Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Hjernet, onsdag den 29 maj 2013, kl Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Tuula Nordgren (KD) tj ers för Camilla Andersson (V) Anita Rundqvist (S) tj ers för Ulf Carlsson (S) Eleonore Karlsson (S) Jennika Landin (S) Henk Burgering (M) Katrin Winarve (M) John Sundell (KD) Gabrielle Peteri (FP) Eva Stenqvist (C) Gunder Löwgren (NP) tj ers för Bertil Roden (NP) Övriga deltagande Utses att justera Anders Danielsson, förvaltningschef Claes Dyst, vuxenutbildningschef, 53 Håkan Gibson, ekonom, 54 Olof Jacobsson, rektor, 56 Göran Antonsson, enhetschef, 59 Ewa Lindéh Björkman, förskolechef, 60 Margareta Bark, förskollärare och Tomas Nilsson, förskollärare 60 Kicki Agrell, nämndsekreterare Eleonore Karlsson Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Kicki Agrell Ordförande... Per Andreasson Justerande... Eleonore Karlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Per Andreasson, ordförande

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 53 dnr 73/10 Återrapport avs bostadstillgång för mottagande av ensamkommande flyktingbarn Vid barn- och utbildningsnämndens behandling av ärendet , 36, redovisade vuxenutbildningschefen och enhetschefen för Resursen olika alternativ hur kommunen skulle kunna organisera sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn. I rapporten framkommer att frågan om boende är det som är svårast för kommunen att lösa. Vuxenutbildningschefen fick då i uppdrag att bevaka bostadstillgången och återrapportera vid barn- och utbildningsnämnden. Vuxenutbildningschefen rapporterade , 88, efter träff med Länsstyrelsen att det då fanns 468 barn som inte hade någon placering utan finns i boenden i vissa mottagningskommuner. Efter kontakt med Nora Fastigheter AB och de privata fastighetsägarna kunde då konstateras att lämpligt boende inte kan erbjudas i Nora kommun. Vid dagens sammanträde med barn- och utbildningsnämnden rapporterar vuxenutbildningschefen hur tillgången på bostäder är i dagsläget. Nora Fastigheter AB kan upplåta lokal, f d förskolan Svanen, för drift av ett HVB hem i kommunal regi. Även en privat entreprenör har visat intresse för drift av HVB hem. Om det altrnativet blir aktuellt måste en upphandling göras. Förvaltningen arbetar vidare med en detaljerad beskrivning av HVB hem m m i kommunal regi. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 54 dnr 115/12 Ekonomisk uppföljning Den ekonomiska uppföljningen per april 2013 visar följande: Prognosen för 2013 ser i nuläget ut att ge ett sammantaget nollresultat inom nämndens områden. Grundskolan kan, som det ser ut i dagsläget, komma att generera ett underskott, främsta orsaken till det är ett ökat elevantal på fristående skolor i andra kommuner. För gymnasieskolan är prognosen i nuläget positiv och även om elevantalet ökar något till höstterminen 2013 ser det ut att bli ett överskott med kkr. Prognosen för Resursen pekar mot ett underskott med 500 kkr. Orsaken är ett ökat behov av köpta insatser för barn och unga. Behovet beräknas kvarstå under att lägga ekonomisk uppföljning till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden BUN 55 dnr 156/12 Förprojektering förskolor Förvaltningschefen informerar om att Arktis Arkitekter AB, NORA erhållit uppdraget att genomföra förprojekteringen. Konsultuppdraget avser byggkonsult och projektledning där man ska vara ett stöd åt en projektgrupp av pedagoger som ska kartlägga de processaktiviteter som mynnar i en förprojektering av en ny förskola i kommunen. Enligt avtal med företaget ska förstudien vara klar och kommer att presenteras för barn- och utbildningsnämnden på septembersammanträdet. att lägga informationen till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden BUN 56 Information om Lärkesskolan Lärkesskolans nye rektor Olof Jacobsson presenterar sig och verksamheten på Lärkesskolan. Skolan har i dagsläget 140 barn i årskurserna F-6 och 74 barn inskrivna i fritidshemmet. Vidare lämnas information om det förändringsarbete som startat på skolan. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden BUN 57 dnr 72/13 Förslag till samverkansavtal om gymnasiesamverkan i Örebroregionen Samtliga kommuner i Örebro län har för avsikt att samverka kring utbildning inom gymnasie- och gymnasiesärskola. Genom samverkan ska regionens elever erbjudas samtliga gymnasieprogram och inriktningar av god och likvärdig kvalité inom rimligt pendlingsavstånd. Likaså ska gymnasiesamverkan bidra till att det inom regionen finns ett utbud av program och inriktningar som är viktiga för den regionala tillväxten. Regionstyrelsen har behandlat ärendet , 13, och beslutat att rekommendera länets kommuner att ingå som parter i samverkan GySam Örebroregionen. Vad dagens sammanträde föreligger förslag till samverkansavtal. Innan avtalsskrivning önskar barn- och utbildningsnämnden få förtydliganden under punkt 6.2 interkommunal ersättning avstämningsdatum för fakturering. att uppdra åt förvaltningschefen att kontakta regionförbundet i frågan.

7 Barn- och utbildningsnämnden BUN 58 dnr 15/11 Fyllnadsval; val av ledamot och ersättare till arbetsutskottet Camilla Andersson (V) har avsagt sig uppdraget som ledamot och vice ordförande i arbetsutskottet. Till ny ledamot tillika vice ordförande föreslås Katrin Winarve (M) Ursula Steffensen (S) har avsagt sig uppdraget som ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Uppdraget som ersättare i arbetsutskottet upphör därmed. Till ny ersättare föreslås Jennika Landin (S) i enlighet med ovanstående förslag.

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 59 dnr 101/13 Förslag till inrättande av en missbruksenhet i Nora kommun På uppdrag av ordförandena för barn- och utbildningsnämnden respektive socialnämnden har enhetschefen för Resursen och enhetschefen för Vuxen IFO utrett ärendet om att inrätta en missbruksenhet i Nora kommun. Bakgrunden till uppdraget är de alarmerande rapporterna om narkotikasituationen i kommunen som framförts av såväl polis, socialtjänst som skola. Utredarnas förslag fokuserar därmed mer på narkotikan och spridningen av denna än alkohol och den roll den spelar i samhället. Utredarna föreslår att en missbruksenhets tillskapas med både barnoch utbildningsnämnden och socialnämnden som uppdragsgivare. Arbetet ska löpa efter fyra huvudspår: preventiva insatser, behandlande insatser, samordnande insatser samt opinionskapande insatser. Enheten ska verka över två nämnder och två förvaltningar vilket innebär att flera olika människor på olika nivåer kommer att beröras och involveras och chefen för enheten bör därför ges ett tydligt mandat. För att fullgöra arbetet i enlighet med utredarnas intention krävs att enheten bemannas med förutom en chef även två handläggare. Enhetens arbete ska kännetecknas av att vara operativ, smidig och så avbyråkratiserad som möjligt. Enheten föreslås organisatoriskt tillhöra socialförvaltningen och ska drivas som ett projekt under 2-3 år. Kostnaden för enheten beräknas till kronor/år som fördelas lika mellan de berörda nämnderna. Kostanden för 2013 uppgår för barnoch utbildningsnämndens del till kronor. Då summan inte ryms i nämndens budget för 2013 måste tilläggsanslags sökas. Den långsiktiga finansieringen får diskuteras i kommande budgetarbete. att avsätta hälften av medlen för arbete med att skapa en enhet för handläggning av drogproblematiken i kommunen, den andra hälften avsätts av socialnämnden att enheten organisatoriskt tillhör socialförvaltningen att utredningen Förslag till missbruksenhet i Nora kommun ligger till grund för det fortsatta arbetet med tillskapandet av enheten att finansiering långsiktigt beslutas i kommande budgetprocess att hos kommunfullmäktige anhålla om tilläggsanslag om kronor för finansiering 2013.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 60 Information om förskolan Järntorget Förskolan Järntogets förskolechef Ewa Lindé Björkman samt förskollärarna Margareta Bark och Tomas Nilsson informerar om förskolans verksamhet. Förskolan har i dagsläget cirka 140 barn inskrivna, bedrivs i lokaler som tidigare var skollokaler och som är i behov av anpassning till dagens verksamhet. Detta gör att förskolans lokaler upplevs, av en del föräldrar, som stora med många barn på avdelningarna. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 61 Ordföranden informerar Ordföranden informerar från träff med Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner ang gymnasiesamverkan i Norra Örebro län. Till läsåret 2013/14 har cirka 24 % av Nora kommuns gymnasieungdomar sökt program på Lindeskolan. Flera program har så få sökande att risk finns att dessa måste läggas ner. att lägga informationen till handlingarna.

11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 62 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen informerar om karriärtjänster för lärare, de tjänster som är aktuella i Nora är: Förstelärare är regeringens satsning på att göra läraryrket mer attraktivt och säkra god undervisning för eleverna, reformen gäller alla skolformer utan förskolan. Statsbidrag utgår med kronor/lärare och Nora kommun har tilldelats tre platser. Utformning, tillsättning och lön beslutar kommunen om NT-utvecklare vilket är regeringens utvecklingsinsatsning inom naturvetenskap och teknik för perioden Insatserna syftar till att sätta focus på att öka eleverna måluppfyllelse. Inom ramen för uppdraget erbjuder Skolverket lärare att delta i ett nationellt nätverk för erfarenhetsutbyte och utbildning. Bildningsförvaltningen har erhållit två platser där en plats gått till lärare i F-6 och en till lärare i förskolan. att lägga informationen till handlingarna.

12 Barn- och utbildningsnämnden BUN 63 Rapport från kontaktpersonerna John Sundell (KD) rapporterar från möte med föräldrar och personal vid Järnboås skola. att lägga informationen till handlingarna.

13 Barn- och utbildningsnämnden BUN 64 Redovisning av delegationsbeslut 1. Ordförande Per Andreasson: Extra ansökan om statsbidrag till yrkesvux (dnr 176/11) 2. Fc Anders Danielsson: Avtal med PWC avs rådgivning (dnr 95/13) Avtal med Arktis Arkitekter (dnr 156/12) 3. Adm chef Kicki Agrell: Beslut om utdelning ur B Brunnbergs skolresefond (dnr 50/13) 4. Rektor Olof Jacobsson: Avslag, utökad barnomsorg (dnr 80/13) 5. Rektor/förskolechef Anders Forsberg: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 172/12) 6. Rektor/förskolechef Ewa L Björkman: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 164/12, 80/12) 7. Förskolechef Stina Myrén: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 134/11, 143/10) 8. Förskolechef Ann-Kristin Andersson: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 166/12) 9. Arbetsutskottets protokoll Fritidsgårdsföreståndare Mats Johansson: Anställning av fritidsledare att ha tagit del av delegationsbesluten.

14 Barn- och utbildningsnämnden BUN 65 Delgivning 1. ÖLL, Nora vårdcentral; Uppsägning av avtal om familjecentral (dnr 95/10) 2. Anmälan att utredning är inledd avs kränkande behandling Karlängskolan (dnr 92/13) 3. ÖLL, Familjerådgivningens verksamhetsberättelse 2012 och verksamhetsplan 2013 (dnr 90/13) 4. Örebro tingsrätt; dom i mål T , T (dnr 11/13) 5. ÖLL, Landstingsfullmäktige; Protokollsutdrag 38/13 (dnr 100/13) 6. Kommunfullmäktige; Protokollsutdrag 40-50/13 7. Bildningsförvaltningen; Reviderad timplan utifrån Riksdagens beslut att utöka timplanen för matematik med 120 tim/år (dnr 66/13) 8. Socialstyrelsen; Beslut avs klagomål om handläggning av barnavårdsärende (dnr 125/12) 9. Kommunfullmäktige; Protokollsutdrag 67 och 69 att ha tagit del av delgivningarna.

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-25 87 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 september 2013, kl 09.30-16.15. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 79, 81-87 Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-31 101 Plats och tid Hjernet, onsdag den 31 oktober 2012, kl 10.00-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Ulf Carlsson (S) tj ers för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21 Plats och tid Hjernet, 2014-01-21, 9.30-11.30 Utses att justera Ulf Carlsson (S) Justeringens Ordförande Justerande Sammanträdesdatum 2014-01 -21 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Gary Dybeck

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 67 Plats och tid Hjernet, 2014-08-26 9.45- Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Anita Rundqvist (S) tj ers för Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo 16 Plats och lid Hjernet, onsdag den 27 februari 2013, kl 08.30-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Anita Rundqvist (S) tj ers för GamiIIa Andersson (V) Anna-Kay Törnqvist (S) tj ers för Sami

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 24 Plats och tid Hjernet, 2014-03-18, kl. 8.40 12.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Plats och tid Hjernet, 2014-04-22, kl. 9.00-13.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 62

Barn- och utbildningsnämnden 62 2011-09-06 Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdag den 6 september 2011, kl 08.30-10.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 april 2012, kl 08.30-11.25. Beslutande Gabrielle Peteri, ordförande Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-26 88 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 26 september 2012, kl 09.00-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-11-28 116 Plats och tid Järntorgsskolan, tisdag den 28 november 2012, kl 08.30-11.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Per Andreasson (S) ordförande Gary

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 50 Plats och tid Hjernet, Tisdagen den 14 juni 2011, kl 08.30-09.05. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist (NP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-01-30 1 Plats och tid Hjernet, onsdag den 30 januari 2013, kl 08.30-12.45. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) 1-7 Sami Hoikkala (S) Eleonore

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-30 97 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 30 oktober 2013, kl 08.30-15.30 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 88-93 Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 18 Plats och tid Hjernet, tisdag den 28 mars 2012, kl 08.00-11.10. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) 17-20, 22-27

Läs mer

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-25 1 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 25 januari 2012, kl 08.30-12.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Eva Stenqvist

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORAKOMMUN Plats och tid Hjernet, kl. 8.30-12.20 50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-02 1 (11) Plats och tid KS-salen, Stadshuset, Vetlanda kl. 13.35-16.45 Beslutande Övriga deltagare Johanna Haraldsson (S), ordförande Henrik Tvarnö (S) Henrik Freij (M) Jan Bergman (C) Sven-Erik

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi Camilla Sundkvist 46. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 sid 54 Plats och tid Dessans Café i Pello, tisdagen den 17 juni 2014 kl 09.00-13.00 Beslutande Desirée Waaranperä Krutrök (S), ordförande Magnus Pettersson (S) Marina

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(7) Plats och tid Fjällsätra, Undersåker kl 09.20 14.00. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Emma Nordin, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Jan-Ove Lindholm, VV ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Grimsnäs Herrgård, kl. 8.00 15.00 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Lina Cesar (s) Ahmed Yonis Warsame (s) Monika Stasny (s) Anton Håkansson (s) Kristina Eriksson (c) v. ordf. Marcus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdag den 7 september 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Fågelviksgymnasiet, kl.13.30-17.00 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotssson (C) Erik Lundgren

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 16.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Förbundsdirektionen Beslutande Ulrica Persson Shiro Biranvand Bengt Lindgren Jan Johansson Seija Ojala Stig Henriksson Marjatta Nurmi Lars Andersson Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer