Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av Nockebyhöjdens äldreboende och överlämnar rapporten till länsstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av Nockebyhöjdens äldreboende och överlämnar rapporten till länsstyrelsen"

Transkript

1 Beställaravdelning äldreomsorg Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (7) Dnr sdn Handläggare: Eva Lindström Tfn: Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn av Nockebyhöjdens äldreboende Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av Nockebyhöjdens äldreboende och överlämnar rapporten till länsstyrelsen Bertil Östberg stadsdelsdirektör Edda Tent Traoré avdelningschef Sammanfattning Stadsdelsförvaltningen har genomfört tillsyn av Nockebyhöjden som är ett äldreboende med 84 bostäder och som drivs av Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux. Vi bedömer att Nockebyhöjden är ett väl fungerande äldreboende där de boende får ett bra bemötande och en god omsorg och omvårdnad. Verksamheten har riktlinjer och rutiner som säkerställer kvalitet och säkerhet i vården och omsorgen. Box Bromma, Besöksadress: Tunnlandsvägen 95 Tfn: , Fax: , OrgNr: E-post: bromma@bromma.stockholm.se

2 Dnr sid 2 (7) Ärendets beredning Ärendet har beretts inom beställaravdelningen för äldreomsorg. Bakgrund Enligt 13 kap 5 socialtjänstlagen står tillsynspliktig verksamhet som drivs av en enskild under löpande tillsyn av den nämnd i den kommun där verksamheten är belägen. Bromma stadsdelsnämnd ansvarar för att genomföra tillsyn vid Nockebyhöjdens äldreboende som driver verksamhet i särskild boendeform för äldre enligt 7 kap. 1 2 socialtjänstlagen. Tillsyn har genomförts av medicinskt ansvarig sjuksköterska Lisbeth Lehammer och administrativ sekreterare Eva Lindström, den 15 maj Metod för tillsynen Intervju med verksamhetschef Elisabet Strömqvist och biträdande verksamhetschef Jonas Allenbrant. Granskning av dokument och dokumentation, observationer. Organisation Verksamhetens namn: Verksamheten drivs av: Inriktning: Verksamhetschef: bitr. verksamhetschef: Chefens basutbildning /kompetens: Nockebyhöjden Ideella föreningen Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux Sjukhem (40 platser), ålderdomshem (20 platser), gruppboende för dementa (24 platser) Elisabet Strömqvist Jonas Allenbrant Sjuksköterska med 60 p. i organisation och ledarskap. Adress: Backskåran 9, Bromma Telefon: Hemsida: Verksamheten har länsstyrelsens tillstånd att bedriva enskild verksamhet i särskild boendeform enligt 7 kap 1 2 socialtjänstlagen. Tillståndet omfattar sammanlagt 84 boende, varav 60 äldre personer med behov av service och omvårdnad samt 24 personer med demenssjukdom på tre enheter med vardera åtta boende i varje.

3 Dnr sid 3 (7) Personal Bemanning Personal Dag mån-fre Dag helg Kväll mån-fre Kväll helg Natt mån-sön Sjukhem 1 20 boende köksbiträde 1-2 ssk ½ ssk (delas med avd 2) 3 usk (delas med avd 2) Sjukhem 2 20 boende köksbiträde 1-2 ssk ½ ssk (delas med avd 1) 3 Usk (delas med avd 1) Gästhemmet (ålderdomshem) 20 boende 4 usk/vb 4 usk/vb Gruppboende 1 8 boende ssk från gästhemmet Gruppboende 2 8 boende ssk från gästhemmet Gruppboende 3 8 boende ssk från gästhemmet Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och alla dagar i veckan. Ålderdomshemmet (gästhemmet) och gruppboendena har joursjuksköterska med en inställelsetid på 30 min. Totalt finns 16 sjuksköterskor anställda, tretton på dagtid och tre på natten, sjukgymnast 1x100%, arbetsterapeut 2x 0,75 och arbetsterapibiträde 2x 0,5 befattningar. Sjuksköterskorna på respektive enhet är arbetsledare, d.v.s. leder och fördelar det dagliga arbetet inom enheten. Inom administrationen finns en sekreterare 75 % och en bemanningsassistent på heltid. Verksamhetschef och biträdande verksamhetschef tjänstgör bägge på heltid.

4 Dnr sid 4 (7) Introduktion av nyanställd personal Alla nyanställda genomgår fyra dagars introduktionsutbildning med fyra dagars uppföljning, s.k. SVPH-dagar. Alla nyanställda får gå dubbelt efter individuella behov. Inhyrning av personal Ingen personal har hyrts in det senaste året. Timanställda sjuksköterskor finns att tillgå i verksamheten. Inga vakanta tjänster fanns vid uppföljningen. Kompetensutveckling Plan för kompetensutveckling finns. Inom verksamheten finns en fond som möjliggör studieresor för personalen. Man arbetar mycket med personalens hälsa. All personal har fått en hälsoprofil. Man har friskvårdstimme och rökavvänjningsgrupp. Kvalitetsarbete Det finns ett kvalitetssystem med rutinpärmar som tillämpas i verksamheten. Kvalitetssystemet för Sol omfattar dokumentation med speciellt framtagna sökord, samt klagomålshantering. Skriftliga rutiner finns för kontaktmannaskap. Verksamheten har i mycket hög grad (90 %) omsorgspersonal med adekvat utbildning. Rutiner för anmälningar enl. SoL 14 kap. 2 (Lex Sarah) Verksamheten har instruktion för anmälan enligt Lex Sarah. Ingen anmälan är gjord under det senaste året. Brukarinflytande Det finns inget förtroenderåd eller anhörigråd, men regelbundna anhörigmöten genomförs. Verksamhetschefen uppger att anhöriga ofta deltar i verksamhetens olika aktiviteter. Inflyttningsrutiner Man har ett ankomstsamtal och lämnar skriftlig information om verksamheten. Före inflyttning skickas ett informationsblad med praktiska uppgifter, namn på kontaktperson och omvårdnadsansvarig sjuksköterska samt telefonnummer till boendets samtliga funktioner. Verksamhetschefen beskriver att det blivit allt kortare tid mellan biståndshandläggarens beställning och den boendes inflyttning, vilket medför att verksamheten inte har kunnat följa sina inflyttningsrutiner. Man upplever att man har inte har kunnat förbereda inflyttningen på ett så professionellt och välkomnande sätt som man önskar.

5 Dnr sid 5 (7) Individuell samordnad vårdplanering skall ske inom en vecka efter inflyttningen och följs upp en gång per år. I vårdplaneringen deltar kontaktperson, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, läkare vid behov och boende/anhörig. Kontaktperson Alla boende har en namngiven kontaktperson som utses i samband med inflyttningen. Det finns en skriftlig ansvarsbeskrivning för kontaktpersonen. Kontaktpersonen utses genom lämplighetsbedömning. Personalen är vanligtvis kontaktperson för två boende. Varje boende har också en sekundär kontaktperson som träder in när ordinarie kontaktperson inte är i tjänst. Dokumentation Den sociala journalen består av arbetsplan för den sociala omvårdnaden, daganteckningar, levnadsberättelse och kopia på biståndsbeslut/beställning. Kontaktpersonen ansvarar för dokumentationen enligt Sol. Levnadsberättelsen upprättas av kontaktpersonen genom intervjuer med boende och ev. anhöriga. Tillsammans med biståndsbeslut och beställning utgör den underlag för den individuella arbetsplan som upprättas för varje boende. Arbetsplanen omfattar den sociala omvårdnaden och beskriver den boendes behov, önskemål och intressen. Arbetsplanen skall upprättas inom en vecka från inflyttning och följas upp inom en månad. Uppföljningen sker genom regelbundna möten mellan berörda yrkesgrupper. Verksamheten har utarbetat sökord för dokumentationen enligt Sol. Insatserna enligt Sol dokumenteras löpande av berörd personal. Man planerar en utveckling av kontaktmannaskap och dokumentation för nattpersonalen. Pärmen med dokumentation enligt Sol och HSL finns på expeditionen dit bara den som är behörig äger tillträde. Aktivering Varje kontaktperson skall finna lämplig individuell aktivering för den boende. Aktivitetsbiträdet och arbetsterapin står för mycket av aktivitetsinsatserna på enheten. Exempel på aktiviteter utanför enheten är frukostgrupp, lunchgrupp och musikunderhållning. Varje vecka har man dansterapi, det finns en trädgårdsgrupp och man har investerat i en hemmabioanläggning. Önskemål om utevistelser tillgodoses väl då det finns uteplatser och asfalterad gång för rullstolar. De hjälpmedel som behövs för verksamheten finns. Anhöriga deltar ofta i verksamhetens aktiviteter.

6 Dnr sid 6 (7) Lokaler och boendemiljö På entréplanet finns administration, konferensrum, arbetsterapi, sjukgymnastik samt hår- och fotvård. Sjukhemmet finns på två plan med 20 bostäder på varje plan. De 20 bostäderna i ålderdomshemmet, som inom verksamheten benämns gästhem, finns i ett tredje övre plan som är nybyggt. I en anslutande nybyggnad i tre plan finns gruppboende för dementa med 8 bostäder i varje plan. Boendet består av enkelrum med toalett och dusch. I gästhemmet (ålderdomshemmet) har bostäderna spis, kylskåp och diskbänk. De boende i sjukhem och gruppboende har ingen egen kokmöjlighet. De boende uppmuntras att möblera med egna möbler. I permanentboende ingår säng. Det finns uttag för TV och telefon i varje rum. Nockebyhöjdens TV-licens gäller så de boende behöver ingen egen. Lokalerna är mycket fräscha och trevligt möblerade. Boendet ger ett lugnt och trivsamt intryck. Rum för övernattning för anhöriga kan vid behov erbjudas. Det finns flera uteplatser och asfalterad gångväg, vilket skapar goda möjligheter för utevistelse. Kost Frukost lagas på respektive våningsplan. Övriga måltider tillagas i sällskapets seniorboende, Nockebyhus, som ligger i nära anslutning till Nockebyhöjden. Varm mat transporteras i matvagnar. Matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer. Tillgång till specialistkompetens i kostfrågor finns. Kostombud finns på varje våning. Regelbundna möten hålls med kostchef och kock. Personalen äter tillsammans med de boende, men de boende kan välja att äta ensamma eller tillsammans med andra. Anhöriga har också möjlighet att äta tillsammans med de boende. Det finns två varmrätter att välja på till huvudmålet (lunchen). Alternativa maträtter finns. Det finns möjlighet att få önskekost och andra specialkoster efter behov. Måltidernas fördelning över dygnet Frukost Lunch Middag Kvällsmål Nattfastan överskrider inte 11 timmar.

7 Dnr sid 7 (7) Förvaltningens synpunkter Vi bedömer att Nockebyhöjden är ett väl fungerande äldreboende där de boende får ett bra bemötande och en god omsorg och omvårdnad. Boendet ligger vackert och har uteplatser som ger goda förutsättningar för utevistelse. Verksamheten har riktlinjer och rutiner som säkerställer kvalitet och säkerhet i vården och omsorgen.

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Nockebyhöjden. Beslut Elisabeth Strömqvist

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Nockebyhöjden. Beslut Elisabeth Strömqvist ABCDE 2006-07 06 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare: Inriktning: Tillstånd från länsstyrelsen: Nockebyhöjden

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende. Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende. Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem Page 1 of 11 Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Farsta vård- och omsorgsboende Inriktning (går inte att redigera): Sjukhem Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rinkeby Äldreboende. Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rinkeby Äldreboende. Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Rinkeby Äldreboende Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon:

Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon: Page 1 of 11 Uppföljande stadsdelsförvaltning: Namn på vård- och omsorgsboende: Inriktning: Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Hemsida: Adress: Telefon: Page 2 of 11 Verksamhetens regiform: Kommunal regi

Läs mer

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd

ABCDE. Tillsyn av Blackebergs sjukhem i Bromma Yttrande till Länsstyrelsen. Bromma stadsdelsnämnd Äldreomsorgens utföraravdelning Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-01-11 Dnr 649-05-504 sdn 2005-01-24 Handläggare: Monica Mårdén Tfn: 508 06 322 Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare/Entreprenör: Inriktning: Tillstånd från länsstyrelsen: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Bejtona. Inriktning (går inte att redigera): Demens

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Bejtona. Inriktning (går inte att redigera): Demens Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Bejtona Inriktning (går inte att redigera): Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Kavat

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista.

Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus. Inriktning:Korttidsvård. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Vård- och omsorgsboende: Saltsjöbadens Sjukhus Inriktning:Korttidsvård Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Saltsjöbadens Sjukhus AB Verksamhetschef: Susanne Sjöberg Adress:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Avtalspart/Nämnd:

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Avtalspart/Nämnd: Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Frösunda LSS AB Verksamhetschef/enhetschef: Linda Wetterberg Adress: Viksjöplan

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Rinkeby Äldreboende - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Vård- och omsorgsboende: Rinkeby Äldreboende - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Vård- och omsorgsboende: Rinkeby Äldreboende - demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Rinkeby-Kista sdn Verksamhetschef/enhetschef: Hossein Ahmadian Adress: Rinkebyplan

Läs mer

TILLSYNSRAPPORT FLYGARHÖJDEN ÅR 2009

TILLSYNSRAPPORT FLYGARHÖJDEN ÅR 2009 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING HANDLÄGGARE: KRISTIN A STRÖM TELEFON 08-508 15 047 KERSTIN MEDIN TELEFON 08-508 15 500 SID

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Dianagården - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Dianagården - demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Dianagården - demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms Sdn Verksamhetschef/enhetschef: Carina Stenbaek Adress: Artemisgatan 2, 115 52 Stockholm

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Liseberg - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Liseberg - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Liseberg - Demens/Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Föreningen Blomsterfonden Verksamhetschef/enhetschef: Elisabet Wrahme Adress: Annebodavägen

Läs mer

TILLSYNSRAPPORT JUDISKA HEMMET 2009

TILLSYNSRAPPORT JUDISKA HEMMET 2009 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDS ÄTTNING HANDLÄGGARE: KRISTIN A STRÖM TELEFON 08-508 15 047 KERSTIN MEDIN TELEFON 08-508 15 500 SID

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Sofiagården - Somatisk/Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Vård- och omsorgsboende: Sofiagården - Somatisk/Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Vård- och omsorgsboende: Sofiagården - Somatisk/Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Vingslaget Omsorgs AB Verksamhetschef/enhetschef: Maj-Lis Johansson för personer med

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Ansvarig för uppföljningen: Uppföljningen genomförd den: Föregående uppföljning den: Nästa uppföljning den: Verksamhetens namn Verksamhetens platsantal

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Nockebyhöjden - Demens och Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Nockebyhöjden - Demens och Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Nockebyhöjden - Demens och Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Jonas Allenbrant Adress: Backskåran 9, 168 40 Bromma Telefon: 08-579 777

Läs mer

Ekehöjden - Demens - VoB 2015

Ekehöjden - Demens - VoB 2015 Page 1 of 12 Ekehöjden - Demens - VoB 2015 Vård- och omsorgsboende: Ekehöjden - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen Avtalspart/Nämnd: Attendo Care AB Verksamhetschef/enhetschef: Sonja Hayen

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd:

Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Attendo Sverige AB/Rinkeby-Kista sdn Verksamhetschef/enhetschef: Eva-Lena Erngren

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Frösunda Äldreboende - Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Eva-Lena Erngren Adress: Signalistgatan 3, 16972 Solna Telefon: 08-514

Läs mer

Anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL, Lex Sarah, vid Magdalenagården

Anmälan om allvarliga missförhållanden enligt 14 kap 2 SoL, Lex Sarah, vid Magdalenagården M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G TJÄNSTEUTLÅTANDE SDN 2003-12-09 Handläggare: Kicki Elofsson 2004-11-23 DNR 504-518/2004 504-519/2004 504-520/2004 504-521/2004 504-522/2004

Läs mer

Linden omsorg AB, Rubinen vård- och omsorgsboende- verksamhetsuppföljning den 25 maj 2008

Linden omsorg AB, Rubinen vård- och omsorgsboende- verksamhetsuppföljning den 25 maj 2008 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 29 SEPTEMBER 2008 SID 1 (12) Handläggare: Barbro Trygg Telefon: 08-508 05 413 Dnr 602-438-2008 Sammanträde 28 oktober 2008

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr 2008-1020-600 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare/Entreprenör: Inriktning:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Furan - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Furan - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Furan - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Susanne Malmsten Adress: Furuvägen 93-95, 187 64 Täby Telefon: 076-621 77 19 Verksamhetens

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Safirens äldreboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Marja Nurmi Adress: Viksjöplan 47, 175 45 Järfälla Telefon: 08-505

Läs mer

ABCDE Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Basuppgifter. Odinslunds äldreboende

ABCDE Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Basuppgifter. Odinslunds äldreboende ABCDE 2006-07 06 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare: Inriktning: Tillstånd från länsstyrelsen: Adress:

Läs mer

ABCDE Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Basuppgifter

ABCDE Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Basuppgifter ABCDE 2006-07 06 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare: Inriktning: Farsta vård-och omsorgsboende enhetm 5

Läs mer

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNING ÄLDREOMSORG SID 1 (6) 2007-04-23 SDN 2007-05-14 Handläggare: Eva Lindström Telefon: 508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd Uppdraget som biståndshandläggare

Läs mer

ABCDE. stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN FÖR STRATEGI OCH

ABCDE. stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN FÖR STRATEGI OCH Norrmalms stadsdelsförvaltning A VDELNINGEN FÖR STRATEGI OCH STÖD TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2002-01-07 DNR 530-751/01 Handläggare: Riitta Sköld Tfn: 08 508 09 307 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskning

Läs mer

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Flödesschema från ansökan till flytt till 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Vem: Bistånds -handläggare : Ta emot ansökan Skicka broschyr till VT med info om Boka tid för hembesök Inleda ärende i Utreda

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Sätra vård- och omsorgsboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Sätra vård- och omsorgsboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Sätra vård- och omsorgsboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skärholmen Verksamhetschef/enhetschef: Yvonne Esgård enhetschef och Annelie Birath enhetschef Adress: Frösätrabacken

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Nömmebergs Vårdhem - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Nömmebergs Vårdhem - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Nömmebergs Vårdhem - Profil Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Catharina Carlsson Adress: Högövägen 571 73 Stensjön Nässjö Telefon: 0380-91

Läs mer

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd SDN 2008-02-14 SID 1 (6) 2008-01-25 Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård-

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Långbrogården - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Långbrogården - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Långbrogården - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Marja-Leena Gestranius Adress: Bergtallsvägen 12, 125 59 Älvsjö Telefon: 08-464 70 53/070-946

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Villa Vesta gruppboende. Vingslaget Omsorgs ab

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Villa Vesta gruppboende. Vingslaget Omsorgs ab ABCDE 2006-07 06 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare: Inriktning: Tillstånd från länsstyrelsen: Adress:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Solhaga Vårdhem - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Solhaga Vårdhem - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Solhaga Vårdhem - Profil Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Marie Elm-Agren Adress: Kungsvägen 40 280 40 Skånes Fagerhult Telefon:

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Danvikshem - Demens/Somatik. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Norrmalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Danvikshem - Demens/Somatik. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Norrmalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Danvikshem - Demens/Somatik Uppföljande stadsdelsförvaltning: Norrmalm Verksamhetschef/enhetschef: Carina Mattsson. Adress: Danvikshemsvägen, 8, 131 31 Nacka. Telefon: 08-84529200.

Läs mer

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Krabbängsgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. Vår målsättning är att alla som bor här skall få stöd och hjälp utifrån sina egna möjligheter och behov

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Brommagårdens äldreboende. Stockholms stad.

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Brommagårdens äldreboende. Stockholms stad. ABCDE 2006-07 06 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare: Inriktning: Brommagårdens äldreboende Stockholms stad

Läs mer

Fridhemmet servicehus 2017

Fridhemmet servicehus 2017 Page 1 of 10 Fridhemmet servicehus 2017 Servicehus: Fridhemmet - Servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Odini Nzeribe Adress: Fridhemsgatan 58 Telefon: 08-50808575

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Långbrobergs vård- och omsorgsboende - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef:

Vård- och omsorgsboende: Långbrobergs vård- och omsorgsboende - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Vård- och omsorgsboende: Långbrobergs vård- och omsorgsboende - Demens/Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Pia Hattara Erksson Adress: Spadvägen 9, 125 33 Älvsjö

Läs mer

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Servicehus: Fristad servicehus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Trine Rydheim Adress: Cervins väg 13 163 42 Spånga Telefon: 08-50803511 Verksamhetens regiform:

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREO MSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-03-05 Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ 508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Aleris Råsunda - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Aleris Råsunda - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Aleris Råsunda - Profil Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Anette Milde Adress: Solnavägen 102 A 169 51 Solna Telefon: 08-123 190 68 Verksamhetens

Läs mer

Uppföljning av verksamheter som drivs av Aleris Omsorg AB i Hässelby-Vällingby

Uppföljning av verksamheter som drivs av Aleris Omsorg AB i Hässelby-Vällingby HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN Gunilla Ljungholm Telefon: 508 05 209 TJÄNSTEUTLÅTANDE 10 JANUARI 2012 SID 1 (7) DNR 1.2.1-034-2012 SAMMANTRÄDE 7 FEBRUARI 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen

Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2011-05-12 Socialförvaltningen 1 (7) Maria Johansson, kvalitetsinspektör Diarienr: 0049/11-013 Granskning av Tyresö kommuns demensenheter, Syrenen, Solrosen och Näckrosen

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG. Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-11-20 Handläggare: Ann-Sophie Rüder Telefon: 08/ 508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Vittsjö Sjukhem - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Vittsjö Sjukhem - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Vittsjö Sjukhem - Profil Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Anne Nyström Adress: Verumsvägen 2, 280 22 Vittsjö Telefon: 070-349

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Attendo Skutan - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Attendo Skutan - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Attendo Skutan - Demens/Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Petra Maurer, verksamhetschef och Sanna Faily, verksamhetschef Adress: Röntgenvägen

Läs mer

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15 BYGDEVÄGEN 15 2016-09-23 Välkommen till Bygdevägen 15 2 (5) Bygdevägen 15 Bygdevägen 15 är ett äldreboende som ligger i samhället Östra Husby på Vikbolandet. I närområdet finns grönområden, affär, apotek

Läs mer

Kostprogram för äldre- och handikappomsorgen inklusive socialpsykiatrin i Vantör

Kostprogram för äldre- och handikappomsorgen inklusive socialpsykiatrin i Vantör Äldre- och Handikappomsorgen V A N T Ö R S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Sid 1(5) 2006-05-09 Kostprogram för äldre- och handikappomsorgen inklusive socialpsykiatrin i Vantör Bakgrund I oktober

Läs mer

ABCDE Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Basuppgifter

ABCDE Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre. Basuppgifter ABCDE 2006-07 06 Uppföljning av ramavtal om enstaka platser och stadens vård- och omsorgsboende för äldre Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare: Inriktning: Farsta vård och omsorgsboende enhet 6

Läs mer

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden

Granskningsrapport av korttidsvård för äldre svar på remiss från äldrenämnden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-04-07 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 08-508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Granskningsrapport av

Läs mer

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Silverhöjden - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Silverhöjden - Demens/Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Silverhöjden - Demens/Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Susanne Mårtensson Adress: Bosövägen 2, 181 47 Lidingö Telefon: 076-621 95

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Lovisa Gården. Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende

Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Lovisa Gården. Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende Page 1 of 11 Namn på vård- och omsorgsboende (går inte att redigera): Lovisa Gården Inriktning (går inte att redigera): Gruppboende Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Farsta Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Sjöberga Gård - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Sjöberga Gård - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Sjöberga Gård - Profil Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Bitte Myrsell Adress: Berghamnsvägen 65-67, 165 71 Hässelby Telefon: 08-739

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Fristad Äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Fristad Äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Fristad Äldreboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Johanna Hansson Adress: Cervins väg 9, 4 tr resp Cervins väg 11, 4 tr 163

Läs mer

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-17 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V)

Redovisning av biståndsbedömda insatser - svar på skrivelse från (V) HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2009-12-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:144-08-

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Hofors kommun 2009Rev juni 2014 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg

Läs mer

Solgården dagverksamhet 2017

Solgården dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Solgården dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Solgården Dagverksamhet i Enskede-Årsta-Vantör sdf Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Marie Palmgren

Läs mer

Hovslund vårdbostad och hemvård

Hovslund vårdbostad och hemvård Hovslund vårdbostad och hemvård Hovslund vårdbostad och hemvård Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Fristad Servicehus 2017

Fristad Servicehus 2017 Page 1 of 10 Fristad Servicehus 2017 Servicehus: Fristad servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Elisabeth Forssén Adress: Cervins väg 13, 163 42 Spånga Telefon:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Hässelgårdens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Hässelgårdens äldreboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Hässelgårdens äldreboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Firouzeh Kamali Adress: Ormängsgatan 10, 165 56 Hässelby Telefon:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Solberga vård- och omsorgsboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Solberga vård- och omsorgsboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Solberga vård- och omsorgsboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Beata Torgersson Adress: Folkparksvägen 156, 126 77 Hägersten Telefon:

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Vintertullens dagverksamhet Katarina Bangata 80 116 42 Stockholm Christina von Segebaden/

Läs mer

Läkare finns på plats dagtid måndag fredag och övrig tid finns jourläkare att tillgå.

Läkare finns på plats dagtid måndag fredag och övrig tid finns jourläkare att tillgå. På Mälarbacken vård- och omsorgsboende (Mälarbacken) arbetar vi personcentrerat enligt den nationella värdegrunden för att den äldre skall känna välbefinnande och ha ett värdigt liv. Mälarbacken är ett

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6

Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Uppföljning av dagverksamhet enligt SoL 3:6 Basuppgifter Utförare och enhet: Villa Cederschiöld dagverksamhet Adress: Erstagatan 1 Verksamhetschef/enhetschef: Margit Salomaa Telefon: Vxl 08 714 61 00 Hemsida:

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-04-22 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Kerstin Medin Telefon:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Elinsborgs Vård- och omsorgsboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef:

Vård- och omsorgsboende: Elinsborgs Vård- och omsorgsboende - Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Verksamhetschef/enhetschef: Vård- och omsorgsboende: Elinsborgs Vård- och omsorgsboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Soheila Soltani Adress: Elinsborgsbacken 9 163 64 Spånga

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Välkommen till Hantverkarn

Välkommen till Hantverkarn Välkommen till Hantverkarn Rev juni 2014 Hantverkarn är ett särskilt boende som består av 28 lägenheter. På Hantverkarn arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmamiljö

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Välkomna till Tuvängen 3 Adress och telefonnummer 3 Boendet 4 Allmän information 5 Kontaktperson 6 Besök 7 Måltider 7 Checklista 8

Välkomna till Tuvängen 3 Adress och telefonnummer 3 Boendet 4 Allmän information 5 Kontaktperson 6 Besök 7 Måltider 7 Checklista 8 Tuvängen Innehållsförteckning Välkomna till Tuvängen 3 Adress och telefonnummer 3 Boendet 4 Allmän information 5 Kontaktperson 6 Besök 7 Måltider 7 Checklista 8 2 Välkomna till Tuvängen Tuvängen är ett

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben Britt Block tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben Britt Block tfn A B C D E Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Staben tfn 508 01 352 Tjänsteutlåtande 11 augusti 2005 Dnr - - 2005 Sammanträde 30 augusti 2005 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Ekeby och Paradsängens

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG VÄLKOMMEN TILL SÄRSKILT BOENDE Den enskilde kan ansöka om särskilt boende när behovet av vård och omsorg är omfattande och den enskilde inte klarar av att bo kvar i ordinärt

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 24 NOVEMBER 2008 SID 1 (9) Handläggare: Josefin Johansson Telefon: 08-508 05 072 Dnr 602-596-2008 Sammanträde 16 december 2008 Till

Läs mer

Väderkvarnens servicehus 2017

Väderkvarnens servicehus 2017 Page 1 of 10 Väderkvarnens servicehus 2017 Servicehus: Väderkvarnens servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Norrmalm Verksamhetschef/enhetschef: Anneli Lagerberg Adress: Brunnsgatan 26, 111 38 stockholm

Läs mer

Hemtjänstenhet: SÄLLSKAPET VÄNNER TILL PAUVRES HONTEUX - Nockebyhus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: SÄLLSKAPET VÄNNER TILL PAUVRES HONTEUX - Nockebyhus. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: SÄLLSKAPET VÄNNER TILL PAUVRES HONTEUX - Nockebyhus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Eva Bartholdsson Adress: Nockeby Backe 8, 168 40 Bromma Telefon:

Läs mer

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre

Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre Uppföljning av ramavtal om enstaka platser samt stadens vård- och omsorgsboende för äldre dnr 393-07-504 Basuppgifter Vård- och omsorgsboende: Ägare/Entreprenör: Inriktning: Tillstånd från länsstyrelsen:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende - Somatisk/Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen

Vård- och omsorgsboende: Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende - Somatisk/Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Vård- och omsorgsboende: Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende - Somatisk/Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Verksamhetschef/enhetschef: Petra Nilsson Adress: G:a Södertäljevägen

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Nytorgsgården - Demens/KORTTIDS. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Vård- och omsorgsboende: Nytorgsgården - Demens/KORTTIDS. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Vård- och omsorgsboende: Nytorgsgården - Demens/KORTTIDS Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef: Karin Bülow Adress: Nytorgsgatan 44, 116 40 Stockholm Telefon: 08-508 12

Läs mer

Verksamhetsuppföljning enligt ramavtal för enstaka platser i särskilda boendeformer för äldre, Stockholms stad

Verksamhetsuppföljning enligt ramavtal för enstaka platser i särskilda boendeformer för äldre, Stockholms stad Verksamhetsuppföljning enligt ramavtal för enstaka platser i särskilda boendeformer för äldre, Stockholms stad SUNDBYBERGS KORTTIDSBOENDE Adress: Bromma sjukhus, Hus 20, plan 5, Söderberga allé 41, 161

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Skolörtens vård- och omsorgsboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning : Hässelby-Vällingby

Vård- och omsorgsboende: Skolörtens vård- och omsorgsboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning : Hässelby-Vällingby Vård- och omsorgsboende: Skolörtens vård- och omsorgsboende - Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hässelby-Vällingby Verksamhetschef/enhetschef: Eva Ingstrand Adress: Sandviksvägen 155, 165 70 Hässelby

Läs mer

Rågsveds servicehus 2017

Rågsveds servicehus 2017 Page 1 of 10 Rågsveds servicehus 2017 Servicehus: Rågsveds servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Agga Mirota Adress: Kumlagatan 13, 124 65 Bandhagen

Läs mer

Välkommen till Spelmannen

Välkommen till Spelmannen Välkommen till Spelmannen Rev sep -15 Spelmannen är ett särskilt boende som består av 43 lägenheter där 14 av dessa är särskilt anpassade för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder även parboende för

Läs mer

Namn på vård- och omsorgsboende:elinsborgs Vård- och omsorgsboende. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta

Namn på vård- och omsorgsboende:elinsborgs Vård- och omsorgsboende. Inriktning:Demens. Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta Namn på vård- och omsorgsboende:elinsborgs Vård- och omsorgsboende Inriktning:Demens Uppföljande stadsdelsförvaltning:spånga-tensta Avtalspart/Nämnd: Kavat Vård AB Verksamhetschef: Salar Amjadi Adress:

Läs mer

Vård- och omsorgsboende: Partnergruppen Vittsjö - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Vård- och omsorgsboende: Partnergruppen Vittsjö - Profil. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Vård- och omsorgsboende: Partnergruppen Vittsjö - Profil Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: LiseLotte Rejdvik - Jacobsen Adress: Verumsvägen 12, 280 22 Vittsjö

Läs mer

Älvsjö servicehus 2017

Älvsjö servicehus 2017 Page 1 of 10 Älvsjö servicehus 2017 Servicehus: Älvsjö servicehus Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Ann Norén Adress: Armborstsvägen 4-8, 125 44 Älvsjö Telefon: 08-508

Läs mer

VÄLKOMMEN ATT BO PÅ BERGUVEN

VÄLKOMMEN ATT BO PÅ BERGUVEN VÄLKOMMEN ATT BO PÅ BERGUVEN Berguven är ett äldreboende som drivs av Falkenbergs Kommun, och finns beläget alldeles i skogskanten på Falkagård. Huset byggdes 1992, och innehåller sex avdelningar med vardera

Läs mer

Nymilen Vård- och omsorgsboende: Nymilen - Demens och Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Nymilen Vård- och omsorgsboende: Nymilen - Demens och Somatisk. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Page 1 of 11 Nymilen 2017 Vård- och omsorgsboende: Nymilen - Demens och Somatisk Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Karin Johansson Adress: Tunnlandsvägen 89-95, 168 36

Läs mer