Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 september 2013, kl Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 79, Eleonore Karlsson (S) Tuula Nordgren (KD) tj ers för Ulf Carlsson(S) Jennika Landin (S) Henk Burgering (M) 79, Camilla Andersson (V) John Sundell (KD) Brigitta Borg (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Eva Stenqvist (C) Bertil Roden (NP) Övriga deltagande Titti Hansson (C ) ej tj ers Ann-Kristin Andersson och Stina Myrén, förskolechefer 79 Peter Ljnugné, arkitekt, Arktis Arkitekter AB, 79 Jeanette Berggren, vd Nora Fastigheter AB, 79 Per Granlund, stadsarkitet, BMB, 79 Håkan Gibson, ekonom Anders Danielsson, förvaltningschef Kicki Agrell, nämndsekreterare Utses att justera Eva Stenqvist Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Kicki Agrell Ordförande... Per Andreasson Justerande... Eva Stenqvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Per Andreasson, ordförande

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 79 dnr 156/12 Kommunens organisation av förskolor och skolor Rapport förstudie förskolor Barn- och utbildningsnämnden gav , 43 förvaltningschefen i uppdrag att låta genomföra en förprojektering gällande förskolor i Nora där projekteringskostnaden uppgår till maximalt kronor. Uppdraget gick till Arktis Arkitekter AB i Nora. Konsultuppdraget avser byggkonsult och projektledning där man ska vara ett stöd åt en projektgrupp av pedagoger som ska kartlägga de processaktiviteter som mynnar i en förprojektering av en ny förskola i kommunen. Projektgruppen har bestått av förskolecheferna Ann-Kristin Andersson och Stina Myrén, från Norabostäder Mats Karlsson och från Arktis Arkitekter AB Peter och Helena Ljungné, kalkyl har utförts av Henrik Johansson, adabacum AB. Projektgruppen har genomfört ett antal studiebesök både i kommunens förskolor men även förskolor i Örebro, Lindesberg och Kumla. Förstudien omfattar två alternativa tomter och två alternativa storlekar. Den ena tomten är belägen vid den befintliga Hagbyängens förskola (alt.1). Den andra tomten är belägen invid Lärkeskolan på Hitorp (alt. 2). Vid projektgruppens slutsammanträde uppkom en diskussion som ledde till ett tredje tomtalternativ, bollplanen nedanför Lärkesskolan (alt. 3). Ytterligare ett alternativ presenteras på mötet, en modulpåbyggnad med två avdelningar vid Södra Haga förskola (alt 4). Redogörelse sker även vad gäller plansituationerna för de olika alternativen samt även tidsplan för byggnation och hyreskostnader. Vad gäller alternativ 1-3, nybyggnation av förkola, sker fortsatt diskussion. Alternativ 4, påbyggd modul vid Södra Haga, kan ske med kort varsel så att avdelningarna kan tas i bruk hösten Det som behöver beslutas om är finansiering av utökad hyrakostnad, bygglov samt upphandling av moduler. att ställa sig positiv till alternativ 4, påbyggd modul vid förskolan Södra Haga samt att beslut om finansiering hänskjuts till bugetberdningen. Camilla Andersson (V) och Eva Stenqvist (C) deltar inte i beslutet.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 80 dnr 115/12 Ekonomisk uppföljning Avvikelsen mot budget är i augusti 2013 minus kkr. Prognosen för 2013 ser i nuläget ut att ge ett sammantaget resultat inom nämndens områden minus kkr. De största avvikelserna finns inom interkommunal ersättning som ökat under året och som gör att budgeten inte kommer att hållas. Framför allt märks detta inom grundskolan där ökningen av elever som väljer skola i annan kommun är markant. För gymnasieskolan är prognosen i nuläget positiv och även om elevantalet ökar något till höstterminen 2013 ser det ut att bli ett överskott. Prognosen för Resursen pekar mot en negativ avvikelse och orsaken är ett utökat behov av köpta institutionsplatser för barn och ungdomar. Det prognosticerade underskottet signalerar att restriktivitet ska råda i verksamheterna vad gäller inköp och vikarietillsättning. Johan Sundell (KD) yrkar, med bifall av Camilla Larsson (V) och Bertil Roden (NP) att barn- och utbildningsnämnden ansöker om utökad ram. Birgitta Borg (KD) yrkar att barn- och utbildningsnämnden inte ansöker om utökad ram. Mötet ajourneras i 5 minuter. Efter mötets återupptagande ställer ordföranden proposition på de båda yrkandera och finner att barn- och utbildningsnämnden beslutar bifalla Birgitta Borgs yrkande. att ej ansöka om utökad budgetram för 2013 samt att lägga information om ekonomisk uppföljning till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden BUN 81 dnr 155/13 Redovisning av det kommunala uppföljningsansvaret för ungdomar Ungdomssamordnaren har lämnat en rapport över de ungdomar som ingår i uppföljningsansvaret var det 555 ungdomar år. 407 av dem går på gymnasiet, några går på folkhögskola, går kvar i grundskolan eller på Komvux och några har annan sysselsättning. 16 ungdomar var aktuella hos ungdomssamordnaren och 4 aktuella för motiverande och vägledande samtal hos studievägledaren. Dessa siffror ändras från dag till dag men här redovisar de som var aktuella när rapporten skrevs är det fler elever än vanligt av avgångseleverna från Karlsängskjolan som är behöriga till gymnasieskolans nationella program och därför är det få elever som påbörjat utbildning vid gymnasieskolan Hjernet. Karlsängskolan har arbetat hårt med att eleverna ska nå målen och lyckats väl. Procentuellt har det skett en förskjutning av elevernas val av gymnasieprogram på friskolor till förmån för Lindeskolan och Örebro kommunala gymnasieskolor. att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

5 Barn- och utbildningsnämnden BUN 82 Ordföranden informerar Gymnasiesamverkan i norra ländelen fortsätter trots det fria gymnasievalet. Ett antal program har tagits bort vid Lindeskolan, främst de estetiska programmen, med anledning av Lindesbergs kommuns ekonomiska läge. att lägga informationen till handlingarna.

6 Barn- och utbildningsnämnden BUN 83 dnr 139/13 Förslag till budget för barn- och utbildningsnämndens verksamhet år 2014 Kommunfullmäktige har på sammanträde , 84, beslutat om budgetförutsättningar och direktiv för arbetet med budget för åren Kommunfullmäktige har vidare beslutat att uppdra till barn- och utbildningsnämnden att presentera alternativa budgetförslag där nettokostnaderna i det ena fallet ryms inom miljoner kronor och det andra fallet ryms inom miljoner kronor samt att verksamhetsförändringar ska redovisas separat och att de är kopplade till kommunfullmäktiges mål. Vid dagens sammanträde föreligger majoritetens (S och M) budgetförslag motsvarande miljoner krono, förslaget inkluderar verksamhetsförändringar för miljoner kronor vilket motsvarar neddragning av 12 tjänster i förskola och skola på helår. Ordföranden yrkar bifall till detta förslag. Bertil Roden (NP) med bifall av Camilla Andersson (V) yrkar på ett budgetförslag motsvarande miljoner kronor med verksamhetsförändringar utanför budget motsvarande miljoner kronor. John Sundell (KD) yrkar att barn- och utbildningsnämnden anhåller om utökad budgetram med miljoner kronor. Mötet ajourneras i 10 minuter. Efter mötets återupptagande ställer ordföranden proposition på i tur och ordning eget yrkande, Bertil Rodens (NP) yrkande och Johan Sundells (KD yrkande och finner att barn- och utbildningsnämnden beslutar att Bifalla Bertil rodens yrkande. sålunda att inlämna budgetförslag miljoner krono med verksamhetsförändringar utanför budget motsvarande miljoner kronor. Eva Stenqvist (C) och Birgitta Borg (FP) deltar inte i beslutet.

7 Barn- och utbildningsnämnden BUN 84 dnr 73/10 Förslag till tecknande av avtal med Migrationsverket avs ensamkommande barn Kommunfullmäktige beslutade , 57, att bifalla motion 7/2010 om avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Under beredningen av motionen ställde sig barn- och utbildningsnämnden positiv till ett mottagande av ensamkommande flyktingbarn men ansåg att frågan om boende borde utredas vidare innan avtal tecknas. Enhetschefen för Resursen och vuxenutbildningschefen har i två skrivelser och (dnr BUN 2010/73) beskrivit kommunens ansvar vid tecknande av avtal samt även tittat på olika boenden och driftsformer. Något ställningstagande om boende och driftsform har ännu inte gjorts. Regeringen föreslår en lagändring i lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande m fl så att Migrationsverket kan anvisa ett ensamkommande barn till en kommun som ska ordna boende även om kommunen inte har träffat en överenskommelse med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn. Förslaget innebär ingen förändring när det gäller ansvarsfördelningen mellan stat och kommun och förslaget föreslås träda i kraft Med anledning av ovanstående föreslår barn- och utbildningsnämnden kommunfullmäktige att Nora kommun tecknar överenskommelse med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn men ber att få återkomma beträffande driftsform och boende där fortsatt utredningsarbetet pågår. att föreslå kommunfullmäktige kommunen tecknar avtal med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn.

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 85 Rapport från kontaktpersonerna Bertil Roden (NP) rapporterar från träff med Lärkesskolans rektor. att lägga informationen till handlingarna.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 86 Redovisning av delegationsbeslut 1. Enhetschef Göran Antonsson: Beviljande av extra resurs (dnr 151/13) 2. Rektor Anders Bohlin: Anmälan kränkande behandling (dnr 92/13 Anställningar (dnr 5/13) 3. Rektor/Förskolechef Ewa L Björkman: Anställningar (dnr 5/13) Beslut om utökad barnomsorg (dnr 135/12, 162/12, 171/10, 24/13 147/13, 153/13, 171/10) 4. Förskolechef Stina Myrén: Anställningar (dnr 5/13) Beslut om utökad barnomsorg (dnr 145/13, 146/13, 79/10, 148/12) 5. Förskolechef Ann-Kristin Andersson Anställningar (dnr 5/13) Beslut om utökad barnomsorg (dnr 143/13) 6. Arbetsutskottets beslut , Resursen: Beslut enl SoL, LSS att ha tagit del av delegationsbesluten.

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 87 Delgivning 1. Örebro Tingsrätt; Dom i mål T (dnr 11/13) 2. Arbetsmiljöverket; Information om inspektioner av skolans arbetsmiljö (dnr 154/13) 3. Socialnämnden 64/13; Handläggning av försäörjningsstöd för nyanlända, det s k Glappet (dnr 24/12). att ha tagit del av delgivningarna.

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21 Plats och tid Hjernet, 2014-01-21, 9.30-11.30 Utses att justera Ulf Carlsson (S) Justeringens Ordförande Justerande Sammanträdesdatum 2014-01 -21 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Gary Dybeck

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-29 59 Plats och tid Hjernet, onsdag den 29 maj 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Tuula Nordgren (KD) tj ers för Camilla Andersson (V) Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 67 Plats och tid Hjernet, 2014-08-26 9.45- Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Anita Rundqvist (S) tj ers för Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-31 101 Plats och tid Hjernet, onsdag den 31 oktober 2012, kl 10.00-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Ulf Carlsson (S) tj ers för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 24 Plats och tid Hjernet, 2014-03-18, kl. 8.40 12.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 62

Barn- och utbildningsnämnden 62 2011-09-06 Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdag den 6 september 2011, kl 08.30-10.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-30 97 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 30 oktober 2013, kl 08.30-15.30 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 88-93 Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Plats och tid Hjernet, 2014-04-22, kl. 9.00-13.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-26 88 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 26 september 2012, kl 09.00-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo 16 Plats och lid Hjernet, onsdag den 27 februari 2013, kl 08.30-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Anita Rundqvist (S) tj ers för GamiIIa Andersson (V) Anna-Kay Törnqvist (S) tj ers för Sami

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 50 Plats och tid Hjernet, Tisdagen den 14 juni 2011, kl 08.30-09.05. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist (NP)

Läs mer

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-25 1 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 25 januari 2012, kl 08.30-12.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Eva Stenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-01-30 1 Plats och tid Hjernet, onsdag den 30 januari 2013, kl 08.30-12.45. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) 1-7 Sami Hoikkala (S) Eleonore

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 april 2012, kl 08.30-11.25. Beslutande Gabrielle Peteri, ordförande Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-11-28 116 Plats och tid Järntorgsskolan, tisdag den 28 november 2012, kl 08.30-11.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Per Andreasson (S) ordförande Gary

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 18 Plats och tid Hjernet, tisdag den 28 mars 2012, kl 08.00-11.10. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) 17-20, 22-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORAKOMMUN Plats och tid Hjernet, kl. 8.30-12.20 50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdag den 7 september 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 16.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-16 1 Plats och tid Hjernet, tisdag den 16 februari 2010, kl 08.30-10.40. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Eleonore Karlsson (S) tj ers för Svenerik Nykvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

2015-10-06. Tingshuset, 2015-10-06, kl 08.30-10.45.

2015-10-06. Tingshuset, 2015-10-06, kl 08.30-10.45. $ammanträdesdaturn Plats och tid Tingshuset,, kl 08.30-10.45. Beslutande ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-02 1 (11) Plats och tid KS-salen, Stadshuset, Vetlanda kl. 13.35-16.45 Beslutande Övriga deltagare Johanna Haraldsson (S), ordförande Henrik Tvarnö (S) Henrik Freij (M) Jan Bergman (C) Sven-Erik

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Lena Johansson (KD) Joanna Stridh (C) Peter Jonsson (M) 47-52, 55 Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S)

Lena Johansson (KD) Joanna Stridh (C) Peter Jonsson (M) 47-52, 55 Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S) 1(2) Plats och tid Insikten, Hedslund 13:00-16:00 Beslutande Lena Johansson (KD) Joanna Stridh (C) Peter Jonsson (M) 47-52, 55 Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S) Ersättare och övriga närvarande Lars

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin

Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Helene Larsson Saikoff, Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin Barn- och utbildningsnämnden 15 april 2014 1(7) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S), Benny Moberg (KD), ej närvarande 16:50-17:40 Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Gymnasienämnden (8)

Gymnasienämnden (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.00-16.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Joakim Sjöling (s), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 2014 12 02 1 (13) Plats och tid Restaurang Gärdet, Vetlanda, 2 december 2014 klockan 14.15 17.45 Beslutande Övriga deltagare Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Henrik Tvarnö (S), del av 103,

Läs mer