PM MARKPLANERINGSPLAN OCH HÖJDER TECKOMATORP 6:1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PM MARKPLANERINGSPLAN OCH HÖJDER TECKOMATORP 6:1"

Transkript

1 PM MARKPLANERINGSPLAN OCH HÖJDER TECKOMATORP 6:1 SLUTRAPPORT

2

3 SAMMANFATTNING I samband med att en dagvattenutredning har utförts över planområdet Teckomatorp 6:1 m.fl (stationsområdet har områdets markplanering och höjdsättning studerats. Denna utredning kompletterar framtagen dagvattenutredning och dessa två dokument ska läsas tillsammans. PM markplaneringsplan och höjder syftar till att utreda framtida utbyggnad av allmän platsmark norr om stationsområdet och framtida plattform. Detta PM avser även höjdsättning av delar av kvartersmark för att säkerställa de riktlinjer och slutsatser dagvattenutredningen har kommit fram till. 3(16)

4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING BAKGRUND OCH SYFTE OMFATTNING OCH AVGRÄNSNING BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN OMRÅDESBESKRIVNING TOPOGRAFI GRUNDVATTEN OCH GEOTEKNIK HÖJDSÄTTNING LOKALGATA ÖST-VÄSTLIG RIKTNING LOKALGATA NORD-SYDLIG RIKTNING TORGYTA LÄNGS MED NY PLATTFORM MASSDISPONERING FÖRUTSÄTTNINGAR BILAGOR Bilaga 1 Markplaneringsplan med höjder inklusive Svackdike 2 alt utformning 1 Bilaga 2 Markplaneringsplan med höjder inklusive Svackdike 2 alt utformning 2 Bilaga 3 Sektioner, lokalgator Bilaga 4 Sektion Torgyta med svackdike 2 4(16)

5 1 INLEDNING 1.1 BAKGRUND OCH SYFTE I samband med framtagande av detaljplan Teckomatorp 6:1 behöver förutsättningar och krav på områdets dagvattenhantering och eventuella översvämningsrisker studeras. Syftet med utredningen är att redogöra för de förutsättningar som gäller för att ta hand om dagvatten från de tillkommande ytorna vid exploatering i området, både inom nu aktuell detaljplan men även för omkringliggande obebyggda fastigheter. I Figur 1 visas plankartan från samrådsskedet. Figur 1. Plankarta från samrådsskedet. C = Centrumändamål; E = teknisk anläggning (avser befintlig spillvattenpumpstation), Tj = Trafikområde järnväg. Utredningen ska även ligga till grund för en bedömning av översvämningsriskerna i området, både för att kunna bemöta Länsstyrelsens yttrande och för att ligga till grund för eventuella krav på höjdsättning i området. Detta PM som behandlar markplaneringen och höjdsättningen kompletterar PM Utredning dagvatten och översvämning Teckomatorp 6:1. 5(16)

6 1.2 OMFATTNING OCH AVGRÄNSNING I överenskommelse med beställaren omfattar utredningen att studera de tillkommande och förändrade ytorna inom aktuell detaljplan samt omkringliggande obebyggda fastigheter för att studera påverkan från den samlade exploateringen i området. Därutifrån har en markplaneringsplan tagits fram med höjder inom planområdet. Sedan samrådsskedet har yta för centrumändamål kring stationshuset utgått i detaljplaneområdet, detta har således också exkluderats från dagvattenutredningen och markplaneringsplanen. 2 BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN 2.1 OMRÅDESBESKRIVNING Planområdet är ca 2,2 ha och ligger i anslutning till befintlig bullervall utmed järnvägen, strax väster om Teckomatorps stationsområde. Med de obebyggda tomter som studeras i utredningen menas området mellan Skolgatan och aktuell detaljplan. Området avgränsas i norr och väster av Skolgatan och i söder av befintlig bullervall. I öster gränsar området till stationshus och torg samt befintliga fastigheter utmed Västra Torggatan. Det aktuella utredningsområdet samt befintlig spillvattenpumpstation är markerat på kartan i Figur 2. 6(16)

7 Figur 2. Översikt utredningsområde för dagvattenhantering i anslutning till detaljplan Teckomatorp 6:1 Marken inom det aktuella området består i huvudsak av ett öppet gräsområde (Figur 3) med enstaka buskageplanteringar samt en genomgående gång- och cykelväg (Figur 4) som löper från stationstorget längs med bullervallen och viker av norrut mot Skolgatan i höjd med en spillvattenpumpstation. Landskapsbilden inom området domineras i dagsläget av bullervallen i söder som dräneras via ett makadamdike (Figur 5 Figur 6). 7(16)

8 Figur 3. Utredningsområdet består i huvudsak av ett öppet gräsområde som ligger mellan bullervall och Skolgatan. Vy från GC-väg mot bullervall. Figur 4. Gång- och cykelväg genom utredningsområdet. Vy från Skolgatan mot bullervallen. 8(16)

9 Figur 5. Makadamdike längs bullervall. Del av bullervall som löper parallellt med GC-väg. Figur 6: Makadamdike längs bullervall. Del av bullervall som löper utmed öppet gräsområde 2.2 TOPOGRAFI Som underlag för utredningen beställdes Lantmäteriets höjdmodell för området samt en kompletterande inmätning av bullervallar, grönytor, gång- och cykelbanor och anslutningar till befintliga ytor. Detaljinmätning är utförd med ca 10 m mellan inmätta höjdpunkter. Idag är området relativt flackt med lutning ner mot ett lågområde intill spillvattenpumpstationen. De befintliga marknivåerna inom de norra och västra delarna av området utmed Skolgatan varierar, mellan +28,3 och +28,9. Området är relativt flackt i nord-sydlig riktning med undantag för ett lågområde i södra delen av området längs gång- och cykelbanor med en nivå på +27,5. Bullervallens krön ligger på ca +32,0. Höjdskillnaden inom området (utan hänsyn till bullervallen) är som mest ca 1,4 m. I fastighetsgränsen mot befintliga fastigheter på Västra Torggatan ligger området också något lägre på mellan +27,8 och +28,3. I Figur 7, på kommande sida, visas en justerad höjdmodell som använts i utredningen. 9(16)

10 Figur 7. Höjdförhållanden i justerad höjdmodell som beskriver befintlig situation. 2.3 GRUNDVATTEN OCH GEOTEKNIK En geoteknisk undersökning utfördes den 31:a oktober 2017 på närliggande fastigheter norr om Skolgatan visar en varierad jordlagerprofil som dock domineras av finjord (ler och silt). Organisk jord (dy och gyttja) har påträffats. Däremellan förekommer begränsade skikt av friktionsjord. Jordlagren tenderar att vara fastare längre ifrån ån men det är viktigt att påpeka att variationen inom området är stor vilket gör det svårt att bedöma de geotekniska förhållandena söder om Skolgatan, inom det område som kan bli aktuell för exploatering. Skulle det visa sig att organiska jordarter och lös lera påträffas här finns risk för sättningar. Det blir i sammanhanget viktigt att främja lokal infiltration i den mån det är möjligt för att inte grundvattennivåerna i området skall påverkas negativt av den ökade hårdgöringsgraden. Vid den geotekniska undersökningen påträffades grundvattenytan på mellan 1,0-1,3 m under markytan, motsvarande +27,4 till +27,8. Vid en tidigare geoteknisk undersökning utförd den 7:e 10(16)

11 september 2017 inom fastigheten Teckomatorp 7:51 uppmättes grundvattenytor på 1,5 resp. 1,6 m under markytan, motsvarande nivåer +27,1 och +27,0. Dessa nivåer var något djupare men sammantaget görs bedömningen att grundvattnet ligger förhållandevis ytligt i området. 3 HÖJDSÄTTNING Planområdets terräng är relativt plan och en stor del av dagvattnet och dränering ska fördröjas innan det leds ut via kulverterade ledningar till Braån. Området är höjdsatt så att dagvatten och dränering till stor del kan hanteras lokalt i öppna svackdiken. Området är uppdelat i fyra delar enligt Figur 8 som visar på fördelningen av ytor som diken och rörmagasin ska ta hand om. Efter översvämmningsanalysen bör färdigt golv på fastigheter ytan för centrumändamål ligga på +28,30. Figur 8: Översikt principlösning för dagvattenhantering 11(16)

12 3.1 LOKALGATA ÖST-VÄSTLIG RIKTNING Området mellan Skolgatan och bullervallen lutar svagt söderut mot befintligt dike. Ny lokalgata avvattnas med ensidigt tvärfall söderut mot diket. Sektionsritning för lokalgata redovisas i Bilaga 3. Följande lutningar föreslås för ny lokalgata: Längsgående lutning: minst 0,5% Tvärfall körbanor 2,0-2,5 % Tvärfall parkering: 2,0% Tvärfall gång- och cykelbana: 1,5 %. På grund av svag längslutning är det viktigt att gatan har erforderligt tvärfallet som avvattnar gatan. Ur tillgänglighetssynpunkt ska inte ytor som trafikeras av gång och cykel ha en större längslutning än 2,0%. Ny lokalgata ska ansluta till befintliga marknivåer i norr för att avvattningen av de obebyggda fastigheterna ska kunna avvattnas söderut. Befintligt makadamdike föreslås breddas upp till 3 meter för att kunna fördröja större volymer dagvatten. Släntlutning på innerslänt föreslås till 1:3 och bakslänten anpassas till befintlig bullervall. Makadamdiket djup måste detaljstuderas och kan variera. Max tillåtna djup i diket får vara 0,5 meter. Den totala lutningen på diket längs med bullervallen är ca 70 cm. Detta medför att en sträckning i den västra delen, som ligger högre, ej kommer att ta hand om så mycket nederbörd eller dämmas upp vid stora flöden. Denna sträckning får detaljstuderas och kan därmed smalnas av alternativt utformas på ett mer kostnadseffektivt sätt. Makadamdike kan exempelvis utföras med dämmen för att sektionsvis dämma upp vatten. Längs med gång- och cykelstråket finns en 3 meter bred yta för längsgående parkering (eller angöring) för ca 24 platser. Parkeringsyta mot cykel- och gångbana möjliggör avstigning utan att korsa körbanan. Anslutning till befintligt gata med slitlager av grus i väst måste detaljstuderas och befintlig gata bör beläggas med asfalt. 3.2 LOKALGATA NORD-SYDLIG RIKTNING Lokalgatan i nord-sydlig riktning lutar svagt ner mot spårområdet och torgytan. Ny lokalgata har ett ensidigt tvärfall med motveck mellan körbana och parkeringsyta och avvattnas genom dagvattenbrunnar, som är schematiskt redovisade i Bilaga 1, och därefter i rörmagasin. Sektionsritning för lokalgata redovisas i Bilaga 3. Följande lutningar föreslås för ny lokalgata: Längsgående lutning: minst 0,5% Tvärfall körbanor 2,0-2,5 % Tvärfall parkering: 2,0% Tvärfall gång- och cykelbana: 1,5 %. På grund av svag längslutning är det viktigt att gatan har erforderligt tvärfall som avvattnar gatan. Ur tillgänglighetssynpunkt ska inte ytor som trafikeras av gång och cykel ha en större längslutning än 2,0%. Längs med gång- och cykelstråket finns en 3 meter bred yta för längsgående parkering (eller angöring) för ca 13 platser. Parkeringsyta mot cykel- och gångbana möjliggör avstigning utan att korsa körbanan. Avgränsning mellan parkering och gång- och cykelbana kan göras med kantstöd, med lägre visning exempelvis 6 cm, för tydligare separering av trafikanter. Ytan kan även användas som uppställningsyta för leveranser till framtida centrumändamål öster om lokalgata, vilket kan samordnas med skyltning och tidsreglering. Anslutning till befintlig gata i norr måste detaljstuderas och behöver anpassas till färdigställande höjder av lokalgatan. Grönområde öster om lokalgata, obebyggda fastigheter, avvattnas från gatuområdet i syd-östlig riktning ner till svackdike 2, enligt Bilaga 1 och 2. 12(16)

13 3.3 TORGYTA LÄNGS MED NY PLATTFORM Torgytan löper utmed ny plattform och kopplar samman stationshuset, Bantorget busstorget med nya lokalgator, enligt Bilaga 1, samt rekreationsområde Vallarna. Bredden varierar mellan ca 7,00-9,20 m. Ny torgyta och plattform avgränsas med bullerskärmar och torgytorna ansluts till plattform med ramper och trappor. Höjder på plattform är ej fastställda och kan variera ±0,1 m. Framtida höjder måste detaljstuderas. Ny höjd på torgyta ligger mellan ca 0,15-0,55 m under plattformsnivån och föreslås få ett tvärfall på 1,5%. Längsgående lutning varierar. Avvattning sker därmed mot svackdike 1 och svackdike 2, enligt bilaga 1 och 2. Ur tillgänglighetssynpunkt ska inte ytor som trafikeras av gång och cykel ha en större längslutning än 2,0%. Svackdike 2 föreslås med två alternativa utformningar: Alt. Utformning 1 - Svackdike: Redovisas i Bilaga 1 och 4. Slänter läggs direkt mot torgyta med en lutning på 1:3 ner till föreslagen bottennivå på +27,40. Svackdike kan här dämmas upp till +27,65. Ytan kan anläggas med buskar, tåligt långgräs eller gräs beroende på driftkrav hos kommun. Befintliga träd i närheten bör bevaras och svackdikets utformning måste detaljstuderas och anpassas till befintlig vegetation. Den totala ytan blir ca 300 m 2. Alt. Utformning 2 - Raingarden: Redovisas i Bilaga 2 och 4. Ca 1,5 meter in från torgyta anläggs svagt lutande slänter till ny mur eller kantstöd. Ytan innanför muren sänks ner ca 15 cm under omkringliggande mark för att därefter ha en slänt på 1:3 ner till föreslagen bottennivå på +27,40. Nedsänkt yta kan här dämmas upp till +27,85. Ytan kan anläggas med buskar, perenna gräs eller tåligt långgräs beroende på driftkrav hos kommun. Befintliga träd i närheten bör bevaras och svackdikets utformning måste detaljstuderas och anpassas till befintlig vegetation. Den totala ytan blir 220 m 2 och ytan blir ca 130 m 2 i ovankant av muren. Figur 9: Inspirationsbild på Rain garden Dikenas föreslagna bottennivåer på +27,40 kan därmed hålla 55 m 3. Bottennivån måste detaljstuderas och kan justeras efter kompletterande undersökningar om grundvattennivåer. Längs med plattform finns ytor för cykelparkering med ca 60 platser. Placering och utbredning måste detaljstuderas utefter ramper och trappor till plattform. Sittmöjligheter skapas i närhet till svackdiken och grönytor alternativt mot bullerskärm för att gångtrafikanter och cyklister ska kunna röra sig lätt mellan genom torgytan. Bef. Pumpstation Mitt på framtida torgyta finns en befintlig pumpstation, se Figur 10. Det är stora höjdskillnader mellan ny marknivå och pumpstationen. Höjderna måste detaljstuderas och tas upp med murar eller slänter. Omkringliggande ytor till pumpstationen, enligt bilaga 1 och 2, kan utformas som en körbar torgyta. Ytan kan användas till parkeringsplatser till rörelsehindrade, infart till driftfordon eller utryckningsfordon eller planteringsytor för att skapa en avgränsning mot pumpstationen. 13(16)

14 Figur 10: Befintlig pumpstation Pumpstationen bör hägnas in på grund av fallrisk samt säkerhetsrisk för att obehöriga ej ska tillträda marken, efter de krav som ställs av NSVA och kommun. Inhängning av pumpstation kan även göras med spaljé av träribbor, nät, streckmetall eller skärmar. För att göra ytan mer grön kan klätterväxter klättra direkt på vägg-materialet eller längs vajrar, se Figur Figur 11: Inspirationsbild på spaljé i trä Figur 12: Inspirationsbild på armeringsnät med klätterväxter 14(16)

15 Figur 13:Inspirationsbild på klätterväxter längd med vajer Figur 14:Inspirationsbild på streckmetall med klätterväxter 4 MASSDISPONERING 4.1 FÖRUTSÄTTNINGAR De förutsättningar som legat till grund för upprättandet av schakt- och fyllnadsberäkningar har varit följande: De obebyggda fastigheterna som gränsar till Skolgatan i norr samt bullervallen i söder har befintliga marknivåer som ska vara kvar. Befintliga höjder på anslutande gator samt höjder mot framtida plattform har påverkat höjdsättningen på området. Överbyggnaden på gatorna är satt till 0,6 meter och till 0,4 meter på gång- och cykelbanor i massberäkningarna. Växtbäddar eller trädgropar har inte räknats in i massberäkningarna. Inom området består det översta skiktet av lera med organisk halt/organisk substans med en tjocklek på ca 0,2 meter. 15(16)

16 Befintlig bullervall mot framtida plattformsläge försvinner. Med hänsyn till ovan nämnda förutsättningar har området utformats och höjdsatts. Markplaneringsplanen på Bilaga 1 och 2 visar föreslagen utformning och höjdsättning av gator, grönområden, framtida centrumändamål och torgyta. Schakt och fyll: Schakt lokalgata nord-sydlig riktning: 750 m 3 Schakt lokalgata öst-västlig riktning inklusive svackdike: 1760 m 3 Schakt torgyta inkl. bef. bullervall: 700 m 3 Schakt svackdike 1: 190 m 3 Schakt svackdike 2: 130 m 3 Schakt svackdike 2 raingarden : 120 m 3 Fyllning grönområde/framtida centrumändamål: ca 600 m 3 Utifrån den gjorda höjdsättningen har beräkning av mängder gjorts. Beräkningarna ger ett behov av 600 m 3 fyllning och m 3 schakt, vilket innebär att det finns ett överskott av ca m 3 i området varav ca 850 m 3 är avbaning av det översta skiktet lera med organisk halt. Dessa massor föreslås läggas upp i nya bullervallar mot Braån. Cirka 430 m 3 föreslås anläggas vid befintlig vall mot rekreationsområdet Vallarna. Och cirka 2500 m 3 föreslås anläggas i ny bullervall norr om Mejerigatan mellan cykelbana och Braån. Vid beräkningen har ingen hänsyn tagits till det behov av schakt som uppkommer vid VAschakter, planteringsytor eller trädgropar. Samtliga uppschaktade massor förutsätts vara av en sådan kvalitet att de kan återanvändas. 16(16)

TEKNISKT PM Gata och VA

TEKNISKT PM Gata och VA 2018-05-16 TEKNISKT PM Gata och VA Förprojektering till detaljplan för VÄGGA 2:408 Handläggare: Lars Björk 1 (6) 1.1 Uppdrag Sotenäsbostäder AB upprättar en detaljplan för del av fastigheten Vägga 2:408.

Läs mer

UTREDNING DAGVATTEN OCH ÖVERSVÄMNING TECKOMATORP 6:1

UTREDNING DAGVATTEN OCH ÖVERSVÄMNING TECKOMATORP 6:1 PM UTREDNING DAGVATTEN OCH ÖVERSVÄMNING TECKOMATORP 6:1 SLUTRAPPORT 2017-12-05 SAMMANFATTNING Dagvattenutredningen syftar till att studera de tillkommande/förändrade ytorna inom aktuell detaljplan Teckomatorp

Läs mer

Dagvattenutredning Mörby 1:62 och 1:65, Ekerö

Dagvattenutredning Mörby 1:62 och 1:65, Ekerö Datum 2014-05-20 Reviderad - Dagvattenutredning Mörby 1:62 och 1:65, Ekerö Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala Region Mitt Uppdrag Beställare Mörby Järntorget Bostad AB T: +46-10-615

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA VARA KOMMUN Kvarteret Ritaren, Vara, D-utr UPPDRAGSNUMMER 1354084000 DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR KVARTERET RITAREN I VARA SWECO ENVIRONMENT AB MATTIAS SALOMONSSON MARIE LARSSON Innehållsförteckning

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING VITA KORSET

DAGVATTENUTREDNING VITA KORSET DAGVATTENUTREDNING VITA KORSET 2018-11-06 UTKAST 2018-11-06 UPPDRAG 289281, Dagvattenutredning Vita Korset, Älmhult Titel på rapport: Dagvattenutredning Datum: 2018-11-06 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR DAGVATTEN

FÖRUTSÄTTNINGAR DAGVATTEN UNDERLAGSRAPPORT TILL DETALJPLAN MAGASINET1 OCH INTENDENTEN3 FÖRUTSÄTTNINGAR DAGVATTEN KONCEPT 2015-09-28 Uppdrag 258868, DP Magasinet 1 och Intendenten 3 i Hässleholm Titel på rapport: Förutsättningar

Läs mer

REVIDERING DAGVATTENUTREDNING TILL DP FÖR DEL AV ÅKARP 7:58

REVIDERING DAGVATTENUTREDNING TILL DP FÖR DEL AV ÅKARP 7:58 REVIDERING DAGVATTENUTREDNING TILL DP FÖR DEL AV ÅKARP 7:58 SLUTRAPPORT 2013-10-22 Uppdrag: 250188, revidering Dagvattenutredning Åkarp Titel på rapport: Revidering dagvattenutredning till dp för del av

Läs mer

FÖRSTUDIE DAGVATTENHANTERING FÖR KÅGERÖD 15:1 SVALÖVS KOMMUN

FÖRSTUDIE DAGVATTENHANTERING FÖR KÅGERÖD 15:1 SVALÖVS KOMMUN FÖRSTUDIE DAGVATTENHANTERING FÖR KÅGERÖD 15:1 SVALÖVS KOMMUN HELSINGBORG 2015-02-11 MARIA KARLSSON GREEN BAKGRUND OCH SYFTE Detaljplanearbete pågår gällande fastigheterna Kågeröd 15:1 m.fl. i Svalövs kommun.

Läs mer

STRUCTOR MARK MALMÖ AB

STRUCTOR MARK MALMÖ AB Sida 1(14) Dagvattenutredning Helgedalsskolan Bilden hämtad från www.kristianstad.se Sida 2(14) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Befintliga ledningar... 3 3.1 Befintliga VA-ledningar...

Läs mer

BILAGA 5 VA-UTREDNING DETALJPLAN FÖR SKUMMESLÖV 24:1 M FL. FAST. SKUMMESLÖVSSTRAND, LAHOLMS KN. Växjö 2009-11-11 SWECO Infrastructure AB

BILAGA 5 VA-UTREDNING DETALJPLAN FÖR SKUMMESLÖV 24:1 M FL. FAST. SKUMMESLÖVSSTRAND, LAHOLMS KN. Växjö 2009-11-11 SWECO Infrastructure AB BILAGA 5 VA-UTREDNING DETALJPLAN FÖR SKUMMESLÖV 24:1 M FL. FAST. SKUMMESLÖVSSTRAND, LAHOLMS KN Växjö 2009-11-11 SWECO Infrastructure AB Malin Engström Uppdragsnummer 2292762 ra01s 2008-06-03 SWECO Lineborgsplan

Läs mer

Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5 Orsa kommun, Dalarnas län

Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5 Orsa kommun, Dalarnas län ORSA KOMMUN Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5 Orsa kommun, Dalarnas län Tekniskt PM ytvattenavrinning Falun 2012-05-07 Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN,

Läs mer

Dagvattenutredning. Ekeby, Knivsta kommun PM. Utredning Revideringsdatum:

Dagvattenutredning. Ekeby, Knivsta kommun PM. Utredning Revideringsdatum: Utredning Revideringsdatum: Uppdragsgivare: Idun Invest AB Upprättat av: Anna Thorsell Reviderad av: Erika Hagström Konsult: Structor Uppsala Tel. 018-888 08 50 ANTAL BLAD: 10 BLAD NR: 1 Hemsida: 753 30

Läs mer

TORSBY BOSTÄDER KVARTERET BJÖRKEN DAGVATTENUTREDNING Charlotte Stenberg. Torsby bostäder UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV:

TORSBY BOSTÄDER KVARTERET BJÖRKEN DAGVATTENUTREDNING Charlotte Stenberg. Torsby bostäder UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV: TORSBY BOSTÄDER KVARTERET BJÖRKEN DAGVATTENUTREDNING 2018-01-14 UPPDRAGSNUMMER: DATUM: 18402071 2018-01-14 HANDLÄGGARE: Tobias Högberg UPPDRAGSLEDARE: Pernilla Brunsell GRANSKAD AV: Charlotte Stenberg

Läs mer

TORSBY KOMMUN ÖSTMARKSKORSET DAGVATTENUTREDNING Tobias Högberg. Torsby kommun UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV: KUND:

TORSBY KOMMUN ÖSTMARKSKORSET DAGVATTENUTREDNING Tobias Högberg. Torsby kommun UPPDRAGSNUMMER: GRANSKAD AV: KUND: TORSBY KOMMUN ÖSTMARKSKORSET DAGVATTENUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: DATUM: 18102057 2018-10-05 HANDLÄGGARE: Erika Abrahamsson UPPDRAGSLEDARE: Pernilla Brunsell GRANSKAD AV: Tobias Högberg KUND: Torsby kommun

Läs mer

Kvalitetsgranskning: Handläggare: Denis van Moeffaert. Aino Krunegård Ronie Wickman

Kvalitetsgranskning: Handläggare: Denis van Moeffaert. Aino Krunegård Ronie Wickman UPPDRAGSNUMMER ÖVERSIKTLIG DAGVATTENUTREDNING ARNÖ 1:3 SÖDER FLÄTTNALEDEN BJÖRKÖ, NYKÖPING NYKÖPINGS KOMMUN NYKÖPING Handläggare: Aino Krunegård Ronie Wickman Kvalitetsgranskning: Denis van Moeffaert 1

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING. Detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. Bredingegatan BAKGRUND & SYFTE UNDERLAG & KÄLLOR ARBETSGRUPP

DAGVATTENUTREDNING. Detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. Bredingegatan BAKGRUND & SYFTE UNDERLAG & KÄLLOR ARBETSGRUPP DAGVATTENUTREDNING Detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. Bredingegatan BAKGRUND & SYFTE Svalövs kommun har tagit fram förslag till ny detaljplan för Felestad 27:57 m.fl. i södra delen av Svalövs tätort (Figur

Läs mer

Solberga Bollplan, Stockholms Stad

Solberga Bollplan, Stockholms Stad Uppdragsnr 1458 Solberga Bollplan, Stockholms Stad Nybyggnad av flerbostadshus Projekterings PM Projekteringsunderlag 2013 11 01 Beställare Wallenstam AB Magnus Caspi Upprättad av: Mattias Hammarstedt

Läs mer

VARAMON I MOTALA ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING

VARAMON I MOTALA ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING VARAMON I MOTALA ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING Planskede Beställare: Motala kommun WSP uppdrag 10130414 2010-01-27 WSP Östergötland Linda Blied Ewald Ericsson Geotekniker Geotekniker WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

Dagvattenutredning till detaljplan för del av Gallhålan 1:4 m.fl. Preliminärhandling 2008-02-05

Dagvattenutredning till detaljplan för del av Gallhålan 1:4 m.fl. Preliminärhandling 2008-02-05 Dagvattenutredning till detaljplan för del av Gallhålan 1:4 m.fl. Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare HÄRRYDA KOMMUN BOX 20 43521 MÖLNLYCKE Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Åsa Malmäng

Läs mer

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER HANINGE KOMMUN DP Brandberget, Haninge UPPDRAGSNUMMER 2180985 2016-11-18 SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK HANDLÄGGARE: TOMMY OLAUSSON GRANSKARE: PÄR AXELSSON 1 (7) Sweco Repslagaregatan 4 581 04 LINKÖPING

Läs mer

Mikaelsplan, Uppsala Utredning

Mikaelsplan, Uppsala Utredning Dagvatten, Uppsala Uppdragsgivare: Uppsalahem Upprättat av: Anna Thorsell Konsult: Structor Uppsala 753 30 UPPSALA Utredning Revideringsdatum: , 753 30 UPPSALA Dagvatten ANTAL BLAD: 8 BLAD NR: 1 Innehåll

Läs mer

Dagvattenutredning. Mantorp FALL 1:1. Service- och teknikförvaltningen, Gata/Park David Lindberg

Dagvattenutredning. Mantorp FALL 1:1. Service- och teknikförvaltningen, Gata/Park David Lindberg Dagvattenutredning Mantorp FALL 1:1 Service- och teknikförvaltningen, Gata/Park David Lindberg 2016-03-02 Innehåll Bakgrund... 2 Syfte... 2 Befintligt ledningssystem... 2 Geologiska förutsättningar...

Läs mer

PM Dagvattenutredning Föreslagen dagvattenhantering och ungefärliga vägnivåer för Slagsta 1:1, Eskilstuna kommun

PM Dagvattenutredning Föreslagen dagvattenhantering och ungefärliga vägnivåer för Slagsta 1:1, Eskilstuna kommun PM Dagvattenutredning Föreslagen dagvattenhantering och ungefärliga vägnivåer för Slagsta 1:1, Eskilstuna kommun 2012-08-07 Upprättad av: Åsa engtsson Sjörs Granskad av: Anders Andersson PM DAGVATTEN Föreslagen

Läs mer

PM GEOTEKNIK MJÖLBY 40:5, INDUSTRIOMRÅDE MJÖLBY KOMMUN REVIDERAD GRANSKAD AV SWECO CIVIL AB GEOTEKNISK UTREDNING

PM GEOTEKNIK MJÖLBY 40:5, INDUSTRIOMRÅDE MJÖLBY KOMMUN REVIDERAD GRANSKAD AV SWECO CIVIL AB GEOTEKNISK UTREDNING PM GEOTEKNIK MJÖLBY KOMMUN MJÖLBY 40:5, INDUSTRIOMRÅDE UPPDRAGSNUMMER 2204231 GEOTEKNISK UTREDNING 2015-11- 06 REVIDERAD 2015-12-22 SWECO CIVIL AB GRANSKAD AV BJÖRN PETTERSSON CLAES MAGNUSSON 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Fjällbacka 187:44 och 187:47 Geoteknisk undersökning PM Geoteknik

Fjällbacka 187:44 och 187:47 Geoteknisk undersökning PM Geoteknik Sweco Infrastructure AB Geoteknik, Göteborg; 2010-01-05 10:46 Göteborg Sweco Infrastructure AB Geoteknik, Göteborg Uppdragsnummer 2305 389 Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, 403 14 Göteborg Telefon

Läs mer

Dagvattenutredning till detaljplan för Norrmalm 4, Västerås

Dagvattenutredning till detaljplan för Norrmalm 4, Västerås 2017-06-10 Dagvattenutredning till detaljplan för Norrmalm 4, Västerås Handläggare Gunnar Eriksson 070-513 88 20; 021-448 04 30 gunnar.eriksson@gema.se Bakgrund Dagvattenutredningen ska utgöra underlag

Läs mer

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 Upprättat av: Hakan Güner Granskad av: Erik Westerberg Godkänd av: Anders Rydberg NACKA KOMMUN Neglinge 2:1,

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING Dragonvägen i Upplands Väsby Kommun, Riksbyggen

DAGVATTENUTREDNING Dragonvägen i Upplands Väsby Kommun, Riksbyggen ADRESS COWI AB Solna Strandväg 78 171 54 Solna TEL 010 850 23 00 FAX 010 850 23 10 WWW cowi.se DAGVATTENUTREDNING Dragonvägen i Upplands Väsby Kommun, Riksbyggen PROJEKTNR. A070552 DOKUMENTNR. A070552-002

Läs mer

Dagvattenhantering Tuna Park, inför detaljplan för Gallerian 1 m.fl. 1 Inledning

Dagvattenhantering Tuna Park, inför detaljplan för Gallerian 1 m.fl. 1 Inledning Uppdragsnr: 1018 9908 1 (9) PM Dagvattenhantering Tuna Park, inför detaljplan för Gallerian 1 m.fl. 1 Inledning Warburg-Hendersson Eskilstuna AB äger fastigheten Gallerian 1 i området Tuna Park i Eskilstuna.

Läs mer

Vrångsholmen, Tanums kommun. 2014 05 26 1(5) Ny konferensanläggning med camping och ca 316 fritidshus. VA och dagvattenutredning för ny detaljplan.

Vrångsholmen, Tanums kommun. 2014 05 26 1(5) Ny konferensanläggning med camping och ca 316 fritidshus. VA och dagvattenutredning för ny detaljplan. Vrångsholmen, Tanums kommun. 2014 05 26 1(5) Ny detaljplan Det planeras för nytt fritidsområde med konferensanläggning, camping med tält, husvagnar, stall, ridhus och ca 316 st campingstugor. Yta inom

Läs mer

Marktema AB har fått i uppdrag av Besqab av utreda dagvattenhanteringen för fastigheten Vilunda 20:24, Optimusvägen, Upplands Väsby.

Marktema AB har fått i uppdrag av Besqab av utreda dagvattenhanteringen för fastigheten Vilunda 20:24, Optimusvägen, Upplands Väsby. Box 1146 183 11 Täby Tel 8-732 58 Tel, dir 8-732 28 83 Fax 8-732 22 e-post david.kallman@marktema.se PM - Vilunda 2:24, Dagvattenutredning Marktema AB har fått i uppdrag av Besqab av utreda dagvattenhanteringen

Läs mer

2:497, Öckerö Geoteknisk utredning: PM beträffande detaljplan

2:497, Öckerö Geoteknisk utredning: PM beträffande detaljplan Beställare: KB Öarnas Mark Östra Hamnen 17 475 42 Hönö Beställarens representant: Magnus Hansson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Bengt Askmar David Rudebeck Uppdragsnr:

Läs mer

Dagvattenutredning. Boviksvägen, Alhem. Datum:

Dagvattenutredning. Boviksvägen, Alhem. Datum: Dagvattenutredning Boviksvägen, Alhem Datum: 2018-07-04 1 Innehåll Bakgrund... 3 Förutsättningar... 4 Topografin i området:... 4 Flödesberäkningar... 5 Flöden före exploatering... 5 Markanvändning efter

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR DAGGKÅPAN 2 M.FL. YSTAD KOMMUN. PM GEOTEKNIK 2 APRIL 2015 Upprättad av: Granskad av: Magnus Palm Fredrik Griwell Innehållsförteckning 1 Objekt... 3 2 Utförda undersökningar

Läs mer

Dagvattenutredning Önnestad 112:1

Dagvattenutredning Önnestad 112:1 Sida 1(10) Dagvattenutredning Sida 2(10) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3. Befintligt ledningssystem... 3 3.1 Befintliga VA-ledningar... 3 3.2 Befintliga el- och teleledningar...

Läs mer

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN

ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD ALINGSÅKER ETAPP 1, TROLLHÄTTAN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se OKTOBER 2017 TROLLHÄTTANS STAD

Läs mer

Dagvattenutredning. Kv Fikonet 2-3, Eskilstuna

Dagvattenutredning. Kv Fikonet 2-3, Eskilstuna Handläggare Axel Nordqvist Melander Tel +46105055868 Mobil +46730734431 E-mail axel.nordqvist.melander@afconsult.com Recipient ProNordic Reexplorer AB Fredrik Söderberg fredrik@pronordic.se Datum 14/02/2017

Läs mer

VÄSTRA SÖMSTA, KÖPING

VÄSTRA SÖMSTA, KÖPING ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING VÄSTRA SÖMSTA, KÖPING 2017-10-06 UPPDRAG 278817, Västra Sömsta, Köping Titel på rapport: Översiktlig geoteknisk utredning Status: Datum: 2017-10-06 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

PM Dagvattenutredning

PM Dagvattenutredning 1/10 Åkarp 7:89, Burlövs kommun PM Dagvattenutredning 190830 10 sidor + 1 bilaga Upprättat av era landskap box 4075 203 11 Malmö Innehåll sida 1 Inledning 2 2 Förutsättningar 2 3 Underlag 2 4 Befintlig

Läs mer

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN FALKÖPINGS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 2204112000 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN 2014-04-25 JÖNKÖPING GEOTEKNIK UPRÄTTAD AV: GRANSKAD AV: SWECO CIVIL JOSEFINE LINDBERG BJÖRN PETTERSSON

Läs mer

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK

PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK VARBERGS KOMMUN, STADSBYGGNADSKONTORET Adjunkten 6 m.fl., Varberg ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING OCH UTREDNING FÖR DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER 12703597 STATUS: FASTSÄLLD SWECO CIVIL AB HALMSTAD GEOTEKNIK

Läs mer

pm01s Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

pm01s Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2009-10-20 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

Stallet 8, Odensala PM Geoteknik

Stallet 8, Odensala PM Geoteknik Vårt datum 2014-10-06 Vår referens Carl Hellblom Uppdragsnummer 10015412 Stallet 8, Odensala PM Geoteknik Beställare: Skanska Sverige AB Objekt: Geoteknisk undersökning vid kvarteret Stallet 8 Uppdragsnummer:

Läs mer

Kompletterande dagvatten-pm

Kompletterande dagvatten-pm Kompletterande dagvatten- Datum 2018-12-03 Reviderad 2019-02-05 Uppdrag Beställare Från Till nummer 1 Dagvattenutredning för detaljplan Rosenhill Huddinge kommun Camilla Andersson Linda Silverberg Ramboll

Läs mer

Dagvattenutredning Skomakartorp södra

Dagvattenutredning Skomakartorp södra Datum 2014-05-27 Reviderad - Dagvattenutredning Skomakartorp södra (del av Träkvista 4:191), Ekerö Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala Region Mitt T: +46-10-615 13 00 D: +46 (0)10 615

Läs mer

1 Uppdrag 2. 1.1 Syfte och begränsningar 2. 2 Underlag för undersökningen 2. 3 Befintliga förhållanden 2. 4 Utförda undersökningar 2

1 Uppdrag 2. 1.1 Syfte och begränsningar 2. 2 Underlag för undersökningen 2. 3 Befintliga förhållanden 2. 4 Utförda undersökningar 2 repo001.docx 2012-03-2914 Innehållsförteckning 1 Uppdrag 2 1.1 Syfte och begränsningar 2 2 Underlag för undersökningen 2 3 Befintliga förhållanden 2 4 Utförda undersökningar 2 5 Geotekniska och geohydrologiska

Läs mer

Förprojektering Oxelbergen 1:2

Förprojektering Oxelbergen 1:2 Norrköpings Kommun Förprojektering Norrköping Förprojektering Datum 2017-09-11 Uppdragsnummer 1320015935 Helene Snöberg Helene Snöberg Jenny Weidermark Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige

Läs mer

PM Geoteknik. Projekt Gropen. MarkTema AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson

PM Geoteknik. Projekt Gropen. MarkTema AB Uppdragsnummer: Datum: Rev: Datum: Rev: Granskad av: Jonas Jonsson Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se PM Geoteknik Projekt Gropen MarkTema AB Uppdragsnummer: 4552 Upprättad av: Johan Wagenius Datum: 2017-02-24 Rev: Granskad

Läs mer

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn.

Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Trafikförslag för detaljplanearbete Dunkavlemyren, Skärhamn. Dokumentinformation Titel: TRAFIKFÖRSLAG FÖR DETALJPLANEARBETE DUNKAVLEMYREN, SKÄRHAMN Version: 2013-10-23 Beställare: Åsa Jönsson, Tjörns kommun

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN RUD 4:176 PM DAGVATTENUTREDNING GRANSKNINGSHANDLING

HAMMARÖ KOMMUN RUD 4:176 PM DAGVATTENUTREDNING GRANSKNINGSHANDLING HAMMARÖ KOMMUN RUD 4:176 PM DAGVATTENUTREDNING GRANSKNINGSHANDLING 2017-10-26 UNIVA Ann-Britt Lawén Hamntorget 1 Univa AB 62 26 KARLSTAD Org. Nr 906 68 Mobil +46 (0)70 60 91 19 www.univa.se Styrelsens

Läs mer

PM Gata, Tvåhus Väppeby 7:18 m.fl.

PM Gata, Tvåhus Väppeby 7:18 m.fl. Handläggare Erik Palmblad Tel +46 (0)10 505 44 97 Mobil +46 (0)72 703 87 71 E-mail erik.palmblad@afconsult.com Datum 2015-10-15 Uppdragsnr 708847 Förprojektering VA och gator inom planområde Väppeby 7:18

Läs mer

Dagvattenutredning: detaljplan för del av Billeberga 10:34

Dagvattenutredning: detaljplan för del av Billeberga 10:34 Datum 2012-02-21 Diarienummer P 2008-0230 Dagvattenutredning: detaljplan för del av Billeberga 10:34 En beräkning görs för att uppskatta mängden dagvatten som uppstår vid stora nederbördsmängder samt att

Läs mer

Teknisk PM Översiktliga geotekniska förutsättningar. Växthuset 1 samt Växthuset 2. AR Pedagogen Park AB. GeoVerkstan

Teknisk PM Översiktliga geotekniska förutsättningar. Växthuset 1 samt Växthuset 2. AR Pedagogen Park AB. GeoVerkstan Datum: 2015-09-10 Uppdrag: 15-1162 Teknisk PM Översiktliga geotekniska förutsättningar Växthuset 1 samt Växthuset 2 G-PM-15-1162-03 AR Pedagogen Park AB GeoVerkstan Håkan Garin Hällingsjövägen 322 434

Läs mer

Svarte Utredning för VA och höjdsättning

Svarte Utredning för VA och höjdsättning Malmö Uppdragsnummer: 232583 2 (9) INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Syfte... 3 1.3 Omfattning... 4 1.4 Ingående personal... 4 1.5 Följande underlag har använts i uppdraget... 4 2 UTREDNING

Läs mer

Översiktlig utbredning av detaljplaneområdet. DAGVATTENUTREDNING MELBY 3:

Översiktlig utbredning av detaljplaneområdet. DAGVATTENUTREDNING MELBY 3: Översiktlig utbredning av detaljplaneområdet. DAGVATTENUTREDNING MELBY 3:16 2018-06-14 DAGVATTENUTREDNING MELBY MELBY 3:16 På uppdrag av Modern Art Projekt Sweden AB utförts platsbesök samt upprättande

Läs mer

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Michael Engström Uppdragsnr: 10148220 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV. Väsjön norra

DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV. Väsjön norra DAGVATTENUTREDNING INFÖR UTBYGGNAD AV Väsjön norra MAJ 2013 2 (9) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 2 Inledning 3 3 Geologi 3 4 Dagvattenhantering 3 4.1 Väsjön 3 4.2 Förslag till dagvattenhantering 4 4.3 Reningsbehov

Läs mer

Inre hamnen, Oskarshamns kommun. Detaljplan Översiktlig geoteknisk utredning. Geotekniskt PM 2015-03-09

Inre hamnen, Oskarshamns kommun. Detaljplan Översiktlig geoteknisk utredning. Geotekniskt PM 2015-03-09 Geotekniskt PM 2015-03-09 Upprättad av: Martin Holmberg Granskad av: Daniel Elm Uppdragsnummer: 10207748 INRE HAMNEN, OSKARSHAMNS KOMMUN Geotekniskt PM Kund Oskarshamns Kommun Erik Hjertqvist Konsult WSP

Läs mer

Södra Infarten Detaljplan Etapp 1

Södra Infarten Detaljplan Etapp 1 Halmstads Kommun, Fastighetskontoret Södra Infarten Detaljplan Etapp 1 Malmö 2016-05-13 Datum 2016-05-13 Uppdragsnummer 61450827962-007 Utgåva/Status Mark Rodger Axel Sahlin Patrik Gliveson Uppdragsledare

Läs mer

Tofta Krokstäde 1:51, Gotland

Tofta Krokstäde 1:51, Gotland Beställare: Arkitektur & Film C J AB, Gotland Hydrogeologiskt utlåtande till detaljplan Bergab Berggeologiska Undersökningar AB Projektansvarig Karin Törnblom Handläggare Matilda Gustafsson L:\Uppdrag\

Läs mer

Uppdrag: Medverkande. Revideringar. Tyréns AB. 253909, Geoteknik Kantgatan detaljplan. Titel på rapport: Markteknisk undersökningsrapport

Uppdrag: Medverkande. Revideringar. Tyréns AB. 253909, Geoteknik Kantgatan detaljplan. Titel på rapport: Markteknisk undersökningsrapport Uppdrag: 253909, Geoteknik Kantgatan detaljplan Titel på rapport: Markteknisk undersökningsrapport Status: Slutrapport Datum: 2014-03-13 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Skellefteå kommun Jonas Johansson

Läs mer

Vattrudan, Hallstavik, Norrtälje kommun

Vattrudan, Hallstavik, Norrtälje kommun Detaljplaneunderlag Vattrudan, Hallstavik, Norrtälje kommun Detaljplan för verksamhetsområde söder om västra infarten PM Mark och vatten Stockholm 2010-10-05 Beställare: Norrtälje kommun Projektbeteckning:

Läs mer

PROJEKTERINGS-PM GEOTEKNIK

PROJEKTERINGS-PM GEOTEKNIK Ludvika Kommun Gamla bangolfanläggningen, Ludvika Uppdragsnummer 2417881000 S wec o Södra Mariegatan 18E Box 1902 SE-791 19 Falun, Sverige Telefon +46 (0)23 46400 Fax +46 (0)23 46401 www.sweco.se S w ec

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM SNURROM 2016-05-11

GESTALTNINGSPROGRAM SNURROM 2016-05-11 GESTALTNINGSPROGRAM 2016-05-11 - ENTRÉN - Den första plats som besökare och boende i Snurrom kommer möta är en platsbildning, ett mindre torg. Hela ytan blir upphöjd till torgnivå och platsen blir en ordnad

Läs mer

PM GEOTEKNIK Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan Nyby 3:38 m fl, Laholms kommun

PM GEOTEKNIK Översiktlig geoteknisk utredning för detaljplan Nyby 3:38 m fl, Laholms kommun PM GEOTEKNIK Översiktlig geoteknisk utredning 2015-04-22 Upprättad av: Fredrik Stenfeldt Granskad av: Sven-Åke Öhman Godkänd av: Fredrik Stenfeldt PM GEOTEKNIK Översiktlig geoteknisk utredning KUND Laholms

Läs mer

Uvekull 5:1 m.fl. Weland. Dagvattenhantering. Smålandsstenar Gislaveds Kommun. Arb. nr. DG Södra Ekeryd xx

Uvekull 5:1 m.fl. Weland. Dagvattenhantering. Smålandsstenar Gislaveds Kommun. Arb. nr. DG Södra Ekeryd xx Uvekull 5:1 m.fl. Weland Smålandsstenar Gislaveds Kommun Dagvattenhantering Arb. nr. DG 11 208 Södra Ekeryd 2019-03-xx Dagsgårds VVS Konsulter AB Södra Ekeryd 123 314 93 HYLTEBRUK Tel: 0345-175 40, Fax:

Läs mer

PM Fördröjning av dagvatten

PM Fördröjning av dagvatten 1/8 Drottninghögs centrum, Helsingborg PM 170327 Fördröjning av dagvatten 8 sidor Upprättat av era landskap box 4075 203 11 Malmö 1 Inledning I detta PM ges förslag på hur dagvattnet kan tas om hand när

Läs mer

Kämpersvik Tanums kommun Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM ersätter PM Arb.

Kämpersvik Tanums kommun Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM ersätter PM Arb. Tel. 0522-946 50 Kämpersvik Tanums kommun Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM 2007-06-12 ersätter PM 2006-06-12 Arb.nr U06030 Uddevalla 2007-06-12 Bohusgeo AB Bengt Leking

Läs mer

Vallda 9:38, Kungsbacka kommun, detaljplan Geoteknisk utredning för detaljplan

Vallda 9:38, Kungsbacka kommun, detaljplan Geoteknisk utredning för detaljplan Vallda 9:38, Kungsbacka kommun, detaljplan Vallda 9:38, Kungsbacka kommun, detaljplan Beställare: Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka Beställarens representant: Nina Hannula Konsult: Uppdragsledare Norconsult

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Oknebäck 4:2

Detaljplan för del av fastigheten Oknebäck 4:2 1(5) Mönsterås kommun Detaljplan för del av fastigheten Oknebäck 4:2 Teknisk- ekonomisk utredning REVIDERING 2014-03-05 Kalmar 2013-08-06 Markkonsult Anders Elm AB 2(5) Innehållsförteckning 1 Befintliga

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD:

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Per Domstad. Per Domstad

UPPDRAGSLEDARE. Per Domstad. Per Domstad PM UPPDRAG Nyréns Läkerolområdet UPPDRAGSNUMMER UPPDRAGSLEDARE Per Domstad UPPRÄTTAD AV Per Domstad DATUM 2016-11-30 DAGVATTENHANTERING LÄKEROLOMRÅDET Bakgrund Gävle kommun avser bebygga det gamla området

Läs mer

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken

Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken Föreslagen dagvattenhantering för bostäder norr om Askimsviken handläggare Graciela Nilsson 1 Innehållförteckning 1 BAKGRUND... 3 2 Markförhållanden... 4 2.1 Befintliga dagvattenflöden... 5 3 Framtida

Läs mer

RAPPORT DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT

RAPPORT DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT RAPPORT DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT 2017-12-06 UPPDRAG 282424, Dagvattenutredning Förrådet 1 Hässleholm Titel på rapport: Dagvattenutredning Status: Slutrapport Datum: 2017-12-06 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Väg 222, tpl Kvarnholmen

Väg 222, tpl Kvarnholmen Teknisk PM Geoteknik Väg 222, tpl Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län 2014-10-31 Projektnummer: 107350 Dokumenttitel: Teknisk PM Geoteknik, Väg 222, tpl Kvarnholmen, Nacka kommun, Stockholms län Skapat

Läs mer

V REPISVAARA HYDROGEOLOGISK UTREDNING

V REPISVAARA HYDROGEOLOGISK UTREDNING V REPISVAARA HYDROGEOLOGISK UTREDNING 2018-09-06 V REPISVAARA HYDROGEOLOGISK UTREDNING KUND Gällivare kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Storgatan 59 901 10 Umeå Besök: Norra Skeppargatan 11 Tel:

Läs mer

Dagvattenutredning, Borås Stad

Dagvattenutredning, Borås Stad Dagvattenutredning, Borås Stad Detaljplan för Brämhults Kärra 1:3 Koncept 081103 2008-11-03 Beställare Borås Stad, Stadsbyggnadskontoret Kristine Bayard Konsult Vägverket Konsult Affärsområde Syd Avdelning

Läs mer

Dagvattenutredning - Pilängen

Dagvattenutredning - Pilängen Sida (5) Dagvattenutredning - Pilängen Bilden tillhör Landskrona stad. Sida 2(5) Innehållsförteckning Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3. Befintligt ledningssystem... 3 3. Befintliga VA-ledningar...

Läs mer

Datum Datum Ansvarig Oskar Arfwidsson. Dagvattenutredning

Datum Datum Ansvarig Oskar Arfwidsson. Dagvattenutredning Datum Datum Ansvarig 2017-11-13 Dagvattenutredning Detaljplan för del av fastigheten Hageby 4:2 söder om Dragaregatan inom Hageby i Norrköpings kommun Detaljplan för del av fastigheten Hageby 4:2 2017-11-13

Läs mer

VA-UTREDNING Kv. Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Oskarshamns kommun A 5012

VA-UTREDNING Kv. Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Oskarshamns kommun A 5012 VA-UTREDNING Oskarshamns kommun PM 2015-03-10 Upprättad av: Jonas Mörhed Granskad av: Reino Erixon Godkänd av: Reino Erixon A 5012 VA-UTREDNING Oskarshamns kommun KUND ICA Fastigheter AB Truckgatan 15

Läs mer

Kämpersvik. Tanums kommun Detaljplan. Geoteknik. Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM ersätter PM och PM

Kämpersvik. Tanums kommun Detaljplan. Geoteknik. Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM ersätter PM och PM Tel. 0522-946 50 Kämpersvik Tanums kommun Detaljplan Geoteknik Utvärderingar, beräkningar och bedömningar PM 2012-10-18 ersätter PM 2009-10-16 och PM 2010-05-25 Arb.nr U06030-1 Uddevalla 2012-10-18 Bohusgeo

Läs mer

TEKNISK PM KV SERUM 1, 3 OCH 9, FALKENBERG, FALKENBERGS BOSTADS AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av

TEKNISK PM KV SERUM 1, 3 OCH 9, FALKENBERG, FALKENBERGS BOSTADS AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av TEKNISK PM KV SERUM 1, 3 OCH 9, FALKENBERG, FALKENBERGS BOSTADS AB UPPRÄTTAD: 2017-02-14 Upprättad av Granskad av Godkänd av Jon Svensson Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning 1 Uppdrag...3

Läs mer

Dagvattenutredning Syltlöken 1

Dagvattenutredning Syltlöken 1 Dagvattenutredning Syltlöken 1 Tillhörande detaljplan för bostäder m m inom fastigheten 2016-10-24 Upprättad av Va-avdelningen, Tekniska förvaltningen Josefine Evertsson Syfte och bakgrund Syftet med detaljplanen

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK KV LEKEN 1 M.FL., FALKENBERGS BOSTADS AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Magnus Palm Fredrik Griwell Magnus Palm Innehållsförteckning 1 Uppdrag...3 2 Underlag...4

Läs mer

HSB BOSTAD AB Kv. Bävern PM Geoteknik

HSB BOSTAD AB Kv. Bävern PM Geoteknik HSB BOSTAD AB Kv. Bävern PM Geoteknik Översiktlig Geoteknisk Undersökning Upprättat 2009-04-16 Upprättat av: Paul Bandak Granskad av: Jonas Hedlund HSB BOSTAD AB PM Geoteknik Kund HSB Bostad AB Konsult

Läs mer

Ramböll Sverige AB. PM Geoteknik--- Borås kommun. Nordskogen. Göteborg

Ramböll Sverige AB. PM Geoteknik--- Borås kommun. Nordskogen. Göteborg Ramböll Sverige AB --- Borås kommun Nordskogen Göteborg 2008-10-01 Borås kommun Nordskogen Datum 2008-10-01 Uppdragsnummer -3 Peter Johansson Tomas Trapp Jimmy Aradi Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Dagvattenutredning Torshälla - Mälby 8:1

Dagvattenutredning Torshälla - Mälby 8:1 Dagvattenutredning Torshälla - Mälby 8:1 Beställare: Eskilstuna kommun 631 86 Eskilstuna Beställarens representant: Karolina Ehrén Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Hantverkargatan 5

Läs mer

Väg 163, Planerad GC väg i Grebbestad. PM Geoteknik. Datum:

Väg 163, Planerad GC väg i Grebbestad. PM Geoteknik. Datum: Väg 163, Planerad GC väg i Grebbestad PM Geoteknik Datum:2009-06-26 Innehållsförteckning 1 Allmänt...3 2 Uppdragsbeskrivning...3 3. Underlag...3 4 Mark, vegetation och topografi...3 5 Geotekniska förhållanden...3

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK MEJERIET 7, YSTADS KOMMUN UPPRÄTTAD: 2017-03-28 REVIDERAD: 2017-06-07 Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

PM TILL DETALJPLAN. Detaljplaneområde Vena 1:3 KUNGÄLVS KOMMUN GBG VA-SYSTEM GATU-UTFORMNING SWECO ENVIRONMENT AB JOHAN JOHANSSON

PM TILL DETALJPLAN. Detaljplaneområde Vena 1:3 KUNGÄLVS KOMMUN GBG VA-SYSTEM GATU-UTFORMNING SWECO ENVIRONMENT AB JOHAN JOHANSSON repo001.docx 2012-03-2914 KUNGÄLVS KOMMUN Detaljplaneområde Vena 1:3 GATU-UTFORMNING GBG VA-SYSTEM LISA EKSTRÖM SWECO ENVIRONMENT AB JOHAN JOHANSSON repo001.docx 2012-03-2914 Innehållsförteckning 1 Orientering

Läs mer

PLANERAT EXPLOATERINGSOMRÅDE

PLANERAT EXPLOATERINGSOMRÅDE Datum Sida 2013-03-11 1(5) GALOPPFÄLTET TÄBY PLANERAT EXPLOATERINGSOMRÅDE PM angående mark- och grundläggningsförhållanden underlag för detaljplan Uppdrag 1788 ULF JOHNSON GEO AB Karlbergsvägen 33, 113

Läs mer

PM DAGVATTENHANTERING OCH VA-LÖSNINGAR I SEGESTRAND

PM DAGVATTENHANTERING OCH VA-LÖSNINGAR I SEGESTRAND Svedala Kommun PM DAGVATTENHANTERING OCH VA-LÖSNINGAR I SEGESTRAND Karlskrona 2008-07-04 SWECO Environment AB VA-system, Södra Regionen ra01s 2005-11-11 Pär Svensson Uppdragsnummer 1230881 SWECO Östra

Läs mer

Kungsbacka. Detaljplan för del av Åsa 3:303 & 3:205. Geoteknisk utredning för detaljplan

Kungsbacka. Detaljplan för del av Åsa 3:303 & 3:205. Geoteknisk utredning för detaljplan Kungsbacka. Detaljplan för del av Åsa 3:303 & 3:205. Beställare: Kungsbacka Kommun 434 81 Kungsbacka Beställarens representant: Jonas Alborn Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402

Läs mer

Geoteknisk undersökning Inför byggande av butikslokal på Kv Ödlan, Luleå Kommun. Uppdragsnummer: 229303-03. Uppdragsansvarig: Nyström, Birgitta

Geoteknisk undersökning Inför byggande av butikslokal på Kv Ödlan, Luleå Kommun. Uppdragsnummer: 229303-03. Uppdragsansvarig: Nyström, Birgitta 1(7) Geoteknisk undersökning Inför byggande av butikslokal på Kv Ödlan, Luleå Kommun 2011-05-23 Uppdragsnummer: 229303-03 Uppdragsansvarig: Nyström, Birgitta Handläggare Kvalitetsgranskning Birgitta Nyström

Läs mer

Grebbestad 9:1, 2:267, 2:1 mfl. Geoteknik

Grebbestad 9:1, 2:267, 2:1 mfl. Geoteknik Tel. -96 Grebbestad 9:1, :6, :1 mfl Tanums kommun Detaljplan - Planerade bostäder Geoteknik Utvärderingar, bedömningar och rekommendationer PM -6- Arb.nr U9 Uddevalla -6- Bohusgeo AB Per-Gunnar Larsson

Läs mer

Dagvattenutredning - Ungdomsbostäder i Bålsta.

Dagvattenutredning - Ungdomsbostäder i Bålsta. Örebro, 2015-10-20 Dagvattenutredning - Ungdomsbostäder i Bålsta. Förslag till detaljplan för Bålsta 1:35, 1:36 och del av Bålsta 1:614, Lyckebo, i Bålsta. Källa: Håbo kommun K e n n e t h B e r g l u

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26 Detaljplan Hällebäck Stenungsund 2 (6) Beställare Samhällsbyggnad Plan 444 82 Stenungsund Daniela Kragulj Berggren, Planeringsarkitekt Konsult EQC Karlstad Lagergrens gata 8, 652 26 Karlstad Telefon: 010-440

Läs mer

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID MJÖLKTORGET

DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID MJÖLKTORGET ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DAGVATTENUTREDNING TILL DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID MJÖLKTORGET PROJEKTNR. A064326 DOKUMENTNR.

Läs mer

PM Geoteknik Översiktlig undersökning för detaljplan Träslöv 30:1, V Varberg

PM Geoteknik Översiktlig undersökning för detaljplan Träslöv 30:1, V Varberg k Översiktlig undersökning för detaljplan Träslöv 30:1, Varberg 2016-09-27 Upprättad av: Andreas Flyckt Granskad av: Madelene Markusson Godkänt av: Madelene Markusson KUND Derome Mark & Bostad AB Att:

Läs mer