Manual WM22-DIN Effekt/Energimätare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual WM22-DIN Effekt/Energimätare"

Transkript

1 Manual WM22-DIN Effekt/Energimätare 1. Allmänt Menyhantering Mätsidor Programmering Tillgång till huvudmenyn Ändra lösenord System Strömtransformator (CT) Spänningstransformator (VT) Medelvärdesberäkning av effektförbrukning Total övertonsdistorsion Digitala utgångar Digital utgång Digital Alarmutgång Digital Utgång Analog utgång Seriell kommunikation via RS422/ Digitalt filter Återställning av energimätare Återställning av tariffmätare Återställning av maximalvärden på dmd effekten Återställning av maximalt strömvärde Avsluta programmering Skydda åtkomst av programmering Användbar information Programmeringsmeny Konfigurering av analog utsignal Återgivna variabler Dimensionering av digitalt filter CT och VT programmering; Puls över öppen kollektor Err meddelande vid visande av strömvärde Vad är ASY? Digital larmutgång Installationsanvisning Polaritet För 20(90)A versionen För 5(10)A versionen Montering av moduler Anslutning av moduler Öppen kollektor (pulsutgång) Öppen kollektor och reläutgång Analoga anslutningar RS422/485 seriell anslutning Måttskisser Kontakt... 24

2 Manual WM22-DIN 1(24) Manual WM22-DIN 2(24) 1. Allmänt WM22-DIN är en trefas effektanalysator som visar effekt (aktiv, reaktiv & skenbar), effektfaktor, ström, spänning, TRMS, frekvensanalys (ström, spänning) utöver det mäter instrumentet även total och partiell uppdelad energiförbrukning (aktiv och reaktiv). Det inkapslade instrumentet är anpassat för DIN- eller väggmontage. Instrumentet är moduluppbyggt för att på bästa sätt anpassas till den önskade applikationen. Modulerna installeras enkelt med hjälp av Plug and Play. Förbrukningen kan skickas vidare genom puls-, analog-, larmutgång eller via RS482-utgång. 2. Menyhantering För att bläddra genom storheter som instrumentet mäter används antingen eller. Övertonsdistorsion i % för strömmen per fas. Total energiförbrukning i kwh 2.1 Mätsidor När instrumentet sätts på presenteras följande meny När instrumentet är påslaget visas mätsidan till vänster. För att få fram de andra sidorna använd knapparna eller. Visningen är cyklisk. Total reaktiv energi i kvarh Partiell energiförbrukning i kwh Dessa sidor är tillgängliga endast när THD är aktiverad, övertonsdistorsionen visas som % för spänning per fas. Partiell reaktiv energi i kvarh

3 Manual WM22-DIN 3(24) Manual WM22-DIN 4(24) V-L2 V-L3 A-L2 V-L1 VΣ är alltid 0.0 om inkopplingen är utan nolla. A-L1 Err: anger om fel vid inkoppling av de tre faserna. VA-L2 VA-L3 VAr-L2 VA-L1 VAΣ är alltid 0.0 om inkopplingen är utan nolla. Var-L1 VArΣ är alltid 0.0 om inkopplingen är utan nolla. A-L3 Endast för version 20(90) A. Värdet på max.ström anges Var-L3 PF-L2 PF-L3 PF-L1 PFΣ är alltid 0.0 om inkopplingen är utan nolla. Endast för version 5(10)A Värden på max. effektkrav (W, VA) Om AL visas i displayen betyder det att larmet är aktiverat. W-L2 W-L3 W-L1 WΣ är alltid 0.0 om inkopplingen är utan nolla. Om den seriella modulen för RS422/485 är ansluten, anger r att instrumentet tar emot data, medan t anger att instrumentet skickar data: detta bekräftar att modulen arbetar korrekt och inkopplingen stämmer.

4 Manual WM22-DIN 5(24) Manual WM22-DIN 6(24) 3. Programmering 3.3 System 3.1 Tillgång till huvudmenyn För att komma in i programmeringsmenyerna från mätsidorna, tryck på, ange lösenordet med och bekräfta med. Om lösenordet är korrekt (fabriksinställt är 0), ges åtkomst till huvudmenyn. Denna funktion tillåter användaren att välja typ av system. Valbara system är trefas med nolla (3P.n) eller trefas utan nolla (3P). Genom att trycka på knapparna och väljs SYStEn funktion. För att komma in i menyn tryck. Välj sedan önskat system genom knapparna och, bekräfta med. Tillgång till huvudmenyn. 3.2 Ändra lösenord När AL rutan (normalt använd för indikering av larm) är aktiv under programmeringsfasen, anger det att visat värde kan ändras. Detta gäller för samtliga programmeringsmenyer. Denna funktion tillåter användaren att välja en önskat lösenord (från 0 till 1000). Välj funktionen CnG.PASS genom att trycka på knapparna och, tryck sedan för att ändra lösen, tryck in ditt önskade lösen genom knapparna och bekräfta med. 3.4 Strömtransformator (CT) Med den här funktionen anges omsättningen (kvoten) för den transformator som används för strömmätning. Kvoten bestäms genom att dividera primärsidans strömvärde med sekundärsidans. Exempel: Strömtransformatorn har en primärsida på 300A och en sekundärsida på 5A ger omsättningen 60, 300 = 60 5 Funktionen nås genom att med hjälp av eller välja Ct.rAtio tryck för att ändra inställning. Välj sedan önskad omsättning (1 5000) med eller, godkänn med.

5 Manual WM22-DIN 7(24) Manual WM22-DIN 8(24) 3.5 Spänningstransformator (VT) Med den här funktionen anges omsättningen (kvoten) för den transformator som används för spänningsmätning. Kvoten bestäms genom att dividera primärsidans spänningsvärde med sekundärsidans. Exempel: Spänningstransformatorn har en primärsida på 20kV och en sekundärsida på 100V ger omsättningen , = Funktionen nås genom att med hjälp av eller välja Vt.rAtio tryck för att ändra inställning. Välj sedan önskad omsättning (1,0 1999) med eller, godkänn med. Notera att när omsättningarna för ström/spänning ändras, nollställs energimätarna. 3.6 Medelvärdesberäkning av effektförbrukning Med denna funktion anges den tid för medelvärdesberäkning av W och VA. Funktionen nås genom att med hjälp av eller välja P.int t tryck för att ändra inställning. Välj sedan önskad tid (1 30 min) med eller, godkänn med. 3.7 Total övertonsdistorsion Den här funktionen erbjuder en FFT analys för visning av övertonsdistorsion (se även visade mätsidor sid.4). Välj funktionen thd genom att trycka på knapparna och för att komma in i menyn tryck. Välj sedan YES eller NO genom och för att aktivera eller avbryta, bekräfta genom att trycka på knappen.

6 Manual WM22-DIN 9(24) Manual WM22-DIN 10(24) 3.8 Digitala utgångar Digital utgång 1 Denna funktion används för att konfigurera de digitala utgångarna. Funktionen nås med hjälp av eller välja digout tryck för att ändra inställning. Välj sedan mellan önskade funktioner med eller, valbara funktioner är: Digital Alarmutgång Denna funktionen används för att ställa parametrarna för den digitala larmutgången. Välj digout 1 ALr med hjälp av eller, tryck för att öppna menyn. Sedan kan följande parametrar ställas: Act EnE: Aktiverar återföringen av den aktiva energin med hjälp av pulser, bekräfta med och bestäm sedan antalet pulser genom att trycka eller, godkänn med. Antalet pulser är beroende av inställningarna av CT och VT, se tabell på sida 18. VAr: anger den variabel som skall aktivera larmet, med hjälp av eller, tryck för att godkänna. Larm utgång, sida 10. rea EnE: Aktiverar återföringen av den reaktiva energin genom samma tillvägagångssätt som ovan. ALr: För att få tillgång till larmfunktionen se larmutgång på sidan 10: bekräfta med för att komma in i relevant meny. on: ange den nivå som skall aktivera larmet. Välj nivå med hjälp av eller, tryck för att godkänna. off: ange den nivå där larmet skall avbrytas. Välj nivå med hjälp av eller, tryck för att godkänna. ren: Genom att trycka aktiveras konfigurationen via den seriella kommunikationen. nd/ne: välj om larmutgången skall vara normalt öppen/sluten, när det inte är något larm. Välj utgångens status med hjälp av eller, tryck för att godkänna. Till Digital utgång 2, sida 12. SEC: tidsfördröjning vid aktivering av larmutgången. Tiden anges i sekunder genom att trycka på knapparna eller (upp till 255 sekunder), tryck för att godkänna. Till Digital utgång 2, sida 12.

7 Manual WM22-DIN 11(24) Manual WM22-DIN 12(24) Digital Utgång 2 Från digital utgång 1, ren, PuL, SEC sida 9. ACt EnE: Aktivera pulsutgången för den aktiva energin, bekräfta med, ange antalet pulser genom att trycka eller, godkänn med. rea EnE: Aktivera återföringen av den reaktiva energin genom samma tillvägagångssätt som ovan. HiE: maximala elektriska värde som skall indikeras. Välj önskat värde med hjälp av eller och bekräfta med. LoA: %-värde av utgångsområdet (0-20mA, 0-10V) som är genereras av det visade minimumvärdet (LoE). Välj önskat värde med hjälp av eller och bekräfta genom. HiA: %-värde av fullskala på utgångsområdet (0-20mA, 0-10V) som är genererat av det visade maximumvärdet (HiE). Välj önskat värde genom att trycka eller och bekräfta genom. 3.9 Analog utgång Välj AnA out från huvudmenyn genom att trycka eller och för att komma in tryck : 3.10 Seriell kommunikation via RS422/485 Välj AddrESS från huvudmenyn genom att trycka eller och tryck för att komma in i önskad meny, välj önskad adress (från 1 till 255) genom att trycka eller och bekräfta genom. VAr: välj mellan tillgängliga variabler (se sid.?) tryck eller och bekräfta genom. LoE: minsta elektriska värde som skall indikeras. Alltså det lägsta värde som skall återges på utgången. Välj nivå genom att trycka eller och bekräfta genom.

8 Manual WM22-DIN 13(24) Manual WM22-DIN 14(24) 3.11 Digitalt filter Välj FiLtEr med hjälp av eller, tryck för att komma in i menyn. Välj den önskade inställningen som skall konfigureras med eller och för att komma in i aktuell meny. Det finns två parametrar som kan konfigureras: - rng, anger arbetsområdet för filtret. Värdet anges är i % av mätskalan, välj det önskade värdet mellan 0 till 100% med hjälp av eller, tryck för att godkänna Återställning av tariffmätare Välj reset Prt från huvudmenyn genom knapparna eller och bekräfta genom, när instrumentet frågar efter reset (= återställning) finns följande valmöjligheter mha eller : no Prt för att undvika återställning YES Prt för att bekräfta återställningen Tryck sedan för att bekräfta. - CoE, ställer filterkoefficienten för den momentana mätningen. Ställ önskat värde mellan 1 16 med hjälp av eller, tryck för att godkänna. Genom att öka värdet för filterkoefficienten så påverkas insvängningstiden och stabiliteten för filtret på så vis att de båda ökar, se dimensionering av filter i kap Återställning av energimätare För att återställa de totala mätarna välj reset från huvudmenyn med hjälp av eller, tryck för att komma in i menyn. Välj antingen tot för den totala energimätaren eller PAr för energimätningen på tariff. no för att undvika återställning. yes för att godkänna återställning. Tryck sedan för att godkänna Återställning av maximalvärden på dmd effekten Gäller endast för 5(10)A versionen. Välj reset dmd från huvudmenyn genom knapparna eller och bekräfta genom ; när instrumentet frågar efter reset(=återställning) kan du välja genom eller : no dmd för att undvika återställning YES dmd för att bekräfta återställningen Tryck sedan för att bekräfta.

9 Manual WM22-DIN 15(24) Manual WM22-DIN 16(24) 3.15 Återställning av maximalt strömvärde Endast i versionen 20(90)A 3.16 Avsluta programmering Mätfönster Instrument revision Välj reset m från huvudmenyn genom knapparna eller och bekräfta genom ; när instrumentet frågar efter reset (=återställning) kan du välja genom eller : no m för att undvika återställning YES m för att bekräfta återställningen; Tryck sedan för att bekräfta. För att avsluta programmeringen av instrumentet och återgå till mätsidorna, välj End med hjälp av eller från huvudmenyn, tryck för att godkänna Skydda åtkomst av programmering Det är möjligt att skydda åtkomsten till programmering genom modifiering av dip-switcharna under slot B. Ställ dip-switch 1 i position ON för att stoppa programmering, ställ dip-swich 1 i position OFF för att aktivera programmeringen igen. Dip-switch 2 är alltid i OFF. 4. Användbar information 4.1 Programmeringsmeny Notera att de menyer som presenteras av instrumentet är beroende på dess konfiguration, t.ex. instrumentet kommer inte att presentera relevant meny mot den digitala utgången om modulen inte är monterad. 4.2 Konfigurering av analog utsignal Välj mätvärdet på en effektkonsumtion upp till 100kW och återför den med en signal från 4 till 20mA; modulen man bör använda är AO2920(från0 till 20mA), instrumentet bör vara inställt enligt följande: VAr: (variabel), WΣ (aktiv energi) LoE: (minsta elektriska skala) 0,0K; K och M multiplikatorerna är automatiskt valda av instrumentet enligt valda VT och CT värden. HiE: (minsta elektriska skala) 100,0 K; K och M multiplikatorerna är automatiskt valda av instrumentet enligt valda VT och CT värden. LoA: (minsta elektriska skala för analog utgång) 20,0% för 4mA, enligt: (minimumvärde på utgång/fullskaligt värde på utgången) * 100 = (4mA/20mA) * 100 = 20% HiA: (minsta elektriska skala för analog utgång) 100,0% för 20mA, enligt: (maximalt värde på utgången/ fullskaligt utgångsvärde) * 100 = (20mA/20mA)*100 = 100% Återgivna variabler Det är viktigt att instrumentet är avstängt vid montering av modulerna! W dmd VA dmd VΣ PFΣ V thd A thd ASY WΣ VArΣ VAΣ Aktiv effekt (tidsintegrerad) Reaktiv effekt (tidsintegrerad) System spänning Effektfaktor för systemet Övertonsdistorsion på spänningen Övertonsdistorsion på strömmen Asymmetri Aktiv effekt för systemet Skenbar effekt för systemet Reaktiv effekt för systemet 4.3 Dimensionering av digitalt filter Det är nödvändigt att stabilisera det presenterade värdet av VL1-N variabeln som varierar mellan V. De digitala filterparametrarna bör bli fastställda enligt följande: rng: Variabeln varierar inom ett medelvärde, amplituden som är lika med ±1,3% av variabelns beräknade värde, bestäms enligt följande: ( ) = ± 3V, då ± 3 * V = ± 1,3%, 231

10 Manual WM22-DIN 17(24) Manual WM22-DIN 18(24) där 231V är den beräknade fas-nolla spänningen av 400V på mätingången. Parameterns område som stämmer överens med det digitala filtrets aktiva område är satt till ett något högre värde än variationen av amplituden, t.ex. 2%. CoE: Om det nya värdet som mäts upp av instrumentet är inom filtrets aktiva område kommer det nya presenterade värdet beräknas algebraiskt genom summering till det föregående värdets variationen delat med filtreringskoefficienten. Som en konsekvens kommer ett värde som är högre än den här koefficienten innebära en längre insvängningstid och därför förbättra stabiliteten av filtret. Detta kan även förbättras genom att öka filterkoefficienten, mellan 1 till 16. Ändra värde tills önskad stabilitet uppnås. 4.4 CT och VT programmering; Puls över öppen kollektor CT är programmerbar från 1 till 5000, VT är programmerbar från 1,0 till 199,9 (CT * VT kvotgräns vid 5000). CT måste vara programmerad innan VT, eftersom programmeringen av VT är beroende av CT:s värde: om CT är modifierad så kan värdet på VT automatiskt tillgodose uttrycket: CT * VT Om CT eller VT:s värden är modifierade så ändras det visade utslaget av variabler och pul (puls) parametern automatiskt enligt tabellen nedan. När värdena på CT och VT är modifierade så återställs energimätarna (efter ett varnande meddelande för konfiguration).energimätaren visar 0,1k (Wh/VArh) med maximumindikation k (visat från 0,0k till ,9k och från k till k). Mätaren återställs automatiskt när den når gränsen på k. WM22 version 5(10)A CT kvot * VT kvot Område (puls / kwh / kvarh) Från Till Från Till 1,0 5, puls/kwh/kvarh 5,1 50,0 0,1 10,0 puls/kwh/kvarh 50,1 500,0 0,01 1,0 puls/kwh/kvarh 500,1 5000, puls/mwh/mvarh WM22 version 20(90)A förutom 660VAC CT kvot * VT kvot Område (puls/kwh/kvarh) Från Till Från Till 1,0 5, puls/kwh/kvarh WM22 version 20(90)A endast version 660VAC CT kvot * VT kvot Område (puls/kwh/kvarh) 5,1 50,0 0,1 10,0 puls/kwh/kvarh totala VAr anges genom att algebraiskt summera VAr (L-VAr ses som positiv, C-VAr ses som negativ). Systemets PF visar L eller C tecken beroende på resultatet av den algebraiska summeringen av fasernas VAr. 4.6 Vad är ASY? ASY variabeln tillåter användaren att kontrollera symmetrin av deltaspänningar (för system utan nolla) och stjärnkoppling (för system med nolla). Variabeln beräknas enligt följande formel: Vmax Vmin ASY = *100 Vmedel Där: V max är maxvärdet mellan VL1-N, VL2-N, VL3-N V min är minvärdet mellan VL1-N, VL2-N, VL3-N V medel är medelvärdet: ( VL1 - N ) + ( VL2 - N ) + ( VL3- N ) 3 Variabeln indikeras inte av instrumentet, men kan återges av analog eller RS422/485 utgången och kan bli kontrollerad med hjälp av larmet. 4.7 Digital larmutgång Aktiveringen av larmet kan vara upp eller ner beroende på hur ON och OFF parametrarna är satta, som i följande tabell: ON-OFF Larmtyp värdets status ON OFF UP ON < OFF NED 4.5 Err meddelande vid visande av strömvärde Instrumentet mäter endast i kvadranterna 1 och 4 (konsumerad energi). Den aktiva energin beräknas genom att endast integrera de algebraiska summorna för den aktiva effekten i kvadranterna 1 och 4. Aktiv energi i kvadranterna 2 och 3 är noll, meddelandet Err visas i displaysidan för ström, för att indikera felkoppling. För de faser med aktiv effekt i kvadranterna 2 och 3 kommer även de reaktiva och skenbara effekterna tvingas till noll. Fas VAr indikeras utan tecken. L och C tecknen visas med PF-fas variablerna. Systemets

11 Manual WM22-DIN 19(24) Manual WM22-DIN 20(24) 5. Installationsanvisning Säkerhetsställ att modulerna placeras i rätt anslutning som anges på respektive modul. Felplacering kan skada instrumentet. Vid montering av PaP-moduler se då till att instrumentet inte är anslutet till matningsspänningen samt att mätingångarna inte är anslutna. Innan instrumentet startas, kontrollera att rätt spänning som anges på matningsspänningsmodulen används. 5.2 För 20(90)A versionen L N Extern manöverspänning Direktmätning med nolla, 3-fas obalanserad last. 5.1 Polaritet För att de värden som mäts av instrumentet skall vara korrekta måste polariteten på ingångarna vara rätt. Om inte, kan mät och sänd fel uppstå p.g.a. fel strömriktning i den primära/sekundära sidan av ansluten strömtransformator. L N Extern manöverspänning Direktmätning utan nolla, 3-fas obalanserad last. DIN-skena L S 2 K S 1 Intern manöverspänning P 2 L Direktmätning utan nolla, 3-fas obalanserad last. Notera att nolledare alltid måste vara ansluten när instrumentet har intern manöverspänning. Obs! Strömriktningen är viktig!

12 Manual WM22-DIN 21(24) Manual WM22-DIN 22(24) 5.3 För 5(10)A versionen L N Extern manöverspänning 5.5 Anslutning av moduler Öppen kollektor (pulsutgång) L1 Mätning över strömtransformator, 3-fas obalanserad last och nolledare. L2 L3 N LOAD Jordningen av utgångarna är åtskilda, så det är möjligt att utföra två olika kopplingar med samma modul. Lasten (Rc) måste ha ett motstånd så att kortslutningsströmmen blir mindre 100mA, likströmmen (VDC) får inte vara högre än 30V Öppen kollektor och reläutgång 5.4 Montering av moduler Modulerna placeras i enheten enligt figur och tabell nedan. Modulbeskrivning Självmatad Separat matning A A B A2900 öppen kollektor (puls, larm eller styrning) AO2920/AO2921 analog utgång AR2950 RS422/485 seriell utgång Anslutning av kollektor enligt ovan. Reläutgången kan maximalt belastas med 1AAC vid 250VAC Analoga anslutningar Öppen kollektor AO2900 Analog utgång AO2920: 0-20 ma AO2921: 0-10 VDC RS422/485 seriell port AR2950 Öppen kollektor / Reläutgång AO2910

13 Manual WM22-DIN 23(24) Manual WM22-DIN 24(24) RS422/485 seriell anslutning 7. Kontakt För ytterligare information kontakta Carlo Gavazzi AB. Denna manual finns tillgänglig för nedladdning på: Carlo Gavazzi AB Nattvindsgatan Karlstad Terminering av den seriella utgången utförs endast på den sista enheten i nätverket. Detta genom att sätta en bygel mellan (Rx+) och (T). Det är rekommenderat att använda ett nätverk med fyra ledare, eftersom att dataöverföringen mellan instrumentet och den seriella porten då går snabbare. Tel Fax Hemsida: E-post: info@carlogavazzi.se 6. Måttskisser 46 mm 163,5 mm 68,5 mm 149 mm

Manual. WM24-96 Effekt/Energimätare

Manual. WM24-96 Effekt/Energimätare Manual WM24-96 Effekt/Energimätare 1. Allmänt... 1 2. Menyhantering... 1 2.1 Mätsidor... 1 2.2 Programmeringsberoende menyer... 3 2.2.1 Meny om tot är vald... 3 2.2.2 Meny om tot-1.cn är vald... 4 2.2.3

Läs mer

Snabbmanual WM Effektanalysator

Snabbmanual WM Effektanalysator CARLO GAVAZZI AB, Nattvindsgatan 1, SE-652 21 Karlstad Telefon: 054-85 11 25, Telefax: 054-85 11 77 Internet: http://www.carlogavazzi.se E-Mail: info@carlogavazzi.se Snabbmanual WM3-96 - Effektanalysator

Läs mer

Manual WM14 DIN/96 Advanced Effektanalysator

Manual WM14 DIN/96 Advanced Effektanalysator Manual WM14 DIN/96 Advanced Effektanalysator 09-03-30 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 1 2. Måttskisser... 2 2.1 WM14-DIN Advanced... 2 2.2 WM14-96 Advanced... 2 3. Anslutningsanvisning... 3 3.1 Polaritet...

Läs mer

Energy Management SPT-90

Energy Management SPT-90 PT-90 PT-90 Flödesschema för programmering PA 0... PA=PA ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) old Y in.c in.u Ao.0 Ao.1.ou 1 P 3 P P- d.p 111 11.1 1.11 P- PA: lösenord till programmeringen, fabriksinställt är 0. : meny

Läs mer

Bruksanvisning WM30-96 multi-instrument

Bruksanvisning WM30-96 multi-instrument Bruksanvisning WM30-96 multi-instrument 11-05-30 1. Allmänt... 1 2. Inledning... 2 2.1 Knappar och indikeringar... 2 2.1.1 Knappar med en extra ikon har dubbla funktioner... 3 2.2 Display... 4 2.3 Applikationer...

Läs mer

Bruksanvisning EM24 DIN Energimätare

Bruksanvisning EM24 DIN Energimätare Bruksanvisning EM24 DIN Energimätare 08-05-07 1. Allmänt... 1 2. Handhavande... 1 2.1 Joystickens funktion... 1 2.2 Vredets funktion... 1 2.3 Display och symbolbeskrivning... 2 2.4 Informationssidor...

Läs mer

Bruksanvisning EM24 DIN Energimätare

Bruksanvisning EM24 DIN Energimätare Bruksanvisning EM24 DIN Energimätare 09-11-10 1. Allmänt... 1 2. Handhavande... 1 2.1 Joystickens funktion... 1 2.2 Vredets funktion... 1 2.3 Display och symbolbeskrivning... 2 2.4 Informationssidor...

Läs mer

Bruksanvisning EM26 96 Energianalysator

Bruksanvisning EM26 96 Energianalysator Bruksanvisning EM26 96 Energianalysator 08-05-20 Innehåll 1. Allmänt... 1 2. Handhavande... 1 2.1 Joystickens funktion... 1 2.2 Vredets funktion... 2 2.3 LED... 2 2.4 Display och symbolbeskrivning... 2

Läs mer

Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument

Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument Innehåll 1 Driftläge 1 2 Programmering 1 21 inp - Inställningar för mätingång 2 22 CJC Kompensering (endast med BQ TRX) 2 23 disp Alternativ för display (endast

Läs mer

Bruksanvisning WM40-96 multi-instrument

Bruksanvisning WM40-96 multi-instrument Bruksanvisning WM40-96 multi-instrument 12-01-27 1. Allmänt... 1 2. Inledning... 2 2.1 Knappar och indikeringar... 2 2.1.1 Knappar med en extra ikon har dubbla funktioner... 3 2.2 Display... 4 2.3 Applikationer...

Läs mer

Svensk manual - Conto D4 Pt

Svensk manual - Conto D4 Pt Svensk manual - Conto D4 Pt Multi-flexibel 3-fas energimätare för anslutning över strömtransformatorer Programmerings-instruktionen på sid 4-5 avser typerna: Conto D4-Pt Conto D4-Pt 485 Conto D4-Pt med

Läs mer

Nemo 96 HD+ kombi-instrument Användarmanual (Nemo 96 HD 08.11)

Nemo 96 HD+ kombi-instrument Användarmanual (Nemo 96 HD 08.11) Nemo 96 HD+ kombi-instrument Användarmanual (Nemo 96 HD 08.11) - Knivskarp och belyst LCD-display - Digital + analog presentation - Användarvänliga display-menyer - Skyddsform IP54 Kapitel 1 - Viktig information

Läs mer

Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument

Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument Manual UDM 35/40 Digitalt panelinstrument Innehåll 1 Driftläge 1 2 Programmering 1 21 - Inställningar för mätingång 2 22 Kompensering (endast med BQ TRX) 2 23 Alternativ för display (endast UDM35) 2 24

Läs mer

Bruksanvisning EM24 DIN P/FA Energimätare Typgodkänd Annex B+D

Bruksanvisning EM24 DIN P/FA Energimätare Typgodkänd Annex B+D Bruksanvisning EM24 DIN P/FA Energimätare Typgodkänd Annex B+D Bruksanvisning EM24DIN 2 1. Handhavande... 4 1.1 Joystickens funktion... 4 1.2 Vredets funktion... 4 1.3 Display och symbolbeskrivning...

Läs mer

Svensk manual - Nemo 96 HD+

Svensk manual - Nemo 96 HD+ Svensk manual - Nemo 96 HD+ 690V Max mätspänning vid direktanslutning Tack för att du valde vårt flexibla multi-instrument Nemo 96 HD+ Den svenska manualen är rikligt bildillustrerad i syfte att spara

Läs mer

IF96004 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe

IF96004 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe Analog modul med 2 utgångar - IF9600 Manual IF9600 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe 20 0 20 0 100 100 E-nr 2 26 6 Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! ia telefon-support

Läs mer

EDMk-MC-485-C2. Läs informationen nedan INNAN drifttagning sker!

EDMk-MC-485-C2. Läs informationen nedan INNAN drifttagning sker! Energimätare EDMk-MC-485-C2 Svensk manual - Inkoppling - Programmering - Handhavande Max mätspänning 520V direktanslutning Svensk Manual EDMk-MC_SV_1511 Läs informationen nedan INNAN drifttagning sker!

Läs mer

Kombi-instrument CVM.C2

Kombi-instrument CVM.C2 Kombi-instrument CVM.C2 V A kw kva kvarc kvarl cos Hz kwh kvarlh kvarch CVM.C2 Mäter... 44 parametrar inkl. strömmen i nollan Övertoner THD tom 15:e ordningen Visar... Momentanvärden per fas alt. genomsnittsvärde

Läs mer

TILLQUIST ELTEKNIK AB

TILLQUIST ELTEKNIK AB DIZ Energimätare Manual TILLQUIST ELTEKNIK AB Tel.: 08 594 632 00 Box 1120 Fax: 08 751 36 95 164 22 KISTA Email: info@tillquist.com Internet: www.tillquist.com 2007-09-04 Med reservation för ändringar

Läs mer

Iso DIN Användarmanual 1 kanals jordfelsövervakning

Iso DIN Användarmanual 1 kanals jordfelsövervakning Sida 1 av 5 2017 03 02 Användarmanual Iso DIN Iso DIN Användarmanual 1 kanals jordfelsövervakning Megacon AB Ranhammarsvägen 20 168 67 Bromma Tel: 08 402 42 50 sales@megacon.se www.megacon.se eee VARNING!

Läs mer

IF96003 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid!

IF96003 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! IF96003 - modul med pulsutgångar Manual IF96003 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe E-nr 6 63 Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! Via telefon-support har vi förstått att

Läs mer

Kombi-instrument CVM C2. Svensk manual. Inkoppling och programmering

Kombi-instrument CVM C2. Svensk manual. Inkoppling och programmering Kombi-instrument CVM96-485-C2 Svensk manual Inkoppling och programmering För mer ingående teknisk information hänvisar vi till den engelska manualen som kan laddas ner från vår hemsida. Register 1. Allmän

Läs mer

50 ka / 1S PM8 PM9 TA 24 PM10 PM11 PM12

50 ka / 1S PM8 PM9 TA 24 PM10 PM11 PM12 PM11 PM12 PM13 T 1 0 SERV T110 RESERV Mätar KIT Nemo D4 DSP plus 3 x TA 24 / 36 Manual 50 ka / 1S 50 ka / 1S T111 RESERV Noggrann mätning med D igital S ignal P rocessing TA 24 PM9 PM8 PM7 PM6 RESET 1

Läs mer

Smart mätning med Hager energimätare

Smart mätning med Hager energimätare Energimätare Smart mätning med Hager energimätare De 12 nya energimätarna sätter en ny standard när det gäller mätning. Särskilt intressant är det stora utbudet av produkter för direktmätning av 63A och

Läs mer

ANALYSVERKTYG FÖR ELEKTRISK ENERGI STCZ-91 DATABLAD

ANALYSVERKTYG FÖR ELEKTRISK ENERGI STCZ-91 DATABLAD ANALYSVERKTYG FÖR ELEKTRISK ENERGI STCZ-91 DATABLAD TREFASIG ENERGIMÄTARE STCZ-91 Trefasig energimätare och analysverktyg med inbyggd LCD som visar aktuell effekt och energiförbrukning. Energimätaren ansluts

Läs mer

Energimätare digital, 3-fas med eller utan N

Energimätare digital, 3-fas med eller utan N El-skåp Energimätare och multiinstrument Energimätare Energimätare digital, 3-fas med eller utan N Anslutning med strömtransformatorer Hög mätnoggrannhet Snabb och enkel navigering Expanderbar True RMS

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.8 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar

UDR-Plus Dörrlarm. axema Sida 1. Art. nr / E UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar UDR-Plus Dörrlarm Art. nr. 1-9033-3 / E 5870725 UDR Plus är ett kompakt dörrlarm, för att övervaka alla typer av dörrar Se www.axema.se för senaste manualerna. UDR+ Ver. 3.3 axema Sida 1 Beskrivning av

Läs mer

ISO 4. Användarmanual. Jordfelsövervakning för upp till 4 kanaler

ISO 4. Användarmanual. Jordfelsövervakning för upp till 4 kanaler Sida 1 av 8 2016 11 04 Användarmanual Iso 4 ISO 4 Användarmanual Jordfelsövervakning för upp till 4 kanaler Megacon AB Ranhammarsvägen 20 168 67 Bromma Tel: 08 402 42 50 sales@megacon.se www.megacon.se

Läs mer

1/32-DIN TEMPERATURREGULATOR (PID

1/32-DIN TEMPERATURREGULATOR (PID CARLO GAVAZZI AB, Nattvindsgatan 1, SE-652 21 Karlstad Telefon: 054-85 11 25, Telefax: 054-85 11 77 Internet: http://www.carlogavazzi.se E-Mail: info@carlogavazzi.se Manual N2300 1/32-DIN TEMPERATURREGULATOR

Läs mer

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12

Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Bruksanvisning Operatörspanel ER-ipx12 Elektro Relä AB Sördalavägen 22 SE-141 60 Huddinge Telefon +46 (0)8-774 88 00 Telefax +46 (0)8-774 88 14 E-post: info@elektro-rela.se www.erab.com Obs! Operatörspanelen

Läs mer

IF96002 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ / HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid!

IF96002 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ / HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! IF9600 RS 3 Modbus utgångsmodul Manual IF9600 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ / HDLe E-nr 6 6 Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! Via telefon-support har vi förstått att viktiga moment

Läs mer

Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBox 16 / IsoIn / IsoOut

Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBox 16 / IsoIn / IsoOut Sida 1 av 18 Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBox 16 / IsoIn / IsoOut Vi reserverar oss för eventuella ändringar utan förbehåll 1(18) Sida 2 av 18 Innehållsförteckning 1 IsoBox 16 menyer och optioner...

Läs mer

IF96014 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ /HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid!

IF96014 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ /HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! BACnet utgångsmodul IF96 Manual IF96 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ /HDLe Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! Via telefon-support har vi förstått att viktiga moment emellanåt försummas

Läs mer

IF96016 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe A B C

IF96016 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe A B C Temperaturmätning PT100 IF96016 2 kanaler Manual IF96016 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej med Nemo 96 HDLe º Läs informationen och spara din dyrbara tid! Via telefon-support har vi förstått att viktiga

Läs mer

V A kw kva kvarc kvarl cos. Hz kwh kvarlh kvarch. Total kontroll i kraftnät

V A kw kva kvarc kvarl cos. Hz kwh kvarlh kvarch. Total kontroll i kraftnät V A kw kva kvarc kvarl cos Hz kwh kvarlh kvarch Total kontroll i kraftnät Kombi-instrument Användningsområde Genom att ersätta konventionella tavelinstrument med ett kombiinstrument CVM visas momentanvärde

Läs mer

Programmerbart gränsvärdesrelä för 0(4)-20 ma

Programmerbart gränsvärdesrelä för 0(4)-20 ma El-skåp Mätvärdesomvandlare Gränsvärdesreläer Programmerbart gränsvärdesrelä för 0(4)-20 ma Dubbla reläutgångar Valbara reläfunktioner Valbar uppstart och reaktionstid För 0(4)-20 ma Användningsområde

Läs mer

Manual Separat reläutgång för varje kanal.

Manual Separat reläutgång för varje kanal. PM13 PM13 8RESERV CBS 4 C - Jordfelsrelä med 4 kanaler - Insamling via RS485 Manual Separat reläutgång för varje kanal. En 5:e utgång för larmgräns - som löser inom valbart område 50... 80% av huvudlarmets

Läs mer

Manual Uppdaterad UDR-plus. Axema Access Control AB Box Stockholm, Sweden

Manual Uppdaterad UDR-plus. Axema Access Control AB Box Stockholm, Sweden Manual Uppdaterad 2018-07-31 UDR-plus Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se UDR-plus Beskrivning 3 Inkoppling och konfiguration 3 In-/utgångar

Läs mer

IF96013 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej Nemo 96 HDLe

IF96013 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej Nemo 96 HDLe M-Bus utgångsmodul IF96013 Manual IF96013 är kompatibel med Nemo 96 HD / HD+ Ej Nemo 96 HDLe E-nr 42 246 68 Läs informationen A... D och spara din dyrbara tid! Via telefon-support har vi förstått att viktiga

Läs mer

IF96013 är kompatibel med Nemo HD / HD+... HDLe... HDLe RC ( Rogovski) Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid!

IF96013 är kompatibel med Nemo HD / HD+... HDLe... HDLe RC ( Rogovski) Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! M-Bus utgångsmodul IF9603 M a n u a l IF9603 är kompatibel med Nemo 96...... HD / HD+... HDLe... HDLe RC ( Rogovski) M-Bus E-nr 6 68 O B S Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! Vi vill bidra

Läs mer

UDR Bakdörrslarm. Ljud och Blixtljus ((utgått)

UDR Bakdörrslarm. Ljud och Blixtljus ((utgått) UDR Bakdörrslarm Ljud Ljud och Blixtljus 1-9033-1 ((utgått) 1-9033-2 UDR är ett bakdörrslarm med eller utan blixtljus, som kan användas till en utrymningsdörr eller för övervakning av en dörr som man vill

Läs mer

Manual FKC01C924 TID/PULS/FREKVENSMÄTARE

Manual FKC01C924 TID/PULS/FREKVENSMÄTARE Manual FKC01C924 TID/PULS/FREKVENSMÄTARE Bruksanvisning Elektronisk förvalsräknare Typ Serie FKC01C924 1. Beskrivning - 6 digital siffrig räknare, 1 förval add. / subtr. - Ljus 2-linje LCD display med

Läs mer

LAN 53-2 och LAN 54-2 manual

LAN 53-2 och LAN 54-2 manual LN - och LN - manual LRMPNEL LN s s s NO / NC / NC+ / NC- s SUMMLRM (,,C,Driftindikering) C 0s 0s INSTÄLLNING V LRMPNELEN TEST 0s 0s. Tryck på PROGRMMER. Välj ingång med KVITT. 0s 0s. Välj ingångskaraktär

Läs mer

ph-transmitter TH-404

ph-transmitter TH-404 ph-transmitter TH-404 Sid 1 ph-transmitter TH-404 Tack för att du valt en mjk produkt Mjk Automation AB Box 105 661 23 SÄFFLE Tel. 0533-177 50 Fax 0533-138 11 E-post kontoret@mjk.se www.mjk.se Sid 2 Sid

Läs mer

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel

Bruksanvisning IMSE Operatörspanel Bruksanvisning IMSE Operatörspanel Abelko Innovation Box 808 971 25 LULEÅ Telefon 0920-22 03 60 Telefax 0920-22 00 68 E-post info@abelko.se www.abelko.se Opertörspanel Obs! Operatörspanelen kan bara anslutas

Läs mer

UDR-plus Universellt dörrlarm

UDR-plus Universellt dörrlarm Manual Uppdaterad 2018-10-25 UDR-plus Universellt dörrlarm Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se UDR-plus Beskrivning 3 Inkoppling och konfiguration

Läs mer

Controls Division. Montering. Montering Terminalanslutningar huvudkrets. Terminalanslutningar styrkrets

Controls Division. Montering. Montering Terminalanslutningar huvudkrets. Terminalanslutningar styrkrets Datablad Energimätare med integrerat Serie S-Net gränssnitt Huvuddragen: Controls Division Energimätare med ett integrerat Serial S-Net-gränssnittet ger direkt avläsning av alla relevanta uppgifter, såsom

Läs mer

BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort

BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort BAS STRÖMFÖRSÖRJNING Slingövervakningsmodul-EXT/Kretskort FUNKTION / PRESTANDA Monteringsalternativ: Slingövervakningsmodulen kan anslutas till alla 24Vdc strömförsörjningsenheter. I vissa modeller av

Läs mer

S 103 Induktiv elektromagnetisk flödesmätare

S 103 Induktiv elektromagnetisk flödesmätare S 103 Induktiv elektromagnetisk flödesmätare Mätrör DN20 till DN1 Analog utsignal 0/4-20 ma Pulsutgång, öppen kollektor Automatisk nollpunktskalibrering Stort urval av mätrör och elektrodmaterial Beskrivning

Läs mer

Kombi-instrument UPM 3010 PK1

Kombi-instrument UPM 3010 PK1 Kombi-instrument UPM 3010 PK1 Beskrivning Flexibiltet UPM 3010 PK1 är ett programmerbart kombi-instrument med extremt höga prestanda samt oöverträffad flexibilitet då hela 4 st tilläggs-moduler samtidigt

Läs mer

UDR-plus Universellt dörrlarm

UDR-plus Universellt dörrlarm Manual Uppdaterad 2019-02-04 UDR-plus Universellt dörrlarm Axema Access Control AB Box 90215 120 23 Stockholm, Sweden 08-722 34 40 info@axema.se www.axema.se UDR-plus Beskrivning 3 Inkoppling och konfiguration

Läs mer

Q64AD, Q68ADV/ADI, analoga ingångsmoduler KI00105E

Q64AD, Q68ADV/ADI, analoga ingångsmoduler KI00105E 1 Funktion och användningsområde Q64AD och Q68ADV/ADI omvandlar analoga ström- eller spänningssignaler till digitala värden. 2 Om Kom-igång dokumentet Detta Kom-igång-dokument skall ej ses som en fullständig

Läs mer

Svensk manual - Nemo 96 HD

Svensk manual - Nemo 96 HD Svensk manual - Nemo 96 HD 500V Max mätspänning vid direktanslutning Tack för att du valde vårt flexibla multi-instrument Nemo 96 HD Den svenska manualen är rikligt bildillustrerad i syfte att spara din

Läs mer

EVCO Instrumentbeskrivning EV6412M7VXBS Generella data Avsedd för montering på DIN-skena. Visartavla med 3 siffror, höjd 12,5 mm. Inbyggd summer. Programmering sker från instrumentets framsida. Parameterinställning

Läs mer

Avant BRUKSANVISNING. FAKTARUTA AVANT Hög utnivå med förstärkning upp till 57 db. Automatiska funktioner för tilt och förstärkning

Avant BRUKSANVISNING. FAKTARUTA AVANT Hög utnivå med förstärkning upp till 57 db. Automatiska funktioner för tilt och förstärkning SE-2 000920 00896 Rev 1 Avant FAKTARUTA Hög utnivå med förstärkning upp till 57 db Automatiska funktioner för tilt och förstärkning Välj mellan 3 UHF-ingångar, BI/BIII, bredbandsingång och satellit-mf)

Läs mer

Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBase / IsoHub / IsoOut

Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBase / IsoHub / IsoOut Sida 1 av 19 Användarmanual Jordfelsövervakning IsoBase / IsoHub / IsoOut Vi reserverar oss för eventuella ändringar utan förbehåll 1(19) Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 IsoBase menyer och optioner...

Läs mer

PowerLogic TM Kombinationsinstrument PM9/PM9P/PM9C. Installationsanvisning/användarmanual

PowerLogic TM Kombinationsinstrument PM9/PM9P/PM9C. Installationsanvisning/användarmanual PowerLogic TM Installationsanvisning/användarmanual Säkerhetssymboler och instruktioner Läs dessa instruktioner noggrant samt studera materielen för att bekanta er med den innan ni installerar, sköter

Läs mer

Bruksanvisning FMK Satellite

Bruksanvisning FMK Satellite Bruksanvisning FMK Satellite Modell: Analog 4-20 ma Allmänt FMK Satellite är en gasgivare som används för detektering av hälsovådliga gaser, med förprogrammerade elektrokemiska mätceller. FMK Satellite

Läs mer

AL-C AL-S AUX. AL-C SENSOR. (Complete) (Overload) (Aux.) + IN - IN. Svart. Grön Vit Screen. Röd EXC. + Lastgivare

AL-C AL-S AUX. AL-C SENSOR. (Complete) (Overload) (Aux.) + IN - IN. Svart. Grön Vit Screen. Röd EXC. + Lastgivare 1 Installation 153 11 3.5 139 AL-C AL-S AUX. MENU SERIE VK 86 27 35 42 41 Röd EXC. + Svart EXC. - SENSOR + IN - IN Malla I Grön Vit Screen AL-C AL-S AL-S (Complete) (Overload) (Aux.) Fullast Tillägg Överlast

Läs mer

KYLCITY AB Sid 1 av 6

KYLCITY AB Sid 1 av 6 KYLCITY AB Sid 1 av 6 Instrumentbeskrivning FK211A Generella data. *Mått front 75 x 33,5 mm, djup 62 mm *Spänning 12 Vac/dc *Programmering sker från instrumentets framsida *2 reläer K1 10A / 250Vac Slutande

Läs mer

Operatörsmanual JPC Kombipanel

Operatörsmanual JPC Kombipanel Operatörsmanual JPC Kombipanel 2008 JEFF Electronics AB Sida 1(13) Innehåll Produktserie Kombi- och Driftspanel... 3 Datainsamling-/Displayenhet... 3 JPC Kombipanel... 4 JPDM Datainsamlingsenhet, master...

Läs mer

EVCO instrumentbeskrivning EVK242

EVCO instrumentbeskrivning EVK242 EVCO instrumentbeskrivning EVK242 Generella data *Mått front 75 x 33 mm, djup 59 mm *Spänning 230Vac eller 12-24Vac *Programmering sker från instrumentets framsida *Två relä, 16A/250VAC och 8A/250VAC *Mätområde

Läs mer

Effektanalysatorer och Energimätare Energimätare Typ EM24 DIN Kompakt 3-fas Energianalysator

Effektanalysatorer och Energimätare Energimätare Typ EM24 DIN Kompakt 3-fas Energianalysator Effektanalysatorer och Energimätare Energimätare Typ EM24 DIN Kompakt 3-fas Energianalysator RS485 seriell utgång (på begäran) (MODBUS-RTU), ifix SCADA kompatibel Port för anslutning till Dupline (på begäran)

Läs mer

Timerkort EXT-2. Installationsanvisning. Best.nr: FAST PULS SLUTANDE - BRYTANDE TIMER F< >P BLINK NO NC C NO NC C IN GND+12. Två fritt växlande

Timerkort EXT-2. Installationsanvisning. Best.nr: FAST PULS SLUTANDE - BRYTANDE TIMER F< >P BLINK NO NC C NO NC C IN GND+12. Två fritt växlande kort EXT- stallationsanvisning Best.nr: 468 Beskrivning Programmerbart timerkort (tidrelä) användbart för en mängd olika applikationer. Kortet kan monteras i centralapparaten eller i en separat plastkapsling

Läs mer

Kompakt och installationsvänlig design för DIN-normerade kapslingar.

Kompakt och installationsvänlig design för DIN-normerade kapslingar. 2 Kompakt och installationsvänlig design för DIN-normerade kapslingar. DELTAplus 1 och 3 fas mätare (1,2,eller 3 elementsmätare), klass 1 och 2 Godkänd,(SP, IEC 61036) 7 moduler bred Aktiv/Reaktiv energi

Läs mer

COMBI-36 36-Kanalers Kombinations Modul

COMBI-36 36-Kanalers Kombinations Modul COMBI-36 36-Kanalers Kombinations Modul Allmänt 12 digitala ingångar, 8 digitala utgångar, 8 analoga ingångar, 8 analoga utgångar Optimal beträffande storlek och funktion Jackbara anslutningsplintar RS-485

Läs mer

Programmeringsguide för Eletta D serien

Programmeringsguide för Eletta D serien Programmeringsguide för Eletta D serien 71B2SE12 1 Information angående äganderätt Den här manualen innehåller konfidentiell teknisk information, inkluderande affärs och äganderätt, som ägs av Eletta AB,

Läs mer

Manual AC Lastcellsmatning : 12 VDC +- 5 % 280 ma (Max) = 8 st 350 ohms lastceller

Manual AC Lastcellsmatning : 12 VDC +- 5 % 280 ma (Max) = 8 st 350 ohms lastceller Analog känslighet och A/D omvandling. Manual AC-9000 Ingångskänslighet : 1,1 uv / skaldel (Min) Insignal från lastcell : 36 mv Nolljusteringsområde : 1,0 mv - 30 mv Lastcellsmatning : 12 VDC +- 5 % Lastcellsström

Läs mer

M a n u a l. Conto D4 Pd. Energimätare. Conto D4 Pd är direktmätande 63A. Manualen gäller för: CE4DT06A2 / Conto D4 Pd Puls. MA_Conto D4 Pd Puls_1509

M a n u a l. Conto D4 Pd. Energimätare. Conto D4 Pd är direktmätande 63A. Manualen gäller för: CE4DT06A2 / Conto D4 Pd Puls. MA_Conto D4 Pd Puls_1509 nergimätare Conto D4 Pd 63 direkt Puls Manualen gäller för: C4D062 / Conto D4 Pd Puls Conto D4 Pd är direktmätande 63 M_Conto D4 Pd Puls_1509 Copyright älje Mätinstrument B. ll rights reserved - No part

Läs mer

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT

Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT Installationanvisning, apparatlåda för rökfunktion med spjällmotionering TBLZ-2-48-2 GOLD/COMPACT 1. Allmänt Apparatlådan för rökfunktion med spjällmotionering består av en kontrollenhet för rök,en logikenhet

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

dametric DCU RM1 VAL0100517 / SKC9103180 DISPLAY AND CONTROL UNIT TILL RMS-MÄTSYSTEM MANUAL DCU-RM1 SE.docx 2001-11-02 / BL 1(9) metso

dametric DCU RM1 VAL0100517 / SKC9103180 DISPLAY AND CONTROL UNIT TILL RMS-MÄTSYSTEM MANUAL DCU-RM1 SE.docx 2001-11-02 / BL 1(9) metso dametric DCU RM1 VAL0100517 / SKC9103180 DISPLAY AND CONTROL UNIT TILL RMS-MÄTSYSTEM MANUAL metso SE.docx 2001-11-02 / BL 1(9) INNEHÅLL 1 KOMPONENTPLACERING... 3 2 BESKRIVNING... 4 3 TEKNISKA DATA... 4

Läs mer

Eventum II Larmdator

Eventum II Larmdator Eventum II Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

IF96007A är kompatibel med Nemo 96 HD HD+ HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid!

IF96007A är kompatibel med Nemo 96 HD HD+ HDLe. Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! Profibus utgångsmodul IF96007A Manual IF96007A är kompatibel med Nemo 96 HD HD+ HDLe E-nr 6 67 Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! Via telefon-support har vi förstått att viktiga moment

Läs mer

DCU605. Tekniska Data. Datablad SDA00178SE Version 1.1 2015/02/18 Passersystem. Dörrcentral med direkt IP-anslutning till ESMIKKO-server

DCU605. Tekniska Data. Datablad SDA00178SE Version 1.1 2015/02/18 Passersystem. Dörrcentral med direkt IP-anslutning till ESMIKKO-server DCU605 Dörrcentral med direkt IP-anslutning till ESMIKKO-server DCU605 är en dörrcentral med en inbyggd IP-modul som kan anslutas direkt till en ESMIKKO-server via företags-lan. Det finns två produktmodeller.

Läs mer

www.kylkom.se info@kylkom.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK241

www.kylkom.se info@kylkom.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK241 EVCO Instrumentbeskrivning EVK241 Generella data *Mått front 75 x 33 mm, djup 59 mm *Spänning 230 VAC *Programmering sker från instrumentets framsida *Styr kompressor 16A/250VAC *Mätområde NTC 40.0 till

Läs mer

Controls Division. Montering. Montering Terminalanslutningar huvudkrets. Terminalanslutningar styrkrets. Isolationskaraktäristik

Controls Division. Montering. Montering Terminalanslutningar huvudkrets. Terminalanslutningar styrkrets. Isolationskaraktäristik Datablad Energimätare med integrerat Serie S-Net gränssnitt Controls Division Energimätare med ett integrerat Serial S-Net-gränssnitt ger direkt avläsning av alla relevanta uppgifter, såsom energi (total

Läs mer

DIGITALT VECKOKOPPLINGSUR + PROGRAMMERINGSKNAPP

DIGITALT VECKOKOPPLINGSUR + PROGRAMMERINGSKNAPP DIGITALT VECKOKOPPLINGSUR + PROGRAMMERINGSKNAPP Tekniska data Produkten levereras med aktuellt datum och klockslag inställt. Automatisk växling vinter-/sommartid. Programmeringsknapp - för förbikoppling

Läs mer

Effektanalysatorer och Energimätare Energimätare Typ EM24 DIN Kompakt 3-fas Energianalysator

Effektanalysatorer och Energimätare Energimätare Typ EM24 DIN Kompakt 3-fas Energianalysator Effektanalysatorer och Energimätare Energimätare Typ EM24 DIN Kompakt 3-fas Energianalysator Separat manöverspänning (AV5-AV6) 3 digitala ingångar för mätningar av gas/vatten (varm-kall), fjärrvärme, val

Läs mer

Tack för att du valde vårt flexibla jordfelsrelä typ WRU10.

Tack för att du valde vårt flexibla jordfelsrelä typ WRU10. WRU 10 Jordfelsrelä Larm + Pre-alarm Tack för att du valde vårt flexibla jordfelsrelä typ WRU10. M a n u a l Manualen är rikligt bildillustrerad för att du snabbt ska förstå funktioner och handhavande.

Läs mer

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL

VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL VÅGINSTRUMENT A12ss ANVÄNDARMANUAL 2 INSTALLATION I vår leverans ingår: 1st Våginstrument typ A12ss i rostfri kapsling. - Anslut nätsladden från våginstrumentet i ett nätuttag 230VAC. - Slå på strömförsörjningen

Läs mer

EVCO Instrumentbeskrivning EVK201 (ersätter FK200X)

EVCO Instrumentbeskrivning EVK201 (ersätter FK200X) www.kruff.se info@kruff.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK201 (ersätter FK200X) Generella data. *Mått front 75 x 33 mm, djup 59mm *Mätområde NTC 40,0 till 105,0 C PTC 50,0 till 150,0 C *Spänning 230 VAC

Läs mer

www.kylkom.se info@fridgecom.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK204 med HACCP-larm och energisparläge

www.kylkom.se info@fridgecom.se EVCO Instrumentbeskrivning EVK204 med HACCP-larm och energisparläge EVCO Instrumentbeskrivning EVK204 med HACCP-larm och energisparläge Generella data *Mått front 75 x 33 mm, djup 73 mm *Spänning 230 VAC *Programmering sker från instrumentets framsida *4 reläer, 1 x 16A@250VAC

Läs mer

Avant 3. Ref: Ladda hem BRUKSANVISNING

Avant 3. Ref: Ladda hem BRUKSANVISNING SE-1 060824 50038 FAKTARUTA AVANT Hög utnivå med förstärkning upp till 45 db och en utnivå på 116 dbµv AGC för automatisk förstärkningskontroll Klusterprogrammering för UHF och BIII Välj mellan 2 UHF-ingångar,

Läs mer

*Programmering sker från instrumentets framsida *Seriell port EVCOBUS för anslutning till övervakningssystem. Växlande Slutande (NO)

*Programmering sker från instrumentets framsida *Seriell port EVCOBUS för anslutning till övervakningssystem. Växlande Slutande (NO) Every Control instrumentbeskrivning FK401T Generella data. *Mått front 75 x 33,5 mm, djup 62 mm *Spänning 230 Vac *2 reläer 1 x 8A / 250Vac 1 x 8A / 250Vac Växlande Slutande (NO) *Visartavla med 3 siffror,

Läs mer

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1 BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5 Version 1.00 Utgåva 1 Revision: 2016-09-29 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN TEL. +46 435 77 95 00 FAX +46 435 77 95 29 www.daab.se Innehåll Allmän information...3

Läs mer

Inkopplingsanvisning

Inkopplingsanvisning Inkopplingsanvisning MGSM 5.0 MGSM 5.0-PS VARNING: Enheten får endast kopplas in av behörig person. Läs igenom instruktionerna innan inkoppling. All inkoppling måste ske med spänningen avstängd Spänningen

Läs mer

Eventum III Larmdator

Eventum III Larmdator Eventum III Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

BRUKSANVISNING DAAB UTGÅNGSKORT DB410

BRUKSANVISNING DAAB UTGÅNGSKORT DB410 BRUKSANVISNING DAAB UTGÅNGSKORT DB410 För Styrautomatik DAAB EP104 med programversion 4.07 Revision: 8 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN, +46 435 77 95 00, support@faac.se www.faac.se Teknisk

Läs mer

Digital termostat / temperaturrelä ELTH

Digital termostat / temperaturrelä ELTH El-skåp Regulatorer / Termostater / Panelinstrument Termostater / Temperaturrelä Digital termostat / temperaturrelä ELTH Digital termostat för DIN-skena / normkapsling On-off-reglering med digital visning

Läs mer

XTM-905 / XPx-xxx Expansionmoduler

XTM-905 / XPx-xxx Expansionmoduler Produktblad 2.5.1 Utgåva 01.01 XTM-905 / XPx-xxx Expansionmoduler Expandering av DX9100:s kapacitet görs genom att ansluta I/O (ingång/utgång) moduler till regulatorns expansionsbus. Totalt kan DX9100

Läs mer

1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1.

1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1. 1(6) 1. Introduktion Instruktionen utgörs av Radian Innovas handledning för ML-1. 1.1 Allmänt ML-1 1. 2. 3. Strömbrytare, av/på Anslutning för datorkommunikation Manöverknappar ML-1 startar alltid i klockläge.

Läs mer

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate Swing-Gate ECO B/S Installation av Swing Gate Generellt Nedanstående manual berör installation av motorer som omfattas av SKANDIMATIK`S produktprogram. Kontrollpanelen innehåller följande EU standarder:

Läs mer

Montering. Montering. Terminalanslutningar Ledararea max. 2.5 mm 2, skruvmejsel Poziskruv. styrkrets

Montering. Montering. Terminalanslutningar Ledararea max. 2.5 mm 2, skruvmejsel Poziskruv. styrkrets Datablad Energimätare med integrerat Serie S-Net gränssnitt Controls Division Bus ALD1 Energimätare med ett integrerat Serial S-Net-gränssnitt ger direktavläsning av alla relevanta uppgifter, såsom energi

Läs mer

Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid!

Läs informationen nedan och spara din dyrbara tid! nergimätare onto D4 Pd 63 direkt 485 Manualen gäller för: 4D064 / onto D4 Pd 485 M_onto D4 Pd 485_1509 opyright älje Mätinstrument. ll rights reserved - No part of this document may be reproduced or transmitted

Läs mer

Beskrivning av PowerSoft

Beskrivning av PowerSoft BESKRIVNING AV POWERSOFT... 1 PRINCIPSKISS... 1 ANVÄNDARDEL... 2 Visningssidor... 2 Visning och hantering... 4 Diagram och tabeller... 5 KONFIGURATION... 7 Kommunikation och anslutningar... 7 Instrument...

Läs mer

IDE-sektionen. Laboration 5 Växelströmsmätningar

IDE-sektionen. Laboration 5 Växelströmsmätningar 080501 IDE-sektionen Laboration 5 Växelströmsmätningar 1 1. Bestämning av effektivvärde hos olika kurvformer Uppgift: Att mäta och bestämma effektivvärdet på tre olika kurvformer. Dels en fyrkantssignal,

Läs mer

MA112SV CVM-BD-RED MANUAL

MA112SV CVM-BD-RED MANUAL 1 MA112SV CVM-BD-RED MANUAL 2 Kapitel 1 Anslutning, drifttagning 1 Anslutning, drifttagning... 3 1.1 Lågspänning, mätning i 3 strömtrafon... 4 1.2 Mellan- och högspänning, 3 strömtrafon... 4 1.3 Mellan-

Läs mer

Övervakningssystem EKO-MKE/SKE

Övervakningssystem EKO-MKE/SKE Övervakningssystem EKO-MKE/SKE Beskrivning generellt Styr- och övervakningssystem EKO-MKE/SKE är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av brand-/brandgasspjäll, brandgasspjäll

Läs mer