Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004"

Transkript

1 M A R I A - G A M L A S T A N S TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Handläggare: Gunilla Jalmarsson DNR /03 Till Stadsdelsnämnden Förslag på avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende under 2004 Förslag på beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner stadsdelsförvaltningens förslag att avveckla Tanto sjukhem och korttidsboende och uppdrar åt stadsdelsförvaltningen att genomföra den föreslagna avvecklingen. BrittMarie Kyndel Stadsdelsdirektör Marianne Lind Avdelningschef Sammanfattning I verksamhetsplan 2004 föreslår stadsdelsförvaltningen en anpassning av antalet platser inom äldreboenden med heldygnsomsorg till det förväntade behovet i framtiden inom Maria - Gamla stan. Tanto sjukhem och korttidsboende som inte uppfyller kriterierna för ett modernt äldreboende föreslås att avvecklas under 2004.

2 2 Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom beställaravdelningen. MBL förhandling har ägt rum den Lokala pensionärsrådet har fått information och möjlighet att lämna ett uttalande. Bakgrund Antalet personer 80 år och äldre minskar med drygt 400 i Maria - Gamla stan under kommande tio årsperiod, enligt stadens utrednings- och statistikkontors prognoser. En konsekvens av detta blir att stadsdelsförvaltningen förväntas behöva färre platser inom äldreboenden med heldygnsomsorg (sjukhem, gruppboende för dementa personer och korttidsboende). Tendensen under 2003 pekar också i denna riktning. Dessutom har Katarina-Sofia stadsdelsnämnd inte samma behov av att köpa platser på äldreboenden inom Maria - Gamla stan sedan det nya äldreboendet Sjöstadsgården öppnades i slutet på år I verksamhetsplan 2004 föreslår därför stadsdelsförvaltningen en anpassning av antalet platser med heldygnsomsorg. Tanto och Hornstull sjukhem uppfyller inte kriterierna för ett modernt äldreboende d v s eget rum på kvm med möjlighet för egen möblering, ett rymligt hygienutrymme, kokmöjligheter och tillgång till gemensamma utrymmen. Alla boende på Tanto sjukhem har enkelrum men flera av de boende delar på hygienutrymme. På Hornstulls sjukhem finns bland annat 10 dubbelrum. Enligt lokal- och byggnadskonsulternas (LoBeN:s) inventering av stadens sjukhem behöver de två sjukhemmen på grund av bristerna totalt byggas om för att uppnå en godtagbar standard. Stadsdelsförvaltningen har i flerårsprogrammet tagit upp behovet av att avveckla Tanto och Hornstull sjukhem. Eftersom Hornstull drivs på entreprenad av CarePartner AB t o m är denna avveckling svår att genomföra utan kostnader till entreprenören. För korttidsboende gäller inte samma krav på standard eftersom det inte är en permanent bostad. Hornstulls sjukhem skulle därför passa bättre som korttidsboende. En förfrågan har gjorts till entreprenören CarePartner AB om en förändring på inriktningen i framtiden. Entreprenören ställer sig positiv till detta och en överenskommelse har gjorts om att diskutera frågan närmare om erforderliga beslut fattas. Det som är skillnaden mellan att bedriva korttidsboende kontra sjukhem är den högre omsättningen inom korttidsboendet vilket medför ökad grad av in- och utskrivningsarbete, databearbetning, anhörigkontakter m m. Avseende vårdinsatserna så är skillnaden mellan de två boendeformerna inte särskilt stor. Fakta i ärendet Tanto sjukhem Tanto sjukhem har 27 vårdplatser. De flesta rummen saknar egen toalett och dusch. Hygienutrymmet, som delas av flera personer, är placerat på andra sidan korridoren. Idag finns inga dubbelrum på Tanto sjukhem. I Länsstyrelsens tillsynsrapport, , fick stadsdelsnämnden en anmärkning på den låga bostadsstandarden på Tanto sjukhem.

3 De boende på Tanto sjukhem har liksom på Hornstulls sjukhem inga hyreskontrakt till skillnad mot de boende på övriga äldreboenden med heldygnsomsorg inom stadsdelen. 3 Tanto korttidsboende Tanto korttidsboende har 30 vårdplatser. Det vanligaste skälet till att personer beviljas korttidsboende är att det pågår en boendeutredning d v s väntan på annat äldreboende (gruppboende för dementa personer eller sjukhem) eller utökning av hemtjänstinsatser. Ett annat skäl är avlastning för anhöriga i form av korttidsvård för den person de vårdar i hemmet. För närvarande har 12 personer denna vårdform. Den genomsnittliga vårdtiden är mellan dagar. Cirka 50 % av de som beviljats korttidsboende går hem till den egna bostaden med en utökning av hemtjänstinsatser. Antalet personer från Maria - Gamla stan som vårdats på korttidsboende under 2003 har uppgått till 166. Inga hyreskontrakt förekommer på korttidsboendet. Gällande överenskommelse: Överenskommelse mellan staden och Stockholms läns landsting (år 2003) Stadsdelen ansvarar för rehabilitering i särskilt boende och vid korttidsboende. Kommunens ansvar vid korttidsboende inkluderar boendet, kost, omsorg, hälsooch sjukvård, rehabilitering till och med sjuksköterskenivå. Rehabiliteringsbehov ska dock inte utgöra skäl för att erhålla korttidsboende. Landstinget ansvarar för rehabilitering av personer i ordinärt boende. Överenskommelsen anger att huvudmännen ska utreda förutsättningarna för en närmare samverkan kring rehabilitering för personer i ordinärt boende. Planeringsförutsättningar År 2003 finns det inom Maria Gamla stan 603 befintliga egna platser i särskilda boendeformer med heldygnsomsorg. Av dessa drivs 531 platser i egen regi och 72 platser (Hornstulls sjukhem och gruppboende) på entreprenad av CarePartner AB. Inom stadsdelen finns under året ett planerat behov av 559 platser med heldygnsomsorg varav 414 köps av egen regi, 55 av CarePartner AB och resterande 90 av externa utförare d vs utanför stadsdelen. Resterande 134 ( ) befintliga egna platser säljs till andra stadsdelar. Planeringsnivån för äldreomsorgen år 2004 är totalt 551 platser inom särskilda boendeformer med heldygnsomsorg, varav 28 avser korttidsboende. Av det totala antalet platser kommer 406 att köpas av egen regi, 55 av CarePartner och 90 av externa utförare. För personer med hemtjänstinsatser på servicehus har planeringsnivån beräknats till 273. Om servicehusen omvandlas till seniorboende med hyresrätt förväntas några boende per servicehus ha ett behov av en plats på äldreboenden med heldygnsomsorg.

4 4 Stadsdelsförvaltningens förslag och synpunkter Stadsdelsförvaltningen föreslår under 2004 en avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende. Vid en avveckling av Tanto sjukhem kan stadsdelsförvaltningen erbjuda de boende bättre heldygnsomsorg i form av högre bostadsstandard och med eget hyreskontrakt inom övriga äldreboenden som finns i stadsdelen. Tidsplanen för att flytta över de boende på Tanto sjukhem till andra äldreboenden är svår att uppskatta. Stadsdelsförvaltningen kommer att anpassa avvecklingstakten till de boende. Flera äldreboenden inom stadsdelen har hög omsättning och vissa äldreboenden har en för låg beläggning utifrån beräknat beläggningsunderlag, vilket borde göra att tidsplanen blir acceptabel både för boende och personal. Fördelarna med förslaget om Tanto sjukhem är att dels kommer den enskilde att få en bättre bostadsstandard, en bostad som uppfyller kriterierna för ett modernt äldreboende, dels sker en reducering med 27 platser som ger ett mera anpassat platsbestånd för de framtida prognostiserade behoven av platser med heldygnsomsorg. Stadsdelsförvaltningen förslår att de som idag har en plats på Tanto korttidsboende och de som beviljas korttidsboende från och med 2004 får en plats på Hornstulls sjukhem med inriktningen korttidsboende. Avsikten är inte att avveckla korttidsboende för de som har behov men behovet föreslås lösas genom att köpa platser på Hornstulls sjukhem som är mera lämpligt som korttidsboende än permanent boende. Om förslaget att avveckla Tanto sjukhem och korttidsboende beslutas så minskar Maria Gamla stan antalet platser i äldreboenden med heldyngsomsorg med 57 (27+30). Återstoden 546 platser förväntas täcka de behov som finns inom stadsdelen år 2004, se bilaga 1. Under våren 2004 kommer stadsdelsförvaltningen att göra en planering för tomställda lokaler som uppstår vid en avveckling av Tanto sjukhem och korttidsboende utifrån det framtida behovet av äldreomsorg inom Maria - Gamla stan och Katarina - Sofia stadsdelsnämnd. Ekonomiska och personella konsekvenser Stadsdelsförvaltningen bedömer att det minskade antalet platser kommer att öka kötrycket på övriga äldreboenden med heldyngsomsorg. Beläggningen bör bli bättre och platserna därmed mera kostnadseffektiva. Tanto sjukhem och korttidsboende har idag en personalbudget på 21,938 mkr (9,670+12,268 mkr). De anställda på sjukhemmet och korttidsboendet kommer att erbjudas anställning inom Maria - Gamla stans övriga äldreomsorg eller alternativt inom övriga staden. En kostnad förväntas uppstå vid omflyttningen av de boende. Stadsdelsförvaltningen kommer att bevaka merkostnaderna för att i tertialrapport 1/2004 begära medel för omställningen. Kostnaden för tomställda lokaler på sjukhemmet och korttidsboendet beräknas uppgå till 2,4 mkr (1,2+1,2 mkr).

5 5

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstruktureringar inom Nytorgsgården och Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 305-2012-1.2.1. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Försöksverksamhet med rekreationsvistelse för pensionärer över 80 år

Försöksverksamhet med rekreationsvistelse för pensionärer över 80 år M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE OCH ÄLDRE HANDLÄGGARE: GUNILLA JALMARSSON TJÄNSTEUTLÅTANDE 2006-02-XX SDN 2006-03-30

Läs mer

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende Svar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Dnr 1.2.1.-316-2017 Sida 1 (5) 2017-09-26 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-10-26 Förvaltningens

Läs mer

Förslag till planering för boenden för äldre i Stockholms stad

Förslag till planering för boenden för äldre i Stockholms stad FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-12-18 Handläggare: Rebecka Strandberg Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Omstrukturering inom Stureby vård- och omsorgsboende till gruppbostad enligt socialtjänstlagen (SoL) i Stureby inriktnings- och genomförandeärende

Omstrukturering inom Stureby vård- och omsorgsboende till gruppbostad enligt socialtjänstlagen (SoL) i Stureby inriktnings- och genomförandeärende Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre,funktionsnedsatta och socialpsuykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-23 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Planering för boenden för äldre i Stockholms stad - svar på remiss

Planering för boenden för äldre i Stockholms stad - svar på remiss ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-12-23 Handläggare: Hanna Markkula Telefon: 08-508 10 133 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 090122 Planering för boenden

Läs mer

Tunets trygghetsboende Plan för genomförande

Tunets trygghetsboende Plan för genomförande BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-01-29 SDN 2010-02-11 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Tunets trygghetsboende Plan för

Läs mer

Rapport om omvandlingen av Skinnarvikens och Mälteriets servicehus till seniorboende (2 bilagor)

Rapport om omvandlingen av Skinnarvikens och Mälteriets servicehus till seniorboende (2 bilagor) M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G BESTÄLLARAVDELNINGEN HANDLÄGGARE: GUNILLA JALMARSSON TFN 508 11310 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-10-06 SDN 2005-12-15 DNR 505-543/2005 Till

Läs mer

Avveckling av Floragatans servicehus Framställan från Östermalms stadsdelsnämnd

Avveckling av Floragatans servicehus Framställan från Östermalms stadsdelsnämnd Bilaga 10:9 till kommunstyrelsens protokoll den 21 maj 2003, 16 PM 2003 RVII (Dnr 327-3893/2002) Avveckling av Floragatans servicehus Framställan från Östermalms stadsdelsnämnd Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-02-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Förslag till riktlinjer för köhanteringssystem inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden Remiss från kommunstyrelsen

Förslag till riktlinjer för köhanteringssystem inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden Remiss från kommunstyrelsen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG DNR504-563/2007 SID 1 (8) 2008-01-25 Handläggare: Per-Ove Mattsson Telefon: 08-508 18 148 Till Farsta stadsdelsnämnd 2008-02-14 Förslag till riktlinjer

Läs mer

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende

Blackebergs vård- och omsorgsboende ersätts med ett ombyggt vård- och omsorgsboende inom en del av Tranebergs servicehus (A-huset) Inriktningsärende BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 91-11-2.6:9 SID 1 (6) SDN 2012-06-14 2012-06-04 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Blackebergs vård-

Läs mer

Återtagande av deltagande i centralupphandling samt stängning av platser på Elinborgs vård- och omsorgsboende

Återtagande av deltagande i centralupphandling samt stängning av platser på Elinborgs vård- och omsorgsboende Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Äldre, funktionsnedsättning & psykisk ohälsa Tjänsteutlåtande Dnr: 1.2.6-919/2017 Sida 1 (6) 2017-09-18 Handläggare Linda Melin Telefon: 08-50803644 Till Spånga- Tensta

Läs mer

Rapportering till IVO av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för kvartal 4 år 2017

Rapportering till IVO av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS för kvartal 4 år 2017 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2018-02-15 Handläggare Monika Lind Telefon: 08-508 20505 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende

Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Utlåtande 2017:130 RVIII (Dnr 106-1449/2016) Korttidsplatser för behövande äldre personer som bor i eget boende Motion (2016:102) av Per Ossmer och Lotta Nordfeldt (båda SD) Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

4. Plan för äldreboenden inom stadsdelen återremitterat ärende

4. Plan för äldreboenden inom stadsdelen återremitterat ärende avd. för Äldre&Funktionshindrade Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (7) 2004-09-02 Handläggare: Gunnel Dahlin Tfn: 508 03 189 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 4. Plan för äldreboenden

Läs mer

Föreskrifter och allmänna råd om systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänsten

Föreskrifter och allmänna råd om systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänsten Individ- och familjeomsorgen Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (5) 2005-12-17 Dnr:610-05-500 SDN:2005-01-24 Handläggare: Eija Ghamsary Tfn: 08-508 06 125 Till Bromma stadsdelsnämnd Föreskrifter

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STRATEGI OCH PLANERI NG SID 1 (7) 2010-01-22 Handläggare: Git Skog Telefon: 508 36 217 Till Äldrenämnden den 9 februari 2010 Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VUXNA, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-30 Handläggare: Krisztina Buki Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-10-28 Framtida Medicinskt

Läs mer

Till Farsta stadsdelsnämnd. Ny gruppbostad i Sköndals Centrum, kv Vetebrödet Genomförandeärende

Till Farsta stadsdelsnämnd. Ny gruppbostad i Sköndals Centrum, kv Vetebrödet Genomförandeärende Farsta Stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sid. 1/5 Kansliet 2006-03-07 /G Ferdman Tel: 508 18 161 E-post: gunnar.ferdman@farsta.stockholm.se Dnr 303-173/2006 SDN 2006-03-23 Till Farsta stadsdelsnämnd

Läs mer

Hemsjukvård inriktning

Hemsjukvård inriktning SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-08-02 Handläggare: Ulla söderlind Telefon: 08 508 03 281 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Avveckling av Norra hemtjänstenheten

Avveckling av Norra hemtjänstenheten SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2.2.2.-373/11 SID 1 (5) 2011-11-17 Handläggare: Inger Bogne Telefon:

Läs mer

Effektivare användning av äldreboenden -svar på skrivelse

Effektivare användning av äldreboenden -svar på skrivelse Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-12-08 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Äldre- och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Ariane Andersson Telefon: 08-508 20 065 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2005-08-31 SDN 2005-09-22 Dnr 504-216/2005 STOCKHOLMS STADS ÄLDREOMSORGSPLAN

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden godkänner stadsdelsförvaltningarnas rapport och lägger den till handlingarna.

1. Stadsdelsnämnden godkänner stadsdelsförvaltningarnas rapport och lägger den till handlingarna. KATARINA-SOFIA OCH MARIA - GAMLA STANS STADSDELSFÖRVALTNINGAR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE OCH ÄLDRE SID 1 (6) 2007-03-05 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Tfn 508 11310 Till SDN 2007-03-22 Rapport om vilka

Läs mer

stans stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN B IDRAG & V UXENSTÖD

stans stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN B IDRAG & V UXENSTÖD Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN B IDRAG & V UXENSTÖD T JÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2006-0-25 DNR 502-392/2006 SDN 2006-09-21 Handläggare: Kerstin Larsson, Yvonne Björkman och Gunilla

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Handläggare: Ingegerd Appelgren, Yvonne Alenius Tfn: , respektive

Handläggare: Ingegerd Appelgren, Yvonne Alenius Tfn: , respektive M ARIA-GAMLA STANS STADSDELSNÄMND Barn och Ungdom Handläggare: Ingegerd Appelgren, Yvonne Alenius Tfn: 08-508 13 144, respektive 08-508 12 107 T JÄNSTEUTLÅTANDE 2006-05-02 SID 1 (5) DNR 403-301/2006 SDN

Läs mer

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende

Avveckling av Axelsbergs servicehus för omvandling till seniorboende Genomförandeärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-10-07 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem. vård- och omsorgsboenden

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem. vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN UPPHANDLING OCH UTVE CKLING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 0801-88/2012 2013-02-26 Handläggare: Marita Sundell 08-508 36 205 Revidering av tillämpningsanvisningar från 2012-04-24 Tillämpningsanvisningar

Läs mer

Axelsbergs vård- och omsorgsboende

Axelsbergs vård- och omsorgsboende Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr:198-2016-7 Sida 1 (8) 2016-05-02 Handläggare Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 000 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre

Svar på remiss om Betänkandet SOU 2017:21 Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-07-03 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet

Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet Sida 1 (5) 2014-09-25 Handläggare Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson Telefon: 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-10-23 Hälso- och sjukvård i bostad med särskild service och daglig verksamhet

Läs mer

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 55-2010-1.5.1 SID 1 (5) 2010-02- 22 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Filen 4 till vård- och omsorgsboende samt LSS boende

Förslag till genomförandebeslut avseende ombyggnad av del av kv. Filen 4 till vård- och omsorgsboende samt LSS boende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-06-17 Ärende 3 Dnr 2014 0495 Sid. 1 (5) 2014-05-14 Handläggare: Stina Karlemyr Telefon: 08 508 360 80 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till genomförandebeslut

Läs mer

ABCDE. Beställaravdelningen N ORRMALMS STADSDELSFÖRVALT- Genomförandeplan för avveckling av Gustav Vasa Hemmet plan 4 och 5

ABCDE. Beställaravdelningen N ORRMALMS STADSDELSFÖRVALT- Genomförandeplan för avveckling av Gustav Vasa Hemmet plan 4 och 5 Beställaravdelningen N ORRMALMS STADSDELSFÖRVALT- NING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2002-11-20 DNR 530-907/02 Handläggare: Christina Österling Tfn: 08/508 09 527 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Genomförandeplan

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Utvärdering av försöksverksamhet med korttidsvård för svårt sjuka äldre

Utvärdering av försöksverksamhet med korttidsvård för svårt sjuka äldre Äldreförvaltningen Upphandling och utveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-04-09 Handläggare Barbro Karlsson Telefon: 08-508 36 218 Till Äldrenämnden den 29 april 2014 Utvärdering av försöksverksamhet

Läs mer

Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) remissvar till kommunstyrelsen

Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) remissvar till kommunstyrelsen Enskede-Årsta-Vantörs Stadsdelsförvaltning Avdelningen egen regi Tjänsteutlåtande DNR1.5.1.-406/2014 Sida 1 (7) 2014-09-04 Handläggare Cecilia Schönewald Telefon: 08-508 14 061 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Uppföljning och förnyad inventering av äldreomsorgens interna larm på servicehus och äldreboenden

Uppföljning och förnyad inventering av äldreomsorgens interna larm på servicehus och äldreboenden M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G HANDLÄGGARE: KICKI ELOFSSON OCH GUNILLA JALMARSSON TJÄNSTEUTLÅTANDE 2004-09-06 SDN 2004-09-23 DNR 504-236/2004 Till Stadsdelsnämnden

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn 508 04 560 Dnr - - 2005 Sammanträde 29 november 2005 Tjänsteutlåtande 11 november 2005 1 ( ) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Nytt boende för psykiskt funktionshindrade i kv Åskvädret 2 Inriktningsbeslut

Nytt boende för psykiskt funktionshindrade i kv Åskvädret 2 Inriktningsbeslut SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2.6.-19/10 SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Tomas Dybeck Telefon: 08-508 15 080 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2010-02-04 Nytt boende

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus Hemställan från Södermalms stadsdelsnämnd

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus Hemställan från Södermalms stadsdelsnämnd PM 2013: RV (Dnr 308-1569/2012) Omstrukturering inom Hornstulls servicehus Hemställan från Södermalms stadsdelsnämnd Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Södermalms

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport maj 2017

Ekonomisk månadsrapport maj 2017 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Dnr 1.2.1-157/2017 Sida 1 (9) 2017-06-09 Handläggare: Anna Ganning Hallendorff 08 508 18 057 Till Farsta stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ekonomisk månadsrapport

Läs mer

A B C D E. Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Avdelningen för stadsdelsmiljö och teknik Tom Thorell tfn

A B C D E. Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Avdelningen för stadsdelsmiljö och teknik Tom Thorell tfn A B C D E Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Avdelningen för stadsdelsmiljö och teknik Tom Thorell tfn 508 05 063 Tjänsteutlåtande Sidan 1 av 5 2005-10-18 Dnr 313-558-2005 Sammanträde 25 oktober 2005

Läs mer

BOENDEPLANERING FÖR ÄLDRE 2014, MED UTBLICK MOT Östra Söderort

BOENDEPLANERING FÖR ÄLDRE 2014, MED UTBLICK MOT Östra Söderort SID 1 (8) REV 2013-01-24 ERING FÖR ÄLDRE 2014, 2015-2016 MED UTBLICK MOT 2030 Östra Söderort SID 2 (8) BAKGRUND Boendeplanen för äldre uppdateras årligen av äldrenämnden i samband med flerårsbudgeten (treåringen).

Läs mer

Avveckling av Farsta vård- och. omsorgsboende.

Avveckling av Farsta vård- och. omsorgsboende. Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2015-04-02 Handläggare: Monika Lind 08 508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2015-04-23 Avveckling av Farsta vård-

Läs mer

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd Äldreomsorgens utföraravdelning Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-01-11 Dnr 649-05-504 sdn 2005-01-24 Handläggare: Monica Mårdén Tfn: 508 06 322 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Framtida medicinskt

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Delrapport från Äldreboendeutredningen Remissvar

Delrapport från Äldreboendeutredningen Remissvar Bromma stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 291-16-1.5.1. Sida 1 (10) SDN 2016-08-25 2016-07-04 Handläggare Monica Mården Anna-Lena Yngvesson Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL, Lex Sarah, vid Magdalenagården

Anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL, Lex Sarah, vid Magdalenagården M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN 2003-12-09 Handläggare: Kicki Elofsson 2004-11-23 DNR 504-518/2004 504-519/2004 504-520/2004 504-521/2004 504-522/2004

Läs mer

Upprustning och omstrukturering av Fruängsgårdens servicehus A-huset

Upprustning och omstrukturering av Fruängsgårdens servicehus A-huset Sida 1 (11) 2019-05-03 Handläggare Anneli Rydström Telefon: 0850822068 Kent Zander Telefon: 0850823051 Till stadsdelsnämnd 2019-05-23 Upprustning och omstrukturering av Fruängsgårdens servicehus A-huset

Läs mer

Inriktning på vård och omsorgsboende och servicehus på Rio

Inriktning på vård och omsorgsboende och servicehus på Rio Äldreomsorg Östermalms stadsdelsförvaltning Handläggare: Marianne Snell Tfn: 08-508 10 552 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-10-13 Dnr 2006-1044-326 Till Östermalms stadsdelsnämnd Inriktning på vård och

Läs mer

Boendeplanering för äldre i regionen Västra Söderort med utblick mot

Boendeplanering för äldre i regionen Västra Söderort med utblick mot Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Sida 1 (12) 2016-03-29 Handläggare Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2016-04-14 Boendeplanering

Läs mer

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd SDN 2008-02-14 SID 1 (6) 2008-01-25 Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård-

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Blad 10 11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Beslut 1. Stadsdelsnämnden beslutar att stänga 28 lägenheter i Vintertullens servicehus och 29 lägenheter i Vintertullens vård-

Läs mer

Ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-31 Handläggare: Joakim Olsson, 08 508 19 207 Pia Sundqvist, 08 508 18 161 Till

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal

Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen kvartal Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 239-17-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2018-03-15 2018-01-22 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Planering för Axelsbergs servicehus Inriktningsärende

Planering för Axelsbergs servicehus Inriktningsärende HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PERS ONALFRÅGOR OCH UTFÖRARE INOM ÄLDREO MSORGEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-02-28 Diarienummer: N132-0060/13 Sektor Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård Carina Helgesson-Björk, Josefine Schultz Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se

Läs mer

Förslag till inriktningsbeslut avseende ombyggnad av Kista vård- och omsorgsboende

Förslag till inriktningsbeslut avseende ombyggnad av Kista vård- och omsorgsboende Tjänsteutlåtande Styrelsen 2014-04-24 Ärende 14 Dnr 2014 0361 Sid. 1 (6) 2014-03-26 Handläggare: Gunnar Kempe Telefon: 08 508 360 00 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Förslag till inriktningsbeslut

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för november 2010

Ekonomisk månadsrapport för november 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-12-14 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-12-16

Läs mer

Förslag till överenskommelse mellan kommunerna om samarbete vid flyttning mellan kommuner vad gäller äldre personer med behov av särskilt boende

Förslag till överenskommelse mellan kommunerna om samarbete vid flyttning mellan kommuner vad gäller äldre personer med behov av särskilt boende Utlåtande 2002:83 RVI (Dnr 1052/02) Förslag till överenskommelse mellan kommunerna om samarbete vid flyttning mellan kommuner vad gäller äldre personer med behov av särskilt boende Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

A B C D E. Äldreomsorgen Östermalms stadsdelsförvaltning. Förbättrat stöd till dementa- svar på remiss av motion av Anna Starbrink (fp)

A B C D E. Äldreomsorgen Östermalms stadsdelsförvaltning. Förbättrat stöd till dementa- svar på remiss av motion av Anna Starbrink (fp) A B C D E Äldreomsorgen Östermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (4) 2005-10-07 Dnr 2005-626-537 Handläggare: Stina Bergfalk Tfn: 08 508 10 647 Östermalms stadsdelsnämnd Förbättrat stöd till

Läs mer

Indikatorer för uppföljning av hälso- och sjukvård inom vård och omsorgsboenden Yttrande til l Kommunstyrelsen

Indikatorer för uppföljning av hälso- och sjukvård inom vård och omsorgsboenden Yttrande til l Kommunstyrelsen BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 232-08-006 SID 1 (5) 2008-07-08 SDN 2008-08-28 Handläggare: Monica Mårdén Telefon: 08-508 06 322 Till Bromma stadsdelsnämnd Indikatorer för

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Omställning av Enheten för ensamkommande barn och ungdomar

Omställning av Enheten för ensamkommande barn och ungdomar Socialförvaltningen Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2016-11-09 Handläggare Britt Lundkvist Telefon: 508 25 294 Till Socialnämnden 2016-11-22 Omställning av Enheten för ensamkommande

Läs mer

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-03-19 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Lag

Läs mer

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) SDN 2017-08-31 2017-08-09 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd utredning

Läs mer

Ombyggnad och upprustning av Åsens vård- och omsorgsboende

Ombyggnad och upprustning av Åsens vård- och omsorgsboende ENSKEDE-ÅRSTA STADSDELSFÖRVALTNING UTFÖRARAVDELNINGEN ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDER SID 1 (5) 2007-01-11 Handläggare: Kjell O Jansson Telefon: 08 508 14 542 Till Enskede-Årsta Vantörs stadsdelsnämnd Ombyggnad

Läs mer

Promemoria "Bidrag till kommunala hyresgarantier för enskilda hushålls etablering på bostadsmarknaden - remiss från kommunstyrelsen

Promemoria Bidrag till kommunala hyresgarantier för enskilda hushålls etablering på bostadsmarknaden - remiss från kommunstyrelsen Socialtjänstavdelningen Enskede- Årsta stadsdelsförvaltning Handläggare: Sonja Sandberg Tfn: 08-508 14 019 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-07-19 SDN 2006-08-24 Till Infrastrukturavdelningen Stadshuset

Läs mer

Boendeplanering för äldre i regionen Västra Söderort reviderad 2014

Boendeplanering för äldre i regionen Västra Söderort reviderad 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Dnr. 1.2.1.75-2014 Sida 1 (11) 2014-02-19 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Boendeplanering för äldre i

Läs mer

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-27 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Beräkning av behov av äldreomsorg åren

Beräkning av behov av äldreomsorg åren TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum Socialförvaltningen 2008-05-06 Staffan Agesand Karin Alexandersson Dnr: 64/08-011 Socialnämnden Beräkning av behov av äldreomsorg åren 2008-2013 FÖRSLAG TILL BESLUT

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN Stockholms Trygghetsjour Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2016-09-26 Handläggare Annelie Svensson Telefon: 08-508 36 227 Till Äldrenämnden 2016-10-18 Revidering av tillämpningsanvisningar

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-10-15 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-11-23

Läs mer

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-03-02 Handläggare: Inger Blomqvist Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-03-25 Sammanställning av avvikelser i hälso-

Läs mer

Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen

Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-09-03 Socialnämnden Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Kastanjens korttidsplatser ställs

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden godkänner rapporten. Chef Bidrag & Vuxenstöd

1. Stadsdelsnämnden godkänner rapporten. Chef Bidrag & Vuxenstöd Avdelningen Bidrag & Vuxenstöd Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning Handläggare: Kerstin Larsson Tfn: 08-508 12 305 Tjänsteutlåtande sid 1 (7) 2003-12-19 SDN 2004-01-22 Dnr 502-495/2003 ordningsnummer

Läs mer

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-03 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Organisation och arbetsformer

Läs mer

Översyn av äldreomsorgen i Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsförvaltning

Översyn av äldreomsorgen i Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsförvaltning ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2007-12-17 Handläggare: Kristina Goldring Telefon: 08-508 14 501 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Departementspromemorian Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60)

Departementspromemorian Genomförande av webbtillgänglighetsdirektivet (Ds 2017:60) S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Sida 1 (5) 2018-01-11 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-02-01 Departementspromemorian

Läs mer

Förslag till reviderade riktlinjer för kommunalt bostadsbidrag till personer med funktionsnedsättning

Förslag till reviderade riktlinjer för kommunalt bostadsbidrag till personer med funktionsnedsättning Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-08 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Förslag till reviderade

Läs mer

5. Omedelbar justering

5. Omedelbar justering SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSHINDER Handläggare: Yvonne Ekman Mohajerpour Telefon: 08-508 25157 SID 1 (6) 2009-03-25 DNR 006/396-2009 Till Skärholmens

Läs mer

Förlängning av avtal gällande köp av enstaka platser vid särskilda boenden för äldre

Förlängning av avtal gällande köp av enstaka platser vid särskilda boenden för äldre Bilaga 5:2 till kommunstyrelsens protokoll den 5 mars 2003, 4 PM 2003 RVII (Dnr 327-106/2003) Förlängning av avtal gällande köp av enstaka platser vid särskilda boenden för äldre Borgarrådsberedningen

Läs mer

Boendeplan för äldre i regionen Västra Söderort 2020 med utblick mot 2040

Boendeplan för äldre i regionen Västra Söderort 2020 med utblick mot 2040 Västra Söderort Kontorsutlåtande Dnr 1.2.1.49-2018 Sida 1 (11) 2019-03-15 Handläggare Anna Yderhag Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 000 Till Äldreförvaltningen 2019-03-15 Boendeplan för äldre i regionen

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri Kungsholmens stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-30 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-02-02 Uppdragsbeskrivningar för verksamheter

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (7) 2013-11-12 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-11-19 Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Förslag

Läs mer