Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Hjernet, tisdag den 28 mars 2012, kl Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) 17-20, Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Gunder Löwgren (NP) tj ers för Henrik Perrin (NP) Johan Sundell (KD) tj ers för Anna Magnusson (KD) Ulf Carlsson (S) tj ers för Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Camilla Andersson (V) tj ers för Göran Filander (V) Gary Dybeck (M) tj ers för Eva Stenqvist (C ) 21 Övriga deltagande Gary Dybeck (M) ej tj ers 17-20, Kjell Lund, tf förvaltningschef Claes Dyst, vuxenutbildningschef/rektor 19 Kicki Agrell, nämndsekreterare Utses att justera Eleonore Karlsson Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Kicki Agrell Ordförande... Gabrielle Peteri Justerande... Eleonore Karlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Gabrielle Peteri, ordförande

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 17 dnr 175/11 Redovisning av det kommunala uppföljningsansvaret för ungdomar Ungdomssamordnaren har lämnat en rapport över de ungdomar som ingår i uppföljningsansvaret, i dagsläget är det 555 ungdomar år. 425 av dem går på gymnasiet, några går på folkhögskola, går kvar i grundskolan eller på Komvux och några har annan sysselsättning. Fem ungdomar är aktuella hos ungdomssamordnaren och åtta är aktuella för motiverande och vägledande samtal hos studievägledaren. För att möta den nationella trenden med avhopp och byte av program/skola har bildningsförvaltningen upprättat en handlingsplan där ungdomssamordnaren och studievägledarna vid grundskolan och vuxenenlärandenheten tillsammans arbetar för att få eleverna att välja rätt från studiestart samt upprättar avtal med gymnasieskolorna som reglerar skolornas uppföljningsansvar gentemot hemkommunen. Barn- och utbildningsnämndens beredning beslutar att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 18 dnr 21/12 Förslag till handlingsplan, barnbokslut och barnchecklista med utgångspunkt i FN barnkonvention antogs konventionen för barns rättigheter av Förenta Nationerna. Sverige ratificerade Barnkonventionen 1990 vilket innebär att vi har bundit oss folkrättsligt att förverkliga konventionen. Konventionen handlar om barns rättigheter och som barn räknas varje människa under 18 år. De viktigaste och vägledande artiklarna/principerna i Barnkonventionen slår fast att alla barn har samma rättigheter och lika värde, barns bästa ska komma i främsta rummet, barn har rätt till liv och utveckling och barn har rätt att uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i alla frågor som berör dem. Nora kommun ska vara en kommun där alla människor ser en framtid. Barn- och ungdomstiden är en viktig del av varje människas liv. Vi får aldrig svika de barn som startar med de sämsta utgångslägena och de tuffaste villkoren. FN:s barnkonvention ska följas och omsättas i praktisk handling som bygger på goda kunskaper. För att öka kunskapen om och för att synliggöra barns och ungas livssituation i Nora kommun ska ett Barnbokslut tas fram. Detta ska användas som underlag inför prioriteringar och beslut i kommunen. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 5, att uppdra åt förvaltningschefen att arbeta fram handlingsplan, barnbokslut samt barnchecklista med utgångspunkt i FN:s barnkonvention. Vid dagens sammanträde med barn- och utbildningsnämnden föreligger en delrapport, förslag till hur Nora kommun kan arbeta med barnkonventionen samt förslag till barnchecklista. Det krävs tydlig styrning på alla nivåer i samhället för att säkerställa att konventionen om barnets rättigheter genomsyrar arbets- och beslutsprocesser. Detta arbete och de härigenom framarbetade insatserna och handlingsplanerna syftar till att åstadkomma varaktiga förändringar i kommunens metoder och arbetssätt för att stärka barnets rättigheter. Arbetet ska integreras i ordinarie verksamhet och planeras långsiktigt. Processen med att ta fram förslag till handlingsplaner ska påbörjas under 2012 för att slutföras senast under våren I det fortsatta arbetet finns också möjlighet för nämnden att fördjupa sig inom olika områden av FN:s barnkonvention och de föreslagna handlingsplanerna.

4 Barn- och utbildningsnämnden Den barnkonsekvensanalys som bildningsförvaltningen tagit fram ska användas vid beredning av ärenden som på ett allmänt och avgörande sätt, direkt eller indirekt, rör eller berör ungdomar och barn. Frågorna i barnkonsekvensanalysen ska besvaras/dokumenteras vid utredning innan beslut fattas. Barn-och utbildningsnämnden beslutar att godkänna Förslag till arbete med FN:s barnkonvention, med de föreslagna åtgärderna och arbetsgången för uppstart av arbetet inom den egna förvaltningen att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning i kommunens övriga verksamheter.

5 Barn- och utbildningsnämnden BUN 19 dnr 174/11 Projekt för att öka andelen unga vuxna i arbete Ungdomsarbetslösheten i Nora kommun ligger på en hög nivå och det är av största vikt att det snarast vidtas åtgärder för att öka andelen unga vuxna i arbete. Kommunstyrelsen har behandlat rubricerat ärende , 157, och beslutat att bildningsförvaltningens vuxenlärandeenhet och socialförvaltningens vuxenenhet inom IFO gemensamt arbetar fram en plan för ett projekt som ska syfta till att, i samverkan med andra aktörer, öka andelen unga vuxna i arbete i Nora kommun med utgångpunkt i kommunens strategiska mål. Barn- och utbildningsnämnden besluta , 81 att uppdra åt förvaltningschefen att tillse att vuxenlärandeenheten i samarbete med socialförvaltningens vuxenenhet inom IFO arbetar fram en plan för ett projekt som ska syfta till att, i samverkan med andra aktörer, öka andelen unga vuxna i arbete i Nora kommun med utgångpunkt i kommunens strategiska mål. Vid dagens sammanträde med barn- och utbildningsnämnden föreligger en delrapport upprättad av bildningsförvaltningens vuxenutbildningschef/rektor och enhetschefen vid socialförvaltningens vuxenenhet. Att minska ungdomsarbetslösheten kräver flera olika insatser och åtgärder på flera nivåer. Målet måste vara att varje ung människa har ett arbete som möjliggör en ekonomi som leder till ett eget boende, en egen försörjning och ett minsta möjliga ekonomiska beroende av andra/omgivning. Ungdomsarbetslösheten är också väldigt komplex eftersom så många olika faktorer spelar in. Alla ungdomar är olika till sin natur och många av dem som kommunen möter har särskilda individuella behov. Rapporten konstaterar att ungdomsarbetslösheten i Nora kommun fortfarande ligger på en hög nivå, socialförvaltningens statistik januari 2012 visar dock en nedåtgående kurva vad gäller försörjningsstöd för ungdomshushåll. Socialförvaltningens vuxenenhet remitterar fortlöpande personer med arbetsförmåga till Vuxenutbildningens arbetsmarknadsenhet. Den gemensamma uppfattningen är att Nora kommun, på förvaltningsnivå, utifrån de begränsade förutsättningar som finns, arbetar mycket ambitiöst för att hjälpa kommunens ungdomar till en stegförflyttning som ökar den enskildes arbetsförmåga. Även andra målgrupper som idag uppbär försörjningsstöd kan ingå i ett politiskt uppdrag för att sänka försörjningsstödskostnaden. En sådan målgrupp kan exempelvis vara utrikesfödda.

6 Barn- och utbildningsnämnden Möjlighet till ett mer aktivt agerande från kommunens sida, i form av rollen som arbetsgivare, kan var ett alternativ till att sänka ungdomsarbetslösheten men även sänka den kring andra målgrupper. Ett exempel finns i den modell Fagersta kommun arbetar efter. För att komma närmare en konkretisering av en sådan modell bör det anordnas ett temamöte där såväl kommunstyrelse, näringslivsenhet, barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden finns representerade för att diskutera frågan. att återremittera ärendet för förtydligande av statistik och beskrivningar av vilka insatser kommunen skulle kunna erbjuda samt en ekonomisk beräkning av kostnaderna för dessa insatser.

7 Barn- och utbildningsnämnden BUN 20 dnr 150/11 Motion 6/2011 om läxhjälp och sommarskola Kjell Söderlund (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 52. Motionären föreslog: att en sommarskola, som en terminsförlängning på två veckor, införs för de elever som riskerar att inte uppnå Godkänt samt för de elever som vill höja sina betyg. Kommunstyrelsen beslutade , 141, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 70 att uppdra åt förvaltningschefen att utarbeta ett motionssvar. Vid dagens sammanträde med barn- och utbildningsnämnden föreligger förslag till motionssvar. I skollagen fastslås bl a att barn och elever ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande. Vidare nämns att det särskilda stödet ges på det sätt och i den omfattning som behövs för att eleven ska ha möjlighet att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås. Sommarskola kan vara en av vägarna att gå för att tillgodose skollagens intentioner och elevernas behov. Nora kommun genomförde sommarskola sommaren 2011 på Karlsängskolan för eleverna i årskurs 9. Där deltog 15 elever. Eleverna som deltog var både de som frivilligt önskade mer hjälp men även de som uppmanats av lärare att delta för att nå godkänt i olika ämnen. Kommunen erhöll ett visst bidrag från Skolverket för sommarskolan. Även kommande sommar planeras för genomförande av sommarskola under samma premisser. Läxhjälp finns redan i dag i verksamheternas samtliga stadier. att återremittera ärendet för redaktionella ändringar och förtydliganden.

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 21 dnr 55/12 Förslag till yttrande avs ansökan från Järnboås Friskola - ekonomiskförening om godkännande som huvudman för fristående fritidshem, förskoleklass och grundskola Nora kommun bereds tillfälle, enligt 2 kap 5 skollagen (2010:800), att avge yttrande över Järnboås Friskolas ansökan. Vid dagens sammanträde med barn- och utbildningsnämnden föreligger upprättat förslag till yttrande i vilket Nora kommun föreslår Skolinspektionen bifalla friskoleföreningens ansökan. Ordföranden yrkar bifall till föreliggande förslag som föreslår Skolinspektionen bifalla friskoleföreningens ansökan. Per Andreasson (S) yrkar på att kommunen föreslår Skolinspektionen avslå friskoleföreningens ansökan till förmån för en kommunal skola i Järnboås. Efter avslutad överläggning ställer ordföranden proposition på de båda yrkandena och finner att barn- och utbildningsnämnden beslutar föreslå Skolinspektionen bifalla friskoleföreningens ansökan. att föreslå Skolinspektionen bifalla friskoleföreningens ansökan. Eleonore Karlsson, Per Andreasson, Ursula Steffensen, Ulf Carlsson (samtliga S) och Camilla Andersson (V) reserverar sig till förmån för Per Andreassons yrkande. Eva Stenqvist (C) anmäler jäv och deltar inte i behandlingen av ärendet.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 22 dnr 15/11 Fyllnadsval; Val av ledamoter och ersättare till arbetsutskottet för perioden Kjell Söderlund (S) och Eva Karvonen (S) har avsagt sig uppdrag som ledamöter i arbetsutskottet. Anna Magnusson (KD) har avsagt sig uppdraget som ordförande i arbetsutskottet. att som ny ledamot i arbetsutskottet välja Per Andreasson (S) och Eleonore Karlsson (S) att som ny ersättare välja Ursula Steffensen (S) att till ordförande välja Gabrielle Peteri (FP)

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 23 dnr 16/11 Kontaktpersoner inom skol-förskola-fritidsgård-resursen för perioden Att vara kontaktperson innebär att vara länk mellan verksamheten, föräldrar och nämnden, inhämta synpunkter och skaffa sig kunskap inom ett verksamhetsområde samt medverka på möten med skolråd/verksamhetsråd. Arbetet ingår i uppdraget som nämndledamot. Om möten sker på ledamots ordinarie arbetstid utgår ersättning för förlorad arbetsförtjänst enl förtroendemannareglementet. Följande kontaktpersoner föreslås: Solveig Oscarsson Camilla Andersson John Sundell Gunder Löwgren Ursula Steffensen Karlsängskolan och fritidsgården Järnboås skola och förskola Järnboås skola och förskola Marstrandshagen, Esstorp och Soltunet förskolor Lärkesskolan och Lindgårdens förskola Barn och utbildningsnämnden beslutar att utse kontaktpersoner enligt ovanstående.

11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 24 Rapport från kontaktpersonerna Birgitta Borg (FP) informerar från träff med rektor vid Å skola samt förskolorna Ås och Hagbyängen. att tacka för informationen och att lägga den till handlingarna.

12 Barn- och utbildningsnämnden BUN 25 Redovisning av delegationsbeslut 1. Tf fc K Lund: Avtal med JP infonet om abonnemang av informationstjänster (dnr 65/12) Attestant och ersättare (dnr 1/12) Avtal med Nationalencyklopedin internettjänst för 2012 (dnr 71/12) 2. Adm chef K Agrell: Utdelning ur Skolsamfonden och Stadrafonden (dnr 61/12) samt B Brunnbergs skolresefond (dnr 61/12) 3. Förskolechef/rektor E L Björkman: Beslut om utökad tid i barnomsorg (dnr 188/08, 99/10, 38/12, 39/09, 180/10, 10/10) 4. Förskolechef/rektor A-K Andersson: Beslut om utökad tid i barnomsorg (dnr 23/12) 5. Förskolechef S Myrén: Beslut om utökad tid i barnomsorg (dnr 184/11, 93/11, 48/12) 6. Förskolechef/rektor A Forsberg: Beslut om utökad tid i barnomsorg (dnr 109/10) 7. Förskolechef/rektor M Öjebo: Beslut om utökad tid i barnomsorg (dnr 39/12) 8. Arbetsutskottets protokoll Resursen: Beslut enl SoL, LVU, LSS, FB Flyktingsekreterare Utbetalning av introduktionsersättning att ha tagit del av delegationsbesluten.

13 Barn- och utbildningsnämnden BUN 26 Delgivning 1. Örebro läns landsting: Familjerådgivningens verksamhetsberättelse 2011 (dnr 63/12) 2. Arbetsförmedlingen: Informations- och prognosbrev (dnr 64/12) 3. Kommunfullmäktige: Protokollsutdrag 23, 25, 32, 34, 39, Socialstyrelsen: Beslut gällande klagomål ang nämndens handläggning av barnärende (dnr 97/11) 5. Barn- och elevombudet; Beslut avs anmälan om kränkande behandling av elev (dnr 183/10) 6. Dalkarlsbergs föräldrastyrelse: Sammanträdesprotokoll (dnr 103/09) att ha tagit del av delgivningarna.

14 Barn- och utbildningsnämnden BUN 27 Övriga frågor Kulturpolitisk program på väg ut på remiss till styrelser och nämnder Kulturpedagogernas fortsatta anställning, processen sköts av personachefen Dagbarnvårdarlokal Striberg, uppsagd för att ge handlingsfrihet att söka ny lokal Järntorgsskolans klass 6 flytt till Karlsängskolan, facklig förhandling nästa steg Volymtimmemåttet i förskolan, information sker vid nästkommande sammanträde. att lägga informationen till handlingarna.

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-25 1 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 25 januari 2012, kl 08.30-12.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Eva Stenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 50 Plats och tid Hjernet, Tisdagen den 14 juni 2011, kl 08.30-09.05. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist (NP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 april 2012, kl 08.30-11.25. Beslutande Gabrielle Peteri, ordförande Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdag den 7 september 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Lars Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-31 101 Plats och tid Hjernet, onsdag den 31 oktober 2012, kl 10.00-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Ulf Carlsson (S) tj ers för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 62

Barn- och utbildningsnämnden 62 2011-09-06 Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdag den 6 september 2011, kl 08.30-10.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-26 88 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 26 september 2012, kl 09.00-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-16 1 Plats och tid Hjernet, tisdag den 16 februari 2010, kl 08.30-10.40. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Eleonore Karlsson (S) tj ers för Svenerik Nykvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21 Plats och tid Hjernet, 2014-01-21, 9.30-11.30 Utses att justera Ulf Carlsson (S) Justeringens Ordförande Justerande Sammanträdesdatum 2014-01 -21 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Gary Dybeck

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-25 87 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 september 2013, kl 09.30-16.15. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 79, 81-87 Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 67 Plats och tid Hjernet, 2014-08-26 9.45- Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Anita Rundqvist (S) tj ers för Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-29 59 Plats och tid Hjernet, onsdag den 29 maj 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Tuula Nordgren (KD) tj ers för Camilla Andersson (V) Anita

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 24 Plats och tid Hjernet, 2014-03-18, kl. 8.40 12.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo 16 Plats och lid Hjernet, onsdag den 27 februari 2013, kl 08.30-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Anita Rundqvist (S) tj ers för GamiIIa Andersson (V) Anna-Kay Törnqvist (S) tj ers för Sami

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Plats och tid Hjernet, 2014-04-22, kl. 9.00-13.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-30 97 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 30 oktober 2013, kl 08.30-15.30 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 88-93 Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-11-28 116 Plats och tid Järntorgsskolan, tisdag den 28 november 2012, kl 08.30-11.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Per Andreasson (S) ordförande Gary

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-01-30 1 Plats och tid Hjernet, onsdag den 30 januari 2013, kl 08.30-12.45. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) 1-7 Sami Hoikkala (S) Eleonore

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke ljänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke ljänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. NORA KOMMUN Sammantrc:ldesdatum 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, kl. 8.30-12.00 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke ljänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 5 mars 2019, kl 09:00 16:00 ande Övriga deltagande Börje Rytiniemi (C) Magnus Pettersson (SJVP) Yvonne Kangas (SJVP) Johan Taavo (KD) Camilla Mattila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 18 mars 2019 kl 13:00-15:00 ande Urban Persson Anders Larsson Marina Karlsson Ann-Sofie Törnqvist Jenny Svanqvist Birgitta Yngvesson Elizabeth Strid Ingela

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 10 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 februari 2011, kl 09.00-10.45. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer