Uppföljning av omsorgen samt hälso-och sjukvården på Blackebergs äldreboende 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av omsorgen samt hälso-och sjukvården på Blackebergs äldreboende 2005"

Transkript

1 Uppföljning av omsorgen samt hälso-och sjukvården på Blackebergs äldreboende 2005 Uppföljningen är gjord den 7 april Metoder för uppföljningen har varit intervjuer med verksamhetschef, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut samt undersköterskor/ vårdbiträden. Granskning har genomförts av fem slumpvis utvalda journaler. Kvalitetsgranskning av läkemedelshanteringen gjordes senast i april 2004 (se bilaga). Ny granskning ska göras senare under Vid uppföljningstillfället finns totalt 94 lägenheter, av dessa är 33 lägenheter gruppboende för demenssjuka och 61 lägenheter är servicehuslägenheter. I nuläget är de lägenheter som är gruppboende fördelade på tre olika gruppboenden där två har 10 boende och en har 13 boende. Då det finns behov av demensplatser i förvaltningen pågår en viss utökning av dessa på äldreboendet. Enheten har boende som mestadels kommer från Bromma samt Hässelby/Vällingby SDF Organisation Verksamhetschef 2 Enhetschefer Bemanningsassistent Reception Vaktmästare Aktivitetsansvarig Servicehuset Gruppboende 1 Gruppboende 2 Gruppboende 3 Sjuksköterskor Fyra vårdlag Ett vårdlag Ett vårdlag Ett vårdlag Verksamhetschef Katarina Romehed är även verksamhetschef för hälso-och sjukvården. Sjuksköterskorna arbetar i hela äldreboendet och har inga andra arbetsuppgifter förutom det som ingår i yrkesansvaret. Undersköterskor/vårdbiträden arbetar i vårdlag. Totalt finns det sju vårdlag varav tre tillhör gruppboendena. Vårdlagen träffas varje morgon och eftermiddag då tillfälle ges för verksamhetschef och sjuksköterskor att ta del av och förmedla information som är av betydelse för vården och verksamheten. Arbetsterapeut och sjukgymnast tillhör organisatoriskt rehabenheten. En arbetsterapeut och en sjukgymnast tjänstgör på äldreboendet.

2 Antal anställda Utbildningsnivå Antal Verksamhetschef 1 Enhetschef 2 Sjusköterska dagtid 4 Arbetsterapeut 1 tillhör rehabenheten Sjukgymnast 1 tillhör rehabenheten Undersköterska 34 Vårdbiträden 9 Andra yrkesgrupper: 4,5 Aktivitetsansvarig, reception, vaktmästare, bemanningsassistent Outbildade 3 Vakant tjänst 0 Antal årsarbetare 67 Antal anställda 72 Enheten har en mycket stabil personalstat, alla kategorier. Personalomsättningen är obefintlig. Vid intervjuerna med samtlig personal framkom det att enheten består av välfungerande personalgrupper där man känner arbetsglädje och är nöjda med sin arbetssituation. Vårdbiträden och undersköterskor uttryckte att de känner stor trygghet i samarbetet med sjuksköterskorna. Vakanser i form av sjukdom eller annan tillfällig frånvaro täcks med timanställda vikarier. Nyanställd personal får introduktion på arbetsplatsen. Bemanning totalt på äldreboendet Antal personal Dag Kväll Helg dag Helg kväll Natt Sjuksköterska 3-4 * 1 * * Undersköt. / vårdbiträde *Tjänsten köps externt med tillgänglighet enligt avtal. Totalt finns fyra sjuksköterskor dagtid kl Mellan kl ansvarar Vårdia AB för sjuksköterskeinsatserna. Det framkom inga klagomål på Vårdia AB. Nattbemanningen är som tidigare tre personal på enheten med ansvar för de biståndsbedömda insatserna, larm och de 33 som bor på gruppbostäderna. Antal personal/ gruppboende Vardag Kväll Helg dag Helg kväll Natt Undersköt. / vårdbiträde

3 Kompetensutveckling Det pågår en ständig kompetens utveckling där man ser till den anställdes individuella behov. Dessa kartläggs i samband med utvecklingssamtal mellan chef och anställd. Medel är sökt från kompetensstegen som är statliga pengar. Informationsöverföring och inflyttningsrutiner Informationen vid inflyttning har förbättrats men det händer att servicehuset ej får beställning i samband med anvisad plats. Beställningen kan också vara inaktuell då situationen från ansökningstillfället har förändrats. I första hand löser man detta genom en tät kontakt med ansvarig handläggare i samband med inflyttningen. Handläggarens inhämtande av information från kontaktpersonen upplevs som mycket positivt av verksamhetschefen. Informationen från slutenvården behöver bli bättre och den samordnade vårdplaneringen förbättras. I nuläget måste sjuksköterskor själv söka information från läkare och distriktssköterskor. Ett databaserat program för informationsöverföring (Web-care) är i dagsläget inte utbyggt till enheterna, utan kan endast användas av biståndshandläggare och läkare. Systemet ersätter de faxmeddelande som tidigare förekom. När alla kan ta del av detta kommer informationsöverföringen att förbättras. Ankomstsamtal sker vid inflyttningen inom en vecka. Sjuksköterskan tar då ställning till om vårdtagaren kan ta eget ansvar eller behöver hjälp med sin hälso- och sjukvård. Anamnes och status gör sjuksköterskan i anslutning till inflyttningen. Arbetsterapeut och sjukgymnast besöker den boende inom en vecka och gör vid behov en funktionsbedömning. Den boende får information om verksamheten genom skriftlig broschyr. Här finns också verksamhetens åtagande beskrivna. Inom 2-3 veckor ska en individuell handlingsplan presenteras. Planen ska undertecknas av den boende och kontaktmannen samt skickas till ansvarig biståndshandläggare. Utifrån den individuella handlingsplanen upprättas en arbetsplan. Denna förvaras i en särskild pärm som tillhör respektive vårdlag. Kontaktmannaskap Det finns skriftliga rutiner för vad kontaktmannaskap innebär. Varje undersköterska/vårdbiträde är kontaktman för 2-4 boende. Första kontakt med den boende ska ske inom en vecka efter inflyttningen. Anhörigkontakt På gruppboendena har man regelbundna anhörigmöten. När det gäller servicehuset kontaktas anhöriga vid behov.

4 Aktiviteter Målsättningen är att varje vardag under året ha någon aktivitet utöver det regelbundna veckovisa utbudet. Verksamheten tillhandhåller en deltidstjänst för en personal som är aktivitetsansvarig. På enheten finns en daglig verksamhet för de boende. Hygien Rutiner finns för hygien och smittskydd. Arbetsgivaren tillhandahåller arbetskläder. Skyddskläder finns för orent arbete. Personalen har tillgång till flytande tvål, pappershanddukar och handdesinfektionsmedel. Tvätt Tvätterska är anställd på deltid. Viss tvätt tvättas externt. Buffertförråd finns inom enheten. Städ Städningen sköts på entreprenad. Kost Maten lagas i huset av en entreprenör. Det finns olika maträtter att välja på. På gruppboendena kontrolleras de boendes vikt två gånger om året, oftare vid behov. Vikten kontrolleras på övriga boende i samband med att sjuksköterskan gör omvårdnadsstatus. De övriga som bor på servicehuset och har biståndsbedömt behov får hjälp med måltiderna. Lunch och middag serveras i matsalen för de som så önskar. Måltidsordning på gruppboendena är individuellt anpassad Enhet Frukost Mellanmål Lunch Mellanmål Middag Kvällsmat Gruppboende Gruppboende Gruppboende Den som önskar kan få extra mat på natten. Omvårdnad enligt HSL Varje sjuksköterska har omvårdnadsansvar för ca 25 vårdtagare. På helger, vid ledigheter och övrig frånvaro ansvarar tjänstgörande sjuksköterska även för de andra som bor på enheten. Sjuksköterskan planerar, utför och följer upp de boendes behov av specifik omvårdnad. Sjuksköterska ska också utföra och följa upp läkarens ordinationer och behandlingsanvisningar. Antal boende med inkontinenshjälpmedel och kvarliggande kateter. Hjälpmedel Kateter Kateterjournal förs på de som har kvarliggande kateter. Där ska finnas information om vem som ordinerat behandling, orsak och behandlingens längd.

5 Antal boende med diabetes Insulin Tabletter Två boende har kostbehandlad diabetes. De som har diabetes erhåller medicinsk fotvård. Antal boende som med sår som kräver behandling Trycksår Ben/fotsår Övriga sår Antal boende med demens och demensliknande symptom Demens Demensproblem * * * * = Inga uppgifter redovisade Läkemedelshantering Många boende behöver helt eller delvis hjälp med sina läkemedel. De flesta behöver hjälp både med iordningställande av dosett eller apodos samt hjälp att ta rätt läkemedel i rätt tid. Läkemedlen förvaras i låsta skåp uppsatta i respektive lägenhet. Det finns buffertförråd att använda vid akuta ordinationer. Landstingets läkemedelskommitté har beslutat om innehållet. Farmaceut har granskat läkemedelshanteringen 2004 och anser att den är så god den kan bli. (se bilaga). Ny granskning sker under Antal boende som behöver hjälp med läkemedelshanteringen Hjälp med läkemedel Läkemedel Antal boende som har ordination på följande typ av läkemedel Smärtstillande * Psykofarmaka/ Ångestdämpande/ Sömnmedel * = Inga uppgifter redovisade. Råcksta husläkarmottagning, som ansvarar för läkarinsatserna på enheten, har tillsammans med docent Johan Fastbom utarbetat ett dataprogram för att följa upp läkemedelsordinationerna. Läkemedelsgenomgångar fungerar bra och genomförs kontinuerligt. Både apodos och e-dos (receptförskrivning via dator) fungerar bra.

6 Läkare Råcksta husläkarmottagning ansvarar för läkarinsatserna. De flesta boende har husläkare från denna läkarmottagning. Läkaren kommer till enheten två halva dagar/vecka. Övriga tider finns läkare tillgänglig per telefon. Verksamhetschefen för Råcksta husläkarmottagning har övertagit husläkaransvaret för de boende. Sedan förra uppföljningstillfället har de brister som fanns i kontinuitet åtgärdats. Nu är det två läkare som tillsammans ansvarar för de boende så det har blivit god stabilitet på läkarinsatserna. Samarbetet mellan sjuksköterskor och läkare fungerar bra. Kvällar, nätter och helger ansvarar Västerorts jourläkarmottagning för insatserna, vilket fungerar bra. Delegeringar Delegeringar utförs enligt MAS riktlinjer. De är kända och följs. Tandvård Det finns avtal med tandhälsovården, som bedriver uppsökande verksamhet. Samtliga boende är berättigade och erbjuds minhälsobedömning en gång/år. Tandvårdskort finns. Personalen får utbildning av tandhygenist att utföra de boendes individuella behov av munhälsovård. Skyddsåtgärder Bälte används och ordineras av läkare. Sänggrindar ordineras efter bedömning av sjuksköterska. Bedömningarna dokumenteras. Individuella larm De boende har individanpassade larm. Det finns aktiva dörrlarm som larmar om man inte går över tröskeln till toaletten inom en viss tid. Medicinska produkter Arbetsterapeut och sjukgymnast från rehabiliteringsenheten gör funktionsbedömning på alla boende. Denna dokumenteras och ligger tillgrund för vidare åtgärder samt vårdplanering. Resultatet rapporteras till berörd personal muntligen och skriftligen. Behandling/träning kan ske individuellt eller i grupp. Hjälpmedelsutprovning omfattar bedömning, utprovning, ordination och inträning samt handledning till personal och anhöriga. Detta följs upp och dokumenteras. Sjukgymnasten har gruppgymnastik en gång/vecka. Arbetsterapeuten deltar i aktiviteter på gruppboendena en gång /vecka. Vårdplanering De boendes hälso- och sjukvård planeras och dokumenteras i en vårdplan. Den boende och eller anhörig ska i möjligaste mån medverka samt paramedicinare och läkare när det behövs. Vårdplanering förekommer alltid då det förekommer stort hälso-och sjukvårdsbehov. Dokumentation Sjuksköterskorna har sedan förra uppföljningstillfället börjat datorisera sin journalföring. Granskning är gjord av fem slumpvis utvalda journaler. Av granskningen framgår att enhetens dokumentation är god. Samtliga journaler var aktuella, fullständiga och tydliga. Dokumentationen är välskriven och med kontinuitet.

7 Avvikelsehantering Riktlinjer finns och följs. En avvikelse har utretts av MAS hitintills under Detta har inte föranlett allvarlig skada och ej anmälts till Socialstyrelsen enligt Lex Maria. Fortfarande förekommer avvikelserapporter, dock inte lika många, när det gäller brister i informationsöverföringen, främst från slutenvården. Medicinskt ansvarig sjuksköterskas bedömning Blackebergs äldreboende är en välfungerande enhet där man har en engagerad ledning och stabil personalstat. Som besökare upplever man arbetsglädje och engagemang från de anställda. Detta framkommer tydligt vid intervjuer med undersköterskor och vårdbiträden. Det finns en stabil sjuksköterskestat som utvecklat tydliga rutiner tillsammans med paramedicinare och övrig vårdpersonal. Sedan förra uppföljningstillfället har dessutom läkarinsatsernas kontinuitet förbättrats. Enheten arbetar också mycket aktivt för att göra vardagen trevlig och glädjefylld för de boende. Målet är att verksamheten ska tillhandahålla en aktivitet i veckan som är utöver de vanliga veckoplanerade. De brister som finns vad gäller informationsöverföring från slutenvården blir lättare att åtgärda i samband med utbyggnad av Web-care gentemot enheterna. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Lisbeth Lehammer

Uppföljning av hälso- och sjukvården på Tunets äldreboende 2005

Uppföljning av hälso- och sjukvården på Tunets äldreboende 2005 Uppföljning av hälso- och sjukvården på Tunets äldreboende 2005 Tunets äldreboende drivs i egen regi av Bromma stadsdelsförvaltning. Enheten består av en servicehusdel med 142 lägenheter varav fem var

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben Britt Block tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben Britt Block tfn A B C D E Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben tfn 508 01 352 Tjänsteutlåtande 11 augusti 2005 Dnr - - 2005 Sammanträde 30 augusti 2005 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Ekeby och Paradsängens

Läs mer

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Ansvarig för uppföljningen: Uppföljningen genomförd den: Föregående uppföljning den: Nästa uppföljning den: Verksamhetens namn Verksamhetens platsantal

Läs mer

Verksamhetsuppföljning enligt avtal för köp av platser i Josephinahemmets servicehus

Verksamhetsuppföljning enligt avtal för köp av platser i Josephinahemmets servicehus 1 (9) Verksamhetsuppföljning enligt avtal för köp av platser i Josephinahemmets servicehus Adress Drachmannsgatan 2, 168 49 Bromma Telefon 08-37 29 45 Hemsida ---- Antal boende totalt 36, varav två är

Läs mer

Allmän information. Personal. Bemanning. Utbildning/fortbildning. 1. Enhetens namn. 2. Antal kunder fördelat på kvinnor och män. Kvinnor.

Allmän information. Personal. Bemanning. Utbildning/fortbildning. 1. Enhetens namn. 2. Antal kunder fördelat på kvinnor och män. Kvinnor. Allmän information 1. Enhetens namn 2. Antal kunder fördelat på kvinnor och män. Kvinnor Män Personal Bemanning 3. Motsvarar bemanningen av medarbetare den mängd som behövs för att kunden ska få sina insatser

Läs mer

Uppföljning av hälso- och sjukvården vid Tensta gruppboende, Elinsborgsbacken 9, 2006

Uppföljning av hälso- och sjukvården vid Tensta gruppboende, Elinsborgsbacken 9, 2006 Äldre och funktionshindrade Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Birgitta Carlander Tfn: 508 03494 Tjänsteutlåtande Sid 1 (8) 2006-01-26 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Uppföljning av hälso- och

Läs mer

År Kontakt med läkare + HSL Läkemedelshantering Delegering

År Kontakt med läkare + HSL Läkemedelshantering Delegering Bilaga 1. Bergsunds vård- och omsorgsboende B-huset plan B4+B5 Bergsund drivs på entreprenad av Temabo AB. Enheten består av två våningsplan och har plats för 31 personer. Inkontinens-, nutritions- och

Läs mer

Verksamhetsuppföljning enligt ramavtal för enstaka platser i särskilda boendeformer för äldre, Stockholms stad

Verksamhetsuppföljning enligt ramavtal för enstaka platser i särskilda boendeformer för äldre, Stockholms stad Verksamhetsuppföljning enligt ramavtal för enstaka platser i särskilda boendeformer för äldre, Stockholms stad SUNDBYBERGS KORTTIDSBOENDE Adress: Bromma sjukhus, Hus 20, plan 5, Söderberga allé 41, 161

Läs mer

Välkommen till Hantverkarn

Välkommen till Hantverkarn Välkommen till Hantverkarn Rev juni 2014 Hantverkarn är ett särskilt boende som består av 28 lägenheter. På Hantverkarn arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmamiljö

Läs mer

Hemsjukvård i Hjo kommun

Hemsjukvård i Hjo kommun Hemsjukvård i Hjo kommun Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård/hemsjukvård är till för dig som bor i en särskild boendeform eller i bostad med särskild service vistas på en biståndsbedömd

Läs mer

Servicehus: Edö servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Servicehus: Edö servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Servicehus: Edö servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Anna Prenke Adress: Nordmarksvägen 82-84, 123 72 Farsta Telefon: 08-50847095 Verksamhetens

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2014 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2015 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård SOCIALFÖRVALTNINGEN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se 2013-12-06 Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSANSVAR Enligt hälso- och sjukvårdslagen (SFS 1982:763) och

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Hofors kommun 2009Rev juni 2014 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg

Läs mer

Välkommen till Fyrklövern Ett boende för korttidsvård och platser i särskilt boende

Välkommen till Fyrklövern Ett boende för korttidsvård och platser i särskilt boende Välkommen till Fyrklövern Ett boende för korttidsvård och platser i särskilt boende Toftaängen Detta är Fyrklövern! På Fyrklövern finns 16 platser avsedda för korttidsvård såsom rehabilitering, växelvård

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Avtalspart/Nämnd:

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Avtalspart/Nämnd: Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Frösunda LSS AB Verksamhetschef/enhetschef: Linda Wetterberg Adress: Viksjöplan

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista.

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus Inriktning:Korttidsvård Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Saltsjöbadens Sjukhus AB Verksamhetschef: Susanne Sjöberg Adress:

Läs mer

Kvalitetsuppföljnings resultat inom Vård och omsorg, våren 2012

Kvalitetsuppföljnings resultat inom Vård och omsorg, våren 2012 Sektor för socialtjänst MAS/MAR Kvalitetsuppföljnings resultat inom Vård och omsorg, våren 2012 Bakgrund I det medicinska ansvaret ingår att kontinuerligt följa upp kvaliteten avseende hälso- och sjukvården

Läs mer

Riktlinjer för Läkemedelshantering

Riktlinjer för Läkemedelshantering Riktlinjer för Läkemedelshantering Antagen av: Utbildnings- och omsorgsnämnden, 2018-12-04 135 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Britta Gustavsson, Medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Läs mer

Välkommen. till Storören, korttidsplats och rehabilitering. Uppdaterad 2011-04-08. Design och layout: Marie-Louise Bescher

Välkommen. till Storören, korttidsplats och rehabilitering. Uppdaterad 2011-04-08. Design och layout: Marie-Louise Bescher Välkommen till Storören, korttidsplats och rehabilitering Uppdaterad 2011-04-08 Design och layout: Marie-Louise Bescher I 2000-talets Karlskrona skall äldreomsorgen präglas av valfrihet. Alla skall kunna

Läs mer

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta kommun för period 2, maj aug 2012 SN-2012/321

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta kommun för period 2, maj aug 2012 SN-2012/321 Rolf Samuelsson Ordförandeförslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2012-10-02 SN-2012/321 Socialnämnden Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta

Läs mer

Rapport över verksamhetsuppföljning på Bokhöjden, särskilt boende

Rapport över verksamhetsuppföljning på Bokhöjden, särskilt boende Rapport över verksamhetsuppföljning på Bokhöjden, särskilt boende 120611 Inledning 1 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2006:11) om ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL,

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rinkeby Äldreboende. Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rinkeby Äldreboende. Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rinkeby Äldreboende Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

LÄMPLIG BEMANNING i boende särskilt avsett för personer med demenssjukdom

LÄMPLIG BEMANNING i boende särskilt avsett för personer med demenssjukdom LÄMPLIG BEMANNING i boende särskilt avsett för personer med demenssjukdom Rapporter/Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum; 2010:10 www.aldrecentrum.se Vårt uppdrag Uppdrag från kommunfullmäktige i Stockholms

Läs mer

Korttidsvård. Regel för hälso- och sjukvård Sida 1 (8)

Korttidsvård. Regel för hälso- och sjukvård Sida 1 (8) Sida 1 (8) 2016-02-16 Korttidsvård MAS/MAR stadsdelsförvaltningarna Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm. www.stockholm.se/masmarinnerstaden Sida 2 (8) Innehåll Inledning... 3 Kriterier för korttidsvård...

Läs mer

Regel för Hälso och sjukvård: Korttidsvård

Regel för Hälso och sjukvård: Korttidsvård Region Stockholm Innerstad Sida 1 (8) 2014-04-28 Sjuksköterskor Medicinskt Ansvarig för Rehabilitering Regel för Hälso och sjukvård: Korttidsvård Sjuksköterskor och Medicinskt Ansvarig för Rehabilitering

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Humaniora hälso- och sjukvårdsteam LSS

Patientsäkerhetsberättelse Humaniora hälso- och sjukvårdsteam LSS Patientsäkerhetsberättelse Humaniora hälso- och sjukvårdsteam LSS År 2017 20180126 Mia Thorn Lundquist Verksamheten Humaniora hälso- och sjukvård, LSS Solna startade i oktober 2015 i samband med att kommunen

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG +- PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE 2016 OCH PATIENTSÄKERHETSPLAN FÖR 2017 TRYGGHETENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE ALERIS OMSORG Inledning Patientsäkerhetslag (2010:659) gäller from 1 januari 2011. Syftet med lagen

Läs mer

Tjänsteutlåtande Uppföljning av hälso- och sjukvården på gruppbostäder för personer med psykisk funktionsnedsättning SN 2009/0149

Tjänsteutlåtande Uppföljning av hälso- och sjukvården på gruppbostäder för personer med psykisk funktionsnedsättning SN 2009/0149 15 DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Margareta Funemyr Tjänsteutlåtande 2009-11-24 1(5) SN 2009/0149 Socialnämnden 2009-12-15 Uppföljning av hälso- och sjukvården på gruppbostäder för personer

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare [Skriv text] [Skriv text] [Skriv text] Veckobo Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2017 (t.o.m. 31/10) Datum och ansvarig för innehållet 2018-02-26 / Lisa Hågebrand 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

ABCDE Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning

ABCDE Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning ABCDE Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben Marie Sundström tfn 508 05 016 Dnr 542-265 - 2006 Sammanträde 23 maj 2006 Tjänsteutlåtande 24 april 2006 1 (7) stadsdelsnämnd Till Hässelby- Vällingby

Läs mer

Medicinskt ansvarig sjuksköterskas tillsyn av hälso- och sjukvården på Trollängens äldreboende 2011

Medicinskt ansvarig sjuksköterskas tillsyn av hälso- och sjukvården på Trollängens äldreboende 2011 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-12 1 (7) Dnr: 0012/12-014 Socialnämnden Medicinskt ansvarig sjuksköterskas tillsyn av hälso- och sjukvården på Trollängens äldreboende 2011 Beslut Tillsynen avslutas

Läs mer

MÄLARBACKEN vård- och omsorgsboende

MÄLARBACKEN vård- och omsorgsboende Välkommen till MÄLARBACKEN vård- och omsorgsboende 2 Mälarbacken vård- och omsorgsboende Besöksadress Blackebergsbacken 41, 168 50 Bromma Postadress Mälarbacken vård- och omsorgsboende, Box 304, 161 26

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)

Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) 1 (5) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM Diarienummer Tomas Öberg 08-731 30 55 2016-09-15 OSN/2016:168 Joséphine Orling 08-731 31 75 Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso-

Läs mer

Uppföljningen är lämnad till ansvarig chef och sjuksköterska i maj för sakgranskning och begäran om åtgärds/handlingsplan.

Uppföljningen är lämnad till ansvarig chef och sjuksköterska i maj för sakgranskning och begäran om åtgärds/handlingsplan. Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska (MAS) kvalitetsuppföljning och granskning av den kommunala hälso- och sjukvården på Nälsta Äldreboende, februari - mars 2006 Bakgrund MAS ansvarar för att kontinuerligt

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienr. 0205/11-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Rinkeby Äldreboende - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Vård- och omsorgsboende: Rinkeby Äldreboende - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Vård- och omsorgsboende: Rinkeby Äldreboende - demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Rinkeby-Kista sdn Verksamhetschef/enhetschef: Hossein Ahmadian Adress: Rinkebyplan

Läs mer

kontaktmän ur personalen som har ett extra ansvar för dig. Där sammanfattas hur din hjälp ska vara utformad och hur den ska utföras.

kontaktmän ur personalen som har ett extra ansvar för dig. Där sammanfattas hur din hjälp ska vara utformad och hur den ska utföras. Linnäs är en korttids avdelning på vård- och omsorgsboendet Wasagården. På Linnäs finns åtta platser avsedda för korttidsvård. De är fördelade på fyra enkelrum och två dubbelrum. Vi bedömer vem som har

Läs mer

Välkommen till Persgården särskilt boende

Välkommen till Persgården särskilt boende Välkommen till Persgården särskilt boende Rev sep -15 Persgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. På Persgården arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmiljö.

Läs mer

Rådsmöten och anhörigmöten hålls regelbundet på varje enhet. Boende/närstående erbjuds att delta i vårdplanering.

Rådsmöten och anhörigmöten hålls regelbundet på varje enhet. Boende/närstående erbjuds att delta i vårdplanering. Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i Hälso- och sjukvården enligt SOSFS 2005:12(M) Enskede Årsta Vantör stadsdelsförvaltning BEMÖTANDE AV PATIENTER 4 kap 1 KRAV I FÖRFATTNING det finns rutiner

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Servicehus: Fruängsgårdens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Servicehus: Fruängsgårdens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Entreprenör/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Servicehus: Fruängsgårdens servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Entreprenör/Nämnd: Hägersten-Liljeholmen sdn Verksamhetschef/enhetschef: Marie Bergström Adress: G:a Södertäljevägen

Läs mer

Välkommen till Spelmannen

Välkommen till Spelmannen Välkommen till Spelmannen Rev sep -15 Spelmannen är ett särskilt boende som består av 43 lägenheter där 14 av dessa är särskilt anpassade för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder även parboende för

Läs mer

Årlig uppföljning av hälso- och sjukvård inom särskilt boende för äldre 20XX

Årlig uppföljning av hälso- och sjukvård inom särskilt boende för äldre 20XX Årlig uppföljning av hälso- och sjukvård inom särskilt boende för äldre 20XX Årlig uppföljning av hälso- och sjukvård inom särskilt boende för äldre 20XX Socialtjänsten följer årligen upp och granskar

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Bejtona. Inriktning (går inte att redigera): Demens

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Bejtona. Inriktning (går inte att redigera): Demens Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Bejtona Inriktning (går inte att redigera): Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Kavat

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Sofiagården - Somatisk/Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Vård- och omsorgsboende: Sofiagården - Somatisk/Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Vård- och omsorgsboende: Sofiagården - Somatisk/Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Vingslaget Omsorgs AB Verksamhetschef/enhetschef: Maj-Lis Johansson för personer med

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Rådans Äldreboende Patrik Mill Verksamhetschef Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet 2017 Verksamheten hade under 2017 uppsatta mål gällande riskbedömningar i Senior-Alert,

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Dianagården - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Dianagården - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Dianagården - demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms Sdn Verksamhetschef/enhetschef: Carina Stenbaek Adress: Artemisgatan 2, 115 52 Stockholm

Läs mer

Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon:

Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon: Page 1 of 11 Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon: Page 2 of 11 Verksamhetens regiform: Kommunal regi

Läs mer

Ansvarig för rutin Medicinskt ansvarig sjuksköterska Cecilia Linde Gäller från Revideras SID 1 (6)

Ansvarig för rutin Medicinskt ansvarig sjuksköterska Cecilia Linde Gäller från Revideras SID 1 (6) SID 1 (6) Ansvarig för rutin Medicinskt ansvarig sjuksköterska Cecilia Linde cecilia.linde@solna.se Gäller från Revideras 2018-07-11 Innehåll Korttidsvård Hallen... 2 Korttidsvård Polhemsgården... 2 Korttidsvård

Läs mer

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. LEDNINGS- OCH YRKESANSVAR

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. LEDNINGS- OCH YRKESANSVAR Region Stockholm Innerstad Sida 1 (11) 2014-05-16 Sjuksköterskor REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. Sida 2 (11) INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Granskning av utförda hälso- och sjukvårdsinsatser på Solsidans gruppbostad - Olivia Omsorgs del

Granskning av utförda hälso- och sjukvårdsinsatser på Solsidans gruppbostad - Olivia Omsorgs del 2018-08-29 1 (5) Dnr SOCN 2015/124-050 Socialnämnden Granskning av utförda hälso- och sjukvårdsinsatser på Solsidans gruppbostad - Olivia Omsorgs del Nacka kommun beslutar att göra en påkallad granskning

Läs mer

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Trine Rydheim Adress: Cervins väg 13 163 42 Spånga Telefon: 08-50803511 Verksamhetens regiform:

Läs mer

Metodstöd vid utredning av avvikelser

Metodstöd vid utredning av avvikelser Metodstöd vid utredning av avvikelser Vad är en avvikelse När vi pratar om avvikelser täcker vi det mesta genom att säga att det handlar om; brist i handläggning/omsorg/behandling, avvikelse från planerad

Läs mer

Handlägga personer under 65 år i hemsjukvård

Handlägga personer under 65 år i hemsjukvård Sida 1 (7) Omsorgsförvaltningen Datum: Normerande styrdokument 2019-02-11 Beslutsfattare: Karin Brolin, avdelningschef hälso- och sjukvård omsorgsförvaltningen Version/Dokumentidentitet: OMF_RU-051-01

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Furan - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Furan - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Furan - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Susanne Malmsten Adress: Furuvägen 93-95, 187 64 Täby Telefon: 076-621 77 19 Verksamhetens

Läs mer

Fristad Servicehus 2017

Fristad Servicehus 2017 Page 1 of 10 Fristad Servicehus 2017 Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Elisabeth Forssén Adress: Cervins väg 13, 163 42 Spånga Telefon:

Läs mer

KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH REHABILITERING HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH REHABILITERING HÄLSO- OCH SJUKVÅRD HÄLSO-, SJUKVÅRD & REHABILITERING HÄLSO- & SJUKVÅRD OCH REHAB I FALKENBERGS KOMMUN KOMMUNAL HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH REHABILITERING Syftet med denna broschyr är att ge en översikt över kommunens hälso-

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Liseberg - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Liseberg - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Liseberg - Demens/Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Föreningen Blomsterfonden Verksamhetschef/enhetschef: Elisabet Wrahme Adress: Annebodavägen

Läs mer

Tjänsteutlåtande 2010-02-11 Socialnämnden den 8 mars 2010. DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Margareta Funemyr

Tjänsteutlåtande 2010-02-11 Socialnämnden den 8 mars 2010. DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Margareta Funemyr DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Margareta Funemyr Tjänsteutlåtande 2010-02-11 Socialnämnden den 8 mars 2010 1(8) SN 2010/0022 Kvalitetsuppföljning av hälso- och sjukvården på bostäder med

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att bli bra. Äldreomsorgens insatser ska vara individuellt anpassade

Läs mer

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av Nockebyhöjdens äldreboende och överlämnar rapporten till länsstyrelsen

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av Nockebyhöjdens äldreboende och överlämnar rapporten till länsstyrelsen Beställaravdelning äldreomsorg Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (7) 2006-08-15 Dnr 431-06-504 sdn 2006-09-21 Handläggare: Eva Lindström Tfn: 508 06 321 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn av

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Rev sep 15 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg atmosfär i en hemlik

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rosstorps äldreboende. Inriktning (går inte att redigera): Korttidsvård

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rosstorps äldreboende. Inriktning (går inte att redigera): Korttidsvård Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rosstorps äldreboende Inriktning (går inte att redigera): Korttidsvård Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hägersten-Liljeholmen

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare/Entreprenör: Inriktning: Tillstånd från länsstyrelsen: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETENS KVALITET VID GRUPPBOSTÄDERNA I FARSTA STADSDELSOMRÅDE 2006

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETENS KVALITET VID GRUPPBOSTÄDERNA I FARSTA STADSDELSOMRÅDE 2006 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETENS KVALITET VID GRUPPBOSTÄDERNA I FARSTA STADSDELSOMRÅDE 006 Beskrivning Ekliden Strandvillan Farsta Strand Farsta Strand Farsta Strand Hökarängen Sköndal Datum för 006-06-9 006-06-9

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINNÄS

VÄLKOMMEN TILL LINNÄS VÄLKOMMEN TILL LINNÄS Linnäs är ett boende för korttidsvård för rehabilitering och avlastning Senast reviderad 2019-01-09 2 (5) OM LINNÄS Linnäs är en korttids avdelning på vård- och omsorgsboendet Wasagården.

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende:nackahemmet/nacka Koti. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på vård- och omsorgsboende:nackahemmet/nacka Koti. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på vård- och omsorgsboende:nackahemmet/nacka Koti Inriktning:Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Finskt Seniorboende AB/Äldrenämnden Verksamhetschef: Helena

Läs mer

Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center

Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center Äldreforskningens hus Stiftelsen Äldrecentrum och Aging Research Center Forskning och utredning om äldre och åldrande: inom geriatrisk medicin, psykologi socialgerontologi socialt arbete Tidningen Äldre

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VÄTTERNGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL VÄTTERNGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL VÄTTERNGÅRDEN Vätterngården är ett vård- och omsorgsboende Senast reviderad 2015-01-15 2 (5) OM VÄTTERNGÅRDEN Vätterngården är ett vård- och omsorgsboende, byggt 1995 och har fyra avdelningar,

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2011-02-04 Socialförvaltningen 1 (6) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienummer 0201/10-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Anita

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg som du kan förvänta dig av socialtjänsten. Garantin gäller för dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar

Läs mer

1 Kontakt med läkare + HSL-personal Kontinuitet läkare

1 Kontakt med läkare + HSL-personal Kontinuitet läkare Bilaga 1. Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska (MAS) kvalitetsuppföljning och granskning av den kommunala hälso- och sjukvården på Skolörtens vård och omsorgsboende, oktober 2007 Bakgrund MAS ansvarar för

Läs mer

Granskning av hälso- och sjukvården under 2004 på Magdalenagårdens äldreboende

Granskning av hälso- och sjukvården under 2004 på Magdalenagårdens äldreboende M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Handläggare: Britt-Marie Johansson TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN 2004-12-09 DNR 506-606/2004 Till Stadsdelsnämnden Granskning av hälso- och

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 8 Verksamhetsuppföljning 2014 Lillsjönäs dagverksamhet Utförande enhet: Lilljönäs Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete

Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete Verksamhetsberättelse patientsäkerhetsarbete Arbetsplats: Ekbackens äldreboende Hus K Verksamhetsår: 2013 Förenade Care AB driver sedan 2008-04-01 Ekbackens äldreboende hus K på entreprenad från Sundbyberg

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende. Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende. Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem Page 1 of 11 Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende:elinsborgs Vård- och omsorgsboende. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta

Namn på vård- och omsorgsboende:elinsborgs Vård- och omsorgsboende. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta Namn på vård- och omsorgsboende:elinsborgs Vård- och omsorgsboende Inriktning:Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta Avtalspart/Nämnd: Kavat Vård AB Verksamhetschef: Salar Amjadi Adress:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende

Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Patientsäkerhetsberättelse 2017 Soltorps Äldreboende Mall för patientsäkerhetsberättelse i Sollentuna kommun All text som är inom rutorna är hjälptext och rutor med innehåll ska tas bort när ni skrivit

Läs mer

Kvalitetsrapport av särskilt boende för äldre 2011, hälsooch sjukvård och socialtjänst

Kvalitetsrapport av särskilt boende för äldre 2011, hälsooch sjukvård och socialtjänst 2011-11-30 1 (6) Social- och äldrenämnden Kvalitetsrapport av särskilt boende för äldre 2011, hälsooch sjukvård och socialtjänst Sammanfattning Nackas särskilda boenden för äldre, som ingår i kundvalet,

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Katarinagården - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Katarinagården - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Katarinagården - Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Södermalms sdn Verksamhetschef/enhetschef: Marie Palmgren Berg Adress: Tideliusgatan 7-9,

Läs mer

Välkommen. till korttidsplats på Glimten

Välkommen. till korttidsplats på Glimten Välkommen till korttidsplats på Glimten Broschyren innehåller information, telefonnummer och praktiska upplysningar till dig som har fått korttidsplats på Glimten. Glimten är beläget på Östergården, våning

Läs mer

Granskning av Trollängens äldreboende

Granskning av Trollängens äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-11-11 Socialförvaltningen 1 (5) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienr. 0169/10-013 Granskning av Trollängens äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Division Vård och Omsorg Patientsäkerhetsberättelse 2011

Division Vård och Omsorg Patientsäkerhetsberättelse 2011 Division Vård och Omsorg Patientsäkerhetsberättelse 2011 2012 02 29 Ylva Larsson Områdeschef Sammanfattning Under 2011 har division vård och omsorg samverkat med andra vårdgivare: Samarbete med framtagande

Läs mer

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Flödesschema från ansökan till flytt till 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Vem: Bistånds -handläggare : Ta emot ansökan Skicka broschyr till VT med info om Boka tid för hembesök Inleda ärende i Utreda

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Sofiagården. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Sofiagården. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Sofiagården Inriktning:Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Vingslaget Omsorgs AB Verksamhetschef: Charlotta Stenberg Adress: Erstagatan 34 116

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HAGAGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL HAGAGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL HAGAGÅRDEN Hagagården är ett boende för personer med demensproblematik SOCIAL SEKTOR Senast reviderad 2015-01-15 2 (5) OM HAGAGÅRDEN Hagagården startade sin verksamhet 1989 och består av

Läs mer

Servicehus: Trekantens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Servicehus: Trekantens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Servicehus: Trekantens servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Verksamhetschef/enhetschef: Päivi Palomäki Adress: Lövholmsvägen 29, 117 65 Stockholm Telefon: 08-50822621 Verksamhetens

Läs mer

Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen

Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen Socialnämnden 2006-04-26 2 Verksamhetsplan för hemvården Hästen... 3 Uppdrag... 3 Värdegrund synsätt... 3 Respektfullt bemötande... 3 Engagemang... 3 Flexibilitet...

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre 2012

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre 2012 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre 2012 Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Veckobo vård- och omsorgsboende Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

Servicehus: Fruängsgårdens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Servicehus: Fruängsgårdens servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Servicehus: Fruängsgårdens servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Verksamhetschef/enhetschef: Marie Bergström Adress: G:a Södertäljevägen 5, 129 55 Hägersten Telefon: 08-50823514

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse 2011 Forshaga 2012-02-06 Anders Olsson Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska Innehållsförteckning Övergripande mål och strategier 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet

Läs mer

Älvsjö servicehus 2017

Älvsjö servicehus 2017 Page 1 of 10 Älvsjö servicehus 2017 Servicehus: Älvsjö servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Ann Norén Adress: Armborstsvägen 4-8, 125 44 Älvsjö Telefon: 08-508

Läs mer

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista.

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Område Krav Krav Uppföljning Kvalitet/planering och Entreprenören skall ha en årlig uppföljning verksamhetsplan där det beskrivs hur arbetet skall uppfylla

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VÄTTERNGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL VÄTTERNGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL VÄTTERNGÅRDEN Vätterngården är ett vård- och omsorgsboende Senast reviderad 2019-01-09 2 (5) OM VÄTTERNGÅRDEN Vätterngården är ett vård- och omsorgsboende som byggdes 1995 och har fem avdelningar;

Läs mer

Kvalitetsgranskning av hälso- och sjukvård

Kvalitetsgranskning av hälso- och sjukvård Kvalitetsgranskning av hälso- och sjukvård Trollängen Förenade Care AB 2016-03-01 Kaija Partanen Medicinskt ansvarig sjuksköterska Tyresö kommun / 2016-03-01 2 (7) Innehållsförteckning Kvalitetsgranskning

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende:rosengården. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på vård- och omsorgsboende:rosengården. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på vård- och omsorgsboende:rosengården Inriktning:Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Attendo Care AB Verksamhetschef: Christina Karlsson/Aferdita Vrajolli

Läs mer