att ge planeringsenheten i uppdrag att utforma detaljplan i enlighet med samrådshandlingarna och planeringsenhetens 12(13)

13 kommentarer och slutsatser i denna samrådsredogörelse, samt besluta om granskning. 8 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av planeringsenheten. Louise Nordström planeringschef Torkel Berg planarkitekt, handläggare 13(13)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Orren i Ludvika Redogörelsen upprättad i augusti 2016

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av kvarteret Orren i Ludvika Redogörelsen upprättad i augusti 2016 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av kvarteret Orren i Ludvika Redogörelsen upprättad i augusti 2016 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING koncept 1(8) Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning 1(6) Antagandehandling Diarienummer SBN 2017/23-21 Tillägg till planbeskrivning Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplan 446 för del av kvarteret Orren i Ludvika centrum Tillägget upprättat i september

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(5) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ludvika 7:10 med flera Genomfart: Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1) SAMRÅDSHANDLING (SAMRÅD 2) (SAMRÅD 1) tillhörande detaljplan för kvarteren LOKE, TJÄDERN, FRIGGA och JÄRPEN i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i februari 2010 och färdigställd i februari 2012 På den

Läs mer

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg

Datum Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset i Grängesberg Verksamhetsområde Planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(12) Granskningsutlåtande Ändring genom tillägg av detaljplan för del av Öraberget 11:85 före detta kommunalhuset

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD

INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD GRANSKNINGSHANDLING INKOMNA YTTRANDEN UNDER SAMRÅD tillhörande detaljplan för del av Ludvika Gård 8:2 Gräsmossens industriområde i Ludvika Kommun Redogörelsen upprättad i januari 2015 Postadress Besöksadress

Läs mer

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 Plankartan med två planerade spår enligt Banverkets funktionsutredning Postadress Besöksadress

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 med flera Gång- och cykelbro vid Resecentrum i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i november 2011 Platsen för brons anslutning till

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan kvarteret Diamanten med flera GRANSKNINGSHANDLING Verksamhetsområde planering Torkel Berg, 0240-861 36 torkel.berg@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(10) Samrådsredogörelse Detaljplan kvarteret Diamanten med flera Planområdet på ett ortofoto Ludvika kommun

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING tillägg till 233 UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteret Svanen i Ludvika enkelt planförfarande upprättat i mars 2011 kompletterat

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 tillhörande detaljplan för Sörvik 27:63 Lilla Laggaruddsvägen i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i december 2012 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun Reviderad 2018-02-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

GRANSNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl. Robertsfors kommun Västerbottens län

GRANSNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl. Robertsfors kommun Västerbottens län GRANSNINGSHANDLING 2016-10-10 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheten Edfastmark 7:34 mfl Robertsfors kommun Västerbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Rubricerad detaljplan med tillhörande

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret September 2009 Karin Norlander, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 UNDERRÄTTELSEHANDLING tillhörande detaljplan för del av Ludvika 4:61 med flera Magnetgärdet i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2012 Magnetgärdets västra del Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Älgkon 15 med flera Genomfart: GC-väg Valhallarakan Ludvika kommun

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan ANTAGANDEHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(9) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Ingenjören 8 med flera Genomfart: Valhallarakan Ludvika kommun Hemsida

Läs mer

Buller PM Rev /9

Buller PM Rev /9 PM Utskriftsdatum Sida 2015-03-10 Rev. 2016-06-01 1/9 Buller PM Sammanfattning av de avvägningar och ställningstaganden som gjorts gällande Detaljplan för påbyggnad av bostäder mm vid Sten Sturegatan inom

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

Kv Kantorn etapp 2. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Sammanfattning. Uppdrag nr. 14U25633

Kv Kantorn etapp 2. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Sammanfattning. Uppdrag nr. 14U25633 Kv Kantorn etapp 2 Trafikbullerutredning Sammanfattning Det finns goda förutsättningar att uppföra bostäder som uppfyller gällande riktvärden för trafikbuller. www.bjerking.se Sida 1 (13) Trafikbullerutredning

Läs mer

Sävja 2: Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PLA , KOMPLETTERING TILL TIDIGARE BULLERUTREDNING

Sävja 2: Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PLA , KOMPLETTERING TILL TIDIGARE BULLERUTREDNING Sävja 2:8 1182189 KOMPLETTERING TILL TIDIGARE BULLERUTREDNING SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND HENRIK NAGLITSCH Uppdragsledare Granskare Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PLA 2012-020217,

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för del av Saxhyttan 157:1 Bysjöstrand i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i juni 2011 Den 3D-modell av området som finns på kommunens hemsida Postadress

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅRÖ 1:14 (POSTHUSET) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Bullerutredning Upprättad: 2017-12-12

Läs mer

Buller i planeringen. Lotta Sahlin Skoog Miljöskyddsavdelningen Länsstyrelsen i Västra Götaland

Buller i planeringen. Lotta Sahlin Skoog Miljöskyddsavdelningen Länsstyrelsen i Västra Götaland Buller i planeringen Lotta Sahlin Skoog Miljöskyddsavdelningen Länsstyrelsen i Västra Götaland Trafikbullerförordningen (2015:216) 3 Buller från spårtrafik och vägar bör inte överskrida 1. 55 dba ekvivalent

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018

Datum Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen Snöåvägen I Ludvika Upprättad i september 2018 Verksamhetsområde Planering Joel Lidholm, 0240-861 80 Joel.lidholm@ludvika.se ANTAGANDEHANDLING 1(11) Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Lorentsberga 3:47 med flera Genomfart: Korsning Gonäsvägen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-01-18 Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för att bygga en förskola

Läs mer

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Rönnen 8 i Storumans samhälle, Storumans kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-05-12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse med kommunens kommentarer efter samrådets avslutande.

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING tillhörande detaljplan för Ludvika By 2:18 m.fl Lyviksberget södra i Ludvika Redogörelsen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Ändring av detaljplan (stadsplan) för Högalid, Töcksfors

Ändring av detaljplan (stadsplan) för Högalid, Töcksfors Ändring av detaljplan (stadsplan) för 2017-06-10 Högalid, Töcksfors Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med ändringen av detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt 011-18 05 02 E-post

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2018-06-25 2018-07-30. Under granskningstiden har

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2019-02-26 Dnr2018-181 D154 a Antagen av byggnadsnämnden 2019-03-05 Laga kraft 2019-04-04 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 2013-11-18 GRANSKNINGSHANDLING Tillhörande detaljplan för del av Ludvika 6:1 mfl Skuthamn i Ludvika kommun Upprättad 2013-09-02 & kompletterad 2014-06-05 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan.

Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. LANDSKRONA STAD Datum 0--0 Stadsbyggnadsförvaltningen Handläggare Fredrik Karlsson Trafikbullerutredning, kv. Jäntan. Beskrivning av uppdrag Landskrona stad planerar förtätning av kvarteret Jäntan. Kvarteret

Läs mer

Samrådsredogörelse. Under samrådstiden har åtta yttranden inkommit varav ett från privatpersoner.

Samrådsredogörelse. Under samrådstiden har åtta yttranden inkommit varav ett från privatpersoner. Samrådsredogörelse Ett detaljplaneförslag har upprättats med ändring genom tillägg till detaljplan för Ny väganslutning mellan Karlstadsvägen och Näsvägen. Planen handläggs enligt PBL 2010:900 (enligt

Läs mer

BULLER Tydligare och generösare regler om undantag från riktvärden för buller från väg- och spårtrafik samt flyg

BULLER Tydligare och generösare regler om undantag från riktvärden för buller från väg- och spårtrafik samt flyg BULLER 1. 2. En ökad samordning av planoch bygglagen och miljöbalken En ändring i plan- och bygglagen som motsvarar miljöbalkens krav Tillsyn enligt miljöbalken som utgår från den bedömning som Tydligare

Läs mer

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Källa: Eniro Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Beställare: Varbergs kommun 432 80 Varberg Beställarens representant:

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332 1(12) 2012-04-11 KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03 Uppdragsnummer: 231332 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning Brita Lanfelt

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län

Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län 1(5) Samrådsredogörelse Datum Diarienummer 2016-09-14 2014/2044 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län Hur samrådet

Läs mer

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53):

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53): 2008-04-27 1/7 Seniorgården AB Kv Porträttet, Tyresö strand Beräkning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av vägtrafikbuller med hänsyn till planerad nybyggnad av seniorbostäder inom

Läs mer

Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Prästgårdsängen beräkningar och avvägningar som gjorts

Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid Prästgårdsängen beräkningar och avvägningar som gjorts Buller PM Diarienummer 04/10 2017-09-26, rev 2010-03 Planavdelningen Eva Sigurd Telefon: 0-8 17 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Trafikbuller i Detaljplan för Bostäder och verksamheter vid beräkningar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning www.bjerking.se Sida 2 (8) Trafikbullerutredning Uppdragsnamn Kv Kantorn Uppsala kommun Trafikbuller Rikshem AB Krister Karlsson Box 3034 750 03 Uppsala Uppdragsgivare Rikshem AB

Läs mer

Beräkningen grundas på planskisser från beställaren.

Beräkningen grundas på planskisser från beställaren. 2018-10-19 1/5 Ruthström & Larsson Bygg AB Järnvägen 2 & 3 m fl, Visby Beräkning av trafikbuller 1 Allmänt Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder m m inom kvarteret Järnvägen

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för kvarteren Bävern, Flora och Venus (numera kvarteret Vasalunden) i Ludvika enkelt planförfarande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen samt kommunens ställningstagande

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Samrådsredogörelse angående upphävande av det förordnande som enligt 113 byggnadslagen som idag gäller inom detaljplaneområdet för:

Samrådsredogörelse angående upphävande av det förordnande som enligt 113 byggnadslagen som idag gäller inom detaljplaneområdet för: Samrådsredogörelse angående upphävande av det förordnande som enligt 113 byggnadslagen som idag gäller inom detaljplaneområdet för: RAKSTA, ETAPP 8 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby

Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby Laholms kommun Bullerutredning för detaljplan Östra Nyby 2018-02-08 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare: Laholms kommun Cecilia Lindgard

Läs mer

Detaljplanen syftar till att möjliggöra för attraktiva bostäder genom förtätning inom befintligt flerbostadshusområde i centrala Alvesta.

Detaljplanen syftar till att möjliggöra för attraktiva bostäder genom förtätning inom befintligt flerbostadshusområde i centrala Alvesta. 1 Detaljplan för Björklövet 1 m.fl. i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2016-02-15 2016-03-07. Under granskningstiden har 6 yttranden

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista Datum Vår bet 2019-02-25 Dnr 2018-18 Er bet Adressat DETALJPLAN GRANSKNING Enligt sändlista Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Detaljplan för Junkaremålen 2:1,(Junkaremålens strand) m.fl. i

Läs mer

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan

Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan 2015-04-30 MEDBORGARDIALOG - SAMRÅDSHANDLING Medborgardialog ang. placering av Marnässkolan Samrådshandlingen upprättad i april 2015 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. F red rik Joh an sso n UPPRÄTTAD AV. Fredrik Johansson

UPPDRAGSLEDARE. F red rik Joh an sso n UPPRÄTTAD AV. Fredrik Johansson -14 UPPDRAG DP Ludvika Svanen & Pluto UPPDRAGSNUMMER 13006144 UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV DATUM UPPRÄTTAD AV Nicklas Raab Uppdraget omfattning Syftet med utredningen är att möjliggöra byggnation av nya

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län

Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län Datum Dnr. 1(4) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-11-25, 288, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv. Nejlikan, Borås Rapport -11101100.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 10 Uppdragsansvarig Jönköping g:\kontakt\dokument\\-11101100.doc Soundcon AB Järnvägsgatan

Läs mer

Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl.

Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl. Beräkning av trafikbuller- Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl. Stadsbyggnadsavdelningen 2016-05-10 1- Sammanfattning En översiktlig bullerbräkning inom området visar att norra delen av planområdet, längs

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Kv Städet 3:3, Brillinge, Uppsala Uppdragsgivare: Archus Arkitekter AB Referens: Maria Lagergren Antal sidor + bilagor: 8 + 6 Rapportdatum: 2015-03-20 Handläggande akustiker Ansvarig

Läs mer