Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011"

Transkript

1 Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011 Antal svar: Öppen fråga Min spontana kommentar till dig Lasse är... Motiverande, bra energy, bra kunskap om ämnet, inspirerande som person, tack så mycket! Mycket bra föreläsningar, trots vissa sidospår. Tydlig, levande och intressant att lyssna på! Fortsätt vara en så öppen och spontan lärare som du är! Trevligt och lärorikt att delta på dina lektioner. Super bra föreläsningar! Du lär ut med engagemang och det är lätt att lyssna på dig och hänga med i det du pratar om. Du verkar trivas bra med ditt yrke. En inspirerande lärare som lägger föreläsningen på rätt nivå. Jag uppskattar skämten som kommer då och då!! Jag hade mycket lätt för att hålla fokus och intresset uppe under föreläsningarna - och det har ju mycket med läraren att göra, eller hur? Att du är en superduktig lärare som får oss studenter att vilja gå till dina lektioner! Personligen så studerade jag som bäst direkt efter dina föreläsningar eftersom jag då blivit tillräckligt peppad. Jag tycker absolut att du ska fortsätta med den här kursen och jag "promotar" för den till alla jag känner eftersom jag tycker att den är gynnsam för oss alla. Tack så jätte mycket! Den stilen och attityden du har när du undervisar är jättebra. Man hänger hela tiden med och det blir tryggare stämmning när det är lite löst och ledigt under föreläsningen! Bra lärare, "modern" undervisningsteknik vilket är bra. lätt att förstå och ROLIG. Bra jobbat! Fantastisk kurs! En inspirerande lärare som på ett finurligt vis kombinerar teorier med humor. Detta gör att jag har tagit in informationen på ett fantastiskt vis och berättar nu vidare för vänner och familj med samma entusiasm! Bästa kursen, alla borde gå studieteknik. Du er en god underviser og det var et meget spændende kursus. Kursen har varit väldigt pedagogiskt och välstrukturerad. att han lär ut på ett lättsamt och levande sätt. Han relaterar sina påstående till praktiska exempel. Det har varit väldigt intressanta och lärorika lektioner om ett ämne som jag inte alls trodde kunde var så intressant. Att du gjort ett jätte bra jobb med kursen. Jag har fått upp ögonen för studieteknik som jag tidigare inte hade en aning om. Att du är otroligt engagerad och pedagogisk som människa och jag tycker att du gjort helt rätt karriärval! Fortsätt hålla i föreläsningar och hjälpa

2 andra - för du gör det så otroligt bra! Du är tydlig, rolig och som sagt pedagogisk som bara den! Tack för denna kurs, du gjorde den väldigt intressant! Du är en riktigt bra föreläsare! Du måste föreläsa för våra föreläsare, så att de lär sig att lära ut på ett bättre sätt! BRA! Gör det så roligt och intressant som det går. Att du får föreläsningarna att bli intressanta samtidigt som de är roliga och enkla att följa med i. Jag tycker verkligen att det var givande föreläsningar och jag kommer verkligen ha nytta av dem! Dels tycker jag att ämnet i sig är intressant, men det är också mycket relevant för mina kommande studier! jag tycker lasse var en fantasiskt inspirerande föreläsare som var lätt att förstå. Väldigt intressant kurs och väl utfört Jätteroligt att lyssna på en föreläsare som man märker brinner för sitt ämne, men ändå har förståelsen att åhörarna inte vet allt. Det gör att du förklarade bra och man kände att man kunde fråga det man undrade, samtidigt som man själv blev mer intresserad av ämnet när man märkte att du verkligen gillar ditt jobb och det ämnet du jobbar med, kul! Bra jobbat! Riktigt bra lärare som gör lektionen rolig och intressant. 2. Matrisfråga Min egen insats Min egen insats på kursen har varit: (1=inaktiv, 5=mycket aktiv) inaktiv ganska inaktiv aktiv ganska aktiv mycket aktiv Inte besvarad på kursen har jag varit 0% 0% 11,5% 53,8% 30,8% 3,8% 3. Öppen fråga Förväntningar Vilka förväntningar hade du på kursen och hur motsvarade innehållet på kursen dessa? Jag hade ganska låga förväntningar, men det var mycket, mycket bättre och givande än vad jag trodde. Trodde i början att man skulle gå igenom grejer som man redan visste men det var mycket nytt och intressant. Mina förväntningar har blivit väl uppfyllda. Förväntade mig att vi skulle gå igenom de delar vi gick igenom.

3 Det som överträffade var på vilket sätt materialet visades och presenterades av Lasse. Mina förväntningar var att jag skulle lära mig att studera rätt, om det fanns andra vägar att gå än den jag redan gått. Och jag har lärt mig mycket under dessa 5 föreläsningarna. Jag hoppades på att för konkreta tips på hur jag skulle kunna lägga upp studier på högre nivå och känna att dessa tilltalade mig. Jag ville också lära känna miljön på högskolan då jag stod inför beslut om studier eller arbete. Alla förväntningar infriades. Jag hade nog inga sakliga förväntningar eftersom att jag påbörjade kursen rätt impulsivt men jag hoppades väll på att Lasse kunde ta fram trollspö och utföra lite magi. Något trollspö vet jag inte om jag fick se men lite magi fick vi nog alla känna på, att få mig att lämna in en hemtenta en vecka innan deadline är magi för min del i alla fall. Jag kan garanterat säga att jag fått en bättre insikt i hur en god studieteknik ser ut för MIG. Det var alltid lätt att få råd från andra som lät bra i teori men var jättesvåra att applicera i verkligheten. Nu har jag ju som sagt hittat en studieteknik som passar just mig och det bästa är att jag förstår varför den passar mig dessutom. Jag trodde att kursen skulle vara givande och något som man kommer ha stor nytta av under sin studieperiod. Jag fick lära mig nya massa nya saker om hur man kan sköta sin studietid och ska prova några tips som vi fått! kursen motsvarade exakt det jag trodde Det motsvarade bra! Jag hade höga förväntningar på kursen om att den skulle ge mig verktyg till att nå mina studiemål. Kursen har helt klart motsvarat mina förväntningar Att jag skulle finna inspiration och nyckeln till ett läsvärt läsande framöver Att lära mig en studieteknik och det fick jag. Jeg havde ikke nogle specifikke forventninger til kurset og var lidt usikker på hvad der skulle ske. Men jeg havde valgt at tilmelde mig, fordi at den uddannelse jeg læser nu (informations arkitekt) er betydeligt anderledes end min tidligere (fotojournalist) og vil forsøge at få det bedst mulige ud af det. Jag hade väl egentligen bara förväntat mig så mycket. Kanske att det skulle pekas med en pekpinne på tavlan om hur man studerar rätt. Men det känns som att jag har fått reflektera väldigt mycket över vad som kanske inte varit så bra i min egen studieteknik och vad jag kan göra bättre i framtiden. Tänkte inte så mycket på att jag skulle få lära mig om hjärnan och hur inlärning fungerar i samband med det(vilket kanske är lite konstigt för det är ju rätt logiskt). Jag ville lära min några tips på hur jag kunde öka min inlärning och få bättre resultat på tentorna. Jag trodde det skulle vara ganska segt faktiskt, studieteknik låter inte så glamoröst. Men efter personlighetstest, olika fakta om hjärnan och en genuint intresserad lärare överträffades mina förväntningar med råge.

4 Jag hade inga förväntningar. Jag visste inte helt vad jag gav mig in på... Jag förväntade mig fler forskningsresultat på hur minnet fungerar. Du tog upp vissa "knep" under föreläsningarna men resten av RASK handlade främst taktik och teknik, vilket var bra men mycket av det som togs upp var inga revolutionerande nyheter. I slutet av kursen kunde vi konstatera följande: Vi är alla unika som människor och därför är vårt inlärningssätt också individuellt. Även om RASK har bjudit på många användbara tips, så tror jag tyvärr inte att jag kommer att bryta de gamla mönster jag har med mig genom att tycka att det alltid finns något annat sätt att plugga. Mycket väl! Jag hade inga direkta förväntningar, men jag blev positivt överraskad då det var väldigt givande föreläsningar. Jag hade förväntningarna om att få lite tips kring studieteknik, men jag hade inte alls förväntat mig att det skulle gå att vikla så mycket till sig själv som det gjorde! jag tycker det var kul att man kunde tillämpa så mycket på sig själv och sina egna studier. Positivt överraskad och jag tror att de som valt att inte gå på föreläsningarna har gjort en miss! Hade inte så stora förväntningar från början. jag hade inga höga förväntningar, utan tänkte att man skulle få höra det som man brukar höra vid studieteknik. Det som brukar sägas brukar inte ta någon hänsyn till att man är olika som person, utan bara innehålla de vanliga tipsen. Denna kurs var riktigt mycket bättre än allt tidigare. Jag fick en förståelse för hur allt hänger samman och varför man ska göra det som man bör göra, typ pauser, och jag fick även en helt annan bild av mig själv och sedan användbara tips som passar just mig. Jag fick ut det jag ville och som du sa så finns det inga genvägar bara tips. 4. Öppen fråga Bra på kursen har varit Ge en kort kommentar på kursens innehåll, upplägg och material. Bra i helheten, lagom mycket tid. Kursen har varit lärorik, kan sammanfattas som mycket väl värd att gå! Strukturerad genomgång då vi började att titta på hur hjärnan och minnet fungerar för att därefter inrikta oss på olika personlighetstyper och att olika tekniker och inlärningsstilar passar olika beroende på vilka preferenser man har. Detta avslutades med att vi konkret gick igenom olika studietekniker. Rätt ordning och bra uppbyggnad av lektionerna! Jag vet inte vad jag ska skriva, det har varit bra, en snabb och utförlig genomgång av det mesta. Bra innehåll, upplägg och material. Intressant, relevant, rolig och lättförståelig. Det som har varit bra är att den välkända röda tråden har följt med alla föreläsningar. Att det började med hjärnans och minnets funktioner.

5 Fortsatte med hur man ska studera utifrån ens personlighet och slutligen hur man ska anteckna och göra för att komma ihåg det man läser! MBTI typen. Man lär känna sig själv som person. Lärorikt, bra innehåll & upplägg. Engagemanget från Lasse har varit drivande och gjort varje föreläsning intressant. Gällande innehållet blev jag speciellt intresserad av föreläsningen som handlade om MBTI. Har bara positivt att säga här. Bra med powerpoint presentationer som ligger uppe på it s learning så man kan gå tillbaka och återkoppla. Lagom lång kurs med ett perfekt upplägg för den tiden MBTI har været en stor øjenåbner og jeg ville ønske at jeg havde kendt til det for tyve år siden! så jeg tidligere kunne have været bevidst om og arbejdet med mine svage punkter (og forstærket mine styrker). Der har været meget information som jeg har kunnet bruge og det har også været godt at møde folk fra andre studier. verkligen allt. Väldigt logiskt upplagt. I det stora hela har kursen varit bra. föreläsningarna, powerpointbilderna och handouts har varit viktiga komplement till utbildningen och det har gett mig färdigheter att klarat hemtentan. Väldigt bra, bra bredd. Gillade att vi kunde ta upp övriga frågor till sista lektionen. Bra! Föreläsaren, innehållet på föreläsningarna. Jag tyckte att det var intressant och lärorikt, tyckte dock att denna kursen borde ingått i programmet och att den skulle ligga allra först i programmet! Att förstå att vi alla fungerar olika. Detta borde dock vara en obligatorisk del i utbildningen och i början! jag tycker det har varit ett lätt upplägg på föreläsningarna och man kunde verkligen använda sig av föreläsningarna till sitt arbete. Vettigt innehåll, utmärkt upplägg, bra material. Kursens innehåll var väl utplockat och man fick nya kunskaper, tips och en förståelse för hur allt hänger samman. Upplägget var bra och trots att ingen kurslitteratur användes utav mig, utan bara medverkan på alla föreläsningar och extra genomgång av powerpointarna så lärde jag mig massor! Allt var bra, gillade powerpoint presentationerna 5. Öppen fråga Mindre bra på kursen har varit.....innehåll, upplägg och material.

6 Jag har ingenting att klaga på. Inget att klaga på. Det hade varit kul att ta del av föreläsningsmaterialet innan föreläsningen... Jag tyckte inte om att du visade en ppt om MBTI en hel lektion och i slutet sa du att den inte skulle upp på IL. För jag hade inte antecknat den då det var så mycket text i bilderna, istället fokuserade jag på att hänga med i föreläsningen. Däremot såg jag att två worddokument om MBTI hade lagts upp så jag kunde använda mig av dem istället! Att en föreläsning krockade med en annan föreläsning för MR-studenter. Inget som jag kan se att det var för lite tid att göra djupdykningar. Speciellt tycker jag att man borde ägna mer tid åt MBTI, för att få en mer personlig studieteknik. Inget. Kommer inte på ngt... Att vi inte får föreläsningarna innan så man kan anteckna direkt i pdf samt läsa på för att fylla upp blod i hjärnans rätta delar... vet inte något negativt. Jag hade gärna velat läsa mer om ämnet... Kan tyvärr inte komma med något som var mindre bra 6. Öppen fråga Jag tycker att materialet till kursen var... Boken var bra men svårt att få tag på bibblan, kanske vore bra att ha en alternativ bok. Jag har inte läst någon litteratur till kursen utan bara följt med på lektionerna. Att ppt blivit utlagda på its learning tycker jag är mycket bra, men inget som jag har använt mig av. Mina antackningar har varit mest värda. Bra. Jag har inte använt mig utav kurslitteraturen utan bara gått på föreläsningarna och det har varit bra nog så att säga. Det räckte gott och väl. Bra! Jag köpte aldrig kurslitteraturen men kände att det jag fick ut under föreläsningarna räckte till gott och väl! Materialet under kursen har varit bra. Har haft stor hjälp av ppt som lagts upp på IL. Jättebra Bra PowerPoints!

7 Boken studieteknik för universitet och högskola är väldigt intressant och skriven på en väldigt grundläggande nivå, vilket jag tycker är bra. Vanligtvis är ppt INTE så tilltalande för mig, men med ditt engagemang och utrymme för diskussion och frågor så fungerade även detta. jag tycker boken "studieteknik" är mycket konkret och bra. Powerpints - jättebra Altsammen let forståeligt og brugbart. Men må jeg foreslå, at når du skriver tekst på billeder, at du lægger en uskarp baggrund ind bag teksterne. Se RASK 1 introduktion ht11.pdf side 8 og 10 som eksempel. Vores øjne fokuserer på det der er skarpt og kontrastrigt. Men hvis der er for meget, så bliver det svært at læse. ppt:s var väldigt tydliga o bra. eftersom jag missade alla föreläsningar förutom en så har jag inte fått några handouts...det är lite synd. materialet har varit lättförståligt. litteraturen har varit lättläst. Både powerpointbilder och handouts har varit fast förankrat i föreläsningarna. Lätt och överskådligt. Har man varit med så förstår man det. Den har varit bra och lätt att förstå. Det har varit bra material, dock svårt att hitta "bra" material till hemtenta som inte var ifrån föreläsningarna. mkt bra! jag deltog i gruppen som bara hade föreläsningarna, men jag tycker de var toppen och hade önskat att fler lärare hade liknande upplägg på föreläsningarna. vi hade parallella kurser som var väldigt tunga på föreläsningarna. använde ingen litteratur, men powerpointsen var lätta att förstå och hänga med i samtidigt som man ändå kunde läsa den och förstå, så det var inte för lite text heller. Väldigt bra. 7. Öppen fråga Jag tycker att hemtentan var... Lätt? Svår? Bra? Dålig? Har tentan hjälpt dig att få ett grepp om nya sätt att använda studieknik? Håller på att skriva den, men det känns bra, som en genomgång över hela kursen. förhållandevis lätt, men däremot är tentan på det som är viktig för kursen. Att jag tycker att den var lätt kan kanske bero på att väl har tagit till mig kursen innehåll. Mycket bra! Tentan innebar ännu en genomgång av allt material och därmed ännu bättre förståelse. Den gav en möjlighet att tänka till och fundera över vem jag är som person och vilken teknik som passar mig bäst. Tentan kommer nu att fungera som en mall som jag med tiden kan revidera angående vilka studietekniker som fungera bäst för mig! Hemtentan blev som en repetition för mig "Ja just det jaa, så var det" Dock inte riktigt färdig ännu, men snart så. Så jag tyckte den var bra. Mycket egen baserad precis som kursen i helhet är. Jag har aldrig skrivit en tenta förr, så jag vet faktiskt inte om jag överhuvudtaget är inne på rätt spår, men för mig kändes det bra!

8 Det var skönt att göra hemtentan eftersom jag då fick samla ihop mina tankar och reflektera kring min studieteknik. Jag vill inte säga att tentan var lätt för då kanske du höjer svårighetsgraden men den var inte svår att göra. Speciellt inte om man gått på alla föreläsningar, man har fått allt man behöver där för att göra tentan. Jag tyckte om de delarna där man skulle utgå från sig själv och beskriva hur man ville ha det när man pluggar för det är inget jag tänkt på innan. Lätt Bra! Lätt och bra...samtidigt blir det vad man gör det till. Tentan har absolut hjälpt mig att knyta ihop säcken och var en perfekt metod för att examinera denna kursen. Har väl på ett vis tänkt som denna hemtentan i allt jag gör nu under/efter kursen tid i form av studietekniska tips, vilken typ jag är i Myers briggs, om jag är introvert/extrovert, få med höger hjärnhalva när jag läser, hitta min tid på dygnet, vilken miljö jag trivs bäst i osv. Sedan har jag försökt sprida kunskapen kring det jag fått lära mig som en galning till idel öron villiga att lyssna på mig=) Skillnaden nu är bara att jag ska få ner det på papper. Hemtentan var en god lejlighed til at få sat ord på det jeg havde lært. Den var ikke svær. bra och inte alltför svår. kändes som en repetitionsövning av allt vi gått igenom på kursen och nu sitter det verkligen. bra. Det blev som både en sammanfattning och en personlig modell att arbeta utifrån. Bra! Den har absolut hjälpt mig, svårast är dock att själv förstå hur man är. :) Ja, det tycker jag men jag var som vanligt sent ute med inlämningen... :( Jag tyckte att den var bra, dock tror jag att jag kanske har tolkat uppgiften fel för jag ansåg att det var väldigt lätt att skriva hemtentan.. Roligt, bra och lärorik! hemtentan var rolig och nyttig, det var bra att få tänka till om hur man ska lägga upp sina studier för bästa resultat. jag har verkligen fått nytta av min tenta och kursen Bra och lättförståelig. Hemtentan blev lite som en egen slutsats som gjorde att man gick igenom allt grundligt igen, så jag lärde mig det och känner att jag kan en hel del, istället för om jag inte gjort hemtentan för då hade jag inte själv bearbetat materialet utan hade kanske glömt det efter en kort tid. För mig blev hemtentan lätt och jag tror det var en kombination över att jag tyckte det var kul, men också för att jag kunde koppla det till mig själv, vilket gör att jag har lättare för att lära mig. den var bra och inte allt för krävande. 8. Öppen fråga Lasse, du har glömt att fråga om...

9 Något jag glömt att fråga om i denna utvärdering eller tips till oss inför nästa kursomgång Inget vad jag kan komma på. Tvinga alla nya studenter att gå på den här kursen.. finns en hel del i mitt program som skulle ha behövt delta! Jag kan inte komma på något speciellt världs-omvälvande men ett litet tips har jag. Försök gärna att "banta ner" föreläsningarna för att på så sätt hinna med allt och slippa stressa. Vet jag inte. Men jag skulle gärna vilja gå fler kurser som du håller i för du gör det så bra! Jeg tænker, at det måske er brugbart at starte med minutvärderingen i en kortfattet version, så det næste hold kan se, hvad vi har syntes var lærerigt. En slags skymläsningen af kurset. Hur vet man om man har "gjort rätt vid testen"? så man pluggar så som ens kropp vill? nej 9. Matrisfråga Mitt omdöme Mitt betyg på kursen i helhet blir: underkänt (F) precis godkänt (E) godkänt (D) Väl Godkänt (B) Mycket väl godkänt (A) Jag ger kursen omdömet 0% 0% 0% 11,5% 88,5%

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Ansvarig lärare: Andréa Mannberg 1. Deskriptiv statistik Descriptive Statistics N Min Max Mean Std. Deviation Vilket betyg vill du ge kursen som helhet?

Läs mer

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp:

Enkätresultat. Kursenkät, Flervariabelanalys. Datum: 2010-03-29 08:47:04. Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Grupp: Enkätresultat Enkät: Status: Kursenkät, Flervariabelanalys stängd Datum: 2010-03-29 08:47:04 Grupp: Besvarad av: 13(40) (32%) Aktiverade deltagare (MMGF20, V10, Flervariabelanalys) Helheten Mitt helhetsomdöme

Läs mer

Kursledaren: Serguei Shimorin. Övningsledarna: Daniel Zavala Svensson, Shiva Samieinia, Nils Dalarsson.

Kursledaren: Serguei Shimorin. Övningsledarna: Daniel Zavala Svensson, Shiva Samieinia, Nils Dalarsson. Kursanalys av SF1624 för CINTE, vårtermin 2015 1 Kvantitativa data Moment TEN1 Poäng på moment 7.5hp Antal registrerade 83 Antal godkända på moment 33 Prestationsgrad 40% Antal med slutbetyg 33 Examinationsgrad

Läs mer

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod

Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Sammanställning av Kursutvärdering V11 (BU Distans KBH) Vetenskaplig teori och metod Datum: 2011-07-05 10:22:32 Besvarad av: 14(20) (70%) 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

Kursutvärdering SQ4247; Missbruk och beroende, 10 hp. VT-13

Kursutvärdering SQ4247; Missbruk och beroende, 10 hp. VT-13 Kursutvärdering SQ4247; Missbruk och beroende, 10 hp. VT-13 29 studenter av 70 har svarat. Vad i kursen har varit särskilt värdefullt och varför? Kursens utgångspunkt, att titta på hur samhället skapar

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

Experimentell psykologi: Emotion och motivation (mom 2)

Experimentell psykologi: Emotion och motivation (mom 2) Experimentell psykologi: Emotion och motivation (mom 2) Antal deltagare i enkäten: 82 Antal erhållna enkätsvar: 54 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen? Antal svar på frågan:

Läs mer

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Positiva synpunkter Bra upplägg. Lite teori blandat med övningar i lagom storlek. Verksamhetsnära och realistiskt. Många tankeställare

Läs mer

Utvärdering att skriva för webben - Snabbrapport

Utvärdering att skriva för webben - Snabbrapport Utvärdering att skriva för webben Snabbrapport. Jag är 3 3 6 6 7 7 kvinna man egen definition. Befattning 3 3 assistent bibliotekarie chef annan 3. Hur nöjd är du medutbildningen som helhet? Inte alls

Läs mer

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 H10_Statistik och Vetenskapsteori Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen? (5) Stor 13 46,4% (6) Mkt stor 5 17,9%

Läs mer

Anläggnings- och apparatteknik

Anläggnings- och apparatteknik Anläggnings- och apparatteknik Inlämnade svar : 0 8 Innehåll: Rökgaser e int riktigt min grej... Bra kurs. Föreläsarna: Westerlund är bland de båsta föreläsarna på KTF. Förklarar på ett sätt som gör att

Läs mer

DD2458-224344 - 2014-12-19

DD2458-224344 - 2014-12-19 KTH / KURSWEBB / PROBLEMLÖSNING OCH PROGRAMMERING UNDER PRESS DD2458-224344 - 2014-12-19 Antal respondenter: 26 Antal svar: 18 Svarsfrekvens: 69,23 % RESPONDENTERNAS PROFIL (Jag är: Man) Det var typ en

Läs mer

Sammanställning av kursvärdering

Sammanställning av kursvärdering Dnr HS 214/42 Sammanställning av kursvärdering (blanketten används inte för lärarutbildningskurser) Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Sammanställning av vårterminens kurser ska vara underskriven,

Läs mer

GRUNDKURS I C-PROGRAMMERING

GRUNDKURS I C-PROGRAMMERING SAMMANSTÄLLNING 1 (9) Inst för informationsteknologi GRUNDKURS I C-PROGRAMMERING del av 1TD442 ALGORITMER OCH DATASTRUKTURER DV1/ 1IT022 PROGRAMKONSTRUKTION II Period 3, 2006 DV/IT Sammanfattning: Vad

Läs mer

1. Flervalsfråga Andel

1. Flervalsfråga Andel Page 1 of 8 Kursutvärdering Tillbaka till Välj resultat Antal svar: 39 1. Flervalsfråga Andel Vilken kvalitet upplever du att kursen har hållit sammantaget? Mycket låg 5,1% Låg 20,5% Godtagbar 43,6% Hög

Läs mer

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Detta var bra 333 Varierat program teori/övningar. Positiva och inspirerande ledare. Bra grupp: åldersblandat o könsfördelat. Öppenhet i gruppen.

Läs mer

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%)

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) 1. Det var lätt att veta vilken nivå som förväntades på mitt arbete fördelning

Läs mer

Resultat av kursvärdering

Resultat av kursvärdering DAT 501: Diskret matematik vt 2003 Resultat av kursvärdering Antal svar: 19 av 37. Kursvärderingsblanketter delades ut på tentan och kunde lämnas in separat då eller efteråt i kursskåpet. Tycker du att

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

2. Vad var dåligt eller mindre bra på kursen? Lämna gärna förslag till förbättringar.

2. Vad var dåligt eller mindre bra på kursen? Lämna gärna förslag till förbättringar. Kursutvärdering för sista momentet - kursförbättrande frågor Kurs/grupp-objekt 1. 1. Vad var bra på kursen? Det är viktigt att veta så att vi inte tar bort det som du är nöjd med. 24 svar 2. 1. Innehållet?

Läs mer

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning.

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Länsfolkhälsorådet Gävleborg Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Intressanta jämförelser och bra föreläsning. En mycket intressant föreläsning.

Läs mer

Egna kommentarer Autism grundutbildning

Egna kommentarer Autism grundutbildning Utbildning Autism 76 respondenter. 90,8% upplever att de fått inspiration. 90,8% upplever att utbildningen lett till lärande. 90,8% upplever ökat intresse efter utbildningen. 77,6% upplever att de fått

Läs mer

Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper

Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper Sammanställning av utvärdering från utbildning för ledningsgrupper REFLEKTIONER / TANKAR Jag gick in helt utan förutsättningar och har varit med om MÅNGA utbildningar av den här typen. Kort och norrländskt

Läs mer

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre 2013-03-23 Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre Bakgrund Inom satsningen Bättre liv för sjuka äldre 2013 anordnade Demensnätverket i Västernorrland tillsammans

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING BUSINESS TALK - TURNÉN 2012 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Business Talk Turnén (Arvika, Filipstad, Forshaga, Hagfors, Kristinehamn)

Läs mer

Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009

Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009 Kursutvärdering Sigtunakursen 12 13 mars 2009 Svarsfrekvens ca 80 %. Av de 80 % som svarat blev resultat enligt nedan. Sammanfattning genomförd kurs av samtliga föreläsare och gruppledare. ämnen på lagom

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

Utvärdering SMAK-sem 14 sept 2011

Utvärdering SMAK-sem 14 sept 2011 Utvärdering SMAK-sem 14 sept 2011 Totalt på denna utbildning deltog 81 personer. 75 personer har besvarat enkäten vilket innebär att svarsfrekvensen ligger på 93 procent. 72 st har svarat på denna fråga

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Att våga tala - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Vad jag tänkte prata om... Vem är jag? Vad gör jag här? min bakgrund som talare Går det att lära sig att våga nåt?

Läs mer

Evaluation Summary - CT3380 Grundäggande webbdesign HT06 Dan Levin

Evaluation Summary - CT3380 Grundäggande webbdesign HT06 Dan Levin Evaluation Summary - CT8 Grundäggande webbdesign HT6 Dan Levin Antal kursutvärderingar: Q. Anser du dig ha tillräckligt med förkunskaper för att klara kursen? (=JA =NEJ) Q. a Kurslitteratur? 6 Medel:,6

Läs mer

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät.

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. I mitten på höstterminen 2011 svarade PIM-examinatorerna på några frågor om hur de upplevt PIM-arbetet hitintills på sin skola. Det var frågor riktade

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08 AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Arvika Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014

Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Projektledning och arbete i IT- projekt (BIT), vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens:

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1)

WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursrapport för: WEBB13: Bild och Grafisk produktion, 7,5 hp, H13 (31KBG1) Kursansvarigas namn: Jan Buse & Daniel Birgersson Antal registrerade studenter: 30 st. Antal godkända studenter på hela kursen

Läs mer

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Stockholm 15 16 november 2007 Utvärdering Motsvarade konferensen 1-10 dina förväntningar? 0 ---------------------------------------------/-------- ------------10 Sammanfattning

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Sammanställning regionala projektledare

Sammanställning regionala projektledare Bilaga 1 till Tre år med Mångfald på slätten (OVR306) Sammanställning regionala projektledare 1. Hur nöjd är du med att arbeta i projektet? Samtliga var nöjda med att ha jobbat i projektet och tycker att

Läs mer

Kleindagarna 2011. 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 2. Kommentera gärna ditt svar ovan:

Kleindagarna 2011. 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Kleindagarna 2011 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 16 Tre helt underbara dagar som jag länge kommer att minnas. Fantastiska betingelser. Vi

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG STORFORS 11-12-19 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2011 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Storfors Datum då aktiviteten genomfördes: 19 december 2011

Läs mer

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport Kleindagarna 2012 - Snabbrapport 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 10 - Mycket lärorikt, trevligt, väldigt

Läs mer

CEQ-kommentarer Kurser år 2. CEQ-kommentarer Kurser år 2

CEQ-kommentarer Kurser år 2. CEQ-kommentarer Kurser år 2 CEQ-kommentarer Kurser år 2 Innehåll LP1... 2 Introduktion till mikroekonomisk teori, EXTA40... 2 Logistik, MTTF01... 2 LP2... 3 Matematisk statistik, allmän kurs, FMS012... 3 LP3... 3 Programmeringsteknik,

Läs mer

Professional development. Kursutvärdering av BIMA11, Professionell utveckling 1

Professional development. Kursutvärdering av BIMA11, Professionell utveckling 1 BIMA11 (PU 1) HT 2009 Summary Total number of answers 18 Filter no Group by question no Professional development Kursutvärdering av BIMA11, Professionell utveckling 1 Lunds Universitet, Höstterminen 2009

Läs mer

RESULTAT - MÅLUPPFYLLELSE

RESULTAT - MÅLUPPFYLLELSE Som absolut nybörjare i programmering och utan att ha några handledarpass: Mycket tufft, låg bokstavligen talat i fosterställning varannan vecka... Den gav en bra grund till fortsatta egenstudier i C++.

Läs mer

Vältalaren PROVLEKTION: BLI EN BÄTTRE LYSSNARE

Vältalaren PROVLEKTION: BLI EN BÄTTRE LYSSNARE Vältalaren Vältalaren är en handbok i den retoriska arbetsprocessen: hur man finner övertygande stoff och argument, hur man ger struktur och språklig dräkt åt sitt budskap och hur man memorerar och framför

Läs mer

KURSVÄRDERING FÖR KURSEN: CT3620 Vetenskapsmetodik inom teknikområdet HT1 2003 Västerås

KURSVÄRDERING FÖR KURSEN: CT3620 Vetenskapsmetodik inom teknikområdet HT1 2003 Västerås KURSVÄRDERING FÖR KURSEN: CT3620 Vetenskapsmetodik inom teknikområdet HT 2003 Västerås Kursansvarig: Gordana Dodig-Crnkovic Lärarstaben: Jan Gustafsson, Kimmo Eriksson, Sten Lindstam, Lennart Harnefors,

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

Internationellt certifierad Passivhusexpert Kurstillfälle 3

Internationellt certifierad Passivhusexpert Kurstillfälle 3 1 (7) Internationellt certifierad Passivhusexpert Kurstillfälle 3 1. Varför har du valt att gå den här internationella utbildningen? 2. Vad hade du för förväntningar på utbildningen? 3. Är dina förväntningar

Läs mer

Högskolepedagogisk utbildning-modul 3-perspektivkurs nov 2004

Högskolepedagogisk utbildning-modul 3-perspektivkurs nov 2004 Genus och programmering av Kristina von Hausswolff Inledning Under läsåret 3/ var jag med i ett projekt om Genus och datavetenskap lett av Carin Dackman och Christina Björkman. Under samma tid, våren,

Läs mer

H09 T5 Statistik Vetenskapsmetodik. Antal deltagare i enkäten: 45 Antal deltagare som besvarat enkäten: 0 Antal erhållna enkätsvar: 19

H09 T5 Statistik Vetenskapsmetodik. Antal deltagare i enkäten: 45 Antal deltagare som besvarat enkäten: 0 Antal erhållna enkätsvar: 19 H09 T5 Statistik Vetenskapsmetodik Antal deltagare i enkäten: 45 Antal deltagare som besvarat enkäten: 0 Antal erhållna enkätsvar: 19 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen?

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING LOU TORSBY 12-02-14 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: LOU Torsby Datum då aktiviteten genomfördes: 14 februari 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling

GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling GPS (GuidePraktikStöd) Tillsammans -..från ord..till handling Hej En fråga, vi undrar om ni har samma spaningar som vi? Efter att ha jobbat med förändringar sedan slutet av 90-talet, ser vi likartade utmaningar

Läs mer

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Kurs för förskollärare och BVC-sköterskor i Kungälv 2011-2012, 8 tillfällen. Kursbok: Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Med praktiska exempel från

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING AFTERNOON TEA ARVIKA 11-11-18 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2011 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Afternoon Tea Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 18 november

Läs mer

Presentation Utvärdering av Örebro kommuns Kompetensutvecklingsprojekt finansierat av ESF

Presentation Utvärdering av Örebro kommuns Kompetensutvecklingsprojekt finansierat av ESF Presentation Utvärdering av Örebro kommuns Kompetensutvecklingsprojekt finansierat av ESF Robert Gustafson 28 januari 2010 Målsättning för Örebro kommuns Kompetensutvecklingsprojekt Målsättningen för projektet

Läs mer

Sommarkurs i Velikij Novgorod 2014, 7.5 hp Tre veckor i juni-juli 2014

Sommarkurs i Velikij Novgorod 2014, 7.5 hp Tre veckor i juni-juli 2014 Sommarkurs i Velikij Novgorod 2014, 7.5 hp Tre veckor i juni-juli 2014 För andra året i rad kommer Slaviska institutionen att i samarbete med Novgorods universitet genomföra en kurs i praktisk ryska under

Läs mer

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap

Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Hur jag lärde mig att älska Datavetenskap Vad tänker ni på just nu? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Vad tänker ni på just nu? Är det svårt? Det bestämmer du! Vad tänker ni på just nu? Är det svårt?

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Lokaler och teknik. Trevliga lokaler, bra lokaler, trevlig miljö, trevliga lokaler.

Lokaler och teknik. Trevliga lokaler, bra lokaler, trevlig miljö, trevliga lokaler. Lokaler och teknik Svårt att höra/se stundtals. Tappade luft mot slutet/dåligt med luft. Dåligt med tekniken. Lokalerna behöver vara bättre, sluttande stolsrader gärna med bord om möjligt. Inför nästa

Läs mer

Den effektiva föreläsningen form och innehåll

Den effektiva föreläsningen form och innehåll Den effektiva föreläsningen form och innehåll Ulf Ekelund, Inst f Kliniska Vetenskaper, Lund Abstract I föreliggande arbete beskrivs kortfattat följande fördelar med föreläsningen som undervisningsform:

Läs mer

TATA65-Diskret matematik

TATA65-Diskret matematik 1 (6) TATA65-Diskret matematik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Johan Casselgren Göran Forsling Kurskod TATA65 Examinator Carl Johan Casselgren Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2014 deltagare Filmkollo Utvärdering 2014 deltagare Filmkollo 209 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 Ja Nej Varför eller varför inte? Det är väldigt professionellt och man lär sig så mycket samtidigt

Läs mer

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 1 Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 2012-06-11 Projektets premiärdagar inledande utbildningstillfällen med fokus på två av målgruppens mest efterfrågade utvecklingsområden ägde

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Kursvärdering 1DV433 Strukturerad programmering med C++ LP3 2011-12 Lärare: Tommy Löfqvist 17 svar

Kursvärdering 1DV433 Strukturerad programmering med C++ LP3 2011-12 Lärare: Tommy Löfqvist 17 svar Kursvärdering 1DV433 Strukturerad programmering med C++ LP3 2011-12 Lärare: Tommy Löfqvist 17 svar KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE KARAKTÄR - Kursinnehållet har varit intressant och stimulerande I låg grad 0

Läs mer

PowerPoint Grunder. /Fredrik Wiberg

PowerPoint Grunder. /Fredrik Wiberg PowerPoint Grunder /Fredrik Wiberg Detta dokument beskriver grunderna i vad man skall tänka på när man skapar en presentation, och grundläggande steg för att skapa ett PowerPoint-dokument. Att skapa en

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Poäng. Start v. Applikationsprogramm ering i Python 7.5. Antal registrerade (män/kvinnor) 50 (34/16)

Poäng. Start v. Applikationsprogramm ering i Python 7.5. Antal registrerade (män/kvinnor) 50 (34/16) TEK/NAT Kursrapport Kurs Kurskod Poäng År Start v. Applikationsprogramm ering i Python 5DA 7.5 215 13 Institution Institutionen för datavetenskap Antal registrerade (män/kvinnor) 5 (34/16) Antal aktiva

Läs mer

INTRODUKTION TILL KURSEN. Makroekonomi

INTRODUKTION TILL KURSEN. Makroekonomi INTRODUKTION TILL KURSEN ROB HART Makroekonomi I makroekonomi studerar vi ekonomisk aktivitet inom systemet i sin helhet; företeelser som tillväxt, inflation och arbetslöshet analyseras,

Läs mer

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!!" Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching!

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!! Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching! Pia Webb har börjat inspirera i Sverige! Pia Webb är en föreläsare som verkligen vet hur man inspirerar och motiverar människor! Hittills har hennes föreläsningar bidragit med att många omgående har fått

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP C H R I S T I N A J O H A N S S O N, S T U D E N T H Ä L S A N W W W. H I S. S E / S T U D E N T H A L S A N Bild 1 FÖRELÄSNINGENS

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet? Namn: Kirsti Paajanen Resa: Rom-Tuscia Datum: 140419-26 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: Urgammal, superartig man som hade bemödat sig lära namnen på oss alla. Fint!

Läs mer

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag Målet Amanda Olsson 9b 1-13 Det känns som jag har sprungit ett maraton, ibland har det gått så lätt och ibland så tungt. Jag har varit så inne i allt så jag inte sett hur långt jag kommit, inte förrän

Läs mer

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21 SLUTRAPPORT Sebastianlund.com Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430 Abstrakt Denna rapporten handlar om mitt arbete jag gjort i kursen Individuellt Mjukvaruprojekt under våren 2012. I rapporten

Läs mer

En anpassad processledarutbildning med utgångspunkt i förskollärarens nya uppdrag enligt reviderad läroplan för förskolan.

En anpassad processledarutbildning med utgångspunkt i förskollärarens nya uppdrag enligt reviderad läroplan för förskolan. En anpassad processledarutbildning med utgångspunkt i förskollärarens nya uppdrag enligt reviderad läroplan för förskolan. Förändring, utveckling och ledarskap är alltid en fråga om kommunikation Förskollärarens

Läs mer

Våga tala - tips på strategier för att minska nervositeten

Våga tala - tips på strategier för att minska nervositeten Våga tala - tips på strategier för att minska nervositeten Brukar du ibland sjukskriva dig hellre än att hålla en presentation, redovisning eller delta i gruppdiskussion? Mår du illa, får black out eller

Läs mer

PROTOKOLL 2009-01-19

PROTOKOLL 2009-01-19 PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 17.00 Plats: Kalmar Nyckel i sal NY105 Närvarande: Morgan Rydbrink, Dennis Larsson, Jan Boman, Jimmy Berggren, Jonas Lundström, Andreas Mååg, Sara Elebro, Sofia

Läs mer

Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning

Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning Figur C1 Hur administrationen har fungerat... 1 Figur C2 Hur studievägledningen har fungerat... 1 Figur C3 Om de studerande har använt

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING AFTERNOON TEA TORSBY 12-03-07 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Afternoon Tea Torsby Datum då aktiviteten genomfördes: 7 mars 2012

Läs mer

Statistik Utvärdering Workshop, Puzzelprojektet 6/11 på Brigaden i Linköping

Statistik Utvärdering Workshop, Puzzelprojektet 6/11 på Brigaden i Linköping Fråga Respondenter Antal svar Fördelning % 1) Hur upplevde DU dagen i helhet? 38 38. 3 5 5 13,2 4 16 16 42,1 5 17 17 44,7 2a) Hur upplevde du inledning framförd av Jan Cederborg och Ann-Margret Månsson

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer