Skolrå dsprotokoll Medleskolån och Sjungånde dålens skolå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolrå dsprotokoll Medleskolån och Sjungånde dålens skolå"

Transkript

1 Skolrå dsprotokoll Medleskolån och Sjungånde dålens skolå Deltagare Medleskolan: Marie Hillgren, åk 2 Sara Stenberg, åk 3 Åsa Markusson, åk 4 Patrik Edström, åk 5 Emma Wikström, åk 6 Anna Lundin, lärare Anneli Syväniemi, fritidspedagog Deltagare Sjungande dalens skola: Patrik Sundqvist, förskoleklass Helena Norlund, förskoleklass Anders Norlund, förskoleklass Marlene Davidsson Karlsson, 1a Caroline Lindqvist, 1b Jens Lindahl, 2a Jenny Holmberg, 2b Veronica Lundström, speciallärare Hans Larsson, fritidspedagog Ellenor Eklund, rektor Dagordning Nya digitala verktyg i skola och fritids PFF-app, InfoMentor-app, office 365 Övergångsträffar förskola-förskoleklass Vårt utvecklingsarbete Inkluderande lärmiljöer Aktuellt i skolan Kompetensutvecklingsdagar, lovdagar Elevenkät Föräldrafrågor 1 A) Förändringar i PFF-planering förskola fritidshem: Syftet med verktyget är att minska administrativa arbetsuppgifter och öka d en pedagogiska tiden som personal. Det ger möjlighet till att ha samordning mellan olika avdelningar vid öppning och stängning, samordning av förskolor och fritidshem vid lov, anpassa personals schema och det underlättar för måltidsplanering för medarbetare i köket.

2 I fritidshemmets entré finns en skärm. Det första ni gör när ni kommer och det sista innan ni går är att trycka på ditt barns namn på skärmen. Schema över barnets planerade vistelsetid lämnas i e -tjänsten för förskola och fritidshem. Du kan också lämna schemat på blankett till kommunens kundtjänst. Korttidsfrånvaro anmäls direkt till personal på fritidshem. Schemat bör via e-tjänsten lämnas in minst tio arbetsdagar, men senast sju dagar innan ändringen börjar gälla, för att verksamhet en ska hinna planera och göra nödvändiga förändringar i bemanningen för att tillgodose barnens behov, barngruppens sammansättning och storlek så att en god miljö erbjuds. Från januari 2019 kommer en uppdatering göras av PFF. E-tjänsten blir mobilanpassad dvs den kommer att finnas som app. Du kommer fortfarande kunna gå via kommunens hemsida för att lämna in barnschema. Information om denna förändring kommer att ske via e-post till vårdnadshavare. 1 B) Påminnelse om InfoMentor-app Det finns nu en app för InfoMentor där man t ex får notiser om det lagts in något nytt. Ladda gärna hem den. 1 C) Office 365 Office 365 är samlingsnamnet på ett antal webbaserade IT -tjänster som bland annat möjliggör åtkomst till program och dokument över internet som underlättar delning av dokument och samarbete med andra och erbjuder stor lagringsyta.

3 Du kan arbeta via Office 365-portalen ( där du har tillgång till Office Online via webbläsaren, det enda s om krävs är tillgång till Internet. Du kan alltså arbeta på en surfplatta/smartphone och komma åt dina filer via appar. All personal och elever har nu tillgång till Office 365 Vi är med i STL(skriva sig till lärande) detta läsår. En pedagog på vardera skola deltar i detta. Det är framförallt i dessa klasser det jobbas med men a llt eftersom ska vi sprida det i fler klasser. Eftersom vi deltar i detta har vi fått fler datorer på båda skolorna. STL är en modell som ökar lärandet och språkutvecklingen genom att kombinera pedagogik och digital teknik. Tanken är att jobba med 0ffice 365 genom att bl a ge feedback. Office 365 ger bl a förutsättningar så man kan vara inne i samma dokument samtidigt. I STL kommer man kunna få feedback från lärare men även kamrater. Forskning visar att framförallt pojkar men även flickor visar bättre resultat när man jobbar på detta sätt. 2. Rödatråden-träff höst och vår För att arbeta med en röd tråd, minska avståndet mellan förskola - förskoleklass(skolan), så att barnets bästa är beaktat och likvärdigheten säkerställs så har vi haft Rödatråden-träffar där rektor, förskolechef, representanter från varje förskola och förskolans specialpedagog samt representanter från förskoleklass och skolans speciallärare deltagit i denna träff. Tanken är att vi kan ha olika innehåll. Denna gång utvärderade vi vår övergångsplan mellan förskola-skola. Vi delgav varandra vilka screeningar vi gör i respektive verksamhet och hur det i stort gått. Vi söker eventuella utvecklingsområden(ex. ljud-bokstav)och delar med oss av tips. 3. Vårt utvecklingsarbete inkluderande lärmiljöer Vi utgår från för- och grundskolenämndens mål: Likvärdigheten är säkerställd Lärandet är synligt Lärmiljöerna är tillgängliga Barnets bästa är beaktat Förklaringar * Barnets perspektiv = barnets/elevens åsikt som kan fås fram genom att fråga barnet/eleven direkt eller fråga dess vårdnadshavare.

4 ** Barnperspektivet = professionens bedömning av vad som är bäst för barnet/eleven utifrån vad som bedöms vara bäst på individ- och/eller gruppnivå. *** Barnrättsperspektivet = vad olika lagar säger inom det område ärendet gäller. Vi startade vårt utvecklingsarbete Inkluderande lärmiljöer redan 2017 och skapade då detta för hela Lejonströmsområdet. Utvecklingsarbetet ska leda till förändrade arbetssätt i vardagen som bättre stödjer barnens/elevernas kunskapsutveckling. Vårt mål är att barn och elever ska mötas av en högre grad av inkluderande lärmiljöer. Vi har därför valt följande tre utvecklingsområden: Pedagogisk lärmiljö (formativt förhållningssätt) Fysisk lärmiljö Social lärmiljö Vi har under förra året bl a haft föreläsning om varför det är bra att använda bildstöd men även praktiskt tillverka bildstöd. Förskolechefer och rektorer har gjort observationer i varandras verksamheter. Under hösten har vi att fått besök av Kritiska vänner från Värmdö. Två pedagoger var på respektive skola. De tittade naturligtvis utifrån inkluderingsperspektivet med riktning mot motivation och meningsskapande. Vi fick mycket positiv feedback efter deras besök framförallt att vi med hjälp av bildstöd, tydlig struktur, talpinnar, visat intresse för elevernas berättelser, engagemang och variation skapar motivation hos eleverna. Förstelärarna och rektorerna i området har haft förmånen att få hälsa på skolor i Stockholm(Värmdö, Täby)och gett feedback till dem samtidigt som vi fått med oss saker vi kan utveckla. Vi har även haft föreläsningar för personalen om språkstörning och autism. Vi kommer att fortsätta detta arbete bl a med gemensamma träffar för pedagogerna, fler föreläsningar och studiebesök. 4. A) Aktuellt på Medleskolan Vi har flyttat in i våra nya lokaler. Älvsbackadagen Vi har satt igång arbetet med onenote, flera klasser har börjat arbeta i class notebook.

5 Vi har blivit en STL-skola och har därför fått fler datorer till skolan, sexorna har fått en egen dator. Sexorna åker in till Lejonströmskolan en gång i veckan. Vi har haft storsjung med tema fred. Fredagen innan lovet hade vi en kom som du inte brukar-dag. På gång: Tvåorna har börjat med simundervisning. Sexorna har under 5 veckor framöver muntliga nationella prov i ma, sv och eng. Vi kommer att ha en julpysseldag i december. Femmorna kommer att ha luciatåg på luciadagsmorgonen. Vi har fått en lärarassistent vid namnet John Sjöstedt som finns med mycket ute på raster och på fritids. Lillfritids. Nya elever innebär mycket fokus i de gruppstärkande arbetet att eleverna ska lära känna varandra,pedagoger,lokaler,utemiljön och de dag liga rutinerna i verksamheten. Höstens härliga väder har gjort att mycket av verksamheten har kunnat hållas utomhus allt från lek till skapande. Storfritids; Flytten till nya lokaler har gjort att vi kunnat jobba med b.la bildstöd i den omfattning vi önskar. Varje vecka har vi också en skogseftermiddag, nu när väd ret kanske snart sviker oss så kommer vi ha idrottsgrupper där 2-3 barn tillsammans med en pedagog själva får planera, genomföra och utvärdera sin idrotts aktivitet för övriga fritidsbarn. Vi har veckans pyssel och veckans instagram ansvariga där barnen får bestämma vad de vill dokumentera för sina föräldrar /(följare). V44 genomförde vi också vår traditionella övernattning som är mycket uppskattad. Lovet i övrigt har vi ägnat mycket till pyssel,slajm, och att grilla marshmallows!! 4. B) Aktuellt på Sjungande dalens skola Fsk: Delar in eleverna i mindre grupper och arbetar med språklek, ma -lek, miljötema, bild/form/drama. 1orna: Arbetar med STL och ASL. Ska börja arbeta med NTA -låda som heter Balansera och väga. 2orna: Arbetar om kroppen. Skriver faktatexter. Arbetar med multiplikation och går in på division. 3orna: Tränar inför julshow. Ser och pratar om Mitt liv som grej. På elevens val kommer de nu att arbeta i grupper med kost/hälsa, datakunskap/programmering, engelska.

6 Annat på gång: Barnboksveckan som uppmärksammas med bla läsgrupper hela skolan. Dans i skolan åk 1 Lärarstudent Anna Lärarassistent Nina Bedömningsstöden Flöjten: Är organiserat i 3 grupper för att skapa en bra miljö för barnen. Det är tre pedagoger som jobbar mest på fritids som är ansvariga för varsin grupp. Strukturen man har på eftermiddagen är att man utgår från grupperna med att ha lek inomhus innan mellanmål, utelek efter mellanmål framtill 16:00. Utemiljön försöker de utforma ständigt för att barnen ska hitta olika aktiviteter att göra. De använder en aktivitetstavla som innefattar: Styrd fri lek som underlättar valen för barnen med mindre valmöjligheter och aktiviteter som roterar. I början av terminen är fokus att eleverna ska lära känna varandra,pedagoger,lokaler,utemiljön och de dagliga rutinerna i v erksamheten Fritidsrådet har man börjat med nyligen. Där ges barnen möjlighet att påverka sin vardag på fritids, vi tar även upp delar som vad som krävs på fritids tex. Uppförande och hur man är en bra kompis. Fritidsgympa är något som kommer nu, två gånger i veckan där vi delar barnen i två grupper; 1:an och Förskoleklass. Det planeras för att möjliggöra att med 1:orna eller förskoleklassen gå till skogen för att utöka den variation av miljöer och erfarenheter. Flygeln: Vi har varit mycket ute i och med fint väder, lekt lekar, spelat bandy, tennis, grävt i sandlådan(stora gropar i hopp om att hitta skatter som kulor tex.) Sedan det tråkiga jobbet att gräva igen. Vi har gjort utflykter till skogen med olika grupper. Gått till olika lekparker. Inne har vi haft spel, lekt och byggt med olika materiel. Pysslat, ritat mm. Vi har haft ritskola How to draw där man får lära sig rita från grunden. Vi har bakat en hel del och även gjort halloween-godis. Vi har börjat med pingisskola. Vi börjar med tjejerna. I nu i dagarna har vi även börjat lite med julpyssel så alla hinner göra. 5. Kompetensutvecklingsdagar, lovdagar Lovdagar: 22 december-6 januari OBS! Eventuellt slår vi ihop flera skolor/fritidshem. 7 januari är det k-dag för lärare, lov för elever - fritids är öppet Vårterminen 2019 Börjar den 8 januari Lovdagar: 4 februari k-dag och skola och fritids är stängt

7 4-8 mars - sportlov april - påsklov 20 maj k-dag och skola och fritids är stängt 31 maj 7 juni Om man är i behov av omsorg de dagar fritids är stängt för kompetensutvecklingsdag så meddela detta via kundtjänst. De brukar samordnas lösningar på skolorna/förskolorna beroende på barnantalet. Skolavslutningen är den 13/6. Medleskolan kommer att dela upp avslutningen i två sittningar. Inga tider fastslagna än. Hur Sjungandes avslutning blir är ej färdigplanerad ännu. Återkommer! 6. Elevenkäter Svårt att utforma enkäter för barn/elever. Vi har två olika enkäter just nu i Medleskola och Sjungande dalens skola. LBT(likabehandlingsteamet) sammaställer skolans alla enkäter. Sammanställningen blir en översikt på hur det är på skolan. Vi tittar på vilka frågor vi kan lyfta vidare i klassråd och elevråd, vilka vi måste jobba med på individnivå/klassnivå/årskursnivå. Är det något som vi kan göra åt i den fysiska miljön eller ska elevhälsan göra något. Sjungande dalens skola: Så här känner jag mig när jag är på hemvägen är de påstående som fick flest ledsna gubbar (16 av 117, ej åk 3). Svårt tolka vill man inte hem, är det att åka buss/taxi, gå hem? Förslag från skolrådet att dela upp frågan för att få ut mer information. Hur det känns när man äter, tänker på sina kamrater, när du ska gå ut på rast, är på fritids och tänker på pedagogerna är de som gett flest glada gubbar vilket känns bra. Utifrån alla enkäter kommer vi bl a göra följande: Tar upp matsituationen på klassråd/elevråd. Kolla upp möjligheter att ha ljuddämpande avskiljare i matsalen. Kolla med Fastighetsskötaren om det finns möjlighet att sätta upp draperi/vägg i duscharna eller skärm så man inte ser in när man öppnar dörren. Medleskolan: Enkäten visar bra resultat på att eleverna inte är rädd och orolig, får vara med och leka, trivs i klassen och med de vuxna, jag får vara med och bestämma över mitt skolarbete, mina mål

8 Det kom upp synpunker på hur man trivdes i matsalen - Ljudnivån, dåligt språk, mat på golvet, äter fort och går, tuggar med öppen mun, bordskick? Placeringen? Vi kommer lyfta detta i klassråd/elevråd. På frågan om det går bra när vi är i omklädningsområdet på idrot ten så lyfter man upp saker som: Jobbigt vara naken, luktar äckligt, ibland kommer andra in i rummet, skrikigt/högljutt och slamsigt. Alla duschar inte, vill ha duschdraperier. Vi ska titta på om det går ordna fler duschdraperier. Skolrådets representanter diskuterade sen två frågor: Hur kan vi tillsammans hjälpas åt så att barn/elever vågar duscha och visa sig inför varandra? Följande saker kom upp: Stärka självkänslan, bygga positiv självbild Prata kroppsideal Prata om retuscherade bilder i massmedia Duschbås och personal på plats (personal finns men inte i båda omklädningsrummen hela tiden) Hur kan vi hjälpas åt för att det ska bli trivsamt i matsalen? Hur pratar vi hemma? Bordsskick? Följande saker kom upp: Prata om det hemma Man kan ha matgrupper Ha musik någon gång Lära dem bordsskick hemma Se till att de måste sitta en stund och inte stressa (har det idag) Skärmar/avskiljare som dämpar ljudnivån 8, Föräldrafrågor Frågor gällande Medleskolan: Brandlarmet hörs inte på andravåningen där nu sexorna har sitt klassrum. Vad görs åt detta? Utökning av larmdon samt rökdetektor är beställt med Assemblin säkerhet och är uppsatt 2. Den nödutgång som finns intill scenen i bönhuset saknar trapp på utsidan och

9 är låst och kan bara låsas upp med nyckel från utsidan. Bönhuset är vid skolavslutningen överfyllt av alla barn och föräldrar hur blir det ur brandsäkerhetssynpunkt? Det finns numera en trappa på utsidan och vi låser upp dörren när vi använder lokalen. Vi kommer dela upp skolavslutningen i två sittningar. 3. Fråga från Sjungande dalens skola: Vad vet vi om Brännanskolan och Engelska skolan? Just nu vet vi inte mer än att det inte är skrivet något kontrakt om Brännanskolan med Engelska skolan än så länge. Nästa skolrådsmöte: torsdagen den 28 februari kl. 18:00-19:30. Denna gång håller vi till på Medleskolan. Tack för denna gång så ses vi i februari! Med vänliga hälsningar Ellenor Eklund, rektor

Skolrå d Medleskolån

Skolrå d Medleskolån Skolrå d Medleskolån 2018-05-07 Närvarande Erica Lundström, föräldrarepresentant åk1 Sara Stenberg, föräldrarepresentant åk 2 Isak Karlsson, föräldrarepresentanter åk 3 Mikael Granberg, förälder åk 3 Mikael

Läs mer

Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013

Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013 SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra Utbildningsområde Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013 Postadress 777 81 SMEDJEBACKEN Telefon

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad:

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad: KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18 Reviderad: 2017-09-08 Innehåll VÄRDEGRUND... 3 ORGANISATION... 4 MÅL FÖR FRITIDSHEMMET HT-17 OCH VT-18... 5 Leken... 5 Utevistelse...

Läs mer

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP Vi på Vittra Brotorps fritidshem önskar er varmt välkomna till en inblick i vår verksamhet. Här kommer lite information om hur en dag på fritids/ klubben kan se ut, vilka regler

Läs mer

Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11

Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11 Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11 Välkommen till oss på Gröna fritids! Det här är en översikt över vår verksamhet och hur vi arbetar på vår avdelning för att uppnå de gemensamma mål som

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2016-08-30 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-09-07 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Protokoll skolråd Tisdagen den

Protokoll skolråd Tisdagen den Protokoll skolråd Tisdagen den 29-11-2016 Fråga från förra mötet: Aktuellt Förskolan: o Skalad potatis: eleverna äter mer skalad än oskalad potatis så därför fortsätter de med det. Haft Rödatråden-träff

Läs mer

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2011/2012 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Klassföreståndare: Kristina Jonsson Rosell 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Thomas

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 150417 Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrgårdens förskola 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrgårdens förskola 2013/2014 Norrgårdens förskola - en lärande och mångkulturell förskola med fokus på språk Vi ser varje barns utvecklingsmöjligheter i lärandet och i det sociala samspelet Vi utmanar barnens nyfikenhet genom att

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Karlshögs Fritidshem

Karlshögs Fritidshem rlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarls högkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshö gkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlsögkarlshögkarlshögkarlshögka

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014 130909 Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Torsångs fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 3 2.2. Organisation... 3 2.3. Personal... 3 2.3.1.

Läs mer

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet?

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet? ÅBYSKOLAN 3-5 killar Jag trivs i skolan tjejer Jag trivs i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Jag trivs med

Läs mer

Verksamhetsplan för. Vendestigens Förskola och Skola AB's. Fritidsverksamhet 2015-2016

Verksamhetsplan för. Vendestigens Förskola och Skola AB's. Fritidsverksamhet 2015-2016 Verksamhetsplan för Vendestigens Förskola och Skola AB's Fritidsverksamhet 2015-2016 Fritidshemmet ska erbjuda en meningsfull fritid. En förutsättning för att barnen ska uppleva fritiden som rolig och

Läs mer

Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Förskoleklasser, Fritidshem Läsår vt 2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Källby Gård. Fritidshem

KVALITETSREDOVISNING. Källby Gård. Fritidshem KVALITETSREDOVISNING Källby Gård Fritidshem Läsår 2011-2012 ENHET Källby Gård fritidshem FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR KVALITET TIDSPERIOD 2011-2012 GRUNDFAKTA OM ENHETEN Källby Gård har under året haft förskoleklass,

Läs mer

Arbetsuppgifter, rutiner och sekretess

Arbetsuppgifter, rutiner och sekretess Arbetsuppgifter, rutiner och sekretess Förskola 1-5 år I förskolan kommer du arbeta tillsammans med barnskötare, förskollärare och specialpedagoger. Varje förskolaområde har en ansvarig förskolechef. Förskolorna

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Grunduppgifter Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2013-09-19 Kvalitetsredovisning Folkasboskolans Fritidshem ansvar lärande, språket, miljö, beteende kommunikati on läsa, skriva, tala, lyssna, diskutera, muntligt framföra, argumentera, förklara Generella

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Dokumentationen avser läsåret Förskoleklass Lillsjöskolan Mikael From

Dokumentationen avser läsåret Förskoleklass Lillsjöskolan Mikael From Dokumentationen avser läsåret 2016-2017 Förskoleklass Lillsjöskolan Mikael From 2017-09-06 Utvärderingspunkter Systematiskt Kvalitetsarbete Läsåret 16/17 Arbetslaget: Förskoleklass A och B Kort sammanfattning

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkbyns förskola verksamhetsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport för Kyrkbyns förskola verksamhetsåret 2014/2015 2015/08/14 Kvalitetsrapport för Kyrkbyns förskola verksamhetsåret 2014/2015 Sammanställd av: Anna-Lena Elfsberg, bitr. förskolechef Planer mot diskriminering och kränkande behandling Varje avdelning arbetade

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Arbetsplan för Långareds fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Långareds fritidshem Läsåret 2014/2015 150225 Arbetsplan för Långareds fritidshem Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016 Protokoll förskole- och skolråd 25 april 2016 Deltagare: Ledningsnivå Alla elever ska kunna läsa efter åk 1 -utifrån Nya Språket lyfter definitionen Alla barn ska bli sitt bästa jag Ledningsnivå Alla elever

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Broby förskola

Plan mot kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Broby förskola Plan mot kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Broby förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen Förskolechef och likabehandlingspilot Planen gäller

Läs mer

Välkommen till Fruängens skola

Välkommen till Fruängens skola Välkommen till Fruängens skola Program: Kort presentation av skolan Fritidshemmet Förskoleklassernas verksamhet Planering vt 2017-ht 2017 Besök i förskoleklassernas lokaler 2017-01-26 SIDAN 2 Fruängens

Läs mer

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling 2015-201

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling 2015-201 Junibackens plan mot diskrimineri iminering ng och kränkande behandling 2015-201 2016 Ansvariga för planen: Personalen vid förskola Junibacken och förskolechef Greta Särefors. Vår vision på vår förskola

Läs mer

ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN

ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN Lyrfågelskolan F-3 SKOLAN 2016/2017 Lyrfågelskolan F-3:s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 181001 till 190930. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA.

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA. Skola Rektor SKA-samtal 18/19 Svedala kommun ska vara en utbildningskommun som varaktigt räknas bland landets tio bästa utifrån SKL:s Öppna jämförelser. Svedala kommun ska ha en utbildningsverksamhet där

Läs mer

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret Långsjöskolans RO fritidsverksamhet Läsåret 2019-2020 Från styrdokument till verklighet - så jobbar vi! Styrdokument Allt arbete på fritidshemmet utgår ifrån: Skollagen (2010:800) Skolverkets Läroplan

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan för Fritids

Verksamhetsplan för Fritids Verksamhetsplan för Fritids För Karlskrona Montessorifriskola 2013/2014 2013-08-29 Innehåll Organisation... 3 Personal... 3 Rutiner... 3 Värdegrund... 4 Mål för 2013/2014... 5 Årsplan... 6 Bilaga 1- Vikarieinfo...

Läs mer

Arbetsplan. VillUt. för. i Villans rektorsområde

Arbetsplan. VillUt. för. i Villans rektorsområde Arbetsplan för VillUt i Villans rektorsområde 2010-08-30 Lärmiljöer Alla pedagoger har insikt i lärmiljöns betydelse för barns lek, utveckling och lärande. Med lärmiljö menar vi: Pedagogernas förhållningssätt,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Mål Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt mot varandra.

Mål Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt mot varandra. Läsåret 2012/2013 Arbetsplan Normer och värden Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt mot varandra. Vi upplever att det är en del konflikter i barngruppen. Barnen utesluter

Läs mer

Alsjöskolan arbetsplan

Alsjöskolan arbetsplan Alsjöskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Alsjöskolan arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger grunden för fortsatt utbildning och arbetsliv, demokratiskt

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Lokal arbetsplan - Fritidshem 13/14

Lokal arbetsplan - Fritidshem 13/14 Lokal arbetsplan - Fritidshem 13/14 Vår vision Vår vision är att Kastellskolans fritidshem ska komplettera skolan och hemmet på ett bra sätt. Våra elever ska, under sin tid inom fritidshemmet, erbjudas

Läs mer

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen-

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Då var det påskvecka och härliga lovaktiviteter på våra förskolor och fritidshem. Idag kom även värmen på allvar till Älta och det ser vi fram

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskoleklass

Kvalitetsredovisning Förskoleklass Kvalitetsredovisning Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Edvinshemsskolan Område Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun 1 Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole

Läs mer

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling Junibackens plan mot diskrimineri iminering ng och kränkande behandling 2016-201 2017 Ansvariga för planen: Personalen vid förskola Junibacken och förskolechef Greta Särefors. Vår vision på vår förskola

Läs mer

Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling . Sinntorpsskolan F-3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, Förskoleklasser, Fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Ansvariga för planen:

Läs mer

Sörgårdens arbetsplan 14-15

Sörgårdens arbetsplan 14-15 Sörgårdens arbetsplan 14-15! Svenska Vi kan använda oss utav 4 olika diagnos- undervisningsmaterial. Skolverkets Nya språket lyfter, Stärk språket stärk lärandet (Cirkelmodellen), God läsutveckling, God

Läs mer

Prästkragens förskola. Danderyds Kommun

Prästkragens förskola. Danderyds Kommun Prästkragens förskola Danderyds Kommun Observationen genomfördes av: Susanne Arvidsson-Stridsman, Nacka kommun Gunilla Biehl, Nacka kommun Vecka 16, 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan/skolan Observatörernas

Läs mer

Arbetsplan för Nolby förskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolby förskola Läsåret 2014/2015 140805 Arbetsplan för Nolby förskola Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena Friskola_hemsidan.docx 1 Innehåll Huvudman... 3 Historik... 3 Försäkring... 3 Värdegrundsarbetet på fritids... 3 Hämtning/Lämning och tillsynsansvar...

Läs mer

uppdaterat augusti-17 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18

uppdaterat augusti-17 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Sörgårdens fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Sörgårdens fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Sörgårdens fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Hulanskolans Fritidshem. Vi är och lär för framtiden.

Hulanskolans Fritidshem. Vi är och lär för framtiden. Hulanskolans Fritidshem Vi är och lär för framtiden. Vad är ett fritidshem? Ett fritidshem är en verksamhet som tar emot elever under den del av dagen då de inte vistas i skolan, samt under loven. På fritidshemmet

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli Vecka 5-6 Halloj! Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli äventyrare när de blir stora! Efter föreläsningen fick barnen rita om sitt eget drömäventyr!i

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2014-08-27 Viktig Information I det dagliga arbetet har vi att Fritids telefonnummer

Läs mer

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Stöcksjö fritidshem Klubben Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Sammanfattning I början av läsåret har undertecknat tillträtt som rektor för Stöcksjö skola vilket inneburit att jag har lärt känna

Läs mer

Välkomna till Toftaskolan

Välkomna till Toftaskolan Välkomna till Toftaskolan - Förskoleklass och fritidshem läsåret 2019/2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN 2019-01-31 1 Kvällens program 18.00-19.30 Presentation av personal i förskoleklass, på fritidshem och i elevhälsan

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Borgens fo rskola. Internt styrdokument Verksamhetsplan Borgens fo rskola Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och Åtgärder Beslutande: Datum och paragraf: Dokumentansvarig: Reviderad:

Läs mer

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Syfte. Metod. [Skriv text]

Syfte. Metod. [Skriv text] 2018/2019 Syfte Verksamhetsplanen är ett verktyg för pedagogerna på de kommunala förskolorna på T1 samt en information till vårdnadshavare. Den innehåller en beskrivning av verksamheten och de prioriterade

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Arbetsplan för Violen

Arbetsplan för Violen Köpings kommun Arbetsplan för Violen Läsår 2015 2016 Administratör 2015 09 18 Lena Berglind, Ann Christine Larsson, Kristin Aderlind Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

KALENDARIUM vårterminen 2015

KALENDARIUM vårterminen 2015 KALENDARIUM vårterminen 2015 Vårterminens första dag 8 januari 2015 Lov, studiedagar och planeringsdagar Sportlov v.9 23-27/2 2015 Planeringsdag för all personal 2 mars Påsklov v.15-7-10/4 2015 Kristi

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Brukets förskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Brukets förskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Brukets förskola Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) Brukets förskola arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2016-2017 Bakgrund tre områden prioriterats för kommande läsår: stärkt pedagogiskt ledarskap,

Läs mer

Arbetsplan för Stockens förskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Stockens förskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lärande Samskapande Styrkebaserad Lust att lära Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Vi skapar delaktighet som präglas av att vi

Läs mer

Alsjöskolans arbetsplan 2017/2018

Alsjöskolans arbetsplan 2017/2018 Alsjöskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Alsjöskolans arbetsplan 2017/2018 MEDBORGARE Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger grunden för fortsatt utbildning och arbetsliv, demokratiskt

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängavångens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Ängavångens förskola Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Norrhammarskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-6 Ansvariga för planen Rektor I Planen gäller Från

Läs mer

Videskolans verksamhetsplan för fritids 2014/2015

Videskolans verksamhetsplan för fritids 2014/2015 Videskolans verksamhetsplan för fritids 2014/2015 Barn/elevgrupp Videskolans fritidshem tar emot elever som går på skolan och är i behov av fritidshemsplats. Verksamheten är uppdelad på två avdelningar.

Läs mer