Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus"

Transkript

1 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (11) Handläggare: Ninnie Jonsson, Agneta Kling och Britt-Marie Johanssson Telefon: Till Stadsdelsnämnd Södermalm Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner rapporten. Anders Carstorp Stadsdelsdirektör Claes Lagergren Avdelningschef Sammanfattning Detta ärende är en uppföljning av Hornstulls vård- och omsorgsboende och servicehus och Kulltorps vård- och omsorgsboende vilka drivs i egen regi samt Vintertullens vård- och omsorgsboende och servicehus som drivs på entreprenad av Attendo Care AB. För Vintertullens del gäller uppföljningen endast hälso- och sjukvården samt ekonomin. Förvaltningens bedömning är att de boende får sina beslutade insatser tillgodosedda men att respektive verksamhet bör åtgärda de av förvaltningen föreslagna förbättringsområdena. Box 4270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 25 Telefon soder@stockholm.se

2 SID 2 (11 Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom avdelningen för äldreomsorg. I ärendet redovisas varje boende var för sig. I bilaga till ärendet finns sammanfattande grafisk bild över samtliga uppföljda äldreverksamheter på Södermalm som hitintills är gjorda under året. 1 a Hornstulls vård- och omsorgsboende Fakta Verksamhet Adress Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Särskilt boende enligt 5 kap. 5 Socialtjänstlagen, SoL Lignagatan 6, Stockholm Karin Bülow Hornstulls vård- och omsorgsboende består av Lundens gruppboende, Parkens och Tantovikens korttidsboenden. Driftsform Egen regi sedan Antal anställda 42 personal och 33,27 årsarbetare Tillgänglighet: Hornstulls äldreboende har tillgängliga lokaler och ligger nära tunnelbane- och busskommunikationer Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från Södermalms biståndsenhet Dialog med enhetschefer vid boendet Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enheternas dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökningar Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet Hornstulls vård- och omsorgsboende är ett särskilt boende enligt 5 kap 5 SoL och består av ett gruppboende för dementa och ett korttidsboende. Då vård- och omsorgsboendet är i behov av renovering och ombyggnad återtog stadsdelsförvaltningen driften då avtalet med HSB omsorg gick ut. Boende i vård- och omsorgsboendet Lundens gruppboende är en mycket uppskattad och väl fungerande enhet för åtta personer med demenssjukdom. Utifrån önskemål från anhöriga att inte splittra gruppen kommer de boende och personal tillsammans att flytta till ett annat vårdoch omsorgsboende under hösten 2011.

3 SID 3 (11 Korttidsboendet bestod fram till september 2011 av fyra enheter, en demensenhet och tre enheter med somatisk inriktning. Då även denna del av huset behöver renoveras är det idag två enheter med sammanlagt 24 platser som är i drift, Parkens korttidsboende med demensinriktning och Tantoviken som är somatiskt inriktad. Korttidsboendets rum är ganska små och möblerade med en basutrustning. Hygienutrymmena delas mellan två rum. Både möbleringen i rummen och i de allmänna utrymmena ger en känsla av institution. Brukarinflytande Grunden för de boendes inflytande i vardagen är att det finns individuellt upprättade genomförandeplaner. I de fall där det fanns någon genomförandeplan var de mycket sparsamt skrivna. Dokumentation Som nämnts ovan saknas genomförandeplaner för merparten av de boende på korttidsboendet. Den löpande sociala dokumentationen förs inte i ParaSol och är genomgående bristfällig. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Samtliga deltagare och deras anhöriga får klagomålsblanketter vid ankomsten till korttidsboendet. Hittills under året har stadsdelsförvaltningen fått in fyra diarieförda klagomål som rört korttidsboendet. Hälso- och sjukvård Enheterna behöver utveckla teamarbetet. Lokala skriftliga rutiner behöver revideras och implementeras, några lokala skriftliga rutiner behöver upprättas. Dokumentationen behöver förbättras väsentligt. Det väsentliga behovet av insatser från arbetsterapeut och sjukgymnast tillgodoses i verksamheten men det saknas ett strukturerat arbetssätt där de olika yrkeskategorierna samverkar i team med för att se hela individen. Personal- och kompetensförsörjning All personal på korttidsboendet har en grundutbildning som vårdbiträde. Majoriteten är även utbildade undersköterskor. En inventering av befintlig kompetens kopplat till verksamhetens behov av kompetens kommer att göras både på korttidsboendet och på servicehuset.

4 SID 4 (11 1 b. Hornstulls servicehus Fakta Verksamhet Särskilt boendeform, servicehus, enligt 5 kap. 5 Socialtjänstlagen, SoL Adress Lignagatan 6, Stockholm Förestår/verksamhetschef Karin Bülow Målgrupp och antal 132 äldre över 65 år med behov av tillsyn, omvårdnad eller vård i 148 lägenheter. Driftsform Egenregi sedan Antal anställda Tillgänglighet: 83 personal och 61,08 årsarbetare Hornstulls äldreboende har tillgängliga lokaler och ligger nära tunnelbane- och busskommunikationer Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från Södermalms biståndsenhet Dialog med enhetschefer vid boendet Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enheternas dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökningar Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet Hornstulls servicehus är delvis lokaliserat i samma huskropp som Hornstulls vårdoch omsorgsboende och Tellus fritidscenter. Tillsammans med vård- och omsorgsboendet togs driften över av stadsdelsförvaltningen i samband med att avtalet med HSB omsorg löpte ut. Till huset hör en innergård som flitigt används av de boende. I servicehuset finns även tillgång till gemensamhetslokaler med en restaurang och den öppna dagverksamheten Lushuset. Omvårdnadspersonal ger service och omvårdnad till de boende enligt biståndsrätten i socialtjänstlagen. Sjuksköterska och rehabiliteringspersonal ger vård, behandling och rehabilitering enligt hälso- och sjukvårdslagen. Boende i servicehuset Totalt finns 132 boende på Hornstulls servicehus. De boende kommer från flertalet av stadens alla stadsdelar. 90 av de boende kommer från Södermalm. Biståndshandläggare följer minst en gång om året upp den enskildes behov av bistånd. I samband med dessa uppföljningar ställs 11 intervjufrågor om bland annat bemötande, mat och måltider och upplevelsen av trygghet.

5 SID 5 (11 Brukarinflytande Grunden för de boendes inflytande i vardagen är att det finns individuellt upprättade genomförandeplan. Genomförandeplanerna och den löpande sociala dokumentationen ska säkerställa att den enskilde får de insatser de är beviljade och att eventuella fel och brister dokumenteras och omedelbart åtgärdas. Alla medarbetare har under hösten fått en grundläggande utbildning i social dokumentation och har nu påbörjat arbetet med att upprätta tydliga genomförandeplaner och föra en kontinuerlig social dokumentation. Brukarundersökning Resultatet från stadens brukarundersökning 2010 visar generellt på ett något bättre resultat än stadens resultat totalt. Dokumentation Som ovan nämnts saknas genomförandeplaner för merparten av de boende på servicehuset men att detta arbete är påbörjat. Sedan början av hösten förs den löpande sociala dokumentationen regelbundet och på ett mer strukturerat sätt. Nästa steg är att dokumentationen ska föras i ParaSol. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Samtliga boende får klagomålsblanketter i samband med inflyttning och det finns också anslaget i Servicehusets entré. Under perioden har det inkommit nio diarieförda synpunkter och klagomål som rör servicehuset. Hälso- och sjukvård Enheten behöver utveckla teamarbetet. Lokala skriftliga rutiner behöver revideras och implementeras, några lokala skriftliga rutiner behöver upprättas. Dokumentationen behöver förbättras väsentligt. Personal- och kompetensförsörjning Av servicehusets medarbetare har cirka 60 % (målet är 89 % enligt KF:s indikator) en grundutbildning som vårdbiträde eller undersköterska. En inventering av befintlig kompetens kopplat till verksamhetens behov har gjorts/kommer att göras på servicehuset. Utifrån det resultatet upprättas en individuell kompetensutvecklingsplan för varje medarbetarna. Ekonomi och administration Enheten följer upp sin ekonomi enligt mallar som finns för hela stadsdelen. För vård och omsorgsboende är ekonomin ansträngd under 2011 på grund av nedläggning av antal platser på korttids från 51 till 24 platser.

6 SID 6 (11 Förbättringsområden för vård- och omsorgsboendet och servicehuset Den sociala dokumentationen behöver utvecklas ytterligare. Genomförandeplanen, signeringslistor och den löpande sociala dokumentationen bör tillsammans skapa en helhetsbild kring den enskilde brukaren. På korttidsboendet behöver det ske ett utvecklingsarbete kring syftet med vistelsen för den enskilde och att insatser och aktiviteter tydligt finns inskrivna i en genomförandeplan. Lokala rutiner utifrån gällande lagstiftningar och föreskrifter behöver implementeras på enheterna. På bägge enheterna behöver omvårdnadspersonalen och hälso- och sjukvårdspersonalen utveckla ett teamarbete. Övriga förbättringsområden inom hälso- och sjukvårdsområdet är rutiner som behöver skapas, revideras och implementeras och dokumentationen som behöver förbättras. Förvaltningens samlade bedömning om vård- och omsorgsboendet och servicehuset Förutom ovan nämnda förbättringsområden bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer. I samband med stadsdelsförvaltningen tog över driften av servicehuset påbörjades ett arbete med att anpassa och implementera strukturer och rutiner som gäller för äldreomsorgens verksamheter i egen regi. Förvaltningen ser positivt på att förbättringsarbetet pågår utifrån de åtgärdsplaner som upprättats på enheterna.

7 SID 7 (11 2. Kulltorps vård- och omsorgsboende Fakta Verksamhet Särskilt boendeform, servicehus, enligt 5 kap. 5 Socialtjänstlagen, SoL Adress Tantogatan 19, Stockholm Förestår/verksamhetschef Annki Björnerfors Målgrupp och antal Kulltorp har 84 platser varav 14 är med demensinriktning Driftsform Egenregi Antal anställda Tillgänglighet: 86 personal vilket är 58,54 årsarbetare Kulltorps äldreboende har tillgängliga lokaler och nära busskommunikationer Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från Södermalms biståndsenhet Dialog med enhetschefer vid boendet Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enheternas dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökningar Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Verksamhet Kulltorps vård- och omsorgsboende är beläget nära Tantolunden och Årstaviken. Alla boende har fullvärdiga lägenheter och tillgång till gemensamhetslokaler och utegård. Boende i vård- och omsorgsboendet På boendet finns 84 lägenheter fördelade på sex våningsplan. Det översta våningsplanet är ett demensboende. De övriga planen har en somatisk inriktning. De boende kommer från flertalet av stadens stadsdelar varav 55 personer kommer från Södermalm. Under 2011 har en biståndshandläggare haft individuella uppföljningssamtal med de boende som kommer från Södermalm. Brukarinflytande Kvaliteten på de upprättade genomförandeplanerna varierar. Ett stort antal är ofullständiga och inaktuella. Av biståndshandläggarens individuella uppföljningar med de äldre framkommer att flertalet inte känner till att de har en

8 SID 8 (11 genomförandeplan. Vid dessa uppföljningar framkom också att få kände till att de hade en kontaktman. Brukarundersökning Resultatet från stadens brukarundersökning 2010 visar genomgående på ett sämre resultat än staden totalt. Särskilt låga omdömen fick frågeområdena utevistelse och aktiviteter. Dokumentation Den löpande sociala dokumentationen förs inte i ParaSol och är genomgående bristfällig. Den förvaras på ett korrekt sätt i låsta dokumentskåp. Synpunkter, klagomål, fel och brister I huvudentrén finns synpunkts/klagomålblanketter uppsatta på en anslagstavla och en låda där de kan lämnas. Utifrån biståndshandläggarens individuppföljning känner dock inte de boende och deras anhöriga till att dessa blanketter finns. Några klagomål angående Kulltorps vård- och omsorgsboende har inte inkommit till diariet under året. Hälso- och sjukvård Följer inte MAS regler inom dokumentation, hygien, skyddsåtgärder, vård i livets slutskede och inkontinens samt Socialstyrelsens nationella riktlinjer för demens. Personal- och kompetensförsörjning 90 % av omvårdnadspersonalen har grundutbildning som vårdbiträde eller undersköterska. Under hösten pågår arbetsplatsförlagd utbildning på enheten genom stimulansmedel. Utbildningarna har fokus på de nationella demensriktlinjerna och det sociala innehållet i vardagen. Ekonomi och administration Bokslut 2010 redovisade enheten ett underskott. I samband med Tertialrapport 2/2011 visar enhetens prognos på en budget i balans. Förbättringsområden Den sociala dokumentationen behöver utvecklas ytterligare. Genomförandeplanen, signeringslistor och den löpande sociala dokumentationen bör tillsammans skapa en helhetsbild kring den enskilde brukaren. Enhetens lokala rutiner behöver uppdateras och förankras bland medarbetarna. En rutin kring hanteringen av fel och brister/avvikelser bör upprättas. Enhetschefen behöver säkerställa att personalen känner till de nya riktlinjerna för lex Sarah. De boende och deras anhöriga behöver få information om stadens synpunkts- och klagomålssystem och blanketter bör finnas tillgängliga på varje våningsplan. Förbättringsområden inom hälso- och sjukvård är att: förbättra dokumentationen så att den följer MAS regler

9 SID 9 (11 arbeta efter de basala hygienrutinerna arbeta efter MAS regler när det gäller skyddsåtgärder, vård i livets slutskede samt inkontinens implementera Socialstyrelsens nationella riktlinjer avseende demens till både hälso- och sjukvårds samt omvårdnadspersonal Förvaltningens samlade bedömning om Kulltorps vård- och omsorgsboende Förutom ovan nämnda förbättringsområden bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer.

10 SID 10 (11 3. Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus I april månad, , redovisades en stor uppföljning av Vintertullen ( D.nr: ). Den innehöll dock inte en uppföljning för innevarande år gällande hälso- och sjukvård samt ekonomi. Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) samt medicinskt ansvarig för rehabiliteringen (MAR) har gjort uppföljningar på vård- och omsorgsboendet samt servicehuset. Ekonomiavdelningen har gjort kontroller av handel och vandel. Fakta Namn och adress Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus Katarina Bangata Stockholm Verksamhet Särskilt boende enligt 5 kap.5 Socialtjänstlagen Avtalspart Attendo Care AB Driftsform Entreprenad avtalstid Förestår/verksamhetschef Samordnande verksamhetschef Göran Forslund, verksamhetschef vob plan 3 Malin Frick, vob plan 4 Anneli Saarinen, vob plan 5 Sanna Faily samt servicehus och dagverksamhet Gabriella Frederiksen Målgrupp och antal Vintertullens vård- och omsorgsboende har 116 boendeplatser. 42 platser är för personer med demenssjukdomar fördelat på fem boendeenheter och 74 platser med somatisk inriktning fördelat på sex boendeenheter. Servicehuset har 90 lägenheter. Antal anställda 160 anställda motsvarande 135 årsarbetare. Tillgänglighet: Fysiskt tillgängliga lokaler som kan nås från busshållplats ca 25 meter från verksamheten och med bil via garage i källarvåningen.

11 SID 11 (11 Hälso- och sjukvård Enheterna har en till största delen välfungerande hälso- och sjukvård. Flera av enheterna har haft en stor omsättning av sjuksköterskor. Det har inneburit att man har behövt använda sig av inhyrd personal under långa perioder. Trots att dessa personer har haft tillgång till dokumentationsystemet VODOK så har de inte dokumenterat i den utsträckning som krävs och i några fall inte alls. En sjuksköterska som var provanställd av Attendo AB har inte tagit sitt omvårdnadsansvar. Det resulterade i att hennes anställning avslutades. Alla enheter måste påbörja arbetet med att erbjuda samt genomföra inkontinensutredningar. Dokumentationen behöver utvecklas så att det går att följa omvårdnadsprocessen. Ekonomi och administration Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Attendo Care AB betalat skatter och avgifter i tid. Verksamheten drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga anmärkningar finns vad gäller redovisade underleverantörer. Verksamheten har rutiner för fakturahantering. Attendo Care AB och anlitade underleverantörer bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Förbättringsområden Förbättringsområden avseende hälso- och sjukvård är: dokumentationen behöver utvecklas så att det går att följa omvårdnadsprocessen. alla enheter måste påbörja arbetet med att erbjuda samt genomföra inkontinensutredningar.

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR 275-2011-1.1. SID 1 (10) 2011-03-07 Handläggare: Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Hanna Jakhammer Telefon:

Läs mer

Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus

Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (15) 2011-03-07 Handläggare: Christina Amundberg Telefon: 08-508 12 000 Till Stadsdelsnämnd Södermalm 2011-03-24 Uppföljning av ActivSöders,

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (15) 2011-05-10 Handläggare: Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Kerstin Larsson Telefon:

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2012-01-24 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport HÄGERSTEN-LILJEHOMEN STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-01-11 Handläggare: Inger Lindkvist Telefon: 08-508 23 678 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2013-05-16 Handläggare Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Lars Ingvald Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Uppföljning av Hornskrokens vård- och omsorgsboende och pensionat Hornkroken samt Vintertullens dagverksamhet, servicehus och vård- och omsorgsboende

Uppföljning av Hornskrokens vård- och omsorgsboende och pensionat Hornkroken samt Vintertullens dagverksamhet, servicehus och vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (23) 2012-02-27 Handläggare: Agneta Kling, Britt-Marie Johansson, Christina Amundberg, Gunilla Jalmarsson, Lars Ingvald Telefon: 08-508

Läs mer

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 305-2012-1.2.1. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014 1(6) 2014-09-02 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014 Verksamhetsuppföljning Vård- och omsorgsboenden, privat drift Näsbyparks Parkinsonboende, Täby

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 280-2011-1.2.1. SID 1 (36) 2011-11-01 Handläggare: Christina Amundberg, Lars Ingvald, Gunilla Jalmarsson, Ninnie Jonsson,

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-04-22 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Kerstin Medin Telefon:

Läs mer

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen SIDAN 1 Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen Kundval- /valfrihetssystem Hemtjänst 1 januari 2002 Ledsagning och avlösning 1 januari 2002 Vård- och omsorgsboende 1

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-10-06 UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS 2016 Nedanstående bedömning är baserad på den information

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad.

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-01-16 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-08-23 UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Nedanstående bedömning är baserad

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

År Kontakt med läkare + HSL Läkemedelshantering Delegering

År Kontakt med läkare + HSL Läkemedelshantering Delegering Bilaga 1. Bergsunds vård- och omsorgsboende B-huset plan B4+B5 Bergsund drivs på entreprenad av Temabo AB. Enheten består av två våningsplan och har plats för 31 personer. Inkontinens-, nutritions- och

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-04-30 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Vintertullens dagverksamhet Katarina Bangata 80 116 42 Stockholm Christina von Segebaden/

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Kvalitetsråd inom vård- och omsorgsboende

Kvalitetsråd inom vård- och omsorgsboende HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE 10 FEBRUARI 2009 SID 1 (5) Handläggare: Barbro Trygg Telefon: 08-508 05 413 Dnr 600-073-2009 Sammanträde 24 mars 2009

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (9) 2014-01-13 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Uppföljning av särskild boende och hemtjänst 1 april till 31 juli 2012

Uppföljning av särskild boende och hemtjänst 1 april till 31 juli 2012 Uppföljning av särskild boende och hemtjänst 1 april till 31 juli 2012 Genomfört oanmält nattbesök i särskilt boende Under natten mellan den 16 och 17 augusti genomförde förvaltningens kvalitetsuppföljare

Läs mer

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIRE KTÖRENS STAB TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-12-03 Handläggare: Ingrid Wikström Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2012-12-18 Avvikelser i hälso-

Läs mer

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-05-08 AN-2014/162.732 1 (6) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Läs mer

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Hemmet för Gamla och Hammarbyhöjdens servicehus 2009.

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Hemmet för Gamla och Hammarbyhöjdens servicehus 2009. SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.1.-73/10 SID 1 (12) 2010-02-16 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-11-20 Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ 508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREO MSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-03-05 Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ 508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1( 6) 2009-03-20 Handläggare: Kjell O Jansson Telefon: 08-508 14 542 Marie Kelpe Telefon: 076-12 20 583 Till

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen

Ansökan till Socialstyrelsen om stimulansmedel för att utveckla äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Marie Kelpe Telefon: 08 508 20583 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Ansökan

Läs mer

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-17 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Framtida medicinskt

Läs mer

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-03-02 Handläggare: Inger Blomqvist Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-03-25 Sammanställning av avvikelser i hälso-

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-01-07 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Taina Huhtala Adress: Bromma kyrkväg 449-453, 168

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (32) 2012-05-14 Handläggare: Agneta Kling, Britt-Marie Johansson, Christina Amundberg, Ninnie Jonsson, Lars Ingvald Telefon:

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienr. 0205/11-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus

Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (1) 20-03-2 Handläggare: Christina Amundberg Telefon: 0-0 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 20-0- Uppföljning av

Läs mer

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst

Rapport om information över klagomål på hemtjänst SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-24 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-10-22 Rapport om information

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende vårdoch omsorgsboenden, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/008-2012 SID 1 (6) Handläggare: Daniel Björkegren, Kristina Ström Telefon: 08-508 24 024, 08-508 24 017 Till Skärholmens

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen

Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2011-05-12 Socialförvaltningen 1 (7) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienr: 0049/11-013 Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1./860-2012 SID 1 (6) 2012-12-18 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 23

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre

Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre ÄLDREFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEULÅTANDE DNR 105-243/2007 SID 1 (5) 2007-10-19 Handläggare: Börje Ferlander Telefon: 08-508 36 216 Till Äldrenämnden den 15 november 2007 Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr 261-2014-1.2.1.

Läs mer

Servicehus: Fruängsgårdens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Servicehus: Fruängsgårdens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Servicehus: Fruängsgårdens servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Entreprenör/Nämnd: Hägersten-Liljeholmen sdn Verksamhetschef/enhetschef: Marie Bergström Adress: G:a Södertäljevägen

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Dnr:410-444/2016 Sida 1 (9) -07-28 Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende Plan 3 Uppföljning Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Storforsplan 36

Läs mer

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya krav Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Solgården dagverksamhet 2017

Solgården dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Solgården dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Solgården Dagverksamhet i Enskede-Årsta-Vantör sdf Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Marie Palmgren

Läs mer

Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004

Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004 M A R I A - G A M L A S T A N S TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN 2004-01-22 S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G 2003-12-15 Handläggare: Gunilla Jalmarsson DNR 504-745/03 Till Stadsdelsnämnden Förslag på avveckling

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att bli bra. Äldreomsorgens insatser ska vara individuellt anpassade

Läs mer

Förändringar av nuvarande riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre

Förändringar av nuvarande riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden och dagverksamheter för äldre ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STRA TEGI OCH PLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-01 Handläggare: Ulla Fredriksson Telefon: 08-508 36 216 Till Äldrenämnden den 12 april 2011 Förändringar av

Läs mer

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd Äldreomsorgens utföraravdelning Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-01-11 Dnr 649-05-504 sdn 2005-01-24 Handläggare: Monica Mårdén Tfn: 508 06 322 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienummer 0206/11-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Solberga och Kristallgårdens vård- och omsorgsboenden samt Älvsjö servicehus 2017

Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer på Solberga och Kristallgårdens vård- och omsorgsboenden samt Älvsjö servicehus 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Enheten för äldre Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2018-03-05 Handläggare Kristina Ström Telefon: 08-508 23 504 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2018-03-22 Rapport om hälso- och sjukvårdsindikatorer

Läs mer