Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte"

Transkript

1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Närvarande Ann-Britth Fröjd Marie-Louise Bäckman Mats Andersson Tove af Geijerstam Joakim Sjöling Marika Isetorp Henrik Josten Maud Bengtsson Sofia Lindholm Kenneth Borgmalm Marith Hesse Karin Hallberg Håkan Alfredsson Johan Olofson Anne-Len Kriewitz Marianne Laiberg Marie Dahlin, adjungerad Pascal Tshibanda, adjungerad Carianne Lundvall Karlsson 1. Besök från Röda korset Marianne Barrljung och Lena Malmlöf-Hummerhielm besöker styrgruppen för att informera och föra dialog kring situationen för de ensamkommande ungdomarna. De ingår i ett skyddsnät för ensamkommande unga. Just nu finns det ca 350 ungdomar ur den målgruppen som bor på Restad Gård. Då inräknas unga år. Skyddsnätet består av volontärer från Röda korset, Rädda barnen, Equmeniakyrkan och Salemkyrkan. Just nu har de en lista på över 200 st unga som kan höra av sig till dem. Migrationsverket informerar de unga när de kommer till Restad Gård att skyddsnätet finns. De allra flesta kommer från Afghanistan och kom till Sverige De som kommit från Syrien har i de flesta fall fått uppehållstillstånd. Det kommer hit många unga från andra kommuner nu. Boenden läggs ner, och många unga blir uppskrivna i ålder. Många upplever att läget är hopplöst, och en del unga som tidigare skött skolan perfekt har nu tappat ork och framtidstro. När den unge kommit till Barn- och utbildningsförvaltningen Postadress Besöksadress Telefon Telefa E-post Hemsida Vänersborg Sundsgatan barnutbildning@vanersborg.se

2 2 Restad Gård kan det dröja 1-2 mån innan man får komma till Migrationsverket för samtal. Röda korset har kvar sitt traumateam på Restad Gård. Där finns 2,2 tjänster. Förutom att stötta enskilda jobbar även traumateamet med att få ordning på vårdkedjan inom regionen på ett konkret sätt. Ett problem är att unga födda 1998 behöver få möjlighet att gå i skolan. Olika kommuner gör på olika sätt. En grupp unga är aktiva och undersöker vilka kontakter som ska tas. En annan grupp orkar inte ta sig för något konstruktivt. För denna grupp är missbruksrisken stor. Johan berättar att de som är födda -98 och redan har en studieplan går färdigt sin utbildning. De kan gå IM och sedan vuenutbildning, men för vuenutbildning måste eleven ha sina fyra sista siffror. Uppdragsutbildning kan eventuellt vara ett alternativ, men det kräver finansiering. Ett finansieringsproblem finns även för de elever som går i skola i andra kommuner, men som nu flyttat till Restad Gård. Statsbidraget täcker inte hela kostnaden och det råder ibland osäkerhet om det beviljas överhuvudtaget. Ca 2000 av Kunskapsförbundet Västs 6000 elever är nyanlända unga och vuna. Karin berättar om socialtjänstens ansvar. Vistelsekommunen för unga boende på Restad Gård är Vänersborg, och då är vi ansvariga om något skulle hända den unge. DUA för nyanlända startas nu upp inom avdelning ASI Arbete, sysselsättning, integration. Ulrika Gardtman, verksamhetschef ASI, informerade igår KS om verksamheten. Marianne och Lena önskar sommarskola/sommaraktiviteter även för de äldre eleverna. Håkan och Marika tar upp detta med Christer Glännestrand och Gunilla Wretemark. Kunskapsförbundet Väst har i nuläget inte sommarskola för denna målgrupp. När det gäller sommarskola för grundskolan, så är denna nu lagstadgad. Efter Marianne och Lenas besök fortsatte dialogen kring ovanstående. Det känns viktigt att lyfta integrationsfrågorna på alla sätt vi kan för att kunna medvetandegöra och påverka. Både i styrgrupp och ledningsgrupp har dessa frågor kommit upp på olika sätt. Beslut: Karin och Johan författar en skrivelse till KS där de kortfattat beskriver situationen. Utifrån information som vi fått både genom dagens dragning och utifrån styrgruppens egna positioner som politiker och förbundsdirektör/förvaltningschefer får läget anses vara allvarligt bekymmersamt. Ann-Britth ansvarar för att frågan tas upp i socialnämndsordförandenätverket i Fyrbodal. Mats kollar upp hur läget ser ut när det gäller grundskolans sommarskola.

3 3 Håkan bjuder med någon från sin förvaltning till nästa möte. Syftet är att få en redogörelse för planerade sommaraktiviteter. Vi önskar samarbete i frågan på både regional och nationell nivå. 2. Föregående protokoll Inget att invända. Läggs till handlingarna. 3. Sommarlovskort; gratis busskort för unga Styrgruppen har inte kunskap om vad som hänt med gratis sommarlovskort för unga från åk 6 till åk 2 på gymnasiet. Beslut: Carianne kollar och skickar ut information. Inget etramöte sätts in; styrgruppen sköter konversationen i frågan via mail. Behövs kommunala etramedel för satsningen? Vi avvaktar regionens/västtrafiks riktlinjer i frågan. (I bilaga till detta protokoll läggs informationen Carianne fick fram ) 4. Barnrättsdagarna i Örebro april Styrgrupp och ledningsgrupp har fått erbjudande om att skicka 5 deltagare från resp grupp. Anmälda är: Dan Nyberg, Pascal Tshibanda, Anne-Lie Lindgren, Tove af Geijerstam, Kristina Wallstedt, Maria Tapper Andersson, Camilla Kauffeldt (ersätts av Yvonne Åsberg), Carianne Lundvall Karlsson. 5. Fullföljda studier, ökad skolnärvaro Uppdrag från förvaltningschefer Organisera för ökad måluppfyllelse, ökad skolnärvaro Anne-Len Kriewitz, Karin Hallberg och Camilla Kauffeldt har gett arbetsgruppen för ökad skolnärvaro ett uppdrag. Anne-Len har varit med på ett arbetsmöte för att föra dialog om uppdraget. Vad ska göras? En aktualisering och översyn av nuläget gällande frånvaro/närvaro. Se över och utveckla/revidera rutiner + former för samverkan, övergångar. Sammanställa insatser och koppla de insatserna till resultat (framgångsfaktorer). Planera samordnade insatser för ökad uppdragsförståelse. Samordna och planera forum för kommunikation till berörda mål- och intressegrupper samt på aktuella media. Varför ska det göras? Öka måluppfyllelsen och skapa förutsättningar för fullföljda studier och hållbart liv. Hur ska det göras? Arbetsgruppen beslutar om metod/innehåll. Arbete ska ske inom ramen för ordinarie samverkan. Vilka ingår i arbetsgruppen? Carianne är sammankallande.

4 4 Johan Ceder, Lena Ericsson, Maria Tapper Andersson, Tomas Karlsson, Gunilla Grandin, Anne-Lie Lindgren, Peter Martinsson. Theresia Jöngren är adjungerad. Övriga avgörs av samordnaren Carianne. Eventuellt behov av processtöd avgörs i samråd med VC förvaltning BoU. När ska det vara klart? Avstämning april Klart december 2018 Uppdragsgivare: Styrgruppen Samverkan Vänersborg För information: en samverkanshalvdag kommer att ordnas 25 okt med Malin Gren Landell som föreläsare. Dagen initieras utifrån uppdraget om unga med neuropsykiatriska svårigheter. Temat är Fullföljda studier, så det har bäring på flera av våra fokusområden. En projektplan är inlämnad för deltagande i GR:s projekt Plug Innan. Projketet hjälper skolor i det förebyggande arbetet med elever som riskerar att inte bli behöriga till gymnasiet. Insatserna riktas till elever i årskurs 5 9. Vänersborg ansöker om att delta för skolenheterna Frände och Dalbo. 6. Fullföljda studier, ökad skolnärvaro: Regionens sociala investeringsmedel för Fullföljda studier. Vid förra ledningsgruppsmötet fick vi information om Spår 2 av Sara Maria Herrman från Vårdsamverkan Fyrbodal. Vi har skickat in ansökningsmaterial som kan ligga till grund för en partnerskapssatsning inom regionens satsning. Målet är att stötta upp första linjen-verksamheter för barn upp till 12 år, för att på så sätt bidra till att unga kan nå ökad måluppfyllelse och fullfölja sina studier. Camilla Jansson kommer att kunna arbeta 100 % som kurator på Sirius under hösten tack vare medel från HSNN. Därefter hoppas vi att kunna ta del av de sociala investeringsmedlen under En arbetsbeskrivning för Camillas arbete har utarbetats av Lena Larsson, Camilla Jansson och Carianne. Den ligger helt i linje med Samverkan Vänersborgs tankar för Fullföljda studier. Det har visat sig vara svårt att komma intill på de vårdcentraler som fått tilläggsuppdrag; Dalaberg i Uddevalla och Sylte i Trollhättan. Det blir således alltmer viktigt att vi har en fungerande första linjeverksamhet inom primärvården i Vänersborg. Ett problem på sikt är att Familjecentralens lokaler blir för trånga när vi utökar verksamheten. 7. Första linjen Rapport från Frukostmöte inom Trestad för vårdcentralerna, BUP, Hab, elevhälsa 13 mars hölls ett frukostmöte i Vänersborg på initiativ av elevhälsocheferna i Trestad.

5 5 Aktuella frågor diskuterades, inte minst primärvårdens förstalinjeuppdrag och även gränssnitt mellan verksamheterna. En annan fråga är vem som ansvarar för insats då barn och unga står på kö till behandling inom annan verksamhet. 8. Integration och social inkludering Urban Jonsson från Vänersborgsbostäder kommer att delta vid nästa ledningsgruppsmöte. Syftet är att se över pågående och nya samverkansformer för Torpaområdet. Håkan berättar att väktarinsatsen vid Sportcentrum nu är indragen. Läget har blivit lugnare. Torpagårdens fritidsgård har säkerligen haft en del i att det blivit lugnare. Omfördelning av personal har gjorts från Ungdomshuset till Torpagården. Hjälpande Händer har nu fokuserat mer än tidigare på integrationsarbete. 9. Barn och ungas psykiska hälsa Föreläsningar på gång: Atle Johansen föreläser 25 april kl 18, Quality Hotel. Temat är glädjen i att vara förälder. Maria Dufva föreläser 21 maj kl 18, Birger Sjöberggymnasiets aula. Temat är Barnens liv på nätet och hur de kan skydda sig från fallgropar och faror. Maria träffar högstadieungdomar på dagen maj och allmänhet på kvällen 21 maj. 10. Kommunikation I vilka sammanhang lyfts det upp vad som görs inom Samverkan Vänersborg? Förvaltningarna gör väldigt många insatser var för sig och tillsammans i olika konstellationer i olika frågor. KS behöver informeras om vilka problem vi står inför. Beslut: till nästa styrgruppsmöte bjuds kommunalråden in. 11. Västra Götalandsregionens Handlingsplan för psykisk hälsa Georg Fischer från Vårdsamverkan Fyrbodal har föredragit handlingsplanen vid ett ledningsgruppsmöte. Varje närsjukvårdsgrupp ska göra en handlingsplan där fokusområden tas fram ska handlingsplanen vara klar. Vår kontaktperson är Peter Martinsson. Anteckningarna fördes av Carianne

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2017-12-11 1 (6) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2018-03-26 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Anne-Len Kriewitz Maria Tapper Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte 2015-06-02 1 (6) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2018-12-14 Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Närvarande Dan Nyberg Ann-Britth Fröjd Marie-Louise Bäckman

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte 2015-06-02 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2018-06-11 Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Närvarande Dan Nyberg Ann-Britth Fröjd Marie-Louise Bäckman

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte 2015-06-02 1 (6) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2018-09-03 Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Närvarande Dan Nyberg Ann-Britth Fröjd Marie-Louise Bäckman

Läs mer

Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Minnesanteckningar

Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Minnesanteckningar 2015-06-02 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Minnesanteckningar 151116 Peter Trollgärde Ann-Britth Fröjd Marie-Louise Bäckman Mats Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2016-06-21 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2017-01-30 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Anne-Len Kriewitz Maria Tapper Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg/ Närsjukvårdsgrupp Barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg/ Närsjukvårdsgrupp Barn och unga 2017-12-11 1 (6) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2019-03-05 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg/ Närsjukvårdsgrupp Barn och unga Närvarande Karin Hallberg Anne-Len

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2016-06-21 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2017-10-20 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Anne-Len Kriewitz Maria Tapper Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte

Minnesanteckningar Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte 2015-06-02 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2019-06-14 Samverkan Vänersborg Styrgruppsmöte Närvarande Dan Nyberg ordf x Socialnämnd Benny Augustsson x

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2017-11-07 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2016-10-25 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Anne-Len Kriewitz Maria Tapper Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2015-05-11 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Minnesanteckningar 2015-05-06 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Kent Javette Maria Tapper Andersson Sten Nilsson Ewa Ferm Björklund

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2015-05-11 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2015-04-13 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Anne-Len Kriewitz Maria Tapper Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg 2016-06-21 1 (5) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2017-09-05 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg Närvarande Karin Hallberg Anne-Len Kriewitz Maria Tapper Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg/ Närsjukvårdsgrupp Barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg/ Närsjukvårdsgrupp Barn och unga 2017-12-11 1 (7) Carianne Lundvall Karlsson Samordnare Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar 2018-09-18 Ledningsgrupp Samverkan Vänersborg/ Närsjukvårdsgrupp Barn och unga Närvarande Karin Hallberg Anne-Len

Läs mer

Anteckningar från Styrgruppsmöte 6 nov Samverkan Vänersborg

Anteckningar från Styrgruppsmöte 6 nov Samverkan Vänersborg 2013-01-25 Jessica Lindskog Sultan Processledare Anteckningar från Styrgruppsmöte 6 nov Samverkan Vänersborg Närvarande: Lena Eckerbom Wendel BoU-nämnden Tove af Geijerstam Socialnämnden Sture Johansson

Läs mer

Kartläggning av SAMVERKANSGRUPPER

Kartläggning av SAMVERKANSGRUPPER 2016-04-26 1 (5) 2016-04-24 Uppdaterad 2016-06-13 Samverkan Vänersborg Fokusområde INTEGRATION Kartläggning av SAMVERKANSGRUPPER För att få en samlad bild av vad som är på gång inom fokusområde INTEGRATION

Läs mer

Minnesanteckningar Styrgruppsmöte Samverkan Vänersborg

Minnesanteckningar Styrgruppsmöte Samverkan Vänersborg Minnesanteckningar Styrgruppsmöte Samverkan Vänersborg 140515 Kenneth Borgmalm, Lennart Niklasson, Tove af Geijerstam, Lena Wendel Eckerbom, Juan Navas, Johan Olofsson, Orvar Carlsson, Carianne Lundvall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen, Vänerparken, Vänersborg Tid Tisdagen den 22 april 2014, kl 13.00-16.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2. Projektmöte

PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2. Projektmöte PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2 Projektmöte 2018-05-09 AGENDA Punkt Innehåll Ansvarig 1 Mötet öppnas Projektledare 2 Närvarande Projektledare 3 Genomgång av åtgärdslista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Magnus Åbergsgymnasiet, sal 58, Trollhättan Tid Tisdag den 16 december 2014, kl 13.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Ökad skolnärvaro. Vänersborg Var står vi idag? 27 nov 2017 Högskolan Väst

Ökad skolnärvaro. Vänersborg Var står vi idag? 27 nov 2017 Högskolan Väst Ökad skolnärvaro Vänersborg Var står vi idag? 27 nov 2017 Högskolan Väst Vänd skolfrånvaro till skolnärvaro Lena Ericsson Elevhälsochef Vänersborgs kommun Carianne Lundvall Karlsson Biträdande elevhälsochef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Sessionssalen, Stadshuset, Trollhättan Tid Tisdagen den 18 mars 2014, kl 13.00-16.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Måndag den 23 januari, klockan 08:30

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Måndag den 23 januari, klockan 08:30 Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Tid: Måndag den 23 januari, klockan 08:30 Plats: Konferensrummet plan 3, Barn- och utbildningsförvaltningen, Residensgatan Vänersborg Mats Andersson

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Ägarsamråd (presidierna i kommunstyrelsen för Trollhättans Stad, Vänersborgs kommun samt Kunskapsförbundet Väst).

Minnesanteckningar förda vid Ägarsamråd (presidierna i kommunstyrelsen för Trollhättans Stad, Vänersborgs kommun samt Kunskapsförbundet Väst). Ägarsamråd Minnesanteckningar förda vid Ägarsamråd (presidierna i kommunstyrelsen för Trollhättans Stad, Vänersborgs kommun samt Kunskapsförbundet Väst). Tid: 23 maj 2019 kl 13.30-15.30 Plats: Lokal Sjuntorpsrummet,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen, Vänerparken Vänersborg Tid Tisdagen den 4 mars 2014, kl 16.00-19.20 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen, Vänerparken Vänersborg Tid Tisdagen den 23 sept 2014, kl 13.00-16.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sammanträdesprotokoll Direktionen Tid Torsdagen den 2 maj 2013, kl 13.00-16.10 Plats Vänersalen, Vänerparken, Vänersborg Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Åsaka-Velandarummet, Stadshuset, Trollhättan Tid Onsdagen den 19 februari 2014, kl 13.00-17.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Tid Tisdagen den 24 september 2013, kl Underskrifter Sekreterare... Marit Hansson. Ordförande... Maud Bengtsson. Justerande...

Tid Tisdagen den 24 september 2013, kl Underskrifter Sekreterare... Marit Hansson. Ordförande... Maud Bengtsson. Justerande... 2013-09-24 1 (12) Plats Vänerparken, Vänersborg Tid Tisdagen den 24 september 2013, kl 08.30-11.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-10-26 108 Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga SOC 2017/249 Beslut 1. ställer sig bakom förvaltningens förslag om att det tillfälliga kommunbidraget ska tillkomma

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Sal G241/G243, Nils Ericsonsgymnasiet Tid Tisdagen den 21 oktober 2014, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Modellområde Vänersborg

Modellområde Vänersborg Modellområde Vänersborg Att möta barn och ungas psykiska hälsa med en helhet Spår 1 Från tanke till handling! Spridningskonferens 26 april 2012 Spår 1 Analys och strategi Uppbyggnad och start av arbetet

Läs mer

Reviderad förbundsordning för Kunskapsförbundet Väst

Reviderad förbundsordning för Kunskapsförbundet Väst 146 Reviderad förbundsordning för Kunskapsförbundet Väst KS 2017/86 Beslut återremitterar ärendet till kommunstyrelsen med i bilaga angiven motivering. Bilaga 1-2 Bilaga 1: Skriftligt yrkande om återremiss

Läs mer

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun

Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun 1 Samverkan omkring psykisk hälsa barn och unga i Jönköping Region Jönköping och Jönköping, Habo, Mullsjö kommun Chefsforum Minnesanteckningar Tid: 3 februari 2017 kl 8.00 12.00 Plats: Herrgården, Ryhov

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal 2018-02-02 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkändes. 2. Val av ordförande/vice ordförande 2018 Ordförande/viceordförandeskapet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde. tf. förvaltningssekreterare. Vänligen observera tid och plats för sammanträdet.

Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde. tf. förvaltningssekreterare. Vänligen observera tid och plats för sammanträdet. Barn- och utbildningsnämnden kallas till sammanträde Tid: Måndag den 17 oktober, klockan 08:30 Plats: Konferensrummet plan 3, Barn- och utbildningsförvaltningen, Residensgatan Vänersborg Mats Andersson

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02 1 (5) Handläggare Utredare Camilla Karlsson Telefon 0522-69 7047 camilla.a.karlsson@uddevalla.se Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust Närvarande Gunilla Dimsjö, enhetschef, Uddevalla

Läs mer

Lokal närsjukvårdsgrupp Barn och unga

Lokal närsjukvårdsgrupp Barn och unga Uppdrag lokal närsjukvårdsgrupp barn och unga 1 (9) Dnr: nr Rev 2019-01-30 Lokal närsjukvårdsgrupp Barn och unga Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal som geografiskt omfattar 15 kommuner hade tidigare fyra

Läs mer

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 www.pwc.se Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 Inledning Från och med 1 januari 2015 skärptes skollagen och det blev tydligare att en kommun löpande

Läs mer

Kunskapsförbundet Väst kallas till sammanträde

Kunskapsförbundet Väst kallas till sammanträde Kunskapsförbundet Väst kallas till sammanträde Tid Tisdagen den 26 april 2016, 13.00-17.00 Plats Sal Lilla Paris ( Gradängsalen ), Birger Sjöberggymnasiet 3 Maud Bengtsson ordförande Marit Hansson sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen, Vänerparken 5, Vänersborg Tid Tisdagen den 21 januari 2014, kl 13.00-15.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan. David Jansson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan. David Jansson Plats Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan Tid Tisdagen den 27 aug 2013, kl 13.00-17.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri

Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri Uppdrag lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri version 1.0 Beslutad av styrgrupp 2018-12-06 1 (7) Dnr: nr 2018-12-07 Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal som geografiskt omfattar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Rum 438 Vänerparken 5, Vänersborg Tid Tisdag 12 september 2017, kl 08.30-11.55 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Utvecklingsgrupp Barn och unga. Lerum. Kommunhuset Lokal: Almen

Utvecklingsgrupp Barn och unga. Lerum. Kommunhuset Lokal: Almen Minnesanteckningar Ärende Utvecklingsgrupp Barn och unga Datum 2019-03-25 Plats Lerum. Kommunhuset Lokal: Almen Närvarande () Ingela Andersson, ordförande Lerums kommun Gunnel Andersson Södra Älvsborgs

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2015

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2015 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2015 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

Strategi för ökad fysisk aktivitet

Strategi för ökad fysisk aktivitet Strategi för ökad fysisk aktivitet Om projektet 2019-01-24 Annika Nilsson Gren, regionutvecklare Avdelning Folkhälsa Karin Andersson, Verksamhetschef Barn och ungdomsverksamheterna Angereds sjukhus Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen Vänerparken 5, Vänersborg Tid Tisdag den 26 januari 2016, kl 10.00-11.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: 2014-11-11 Tid: Tisdagen den 11 november 2014, kl. 13.00-16.00 Plats: Närvarande: Fyrbodals kommunalförbund, Riverside, Uddevalla Peter Heie,

Läs mer

Fritid. Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid

Fritid. Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid Fritid Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid Lite att göra vill flytta, negativ framtidssyn och mindre positiv livssyn Utbildning i genus och mångfald för fritidsledare

Läs mer

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa Projektplan Projektplan Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 1 Innehåll 1 Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 3 1.1 Bakgrund/Inledning... 3 1.2 Förväntad nytta... 4 1.3 Mål... 4 1.4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Gradängsalen, Birger Sjöberggymnasiet Vänersborg Tid Måndag den 21 december 2015, kl 08.30-10.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser inom området psykisk ohälsa för att utveckla vården för personer med psykisk

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sammanträdesprotokoll Direktionen Tid Tisdagen den 19 mars 2013, kl 13.00-15.40 Plats Birger Sjöberggymnasiet, Sal 1387, Vänersborg Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Marie Dahlin (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Marie Dahlin (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2012-05-10 1 (7) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 10 maj 2012, kl 08.30-10.30. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Presentation för Styrgrupp närvård 2017-03-03 Malin Camper, Charlotta Wilhelmsson Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser

Läs mer

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri Mötesanteckningar FouRum Funktionshinder/socialpsykiatri 7 februari 2019 Närvarande: Helena Mårdstam, Trollhättan Anja Hellman, Trollhättan

Läs mer

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun Handlingsplan för det kommunala (KAA) i Vara kommun Gäller fr.o.m. 2019-03-01 Antagen av bildningschef 2019-02-19 (KAA) i Vara kommun Sidan 1 Uppföljning av kommunernas aktivitetsansvar Kommunerna har

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18. Vänerparken 5, Vänersborg. Marika Isetorp

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18. Vänerparken 5, Vänersborg. Marika Isetorp Plats Vänerparken 5, Vänersborg Tid Tisdagen den 18 juni 2013, kl 13.00-17.15 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L)

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 12.00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Harriet Hedlund (s),

Läs mer

Vänd frånvaro till närvaro

Vänd frånvaro till närvaro Vänd frånvaro till närvaro www.psynk.se Upplägg Bakgrund och Psynks utgångspunkter Pyramiden (främja, förebygga och åtgärda) Varför ska vi öka skolnärvaron? Riskfaktorer Systematiskt skolnärvaroarbete

Läs mer

Partnerskapssatsning i Fyrbodal inom ramen för sociala investeringsmedel 1 mars 2017 i Vänersborg

Partnerskapssatsning i Fyrbodal inom ramen för sociala investeringsmedel 1 mars 2017 i Vänersborg Partnerskapssatsning i Fyrbodal inom ramen för sociala investeringsmedel 1 mars 2017 i Vänersborg Syftet med dagen var att förankra vad partnerskapet kan komma att innebära för Fyrbodal. Var det tydligt?

Läs mer

Samverkan. Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet

Samverkan. Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet Samverkan Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet Barn- och ungdomsperspektivet Samverkan Jämställdhet Omvärldsorientering Integration Samverkan Vänersborg Styrning och ledning samt organisation

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust Anteckningar 1 (5) Dnr: nr Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust 140120 Närvarande: Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla kommun Doris Söderman, MAS, Uddevalla kommun Jan-Erik Samuelsson,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan 2016-11-11 Närvarande: Kommun Lena Mossberg, socialchef Bengtsfors. Maj Lätto, socialchef Tanum. Region Norra hälso- och sjukvårdsnämnd Marianne Laiberg,

Läs mer

Projektplan En skola för alla Mariestad

Projektplan En skola för alla Mariestad Projektplan En skola för alla Mariestad Sektor utbildning 2018-02-23 Inledning Barn och unga i Mariestads kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden. Alla barn och unga ska ges möjlighet till

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-14.55 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Yvonne Karlsson.

Läs mer

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-12-17 12 (xx) Dnr SN 2015/251 Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 Sammanfattning Arbetslösheten bland

Läs mer

PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2. Styrgruppsmöte

PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2. Styrgruppsmöte PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2 Styrgruppsmöte 2018-04-11 DAGORDNING Punkt Innehåll Min Ansvarig 1 Godkännande av dagordning 5 Ordförande 2 Föregående mötesanteckningar

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari Närvarande: Eva-Lena Jönsson, Bodil Nilsson, Helena Truedsson, Lena Wetterskog- Sjöstedt, Ylva

Läs mer

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag

Idag. Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera. Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Idag Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet organisering, struktur och uppdrag Temagrupp barn och unga, frågor att diskutera www.vardsamverkan.se/goteborgsomradet LGS Temagrupper NOSAM Samverkan

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

Gunnar Henriksson. Justerande... Gunnar Henriksson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Henriksson. Justerande... Gunnar Henriksson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-09-18 1 (12) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 18 september 2012, kl 13.00-15.10. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018

Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018 Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018 Anteckningar Tid: måndag 5 februari, kl. 08.30-13.00 (inklusive lunch) Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin,

Läs mer

Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l

Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l Beslutad av: regionutvecklingsnämnden, 2019-05-23 Diarienummer: RUN 2019-00210 Riktlinje Soci a l a i n veste r i n gsm ed e l Riktlinjen gäller för: Västra Götalandsregionen/Koncernkontoret Innehållsansvar:

Läs mer

PROGRAM Lokal ägardialog 20 oktober 2016 kl Nedansiljans samordningsförbund (Finsam)

PROGRAM Lokal ägardialog 20 oktober 2016 kl Nedansiljans samordningsförbund (Finsam) PROGRAM Lokal ägardialog 20 oktober 2016 kl. 13-15 Nedansiljans samordningsförbund (Finsam) Välkommen! Tintin Löfdahl, ordförande Finsam Nedansiljans styrelse Verksamheten i Nedansiljans samordningsförbund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sammanträdesprotokoll Direktionen Tid Tisdagen den 22 januari 2013, kl 13.00-16.00 Plats Vänerparken Vänersalen, Vänersborg Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar

Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar Beredningen Psykiatri Minnesanteckningar 2009-05-15 Tid: Tisdag den 10 mars 2009, kl. 9.00-12.00 Plats: NÄL, Trollhättan Lars Alverbratt Gunilla Bexelius Pär Levander (sekr.) Lars Helldin (ordf.) Margaretha

Läs mer

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn)

Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Barn och utbildningsförvaltningen 2018-10-25 1 (7) Förskoleklass till årskurs 6 (skolans namn) Handlingsplan För att stimulera hög närvaro Senast uppdaterad 2018-10-25 Barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-03 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden 2017-05-16 Samordning mellan ensamkommande ungdomar

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Vänersalen Vänerparken, Vänersborg Tid Tisdag 25 oktober 2016, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-09-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Arvika Kommun. Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa. KPMG AB 26 januari 2017 Antal sidor: 6

Arvika Kommun. Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa. KPMG AB 26 januari 2017 Antal sidor: 6 ABCD Arvika Kommun Samverkan kring barn och unga med psykisk ohälsa KPMG AB 26 januari 2017 Antal sidor: 6 ABCD Arvika Kommun Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Organisation och resurser (elevhälsa och socialtjänst)

Läs mer

3. Föregående mötes anteckningar gicks igenom. Inga övriga synpunkter lämnades.

3. Föregående mötes anteckningar gicks igenom. Inga övriga synpunkter lämnades. Anteckningar Styrgrupp integration 15 januari 2016 Närvarande Monica Hansson Linus Lindblad Magnus Jacobsson Annette Nyman, integrationsstrateg Gunnar Villevinge, utvärderare Frånvarande Marie Dahlin Paul

Läs mer

Göran Fredriksson Integrationskoordinator.

Göran Fredriksson Integrationskoordinator. Göran Fredriksson Integrationskoordinator Kontaktpersoner inom kommunen: Kultur, Fritids och Utbildningsförvaltningen Carl Forsblad, rektor Georgshillsskolan Birgitta Andersson, rektor Frostaskolan Lisbeth

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Samverkan. Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet

Samverkan. Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet Samverkan Fem generella perspektiv i utvecklingsarbetet Barn- och ungdomsperspektivet Samverkan Jämställdhet Omvärldsorientering Integration Samverkan Vänersborg Styrning och ledning samt organisation

Läs mer

. ~~. L,J,1... Eva österlu d Hjort

. ~~. L,J,1... Eva österlu d Hjort ~ Närvårdssamverkan Säd ra Älvsborg Närvårdsområde Herrljunga Ledningsgruppsmöte Datum/Tid Plats Omfattning 2014-12-18, kl. 8.15-10.00 Kommunhuset, Stensjön 25-31 Närvarande Elisabeth Skarnehall Eva österlund

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2. Projektmöte

PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2. Projektmöte PARTNERSKAPSSATSNING I FYRBODAL SOCIALA INVESTERINGSMEDEL SPÅR 2 Projektmöte 2018-04-27 AGENDA Punkt Innehåll Ansvarig 1 Mötet öppnas Projektledare 2 Närvarande Projektledare 3 Genomgång av åtgärdslista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sammanträdesprotokoll Direktionen Tid Tisdagen den 19 februari 2013, kl 13.00-16.00 Plats Nils Ericsonsgymnasiet, Sal IB3, Trollhättan Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018

Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018 1 (14) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018 Tid: 09:30-14:15 Plats: Psykiatrimottagning utmattningssyndrom, Viktor Rydbergsgatan 12, Göteborg Närvarande

Läs mer