Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-01-28 Sida 1 (16)"

Transkript

1 Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Herrgården, plan 6 klockan 13:00-17:00 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S) Linnea Stevander (S) Niclas Palmqvist (UP) 1-9, 11 Kerstin Petersson (FP) Robert Syrén (M) Ersättare Sekreterare Martina Hammarström Paragraf 1-12 Ordförande Linda Åshamre (S) Justerande Ej närvarande Gun-Marie Daun (KD) Övriga deltagare Jonas Arngården Sektorchef Arbetsliv och stöd 1-6, 8-9, 11 Denny Kraft Sektorchef Vård och äldreomsorg 1-3, 9 Johan Sjöholm Utvecklingsledare Folkhälsa 4-5, 8 Martina Hammarström Nämndsekreterare 1-12 Bevis/Anslag Justering har tillkännagivits genom anslag Organ Sociala utskottet Datum då anslag sätts upp Datum då anslag tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Martina Hammarström ADRESS Stadshuset Kungälv TELEFON vx FAX E-POST kommun@kungalv.se HEMSIDA

2 Sida 2 (16) Innehållsförteckning Val av justerare... 3 Tillkommande och utgående ärenden... 4 Information från sektorerna... 5 Slutrapportering gällande förebyggande projekt hedersrelaterat våld (Dnr KS2013/1399)... 6 Folkhälsorådets årsredovisning 2014 (Dnr KS2014/2426)... 7 Svar på motion om övernattningsmöjligheter för barn och ungdomar (Dnr KS2014/123)... 9 Svar på motion om Housing first (Boende för missbrukare) (Dnr KS2014/579) Folkhälsorådets verksamhetsplan 2015 (Dnr KS2014/1012) Dialogmöte äldres hälsa 24 april (Dnr KS2014/1012) Rapport om ideellt arbete avseende EU-migranter Skrivelse till Sociala utskottet Val av representanter till gårdsråd... 16

3 Sida 3 (16) 1/2015 Val av justerare Ordförande meddelar att protokollet justeras torsdagen den 5 februari 2015 klockan 15:00 på enheten för kommunkansli och juridik. Till justerare föreslås Gun-Marie Daun (KD). Beslut Till justerare utses Gun-Marie Daun (KD).

4 Sida 4 (16) 2/2015 Tillkommande och utgående ärenden Tillkommande ärenden: Rapporter: Ideellt arbete avseende EU-migranter. Skrivelse till sociala utskottet Val av representanter till gårdsråd Beslut Föredragningslistan fastställs.

5 Sida 5 (16) 3/2015 Information från sektorerna Denny Kraft, sektorchef Vård och äldreomsorg och Jonas Arngården, sektorchef Arbetsliv och stöd presenterar verksamhetsplanen för respektive sektor samt informerar om följande: Resultatmål Sektorsmål Beslut Informationen antecknas till protokollet.

6 Sida 6 (16) 4/2015 Slutrapportering gällande förebyggande projekt hedersrelaterat våld (Dnr KS2013/1399) godkände kommunstyrelsen projektansökan Kärleken är fri Stenungssund, Orust, Tjörn och Kungälv. Via beslut av Länsstyrelsen i Västra Götalands län beviljades kronor. Projektets slutfördes Slutredovisningen ska innefatta nämndprotokoll, där det framgår att den aktuella rapporten/redovisningen är godkänd av ansvarig nämnd. Den ekonomiska redovisningen ska även styrkas med ett utdrag ur huvudboken som visar kostnaderna i projektet. Förslag till beslut är att kommunstyrelsen godkänner projektets slutredovisning. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Slutrapportering gällande förebyggande projekt hedersrelaterat våld Bilaga huvudbok SPRT pdf Bilaga Slutrapport pdf Förslag till kommunstyrelsen Slutredovisningen för projektet Kärleken är fri godkänns. För kännedom till:

7 Sida 7 (16) 5/2015 Folkhälsorådets årsredovisning 2014 (Dnr KS2014/2426) Enligt folkhälsoavtalet ska folkhälsorådet i Kungälv inlämna en årsredovisning. Rådets uppdrag är att följa hälsoutvecklingen i Kungälvs kommun. Under 2014 har folkhälsorådet varit en stödjande funktion vid implementeringen av LUPP. Rapporten har kommunicerats direkt mot ungdomar, men även mot kommunens förvaltningar, politiska konstellationer och civilsamhället. Resultat från LUPP redovisades även i Välfärdsbokslutet. Utifrån det drogförebyggande perspektivet har en riktlinje kring drogfria ungdomsmiljöer processats fram. Initiativet kring Ren Träning har fortsatt. Idag finns en upparbetad samverkan med flera av kommunens motions- och träningsanläggningar. I samverkan med BVC och förskolan har personal utbildats i konceptet aktiva föräldramöten. Projektet föräldrastödjaren har avslutats, för att under kommande år implementeras i ordinarie verksamhet. Rådet har varit en stödjande funktion i Föreningslyftet, som i sker i samverkan med fritid, SISU och Göteborgs Fotbollsförbund. Inledda arbete i Ytterby IS ska ses som ett pilotarbete, där kunskap, erfarenhet och resultat ska spridas till kommunens övriga föreningsliv. Utifrån utmaningen goda levnadsvanor har folkhälsorådet initierat en aktivitetskalender kring fysisk aktivitet på recept. Hemsidan riktar sig både förskrivande personal och allmänhet. I mars 2014 beviljades kr från Socialstyrelsen för är att kvalitetssäkra arbetet kring våld i nära relationer i Kungälvs kommun. Under 2014 har arbetet kring kompetensutbildning och framtagande av rutiner inletts. Hösten 2013 beviljades Kungälvs kommun kr från Länsstyrelsen i Västra Götalands län för att förebygga insatser kring heder. Med stöd av projektet har metodhandbok kring heder processats fram. Vidare har en samverkansutbildning genomförts. Vid årskurs 8 på Thorildskolan arrangerades en temavecka utifrån konceptet Kärleken är fri. Under året har folkhälsorådet haft 2735 deltagare på olika utåtriktade arrangemang, bland yrkesverksamma har rådet haft 267 deltagare på olika former av kompetensutveckling. Bakgrund Folkhälsorådets arbete utgår från ett avtal mellan Kungälvs kommun och Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 (HSN 4). I avtalet är den gemensamma finansieringen reglerad. I rådet ingår förtroendevalda från Kungälvs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden samt tjänstemän från hälso- och sjukvårdskansliet och Kungälvs kommun. Folkhälsorådet är organisatoriskt knutet till kommunstyrelsen. Rådets uppdrag är att: aktivt medverka till arbetsformer utifrån ett helhetsperspektiv på hälsa upprätta en folkhälsoplan och revidera denna kontinuerligt ansvara för budget, verksamhetsplan och verksamhetsberättelse initiera hälsofrämjande och sjukdoms-/skadeförebyggande insatser leda, styra och följa upp tvärsektoriella folkhälsoinsatser

8 Sida 8 (16) skapa förutsättningar för finansiering och säkerställa resurser Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Folkhälsorådets årsredovisning 2014, Bilaga Årsredovisning 2014.pdf Förslag till kommunstyrelsen Årsredovisning Folkhälsorådet 2014 godkänns. För kännedom till:

9 Sida 9 (16) 6/2015 Svar på motion om övernattningsmöjligheter för barn och ungdomar (Dnr KS2014/123) Utvecklingspartiet har genom Christian Berglund samt Morgan Persson inlämnat en motion angående övernattningsmöjligheter för barn och unga. Motionärerna vill dela med sig av sin oro beträffande barn som far illa i Kungälvs kommun och som inte är trygga i sin hemmiljö, vilket i sin tur kan medföra att de ibland stannar ute över natten. Motionens målgrupp är ungdomar som på olika sätt far illa men som inte är kvalificerade för att vara fosterhemsplacerade. Motionärerna tror att det finns ett stort mörkertal som skulle synliggöras genom att det finns en fristad där barn och ungdomar kan ges hjälp i tidigt skede. Den oro som beskrivs redan tas om hand i det främjande och förebyggande arbete som bedrivs av Trygga ungdomsmiljöer. Trygga ungdomsmiljöer jobbar både på en generell nivå där man möter våra ungdomar på våra fritidsgårdar, men även utifrån mera riktade insatser som kan variera över tiden. Dessa insatser kan vara av olika karaktär utifrån intresseinriktning. Kungälvs kommun har i dag under särskilda omständigheter möjlighet att tillfälligt lösa boende för unga i vissa situationer. Motionen avslås. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Svar på motion om övernattningsmöjligheter för barn och ungdomar Bilaga Protokollsutdrag Bilaga motion om övernattning barn o ungdom.pdf Protokollsutdrag - Motion om övernattningsmöjligheter för barn och ungdomar - Kommunstyrelsen Tilläggsyrkande Niclas Palmqvist (UP) yrkar på återremiss till förvaltningen för komplettering av svaret i 1. de delar som avser stöd till ungdomar, 2. samt de delar som avser boende och biståndsbedömning. Proposition Ordförande Linda Åshamre (S) ställer proposition på yrkandet och finner att sociala utskottet beslutar att anta yrkandet. Omröstning begärs inte. Beslut Motionen återremitteras till förvaltningen för komplettering i enlighet med tilläggsyrkandet.

10 Sida 10 (16) Jonas Arngården, sektorchef För kännedom:

11 Sida 11 (16) 7/2015 Svar på motion om Housing first (Boende för missbrukare) (Dnr KS2014/579) Det föreligger en motion från socialdemokraterna via Mona-Britt Gillerstedt. Motionären vill uppmärksamma att det genom forskning blivit befäst att för att missbrukare skall kunna komma ifrån sitt missbruk är bostad en av förutsättningarna till detta. Housing first är ett begrepp som talas om idag. Att kämpa mot missbruk och samtidigt vara bostadslös är en kamp. I den kampen räcker det inte med tak över huvudet, vilket kan innebära att man flyttar emellan olika boenden. Det innebär ett stort lidande för den drabbade och en stor kostnad för samhället. Utifrån de utvärderingar som har gjorts av projekt med positiva resultat utifrån kopplingen boende/missbruk har det visat sig att en viktig förutsättning är att det handlar om egna kontrakt. Inom Arbetsliv och Stöd arbetar vi i dag utefter en modell som i delar kan liknas vid Housing First-modellen. Utifrån vår bogrupp arbetar vi med att lösa problematiken kring bostadslöshet och därtill hörande problem. Förutom de kategori- och referensboenden vi har inom vårt egna Boende för missbrukare, finns det därutöver möjlighet att erhålla så kallat socialt kontrakt med tillgång till 100-talet bostäder. Att vässa våra egna arbetsmetoder och att ha ett nära samarbete med såväl våra kommunala som privata fastighetsägare ser vi som en grunden för detta arbete. Vår samlade bedömning är att arbetet kring en Housing First-modell har påbörjats och är under utveckling. Motionen anses besvarad. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Svar på motion om Housing first (Boende för missbrukare) Bilaga Protokollsutdrag Bilaga Motion om Housing first.pdf Bilaga Anteckning till protokollet från KD KS pdf Protokollsutdrag - Motion om Housing first - Kommunstyrelsen Förslag till kommunstyrelsen Motionen anses besvarad. För kännedom till: Utskottet ajournerar sig 16:00 16:10

12 Sida 12 (16) 8/2015 Folkhälsorådets verksamhetsplan 2015 (Dnr KS2014/1012) Enligt folkhälsoavtalet ska Folkhälsorådet i Kungälvs kommun, utifrån HSN 4 och kommunens mål, formulera en årlig verksamhetsplan. Med stöd av folkhälsoplanen samt regionala- och kommunala inriktningsdokument prioriteras följande inför 2015: Utmaning 1. Trygga och goda uppväxtvillkor: Stödjandefunktion vid 1) utveckling och uppföljning av familjecentral 2) implementering av Föreningslyftet samt 3) aktivt arbete med riktlinje drogfria ungdomsmiljöer. Utmaning 2. Goda levnadsvanor: Slutföra inlett arbete kring aktivitetskalender Fysisk aktivitet på recept och initiera pilotarbete hälsofrämjande skola. Utmaning 3. Jämlika och jämställda livsvillkor: Stödjande funktion kring inlett utvecklings arbete våld i nära relationer och kvinnors hälsa. Utmaning 4. Åldrande med livskvalité: Stödjande funktion vid utvecklat anhörigstöd samt skapa forum för kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte kring äldres hälsa. Ett av rådets uppdrag är att följa hälsoutvecklingen för kommunens invånare ur ett hälso- och trygghetsperspektiv. Detta sker via ett årligt välfärdsbokslut. Förslag på utveckling är att Välfärdsbokslut 2014: - Integreras tydligt med socialinvesteringsplan och framtagande av socialöversiktsanalys. - Innefattar en fördjupad sammanställning och analys över tid när det gäller skolhälsovårdens hälsosamtal. - Kompletteras med ett trygghetsområde, d.v.s. inkludera sammanställningar av SCB s nationella trygghetsundersökning, polisens lägesbeskrivningar samt SKL s öppna jämförelser. - Kompletteras med områden som berör social delaktighet och civilsamhällets roll i samhället. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Folkhälsorådets verksamhetsplan 2015, Bilaga Verksamhetsplan 2015.pdf Förslag till kommunstyrelsen Folkhälsorådets verksamhetsplan 2015 antecknas till protokollet. För kännedom till:

13 Sida 13 (16) 9/2015 Dialogmöte äldres hälsa (Dnr KS2014/1012) Enligt folkhälsoavtalet i Kungälvs kommun ska det två gånger per år arrangeras s.k. dialogmöten. Syftet med dessa möten är lyfta fram aktuella teman utifrån hälsa och trygghet. Utifrån teman inbjuds berörda politiker och tjänstemän. Fokus vid dialogmötet den 24 april är äldres hälsa. Utgångspunkten är de två slutsatserna i Välfärdsbokslut 2013: 1. Andelen äldre förväntas öka kraftigt framöver vilket ställer höga krav på samhället och dess förmåga att ge individanpassad service utifrån förutsättningar och behov. 2. Genom hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser kan äldre påverka sin egen hälsa och livskvalitet till det bättre. Vid sammanträdet presenteras en reviderad inbjudan till dialogmöte, då mötesdagen flyttats från den 24 april 2015 till den 17 april Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Dialogmöte äldres hälsa 24 april Bilaga Dialogmöte Äldres hälsa pdf Reviderad bilaga Dialogmöte Äldres hälsa Beslut Sociala utskottet beslutar om inbjudan till dialogmötet den 17 april. För kännedom till: Kommunstyrelsen

14 Sida 14 (16) 10/2015 Rapport om ideellt arbete avseende EU-migranter Vice ordförande Gun-Marie Daun (KD) rapporterar om projekt med EU-migranter i Kungälv. En arbetsgrupp om sju personer har tillsatts för att driva arbetet. Under jul anordnades middag med filmvisning. Till hjälp för kommunikation användes två stycken tolkar som gjorde att EUmigranterna på ett bra sätt kunde berätta om sin situation och vilket arbete dem kan bistå med i kommunen. Julmarknad arrangerades också där det såldes alltifrån hantverk till matvaror, och utfallet blev mycket positivt med ett bra mottagande från allmänheten. Det senaste är att huset Gula villan som tidigare tillhört Socialt kontrakt kommer att inredas med hjälp av second hand-butiker i Kungälv för att påbörja verksamhet. Verksamheten kommer att bestå i att privatpersoner kommer att kunna anlita migranter för att utföra tjänster så som att klippa gräs, hugga ved och så vidare. Arbetsgruppen ska härnäst på konferens i Linköping, i regi av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för att utveckla arbetet kring projektet. Beslut Informationen antecknas till protokollet. För kännedom till:

15 Sida 15 (16) 11/2015 Skrivelse till Sociala utskottet Personligt ombuds driver verksamhet driver verksamhet för stöd till anhöriga och volontärer, och har under en tid eftersökt andra lokaler för sin verksamhet. Sociala utskottet får information av Jonas Arngården avseende skrivelse som ställts till Sociala utskottet från verksamheten Personligt ombud. Personligt ombud kommer att finnas på Kvarngatan efter lokaler iordningställts. Detta beräknas till september/oktober Stadshuset har erbjudits som tillfällig lokal för Personligt ombud men detta erbjudande har avböjts, och verksamheten letar därför för tillfället inga alternativa lokaler utan inväntar tillträde i lokalerna på Kvarngatan. Beslutsunderlag Skrivelse till sociala utskottet från daterad 23 januari 2015 Beslut Informationen antecknas till protokollet. För kännedom till:

16 Sida 16 (16) 12/2015 Val av representanter till gårdsråd Som representant för från sociala utskottet finns vid varje möte en ledamot vars uppgift är att driva dialog med de äldre och anhöriga, samt att förmedla information från utskottet. Varje ledamot i utskottet bär ansvar för gårdsråden på sitt respektive boende, men alla bär samma ansvar för att det finns en representant närvarande vid varje möte. Vice ordförande Gun-Marie Daun (KD) informerar om den gemensamma dagordningen som antagits av sociala utskottet och fortsättningsvis kommer att användas på gårdsråden. Ledamöterna föreslås få ansvar för gårdsråden på respektive boende enligt följande: Linda Åshamre (S) Gun-Marie Daun (KD) Glenn Ljunggren (S) Linnea Stevander (S) Niclas Palmqvist (UP) Kerstin Petersson (FP) Robert Syrén (M) Ranrikegården Fridhemskullen Ytterbyhemmet Kaprifolen/Gläntan Ekhaga Solhaga Båtsmansgärdet Beslut Följande ledamöter väljs till representanter för gårdsråden enligt följande: Linda Åshamre (S) Gun-Marie Daun (KD) Glenn Ljunggren (S) Linnea Stevander (S) Niclas Palmqvist (UP) Kerstin Petersson (FP) Robert Syrén (M) Ranrikegården Fridhemskullen Ytterbyhemmet Kaprifolen/Gläntan Ekhaga Solhaga Båtsmansgärdet För kännedom till: Denny Kraft

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-04 Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-04 Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Västra porten, plan 2 klockan 13:00-17:30 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S) Kerstin Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, alliansens rum, plan 3 Torsdagen den 21 november klockan 9:00-11:30 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S) Pernilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Bohusrummet, Stadshuset, klockan 13:00-17:00 ande Gun-Marie Daun (KD) Ordförande Mona-Britt Gillerstedt (S) 40-45, Oppositionsledare klockan 13.00-16.45 Mikael Wintell (M) 40-43,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Bryggan klockan 12:00-13:30 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Fredrik Gullbrantz (S) Charlotta Windeman (M) Sekreterare Johan Sjöholm Paragraf 25-31 Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 29 juni 2016 klockan 13:00-16:30 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Tid Måndagen den 20 november 2017, klockan 13:00 16:00 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Assar Wixe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Bryggan klockan 13:00-15:15 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Linda Åshamre (S) Gun-Marie Daun (KD) Ancy Wahlgren (UP) Anna Vedin (M) Pia Gillerstedt (S) Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Måndagen den 23 januari 2017 klockan 9:00-11:15 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Linnea Stevander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Bohusrummet klockan 9:30-12:00 ande Sekreterare Miguel Odhner (S) Kent Lagrell (M) Gun-Marie Daun (KD) Fredrik Gullbrantz (S) Charlotta Windeman (M) Johan Sjöholm Ordförande Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Bohusrummet Stadshuset, klockan 13:00-16.30 Beslutande Gun-Marie Daun (KD) Ordförande Mona-Britt Gillerstedt (S) Oppositionsledare Tommy Ohlsson (M) Inger Rasmusson (FP) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-08-27 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-08-27 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Bohusrummet, stadshuset, klockan 13:00-16:15 Beslutande Gun-Marie Daun (KD) Ordförande Mona-Britt Gillerstedt (S) Tommy Ohlsson (M) Inger Rasmusson (FP) Linda Åshamre (S) Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-01-29 Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-01-29 Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Bohusrummet, klockan 13:00-16.00 Beslutande Gun-Marie Daun (KD) Ordförande Mona-Britt Gillerstedt (S) Oppositionsledare Tommy Ohlsson (M) Inger Rasmusson (FP) Linda Åshamre (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 3 maj 2017 klockan 13:00-16:50 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 23 augusti 2017 klockan 13:00-16:10 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Assar Wixe (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-09-23 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-09-23 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Herrgården, plan 6 Onsdagen den 23 september 2015 klockan 13:00-16:45 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Glenn Ljunggren (S) Linnea Stevander (S) Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 19:00-19:40 Beslutande Ulrika Winblad (S) Ersättare för Miguel Odhner (S) Maria Kjellberg (MP) Anders Holmensköld (M) Charlotta Windeman (M) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 2 mars 2016 klockan 13:00-16:30 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Glenn Ljunggren (S) Linnea

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-09-24 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-09-24 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mimers Hus sammanträdesrum A403 klockan 13:00-15:00 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Benny Strandberg (KD) Marcus Nordfeldt (M) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-03-05 Sida 1 (22)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-03-05 Sida 1 (22) Sida 1 (22) Plats och tid Bohusrummet/Carlstensrummet klockan 13:00-18.30 Beslutande Gun-Marie Daun (KD) Ordförande Mona-Britt Gillerstedt (S) Oppositionsledare Tommy Ohlsson (M) Inger Rasmusson (FP) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Hörsal 1 Mimers Hus klockan 9:00-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Vice ordförande Gun-Marie Daun (KD) Fredrik Gullbrantz (S) Charlotta Windeman (M) Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-21 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-21 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Herrgården, plan 6 Onsdagen den 21 oktober 2015 klockan 13:00-17:30 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 27 januari 2016, klockan 13:00-16:45 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Glenn Ljunggren (S) Linnea Stevander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 4 maj 2016 klockan 8:00- Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 09:00-10:15 ande Göran Oscarsson (L) Lars Windeman (M) Sekreterare Martina Hammarström Paragraf 14-20 Ordförande Göran Oscarsson (L) Justerande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Stranden, plan 3, stadshuset klockan 9:00 12:35 ande Göran Oscarsson (L) Ordförande Olle Bo Ivarsson (M) Vice ordförande Åke Sparringsjö (S) Sekreterare Oskar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats Stadshuset, sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4 Tid Måndagen den 19 november 2018, klockan 13:00 16:30 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Assar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Sida 1 (15) Plats och tid Mimers hus sammanträdesrum A403 klockan 11.00-16.00 Beslutande Håkan Olsson (FP) Mona Haugland (S) Benny Strandberg (KD) Marcus Nordfeldt (M) Johan Holmberg (S) Mohamed Hama Ali

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Kvarnkullen, 4 september 2014, kl. 15:00-15:30 Beslutande Anders Holmensköld (M) Ordförande Tommy Ohlsson (M) 1:e vice ordförande Miguel Odhner (S) 2:e vice ordförande Mikael Wintell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-11:20 Beslutande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (L) Gun-Marie Daun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 13:00-16:00 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset Herrgården plan 6 klockan 8:30-11:30 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Vice ordförande Maria Kjellberg (MP) Charlotta Windeman (M) Kerstin Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, plan 4, Marstrand klockan 13:00-17:00 ande Johan Holmberg (S) Ordförande Anna Vedin (M) Vice ordförande Mona Haugland (S) Jan Tollesson (FP) Knut Nordin (V) Martin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, plan 3, sammanträdesrum Hamnen klockan 15:00-18:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande 17-24, 26 klockan 15.00-17.00 Roberth Österman (M) Vice ordförande Matilda Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 09:00-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Maria Kjellberg (MP) 1:e vice ordförande Anders Holmensköld (M) 2:e vice ordförande Mats Frisell (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-04-01 Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-04-01 Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen plan 3 klockan 13:00-17:30 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S) Linnea Stevander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats Stadshuset, sammanträdesrum Inlandsrummet, plan 2 Tid Onsdagen den 27 februari 2019, klockan 13:00 16:10 ande Pia Gillerstedt (S) Ordförande Ancy Wahlgren (UP) Vice ordförande Assar Wixe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, plan 6, sammanträdesrum Herrgården klockan 14:00-17:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Kjell Andersson (UP) Matilda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Bryggan klockan 9:00-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Fredrik Gullbrantz (S) Maria Kjellberg (MP) Charlotta Windeman (M) Kerstin Petersson (L) Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-10-22 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-10-22 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Inlandsrummet klockan 13:00-16:45 Beslutande Jane Bredin (M) Ordförande Glenn Ljunggren (S) Oppositionsledare Göran Oskarsson (FP) Björn Saletti (V) Sekreterare Fredrik Skreberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Sida 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 24 augusti 2016 klockan 13:00-16:00 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Hamnen, plan 3, stadshuset, klockan 13:00-16:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Lennart Jonsson (M) Vice ordförande Fredrik Gullbrantz (S) Fredrik Schandorff

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 20 september 2017 klockan 13:00-16:00 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Assar Wixe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 13:00-15:00 ande Fredrik Schandorff (S) Ordförande Matilda Jansson (L) Vice ordförande Erika Sjöblom (S) Ulrica Brogren (S) Lottie Lord (MP) Annica

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Sida 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 14:30-14:35 Beslutande Mats Frisell (S) Ersättare för Miguel Odhner (S) Maria Kjellberg (MP) Anders Holmensköld (M) Linda Åshamre (S) Johan Holmberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Bryggan klockan 9:00-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Vice ordförande Gun-Marie Daun (KD) Fredrik Gullbrantz (S) Maria Kjellberg (MP) Charlotta Windeman

Läs mer

Kallelse Sammanträdesdatum

Kallelse Sammanträdesdatum Kallelse Sammanträdesdatum 2015-01-28 Plats Stadshuset, sammanträdesrum Västra porten, plan 2 Tid Onsdagen den 28 januari klockan 13:00-17:00 Ledamöter Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Folkhä lsorä det - Å rsredovisning 2014

Folkhä lsorä det - Å rsredovisning 2014 Folkhä lsorä det - Å rsredovisning 2014 Innehåll Sammanfattning... 3 Uppdrag Folkhälsorådet Kungälvs kommun... 4 Målinriktning... 4 Uppföljning 2014... 5 Trygga och goda uppväxtvillkor... 6 Drogförebyggande...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-25 Sida 1 (15)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-25 Sida 1 (15) Sida 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 09:00-16:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Maria Kjellberg (MP) 1:e vice ordförande Anders Holmensköld (M) 2:e vice ordförande Linda Åshamre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Sida 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 16:00-16:30 Beslutande Ulrika Winblad (S) Ersättare för Miguel Odhner (S) Maria Kjellberg (MP) Anders Holmensköld (M) Linda Åshamre (S) Johan Holmberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats Stadshuset, sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4 Tid Onsdagen den 17 oktober 2018, klockan 13:00 16:45 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Assar Wixe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, plan 6, sammanträdesrum Herrgården klockan 13:00 16.30 ande Johan Holmberg (S) Ordförande Anna Vedin (M) Vice ordförande Mona Haugland (S) Jan Tollesson (L) Knut Nordin

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-01-26 Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-01-26 Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 8:30-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (L) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Sida 1 (15) Plats och tid Mimers Hus sammanträdesrum A403 klockan 13:00-16:30 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Benny Strandberg (KD) Marcus Nordfeldt (M) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen plan 4, kl. 12:00-15:50 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Lennart Jonsson (M) Vice ordförande Fredrik Schandorff (S) Kurt A Olsson (C) Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Mimers hus, sammanträdeslokal A403 klockan 13:00-17:30 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Anna Lifjorden (M) Benny Strandberg (KD) Mohamed Hama Ali (S) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-03-06 Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-03-06 Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Bohusrummet klockan 8:30-10:20 ande Lennart Jonsson (M) Ordförande Lars Gustafson (S) Lillvor Bergin (FP) Sekreterare Ingela Flodin Paragraf 19-26 Ordförande Lennart Jonsson (M)

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats Stadshuset, sammanträdesrum Bohusrummet, plan 2 Tid Onsdagen den 26 juni 2019, klockan 13:00 17:00 ande Pia Gillerstedt (S) Ordförande Ancy Wahlgren (UP) Vice ordförande 43-50, klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-01-30 Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-01-30 Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Carlstensrummet, Stadshuset klockan 11:00-16.00 Beslutande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Oppositionsledare Jan Niklasson (C) Mohamed Hama Ali (S) Marcus Nordfeldt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-28 Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-28 Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Bohusrummet klockan 8:00 09:00 ande Bengt Astin (M) Ordförande Bengt Å Andersson (S) Ersätter Carina Emanuelsson (S) Ulla Arnholm (FP) Pertti Kooli (KD) Karin Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Inlandsrummet klockan 8:30-10:20 ande Lennart Jonsson (M) Ordförande Lars Gustafson (S) Lillvor Bergin (FP) Sekreterare Ingela Flodin Paragraf 12-18 Ordförande Lennart Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, kl. 13:00-15:45 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Assar Wixe (S) Pernilla Wiklund (UP) 52-57, kl. 13:50-15:45 Kerstin Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Hamnen, plan 3, stadshuset klockan 15:00-18:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Klockan 15.00 17.20 Matilda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, plan 3, sammanträdesrum Stranden klockan 9:00 12:00 ande Göran Oscarsson (L) Ordförande Olle Bo Ivarsson (M) Vice ordförande Åke Sparringsjö (S) Sekreterare Kajsa Danesjö

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sida 1 (26)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sida 1 (26) Sida 1 (26) Plats och tid Hörsal 1, Mimers Hus, kl. 09:00-11.40 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Maria Kjellberg (MP) 1:e vice ordförande Anders Holmensköld (M) 2:e vice ordförande Linda Åshamre (S) Johan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 5, Verkstaden klockan 15:00-17:30 ande Bernt Lundborg (S) Ordförande Susanne Jönsson (S) Mikael Hedström (S) Bo Franzon (M) Pierre Rehnlund (L) Kent Aulin (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 08:30-13:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Susanne Jönsson (S) Jan Tollesson (L) Sekreterare Paragraf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-22 Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-22 Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Inlandsrummet klockan 8:30-11.00 ande Lennart Jonsson (M) Ordförande Lars Gustafsson (S) Vice ordförande Lillvor Bergin (FP) Sekreterare Ingela Flodin Paragraf 8-14 Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum Stranden, plan 3, stadshuset klockan 09:00-11:15 ande Göran Oscarsson (L) Ordförande Olle Bo Ivarsson (M) Vice ordförande Åke Sparringsjö (S) Sekreterare Oskar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-04 Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-03-04 Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Mimers hus A403 klockan 11:00-17:15 Beslutande Johan Holmberg (S) Ordförande Anna Vedin (M) Vice ordförande Mona Haugland (S) Jan Tollesson (FP) Knut Nordin (V) Martin Högstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats Stadshuset, sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4 Tid Onsdagen den 28 februari 2018, klockan 13:00 16:30 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Assar Wixe (S) Kerstin

Läs mer

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun FÄRGELANDA KOMMUN Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun Dnr: 2017/467 Beslutad i kommunstyrelsen 2017-11-01 248 Den senaste versionen finns tillgänglig på Färgelandas webbplats

Läs mer

Folkhälsoplan

Folkhälsoplan Folkhälsoplan 2012-2016 Datum: 2012-06-18 Tjörn Möjligheternas ö Innehållsförteckning Folkhälsoarbete... 3 Tre folkhälsoutmaningar... 3 Kost och fysisk aktivitet... 4 Barn och ungdomars psykiska hälsa...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4, klockan 13:15-17:10 ande Johan Holmberg (S) Ordförande Anna Vedin (M) Vice ordförande Mona Haugland (S) Jan Tollesson (L) Martin Högstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Herrgården, plan 6, stadshuset klockan 13:00-17:15 Beslutande Johan Holmberg (S) Ordförande Anna Vedin (M) Vice ordförande Mona Haugland (S) Jan Tollesson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Sida 1 (17) Plats och tid Bryggan Stadshuset klockan 9:00-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Vice ordförande Gun-Marie Daun (KD) Fredrik Gullbrantz (S) Charlotta Windeman (M) Kerstin

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Folkhälsoplan 2015 Folkhälsorådet Vara Fastställd av Folkhälsorådet 2014-10-09 Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 09:00-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Jan Tollesson (L) Gun-Marie Daun (KD) Ulrika Winblad (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-03-28 Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-03-28 Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Inlandsrummet klockan 13:00-18:05 ande Roger Bogren (M) Ordförande Göran Oskarson (FP) Glenn Ljunggren (S) Björn Saletti (V) Sekreterare Ingela Flodin Paragraf 14-25 Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 5, Verkstaden klockan 15:30-18:20 ande Bernt Lundborg (S) Ordförande Susanne Jönsson (S) Bo Franzon (M) Pierre Rehnlund (L) Kent Aulin (MP) Heine Nielsen (UP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Sida 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 09:00-17:00 Beslutande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) 1:e vice ordförande Elisabeth Mattsson (L) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Sandbackaskolan, matsalen, klockan 18.30 20.00 Sekreterare Kajsa Danesjö Paragraf 1-4 Ordförande Thomas Alpner (M) Justerande Rune Hasslöf Deltagande politiker Victoria Dahlqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset plan 4, Fästningsholmen klockan 15:00-17:30 ande Ancy Wahlgren (UP) Ordförande Marie-Louise Thor (M) Vice ordförande Yvonne Byberg (S) Anne-Christin Engwall (KD) Harriet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 1 juni 2016 klockan 10:00-16:45 Beslutande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset, bottenplan Inlandsrummet klockan 18:00-19:10 ande Bengt Astin (M) Ordförande Carina Emanuelsson (S) 1:e vice ordförande Ulla Arnholm (FP) Pertti Kooli (KD) Karin Larsson

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Tid Onsdagen den 16 januari 2019, klockan 15:00 18:40 ande Jonas Andersson (S) Ordförande Eva Qvistgaard (UP) 1:e vice ordförande Ulla Johansson

Läs mer

Verksamhetsplan för folkhälsoarbetet i Tjörns kommun Kommunkansliet Ann Karlsson Tjörn Möjligheternas ö

Verksamhetsplan för folkhälsoarbetet i Tjörns kommun Kommunkansliet Ann Karlsson Tjörn Möjligheternas ö Verksamhetsplan för folkhälsoarbetet i Tjörns kommun 2015 Kommunkansliet Ann Karlsson 2014-11-30 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Folkhälsoarbete i Tjörns kommun 6 1.1 Rådet för hälsa och hållbar utveckling...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum A403, Mimers Hus samt Bryggan, plan 3, stadshuset, klockan 10.00 15.00 Beslutande Matilda Jansson (L) Ordförande Lennart Jonsson (M) Vice ordförande Camilla Haag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-09-23 Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-09-23 Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 13:00-17:05 ande Johan Holmberg (S) Ordförande Anna Vedin (M) Vice ordförande Mona Haugland (S) Jan Tollesson (FP) Knut Nordin (V) Martin Högstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:00 ande Miguel Odhner (S) Ordförande 53-57, 59-60 Anders Holmensköld (M) Vice ordförande 53-57, 59-60 Susanne Jönsson (S) Jan Tollesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, plan 5, Verkstaden klockan 15:00-17:30 ande Bernt Lundborg (S) Ordförande Helen Byström (S) Bo Franzon (M) Patrik Ryberg (M) Pierre Rehnlund (L) Kent Aulin (MP) Heine

Läs mer

PROTOKOLL. Aleväv, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00

PROTOKOLL. Aleväv, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00 Plats och tid ande Aleväv, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00 Monica Samuelsson (S) ordförande Rose-Marie Fihn (FP) Anita Skoglund (M) vice ordförande Jarl Karlsson (S) Ale kommun Ale kommun Västra HSN

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset plan 2, Bohusrummet, klockan 17:00-18:30 ande Billy Kaldemark (S) Ordförande Patrik Ryberg (M) Vice ordförande Carina Emanuelsson (S) Henrik Rudolvsson (L) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Mimers hus sammanträdesrum A403 klockan 11:00-16:15 ande Håkan Olsson (FP) Mona Haugland (S) Benny Strandberg (KD) 99-106 Kl. 13:00-16:15 Marcus Nordfeldt (M) Johan Holmberg (S)

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer