Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus"

Transkript

1 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (1) Handläggare: Christina Amundberg Telefon: Till Södermalms stadsdelsnämnd Uppföljning av Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner rapporten. Anders Carstorp Stadsdelsdirektör Claes Lagergren Avdelningschef Sammanfattning Vintertullens vård- och omsorgsboende (VoB) uppfyller huvudsakligen de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter samt stadens riktlinjer och hälso- och sjukvårdskrav. Detta gäller även för Vintertullens servicehus med undantag för hälso- och sjukvårdskrav som inte uppfylls. UPPFYLLS VINTERTULLENS ÄLDREBOENDE KAP SoL VoB SERVICEHUS Brukarinflytande Delvis Delvis Brukarundersökningar Delvis Delvis Social dokumentation Delvis Helt Synpunkter/Klagomål Helt Helt Hälso- och sjukvård Delvis Nej Personal och kompetensförsörjning Delvis Delvis Uppfyller avtalet Delvis Delvis Inom samtliga verksamheter pågår olika förbättrings- och utvecklingsarbeten. Förbättringsområden är ökad kontinuitet i ledningsstrukturen, kontinuerligt värdegrundsarbete, förbättrad social dokumentation och tydligare redogörelse för hur biståndsbesluten verkställs. Box 270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 2 Telefon soder@stockholm.se

2 SID 2 (1) Ärendets beredning Denna rapport har tagits fram inom avdelningen för äldreomsorg, dels som en årlig uppföljning dels som ett underlag till stadsdelsnämndens beslut om eventuell avtalsförlängning. En större uppföljning har gjorts på Vintertullen med besök i verksamheten av medicinskt ansvarig sjuksköterska och avdelningscontroller under tre arbetsdagar samt kväll och natt. Uppgifter i denna rapport är även hämtade från tidigare årliga uppföljningar, fortlöpande uppföljningsmöten -6 gånger/år, handlingsplaner med anledning av tillsyn, klagomålsutredningar, avvikelserapportering, Lex Sarah-utredningar och Lex Maria-utredningar. Förvaltningen har även fått ta del av Attendo Care AB:s internkontroll av verksamheten. Ekonomiavdelningen har gjort kontroller av handel och vandel. Attendo Care AB har sakgranskat uppgifterna. Vintertullens sociala dagverksamhet har redovisats och godkänts av nämnden Fakta Namn och adress Verksamhet Avtalspart Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillgänglighet: Vintertullens vård- och omsorgsboende (vob) samt servicehus Katarina Bangata Stockholm Särskilt boende enligt kap. Socialtjänstlagen Attendo Care AB Entreprenad avtalstid med möjlighet till förlängning i två år till Samordnande verksamhetschef Göran Forslund, verksamhetschef vob plan 3 Malin Frick, vob plan Anneli Saarinen, vob plan Sanna Fairly samt servicehus och dagverksamhet Gabriella Frederiksen Vintertullens vård- och omsorgsboende har 6 boendeplatser. 2 platser är för personer med demenssjukdomar fördelat på fem boendeenheter och 7 platser med somatisk inriktning fördelat på sex boendeenheter. Servicehuset har 90 lägenheter. 160 anställda motsvarande 13 årsarbetare. Fysiskt tillgängliga lokaler som kan nås från busshållplats ca 2 meter från verksamheten och med bil via garage i källarvåningen.

3 SID 3 (1) Metoder för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med verksamhetschef, medarbetare och deltagare på boendet Observationer av boendeenheter dag, kväll och natt Analys av enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enhetens dokumentation och rutiner Analys av Stockholms stads brukarundersökning Besök på enheten av avdelningscontrollers och MAS Redovisning av uppföljningsresultat Verksamhet Vintertullens vård- och omsorgsboende samt servicehus drivs på entreprenad av Attendo Care AB och är särskilda boendeformer enligt kap socialtjänstlagen (SoL). Den enskilde har rätt till service, omvårdnad, vård och tillsyn enligt SoL och enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Verksamhetsidén är ett tryggt liv, god vård och omsorg samt delaktighet och aktiviteter i förhållande till den enskildes önskemål och behov av stöd. På servicehuset har varje boende ett biståndsbeslut om plats, ett beslut om hemtjänst i hemmet och eventuella tilläggsbeslut som exempelvis kan vara ledsagarservice. På vård- och omsorgsboendet beviljas plats och biståndshandläggaren anger i beställningen den enskildes behov av stöd vid inflyttningen. Information om hälso- och sjukvårdsinsatser överförs från den enskildes vårdgivare till Vinterullen vårdpersonal. Stadsdelens biståndsenhet följer upp att den enskilde får ett gott stöd på Vintertullen minst en gång om året eller om något särskilt hänt i det enskilda ärendet. Äldreavdelningens stab tillsammans med ekonomiavdelningen följer upp att entreprenören uppföljer skyldigheterna i avtalet. Struktur i verksamheten Sedan Attendo Care AB 200 tog över Vintertullen har rutiner och arbetsplaner funnits. De var mindre kända av medarbetarna under entreprenörens första år vilket framkom vid uppföljningar och tillsyner. Vid årets uppföljningsbesök fanns av personalen väl kända rutinpärmar på samtliga boendeenheter. Praktiska dagsscheman har utarbetats för att underlätta om vem i arbetslaget som skall göra olika sysslor. Enligt samtal med personalen har detta bidragit till att lättare få vardagen att flyta. Även kvälls- och nattpersonal uttrycker att arbetsuppgifterna är väl avvägda.

4 SID (1) Lokaler och inventarier Lokaler och inventarier har under avtalstiden skötts allt bättre av entreprenören. Vid förvaltningens besök i lokalerna har dessa sedan två år tillbaka varit välstädade och fräscha. Attendo Care har bl.a. ombesörjt målning på en våning, bytt ut gardiner successivt, utrustat köken med musikanläggning, vardagsrummet med stor platt-tv och inhandlat några nya soffgrupper. Även personalrum har rustats upp för dokumentation men också för medarbetares avkoppling. Enligt åtagande i avtalet har ett SPA-rum inretts som kan användas av samtliga boende tillsammans med personal eller anhöriga. Aktiviteter för boende Attendo Care AB har sedan de övertagit verksamheten ökat utbudet på aktiviteterna från att ha varit få på såväl boendeenheten som i de gemensamma lokalerna i bottenvåningen. Tillgång och utbud har dock varierat stort. Större underhållningsarrangemang, kyrkstund och utflykter kvartalsvis har förekommit under hela entreprenadtiden. Varje dag erbjuds också gemensamt förmiddags- och eftermiddagskaffe. Alla boende har egentid med sin kontaktperson under en timma var fjortonde dag. Då kan den enskilde tillsammans med kontaktpersonen göra det som önskas för stunden. Sedan årsskiftet erbjuds en till två (målet är två) vardagsaktiviteter som högläsning, korsord, tidningsläsning och nyhetsprat, bakning, ballongbollning, sittgympa, filmstund m.m. Det finns också grupper som bildats med deltagare från intresserade på hela Vintertullen med målning och en alla-kan-sjunga-kör. Utbudet av aktiviteter för boende på servicehuset har också ökat något och frekvensen på dem har varit jämnare än på vård- och omsorgsboendet under avtalstiden. För att säkerställa att den enskilde får del av aktiviteter dokumenteras deltagande av de enskilda boende på en särskild blankett i den sociala dokumentationen. Där anges datum och vilken aktivitet den enskilde deltagit i. Om den enskilde tackat nej dokumenteras det också. Förvaltningen bedömer att ledningen för Vintertullen fortsättningsvis ska tillse och säkerställa att aktivitetsprogrammet fullföljs då utbudet varierat allt för mycket under avtalstiden. Särskilda utvecklingsprojekt INKONTINENSPROJEKT Vintertullen deltar sedan i ett internationellt forskningsprojekt där syftet är att utvärdera tre olika strategier för införande och förverkligande av evidensbaserade kliniska riktlinjer. Målet är att stödja spridning av och tillämpning av redan befintliga riktlinjer avseende urininkontinens i äldreomsorgen.

5 SID (1) IT SOM AKTIVITET Ett projekt har startat för att utveckla IT-hjälpmedel för boende på plan fyra. En boendeenhet kommer att utrusta varje lägenhet och vardagsrummet med dator, bredbandsuppkoppling och stor TV-skärm. Personal kommer att få utbildning i ITbaserade aktiviteter. Med denna utrustning kan den enskilde tillsammans med personal eller närstående, maila eller samtala med närstående, se på egna foton, surfa på webben, läsa tidningar, se filmer eller spela dataspel. PALLIATIV VÅRD I SÄBO (SÄRSKILT BOENDE) Vintertullen har till och med ingått i det samarbete som stadsdelen haft med Hospice-kliniken vid Ersta sjukhus för att prova en modell för att öka kvaliteten i den palliativa vården av äldre. Boende på Vintertullen Beläggning Beläggningen på Vintertullen har varit lite drygt 9 % under. Det är högre än genomsnittet och få boenden i stadsdelen kommer upp i högre beläggningsprocent. Enligt förvaltningens bedömning har platserna på Vintertullen varit efterfrågade. Brukarinflytande Attendo Care AB tillgodoser behovet av brukarinflytande och delaktighet för den enskilde på olika sätt genom - att det finns två olika varmrätter att välja på vid lunch och middag - fri aktivitet med kontaktperson under egentiden - samråd och undertecknande av samtliga genomförandeplaner - att flertalet anteckningar i social journal att den enskilde begärt stöd på annat sätt eller annan tid också tillgodoses och dokumenteras - anhörigträffar på vård- och omsorgsboendet minst två gånger om året, förtroenderåd på servicehuset minst fyra gånger om året och vecko- eller månadsbrev till anhöriga - tillgång till synpunkts- och klagomålsblanketter på anslagstavlor på samtliga boendevåningar och vid ankomstsamtal Brukarundersökning Biståndshandläggarna har under 20 startat en särskild individuppföljning för att följa upp enskilda deltagares genomförda insatser gällande insatsernas genomförande, trygghet och möjlighet att påverka stödet. En pilotstudie gjordes och då intervjuades boende på vård- och omsorgsboendet samt tio boende på service-

6 SID 6 (1) huset. Därefter har den löpande uppföljningen startat och tills nu har 6 i vård- och omsorgsboendet samt nio boende i servicehuset ytterligare intervjuats. Övriga deltagare från Södermalm kommer att följas upp under året. För servicehuset är de sammanlagda resultaten just nu bättre på servicehuset (ca 3, av,0) än på vård- och omsorgsboendet men lägre i förhållande till andra servicehus på Södermalm. Servicehusets boende angav större nöjdhet och trygghet under pilotundersökningen än den hittillsvarande löpande mätningen. Resultaten från uppföljningen av pilotundersökningen är 2,9 av möjliga på vårdoch omsorgsboendet. En skattning har gjorts av de löpande resultaten och de kan ligga något ytterligare lägre. Vård- och omsorgsboendets resultat är lägre än medelvärdena för andra vård och omsorgsboenden. Stadens brukarundersökning servicehuset Resultaten från stadens gemensamma brukarundersökning visar på ett förbättrat resultat för servicehuset gällande de flesta frågor i förhållande till föregående år. Svarsfrekvensen var låg, % och därför är resultaten mycket osäkra och kan inte betraktas som statistiskt säkerställda. Resultat för Vintertullens servicehus är också högre än det genomsnittliga i staden. De boende är mer nöjda, anser att de vet vilken hjälp de har fått beslut om, får den hjälp de har rätt till med högre personalkontinuitet, tider passas bättre av personalen, de boende kan nå personalen bättre och bemötandet är bättre. Sämre resultat än stadens genomsnitt är det gällande utevistelser och personalens kompetens. Det sistnämnda stämmer med vad tillsynsmyndigheten också anser. Av de som svarat på servicehusets enkät har 7% hjälp dagligen. Dessa förhållandevis goda resultat erhölls också när representant från pensionärsrådet intervjuade de boende på servicehuset. Nedan följer detaljerad redovisning av samtliga frågor och dess resultat.

7 SID 7 (1) Hur nöjd är du med (sid1/2) Vintertullens S-Hus jämfört med totalt hemtjänsten Stockholms stad - procent...arbetet som personalen gör hos dig? hur du kan påverka hur hjälpen ska utföras? bemötandet från personalen? hemtjänstens förmåga att skapa trygghet för dig? den respekt som personalen visar dig? Mycket missnöjd Ganska missnöjd Varken eller Ganska nöjd Mycket nöjd Hur nöjd är du med (sid 2/2) Vintertullens S-Hus jämfört med totalt hemtjänsten Stockholms stad - procent...personalens kunskaper och färdigheter? dina möjligheter att lätt nå personalen om du skulle behöva? personalens förmåga att passa tider? hur personalen informerar om tillfälliga förändringar av hjälpen? Mycket missnöjd Ganska missnöjd Varken eller Ganska nöjd Mycket nöjd Stadens brukarundersökning vård och omsorgsboendet Resultaten av stadens brukarundersökning från vård- och omsorgsboendet har försämrats sedan föregående år. Svarsfrekvensen är låg, 3%, vilket ger osäkra resultat. Resultaten ligger också lägre än vad det genomsnittliga resultatet för boende i Stockholms stad är. Detta gäller alla frågor utom nöjdheten med boendet i stort och nöjdhet i förhållande till vad de boende hade förväntat sig att uppnå. Att dessa resultat är högre kan tyda på att när man väl fått plats på Vintertullen är de boende

8 SID (1) inte så missbelåtna som den allmänna uppfattningen är om boendet. Nedan följer detaljerad redovisning av samtliga frågor och dess resultat. Brukarundersökning Vård- och omsorgsboenden hösten Vintertullens äldreboende jämfört med totalt samtliga vård- och omsorgsboenden, äldre (sid 1/2) - Svaren anges i procent Personalen bemöter mig på ett bra sätt Personalen är lyhörd och frågar hur jag vill att hjälpen ska utföras Jag har möjlighet att påverka min vardag Jag kommer ut i friska luften när jag vill Jag är nöjd med de aktiviteter som erbjuds på mitt boende Jag har själv haft möjlighet att välja vilket boende jag ska bo på Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Varken eller Stämmer ganska bra Stämmer helt Brukarundersökning Vård- och omsorgsboenden hösten Vintertulls äldreboende jämfört med totalt samtliga vård- och omsorgsboenden, äldre (sid 2/2) - Svaren anges i procent Maten smakar bra Måltiderna är en trevlig stund på dagen Jag är nöjd med mitt boende Boendet uppfyller mina förväntningar Jag känner mig trygg på mitt boende Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Varken eller Stämmer ganska bra Stämmer helt Dokumentation När Attendo Care tog över driften av Vintertullen saknades till största delen en social dokumentation. Det fanns en fragmentarisk dokumentation med personblad, signeringslistor, viss löpande social journal, några levnadsberättelser och enstaka mindre genomförandeplaner. Detta konstaterades även av dåvarande tillsynsmyn-

9 SID 9 (1) dighen Länsstyrelsen i maj 200. All personal har sedan dess fått information och utbildning om dokumentationsskyldigheten av Attendo Care AB. På Vintertullen finns också mer utbildade dokumentationsstödjare som arbetar med handledning av omvårdnadspersonalen. Dokumentationsrum har inretts för SoLdokumentationen. Under 20 kommer Vintertullen att införa IT-baserad dokumentation genom Parasol-systemet. Genomförandeplanerna rapporteras därför via fax till beställaren. Det har inte ingått i avtalet att vara skyldig för entreprenören att vara ansluten till Parasol. Ett utvecklingsarbete har skett under avtalsperioden som lett till att samtliga boende har - genomförandeplaner över det dagliga stödet och till största delen om hur stödet ska utformas - genomförandeplanerna är till största delen uppföljda 2 gånger/år och uppdaterade. (Författning kräver en gång per år) - social journal, kronologiskt förd med särskilda händelser som avviker från genomförandeplan - levnadsberättelser om sitt liv, socialt sammanhang och intressen förutom med några undantag då dessa boende avböjt att lämna det, ej obligatoriskt enligt författning - signeringslistor finns för samtliga boende för att kvalitetssäkra att den enskilde fått stöd enligt genomförandeplanen och särskilda behov - särskild aktivitetsdokumentation - handlingsplaner vid beslut om begränsnings/skyddsåtgärder är under upprättande Förvaltningen bedömer att Attendo Care AB till största delen utom på verksamhetsområdet våning tre uppfyller kraven i dokumentationsförfattningen SOSFS 2006:. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister hos Attendo Care AB. På boendeenheterna finns synpunkts- och klagomålsblanketter tillgängliga för boende och anhöriga och i Vintertullens reception. Samtliga deltagare och deras anhöriga får också klagomålsblanketter vid inflyttning och när genomförandeplan görs. Till verksamheterna har framförts synpunkter på stödet från enskilda deltagare och önskemål om aktiviteter. Detta dokumenteras i de enskildas dokumentation i servicehuset. Samtliga synpunkter, klagomål, fel och brister behandlas i enhetens, husets och företagets kvalitetsgrupper. Klagomål framförs också direkt till förvaltningen.

10 SID 10 (1) Tabellerna nedan redovisar antalet inkomna klagomål och synpunkter till vårdoch omsorgsboenden samt servicehus inom Södermalms stadsdelsområde. Redovisningen indikerar ingen oroande nivå för Vintertullens äldreboende. 20 ANTAL ANTAL ANTAL SUMMA ANDEL SERVICEHUS BOENDE KLAGOMÅL KLAGOMÅL Vintertullen 90 1,6% Hornstull ,1% Tanto 7 1 6,% SUMMA ,0% 20 VÅRD- OCH ANTAL ANTAL ANTAL SUMMA ANDEL OMSORGSBOENDE BOENDE KLAGOMÅL KLAGOMÅL KLAGOMÅL KLAGOMÅL Nytorgsgården ,0% Borgerskapet ,% Sjöstadsgården ,7% Mariahemmet ,0% Sofiagården ,0% Vindragaren ,% Magdalenagården ,0% Kulltorp ,6% Bergsund ,9% Hornskroken ,7% Vintertullen ,0% Hornstulls korttidsboende 9 1,% Katarinagården ,% SUMMA ,% Under kom det in till förvaltningen fyra klagomål för servicehuset och sex för vård- och omsorgsboendet. Hitintills under 20 har det inkommit ett klagomål på servicehuset och ett på vård- och omsorgsboendet. Klagomålen har gällt brister i utförandet av insatser, bemötande, aktiviteter och utevistelser. Attendo Care AB gör noggranna klagomålsutredningar med rimlig tidsåtgång och kontaktar den enskilde för att förvissa sig om att fel rättas till eller att den enskilde får ett för sig anpassat stöd. Lex Sarah- och Lex Mariautredningar Under avtalstiden har Vintertullen haft sex Lex Sarah- utredningar under avtalstiden. Två av dessa har utretts under 20 och en ytterligare är under utredning och åtgärd på Vintertullen. I förhållande till boendets storlek har de inte haft anmärkningsvärt många.

11 SID (1) ANTAL ANTAL ANTAL ANTAL ANTAL SUMMA ANDEL SERVICEHUS BOENDE LEX MARIA LEX MARIA LEX SARAH LEX SARAH Vintertullen ,1% Hornstull ,7% Tanto ,0% SUMMA ,6% VÅRD- OCH ANTAL ANTAL ANTAL ANTAL ANTAL SUMMA ANDEL OMSORGSBOENDE BOENDE LEX MARIA LEX MARIA LEX SARAH LEX SARAH Borgerskapet ,0% Sjöstadsgården ,0% Mariahemmet ,0% Sofiagården ,0% Vindragaren ,0% Magdalenagården ,0% Kulltorp ,0% Bergsund ,0% Hornstulls korttidsboende ,0% Vintertullen ,6% Nytorgsgården ,2% Katarinagården ,% Hornskroken ,7% SUMMA ,0% Hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården ska vara av god kvalitet och tillgodose den boendes behov av trygghet och säkerhet i vården och behandlingen. Den medicinska vården ska vara kvalificerad och avse demenssjuka och personer med såväl fysiska symtom som psykiska funktionshinder. Hälso- och sjukvården ska omfatta erforderliga sjukvårdsinsatser upp till läkarnivå. Tjänstgörande sjuksköterska ska finnas i aktiv tjänst dygnet runt veckans alla dagar. Hälso- och sjukvårdens kvalitet följs årligen upp enligt QUSTA modellen. Måluppfyllelsen 200 visar resultatet vid övergången från Aleris till Attendo. Vid uppföljningarna 200 och har samtliga 1 områden i QUSTA materialet granskats. Måluppfyllelsen inom vård- och omsorgsboendet visar bland de högsta i stadsdelen. Servicehuset uppvisar däremot ett bland stadsdelens lägsta resultat. Arbetet med nutrition, inkontinens, mun och tandhälsovård behöver väsentligen förbättras.

12 SID 12 (1) Måluppfyllelse QUSTA ENHET MÅLUPPFYLLELSE BOENDE Sjöstadsgården VoB 9 0% 6% 7% 96% Tanto servicehus 7 77% 71% 60% 91% Vindragaren VoB 36 1% 7% % 7% Sofiagården VoB 0 3% % 76% 6% Vintertullen VoB 6 66% % 6% 6% Guldbröllopshemmet 77% 6% 6% % Hornskroken VoB 3 70% 70% 70% 3% Hornstulls VoB 9 1% % 67% 2% Kulltorp VoB % 90% 73% 2% Nytorgsgården VoB 31 % % 1% 1% Katarinagården VoB 0% 7% 60% 7% Bergsund VoB 123 7% 79% 73% 73% Magdalenagården VoB 66 70% 66% 60% 77% Hornstulls servicehus 1 67% % % 71% Vintertullens servicehus 90 0% % 60% 71% Dokumentation enligt patientdatalagen SFS 200:3 Entreprenören ska se till att dokumentationen av vården utförs i enlighet med patientdatalagen (SFS 200:3) och socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 200:1) och MAS riktlinjer. ENHET ANTAL POÄNG 200 Vintertullens VoB 23,6 20,2 1, Vintertullens servicehus,2 16, 1,7 Vintertullen övergick den 1/10 från manuell till digital dokumentation i stadens dokumentationssystem Vodok. De lägre poängen förklaras väl av inkörningstid i ett digitalt system. Uppgifter finns enligt patientdatalagen, men inte alltid under rätt sökord. I jämförelse med samma situation vid övergången för boendena drivna i egen regi var poängen i nivå med och vid ett flertal boende lägre än Vintertullens. Dokumentationen uppfyller kraven i Patientdatalagen och socialstyrelsens föreskrifter och delvis enligt MAS riktlinjer.

13 SID 13 (1) Inrapporterade avvikelser och fallincidenter ENHET FALLINCIDENT MEDICINSKA AVVIKELSER Vintertullens servicehus Vintertullens VoB ? Hornstulls servicehus Hornstulls VoB Rapporterade fallincidenter har ökat på servicehuset. 0 personer boende på servicehuset har fallit någon gång under. Sex av dessa har fallit mellan 6 och 1 gånger. De medicinska avvikelserna har ökat främst inom vård och omsorgsboendet. De vanligaste avvikelserna sker inom läkemedelsområdet, den vanligaste avvikelsen gäller ej överlämnad dos. Under har även frekvensen av feldelade dosetter ökat, det har även förekommit förväxling av patienter. Attendo har vidtagit åtgärder för att minska risken för upprepning. Vintertullen har ett väl utvecklat system för lokalt arbete med inträffade avvikelser i kvalitetsgrupper med syfte att minska riskerna för att det ska inträffa igen. Personal- och kompetensförsörjning Vintertullens vård- och omsorgsboende och servicehus har för närvarande 13 årsarbetare varav 1,2 årsarbetare för omvårdnadsarbete och 12,9 årsarbetare för sjuksköterskor. Antalet sjuksköterskor har utökats och omvårdnadspersonalen har ökat på servicehuset på grund av större omvårdnadsbehov. Personalkategorierna är verksamhetschefer, omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast samt receptionspersonal. Ledningen består av en samordnande verksamhetschef för alla verksamheter, fyra verksamhetschefer, en biträdande verksamhetschef och samordnare som biträder verksamhetscheferna i dess administrativa uppgifter. Servicehuset har en biträdande verksamhetschef. I avtalet har Attendo Care AB åtagit sig att ha viss bemanning på vård- och omsorgsboendet enligt täthetsscheman. På servicehuset är skyldigheten att ha den personal som krävs för att verkställa de boendes enskilda biståndsbeslut. Ledningsstruktur Förvaltningen har gjort en sammanställning av ledningsstrukturen, dess kontinuitet och kompetens enligt uppgifter som har lämnats vid anbudet, vid organisationsförändringar och i förhållande till tillsynsmyndighetens krav. Under de tre år som Attendo Care AB drivit Vintertullens samtliga boende har det funnits

14 SID 1 (1) - fyra olika personer som varit regionchefer varav en var projektledare vid övertagandet - fem olika personer som varit samordnande chef för hela Vintertullens verksamheter. De sistnämnda av dessa har arbetat heltid på Vintertullen och de tre första arbetade deltid. - fyra olika personer har varit chef för plan tre och tre olika har varit tillförordnande chefer där emellan - en person har varit verksamhetschef för plan fyra - två personer har varit verksamhetschef för plan fem - två personer har varit verksamhetschef för servicehuset Vintertullens sjuksköterskor har omorganiserats tre gånger från att ha varit en egen grupp under en verksamhetschef till att tillhöra respektive verksamhetschef. Detsamma har skett med arbetsterapeuterna och sjukgymnasterna. Nu är hälso- och sjukvårdspersonalen underställd respektive verksamhetschef på den våning de arbetar. Ett liknande förfarande har skett med omvårdnadspersonalen på plan sex där det finns en demensenhet. Där har chefsansvaret också växlat under avtalsperioden. Vid avtalets början inrättades tjänster som biträdande enhetschefer. Dessa har dragits in, utom på servicehuset och tjänsterna som samordnare har fått ta över dessa arbetsuppgifter. Denna omorganisation har förvaltningen godkänt. I anbudets bilaga 1 åtar sig Attendo Care AB att vi ska ha verksamhetschefer med högskoleutbildning samt erfarenhet av ledarskap och äldreomsorg Samtliga chefer har högskoleutbildning som Attendo Care AB rekryterat utom en som är rekryterad förra året efter tillsynsmyndighetens påpekanden om skyldighet att ha högskolekompetens hos verksamhetscheferna. Förvaltningen finner vid analys av ledning och dess organisation att Attendo Care AB haft ett flertal chefsbyten och omorganisationer av personalgrupper på Vintertullen. Detta har troligen bidragit till att vissa verksamheter främst våning tre inte utvecklat lika hög kvalitet som andra enheter. Det är där som det under det sista året framkommit flest klagomål och den sociala dokumentationen är minst utvecklad. Förvaltningen bedömer också att teamarbetet mellan omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter inte kunnat utvecklas lika mycket om organisationen av dessa personalgrupper inte ändrats så ofta. Bemanning av servicehuset Förvaltningen har inhämtat uppgifter från Parasolsystemet om hur många biståndstimmar som är beviljade den enskilde för stöd i och kring sin bostad. För-

15 SID 1 (1) valtningen har jämfört dessa timmar med Attendo Care bemanningslistor för servicehuset. TID NOVEMBER Biståndstid 07 Bemannad tid 2 Andel av biståndstid 96% Omvårdnadspersonal skall utanför den beviljade biståndstiden göra dokumentationsarbete, delta i utbildning och arbetsplatsträffar. Attendo Care uppger att de gör samordningsvinster för viss biståndstid för biståndsformerna nattinsatser, inköp, tvätt och apoteksärenden. Detta skulle förklara enligt entreprenören varför de inte haft personal anställd för samtliga biståndstimmar under november. Förvaltningen gjorde samma bemanningsuppföljning våren. Då fanns det omvårdnadspersonal i förhållande till beviljad biståndstid enligt 90 % i januari, 6 % i februari och 92 % i mars månad. Förvaltningen är tveksam till att de boende fått alla sina biståndsbeslut utförda även om det görs samordningsvinster. Bemanning av vård- och omsorgsboendet Förvaltningen har gjort två större bemanningsgranskningar på vård- och omsorgsboendet för sjuksköterskor och omvårdnadspersonal över en hel månads bemanning. Den ena gällde samtliga våningar och den andra ett våningsplan. Förvaltningen har också genomfört årliga kvälls- och nattbemanningsgranskningar för att säkerställa att samtliga boendeenheter hade personal på plats. Resultatet av dessa bemanningsgranskningar visar att Attendo Care AB följer avtalets åtaganden fullt ut och bemannar vissa dagar mer än åtagandet enligt täthetsscheman i anbudet. En förskjutning av arbetspass har gjorts av Attendo Care AB under avtalstiden som innebär att det är lika många omvårdnadspersonal anställda förmiddag som eftermiddag och på helgerna. Detta har förvaltningen godkänt eftersom den enskildes omvårdnadsbehov är lika stort förmiddag som eftermiddag och vardagar som helgdagar. Attendo Care AB har lagt om arbetsscheman för att få en jämnare bemanning över hela dagen, på lördag och söndag sedan två år tillbaka i förhållande till anbudets täthetsschema. Detta har godkänts av förvaltningen då det bättre möter de boendes behov av stöd. Ny justering av scheman pågår för att minska antalet långa arbetspass och öka tätheten vissa dagar mitt på dagen till två omvårdnadspersonal på -9 boenden. Dessa justeringar har förvaltningen framfört till entreprenören efter bemanningsgranskningen. Kompetensutveckling omvårdnadspersonal Samtliga personalgrupper har fått kompetensutveckling under entreprenörens avtalstid. Samtliga nyanställda får en introduktionsanställning gällande de viktigaste

16 SID 16 (1) rutinerna inom vård och omsorg enligt fastställt introduktionsprogram. Attendo Care AB har en utbildningsplan som omfattar hela Vintertullen. Den bygger på företagets regelbundna kompetensutvecklingsprogram, utbildning på grund av nya åtaganden och bestämmelser samt särskilda händelser till exempel tillsyn eller rekommendationer från förvaltningen. Redovisning av genomförda utbildningar har skett i årliga uppföljningar eller vid genomgångar av handlingsplaner. Omvårdnadspersonal har bl.a. fått kompetensutveckling de sista åren gällande - social dokumentation och svenska språket - mat och kost för äldre - demenskunskap, vård i livets slutskede och särskild omvårdnadskunskap - hygienutbildning - anhörigperspektiv - socialt innehåll och aktivering I årliga uppföljningar har förvaltningen följt andelen utbildade undersköterskor eller vårdbiträden i servicehuset samt vård- och omsorgsboendet. Även timanställda har räknats in. Vård- och omsorgsboendet har haft ca 7 % av all personal som haft vårdbiträdes eller undersköterskeutbildning under avtalstiden. Andelen för servicehuset har varit 60 %. Servicehuset har under det sista året höjt andelen anställda undersköterskor från en till sex under efter påpekanden från tillsynsmyndighet. Förvaltningen bedömer att Attendo Care även fortsättningsvis ska prioritera att ytterligare omvårdnadspersonal har grundutbildning och att fortbilda i dokumentation, svenska språket och demenskunskap utöver företagets ordinarie kompetensutvecklingsplan. Handledning och reflektion Attendo Care AB har under avtalsperioden erbjudit vissa tidsperioder vissa boendeenheter handledning och reflektion med anledning av särskilda händelser, missförhållanden eller utvecklingsprojekt. Metoderna har inte förekommit som ett fortlöpande arbetssätt och det har inte Attendo Care förbundit sig i avtalet att ge. Det är dock väl känt genom forskning och tillsynsmyndigheten rekommenderar handledning och reflektion som ett förebyggande arbetssätt för att förhindra fel och brister. Det är därför förvaltningens bedömning att dessa metoder troligen skulle ha kunnat förhindra vissa avvikelser, fel eller brister. Ekonomi och administration Vid kontroll med skattemyndigheten framkommer att skatter och avgifter är betalda av Attendo Care AB. Ansvarförsäkring är tecknad och avtal med underleveran-

17 SID 17 (1) törer har uppvisats för godkännande av förvaltningen. Årsredovisning lämnas till förvaltningen senare under året. Enligt uppgifter från Attendo är det enkelt att samarbeta med förvaltningen om fakturering. Förvaltningen uppger att fakturaunderlagen från verksamheten är korrekta. Uppföljning av avtalet och dess mervärden har skett fortlöpande på uppföljningsmöten med förvaltningen. Samtliga mervärden i avtalet var uppfyllda i januari 20. Förbättringsområden Utvecklingsarbete med anledning av tillsyn De handlingsplaner som Attendo Care åtagit sig att följa efter tillsyner på plan för år 200 och servicehuset för år har fullföljts. Förvaltningen har följt upp det vid uppföljningsmöten, årliga uppföljningsbesök och särskilda granskningar. Socialstyrelsen har även kontrollerat att Attendo Care AB fullföljt sina åtagande vid tre klagomålsärenden. Det har skett genom att förvaltningen fått redogöra för och följa upp att de brister som förekommit har rättats till. Ett klagomål har återkommit och det har förvaltningen haft ett särskilt samtal om med ledningen för servicehuset. MAS analyserar samtliga inrapporterade medicinska avvikelser och fallincidenter. Rapportering sker både från boendeenheter, närstående, patienter och studenter. Vid allvarliga händelser eller missförhållanden utreds avvikelsen ytterligare, Lex Sarah-utredningar föreläggs sociala delegationen och Lex Mariautredningar anmäls till Socialstyrelsen. Under avtalstiden har fyra händelser, två 200 och två anmälts enligt Lex Maria. Lika många Lex Sarah-utredningar har gjorts. MAS har vidare utrett och inkommit till Socialstyrelsen med svar gällande anmälningar i två enskilda ärenden under 200. Patientnämnden har i ett enskilt ärende önskat svar under 200. Tre inrapporterade händelser är nu föremål för vidare utredning av MAS. Utvecklingsarbete Ett utvecklingsarbete har skett av Attendo Care AB men ytterligare utveckling bör ske inom områdena - social dokumentation - aktiviteter på boendeenheten och i husets gemensamhetslokaler - rutiner och arbetsordning

18 SID 1 (1) - teamarbete mellan omvårdnadspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast - värdegrundsarbete och bemötande Förvaltningens samlade bedömning om Vintertullens vård och omsorgsboende och servicehus Förvaltningen anser vid en samlad bedömning att Attendo Care AB har gett de boende på Vintertullen stöd och bedrivit ett aktivt förbättrings- och utvecklingsarbete. Kvalitet, långsiktighet, uthållighet, intensitet och förebyggande förhållningssätt har dock inte varit tillräckligt i åtgärderna som satts in. Detta gäller främst områdena - förutsättningar för att få kontinuitet i ledningsstrukturen - kompetent, närvarande och uppföljande ledarskap för att arbeta förebyggande mot avvikelser, fel och brister - ökat fokus på värdegrundsarbete för att säkerställa att brukarna i större utsträckning känner sig trygga och får ett gott stöd när de önskar att få det - ytterligare kvalitetssäkring med bl.a. ett egenkontrollsystem för att säkra fortlöpande att socialtjänstens dokumentationsansvar uppfylls - tydligare redogörelse från Attendo Care AB att bistånden på servicehuset verkställs då samordningsvinster är ett för otydligt svar Bilagor: 1. Sammanfattande resultat av verksamhetsuppföljningar 20

Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus

Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 280-2011-1.2.1. SID 1 (11) 2011-10-01 Handläggare: Ninnie Jonsson, Agneta Kling och Britt-Marie Johanssson Telefon: 08-508

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus

Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (15) 2011-03-07 Handläggare: Christina Amundberg Telefon: 08-508 12 000 Till Stadsdelsnämnd Södermalm 2011-03-24 Uppföljning av ActivSöders,

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst

Rapport om information över klagomål på hemtjänst SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-24 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-10-22 Rapport om information

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR 275-2011-1.1. SID 1 (10) 2011-03-07 Handläggare: Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Hanna Jakhammer Telefon:

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst.

Rapport om information över klagomål på hemtjänst. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-08 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-09-17 Rapport om information

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Vintertullens dagverksamhet Katarina Bangata 80 116 42 Stockholm Christina von Segebaden/

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-01-07 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-10-06 UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS 2016 Nedanstående bedömning är baserad på den information

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-08-23 UPPFÖLJNING AV GRINDSTUGANS, GULDÄGGETS, MAGDAS OCH PÄRLANS DAGVERKSAMHETER SAMMANFATTANDE ANALYS Nedanstående bedömning är baserad

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-04-22 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Kerstin Medin Telefon:

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport

Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm 2009 rapport NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONALAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-07 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning av äldreomsorgen på Norrmalm

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas

Dokumentation inom äldreomsorgen redovisning av strategi för hur bristerna i dokumentation ska åtgärdas ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-04-30 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Utredning med anledning av rapport om lex Sarah

Utredning med anledning av rapport om lex Sarah SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG ANMÄLAN SID 1 (6) 2011-09-23 Handläggare: Ninnie Jonsson Telefon: 508 12 400 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2011-10-27 En stöld av de äldres

Läs mer

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014

Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014 1(6) 2014-09-02 Uppföljning av verksamheter inom äldreomsorgen under perioden 1 januari till 31 mars 2014 Verksamhetsuppföljning Vård- och omsorgsboenden, privat drift Näsbyparks Parkinsonboende, Täby

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Homemaild Hemservice AB Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Maria Bangata 6

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Bergsunds vård- och omsorgsboende

Bergsunds vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG 2009-11-17 Redogörelse för enheternas arbete med åtgärdsplaner upprättade efter QUSTA uppföljningen 2008 Stadsdelsnämnden gav förvaltningen

Läs mer

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 1617 SID 1 (5) Uppföljning av Polhemsgården vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Polhemsgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Polhemsgården har 84 lägenheter uppdelade

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Hammenhögs Vård- och omsorgsdistrikt, Aleris

Verksamhetsuppföljning Hammenhögs Vård- och omsorgsdistrikt, Aleris Verksamhetsuppföljning Hammenhögs Vård- och omsorgsdistrikt, Aleris 2014-03-31 2014-04-02 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION

Läs mer

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Hässelgården och Skolörtens vård- och omsorgsboende- Patientsäkerhetsberättelse 2010

HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING. Hässelgården och Skolörtens vård- och omsorgsboende- Patientsäkerhetsberättelse 2010 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN Marie Sundström Telefon: 508 05 016 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 APRIL 2011 SID 1 (6) DNR 1.2.1 195-2011 SAMMANTRÄDE 19 APRIL 2011 Till Hässelby- Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-03-02 Handläggare: Inger Blomqvist Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-03-25 Sammanställning av avvikelser i hälso-

Läs mer

Anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL, Lex Sarah, vid Magdalenagården

Anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL, Lex Sarah, vid Magdalenagården M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN 2003-12-09 Handläggare: Kicki Elofsson 2004-11-23 DNR 504-518/2004 504-519/2004 504-520/2004 504-521/2004 504-522/2004

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport

Verksamhetsuppföljningar av vård- och omsorgsboende på entreprenad och i privat regi med ramavtal 2012 Rapport HÄGERSTEN-LILJEHOMEN STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-01-11 Handläggare: Inger Lindkvist Telefon: 08-508 23 678 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende

Omstrukturering av 14 lägenheter vid Kulltorps vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-03 Handläggare: Gunilla Jalmarsson och Kerstin Larsson Telefon: 08-508 12 000 Till stadsdelsnämnden 2012-06-14 Förvaltningens

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienr. 0205/11-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Villa Cederschiöld dagverksamhet Adress: Erstagatan 1 Verksamhetschef/enhetschef: Margit Salomaa Telefon: Vxl 08 714 61 00 Hemsida:

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (15) 2011-05-10 Handläggare: Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Kerstin Larsson Telefon:

Läs mer

Verksamheten för personer med psykiska funktionsnedsättningar

Verksamheten för personer med psykiska funktionsnedsättningar 1(8) LSS Verksamheten för personer med psykiska funktionsnedsättningar i Hylte kommun Verksamhetstillsyn genomförd av Arbetsmiljöverket, Länsstyrelsen i Hallands län och Socialstyrelsens regionala tillsynsenhet

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 280-2011-1.2.1. SID 1 (36) 2011-11-01 Handläggare: Christina Amundberg, Lars Ingvald, Gunilla Jalmarsson, Ninnie Jonsson,

Läs mer

Uppföljning av särskild boende och hemtjänst 1 april till 31 juli 2012

Uppföljning av särskild boende och hemtjänst 1 april till 31 juli 2012 Uppföljning av särskild boende och hemtjänst 1 april till 31 juli 2012 Genomfört oanmält nattbesök i särskilt boende Under natten mellan den 16 och 17 augusti genomförde förvaltningens kvalitetsuppföljare

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon:

Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon: Page 1 of 11 Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon: Page 2 of 11 Verksamhetens regiform: Kommunal regi

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad.

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-01-16 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIRE KTÖRENS STAB TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-12-03 Handläggare: Ingrid Wikström Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2012-12-18 Avvikelser i hälso-

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienummer 0206/11-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Uppföljning av verksamheter som drivs av Aleris Omsorg AB i Hässelby-Vällingby

Uppföljning av verksamheter som drivs av Aleris Omsorg AB i Hässelby-Vällingby HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN Gunilla Ljungholm Telefon: 508 05 209 TJÄNSTEUTLÅTANDE 10 JANUARI 2012 SID 1 (7) DNR 1.2.1-034-2012 SAMMANTRÄDE 7 FEBRUARI 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Ansvarig för uppföljningen: Uppföljningen genomförd den: Föregående uppföljning den: Nästa uppföljning den: Verksamhetens namn Verksamhetens platsantal

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Taina Huhtala Adress: Bromma kyrkväg 449-453, 168

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Oxelgatan 2013-08-23

Verksamhetsuppföljning Oxelgatan 2013-08-23 Verksamhetsuppföljning Oxelgatan 2013-08-23 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Oxelgatans gruppboende ligger

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset. Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer med psykiska funktionshinder enligt LOV

Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset. Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer med psykiska funktionshinder enligt LOV sida 1 (6) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden.

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Kattrumpstullens vård-och omsorgboende 2016

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Kattrumpstullens vård-och omsorgboende 2016 Östermalms stadsdelsförvaltning Bilaga 1 Äldreomsorgen Sida 1 (7) 2016-08-23 Handläggare Eva Kruse Telefon: 08-508 10 575 socialtjänstlagen vid Kattrumpstullens vård-och omsorgboende 2016 Sammanfattande

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende. Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende. Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem Page 1 of 11 Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-05-08 AN-2014/162.732 1 (6) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden. Ledsagning/avlösning Verksamhetschef:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård

Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Patientsäkerhetsberättelse 2016 Gabriels gård Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2016 Målet var att alla nyinflyttade ska ha en risk och preventionsbedömning inom 14 dagar samt uppdaterad minst

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

År Kontakt med läkare + HSL Läkemedelshantering Delegering

År Kontakt med läkare + HSL Läkemedelshantering Delegering Bilaga 1. Bergsunds vård- och omsorgsboende B-huset plan B4+B5 Bergsund drivs på entreprenad av Temabo AB. Enheten består av två våningsplan och har plats för 31 personer. Inkontinens-, nutritions- och

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt 2014-09-26 2014-09-29 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Skillinge Vård-

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Kvarngatans gruppboende ligger

Läs mer

Verksamhetsberättelsen 2015 för Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende

Verksamhetsberättelsen 2015 för Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse Sida 1 (8) Handläggare Petra Nilsson Telefon: 08-508 23 770 Verksamhetsberättelsen 2015 för Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende Verksamhetsövergång

Läs mer

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Inledning Arbetet med uppföljning ska identifiera områden för uppföljning och säkerställa att nämnden erhåller det resultat som förväntas

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Utförande enhet: Lilljönäs Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista.

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus Inriktning:Korttidsvård Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Saltsjöbadens Sjukhus AB Verksamhetschef: Susanne Sjöberg Adress:

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer