Resultat av kursvärdering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resultat av kursvärdering"

Transkript

1 DAT 501: Diskret matematik vt 2003 Resultat av kursvärdering Antal svar: 19 av 37. Kursvärderingsblanketter delades ut på tentan och kunde lämnas in separat då eller efteråt i kursskåpet. Tycker du att kursen varit intressant? Mycket (2 st) Ja (9 st). Disk. Ma är kul. Jovars (1 st) Kursen har varit intressant, med en bra kombination av teori och tillämpning Bitvis (1 st). Så där (2 st), lite koppling mellan DM o Prog. Inte speciellt, men jag har aldrig varit intresserad av matte. Jag gillar matematik Var den för lätt/lagom/för svår? Lagom (13 st) Ibland för lätt, ibland klurig (1 st). För lätt om man läst matematik innan (1 st). Något för lätt, svårighetsgraden kan höjas (1 st) Lite svår (1 st). Svår (1 st) Har läst matte tidigare Har den uppfyllt dina förväntningar? Ja (10 st) Hade inte mkt förväntningar, men ja (1 st) Kursen var bra, men nådde inte tillräckligt långt teoretiskt Delvis, mina förväntningar ligger på algoritmkursen och jag antar att i diskret matte läggs grunden Lite lättare än jag trodde Det kan vara svårt att koppla till praktiska sammanhang, så nej. Vet inte Tycker du att tentan speglar kursinnehållet? Ja (16 st). Rätt bra (1 st) Sådär, för mycket predikat och för lite av grafer och rekursioner Inte helt och hållet

2 Är den för lätt/lagom/för svår? Lagom (16 st) Svår (2 st), men inte oväntat. Den bör inte vara lättare. Vi får se vad jag får för poäng Vad tycker du om kursboken? Mkt bra! Bra tillämpnings-exempel Bra, men lite pratig (2 st). Bra (5 st). Bra, intressant, mycket text ibland men heltäckande (1 st). Bra men kunde haft lite mer fördjupningar (1 st). Bra, men bitvis lite "oförklarande". Bra kursbok på hela taget. Byt inte (1 st). Dyr men helt OK (1 st) Ganska bra, jämförde själv en del exempel med diskret matteboken av Grimaldi Förstoromassadötexttypisktföramerikanskaböcker(1st).Jagtyckerintede amerikanska böckerna är bra eftersom det är för mycket svammel runt omkring (1 st). Tung! (1 st) Så där, men tyvärr finns det inte nån bättre svensk bok Kändes på vissa ställen som att det inte förklarades tillräckligt väl Har ej använt den boken Kompletterades den bra av föreläsningsanteckningarna? Jättebra att de fanns ute på nätet Ja (12 st). De gav en bra sammanfattning av kursinnehållet. Ja, det var bra anteckningar, gick ofta att förstå exemplen (1 st). Visst (1 st) De var en trygghet men inget jag använde så ofta (1 st). Så där (1 st) Delvis, ett fåtal anteckningar innehöll lösryckt innehåll som inte direkt "kompletteradebokens info. Bra initiativ att lämna ut anteckningarna i så god tid! Hur väl tycker du att föreläsningar och övningar har samverkat för att klargöra kursinnehållet? OK (3 st). Bra (8 st). Tillräckligt bra (1 st). Vet ej (1 st) Var föreläsningarna givande? Väldigt bra, inte för komplicerade och lagom långa Ja, mycket bra med föreläsningsanteckningar på OH Mycket. Ja (5 st). Bra att frågor var välkomna!! Blev bra diskussionsklimat.

3 Ibland (3 st), beror på vad man läst innan Nja, de gav tid att fundera men man fick vända sig till boken för att förstå slutgiltigt (1 st). Så där (1 st) Jag saknade "interaktivitetmellan student/föreläsare. Djupare förklaringar och exempel på viktiga frågor. Det blev mest ett "lyssnandesom lika gärna kunde fåtts genom självstudier av boken Nej, eftersom jag kunde det mesta från tidigare kurser, annars bra Jag tycker att det har varit för mycket overhead, det är bättre om man använder tavlan och förklarar därefter Föreläsningarna gav ingenting. Du kunde likabra sitta någon annanstans och titta på f-anteckningarna. Det enda som sades var det som stod på de pappren. Föreläsaren gav intrycket att vara väldigt osäker på ämnet. Kunde inte svara eller säga någonting utöver vad som stod på f-anteckningarna, vilka var fulla med fel. Var övningarna givande? Mycket, bra med diskussioner (1 st). Ja, mycket (1 st) Ja (6 st), bra övningsuppgifter. Ja, bra att ha övningar och därigenom tid för frågeställningar (1 st). Ja, här kom tavlan in i bilden (1 st) Så där, ibland (2 st). Inte speciellt (1 st). Nja (1 st) Nej, eftersom jag kunde det mesta från tidigare kurser, annars bra Varintedär(1st).Mersvarpåinternet(1st) Försökte du lösa övningsuppgifterna innan övningarna? Ja (5 st) Nja... (1 st). Tyvärr alldeles för sällan (1 st). Inte speciellt ofta och ångrar jag (1 st). Ibland (1 st) Nej (6 st), hade inte tid, men det borde jag ha gjort Vad tycker du om svårighetsgraden på inlämningsuppgifterna? Perfekt! (1 st). OK (3 st). Bra nivå (1 st). Lagom svåra (3 st). Lagom, ibland för lätta och någon enstaka gång för svår (1 st) Väl blandade och lärorika (1 st). Bra, kanske lite hög (1 st). Bra, lite svårare än man klarade men man ska ju lära sig något också? Det var ett par delar av dem som var något svåra (1 st). Väldigt varierande (1 st) Lätta (2 st)

4 Skippa inlämningsuppgifterna. Vill ni dela ut gratis poäng så sänk poängen på tentan. Varför ska jag få poäng för att skriva av någon annan. Att detta skulle vara en "morotfför att studera är bara dumheter från er sida. Vill studen inte läsa så får de skylla sig skälva i slutändan. Det är inte er uppgift att läsa läxorna för dem. Är det bra att de ger poäng och bidrar till kursbetyget? Ja, mycket bra (2 st), ger en morot till att lösa dem vilket gör att man lär sig. Ja, ett tentaresultat är inte en bild av allt man har lärt sig i min mening pga olika faktorer. Ja (11 st). Absolut! (1 st). Ja, då anstränger man sig extra, får bonuspoäng, och lär sig saker till tentan (1 st) Nej för jag är lat Var det bekvämt att hämta kursmaterial från hemsidan? Mkt bekvämt och stort plus! (1 st). Ja, mycket bra! (1 st). Mycket (1 st). Jätte (1 st) Ja (12 st), det var bra. Japs, men bara hemifrån. På de datorerna i skolan vi har tillgång till brukar krångla med pdf (1 st). Någon bör se över ändringarna som gjordes, länken till den funkar inte (1 st) Andra synpunkter på kursens hemsida? Den var OK (1 st). Nej (4 st), den var bra (1 st). En bra sida helt enkelt, hade det som behövdes (1 st) Snygga upp den lite? (1 st). Lite snyggare design kanske (1 st). Lite mer allmän info skulle behövas (1 st) Övriga synpunkter? Föreslå gärna kursmoment som du skulle vilja se behandlade mer. Exemplen på föreläsningarna kunde ha varit mer typiska för att på så sätt få fram kärnpunkterna i kursen. Exempel relationer: ingen av relationerna var reflexiv, typisk transitivitet visades ej, ingen var symmetrisk (två av dem var visserligen transitiva, men inte på det typiska sättet) Jag tycker om lite mer klassiska problem och varför de fungerar/inte fungerar Mer koppling till programmeringen. Något med maskiner hade ju varit intressant Jag hade gärna sett att hela innehållet i kursboken behandlats Kursen skulle kunna vara i samspel med FP-kursen i större grad. Ex. hade vi använt rekursivitet länge innan det togs upp i matten. Varför nämns inte Boolesk algebra?

5 Sammanfattning av ovanstående Allmänt om kursen: En klar majoritet tycker att kursen varit intressant eller mycket intressant, och att den varit lagom svår och uppfyllt förväntningarna. Tentan: Nästan alla anser att tentan speglar kursinnehållet och var lagom svår. Kursboken: En majoritet tycker den är bra om än tjock och dyr. Föreläsningarna: Ungefär hälften anser dessa givande eller mycket givande. Någon tycker att det var bra diskussionsklimat medan någon saknar interaktivitet. Någon tycker det är mycket bra med OH medan någon annan tycker det var för mycket OH. De positiva kommentarerna kontrasteras av en egensinnigt negativ som har missuppfattat vitsen med att dela ut föreläsningsanteckningar i förväg och min uppmuntran till diskussion. På hemsidan angavs fortlöpande rättelser och kommentarer till anteckningarna, sammanlagt blev det 14 noteringar, vilket näppeligen motiverar omdömet att de "var fulla med fel". Övningarna: Ungefär hälften anser dessa givande eller mycket givande. Tyvärr försökte mindre än hälften att lösa övningsuppgifterna i förväg. En majoritet tycker att föreläsningar och övningar har samverkat bra för att klargöra kursinnehållet. Inlämningsuppgifterna: Ungefär hälften tycker att svårighetsgraden var lagom, några att de var för lätta och några att de var för svåra. Motvallskommentatorn till föreläsningarna ovan är också egensinnigt negativ till att ha inlämningsuppgifter, medan alla övriga (utom en)tyckerattdetärbraellermycketbraattdegerpoängochbidrartillkursbetyget. Kurshemsidan: Alla tycker det var bekvämt att hämta kursmaterial från kurshemsidan. Övriga synpunkter: Några pekar på bristfällig koppling till FP-kursen, och några saknar delar av kursboken i kursen. Sammanfattning: Kursen har uppskattats av studenterna. Jag tycker innehållet är väl valt, möjligen borde det synkroniseras bättre med programmeringskursen. De omfattande föreläsningsanteckningarna är nya och behöver justeras lite, medan övningsanteckningarna nog är bra som de är (dock med fler Ö-uppgifter att gå igenom på övning 2). Det var många som försökte lösa inlämningsuppgifterna, drygt 30 varje gång. Tentamen (utan hjälpmedel) gav tillsammans med inlämningsuppgifterna ett utmärkt kursresultat. Det var god stämning på föreläsningarna med många positiva och duktiga studenter.

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11

Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Kursutvärdering NEK A1 Moment 3: Makroekonomi, vt-11 Ansvarig lärare: Andréa Mannberg 1. Deskriptiv statistik Descriptive Statistics N Min Max Mean Std. Deviation Vilket betyg vill du ge kursen som helhet?

Läs mer

2. Vad var dåligt eller mindre bra på kursen? Lämna gärna förslag till förbättringar.

2. Vad var dåligt eller mindre bra på kursen? Lämna gärna förslag till förbättringar. Kursutvärdering för sista momentet - kursförbättrande frågor Kurs/grupp-objekt 1. 1. Vad var bra på kursen? Det är viktigt att veta så att vi inte tar bort det som du är nöjd med. 24 svar 2. 1. Innehållet?

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

INDUSTRIELL PROJEKTLEDNING, 5 HP

INDUSTRIELL PROJEKTLEDNING, 5 HP INDUSTRIELL PROJEKTLEDNING, 5 HP Kurskod: 1TE061, Anmälningskod: 14404, 33%, DAG, NML, vecka: 36-43 Termin: HT 2014 - HT 2014 Resultat Den här kursvärderingen har besvarats av 57% (90/159) av studenterna.

Läs mer

Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011

Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011 Utvärdering på kursen RASK-Studieteknik Höstterminen 2011 Antal svar: 26 1. Öppen fråga Min spontana kommentar till dig Lasse är... Motiverande, bra energy, bra kunskap om ämnet, inspirerande som person,

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

När skrivs de första proven i studentexamen på dator?

När skrivs de första proven i studentexamen på dator? Enkäten skickades till en lärare/skola i Vi7 (olika ämnen), som bad en grupp ettor fylla i. Enkäten är alltså ett stickprov. Kicki Häggblom 2015 När skrivs de första proven i studentexamen på dator? Hösten

Läs mer

Kursutvärdering kursen för Personliga Assistenter, våren 2014. 48 har lämnat in av totalt 55 deltagare. Alla har dock inte svarat på alla frågor.

Kursutvärdering kursen för Personliga Assistenter, våren 2014. 48 har lämnat in av totalt 55 deltagare. Alla har dock inte svarat på alla frågor. FoU Fyrbodal Kursutvärdering kursen för Personliga Assistenter, våren 2014 48 har lämnat in av totalt 55 deltagare. Alla har dock inte svarat på alla frågor. Kommunfördelning på deltagare: Tanum 4 Vänersborg

Läs mer

1 av 7 2010-11-12 vecka 45 16.56

1 av 7 2010-11-12 vecka 45 16.56 Enkät: ID: 41311 Utvärdering av kursen "Introduktion till Psykologi" ht10 Rapport: ID: 34422 Namn: Utvärdering av kursen "Introduktion till Psykologi" ht10 URL: https://websurvey.textalk.se/rep.php?id=34422

Läs mer

Kursenkät Molekylärbiologi med Genetik, 10 p, HT2006

Kursenkät Molekylärbiologi med Genetik, 10 p, HT2006 1 av 13 20070108 13:06 Enkät: ID: 16535 Namn: Kursenkät Molekylärbiologi med Genetik, 10 p, HT2006 Rapport: ID: 11108 Namn: Kursenkät Molekylärbiologi med Genetik, 10 p, HT2006 URL: https://websurvey.textalk.se/rep.php?id=11108

Läs mer

Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning

Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning Bilaga 8 c: Figurförteckning Institution C resultat i sammanfattning Figur C1 Hur administrationen har fungerat... 1 Figur C2 Hur studievägledningen har fungerat... 1 Figur C3 Om de studerande har använt

Läs mer

Internationellt certifierad Passivhusexpert Kurstillfälle 4

Internationellt certifierad Passivhusexpert Kurstillfälle 4 1 (8) Internationellt certifierad Passivhusexpert Kurstillfälle 4 1. Varför har du valt att gå den här internationella utbildningen? 2. Vad hade du för förväntningar på utbildningen? 3. Är dina förväntningar

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Undersökning av inaktiva studenter på fristående distanskurser Oktober-november 2011

Undersökning av inaktiva studenter på fristående distanskurser Oktober-november 2011 Bilaga 1 Undersökning av inaktiva studenter på fristående distanskurser Oktober-november 2011 Författare: Alastair Creelman Innehåll 1 Bakgrund 3 2 Metod 3 3 Resultat och diskussion 4 3.1 Fråga 1, Varför

Läs mer

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9 1 Vi har under tre veckor (20/6 8/7 2011) fått arbeta med att göra en marknadsundersökning om vad ungdomar tycker om biblioteken i Mjölby kommun. Det har inneburit att vi har intervjuat ungdomar på olika

Läs mer

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%)

Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) Sammanställning av generell kursenkät för V15 Ledarskap för vårdens utveckling Datum: 2015-04-07 Besvarad av: 13(30) (43%) 1. Det var lätt att veta vilken nivå som förväntades på mitt arbete fördelning

Läs mer

En metod för aktiv redovisning av matematikuppgifter

En metod för aktiv redovisning av matematikuppgifter En metod för aktiv redovisning av matematikuppgifter Magnus Jacobsson och Inger Sigstam Matematiska institutionen 1. Introduktion Matematik på grundnivå är till stor del ett övningsämne, man lär sig matematik

Läs mer

Omställning till universietsstudier

Omställning till universietsstudier Miniprojekt, pedagogisk grundkurs II, vt 2001. Ann-Kathrin Holm, Fysikalisk-kemiska institutionen. Omställning till universietsstudier En enkätstudie i hur kemistudenter inom grundkursen uppfattar universitetsstudier

Läs mer

17. Vad tycker du har varit svårast? 21. Varför har du inte använt de tekniska hjälpmedel som har ingått i kursen?

17. Vad tycker du har varit svårast? 21. Varför har du inte använt de tekniska hjälpmedel som har ingått i kursen? Elevenkät om distansutbildning i språk: Synops över öppna svar; Enkät för enkät Bilaga 2 Sidan 1 av 17 3. Vad var orsaken/ors akerna till att du valde distansutbil dning? 1 Jag arbetar deltid natt och

Läs mer

4. Analysera. fördelning 0% 0% 18,8% 43,8% 18,8% 18,8% 0% antal (0) (0) (3) (7) (3) (3) (0)

4. Analysera. fördelning 0% 0% 18,8% 43,8% 18,8% 18,8% 0% antal (0) (0) (3) (7) (3) (3) (0) Enkätresultat Enkät: Status: Kursutvärdering öppen Datum: 2011-08-09 10:50:31 Grupp: Besvarad av: 16(22) (72%) Aktiverade deltagare (Projektledning och management (1FH009) VT11) 1. Hur upplever du din

Läs mer

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport Kleindagarna 2012 - Snabbrapport 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 10 - Mycket lärorikt, trevligt, väldigt

Läs mer

Översyn naturvetenskap Rapport från arbetsgruppen studenter

Översyn naturvetenskap Rapport från arbetsgruppen studenter Översyn naturvetenskap Rapport från arbetsgruppen studenter Cecilia Hult Alexander Johansson, Bioteknik Krister Svanberg, Kemiingenjör Helena Lyberg, Kemiteknik Fredrik Edman, Kemiteknik med fysik Tobias

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

CHEFSUTBILDNING FÖR ARBETSLEDARE INOM FRITIDSSEKTORN. Skarpnäcks Folkhögskola 2005-2006

CHEFSUTBILDNING FÖR ARBETSLEDARE INOM FRITIDSSEKTORN. Skarpnäcks Folkhögskola 2005-2006 Utvärdering CHEFSUTBILDNING FÖR ARBETSLEDARE INOM FRITIDSSEKTORN Skarpnäcks Folkhögskola 25-26 av Jens Eriksson Skarpnäcks Folkhögskola Horisontvägen 26 128 34 SKARPNÄCK 8-683 18 3 www.skarpnack.fhsk.se

Läs mer

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 H10_Statistik och Vetenskapsteori Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen? (5) Stor 13 46,4% (6) Mkt stor 5 17,9%

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Ämnesproven i grundskolans årskurs 6. Samhällskunskap Årskurs 6 Vårterminen 2013

Ämnesproven i grundskolans årskurs 6. Samhällskunskap Årskurs 6 Vårterminen 2013 Ämnesproven i grundskolans årskurs 6 Samhällskunskap Årskurs 6 Vårterminen 2013 Inledning Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att ansvara för och införa nationella prov i SO-ämnena (dvs. geografi,

Läs mer

Övningar. till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet

Övningar. till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet Övningar till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet 2 / 10 Innehåll 1. Övningar en inledning 1.1. Cirkeldiskussion 1.2. Fyra hörn 1.3. Finanskrisen 1.4. Sortera 1.5. Stå upp för dina rättigheter

Läs mer

Kursvärdering Berättarteknik 2014

Kursvärdering Berättarteknik 2014 Kursvärdering Berättarteknik 2014 Saknade du någon information innan kursstart? Ja: 1 Nej: 13 Har du läst igenom (skummat igenom) målsättningen på kursens hemsida? Ja: 7 Nej: 7 Hur många timmar i veckar

Läs mer

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem En rapport från SlutaSnusa.net Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Nikotinnoja... 4 Misstag #2: Skenmotiv... 7 Misstag

Läs mer