Vårdproduktionsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vårdproduktionsutskottet"

Transkript

1 Vårdproduktionsutskottet Lars Blixt Verksamhetscontroller BESLUTSFÖRSLAG Datum Dnr (7) Vårdproduktionsutskottet Investeringar inom hälso- och sjukvården 2013 Ordförandens förslag 1. Vårdproduktionsutskottet godkänner ombyggnad av vårdavdelning vid Skånes universitetssjukhus vilket innebär en bygginvestering med 7 Mkr varav, 2 Mkr 2013 och 5 Mkr 2014 samt utrustningsmedel med 3,5 mkr Vårdproduktionsutskottet godkänner extern förhyrning för Vårdcentralen Närlunda, Skånevård Sund samt utrustningsmedel om 1,2 mkr Vårdproduktionsutskottet godkänner utrustningsinvestering i en operationsrobot vid Skånes universitetssjukhus med 15,5 mkr Sammanfattning Förslag till investering föreligger inom hälso- och sjukvårdens byggram om 7 mkr och utrustningsram med 20,2 Mkr. Dessutom föreslås en ny extern förhyrning för vårdcentralen Närlunda i Helsingborg. I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen har hittills beviljat medel från ramen avseende bygginvesteringar enligt nedanstående tabell. Föreliggande förslag innebär att ytterligare 7 mkr i års bygginvesteringar avräknas från hälsooch sjukvårdens investeringsram. C:\pactdok\Vårdproduktions- beredningen\ \04 Investeringar inom hälso- och sjukvården 2013\ U15 VPU_Beslutsförslag.docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Skånehuset, J A Hedlunds väg Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (7) Byggnadsinvesteringar Pågående projekt > 50 mkr 71,0 100,0 200,0 Pågående projekt < 50 mkr 193,0 111,0 0,0 Summa pågående projekt 264,0 211,0 200,0 Förslag nya objekt enligt ärende VPU 2,0 5,0 0,0 Summa beslutade inklusive förslag 266,0 216,0 200,0 Ram sektor vård och hälsa B ,0 686, ,0 Kvar att disponera 377,0 470, ,0 Regionstyrelsen har hittills beviljat medel från ramen avseende utrustningsinvesteringar enligt nedanstående tabell. Föreliggande förslag innebär att ytterligare 15,5 Mkr 2013 och 4,7 Mkr för 2014 avräknas från hälso- och sjukvårdens investeringsram. Resterande budgetmedel reserveras för projekt som ännu inte är färdigberedda. Utrustningsinvesteringar Pågående projekt 591,1 364,1 14,0 Förslag nya objekt enligt ärende VPU 15,5 4,7 0,0 Summa beslutade inklusive förslag 606,6 368,8 14,0 Ram sektor vård och hälsa B ,0 464,0 576,0 Kvar att disponera 45,4 95,2 562,0 Kommentarer till investeringsobjektet Byggobjekt Vårdavdelning 1 ortopeden, Skånes universitetssjukhus Ortopediska kliniken inom Skånes universitetssjukhus har idag 127 egna vårdplatser, 78 i Malmö och 49 i Lund. Merparten, (ca 75%), av dessa beläggs av akuta patienter. De elektiva patienter som behandlas vid SUS domineras av komplicerade och/eller högspecialiserade patienter. En allt större andel av de elektiva operationerna har sedan 2005 förts över från de ortopediska klinikerna i Malmö och Lund till Trelleborg. I snitt har ca 10% av de elektiva operationerna förts över per år, vilket medfört att Ortopediska kliniken inom SUS enbart har kvar de elektiva operationer som av olika skäl inte kan utföras i Trelleborg. De senaste åren har inneburit att ett omfattande effektiviseringsarbete avseende vårdplatsutnyttjandet genomförts vid den ortopediska kliniken som medfört kortare vårdtider. Detta innebär att SUS bedömer att en ytterligare minskning av antalet ortopediska vårdplatser påverkar möjligheterna att upprätthålla produktionsvolymerna. Den ortopediska kliniken i Malmö ligger i en byggnad som innehåller den samlade ortopediskaverksamheten med bland annat vårdavdelningar, operationssalar, mottagning och rehabiliteringsenhet. Närheten till alla centrala funktioner underlättar optimering av flöden och ett effektivt resursutnyttjande.

3 Datum (7) Den nu aktuella vårdavdelningen är en av fyra i ortopedhuset och den av dessa som är i sämst skick avseende ytskikt och tekniska system. Sedan länge har insatser gjorts för att åstadkomma en förbättring av de lokalmässiga förutsättningarna för vårdavdelningen. I början av september evakuerades vårdavdelningen till tillfälliga lokaler i medicinhuset då det verksamhetskritiska kallelsesignalsystemet havererade och inte bedömdes vara möjligt att reparera. De tillfälliga lokalerna har begränsade möjligheter att bedriva effektiv vård inom ortopedi då de inte är anpassade för rörelsehindrade patienter samt för avståndet till övriga ortopediska enheter. Regionservice har tillsammans med SUS genomfört ett planeringsarbete för att åstadkomma en förbättrad lokalsituation för vårdavdelningen. I planeringsarbetet har olika alternativ prövats utifrån husets förutsättningar och utifrån den bedömda tid som verksamheten skall finnas i huset. Ortopedhuset är inte bland de hus som påverkas direkt av utvecklingen av sjukhusområdet i Malmö. Däremot bedöms verksamheten i huset kunna påverkas av den planerade nybyggnationen i den meningen att den kan flytta till denna när den är färdig. Detta innebär att insatser i de befintliga lokalerna planeras för slutenvårdsverksamhet utifrån en tidshorisont på ca 7 år. Dessa insatser beräknas till 7 Mkr bygginsatser och utrustning 3,5 Mkr. Vid beslut i november bedöms åtgärderna kunna vara färdiga till sommaren Investeringen innebär en ökad kostnad för med ca 1,6 Mkr per år i ökade kapitalkostnader. Från Skånes universitetssjukhus görs bedömningen att det är möjligt att hantera detta inom ramen för sin ekonomi. Extern förhyrning Vårdcentralen Närlunda, Skånevård Sund Vårdcentralen Närlunda ligger i den södra delen av Helsingborg och är bland de mindre i staden. I närområdet finns fyra offentligt drivna vårdcentraler, Närlunda, Planteringen, Ramlösa, och Råå. Dessutom finns en privat enhet Capio Söder som under de senare åren ökat antalet listade patienter. Motsvarande minskning finns hos de offentligt drivna vårdcentralerna. Den geografiska placeringen av verksamheterna medför olika förutsättningar och möjligheter. Befolkning och listade patienter ställer stora krav på anpassade arbetssätt och ett varierat utbud. Därtill kommer pågående och projekterade nybyggnationer och utvecklingsplaner i flera av de aktuella områdena där kommunen satsar för framtiden.

4 Datum (7) Det samlade underlaget gör att Skånevård Sund bedömer att inga avoch/eller omackrediteringar är aktuella i nuläget. Skånevård Sund planerar dock från årsskiftet 2013/2014 att införa gemensamma chefer för Vårdcentralerna Närlunda och Ramlösa och för Vårdcentralerna Planteringen och Råå. De samordningsvinster som ett gemensamt ledarskap möjliggör kommer båda verksamheterna till godo i form av ökat utbud och ökad tillgänglighet samt ett minskat resursbehov. Detta gäller även planering av BHVverksamhet samt övriga framtida tilläggsackrediteringar. Vårdcentralen Närlunda var vid etableringen, i början av 1990-talet, en läkarstation för tre läkare med sammanlagt sex kringpersonal bestående av distriktssköterskor, undersköterskor och sekreterare. Verksamheten har succesivt utvidgats och utvecklats och det är nu sammanlagt nitton personer som arbetar i lokalerna. Detta innebär att lokalerna är underdimensionerade medförande trängselproblematik och dåliga flöden. De är även undermåliga ur hygien- och arbetsmiljösynpunkt. Verksamheten omfattar nu läkarmottagning med öppen akut mottagning dagligen, med tre allmänspecialister, två ST- och en AT-läkare. Distriktssköterskemottagning, diabetes- och astma/kol mottagning, livsstilsmottagning och tobaksavvänjning samt mottagning för kost- och motionsrådgivning. Vårdcentralen har trots underdimensionerade lokaler höga värden i nöjd patient index och enheten tilldelades Glasäpplet för Antal listade Antal listade ACG sept CNI sept januari 2010* sept ** 2013*** VC Närlunda ,1 1,2 VC Planteringen ,0 1,5 VC Ramlösa ,0 0,9 VC Råå ,0 0,9 Capio cityklinik söder ,0 1,4 Summa * För Capio cityklinik söder är den första uppgiften avseende antalet listade från ** Adjusted clinical groups beskriver förväntat resursbehov av primärvård hos de patienter som är listade på en enhet baserat på deras sjuklighet *** Care need index beskriver risk för att utveckla ohälsa baserat på socioekonomi hos patienter listade på en enhet Området som vårdcentralen ligger i har utifrån de socioekonomiska faktorerna en hög förväntad sjuklighet. Närheten till vårdcentralen är för denna patientgrupp viktig. Den psykiska ohälsan är stor i området. Det finns en stor grupp äldre i området. Vårdcentralen har under lång tid byggt upp ett gott samarbete med äldreboende, seniorboende och hemsjukvården i området. Vid en flytt av Vårdcentralen Närlunda ges möjlighet att bereda plats för flera verksamheter som idag bedrivs i olika lokaler och få bättre anpassade lokaler till den verksamhet som ska bedrivas. Vårdcentralen planerar att ackreditera sig som äldrecentral.

5 Datum (7) Den utökade verksamheten har gjort att det under många år funnits planer för en om- och tillbyggnad. Under åren har flera förslag till förändring av nuvarande lokaler tagits fram men i samband med hälsovalets införande beslutades att avvakta med projektet. När Helsingborgshem planerade att bygga ett höghus på Närlundaområdet, ett par hundra meter från nuvarande vårdcentral sågs det som ett alternativ för vårdcentralen att flytta verksamheten dit. De nya lokalerna omfattar cirka 800 kvm BTA med en hyra på 1,4 Mk/år vilket skall jämföras med de gamla lokalerna som uppgick till ca 500 kvm och med en hyra om 0,6 Mkr. Utöver detta bedöms det vid flytten till de nya lokalerna behövas utrustningsinvesteringar om 1,2 Mkr vilket beräknas innebära ökade kapitalkostnader om 0,2 Mkr/år. Sammanlagt innebär detta en ökad årlig kostnad om 1 Mkr. Vårdcentralen har idag en ekonomi i balans och bedömer att detta kommer att vara möjligt även i de nya lokalerna bland annat genom att dessa kommer att möjliggöra ett utökat antal listade patienter. Förutsatt beslut kan verksamheten flytta in i de nya lokalerna i mars Enligt den av regionstyrelsen fastställda investeringsprocessen skall externa förhyrningar överstigande 10 mkr beslutsmässigt hanteras på samma sätt som egna investeringar. En nuvärdesberäkning av hyran för lokalerna för vårdcentralen Närlunda baserat på ett tioårigt hyreskontrakt hamnar på 11,4 Mkr. Hyreskontraktet skall då godkännas av vårdproduktionsutskottet. Lokal samverkan kring de nya lokalerna är genomförd 2013-xx-xx Utrustningsinvestering Reinvestering operationsrobot, Skånes universitetssjukhus Cancer i prostata är mannens vanligaste cancersjukdom och årligen får ca svenska män diagnosen prostatacancer. Många av dessa män diagnostiseras med en tidig och därmed botbar cancer. Flertalet genomgår operation, s.k. radikal prostatektomi, varvid hela prostata med vidhängande sädesblåsor tas bort. Med operation har man vanligen mycket goda möjligheter att bota patienten, som dock riskerar att drabbas av besvärande bieffekter, fr.a. urinläckage och impotens. Eftersom majoriteten av männen har en mycket tidig och icke-symptomgivande cancer är det viktigt att minimera de postoperativa följdverkningarna. Radikal prostatektomi har sedan 80-talet utförts med öppen kirurgisk teknik. I början av 2000-talet visade man att radikal prostatektomi också kan utföras på ett säkert och standardiserat sätt med titthålsteknik, s.k. laparoskopi. Titthålsoperation är en minimalinvasiv operationsteknik som visat sig erbjuda flera fördelar jämfört med öppen operation (minskade blodförluster, mindre postoperativ smärta kortare vårdtider etc.). Laparoskopisk radikal prostatektomi är emellertid ett mycket komplicerat ingrepp som tar lång tid att lära sig, vilket medfört att tekniken fått begränsad spridning.

6 Datum (7) För drygt 10 år sedan började man göra laparoskopiska prostatektomier med robotassistans, vilket avsevärt underlättade operationen, och som snabbt ledde till en snabb spridning världen över. Robotassisterad radikal prostatektomi har teoretiskt alla laparoskopins fördelar, men medför också högre kostnader. Det är fortsatt kontroversiellt om patientvinsterna med robotkirurgi motiverar kostnaderna, och det finns mycket få publicerade studier som på ett systematiskt sätt jämfört de båda operationsteknikerna. Trots detta har många urologkliniker såväl nationellt som internationellt infört tekniken. Det finns dock evidens för att robotkirurgi för nämnda ingrepp är en metod som för patienterna innebär en klar förbättring. En sammanfattning av evidensläget visar att robotteknik jämfört med konventionell öppen kirurgi resulterar i: Förbättrad kontinens efter 12 månader Förbättrad potens efter 12 månader Minskad perioperativ blodförlust men inga andra skillnader i övriga perioperativa resultat eller komplikationer. Data saknas om eventuella skillnader i biokemiskt, eller kliniskt tumörrecidiv. Studier saknas över långtidsresultat. Robotkirurgi har införts vid Skånes universitetssjukhus innan ovanstående underlag funnits tillgängligt. Som framgår är evidensen för eventuell förlängd överlevnad eller andra vinster med ingreppet ännu svagt. Det beror på att tekniken ännu inte har använts under så lång tid, dvs. att överlevnadsvinster kan ses först efter 15 års postoperativ uppföljning vid prostatacancer. Det pågår ett flertal prospektiva studier i syfte att utröna långtidsresultat och då särskilt recidiv av cancer och överlevnad. Skånes Universitetssjukhus förfogar i nuläget över fyra operationsrobotar i klinisk drift fördelade med två var i Lund respektive Malmö. Fördelningen av robotar speglar profileringen mellan de två sjukhusen med urologi koncentrerad till Malmö och gynekologi, som är den andra huvudanvändningsområdet för operationsrobotteknologin, koncentrerat till Lund. Den äldre av robotarna i Malmö är installerad 2006 och är av en äldre generation utrustning jämfört med den andra utrustning som finns på kliniken. Funktionen i utrustningen har försämrats och driftsstörningar förekommer. Skånes universitetssjukhus föreslår nu att utrustningen byts ut. Operationsrobottekniken är som nämnts dyr jämfört med konventionell operationsteknik. Delvis på grund av höga rörliga kostnader i form av material, men även kopplat till fasta kostnader i form av kapital- och servicekostnader. En viktig faktor är därför ett högt utnyttjande av utrustningar för att sprida de fasta kostnaderna på så många operationer som

7 Datum (7) möjligt. Huvuddelen av produktionen i Malmö utförs på den utrustning som är av den nyare modellen, installerad Det samlade antalet operationer på de två utrustningarna var 2012, 442 st. vilket var en ökning jämfört med 2011 med 13. SUS bedömer dock att antalet operationer kommer att öka ytterligare och att man under 2013 kommer att passera 500 operationer förutsatt koncentration av samtliga urologiska robotoperationer till Malmö. Det beräknade behovet av kapacitet på något/några års sikt bedöms till 625 i Malmö med befintlig fördelning av verksamheter. SUS har beräknat att för att klara av det förväntade kapacitetsbehovet på en utrustning krävs full verksamhet 12 h/dag 46 veckor om året och reducerad verksamhet till 30 % under 6 veckor om året. Detta har inte bedömts som realistiskt från sjukhusets sida. Den regionala bedömningen är att med sammanlagt 4 operationsrobotar i klinisk drift har en samlad överkapacitet. Samtidigt är tekniken fortfarande under utveckling och fler områden att applicera den på kommer att komma förutsatt att det finns ledig maskinkapacitet. En nyligen, av Socialstyrelsen, publicerad rapport visar att SUS driver utvecklingen av tekniken i landet. Förutsatt befintlig verksamhetsfördelning Malmö -Lund och med den från SUS bedömda utvecklingen av antal operationer bedöms det inte som rimligt att klara produktionen med en utrustning i Malmö. Investeringen är beräknad till 15,5 Mkr MTU(Medicinsk Teknisk Utvärdering) är genomförd. Ekonomiska konsekvenser och finansiering Se under respektive objekt. Juridisk bedömning Samråd har skett med avdelningen för juridik. Miljökonsekvenser Ärendet bedöms inte medföra miljökonsekvenser Samverkan med berörda fackliga organisationer Se under respektive objekt. Uppföljning Uppföljning sker enligt gällande regler för investeringsuppföljningen i samband med tertial- och årsbokslut. Yngve Petersson Tjänstgörande ordförande Lars-Åke Rudin Ekonomidirektör

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 1 (6) Regionstyrelsen Investeringar 2015 Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen

Läs mer

Hälsoval Skåne Förändring av vårdenheter i Helsingborg

Hälsoval Skåne Förändring av vårdenheter i Helsingborg Vårdproduktionsberedningen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 lars.blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-09-16 Dnr 1301076 1 (5) Vårdproduktionsberedningen Hälsoval Skåne Förändring av vårdenheter

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Datum Dnr

Datum Dnr Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-09-14 Dnr 1602536 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Nya lokaler VC Limhamn Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-22 Dnr 1600962 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Utredning om den samlade

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet Vårdproduktionsutskottet Ingrid Bergman Ledningsstrateg 046-275 19 01 Ingrid.Bergman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-16 Dnr 1302793 1 (5) Vårdproduktionsutskottet Psykiatriöverenskommelse 2014 Ordförandens

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen Vårdproduktionsberedningen DAGORDNING Datum 2013-03-26 1 (9) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till sammanträde.

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-20 Dnr 1500885 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Icke-kirurgisk behandling

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1602797 1 (8) Hälso- och sjukvårdsnämnden Tillägg till

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-09-22 Dnr 1603111 1 (7) Beredningen för framtidens sjukvård Externa förhyrningar

Läs mer

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 27 november 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 47 53 Datum 2012-09-10 1 (6) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2012-09-10, kl. 09.00 09.15 Plats: Skånehuset, Kristianstad, rum 3 Beslutande Catharina Blixen-Finecke (M),

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare, enhetschef Kunskapsstyrning 040-675 30 59 sven.oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-02 Dnr 1701054 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund Region Skåne

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund  Region Skåne Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 28 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Datum 2014-10-15 1 (5) Behovsbedömning Öron-Näs och Halsmottagning (ÖNH) i Skåne Hälso- och sjukvårdsnämndens samlade uppdrag 2014 Hälso- och sjukvårdsnämndens

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-16 Dnr 1604088 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård Investeringar

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Stefan Karlegärd Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 36 70 Stefan.Karlegard@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-31 Dnr 1202760 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hantering

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Louise Roberts Ledningsstrateg 040-675 31 17 Louise.Roberts@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-05 Dnr 1701262 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Remiss. Samverkan vid utskrivning

Läs mer

Magnus Eneroth Verksamhetschef VO Ortopedi

Magnus Eneroth Verksamhetschef VO Ortopedi Magnus Eneroth Verksamhetschef VO Ortopedi Datum 2016-09-22 Dnr Svar på Kravspecifikation gällande övertag av Aleris ortopediska verksamhet, Ängelholms sjukhus. Svar nedan är ett gemensamt svar framtaget

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvdsstyrning Joanna Linde Hälso- och sjukvdsstrateg 040-675 32 23 Joanna.linde@skane.se Datum 2016-02-18 Dnr 1202080 1 (5) Behovsanalys vid förlängning av

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702434 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Outnyttjad

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 23 38 Datum 2014-03-31 1 (10) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-03-31, kl. 15.45-16.10 Plats: Skånevåningen, Dockplatsen, Malmö Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget BESLUTSFÖRSLAG Karl Gustav Andersson Datum 2012-11-08 Dnr 1200810 1 (5) Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i 2013 Ordförandens förslag 1. fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor Beredningen för integritetsfrågor Lie Lindström Handläggare 040-675 38 32 Lie.Lindstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-08-28 Dnr 1201732 1 (5) Beredningen för integritetsfrågor Patientens direktåtkomst

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Charlotta Gyland Enhetschef 040-675 36 93 charlotta.gyland@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-04-04 1 (7) Införande av valfrihetssystem för behandling av grå starr i Skåne Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Förslag ökat uppdrag för Skånes universitetssjukvård avseende extraktioner av pacemakerkablage

Datum Dnr Förslag ökat uppdrag för Skånes universitetssjukvård avseende extraktioner av pacemakerkablage Sjukvårdsnämnd SUS Pelle Johnsson Divisionschef 0705-85 76 18 Pelle.Johnsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-06 Dnr 1601033 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Förslag ökat uppdrag för Skånes universitetssjukvård

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-09 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas.

Juridisk bedömning kommer att ske när avtalsförslag upprättas. Regionstyrelsen Ledningsstrateg 044-309 35 30 marianne.palmqvistberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2009-06-09 Dnr 0901212 1 (2) Regelverk för förvaltningar inom Region Skåne gällande försäljning/uthyrning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-31 Dnr 1702206 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-02 Dnr 1600425 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende till Hälso- och

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Sjukvårdsnämnd SUS Anders Dybjer Divisionschef 046-17 79 65 Anders.Dybjer@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-20 Dnr 1601034 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Ordförandens

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten

Datum Dnr I ärendet finns följande dokument 1. Beslutsförslag Bilaga fakta om nationella folkhälsoenkäten Regionstyrelsen Tommy Aspegren Strateg 044-309 35 25 Tommy.Aspegren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1600552 1 (5) Regionstyrelsen Folkhälsoenkät 2017/2018 Ordförandens förslag Ordförande föreslår

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Skånevård Kryh Förvaltningsledningen

Skånevård Kryh Förvaltningsledningen Skånevård Kryh Förvaltningsledningen Monica Nivard HR-controller 046-770858 monica.nivard@skane.se Datum 2016-08-26 1 (5) Inhyrning av personal Åtgärder som vidtas och planeras att vidtas för att minska

Läs mer

Nyheter i korthet: Region Skåne lämnar nya ansökningar för rikssjukvård gällande avancerad hjärtkirurgi för barn och vuxna med medfödda hjärtfel

Nyheter i korthet: Region Skåne lämnar nya ansökningar för rikssjukvård gällande avancerad hjärtkirurgi för barn och vuxna med medfödda hjärtfel Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 26 mars 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-01 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-27 Dnr 1701338 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Utredning VC Kirseberg Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Datum 2015-05-07 Dnr 1500662. Lokaler för åkeri, distribution och bussdepåer i Region Skåne

Datum 2015-05-07 Dnr 1500662. Lokaler för åkeri, distribution och bussdepåer i Region Skåne Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-05-07 Dnr 1500662 1 (6) Regionstyrelsen Lokaler för åkeri, distribution och bussdepåer i Region

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 26 35 Datum 2014-05-28 1 (6) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2014-05-28 09.00-10.30 Plats: 106/Rådhus Skåne/Kristianstad Beslutande Liliana Lindström (M), ordförande

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Carola Teirfolk Hälso- och sjukvårdsstrateg Carola.Teirfolk@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-27 Dnr 1800792 1 (8) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdstyrning Mats Andersson Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-6753687 mats.g.andersson@skane.se Datum 2013-05-08 1 (10) Behovsbedömning öppen specialistvård har idag avtal

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-13 Dnr 1800274 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 046-77 08 61 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-29 Dnr 1502566 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Fördelning av nationella

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Utveckling av den egendrivna hälsovalsverksamheten i Region Skåne - detaljutformad principmodell för resultathantering

Utveckling av den egendrivna hälsovalsverksamheten i Region Skåne - detaljutformad principmodell för resultathantering Vårdproduktionsberedningen Jan Eric Andersson Ledningsstrateg 046-275 20 35 JanEric.Andersson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-09-09 Dnr 1102221 1 (6) Vårdproduktionsberedningen Utveckling av den egendrivna

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Nivåstrukturering av urologisk och gynekologisk cancer i Uppsala-Örebroregionen 2015

Nivåstrukturering av urologisk och gynekologisk cancer i Uppsala-Örebroregionen 2015 1 (8) Nivåstrukturering av urologisk och gynekologisk cancer i Uppsala-Örebroregionen 2015 Uppdraget Vårdprocessgrupperna för urologiska och gynekologiska tumörsjukdomar och specialitetsråden för urologi

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 044-309 18 12 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1502566 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Fördelning av resterande

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd Kryh Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 lars.blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-07 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017)

Läs mer

Da Vinci kirurgisystem

Da Vinci kirurgisystem Da Vinci kirurgisystem Danderyds sjukhus Robotteknologin da Vinci gör det möjligt för kirurger att operera med högre precision som gör ingreppen säkrare och medför snabbare återhämtning för patienten jämfört

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011 Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 30 november 2011. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-06-17 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Anders Forsell FM-chef 040-675 35 80 anders.forsell@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-13 1 (5) Investeringsmedel för anpassning mottagningskök/ avdelningskök

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Lisa Davidsson Enhetschef 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1101776 1 (3) Personal- och arbetsgivarutskottet Specialistutbildning

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Bjerstam Handläggare 040-675 30 94 Maria.A.Bjerstam@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-11 Dnr 1600618 1 (6) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 046-77 08 61 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-29 Dnr 1603256 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Fördelning av nationella

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Anders Wallner Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 30 Anders.Wallner@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-15 Dnr 1302556 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Bidrag år 2014 till organisationer

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-10-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-10-28 kl.09.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 044-309 18 12 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-14 Dnr 1500340 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett Investeringsplan inför budgetåret 2020-2022 Helsingborgs lasarett Övergripande för kommande planperiod och resumé beslut 2018 1. Bygginvesteringar 2018 - Sammanfattning I Helsingborg är det som tidigare

Läs mer