Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans"

Transkript

1 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR SID 1 (10) Handläggare: Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Hanna Jakhammer Telefon: Till Stadsdelsnämnd Södermalm Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner rapporten. Anders Carstorp Stadsdelsdirektör Karin Johansson Avdelningschef Sammanfattning Detta ärende är en uppföljning av de dagliga verksamheterna Stora Blecktornet och Äppelgården som båda bedrivs i kommunal regi samt Södermalms assistans som drivs på entreprenad av Frösunda LSS AB. Av de individuppföljningar och de brukarundersökningar som gjorts avseende de dagliga verksamheterna framgår att deltagarna är nöjda. Den samlade bedömningen om de dagliga verksamheterna är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda. De dagliga verksamheterna uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter och stadens riktlinjer. När det gäller Södermalms assistans finns brister i dokumentationen och den som förestår verksamheten sedan den 21 februari 2011 uppfyller inte utbildningskraven i avtalet. Förvaltningen avser att återkomma med en rapport om Södermalms assistans till nämndens sammanträde i maj Box 4270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 25 Telefon soder@stockholm.se

2 SID 2 (10) Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom avdelningen Stöd och service till personer med funktionsnedsättning. I följande redovisas varje verksamhetsuppföljning var för sig. Därefter följer en sammanställning av förvaltningens bedömning av respektive verksamhet. 1. Stora Blecktornets dagliga verksamhet Fakta Namn och adress Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillgänglighet: Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Södermannagatan 61, Stockholm Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Kommunal Helén Dahlgren Vuxna med lindrig utvecklingsstörning, 12 platser Sex heltidsanställda motsvarande 5,25 årsarbetare Ramp till entrén, hiss saknas (två våningsplan med konferensrum uppe) Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med enhetschef och samordnare vid den dagliga verksamheten Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enhetens dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökning Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Stora Blecktornet är en daglig verksamhet enligt 9.10 LSS. en bedriver café och konferensverksamhet. sidén är att i det vardagliga arbetet stödja den enskilde att utveckla sin arbetsförmåga och sina sociala färdigheter. Deltagarna har möjlighet att välja olika aktiviteter inom ramen för verksamheten. Bedömningen är att verksamheten är välfungerande.

3 SID 3 (10) Deltagare i den dagliga verksamheten Totalt finns 11 deltagare i verksamheten varav fem bor på Södermalm. Biståndshandläggaren har under 2011 följt upp en deltagares genomförda insatser. Övriga fyra deltagare från Södermalm följdes upp under hösten Alla deltagare var nöjda med sina insatser och verksamheten vid biståndshandläggarnas uppföljningar. Brukarinflytande I genomförandeplanerna har enheten tagit med uppgift om vilka insatser som ska ges, när och hur insatserna ska genomföras, vilka som deltagit i planeringen samt datum när planeringen gjordes. Det finns mål för insatserna och när planen ska följas upp. Alla genomförandeplaner finns rapporterade i ParaSol. Underskrift finns av den enskilde eller legal företrädare. Enheten har tillsammans med Äppelgårdens dagliga verksamhet en Verkstadsklubb som leds av en utomstående person från Studieförbundet vuxenskolan. Varje grupp väljer halvårsvis en representant och en suppleant som deltar i klubbens möten på fredagar. Enhetschef och samordnare deltar i klubbens stormöten vår och höst för att informera om större förändringar i verksamheten och ta emot synpunkter. Brukarundersökning Stadens brukarundersökning från november 2010 visar att majoriteten av dem som besvarade enkäten var nöjda. Resultatet för Stora Blecktornet var bättre jämfört med resultatet för staden totalt. Dokumentation Enheten dokumenterar i enlighet med gällande bestämmelser i socialstyrelsens föreskrift SOSFS 2006:5. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inget är rapporterat för tiden till Hälso- och sjukvård Deltagarna i den dagliga verksamheten Stora Blecktornet har för närvarande inga behov av hjälp med hälso- och sjukvårdsinsatser. Om behov skulle uppstå finns MAS- handboken med lokala riktlinjer att följa. Personal- och kompetensförsörjning Personalen har den kompetens som krävs och har förutsättningar för fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov.

4 SID 4 (10) Ekonomi och administration Stora Blecktornets dagliga verksamhet redovisade ett överskott i bokslut för Omslutningen för verksamheten var cirka 3 mnkr. Organisatoriskt räknas Stora Blecktornets och Äppelgårdens dagliga verksamheter som en enhet och har en gemensam enhetschef. Äppelgårdens dagliga verksamhet redovisade ett mindre underskott. Sammantaget redovisar de båda enheterna ett positivt resultat Förbättringsområden De förbättringsområden som finns är att utveckla egenkontrollen, fortsätta arbetet med att implementera ett ledningssystem enligt SOSFS 2006:11 hos medarbetarna och se till att aktskåpet med dokumentationen för deltagarna förvaras i låst rum. Förvaltningens samlade bedömning om Stora Blecktornets dagliga verksamhet Förvaltningens bedömning är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda av verksamheten. en uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter och stadens riktlinjer.

5 SID 5 (10) 2. Äppelgårdens dagliga verksamhet Fakta Namn och adress Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillgänglighet: Äppelgårdens dagliga verksamhet, Box 4270, Stockholm Fem olika arbetsställen: Bergsunds vård- och omsorgsboende, Hamn- och kontorsgruppen (vid Vikingterminalen), Hornskrokens vård- och omsorgsboende, Göta Ark och Skansen Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Kommunal verksamhet, upphandling pågår; planerad verksamhetsövergång 1 december 2011 Helén Dahlgren Vuxna med lindrig utvecklingsstörning, 24 platser Åtta anställda motsvarande 8,0 årsarbetare Fem arbetsställen med god tillgänglighet Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Dialog med företrädare från biståndsenheten Dialog med enhetschef och samordnare vid den dagliga verksamheten Enhetens rapporterade avvikelser och klagomålshantering Kontroll av enhetens dokumentation och rutiner Stockholms stads brukarundersökning Besök av avdelningscontrollers och MAS på enheten Äppelgården är en daglig verksamhet enligt 9.10 LSS. Äppelgården erbjuder en arbetsinriktad verksamhet. sidén är att i det vardagliga arbetet stödja den enskilde att utveckla sin arbetsförmåga och sina sociala färdigheter Deltagarna har möjlighet att välja mellan fem olika arbetsställen där det finns varierande uppgifter att arbeta med. Bedömningen är att verksamheten är välfungerande.

6 SID 6 (10) Deltagare i den dagliga verksamheten Totalt finns 23 deltagare i verksamheten varav nio bor på Södermalm. Biståndshandläggare har under 2011 följt upp tre deltagares genomförda insatser. Två individuella planer är gjorda. Övriga deltagare från Södermalm följdes upp under Alla deltagare var nöjda med sina insatser och verksamheten vid biståndshandläggarnas uppföljningar. Brukarinflytande I genomförandeplanerna har enheten tagit med uppgift om vilka insatser som ska ges, när och hur insatserna ska genomföras, vilka som deltagit i planeringen samt datum när planeringen gjordes. Det finns mål för insatserna och när planen ska följas upp. Underskrift finns av den enskilde eller legal företrädare. Det finns rapporterade genomförandeplaner till beställaren för alla deltagare men inte i ParaSol, eftersom det varit problem med tekniken efter övergången till Volvo IT. Brukarundersökning Stadens brukarundersökning från november 2010 visar att majoriteten av dem som besvarade enkäten var nöjda. Resultatet för Äppelgården var bättre jämfört med resultatet för staden totalt. Dokumentation Enheten dokumenterar i enlighet med gällande bestämmelser i socialstyrelsens föreskrift SOSFS 2006:5. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inget är rapporterat för tiden till Hälso- och sjukvård Deltagarna vid dagliga verksamheten Äppelgården har för närvarande inga behov av hjälp med hälso- och sjukvårdsinsatser. Om behov skulle uppstå finns MAShandboken med lokala riktlinjer att följa. Personal- och kompetensförsörjning Personalen har den kompetens som krävs och har förutsättningar för fortlöpande kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. Ekonomi och administration Äppelgårdens dagliga verksamhet redovisade ett mindre underskott i bokslut Omslutningen var cirka 3,7 mnkr. Organisatoriskt räknas Äppelgårdens och Stora Blecktornets dagliga verksamheter som en enhet och har en gemensam enhetschef. Stora Blecktornets dagliga verksamhet redovisade ett överskott. Sammantaget redovisar de båda enheterna ett positivt resultat 2010.

7 SID 7 (10) Förbättringområden De förbättringsområden som finns är att utveckla egenkontrollen och fortsätta arbetet med att implementera ett ledningssystem enligt SOSFS 2006:11. Förvaltningens samlade bedömning om Äppelgårdens dagliga verksamhet Förvaltningens bedömning är att deltagarna har möjlighet till inflytande och delaktighet samt får sina beslutade insatser tillgodosedda av verksamheten. en uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter och stadens riktlinjer. 3. Södermalms Assistans Fakta Namn och adress Södermalms Assistans Tjustgatan 5, Stockholm Personlig assistans enligt 51 kap. socialförsäkringsbalken (SFB). I uppdraget ingår även utförande av insatser enligt LSS och SoL där dessa utgör ett komplement till assistans enligt SFB. Avtalspart Driftsform Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Frösunda LSS AB Entreprenad. Avtalstiden omfattar perioden t.o.m med möjlighet till förlängning 2 år. Birgitta Wallin Antal anställda Cirka 110 Barn, ungdomar och vuxna tillhörande någon av LSS personkretsar som valt Södermalms stadsdelsförvaltning som assistansanordnare. en har för närvarande 31 brukare. Tillgänglighet: en har kontor på Tjustgatan 5. Lokalen är tillgänglig för personer med fysisk funktionsnedsättning. Närmiljön är lättillgänglig med gångavstånd till allmänna färdmedel. Metod för uppföljningen Uppföljningen baserar sig på följande: Besök i verksamheten. Dialog med regionchef och uppdragschefer. Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner. Dialog med företrädare från biståndsenheten.

8 SID 8 (10) Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket. Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag. en utför personlig assistans för personer med statlig assistansersättning enligt 51 kap. SFB. I uppdraget ingår även utförande av både tillfälliga och varaktiga insatser enligt LSS och SoL där dessa utgör ett komplement till assistans enligt SFB. De insatser som det kan röra sig om är personlig assistans enligt 9.2 LSS och hemhjälp, trygghetslarm och boendestöd enligt 4.1 SoL. Brukare Barn, ungdomar och vuxna bosatta inom Södermalms stadsdelsnämndsområde som valt Södermalms stadsdelsförvaltning som assistansanordnare. Brukarinflytande Brukaren erbjuds möjlighet att medverka vid rekrytering och introduktion. Alla nya brukare ges möjlighet att delta i en introduktionsutbildning som omfattar områden som anställning och rekrytering, aktuell lagstiftning och hur assistansersättningen används. Brukaren har möjlighet att delta i planeringen av hur assistansersättningen används. Brukarundersökning Staden har inte gjort någon brukarundersökning. Frösunda genomför brukarundersökningar i samarbete med företaget Netsurvey. Någon brukarundersökning inom assistansverksamheten har ännu inte genomförts. Dokumentation en saknar rutiner för hur genomförandet av beslutade insatser ska dokumenteras. Flertalet av brukarna saknar aktuella genomförandeplaner. Personakter saknas. Löpande anteckningar av betydelse för genomförandet av beslutade insatser förvaras inte samlade på ett och samma ställe. Synpunkter, klagomål, fel och brister System finns för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inget är rapporterat för tiden till och med Hälso- och sjukvård en utför hälso- och sjukvård enligt delegering av primärvården. Personal- och kompetensförsörjning Flertalet av de personliga assistenterna har någon form av vårdutbildning. För nyanställda finns ett utbildningsprogram för personliga assistenter som omfattar en introduktionsdag och bredvidgång samt två dagars grundutbildning. Därefter ett utbildningsprogram i tre steg. De personliga assistenterna har en hög kompetensnivå med möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling. Den som

9 SID 9 (10) förestår verksamheten sedan den 21 februari 2011 uppfyller inte de utbildningskrav som anges i avtalet. Ekonomi och administration Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Frösunda LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga anmärkningar finns vad gäller redovisade underentreprenörer. en har rutiner för fakturahantering. Utfästelser och åtaganden om mervärden i anbud Frösunda LSS AB har vid anbudsutvärdering erhållit mervärdespoäng för fem åtaganden. Samtliga åtaganden uppfylls. Förbättringsområden en ska senast den 25 mars 2011 ha upprättat genomförandeplaner för samtliga brukare. en ska upprätta och förvara dokumentation i enlighet med gällande bestämmelser i socialstyrelsens föreskrift SOSFS 2006:5. Det ska finnas uppkoppling till stadens stordatasystem Paraply och ParaSol. Den som förestår verksamheten ska ha relevant högskoleutbildning, dvs. socionomutbildning, social omsorgslinje eller annan högskoleutbildning som ger likvärdiga kunskaper. Förvaltningens samlade bedömning om Södermalms assistans Förvaltningens uppfattning är att verksamheten har ett starkt fokus på delaktighet och inflytande för brukarna vad gäller medverkan vid rekrytering och anställning av assistenter och över hur assistansersättningen används. De personliga assistenterna har en hög kompetensnivå med möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. en har ett gott bemötande gentemot brukarna. Förutom de förbättringsområden som anges bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal.

10 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR SID 10 (10) Enhet Brukarinflytande Brukarundersökning Dokumentation Synpunkter/ klagomål Hälsooch sjukvår d Personaloch kompetensförsörjning Ekonomi och adm Uppfyller avtalet Förbättringsområden 1. Stora Blecktornets dagliga verksamhet, 9.10 LSS Utveckla egenkontrollen, fortsätta arbetet med att implementera ett ledningssystem enligt SOSFS 2006:11 hos medarbetarna och se till att aktskåpet med dokumentationen för deltagarna förvaras i låst rum 2. Äppelgårdens dagliga verksamhet, 9.10 LSS Utveckla egenkontrollen och fortsätta arbetet med att implementera ett ledningssystem enligt SOSFS 2006:11hos medarbetarna 3. Södermalms assistans, SoL och LSS Dokumentationen behöver förbättras. Den som förestår verksamheten ska ha relevant högskoleutbildning. = Uppfylls helt = Uppfylls delvis = Uppfylls inte Box 4270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 25 Telefon soder@stockholm.se

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2013-05-16 Handläggare Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Lars Ingvald Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (15) 2011-05-10 Handläggare: Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Kerstin Larsson Telefon:

Läs mer

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2012-01-24 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr 261-2014-1.2.1.

Läs mer

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-01-14 Handläggare: Stefan Tengbom, 08-508 13 069 Kjell Carlsson, 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd Antagande av anbud i upphandling

Läs mer

Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus

Uppföljning av Kulltorps, Hornstulls, Vintertullens vård- och omsorgsboenden samt Hornstulls- och Vintertullens servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 280-2011-1.2.1. SID 1 (11) 2011-10-01 Handläggare: Ninnie Jonsson, Agneta Kling och Britt-Marie Johanssson Telefon: 08-508

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus

Uppföljning av ActivSöders, Villa Cederschiölds och Vintertullens dagverksamhet samt Tanto servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (15) 2011-03-07 Handläggare: Christina Amundberg Telefon: 08-508 12 000 Till Stadsdelsnämnd Södermalm 2011-03-24 Uppföljning av ActivSöders,

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Attendo LSS

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm.

Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm. Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Allita Care HB Verksamhetschef: Mehri Cavén Hemsida: Adress:

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden. Ledsagning/avlösning Verksamhetschef:

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN 1.2.1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 99-2012- SID 1 (17) 2012-11-08 Handläggare: Kerstin Larsson, Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kjell Carlsson Telefon:

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 99-2012-1.2.1. SID 1 (23) 2012-05-18 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Agneta Kling, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden.

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: Assistans vuxna Rinkeby-Kista Enhetens adress: Vejlegatan 7, Kista Företag: Stockholms stad Hemsida: stockholm.se, jämför service Ansvarig chef: Gunnar Schenström Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Kullens korttidshem Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Bränningevägen 2, Årsta Företag: Samsa AB Hemsida: samsa.nu Föreståndare: Per Edström Telefon:

Läs mer

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS

UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS Södermalms stadsdelsförvaltning Avdelning för äldreomsorg 2016-10-06 UPPFÖLJNING AV GULDBRÖLLOPSHEMMETS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE SAMMANFATTANDE ANALYS 2016 Nedanstående bedömning är baserad på den information

Läs mer

AVTALSUPPFÖLJNING AV NORRMALMS PERSONLIGA ASSISTANS

AVTALSUPPFÖLJNING AV NORRMALMS PERSONLIGA ASSISTANS NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN BILAGA DNR 1.2.1.-455/2012 SID 1 (7) 2012-10-08 AVTALSUPPFÖLJNING AV NORRMALMS PERSONLIGA ASSISTANS Norrmalms stadsdelsförvaltning, nedan kallad

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör

Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör Avtalspart/Nämnd: Skarpnäck Verksamhetschef: Ulf Andersson

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Inger Andresson, proaros Helene

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (13) Enhetens namn: Beckomberga gruppbostad Enhetens adress: Bällstavägen 240 G Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Indra Näsell Telefon: 010-130 34

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: VH-assistans Enhetens adress: Östermalmsgatan 87D, 114 59 Stockholm Företag: VH-assistans Hemsida: www.vhassistans.se Enhetschef: VD: Agnetha Wiklund-Helén Telefon: 08 679 99

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljningar gällande hemtjänst på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (9) 2014-01-13 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljningar

Läs mer

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats:

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats: Enhetens namn: Frösunda Slussen Uppföljande nämnd: Södermalm Enhetens adress: Magnus Ladulåsgatan 61, Stockholm Företag: Frösunda Hemsida: http://www.frosunda.se/sv/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet/slussen-stockholm/

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Reha Personlig Assistans AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Norrmalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Reha Personlig Assistans AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Norrmalm Namn på enheten (går inte att redigera): Reha Personlig Assistans AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Norrmalm Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hewa Ahmad Hemsida: www.reha.se

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Malin Westerlund Hemsida:

Läs mer

Uppföljning av fritidsgården Maria ungdomsklubb (MUK)

Uppföljning av fritidsgården Maria ungdomsklubb (MUK) SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTAN DE DNR 520-2011-1.1. SID 1 (6) 2011-04-10 Handläggare: Helena Örnevall Telefon: 08-508 13 205 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2011-05-19 Uppföljning

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Söderberga gruppbostad 68:an Enhetens adress: Söderberga allé 68 Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Kerstin Heineborg Telefon: 010-130

Läs mer

Slutversion 2016, Högås

Slutversion 2016, Högås Slutversion 2016, Högås Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Allomsorg S & R - Högås korttidshem Följs upp av: Älvsjö Enhetens adress: Högås kollogård, Vårdinge by, Mölnbo Företag: Allomsorg

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Kvarngatans gruppboende ligger

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Enhetschef:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Enhetschef: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Tideliusgatan 42, Stockholm Företag: HSB Omsorg AB Södermalm Hemsida: Enhetschef: Erica

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Verksamhetschef:

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr Page 1 of 8 Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr 2010-886-1.2.1. Namn på enheten (går inte att redigera): SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Socialförvaltningen Verksamhetschef: Leyla

Läs mer

Kvalitetsdokument Socialförvaltningen D.nr. eller dokumenttyp: Sid. 1 (12)

Kvalitetsdokument Socialförvaltningen D.nr. eller dokumenttyp: Sid. 1 (12) Sid. 1 (12) Programområde eller övergripande: Omsorg om funktionshindrade, Socialpsykiatri Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: Verksamhet: Särskilt boende

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (18) Dnr 395-2013-1.2.1. Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Förstärkt tillsyn av kommunens insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt SoL och LSS Socialstyrelsens dnr 9.

Förstärkt tillsyn av kommunens insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt SoL och LSS Socialstyrelsens dnr 9. KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2012-02-07 Handläggare: Matilda Ekström Sundberg Telefon: 08-508 08 079 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 2011-03-15

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (11) Enhetens namn: Zakett assistans & ledsagning Enhetens adress: Grönviksvägen 121, Bromma Företag: Zakett assistans & ledsagning HB Hemsida: www.zakett.se Enhetschef: Jan Uvebrandt Telefon: 08-400

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Hägerstensvägen

Läs mer

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Utförande enhet: Brommagårdens dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Taina Huhtala Adress: Bromma kyrkväg 449-453, 168

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen SIDAN 1 Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen Kundval- /valfrihetssystem Hemtjänst 1 januari 2002 Ledsagning och avlösning 1 januari 2002 Vård- och omsorgsboende 1

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/010-2012 SID 1 (8) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar,

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista.

Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista. Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista Avtalspart/Nämnd: Socialtjänst- och arbetsmarknadsförvaltningen Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström,

Läs mer

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya krav Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508

Läs mer

1. Riktlinjernas bakgrund och syfte

1. Riktlinjernas bakgrund och syfte SAS Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte Det finns en skyldighet att dokumentera genomförandet om individuellt behovsprövade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst.

Rapport om information över klagomål på hemtjänst. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-08 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-09-17 Rapport om information

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta

Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Parichehr (Patricia)

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Bilaga 3 Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Danvikstulls dagliga verksamhet Alsnögatan 7, 116 41 Stockholm Åsa Hellström Telefon:

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun.

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun. BESLUT Inspektionen för vård och omsorg 2016-09-16 Dnr 8.5-6973/2016-10 1(6) Avdelning sydväst Lena Almvik Gomben* lena.almvik-gombor@ivo.se Vård- och omsorgsnämnden Lidköpings kommun 531 88 Lidköping

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice OSN/2018:173 Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig: Telefon:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: CJ?s ledsagarservice Verksamhetschef: Cecilia Johansson

Läs mer

2. Namn på bolag/förening/stiftelse/enskild firma 3. Organisations-/personnummer

2. Namn på bolag/förening/stiftelse/enskild firma 3. Organisations-/personnummer Ansökan om tillstånd eller ändring av tillstånd att bedriva personlig assistans enligt 9 2 lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade Information Bolag, stiftelser, föreningar och

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 MÅNGKULTURELL HEMTJÄNST I STOCKHOLM AB 2016-01-08 verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 Mångkulturell Hemtjänst bedriver hemtjänst i Solna. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Norgegatan

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Homemaild Hemservice AB Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Maria Bangata 6

Läs mer

Utredning med anledning av rapport om lex Sarah

Utredning med anledning av rapport om lex Sarah SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG ANMÄLAN SID 1 (6) 2011-09-23 Handläggare: Ninnie Jonsson Telefon: 508 12 400 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2011-10-27 En stöld av de äldres

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar avseende ledsagning och avlösning enligt SoL och LSS, på uppdrag av socialnämnden

Verksamhetsuppföljningar avseende ledsagning och avlösning enligt SoL och LSS, på uppdrag av socialnämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D DNR. 1.2.1/009-2012 SID 1 (5) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar avseende

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Blackeberg hemtjänst

Verksamhetsuppföljning Blackeberg hemtjänst Verksamhetsuppföljning 2009 - Blackeberg hemtjänst Basuppgifter: Vänligen kontrollera att förifyllda basuppgifter stämmer - i annat fall ändra dem. Fyll i de basuppgifter som eventuellt saknas. Klicka

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 24 NOVEMBER 2008 SID 1 (9) Handläggare: Josefin Johansson Telefon: 08-508 05 072 Dnr 602-596-2008 Sammanträde 16 december 2008 Till

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg RTFL Care AB 556824-9915 Kvalitetsdeklaration 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia

Verksamhetsuppföljningar LSS. The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar LSS The Capital of Scandinavia Verksamhetsuppföljningar idag Enkät där verksamheterna ska redogöra för hur de säkerställer att de uppfyller att åtaganden i avtal (entreprenad)

Läs mer