UPPRÄTTAD AV Kjell Jonsson. Se närvarolista (bilaga till minnesanteckningarna)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPRÄTTAD AV Kjell Jonsson. Se närvarolista (bilaga till minnesanteckningarna)"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR UPPDRAG BYDALENS VA-FÖRSÖRJNING UPPRÄTTAD AV DATUM MÖTE Informationsmöte Etapp 2, Bydalen PLATS Hallens församlingshem DATUM TID NÄRVARANDE Se närvarolista (bilaga till minnesanteckningarna) DELGES Samtliga som inbjudits till mötet Informationsmöte med anledning av etapp 2 i utbyggnaden av en allmän VA-anläggning för Bydalens dalgång. Inbjudan har gått ut till samtliga som berörs av etappen. 1. Presentation/syftet med dagen Lars-Erik Eriksson, teknisk chef i Åre kommun och tillika projektledare för projektet hälsar välkommen och presenterar närvarande deltagare från byggherre och entreprenör. Lars-Erik redogör vidare för att syftet med dagen är att redovisa hur utbyggnaden av etapp 2 kommer att genomföras samt ge närvarande intressenter möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter på utbyggnaden i stort och det som berör den egna fastigheten. 2. Läget i projektet som helhet Lars-Erik redogör för statusen i projektet som helhet: Enligt föreläggandet skulle en allmän VA-anläggning för Bydalens dalgång ha tagits i drift senast Eftersom projektet fördröjts av skäl som Åre kommun inte råder över har Länsstyrelsen medgivit förlängd genomförandetid till Två presumtiva vattentäkter för Bydalens dalgång provpumpas för närvarande. De är belägna mellan Storån och husvagnscampingen i Höglekardalens semesterby samt i skogen väster om Höglekardalens Fjällpensionat. Provpumpningen beräknas pågå till årsskiftet 2017/2018. Tillstånd för det nya reningsverket vid bergtäkten har ännu inte erhållits. Enligt underhandsinformation från miljöprövningsdelegationen kan det förväntas komma innan sommaren. Detaljplanen för reningsverket överklagades till mark- och miljödomstolen. Överklagandet har dock återtagits och planen förväntas därför att vinna laga kraft inom kort. Utbyggnaden av ledningsnätet i Bydalen (Etapp 1) har inte kunnat påbörjas eftersom ledningsrätten överklagades till mark- och miljödomstolen, som återförvisade ärendet till lantmäteriet för förnyad handläggning. Nytt förrättningsmöte har hållits men något beslut har ännu inte kommit från lantmätaren. 1 (5)

2 Samfällighetsföreningen på södra sidan om Dammån undersöker för närvarande möjligheterna att anlägga en bättre bro över Dammån. För området Kronoparken pågår diskussioner mellan fastighetsägarna och Åre kommun om att eventuellt detaljplanelägga området. 3. Etapp 2, Bydalen Reningsverket Eftersom ledningsrätt ännu inte meddelats för etapp 1 så blir utbyggnaden av ledningar på sträckan Bydalen Fjällhalsen - Reningsverket den första etappen i utbyggnaden av en allmän VAanläggning för Bydalens dalgång. Samtliga erforderliga tillstånd har erhållits och HP Mark har upphandlats som entreprenör för etappen. Arbetena beräknas påbörjas i månadsskiftet maj/juni med avverkning och etablering av baracker mm. Delen Bydalen Fjällhalsen ska vara färdigställd senast 15 november och arbetena i sin helhet Delen mellan Fjällhalsen och det blivande reningsverket i Mårdsbodarna kommer att utföras under vintern 2017/ Redovisning av ledningssträckningen samt önskemål om förändringar redovisar ritningar med den tänka ledningsförläggningen i det läge som ligger till grund för ledningsrättsbeslutet. HP Mark har dock uttryckt önskemål om att få genomföra två förändringar i ursprungsförslaget. Ravinen Korsningen av bäcken i ravinen mellan Bydalen och Fjällhalsen föreslås genomföras genom att befintlig trumma förlängs och att VA-ledningarna läggs i en isolerad låda ovanpå trumman i skidvägen. Skidvägen höjs därefter ca 2 meter för att erhålla tillräcklig täckning på VA-ledningarna. Förändringen förutsätter att länsstyrelsen och berörd markägare medger förändringen. Bedömningen är att länsstyrelsen inte borde ha något emot förslaget eftersom det innebär att risken för grumling av bäcken under byggtiden minimeras jämfört med att korsa bäcken med traditionell schaktning. Samtliga närvarande ser enbart positivt på förslaget eftersom det innebär att skidvägen får en bättre profil genom ravinen. Längs Fjällhalsvägen Här föreslås att ledningarna förläggs på vägens högra sida sett i färdriktning mot Fjällhalsen eftersom utrymmet på den vänstra sidan är begränsat och intrånget på fastigheterna riskerar att bli betydande under byggtiden. Denna förändring avviker från ledningsrätten i sådan omfattning att det förutsätter att nyttjanderättsavtal kan tecknas med berörda markägare och Fjällhalsens samfällighetsförening som förvaltar vägen. Efter diskussioner beslutades att avsluta mötet med ett platsbesök i Fjällhalsen för att på ort och ställe ta ställning till förslaget. 2 (5)

3 5. Störningar under byggtiden Det kommer av naturliga skäl att uppstå vissa störningar under byggtiden, framför allt när det pågår arbeten längs vägen mot Fjällhalsen och för skotertrafiken under vintern 2017/2018 när delen mellan Fjällhasen och det blivande reningsverket pågår. Samtliga berörda kommer att i god tid få information om när arbetena på dessa delar beräknas pågå. Skoterklubbens representant ser inga problem varken under eller efter byggtiden. Han anser att det inte bör vålla några större problem att ta sig fram under byggtiden, skoteråkarna får helt enkelt använda sig av sunt förnuft. Utbyggnaden kommer att förbättra framkomligheten i framtiden vilket gott och väl kompenserar för eventuella störningar under byggtiden. 6. Konsekvenser av utbyggnaden Under mötesdiskussionerna framförs några frågor och funderingar som besvaras av projektgruppens representanter. Mellan Fjällhalsen och det blivande reningsverket anläggs en avloppspumpstation. För att den ska vara tillgänglig för tillsyn och underhåll kommer en väg att byggas längs kraftledningsgatan. Det innebär i sin tur att Åre kommun blir intressent i vägen upp mot Fjällhalsen och bör därför få ett andelstal i vägsamfälligheten. Fortsatta samtal om detta får föras mellan Åre kommun och Fjällhalsens samfällighetsförening. De befintliga vatten- och avloppsanläggningarna i Fjällhalsen kommer att vara i drift i första hand tills det nya reningsverket och vattenverket samt ledningarna mellan dem är utbyggda. Därefter ansluts områdena i dalgången i den ordning och takt som överenskoms med de som äger anläggningarna idag. Kommunens målsättning är att så många som möjligt ska kunna ansluta sitt spillvatten med självfall till det framtida kommunala spillvattennätet. Det kommer dock att bli nödvändigt för en del fastigheter att pumpa sitt spillvatten genom en fastighetspumpstation. Dessa kommer att få närmare information om regelverket kring dessa i god tid innan det blir dags för anslutning. 7. Platsbesök Mötet avslutas med att merparten av deltagarna åker till Fjällhalsen för att på plats studera HP Marks förslag till förändrad ledningsdragning längs vägen mot Fjällhalsen. Närvarolistan uppdaterades inte vid besöket och den kan därför avvika något under denna punkt. Under besöket fördes diskussioner i ett flertal små grupper och minnesanteckningar utgör därför endast en sammanfattning av det som beslutades. Efter diskussioner med närvarande mark- och stugägare är samtliga överens om att den föreslagna förändringen är att föredra och har därmed inget att invända mot att ledningarna förläggs på vägens högra sida sett i färdriktningen mot Fjällhalsen. Närvarande representanter för berörda markägare och vägsamfälligheten förklarar sig även villiga att teckna nyttjanderättsavtal för den delen av ledningssträckningen som avviker från ledningsrätten. 3 (5)

4 På fråga var den blivande förbindelsepunkten för stugorna på den vänstra sida av vägen kommer att vara belägen svarar projektgruppens representanter att den blir på rätt sida om vägen, d.v.s. fastighets- eller stugägarna ska inte behöva korsa vägen med sin del av servisledningen. framför att ett tänkbart alternativ för anslutning av spillvattnet för de tre nedersta stugorna kan vara pumpning via en fastighetspumpstation, detta för att slippa bygga en fullstor avloppspumpstation endast för dessa. Om detta skulle bli den slutliga lösningen är berörda markoch stugägare av den bestämda uppfattningen att Åre kommun ska bekosta pumpanläggningen och för all framtid ansvara för pumpen. 8. Mötets avslutande I den sena majkvällen avslutas mötet i bästa samförstånd och de som följde med till Fjällhalsen för att fortsätta mötet där återvände var och en till sitt, förhoppningsvis nöjda med vad som åstadkommits. Projektsamordnare Malin Snis Tekniskt sakkunnig Bilaga: Närvarolista 4 (5)

5 Närvarolista Byggherren Lars-Erik Eriksson Lisa Linderström Malin Snis Mats Jonsson Viktor Edlund Entreprenören Herman Petrusson Anders Edholm Teknisk chef, Åre kommun Projektledare, Åre kommun Tekniskt sakkunnig, Åre kommun Projektsamordnare, Sweco Byggledare, F:a Mats Jonsson Projektledare, Ip Only/ByNet VD, HP Mark Platschef, HP Mark Fastighetsägare och övriga berörda av entreprenadarbetena Nisse Johansson Tomt nr. 1 (153) Karin o Patric Bergström Järsta 2:126. Stuga nr. 168 Michael Eriksson, Malin Ihrén Järsta 2:127, stuga nr. 165 Ove Johansson, Bryggv. 8, Hallen Hallens skoterklubb Thord Persson Fjällhalsens samfällighetsförening Janne Hemmingsson Fjällhalsen 5 (5)

Avtal ska upprättas utanför verksamhetsområde för VA

Avtal ska upprättas utanför verksamhetsområde för VA 1(5) [Ange datum] 1 Inledning Här är råd och anvisningar som riktar sig till dig som ägare av fastighet som ligger utanför kommunens verksamhetsområde (VO) för vatten och avlopp och som är intresserad

Läs mer

Svartskär/Lisselbo. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Svartskär/Lisselbo. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Svartskär/Lisselbo Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING...

Läs mer

VA Aröd E1. Informationsmöte

VA Aröd E1. Informationsmöte VA Aröd E1 Informationsmöte 2017-09-27 DAGORDNING 1. PRESENTATION AV PROJEKTORGANISATIONEN 2. ETAPP 1 3. VARFÖR VA-UTBYGGNAD? 4. VAD INNEFATTAS I PROJEKTERINGEN? 5. LEDNINGSRÄTT 6. LEDNINGSSTRÅK & FÖRBINDELSEPUNKT

Läs mer

Vatten och avlopp på landsbygden

Vatten och avlopp på landsbygden Vatten och avlopp på landsbygden Innehåll Kontakta oss 2 Vatten- och avloppspolicy 3 Inledning 4 Om allmänt vatten och avlopp 4 Utbyggnad av allmänt VA på landsbygden 5 Områden som inte omfattas av utbyggnadsplanen

Läs mer

Infomöte nr 2 - Minnesanteckningar

Infomöte nr 2 - Minnesanteckningar Datum Protokollnr Sida 2017-04-05 1 av 4 Projekt/Ärende Svarskär/Lisselbo VA-utbyggnad Infomöte nr 2 - Minnesanteckningar Projekt/Ärende Sammanträdesdatum Svartskär/Lisselbo VA-utbyggnad 2017-03-30 Närvarande

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Stora Källviken. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Stora Källviken. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Stora Källviken Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING...

Läs mer

Bergsgården. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Bergsgården. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Bergsgården Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Säfsen ski resort, utredningar

Säfsen ski resort, utredningar SÄFSEN FASTIGHETER Falun Datum 2014-11-24 Uppdragsnummer 1320010024 Utgåva/Status Michael Eriksson Lars Jansson Sara Scott Uppdragsledare Handläggare Granskare i Sammanfattning För att lösa VA-försörjningen

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson Diarienummer PBN 2008/0008 214 Detaljplan för SKOGSHÖJD, SÄTILA 2:90 M FL, Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och

Läs mer

RAPPORT. VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl Upprättad av: Christina Gard Granskad av: Camilla Järphag Godkänd av: Camilla Järphag

RAPPORT. VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl Upprättad av: Christina Gard Granskad av: Camilla Järphag Godkänd av: Camilla Järphag RAPPORT VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl. 2010-10-22 Upprättad av: Christina Gard Granskad av: Camilla Järphag Godkänd av: Camilla Järphag RAPPORT VA-utredning för Styrsö 1:104, 1:96 mfl. Kund Styrsö

Läs mer

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering DNR 12SPN/0117 Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering Parter: Värmdö kommun (org.nr 212000-0035) såsom lagfaren ägare till fastigheten Fågelvik 1:274 i Värmdö kommun, nedan kallad kommunen.

Läs mer

VÄLKOMNA! Informationsmöte VA-sanering 2011-11-28. Lannekulla

VÄLKOMNA! Informationsmöte VA-sanering 2011-11-28. Lannekulla VÄLKOMNA! Informationsmöte VA-sanering 2011-11-28 Lannekulla Presentation Christer Adlerborn Byggledare Mikael Fellman Projektansvarig Lennart Torgelsson Stadsnät Michael Johansson VA-plan Informationsmöte

Läs mer

VA-utbyggnad Hägnen

VA-utbyggnad Hägnen VA-utbyggnad Hägnen 2018-10-25 Medverkande Skanska Anton Lundström, produktionschef Johannes Gustafsson, projektchef Marks kommun Karin Ahlgren, projektledare Per Mårtensson, byggledare Agenda Inledning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av KÄMPERSVIK KÄMPERÖD 1:3 m.fl. Tanums Kommun, Västra Götalands län 2012-12-30 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDPLAN Förslag till tidplan för detaljplanens

Läs mer

Information VA-utbyggnad Bjursnäs-Igelösa (Måsabacken)

Information VA-utbyggnad Bjursnäs-Igelösa (Måsabacken) Datum 2017-04-26 Till fastighetsägare i Bjursnäs och Igelösa (Måsabacken) Information VA-utbyggnad Bjursnäs-Igelösa (Måsabacken) Kalmar Vatten kommer att bygga ut det allmänna ( kommunala ) vatten- och

Läs mer

Genomförandetiden för byggnader samt anläggningar för enskilt byggande på övrig kvartersmark börjar 1 år efter den dag planen vinner laga kraft.

Genomförandetiden för byggnader samt anläggningar för enskilt byggande på övrig kvartersmark börjar 1 år efter den dag planen vinner laga kraft. Detaljplan för UPPRÄTTA-LINGSBERG omfattande Lingsberg 1:9, 1:14, 1:20-23, 1:25-50, 1:52-55, 1:57-61, 1:92, 1:114, del av Kusta 1:1 och del av Angarns-Örsta 3:13 m fl fastigheter, samt upphävande av byggnadsplan

Läs mer

Björklunden. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Björklunden. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Björklunden Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

VÄLKOMNA. Informationsmöte VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp. Etapp 4. Mikael Fellman. Projektledare

VÄLKOMNA. Informationsmöte VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp. Etapp 4. Mikael Fellman. Projektledare VÄLKOMNA Informationsmöte 2019-02-06 VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp Etapp 4 Mikael Fellman Projektledare Presentation Maria Luciasson, VA-planering, anslutning och taxa Carolina Daniel, VA-planering,

Läs mer

Information VA-utbyggnad Vadstena

Information VA-utbyggnad Vadstena Datum 2019-05-06 Till fastighetsägare i Vadstena Information VA-utbyggnad Vadstena Kalmar Vatten kommer att bygga ut det allmänna ( kommunala ) vatten- och spillvattennätet till Vadstena, för att förbättra

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av KÄMPERSVIK KÄMPERÖD 1:3 m.fl. Tanums Kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDPLAN Förslag till tidplan för detaljplanens

Läs mer

DELDOM meddelad i Östersund

DELDOM meddelad i Östersund 1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT meddelad i Östersund Mål nr KLAGANDE OCH MOTPART Bydalens Fjällanläggningar AB, 556074-5514 c/o Gunnar Sundbaum Box 1374 581 13 Linköping Ombud 1: Torbjörn Johansson Stockholmsbryggan

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 0481/10

Antagandehandling Dnr: 0481/10 1(5) Tillhör Kommunstyrelsen i beslut 2015-11-02 2... Agneta Dejenfelt Kommunsekreterare DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Västra Götalands län Antagandehandling

Läs mer

Enviksbyn. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Enviksbyn. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Enviksbyn Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Möte angående utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Björklunden

Möte angående utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Björklunden KALLELSE Sidan 1 av 1 Falu Energi & Vatten Therese Carlsson Västermalmsvägen 12 Box 213 791 25 Falun Tel 023-77 46 63 E-post therese.carlsson@fev.se Datum 2016-08-31 Er referens/adressat Beteckning/Version

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Hedgårdarna. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Hedgårdarna. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Hedgårdarna Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Överföringsledningsprojektet Informationsmöte Etapp Sätila - Ubbhult

Överföringsledningsprojektet Informationsmöte Etapp Sätila - Ubbhult Överföringsledningsprojektet Informationsmöte Etapp Sätila - Ubbhult 2017-01-11 Informationsmöte - Agenda Presentation Övergripande om projektet Bilder från liknande projekt planerat arbete Ledningssträckning

Läs mer

Överföringsledningsprojektet Information

Överföringsledningsprojektet Information Överföringsledningsprojektet Information 2017-06-15 Informationsmöte - Agenda Presentation Etapp 1.3 Hyssna Sätila Förändrat förslag Eventuell gc-väg Påverkansfaktorer Miljötillstånd Trafikverket Ekonomi

Läs mer

Inkoppling av kommunalt vatten och avlopp i Grisslehamn

Inkoppling av kommunalt vatten och avlopp i Grisslehamn 1 (5) INFORMATIONSBREV 4 2017-09-27 Information till fastighetsägare i norra delen av Grisslehamn Inkoppling av kommunalt vatten och avlopp i Grisslehamn Slutförande av arbetet i området Anläggningsarbetena

Läs mer

SPILLVATTENUTREDNING GÖKEGÅRD

SPILLVATTENUTREDNING GÖKEGÅRD SPILLVATTENUTREDNING GÖKEGÅRD UPPRÄTTAD -- GODKÄND -- UPPRÄTTAD AV SERTAC UMAS VA-INGENJÖR SOFIA GUNNARSSON SOLTON VA-INGENJÖR GRANSKAD AV HERMAN ANDERSSON NORCONSULT AB GODKÄND AV PER SÖDERQVIST TEKNISK

Läs mer

VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun

VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun FAVRAB respektive Varberg Vatten AB är huvudmän för den allmänna vaanläggningen i respektive kommun i egenskap av anläggningens ägare. Kommunfullmäktige fattar

Läs mer

VA-utbyggnad Sjödal

VA-utbyggnad Sjödal VA-utbyggnad Sjödal 2017-10-23 Informationsmöte - Agenda Presentation Övergripande om projektet Tidplan Eget arbete LTA-pumpar Kaffepaus Anslutning till kommunalt VA varför, vem, hur, vad kostar det? Medverkande

Läs mer

VA-UTREDNING VÄSTRA SUND

VA-UTREDNING VÄSTRA SUND PM VA-UTREDNING VÄSTRA SUND Karlstad 2008-05-15 Uppdragsnummer 133056 Innehållsförteckning Inledning... 3 Bakgrund och syfte... 3 Avgränsning... 3 Nuvarande förhållanden... 4 Områdesbeskrivning... 4 Anslutningsmöjligheter...

Läs mer

Skellefteå Resultat inventering av enskilda avlopp och vattenbrunnar samt inbjudan till informationsmöte

Skellefteå Resultat inventering av enskilda avlopp och vattenbrunnar samt inbjudan till informationsmöte Informationsbrev Vatten- och avfallsavdelningen Skellefteå 2016-07-05 Resultat inventering av enskilda avlopp och vattenbrunnar samt inbjudan till informationsmöte Om det är något begrepp du inte förstår,

Läs mer

OBS! Texten är en sammanställning av det som sas och därför ibland inte i kronologisk ordning.

OBS! Texten är en sammanställning av det som sas och därför ibland inte i kronologisk ordning. Protokoll OBS! Texten är en sammanställning av det som sas och därför ibland inte i kronologisk ordning. Sörbo VA-försörjning Informationsmöte Datum 2013-11-19 kl 18:00 Plats: Vad bystuga Närvarande Kontaktlista

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Informationsmöte VA utbyggnad för Palle Näbba. Välkommen. www.vastvatten.se

Informationsmöte VA utbyggnad för Palle Näbba. Välkommen. www.vastvatten.se Informationsmöte VA utbyggnad för Palle Näbba Välkommen Medverkande på mötet - Mikael Svensson Projekt och utrednings chef, Västvatten AB - Martin Birgersson Projektledare, Västvatten AB - Gerhard Pettersson

Läs mer

Möte ang. utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Överbacka

Möte ang. utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Överbacka KALLELSE Sidan 1 av 1 Falu Energi & Vatten Datum Beteckning/Version 2014-04-03 FEV14/0054 Vår referens Vatten Handläggare, besöksadress Therese Carlsson Västermalmsvägen 12 791 77 Falun 023-77 46 63 therese.carlsson@fev.se

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (5) Protokoll 2010-06-04 Ärendenummer D091082 Förrättningslantmätare Rickard Ljunggren Ärende Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter Kommun: Nyköping,

Läs mer

Nyheter och Information om arbetet med nytt verksamhetsområdet på Hemlunda Vitsand

Nyheter och Information om arbetet med nytt verksamhetsområdet på Hemlunda Vitsand Nyheter och Information om arbetet med nytt verksamhetsområdet på Hemlunda Vitsand Piteå 2015-08-25 Här nedan följer ett arkiv med information om de nyheter som tidigare legat uppe på hemsidan berörande

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling Detaljplan för DEL AV KÄRNA 67:1 Hyresbostäder Hermansby socken, Kungälvs kommun, Västra Götalands län ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Information vid villaägareföreningens årsmöte

Information vid villaägareföreningens årsmöte DATUM: 2016-04-06 Information vid villaägareföreningens årsmöte 2017-09-03 Plats: Tråsättraskolans matsal Verksamhetsområdet för vatten och avlopp Malmskogen/Kvarnen. Vid informationsmöte för föreningens

Läs mer

Överföringsledningsprojektet Information

Överföringsledningsprojektet Information Överföringsledningsprojektet Information 2017-02-27 Informationsmöte - Agenda Presentation Övergripande om projektet Partnering Marks kommun Skanska Pågående arbete Planer för Etapp 1.3 Hyssna - Sätila

Läs mer

Uppdaterad Info om Sjölanda omvandlingsområde

Uppdaterad Info om Sjölanda omvandlingsområde Uppdaterad 20170531 Info om Sjölanda omvandlingsområde Sjölanda omvandlingsområde Vad och varför? Sjölanda är klassat som ett av de högst prioriterade områdena för en VAutbyggnad i Trollhättans kommun.

Läs mer

Välkommen Nya ledningar i Råbacka

Välkommen Nya ledningar i Råbacka Gävle 20170220 Välkommen Nya ledningar i Råbacka Varför träffas vi idag? Vi berättar i projektet med att byta VA-ledningar i Råbacka Vi svarar på dina frågor Bengt Falk, VA-ingenjör & Jessica Zetterholm,

Läs mer

Delrapport 2. VA-försörjning Bydalen. Delprojekt 5, Teknikval för nytt reningsverk. Dimensioneringsutredning , rev.

Delrapport 2. VA-försörjning Bydalen. Delprojekt 5, Teknikval för nytt reningsverk. Dimensioneringsutredning , rev. Delrapport 2 VA-försörjning Bydalen Delprojekt 5, Teknikval för nytt reningsverk Dimensioneringsutredning 2014-05-23, rev. 2015-06-23 Delprojektledare Malin Snis 1 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 SYFTE...

Läs mer

PM 2013-03-22 Förslag till text i Plan- och genomförandebeskrivningen Planbeskrivning Ansvar för genomförande av åtgärder Erforderliga åtgärder inom VA-anläggningen genomförs inte enligt en fastställd

Läs mer

Beskrivning fastighetsplan

Beskrivning fastighetsplan Dnr: Plannr: 2017/1033 609 Godkänd av MBN 2011-08-26 Ändringen antagen av BN 2018-11-12 Antagen av KF 2011-09-29 Ändringen Laga kraft 2018-12-06 Laga kraft 2011-10-28 Ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig!

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Vilka är vi? Varför träffas vi idag? Kommunalt vatten och avlopp kommer att byggas ut i Forsby Informationsmöte 22 september 2015 Kort presentation

Läs mer

Bestridande av stämning avseende Stavsnäs 1:640, markoch miljödomstolen, mål nr M

Bestridande av stämning avseende Stavsnäs 1:640, markoch miljödomstolen, mål nr M Yttrande 2016-05-12 2015TEN/0867 Handläggare Therese Antin Samhällsbyggnadsavdelningen Nacka tingsrätt Mark- och miljödomstolen, avd 4 Box 1104 131 26 Nacka Strand Bestridande av stämning avseende Stavsnäs

Läs mer

Välkomna till informationsmötet om nya vattenledningar för etapp I i Långvind!

Välkomna till informationsmötet om nya vattenledningar för etapp I i Långvind! Välkomna till informationsmötet om nya vattenledningar för etapp I i Långvind! 1 2 Syftet med informationsmötet Informera om beslutsunderlaget och de alternativ som finns Besvara frågor om möjligt Skapa

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

DOM 2014-03-04 Stockholm

DOM 2014-03-04 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060201 DOM 2014-03-04 Stockholm Mål nr F 5477-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-16 i mål nr F 1038-13, se bilaga KLAGANDE Naturvårdsverket

Läs mer

Byggstart för kommunalt vatten och avlopp

Byggstart för kommunalt vatten och avlopp 1 (6) INFORMATIONSBREV 2014-02-14 Information till fastighetsägare i Bergshamra by Etapp 1 Byggstart för kommunalt vatten och avlopp Hej! Nu påbörjar vi byggnationen av vatten och avlopp i ditt område.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Informationsmöte om VA-utbyggnad till Löderups Strandbad

Informationsmöte om VA-utbyggnad till Löderups Strandbad www.ystad.se 1 Informationsmöte om VA-utbyggnad till Löderups Strandbad 2020-2025 Löderups Strandbad den 12 augusti 2017 Christina Molin, VA-chef, Ystads kommun www.ystad.se Information om: Vattenplan

Läs mer

Länsbodarna. Utbyggnad av allmänt avlopp

Länsbodarna. Utbyggnad av allmänt avlopp Länsbodarna Utbyggnad av allmänt avlopp Bakgrund Länsbodarna är ett område som konstaterats ha behov av verksamhetsområde för avlopp. Stora delar av området har täta jordlager och nära till berg som leder

Läs mer

Mitt vatten & avlopp Steg, checklistor och tips

Mitt vatten & avlopp Steg, checklistor och tips Mitt vatten & avlopp Steg, checklistor och tips Nu är det dags att sätta sig in arbetet runt anslutningen av din fastighet mot den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Sörfjärden. Med det här materialet

Läs mer

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Tag kontakt med de grannar som berörs av krav på en ny avloppsanläggning för att ta reda på vilka som är intresserade av att undersöka vad en gemensam avloppsanläggning

Läs mer

Lars Ålander Linda Jonsson Christian Skogstad Camilla Svensson Robin Eriksson

Lars Ålander Linda Jonsson Christian Skogstad Camilla Svensson Robin Eriksson Lars Ålander Linda Jonsson Christian Skogstad Camilla Svensson Robin Eriksson Projektledare Abonnentingenjör Byggledare (LTA) Byggledare Projektchef Agenda Historia Lag och Taxa Vattenprover Betalning

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I BJÄRESJÖ HUNNESTAD MED OMNEJD

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I BJÄRESJÖ HUNNESTAD MED OMNEJD 1 www.ystad.se VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I BJÄRESJÖ HUNNESTAD MED OMNEJD Lars Mellberg, Projektledare, Ystads kommun Christina Molin, VA-chef,Ystads kommun Johnny Andersson, Byggledare,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Projekt presentation. Osebacken.

Projekt presentation. Osebacken. Projekt presentation Osebacken Peter Dosé Linda Jonsson Projektledare Abonnentingenjör Mikael Svensson Chef projekt/utredning Lars Björk Projektör Agenda Historia Lag och taxa Betalning Vattenprover Projektering

Läs mer

Information om utbyggnaden

Information om utbyggnaden 2019-04-10 Information om utbyggnaden av Vidja Det här brevet får du som äger en fastighet i Vidja. Huddinge kommun och Stockholm Vatten och Avfall förbereder och planerar för utbyggnaden av gator och

Läs mer

Projektpresentation Forshälla-Strand Södra

Projektpresentation Forshälla-Strand Södra Projektpresentation Forshälla-Strand Södra Vår organisation Erik Holmgren Projektledare Västvatten Katarina Bjelke Abonnenthandläggare Västvatten Christian Skogstad LTA-ansvarig Västvatten Camilla Svensson

Läs mer

Utbyggnad av kommunala vatten- och spillvattenledningar i Västanvik

Utbyggnad av kommunala vatten- och spillvattenledningar i Västanvik Utbyggnad av kommunala vatten- och spillvattenledningar i Västanvik Informationsmöte 2019-04-22 Vad är projektet? Varför kommunalt VA? Vad är ett Verksamhetsområde? Vad är projektets status? Vad ska du

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014 Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber Sida 1 (5) Mellan Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber, org. nr 769624-1327, (nedan kallad Ledningsägaren) och nedan benämnda fastighetsägare (nedan kallad Fastighetsägare)

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

Överföringsledningar Sätila Hyssna Information

Överföringsledningar Sätila Hyssna Information Överföringsledningar Sätila Hyssna Information 2018-02-06 Agenda Ledningssträcka Hyssna Sätila Naturvärden på sträckan Gång- och cykelväg Hyssna Sätila Markavtal Återstående arbete och tidplan Etapp 1.3

Läs mer

Slutredovisning VA-utbyggnad Ormanäs 1A

Slutredovisning VA-utbyggnad Ormanäs 1A TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Sida 2016-05-13 VA-GIS 2014/281 1 (1) VA-GIS nämnden Slutredovisning VA-utbyggnad Ormanäs 1A Förslag till beslut Att fastställa förslaget till slutredovisning av VA-utbyggnad

Läs mer

Hajom-Hjorttorp

Hajom-Hjorttorp Hajom-Hjorttorp 2019-06-04 Medverkande Marks kommun Karin Ahlgren, projektledare Skanska Robert Oskarsson Johannes Gustafsson Markförhandlare Karl-Johan Svanvik, Tibvik Informationsmöte - Agenda Övergripande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Dp 382 Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-02-20 Förslag till Detaljplan för Ytterby 4:686 m.fl. Resarö mitt och Överbyvägen (etapp 7) Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Informationsmöte Rännberg Kurvrätning och profiljustering av Rännbergsbacken. Samuel Nilsson Projektledare. TMALL 0141 Presentation v 1.

Informationsmöte Rännberg Kurvrätning och profiljustering av Rännbergsbacken. Samuel Nilsson Projektledare. TMALL 0141 Presentation v 1. TMALL 0141 Presentation v 1.0 Informationsmöte Rännberg 2018-05-16 Kurvrätning och profiljustering av Rännbergsbacken Samuel Nilsson Projektledare Dagordning 1. Presentation Trafikverket, Sweco samt Markentreprenader

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Utställningshandling. Allmänt. Planprocessen. Centrala Staden. Detaljplan för SPIKÖN M FL ÖAR

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Utställningshandling. Allmänt. Planprocessen. Centrala Staden. Detaljplan för SPIKÖN M FL ÖAR 1 (5) Detaljplan för SPIKÖN M FL ÖAR Centrala Staden Dnr: 0004/2008 Utställningshandling Upprättad mars 2014 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt en redovisar de organisatoriska, tekniska,

Läs mer

Avtal med samfällighetsföreningar utanför gällande verksamhetsområden för kommunalt vatten och spillvatten

Avtal med samfällighetsföreningar utanför gällande verksamhetsområden för kommunalt vatten och spillvatten ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-03-30 28 (39) Ks 80 Au 47 Dnr KS 461/2014 Avtal med samfällighetsföreningar utanför gällande verksamhetsområden för

Läs mer

Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg

Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg GRANSKNINGSHANDLING Väg 913 Bjärred-Flädie, gång- och cykelväg delen Lundavägen-Flädie Kyrkväg Lomma kommun, Skåne län Vägplan, Samrådsredogörelse 2014-07-04 Projektnummer: 8850760 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Informationsmöte. Ledningsarbete i Stämmet

Informationsmöte. Ledningsarbete i Stämmet Informationsmöte Ledningsarbete i Stämmet 2018-12-11 Agenda Bakgrund Trafikomläggningar, framkomlighet och påverkan Tidsplan (preliminär) Anslutning till allmänt VA Information Frågor Bakgrund Etapp A

Läs mer

GLÖSKÄR 1:7 M FL FASTIGHETER

GLÖSKÄR 1:7 M FL FASTIGHETER G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling 2016-01-27 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL FASTIGHETER Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS

Läs mer

Befintliga avtal och rättigheter

Befintliga avtal och rättigheter Befintliga avtal och rättigheter Gemensamhetsanläggningar Det finns inte några gemensamhetsanläggningar inom programområdet. Sicklaön 13:24 01-IM8-64/2059 Ett avtalsservitut gällande huvudavloppsledning

Läs mer

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Orust kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Upprättad 2012-08-25 BO-HUS-PLAN AB Arkitekt Boo Widén ORUST KOMMUN Verksamheten för

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1:43 Tjörns kommun

Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1:43 Tjörns kommun Uddevalla den 7 juni 01 Ny och ombyggnad av bostäder på skoltomten Åstol 1: Tjörns kommun Vatten- och avloppsanläggningar Utredning Gamla skolan Åstol 1 Allmänt Den gamla skolan på Åstol skall byggas om

Läs mer

Förslag till verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Sörfjärden, Nordanstigs kommun

Förslag till verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Sörfjärden, Nordanstigs kommun Sid 1(5) Förslag till verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Sörfjärden, Nordanstigs kommun INNEHÅLL 1 BAKGRUND 2 2 VERKSAMHETSOMRÅDE 2 3 TEKNISK LÖSNING 3 4 TIDPLAN/ETAPPINDELNING 3 5 ANSLUTNING

Läs mer

Kommunstyrelsen Tekniskt utskott

Kommunstyrelsen Tekniskt utskott 1(17) Plats och tid Ripan sammanträdesrum, kommunkontoret kl 13.00 16.00. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Daniel Danielsson, C Håkan Karlsson, M Ej tjänstgörande ersättare Mikael Jönsson, C Övriga

Läs mer

STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa Va 158/13 Stockholm

STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa Va 158/13 Stockholm Bilagor uteslutna STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa 28 2015-03-19 Va 158/13 Stockholm KLAGANDE Klippans kommun Ombud: Advokaten A L och jur. kand. A W MOTPART Länsstyrelsen i Skåne län SAKEN Föreläggande att

Läs mer

Information om VA-utbyggnad på Nötön/Renön

Information om VA-utbyggnad på Nötön/Renön Information om VA-utbyggnad på Nötön/Renön 2017-09-13 Agenda Bakgrund Avgifter Ersättning onyttigblivna anläggningar Preliminär ledningssträckning Projektering Information Tidplan Kontakt Bakgrund Riktlinjer

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

E6 Tingstad - Bäckebol

E6 Tingstad - Bäckebol SAMRÅDSREDOGÖRELSE E6 Tingstad - Bäckebol Göteborgs Stad, Västra Götalands län Projektnummer: 144007 2016-03-29 Del av informationsutställning som visades för allmänheten januari 2016. Trafikverket Trafikverket,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för SKAVKULLA 1:2 m fl. Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 1925/10 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan MBN beslut om samråd 2011-03-10 Samråd 2011-03 MBN beslut

Läs mer

Projekt Orrvik / Vansvik

Projekt Orrvik / Vansvik Projekt Orrvik / Vansvik Kenneth Marberg Annmarie Erlandsson Projektledare Kundnära tjänster Ulf Mulenbock Projektör Aquacanale Agenda Historia Projektering / Entreprenad / Tidsplan Verksamhetsområde Lag

Läs mer

Frågor och Svar? Detaljplanefrågor

Frågor och Svar? Detaljplanefrågor Frågor och Svar? Detaljplanefrågor Till vilken adress skickas inbjudningar och handlingar ut? Alla handlingar skickas till den adress där man är skriven. Kommunen tar alltid ut en fastighetsägarförteckning

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer