Delårsrapport Fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport Fritidsnämnden"

Transkript

1 Delårsrapport Fritidsnämnden

2 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning Uppföljning av målen Malmöbor med försörjningsstöd ska bli självförsörjande Malmö stads förvaltningar ska arbeta aktivt med näringslivsutveckling och för att fler företag skapas i och flyttar till Malmö Förskolan ska byggas ut i en sådan takt att alla barn vars föräldrar så efterfrågar kan erbjudas en förskoleplats med god kvalitet inom lagstadgad tid Malmös elever ska ges goda möjligheter att uppnå målen i skolan Malmös elever ska känna sig trygga och trivas i sin skola Malmö stad skall ligga i framkant gällande verksamhetsutveckling på jämställdhetsområdet Arbete med Utvecklingsplanen för jämställdhetsintegrering Malmöborna ska känna sig trygga i sin stad Malmös barn och ungdomar ska ha tillgång till meningsfull fritid Förändring av antal mötesplatser för ungdomar I Malmö ska flickor och pojkar kunna delta i fritidsverksamheterna på lika villkor Andelen flickor som deltar i fritidsaktiviteter Andelen med utländsk bakgrund av kommunens medarbetare på alla nivåer ska motsvara andelen av den totala befolkningen Förändring av andelen medarbetare med utländsk bakgrund på alla nivåer Det ska inte finnas några osakliga löneskillnader i Malmö stad Förstahandsvalet ska vara miljöbilar som drivs med biogas, vätgas, el eller laddhybridmotor Ekologiskt och etiskt certifierade produkter ska vara förstahandsvalet vid upphandling och inköp, i andra hand ska produkterna vara upphandlade i enlighet med miljöstyrningsrådets kriterier Förändring av andelen inköp av ekologiska och etiskt certifierade produkter Biologisk mångfald ska värnas Malmöborna ska ha god tillgänglighet till natur-, park- och grönområden... 3 Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

3 2.16 Ingen människa ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken Uppföljning av verksamheten Viktiga händelser Nettokostnadsutveckling Uppföljning av ekonomin Budgetavvikelse Investeringsram Områdesprogram för socialt hållbart Malmö... 3 Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

4 1 Sammanfattning Nämndens nettokostnad för perioden januari-augusti uppgick till 214 Mkr, vilket var en ökning med 6,4 % jämfört med föregående år. Periodresultatet var dock positivt och uppgick till 7,8 Mkr. För helåret 2011 prognostiseras ett överskott om 2 Mkr. Nämndens evenemangsinsatser kring VM i handboll under januari är en anledning till att nämndens nettokostnad har ökat. VM i handboll blev inte bara en stor idrottslig framgång utan hade också stora ekonomiska effekter enligt genomförd turistekonomisk analys. Besökarna under Handbolls-VM omsatte 258 Mkr, varav hela 144 Mkr hamnade i Malmö. Förutom det positiva ekonomiska utfallet fick Malmö som evenemangsstad ett högt betyg bland besökarna, liksom tillgängligheten till staden och servicenivå på Malmö Arenan. I mars invigdes det ombyggda Rosengårdsbadet som numera kan erbjuda skolor och föreningar en 25 meters undervisningsbassäng inomhus året runt. Inomhusbassängen förbättrar möjligheterna att öka simkunnigheten i Malmö och Rosengård i synnerhet, med fokus på skolbarn och kvinnor. Utredningen om ridskoleverksamheten i Malmö är färdig och kommer att behandlas vid nämndens septembersammanträde. Utredningen presenterar förslag på lokalisering av de två ridföreningar vilka idag hyr anläggningar av annan part än Malmö stad och vars anläggningar har stora problem med underhåll. Det presenteras också förslag på var en femte framtida anläggning ska ligga. Investeringskostnaden för en ny ridanläggning beräknas till 56 Mkr och den årliga hyreskostnaden beräknas uppgå till 4,4 Mkr. Utredningen föreslår att Malmö stad tar ett större ansvar för mark och byggnader vid de två kommunala ridanläggningarna som nyttjas av Malmö Ridklubb och Örestads Ryttaresällskap. Här finns ett eftersatt underhåll att åtgärda och det krävs ny- och ombyggnationer av stallarna för att uppfylla dagens krav på hästhållning och säkerhet. Tidigare negativa besöksutveckling vid Aq-va-kul har vänts och för perioden januariaugusti uppvisade Aq-va-kul en intäktsökning med 17 %. En rad åtgärder har vidtagits för att skapa större trygghet och säkerhet på badet. Antalet incidenter med ungdomsgrupper som inte följer ordningsreglerna har minskat. Allt fler barn och ungdomar efterlyser möjlighet att bedriva spontana aktiviteter utan något krav på regelbunden träning. Nämnden har därför satsat på Drive in-projekt där deltagarna inte behöver föranmäla sig och deltar på sina egna villkor när det passar utan något krav på regelbunden träning eller tävling. Aktivitetsnivå inom föreningslivet har ökat något fanns det 518 registrerade föreningar, vilket var en ökning från föregående år med 2,7 procentenheter. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

5 2 Uppföljning av målen Samtliga enheter har på sina arbetsplatsträffar tagit fram en handlingsplan för sin del av verksamheten utifrån kommunfullmäktiges mål och fritidsnämndens kompletterande mål. Förvaltningen har därefter gjort en sammanställning av alla handlingsplaner utifrån vilken nämnden upprättat den förvaltningsgemensamma verksamhetsplanen. Verksamhetsplanen för 2011 är den första som gjorts med bred förankring bland alla medarbetare och är en väsentlig del i den verksamhetsutveckling som förväntas ske ute på de enskilda arbetsplatserna. Genom en bättre förankrad planering kommer måluppföljningen bli mer tydlig på sikt. Under 2011 har fritidsnämnden arbetat med att ta fram uppföljningsbara mål och åtgärder i syfte att bli än tydligare. 2.1 Malmöbor med försörjningsstöd ska bli självförsörjande Föreningssektorn är med över anställda en av Malmös större arbetsgivare. Fritidsförvaltningen kommer under 2011 anordna utbildningar i arbetsgivaransvar. Under våren har ett utbildningstillfälle anordnats och under hösten är ytterligare två utbildningstillfällen planerade. Under den aktuella perioden har 5,4 mkr betalats ut i lönebidrag. Under första kvartalet till 133 föreningar fördelat på 266 personer, och under andra kvartalet till 130 föreningar fördelat på 261 personer. Under samma period har 9,3 mkr betalats ut i konsulentbidrag. Under första kvartalet fördelade på 78,5 tjänster och under andra kvartalet fördelat på Malmö stads förvaltningar ska arbeta aktivt med näringslivsutveckling och för att fler företag skapas i och flyttar till Malmö Fritidsnämnden kan inte bidra till konkret näringslivsutveckling utan snarare bidra indirekt till måluppfyllelse genom att marknadsföra Malmö som evenemangsstad och därmed bidra till att fler besökare och turister kommer till Malmö. Under den aktuella perioden har totalt 52 evenemang genomförts, där evenemangsavtal har tecknats. Ett av de större evenemangen var en industrimässa som hölls i Baltiska hallen och Isstadion. 2.3 Förskolan ska byggas ut i en sådan takt att alla barn vars föräldrar så efterfrågar kan erbjudas en förskoleplats med god kvalitet inom lagstadgad tid Fritidsnämnden har under den aktuella perioden beslutat att åt Västra Innerstaden upplåta mark på Malmö IP för permanent förskola. 2.4 Malmös elever ska ges goda möjligheter att uppnå målen i skolan Ett brett och aktivt fritidsutbud medför att elever presterar bättre resultat i skolan. Genom nämndens satsning på att utveckla Malmö idrottsakademi, tillsammans med utbildningsnämnden, ges ungdomar mellan 13 och 19 år en god miljö för att kunna kombinera idrott och studier. Ytterligare 1100 kvm inom stadionområdet kommer att iordningsställas för skol- och testverksamhet samt idrottskök. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

6 2.5 Malmös elever ska känna sig trygga och trivas i sin skola Vad gäller trygghet och trivsel i skolan specifikt, har enstaka åtgärder vidtagits. Som eempel kan nämnas samverkan mellan skolpersonal på Örtagårdsskolan och driftpersonal på Rosengårds Norra IP. Samverkan består i att Örtagårdsskolan har tillsatt tre kontaktpersoner, till vilka driftpersonalen kan vända sig då det gäller kontakt med brukare eller besökare på anläggningen med anknytning till skolan. Däremot har åtgärder som indirekt kan skapa upplevd trygghet för elever i sin skolverksamhet genomförts inom flera av fritidsnämndens verksamheter och då främst i samarbete med fritidsgårdar i syfte att öka och förbättra kontakten med verksamhetens unga brukare. 2.6 Malmö stad skall ligga i framkant gällande verksamhetsutveckling på jämställdhetsområdet Under den aktuella perioden har Rosengårdsbadet öppnat. Kvinnors deltagande i simundervisning har uppmuntrats genom att avsätta tio timmar av badets öppettider åt enbart kvinnor. Sedan badets öppnande i mars har drygt 1000 besök i snitt per månad registrerats i den kvinnoseparata simundervisningen. En arbetsgrupp har tillsatts på förvaltningen, i syfte att förbättra fritidsförvaltningens eterna jämställdhetsarbete, främst riktat mot föreningslivet Arbete med Utvecklingsplanen för jämställdhetsintegrering Användning av könsuppdelad statistik i ärendehantering och rapportering till nämnd Statistikområde Ja Nej Till viss del Försörjningsstöd Efterfrågan på förskoleplats Personaltäthet i förskolan Skolresultat Attitydundersökningar i skolan Hemlöshet Nöjdhet i äldreomsorgen Trygghet Mötesplatser för ungdomar Deltagande i fritidsaktiviteter Utländsk bakgrund bland medarbetarna Inte tillämpligt Ja i DR Ofrivilligt deltidsanställda 2.7 Malmöborna ska känna sig trygga i sin stad En rad olika åtgärder har vidtagits för att bidra till uppfyllelsen av målet om att Malmöbor ska känna sig trygga i sin stad. Anläggningarna Malmö IP, Limhamns IP, Ellenborgs IP, Klagshamns sporthall, Bulltofta IP, Sorgenfri IP, Mariedals IP och Hyllie IP har prioriterats, setts över och åtgärdats så att skymmande buskage avlägsnats. Detta har skett delvis i samråd med stadsfastigheter. På Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

7 stadionområdet sker skötsel av buskage på ett sådant sätt att otrygghet till följd av skymmande buskage minimeras fortlöpande. Även gällande undermålig belysning görs för närvarande en översyn, delvis i samråd med stadsfastigheter. På stadionområdet har åtgärder gällande fasadbelysning skett löpande under den aktuella perioden och i samband med ombyggnationer. I övrigt har Bunkeflo IP, Rosengårds IP, Rosengårds IP Norra, Limhamns IP och Oievångs IP setts över och åtgärdats på ett sådant sätt att belysningen kan betraktas som god. Ökad delaktighet genom brukarråd och trivselråd vid nämndens anläggningar kan ses som ett led i att skapa ökad trygghet. Under den aktuella perioden har ytterligare tre brukarråd startats. Ett på Rosengårdsbadet, ett på Heleneholms IP och ett på Bulltofta Motionscenter. Genom evenemangsavdelningen deltar fritidsförvaltningen i en förvaltningsövergripande projektgrupp som rör evenemangssäkerhet. Projektet kommer att slutrapporteras under hösten Fritidsnämndens medarbetare har deltagit på olika utbildningar i syfte att öka den upplevda tryggheten bland personal och besökare på nämndens anläggningar. Samtliga arbetsplatser har diskuterat rutiner gällande incidentrapportering. Platsspecifika rutiner för hantering av hot och våld har tagits fram på samtliga anläggningar. Fritidsförvaltningens medarbetare på badanläggningar har genomgått hjärt- och lungräddning och på Aq-va-kul har den även omfattat utbildning på defibrillator. Två projekttjänster har tillsatts på Aq-va-kul, med uppdrag att etablera god kontakt med badets unga besökare. På Aq-va-kul har personal genomgått MI-utbildning (Motiverande Intervjuteknik) som är en metodik för att hantera hot och våld. Det har resulterat i bättre dialog mellan badets anställda och badets unga brukare. 2.8 Malmös barn och ungdomar ska ha tillgång till meningsfull fritid Att ge Malmöbor tillgång till en meningsfull fritid hör till fritidsnämndens kärnuppdrag. Insatserna som riktar sig specifikt till barn och ungdomar är omfattande. En stor andel av de som nyttjar nämndens anläggningar och deltar i de aktiviteter som tillhandahålls är barn och ungdomar. Fritidsförvaltningen deltar aktivt i satsningen "Områdesprogram för ett socialt hållbart Malmö". Förvaltningen är representerad i arbetsgrupper i samtliga områden, med uppdrag att särskilt verka för att alla barn och ungdomar i Malmö ska ha tillgång till en meningsfull fritid. Detta samarbete har bland annat resulterat i bildandet av en arbetsgrupp för att hjälpa fotbollsföreningarna på Kroksbäcks IP att starta ungdomsverksamhet. Fritidsnämndens verksamheter har under den aktuella perioden genomfört en rad åtgärder för att locka unga till fritidsaktiviteter och fritidsanläggningar. På Aq-va-kul har åtgärder genomförts som syftat till att förbättra kontakten med besökande ungdomar. Fritidsgårdar har blivit inbjudna, enkätundersökningar och intervjuer med ungdomar har genomförts samt en rad olika barn- och ungdomsaktiviteter har arrangerats. Flera av fritidsnämndens verksamheter har under den aktuella perioden arbetat med att utveckla kreativa temaaktiviteter för yngre barn. Under den aktuella perioden har fritidsförvaltningen tillsammans med Skåneidrotten och MISO genomfört Drive-in projekt. Syftet är att skapa möjligheter för barn och ungdomar att spontanidrotta utan något krav på regelbunden träning eller tävling. Stöd har tilldelats Malmö City FC som bedrivit spontanidrott i Latinskolans sporthall på helgkvällar, samt till Malmö Konståkningsklubb som under vintern ansvarat för en skridskoskola i Rosengårds Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

8 ishall på lördagar. Under den aktuella perioden har även Gullviksborgs IP öppnats upp för spontanidrott. I februari genomfördes Kul i fem och under sommaren genomfördes Sommarkul. Båda med ett stort antal föreningsdrivna aktiviteter med bidragsstöd från fritidsnämnden. Inför Kul i fem delades ca program om lovverksamheten ut till barn och ungdomar i Malmö. Den sammanlagda bidragskostnaden för Kul i fem och Sommarkul uppgick till 2 mkr. För att locka barn och ungdomar till fritidsaktiviteter och göra informationen om utbudet mer tillgängligt har fritidsförvaltningen initierat och startat Facebookprojektet "Kul i Malmö". Sidan fungerar som en resurs för såväl förvaltningens enheter som föreningslivet, med vilken de kan marknadsföra sina aktiviteter. Arbetet med "Kul i Malmö" involverade föreningsaktiva under den så kallade Föreningarnas dag den 21 augusti, under Malmöfestivalen. Under den aktuella perioden har även informationskanaler till skolor etablerats bland annat genom pedagogiska centralen Förändring av antal mötesplatser för ungdomar Mötesplatser för ungdomar inom nämndens verksamhetsområde Mötesplats Fritidsnämnden har valt att redovisa antal fritids- och idrottsanläggningar som nämnden hyr, har driftansvaret för och administrerar tidsbokning i. Vidare har nämnden valt att redovisa antal anläggningar där förvaltningen bedriver egen fritidsverksamhet. Beskrivning Antal mötesplatser jämfört med föregående rapporteringstillfälle Gymnastiksalar: 41st. Sporthallar: 20st. Idrottsplatser: 29st. Ishallar: 5st. Specialanläggningar: 6st. Badanläggningar: 6st. Rekreationsområden: 2st. Idrottsmuseet: 1st. 31 augusti april 2011 Antal mötesplatser I Malmö ska flickor och pojkar kunna delta i fritidsverksamheterna på lika villkor Under den aktuella perioden öppnade Rosengårdsbadet med det uttalade syftet att öka Malmöbors möjligheter till bad samt att öka simkunnigheten i de grupper där den är som lägst. På Rosengårdsbadet är tio timmar i veckan avsatta för simundervisning för kvinnor. Sedan badets öppnande i mars har drygt 1000 besök i snitt per månad registrerats i den kvinnoseparata simundervisningen. En genomgång av 2010 års bokningsstatistik för fritidsnämndens inomhusanläggningar visar att andelen bokad tid för verksamhet som är riktad mot flickor uppgår till knappt 25 %. I februari beslutade nämnden att förändra sina fördelningsprinciper gällande tilldelning av aktivitetsytor, och göra dem jämställda Andelen flickor som deltar i fritidsaktiviteter Andel flickor av deltagare/besökare i verksamhet med kommunalt aktivitetsstöd/på fritidsförvaltningens anläggningar Verksamhet/anläggning Tertial Tertial Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

9 Verksamhet/anläggning Tertial Tertial Fritidsnämnden har i dagsläget ingen möjlighet att tillhandahålla efterfrågad statistik. Statistiken för 2011 blir komplett först i början av 2012, då samtliga föreningar ska ha gjort en digital ansökan om aktivitetsbidrag för 2011 med redogörelse för aktivitetsdeltagarnas ålder och kön Andelen med utländsk bakgrund av kommunens medarbetare på alla nivåer ska motsvara andelen av den totala befolkningen Fritidsnämnden har ingen möjlighet att presentera statistik som redogör för andelen med utländsk bakgrund på alla nivåer utan endast för fritidsförvaltningen som helhet hade 24,9% av fritidsförvaltningens samtliga anställda utländsk bakgrund vilket är en ökning med 1,3 procentenheter jämfört med föregående mättillfälle Detta skall jämföras andelen av den totala befolkning som ligger på 39,4%. Under den aktuella perioden har 16 nyrekryteringar gjorts varav färre än se har utländsk bakgrund. Fritidsförvaltningens HR-enhet har under den aktuella perioden arbetat med att beakta målet i rekryteringsprocesserna Förändring av andelen medarbetare med utländsk bakgrund på alla nivåer Andel medarbetare med utländsk bakgrund ,9 % 23,6 % 23,4 % 23,6 % 22,3 % 2.11 Det ska inte finnas några osakliga löneskillnader i Malmö stad Fritidsförvaltningens medarbetare har en medelheltidslön på kr där kvinnors medelheltidslön ligger på kr och mäns på kr. För att kunna identifiera eventuellt osakliga löneskillnader genomförde fritidsförvaltningen under våren en översyn av lönerna. I den framtagna statistiken kategoriserades personal i 9 grupper med liknande arbetsuppgifter. Statistiken visar på marginella skillnader i lön inom de olika grupperna. Fritidsförvaltningen deltar för närvarande i arbetet med så kallade BAS-värderingar, ett kategoriseringssystem som under 2012 kommer att kunna ligga till grund för kvalitativt bättre statistik gällande löneskillnader och dess eventuella osaklighet Förstahandsvalet ska vara miljöbilar som drivs med biogas, vätgas, el eller laddhybridmotor Under den aktuella perioden har tre bilar leasats och de är etanoldrivna. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

10 2.13 Ekologiskt och etiskt certifierade produkter ska vara förstahandsvalet vid upphandling och inköp, i andra hand ska produkterna vara upphandlade i enlighet med miljöstyrningsrådets kriterier Fritidsnämndens anläggningar med caféverksamhet, deltar aktivt i en arbetsgrupp med syfte att öka kunskapen om ekologiska och etiskt certifierade produkter vid förvaltningens anläggningar. För att säkerställa fokus på frågan har tid avsatts för medarbetare på Aq-va-kul och vid Norra driftsektionen att arbeta för att inköp av ekologiskt och etiskt certifierade produkter ska öka Förändring av andelen inköp av ekologiska och etiskt certifierade produkter Andel inköp av ekologiska produkter 1 jun maj mar feb % 19 % Andel etiskt certifierade varor inom varugrupperna kaffe, te, bananer och profiltröjor 1 jun maj mar feb % 43 % Förvaltningen har svårt att öka andelen inköp av ekologiska produkter då leverantörerna, som kommunen har avtal med, har ett sortiment som inte passar förvaltningens enheter med caféverksamhet. Sortimentet är mer inriktat på storköksverksamhet. Därtill kommer att besökarna tycker att de ekologiska produkterna är för dyra. Ökningen när det gäller andelen etiskt certifierade varor inom varugrupperna kaffe, te, bananer och profiltröjor hänger samman med en medveten förändring av inköpen vid bl.a. Torups friluftsgård, Oievångsbadet och Rosengårdsbadet Biologisk mångfald ska värnas Under den aktuella perioden saltades grusplaner i lägre utsträckning än motsvarande period föregående år. Under den aktuella perioden har planering inför vintersäsongen 2011/12 och användningen av salt gjorts. Enligt denna ska ökat utnyttjande av konstgräsplaner, vilka inte saltas, minska användningen av salt ytterligare Malmöborna ska ha god tillgänglighet till natur-, park- och grönområden Både Bulltofta motionscenter och Torups friluftsgård utgör populära utflyktsmål för Malmöborna. Under den aktuella perioden har Bulltofta i samarbete med kommunikationsenheten arbetat specifikt med att utveckla hemsida och övrig information och marknadsföring för området. Friluftsgården är handikappanpassad för synskadade och rullstolsburna och under den aktuella perioden har olika åtgärder vidtagits på Bulltofta för att göra motionscentret mer handikappvänligt. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

11 2.16 Ingen människa ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken Större delen av förvaltningens fordonspark är försedd med alkolås. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

12 3 Uppföljning av verksamheten 3.1 Viktiga händelser I januari spelades Handbolls-VM 2011 i Sverige. Malmö var en av spelorterna och finalspelen gick i Malmö Arena. Fritidsnämnden var engagerad i evenemanget och hade 2,3 Mkr för att genomföra olika insatser i samband med evenemanget. VM i handboll blev inte bara en stor idrottslig framgång utan hade också ekonomiska effekter. Enligt genomförd turistekonomisk analys omsatte besökarna 258 Mkr under Handbolls-VM, varav hela 144 Mkr hamnade i Malmö. Publikantalet som såg matcherna i Malmö Arena uppgick till personer, av dessa var 84% turister. Förutom det positiva ekonomiska utfallet fick Malmö som evenemangsstad ett högt betyg bland besökarna, liksom tillgängligheten till staden och servicenivå på Malmö Arenan. Nämnden har hävt tidigare beslut om att tillsvidare inte bevilja bidrag till fler anställningar som uppbär lönebidrag, trygghetsanställning eller utvecklingsanställning. För 2011 innebär beslutet att budgeten för lönebidrag kommer att överskridas med 0,5-1 Mkr. I mars invigdes det ombyggda Rosengårdsbadet som numera kan erbjuda skolor och föreningar en 25 meters undervisningsbassäng inomhus året runt. Inomhusbassängen förbättrar möjligheterna att öka simkunnigheten i Malmö och Rosengård i synnerhet, med fokus på skolbarn och kvinnor. Tillkommande drift- och personalkostnader beräknas uppgå till 4,9 Mkr för år I avvaktan på färdigställandet av ny mässanläggning i Malmö används stadionområdet som ett temporärt mäss- och konferensområde. Under april genomfördes två stora mässor; Industrimässan och Byggmässan med 240 respektive 100 utställare och en sammanlagd bruttointäkt överstigande 1,2 Mkr. Under 2009 och 2010 blev besöksantalet lägre än planerat vid Aq-va-kul och orsakade en negativ budgetavvikelse. En anledning till de vikande besökssiffrorna har varit den otrygga miljön som har funnits på badet på grund av ungdomsgrupper som inte följer ordningsreglerna. Redan under 2010 genomförde Aq-va-kul en rad åtgärder/aktiviteter med syfte att personalen skulle bli bättre på att bemöta ungdomar. Under 2011 har Aq-vakul tillsatt två projekttjänster med huvuduppgift att skapa ännu större trygghet och säkerhet på badet. Fokus ska vara på att förebygga incidenter på badet och de ska etablera kontakter och samarbete med skola och fritidsgårdar. Insatserna synes ha haft effekt eftersom den negativa besöksutvecklingen har vänt och för perioden januari-augusti uppvisade Aq-va-kul en intäktsökning med 17 %. 3.2 Nettokostnadsutveckling Nämndens nettokostnadsutveckling Tkr Prognos 2011 Utfall 2010 Förändring i % Intäkter ,51 Kostnader ,75 Nettokostnad ,42 Under perioden januari-augusti uppgick nämndens nettokostnader till 214 Mkr, vilket var en ökning med 6,4 % jämfört med föregående år. Kostnaderna ökade med 13 Mkr, medan intäkterna låg på en oförändrad nivå. Periodresultatet var positivt och uppgick till 7,8 Mkr. Nettokostnadsökningen beror bl.a. på: Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

13 - Tillkommande drift- och personalkostnader för Rosengårdsbadet - Nämndens kostnader för insatser i samband med handbolls-vm - Tillkommande hyreskostnader för bl.a. Rönnens sporthall och Bäckagårdens IP - Oievångsbadets totala kostnad för 1:a halvåret var högre under 2011 eftersom badet var stängt motsvarande period 2010 För helåret beräknas nettokostnaderna uppgå till 333 Mkr, vilket motsvarar en ökning med 5,4 % mot föregående år. Detta ska jämföras med att budgeterad nettokostnadsutveckling för 2011 uppgår till 6,1 %. Således prognostiserar nämnden ett budgetöverskott med 2 Mkr för år Anledningen till att resultatet för årets sista tertial bedöms bli negativt hänger samman med att nämnden planerar att genomföra ett antal etra satsningar under denna period. Ridskoleutredningen visar på ytterligare underhållsinsatser vid de kommunala ridanläggningarna. Nämnden planerar också en temporär höjning av aktivitets- och lokalkostnadsbidraget med 10 %. Även genomförandekostnaderna för driftavdelningens pågående strukturförändring kommer infalla under årets sista tertial. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

14 4 Uppföljning av ekonomin 4.1 Budgetavvikelse Resultaträkning Tkr Prognos 2011 Budget 2011 Avvikelse Intäkter Totala intäkter Lönekostnader PO-Pålägg Övriga personalkostnader Totala personalkostnader Övriga kostnader Avskrivningar Totala övriga kostnader Nettokostnad ekl. finansnetto Kommunbidrag Finansiella intäkter Finansiella kostnader Resultat Nettokostnad De större budgetavvikelserna är: Färdigställandet av nya anläggningar och ombyggnationer blir senare än vad som har beaktats i budgeten. Detta leder till lägre tillkommande hyres- och driftkostnader under året för eempelvis Klagshamns sporthall, konstgräsplan på Sorgenfri IP och nya personallokaler för två av driftavdelningens enheter. Besöksutvecklingen är positiv vid ett antal enheter, vilket genererar ett intäktsöverskott. Därtill kommer att driftenheten på Stadionområdet har utfört fler tjänster åt MFF på Swedbank Stadion än budgeterat. Nämnden avser göra etra satsningar under hösten. Häri ingår etra bidrag till ridskoleföreningarna, kostnader för jämställdhetsåtgärder, uppstart av Fritidsepressen och en tillfällig höjning av aktivitets- och lokalkostnadsbidraget. 4.2 Investeringsram Investeringsram Typ av investering Prognos 2011 Budget 2011 Avvikelse Utrustning Fritidsnämnden har en investeringslikvid uppgående till 1,5 Mkr och periodens investeringsutgifter uppgick till 0,7 Mkr. Bedömningen är att hela investeringslikviden kommer att utnyttjas. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

15 5 Områdesprogram för socialt hållbart Malmö Hur ser dialogen med respektive Områdesprogram ut? Fritidsförvaltningen har under perioden deltagit i områdesprogram för Seved, Herrgården, Hyllie-Kroksbäck och Lindängen. I Seved är tjänsteman från fritidsförvaltningen sammankallande och ordförande i arbetsgrupp Kultur och Fritid och deltagare i referensgrupp. Tjänstemän från fritidsförvaltningen är delaktiga i de grupper som finns i respektive område och dialogen sker främst genom dessa arbets-/referensgrupper och genom områdeskoordinatorn i respektive område. På vilket sätt har nämnden deltagit i arbetet med Områdesprogrammen för socialt hållbart Malmö? I Seved deltar fritidsförvaltningen i intressegruppernas möten (kulturgrupp och kvinnonätverk) och möten har hållits med ungdomssamordnare. I april genomfördes en workshop med samtliga arbetsgrupper i området. I Hyllie-Kroksbäck har tjänsteman deltagit på möten i fritid och kulturgruppen vid fyra tillfällen och deltagit vid en halvdagskonferens. I Herrgården har fritidsförvaltningen deltagit i arbetsgruppen Trygghet, kultur och fritid. Vidare har fritidsförvaltningen deltagit i samtal om att utveckla en aktivitetsyta i Rosengård samt i samtal om samarbete mellan frivilligorganisationer i stadsdelen. I Lindängen har fritidsförvaltningen deltagit vid samtliga möten med "Må bra" gruppen inom områdesprogram för Lindängen samt två stora konferenser som anordnats av samordnarna för områdesprogrammet. Vilka specifika aktiviteter deltar ni i? I Seved har inga särskilda satsningar gjorts från arbetsgruppen Kultur och Fritid. Gruppen inväntar önskemål och behov från Intressegrupp, områdeskoordinator och kontaktpersoner. I områden finns det även många aktiva boende som är engagerade. Fritidsförvaltningen har beviljat bidrag till föreningar som deltagit i sommarlovsaktiviteter inom ramen för Sommarkul som har haft verksamheter på Seved, Heleneholm och Föreningarnas Hus. I Herrgården stödjer fritidsförvaltningen Hyresgästföreningens verksamhet i Hälsans Hus och på Rosengårdsbadet. Under perioden har Rosengårdsbadet etablerat sin verksamhet. Fritidsförvaltningen har stöttat projektet "Allaktivitets Huset" som är verksam inom Lindängens skola genom att upplåta tider i uppvärmningshallen på skolan samt några tider i stora bollhallen för fritidsverksamhet för barn och ungdomar i området, t.e. streetdance för tjejer (3 grupper dansar en dag i veckan). Fritidsförvaltningen försöker också synliggöra och sprida information om aktiviteter via Facebook/Kul i Malmö Vilka specifika aktiviteter planerar ni att genomföra eller delta i? Seved: Fritidsförvaltningen undersöker vilka möjligheter som finns att tillgodose önskemål om tillgång till tider i Heleneholms sporthall och på Heleneholms idrottsplats. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

16 Fritidsförvaltningen undersöker möjligheten att skapa en ny mötesplats för barn och unga, framförallt för de yngre barnen. Fritidsförvaltningen kommer att arbeta för en ökad kontakt med administratörer för I Love Seved Förvaltningen önskar hitta Drop In aktiviteter kopplade till föreningarna som är aktiva på Heleneholms idrottsplats. Hyllie-Kroksbäck: Arbetsgruppen fritid och kultur ska fokusera på att skapa aktiviteter för ungdomar som har gått ut årskurs nio och uppåt. På Kroksbäck idrottsplats finns två fotbollsföreningar som endast har två ungdomslag. Fritidsförvaltningen har tillsammans med personal från Hyllie stadsdelsförvaltning bestämt möte med dem med syfte att hjälpa föreningarna att få fler ungdomslag. Herrgården: Fritidsförvaltningen planerar att fortsätta samarbetet med Malmö konståkningsklubb som har gratis skridskoskola i Rosengårds ishall. Organisationen för Områdesprogram Herrgården kommer att ses över och tjänsteman från fritidsförvaltningen kommer att bli ny processledare för arbetsgruppen fritid och kultur. I detta uppdrag kommer fritidsförvaltningen vara mer aktiv att driva frågorna fritid och kultur inom ramen för områdesprogram Herrgården. Fritidsförvaltningen kommer fortsätta att delta i utvecklingen av en ny aktivitetsyta i Rosengård. Lindängen: Fritidsförvaltningen planerar att etablera samverkan med befintliga föreningar som är registrerade hos fritidsförvaltningen med områdesprogram Lindängen. T.e. Internationella Kvinnoföreningen och tjejgrupper inom "Allaktivitets Huset" på Lindängens skola. Fritidsförvaltningen planerar att delta vid Lindängensfestival juni Hur stora resurser har ni avsatt för Områdesprogrammen under 2011? Resurser är avsatta i form av att fyra tjänstemän från fritidsförvaltningen deltar aktivt i de arbetsgrupper och referensgrupper som är etablerade i respektive område. Fritidsnämnden, Delårsrapport (16)

Årsanalys 2011 Facknämnder. Fritidsnämnden

Årsanalys 2011 Facknämnder. Fritidsnämnden Årsanalys 2011 Facknämnder Fritidsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Uppföljning av målen... 5 2.1 Malmöbor med försörjningsstöd ska bli självförsörjande... 5 2.2 Malmö stads förvaltningar

Läs mer

godkänna delårsrapport 3 och översända densamma till kommunstyrelsen omedelbart justera paragrafen

godkänna delårsrapport 3 och översända densamma till kommunstyrelsen omedelbart justera paragrafen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-10-15 Vår referens Ekonomiavdelningen Tjänsteskrivelse Delårsrapport 3 FRI-2013-2480 Sammanfattning Nämndens nettokostnad för perioden januari september

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos godkänna utfallsprognos 2 och lägga den till handlingarna Vår referens

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos godkänna utfallsprognos 2 och lägga den till handlingarna Vår referens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-11-03 Vår referens Gert-Ove Gren Ekonomichef gert-ove.gren@malmo.se Tjänsteskrivelse Utfallsprognos 2 2014 FRI-2014-51 Sammanfattning Förvaltningen har

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos godkänna utfallsprognos 1 och lägga den till handlingarna Vår referens. Ekonomiavdelningen

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos godkänna utfallsprognos 1 och lägga den till handlingarna Vår referens. Ekonomiavdelningen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-03-11 Vår referens Ekonomiavdelningen Tjänsteskrivelse Utfallsprognos 1 2014 FRI-2014-50 Sammanfattning Efter två månaders utfall ska förvaltningen lämna

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan 2011

Uppföljning av verksamhetsplan 2011 Uppföljning av verksamhetsplan 2011 Fritidsförvaltningen Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2011-09-15 1.0 Daniel Blennow Fritidsförvaltningen Administrativ avdelningen Innehållsförteckning

Läs mer

Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna delårsrapporten och översända densamma till kommunstyrelsen.

Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna delårsrapporten och översända densamma till kommunstyrelsen. SIGNERAD Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2015-05-15 Vår referens Gert-Ove Gren Ekonomichef gert-ove.gren@malmo.se Tjänsteskrivelse Delårsrapport 1-2015 FRI-2014-4095 Sammanfattning Nämndens

Läs mer

godkänna delårsrapporten och översända densamma till kommunstyrelsen att

godkänna delårsrapporten och översända densamma till kommunstyrelsen att Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Ekonomiavdelningen Ärende nr: 2 Datum: 2012-09-17 Ärende: Delårsrapport 2 Sammanfattning: Föreligger delårsrapport för perioden januari-augusti. Nämndens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Fritidsförvaltningen Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-02-03 1.0 Daniel Blennow Fritidsförvaltningen Administrativ avdelningen Innehållsförteckning

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (1) BESLUTSFÖRSLAG. Bo Sjöström. Rapport miljöarbetet 2009-2012

Fritidsförvaltningen 1 (1) BESLUTSFÖRSLAG. Bo Sjöström. Rapport miljöarbetet 2009-2012 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-01-28 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG Rapport miljöarbetet 2009-2012 Sammanfattning I följande ärende kommer en beskrivning av vad som genomförts

Läs mer

Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna budgetskrivelse 2015 och översända densamma till kommunstyrelsen

Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna budgetskrivelse 2015 och översända densamma till kommunstyrelsen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-03-12 Vår referens Ekonomiavdelningen Tjänsteskrivelse Budgetskrivelse 2015 FRI-2014-46 Sammanfattning Fritidsnämnden ska inkomma till kommunstyrelsen med

Läs mer

godkänna budgetskrivelse 2014 och översända densamma till kommunstyrelsen omedelbart justera paragrafen

godkänna budgetskrivelse 2014 och översända densamma till kommunstyrelsen omedelbart justera paragrafen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-03-08 Vår re fer ens Ekonomiavdelningen BESLUTSFÖRSLAG Budgetskrivelse 2014 Sammanfattning Fritidsnämnden ska inkomma till kommunstyrelsen med budgetskrivelse

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (1) BESLUTSFÖRSLAG Ekonomiavdelningen. Årsanalys 2012

Fritidsförvaltningen 1 (1) BESLUTSFÖRSLAG Ekonomiavdelningen. Årsanalys 2012 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-02-06 Vår referens Ekonomiavdelningen BESLUTSFÖRSLAG Årsanalys 2012 Sammanfattning Nämndens nettokostnad för 2012 uppgick till 346 Mkr, vilket var en ökning

Läs mer

Ärendet Förvaltningen har upprättat ett förslag till internbudget för 2014, se bifogad handling.

Ärendet Förvaltningen har upprättat ett förslag till internbudget för 2014, se bifogad handling. Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-05 Vår referens Ekonomiavdelning Tjänsteskrivelse Internbudget 2014 FRI-2013-2673 Sammanfattning Förvaltningen har utarbetat förslag till internbudget

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-12-08 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utvärdering av fritidsexpressen FRI-2014-1480 Sammanfattning

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Konstgräsplaner

Tjänsteskrivelse. Konstgräsplaner Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-02-26 Vår referens Marja-Leena Ruuska Lokalsamordnare marja-leena.ruuska@malmo.se Tjänsteskrivelse Konstgräsplaner FRI-2014-4085 Sammanfattning Fritidsförvaltningen

Läs mer

Fastighetskontoret, LiMa

Fastighetskontoret, LiMa Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Administrativa avdelningen Ärende nr: 2 Datum: 2012-10-02 Initierare: Fastighetskontoret, LiMa Ärende: Lokalförsörjningsplan 2013-2022 Sammanfattning:

Läs mer

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Foto: Angarnssjöängen, Fritidsförvaltningen 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 1 Fritidsnämndens uppgift... 1 Förutsättningar för fritidsnämndens verksamhet

Läs mer

Budgetskrivelse 2015. Kommunfullmäktige

Budgetskrivelse 2015. Kommunfullmäktige Budgetskrivelse 2015 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Nämndens verksamhetsinriktning... 5 3 Kommunfullmäktigemål... 6 3.1 Ungdomsarbetslösheten ska minska... 6 3.2 Malmöbor

Läs mer

Sammanfattning Rapport om brukarundersökningarna på ishallarna våren 2013.

Sammanfattning Rapport om brukarundersökningarna på ishallarna våren 2013. Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2013-09-09 Vår referens Gabriella Fricke Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse gabriella.fricke@malmo.se Brukarundersökningar våren 2013 FRI-2013-2418 Sammanfattning

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. KFUM KIOSK - Ansökan om verksamhetsbidrag FRI-FRN

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. KFUM KIOSK - Ansökan om verksamhetsbidrag FRI-FRN Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-01-17 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG KFUM KIOSK - Ansökan om verksamhetsbidrag FRI-FRN-2012-02628 Sammanfattning KFUM KIOSK har ansökt om verksamhetsbidrag

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Sammanställning av brukarundersökningar utförda sommaren 2014

Sammanställning av brukarundersökningar utförda sommaren 2014 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-10-08 Vår referens Jens Trondman Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse Jens.Trondman@malmo.se Sammanställning av brukarundersökningar utförda sommaren

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Delegationsbeslut - bevilja Flamman Ungdomarnas Hus ansökan om bidrag för kl aktiviteter.

Delegationsbeslut - bevilja Flamman Ungdomarnas Hus ansökan om bidrag för kl aktiviteter. Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-11 Vår referens Sara Mellander Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse Sara.Mellander@malmo.se Förteckning över delegerade beslut 2014 FRI-2013-3422 Sammanfattning

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna

Fritidsnämnden föreslås besluta att godkänna informationen och lägga den till handlingarna Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Föreningsavdelningen Ärende nr: 17 Datum: 2012-08-14 Ärende: Sammanfattning: Tilldelning av träningstider utomhus vecka 40-48 Föreningsavdelningen tilldelar

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK 2016-11-16 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 16 november

Läs mer

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN

MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN MÅL FÖR IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN VISION I Karlskrona ska idrotts- och fritidsverksamheten vara ett naturligt inslag i det dagliga livet. Med ett rikt, varierat och synligt fritidsutbud gör vi vår kommun

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4)

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4) Sammanträdesprotokoll -04-26 Kultur- och fritidsnämnden 24 Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars (KFN18/4) Beslut Verksamhetsredovisning per mars godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Nämndsmål 2016

Tjänsteskrivelse. Nämndsmål 2016 Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (1) Datum 2015-11-05 Vår referens Daniel Blennow Controller Daniel.Blennow@malmo.se Tjänsteskrivelse 2016 SOFN-2015-525 Sammanfattning Med utgångspunkt i kommunfullmäktiges

Läs mer

TILLIT OCH TRYGGHET. Årsplan och prioriteringar för Strängnäs kommun

TILLIT OCH TRYGGHET. Årsplan och prioriteringar för Strängnäs kommun TILLIT OCH TRYGGHET Årsplan och prioriteringar för Strängnäs kommun 2018-2020 Ökad tillit och trygghet gör Strängnäs kommun till en ännu bättre kommun Bakom varje politiskt förslag finns en värdering -

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Tjänsteskrivelse 2013-06-0422. Anna Jönsson Föreningssekreterare. anna.38.jonsson@malmo.se. Bidrag för aktiviteter kl 14-17

Tjänsteskrivelse 2013-06-0422. Anna Jönsson Föreningssekreterare. anna.38.jonsson@malmo.se. Bidrag för aktiviteter kl 14-17 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (10) Datum 2013-06-0422 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare Tjänsteskrivelse anna.38.jonsson@malmo.se Bidrag för aktiviteter kl 14-17 FRI-2013-304 Sammanfattning

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året.

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året. 2019-04-16 Annika Magnusson Utvecklingsledare Kultur och fritid annika.magnusson@ekero.se - Verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr KFN19/3-022 Sammanfattning Det ekonomiska utfallet för perioden visar

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

Bokslut 2017 FRITIDSVERKSAMHET

Bokslut 2017 FRITIDSVERKSAMHET Bokslut 2017 FRITIDSVERKSAMHET Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 4 Mål och måluppfyllelse...

Läs mer

Reviderad budget 2018 (ombudgeteringar från 2017) Kultur- och fritidsnämnd

Reviderad budget 2018 (ombudgeteringar från 2017) Kultur- och fritidsnämnd Reviderad budget 2018 (ombudgeteringar från 2017) Kultur- och fritidsnämnd Innehållsförteckning 1 Ombudgeteringar och tilläggsanslag... 3 Kultur- och fritidsnämnd, Reviderad budget 2018 (ombudgeteringar

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. Internkontrollplan 2013 FRN-FRI

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. Internkontrollplan 2013 FRN-FRI Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-01-24 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG Internkontrollplan 2013 FRN-FRI-2012-03085 Sammanfattning Det primära syftet med intern kontroll är att

Läs mer

Tjänsteskrivelse Malin Midler Norén Planeringssekreterare. Hyra av isträningshall vid Malmö Arena

Tjänsteskrivelse Malin Midler Norén Planeringssekreterare. Hyra av isträningshall vid Malmö Arena Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (3) Datum 2013-04-12 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse Malin.Midler-Noren@malmo.se Hyra av isträningshall vid Malmö Arena FRI-2013-325

Läs mer

2. Rutiner vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 3

2. Rutiner vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 3 1(9) 2(9) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Rutiner vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 3 3. Principer vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 5 4. Alkoholservering

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2014-2015 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation 40 år den 16 oktober 2014 MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap

Läs mer

Verksamhetsplan Områdesprogram Holma och Kroksbäck - bilaga till Verksamhetsplan för Hyllie stadsdelsförvaltning 2013

Verksamhetsplan Områdesprogram Holma och Kroksbäck - bilaga till Verksamhetsplan för Hyllie stadsdelsförvaltning 2013 Verksamhetsplan 2013 Områdesprogram - bilaga till Verksamhetsplan för Hyllie stadsdelsförvaltning 2013 Upprättad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-11-29 Siv Jensen Hyllie stadsdelsförvaltning Avdelningen

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Vimmerby kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

Bokslut 2018 FRITIDSVERKSAMHET

Bokslut 2018 FRITIDSVERKSAMHET Bokslut 2018 FRITIDSVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 KULTUR OCH FRITID - Kommuninvånarna ska uppleva

Läs mer

Boksluts- kommuniké 2007

Boksluts- kommuniké 2007 s- kommuniké Sammantaget blev det ekonomiska resultatet i Södertälje kommun och Telgekoncernen positivt, enligt det preliminära bokslutet. År var målet för god ekonomisk hushållning i kommunen ett positivt

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen. Fritidsenheten. Enhetsplan 2011

Utvecklingsförvaltningen. Fritidsenheten. Enhetsplan 2011 Utvecklingsförvaltningen Fritidsenheten Enhetsplan 2011 Syfte Kommunens fritidsverksamhet syftar till att skapa goda förutsättningar för meningsfulla aktiviteter, främst bland barn och ungdomar, genom

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Rapport Kul i fem Handläggare. Anna Jönsson Föreningssekreterare

Tjänsteskrivelse. Rapport Kul i fem Handläggare. Anna Jönsson Föreningssekreterare Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-08-05 Handläggare Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Rapport Kul i fem FRI-2014-1475 Sammanfattning Under februarilovet

Läs mer

Kvalitetsredovisning för Fritid 2009

Kvalitetsredovisning för Fritid 2009 Kvalitetsredovisning för Fritid 2009 Beskrivning av verksamheten Fritid erbjuder öppna mötesplatser för våra kommuninvånare i form av Simhall och fritidsgårdar, drogförebyggande verksamhet samt stöd till

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Verksamhetsplan 2014 - fritidsnämnden

Tjänsteskrivelse. Verksamhetsplan 2014 - fritidsnämnden Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-11-26 Vår referens Per Evenäs Controller Tjänsteskrivelse per.evenas@malmo.se Verksamhetsplan 2014 - fritidsnämnden FRI-2013-2672 Sammanfattning Fritidsnämndens

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2015-2016 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet

Läs mer

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen Ekonomisk prognos 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Ekonomisk rapport april 2019

Ekonomisk rapport april 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2019-04-24 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (3) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2019/KS 0022 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Intern kontrollplan 2015

Tjänsteskrivelse. Intern kontrollplan 2015 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2015-02-01 Vår referens Gert-Ove Gren Ekonomichef gert-ove.gren@malmo.se Tjänsteskrivelse Intern kontrollplan 2015 FRI-2014-4077 Sammanfattning Det primära syftet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden godkänner kvartalsrapport per den 31 mars samt överlämnar den till kommunstyrelsen för kännedom.

Kultur- och fritidsnämnden godkänner kvartalsrapport per den 31 mars samt överlämnar den till kommunstyrelsen för kännedom. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Ekonomisk rapport per 31 mars Ärende Föreligger ekonomisk rapport per 31 mars för kultur- och fritidsnämnden. Nämnden visar för första kvartalet en positiv nettoavvikelse

Läs mer

Biblioteket verkar i olika sammanhang och ska vara en klok, spännande och intressant samarbetspartner både i närområdet och utanför.

Biblioteket verkar i olika sammanhang och ska vara en klok, spännande och intressant samarbetspartner både i närområdet och utanför. 1 Inledning 1.1 VISION, VÄRDEGRUND OCH VERKSAMHETSIDÉ Lindängenbiblioteket ska vara en attraktiv mötesplats som tidigt bygger relationer med närområdets medborgare och stödjer dessa till lärande, utveckling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Fritidsnämnden 1 (8) Sammanträdestid 2015-02-19, kl. 16.00 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Malmö Isstadion, konferensrum Icing Frida Trollmyr (S) Ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGES UPPDRAG FÖR ÅR 2014 TILL Kultur och fritidsnämnden

KOMMUNFULLMÄKTIGES UPPDRAG FÖR ÅR 2014 TILL Kultur och fritidsnämnden KOMMUNFULLMÄKTIGES UPPDRAG FÖR ÅR 201 TILL Kultur och fritidsnämnden INNEHÅLL I UPPDRAGSHANDLING 1. UPPGIFT 2. PROFIL. VERKSAMHETSMÄSSIGA MÅL ENLIGT KF-BESLUT. MÅL OCH SATSNINGAR 5. RAPPORTERING 6. 7.

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Förslag till ändrade avgifter i simhallar från 2014

Förslag till ändrade avgifter i simhallar från 2014 2013-07-31 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2013/106 Fritidsnämnden Förslag till ändrade avgifter i simhallar från 2014 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden fastställer avgifter för besök i simhallar från och

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos 1 2015. Kultur- och fritidsnämnd

Kvartalsrapport mars och prognos 1 2015. Kultur- och fritidsnämnd Kvartalsrapport mars och prognos 1 2015 Kultur- och fritidsnämnd Innehållsförteckning 1 Periodens resultat... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Investeringsredovisning... 4 2 Viktiga händelser i verksamheten...

Läs mer

Socialdemokraternas Rambudgetförslag 2014. För Gnosjö kommun

Socialdemokraternas Rambudgetförslag 2014. För Gnosjö kommun Socialdemokraternas Rambudgetförslag 2014 För Gnosjö kommun Politiska prioriteringar för Socialdemokraterna i Gnosjö för Gnosjö Kommun. Det avgörande för att få ordning på ekonomin är att använda våra

Läs mer

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

VD- kommentarer avseende årsprognos 1 och tertialbokslut 1 2015. A: Sammanfattning av genomförandet av kommunfullmäktiges inriktningsmål

VD- kommentarer avseende årsprognos 1 och tertialbokslut 1 2015. A: Sammanfattning av genomförandet av kommunfullmäktiges inriktningsmål VD- kommentarer avseende årsprognos 1 och tertialbokslut 1 2015 A: Sammanfattning av genomförandet av kommunfullmäktiges inriktningsmål Ägardirektiv för 2015-2017 Genomföra bolagets investeringsplan om

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2015 Övertorneå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund

Läs mer

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt

Genomförande och utvärdering av uppdrag om ungas organisering och egen makt Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för kultur, fritid och demokrati Sida 1 (5) 2016-04-19 och egen makt Uppdrag och syfte Stadsdelsnämnderna har fått i uppdrag att i samband med nämndernas

Läs mer

Reviderad budget 2016 (ombudgeteringar från 2015) Kultur- och fritidsnämnd

Reviderad budget 2016 (ombudgeteringar från 2015) Kultur- och fritidsnämnd Reviderad budget 2016 (ombudgeteringar från 2015) Kultur- och fritidsnämnd Innehållsförteckning 1 Ombudgeteringar och tilläggsanslag... 3 1 Ombudgeteringar och tilläggsanslag DRIFTBUDGET Ramförändringar

Läs mer

Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun

Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun RAPPORT 1(7) 2010-05-04 KS-118/2010 Handläggare, titel, telefon Claes-Göran Magnell, ekonomidirektör 011-15 34 41 Kommunfullmäktige Ekonomisk uppföljning år 2010 för Norrköpings kommun Förslag till beslut

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Ekonomisk prognos Kulturnämnden

Ekonomisk prognos Kulturnämnden Ekonomisk prognos 2019 Kulturnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Pressinformation efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde

Pressinformation efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde 1 Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-20 Pressinformation efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Johan Lundgren (c), ordförande i kultur- och fritidsnämnden på

Läs mer

55 Tjänsteskrivelse 1 (5)

55 Tjänsteskrivelse 1 (5) 55 Tjänsteskrivelse 1 (5) 2009-08-18 Dnr FRN 2009/55 Fritidsnämnden Brukarundersökning fotbollsplaner 2009 Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet Sammanfattning En målstyrd

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Övertorneå kommun Conny Erkheikki Aukt revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Nämndsbudget och intern kontrollplan 2015 för Finansförvaltning -ekonomisk redogörelse

Nämndsbudget och intern kontrollplan 2015 för Finansförvaltning -ekonomisk redogörelse Malmö stad Stadskontoret 1 (1) Datum 2015-03-16 Vår referens Mats Hansson Budgetchef mats.r.hansson@malmo.se Tjänsteskrivelse Nämndsbudget och intern kontrollplan 2015 för Finansförvaltning -ekonomisk

Läs mer

Framtidens idrotts- och fritidsliv i Trelleborgs kommun

Framtidens idrotts- och fritidsliv i Trelleborgs kommun Framtidens idrotts- och fritidsliv i Trelleborgs kommun Agenda för kvällen 1. Välkomna 2. Malmö Högskolas kartläggning 3. Idrotts- och fritidspolitiskt program Workshop och fika 4. Jämställdhetsplaner

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan

Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan * Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan - Antagen av kultur- och fritidsnämnden -12-06 Reviderad av kultur- och fritidsnämnden -02-27 Inledning Kommunfullmäktige (KF) har beslutat om Mål och budget

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Fredrik Ottosson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2015 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Operativa mål/aktiviteter:

Operativa mål/aktiviteter: Stadsdelsvärdar Stadsdelsvärdarnas huvuduppdrag är att öka tryggheten i Rosengård och verka för ökad medborgarservice samt egenansvar både avseende den fysiska och den sociala miljön. Genom att dagligen

Läs mer

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden 2014-09-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2014/140-041 KFKS 2014/240-041 Fritidsnämnden Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

Budgetmotion

Budgetmotion Sida 1 SD MJÖLBY Budgetmotion 2017-2019 ANSVAR TRYGGHET TRADITION Sida 2 Sverigedemokraterna i Mjölby har vid kommunstyrelsens sammanträde den 18 maj lagt fram vårt budgetförslag för perioden 2017-2019.

Läs mer

Planering för utegym och näridrottsplatser 2016-2025

Planering för utegym och näridrottsplatser 2016-2025 2015-09-30 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2015/130-829 Fritidsnämnden Planering för utegym och näridrottsplatser 2016-2025 Förslag till beslut Fritidsnämnden beslutar att föreslå natur- och trafiknämnden att

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Botkyrka kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Fotbollen är den största och mest spridda idrotten i Botkyrka med aktiva föreningar

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Övertorneå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Kalix kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Anna Carlénius Revisionskonsult 12 november 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2.1

Läs mer

att godkänna bilagda förslag till intern kontrollplan för 2012

att godkänna bilagda förslag till intern kontrollplan för 2012 Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Ekonomiavdelningen Ärende nr: 4 Datum: 2012-01-30 Initierare: Ärende: Sammanfattning: Intern kontrollplan 2012 Intern kontroll syftar till att nämnden

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2017-10-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2017/123 Fritidsnämnden Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2018-2019 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att förlänga

Läs mer

Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013

Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013 Revisionsrapport Cecilia Axelsson Granskning av delårsrapport, redovisning och intern kontroll 2013 Gästrike Räddningstjänst Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Delårsrapport

Läs mer

Sammanfattning Förvaltningen anmäler delegerade beslut enligt upprättad förteckning.

Sammanfattning Förvaltningen anmäler delegerade beslut enligt upprättad förteckning. SIGNERAD Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (6) Datum 2013-12-02 Vår referens Malin Midler Norén Utvecklingssekreterare Tjänsteskrivelse Malin.Midler-Noren@malmo.se Anmälan av delegerade beslut FRI-2013-598

Läs mer

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden Vårbokslut Miljöskyddsnämnden -05-07 Vårbokslut, Ansvarsenhet 40-41 Anvisning Nuläge Verksamhet Huvudsaklig verksamhet Miljöskyddsnämnden har antagit en tillsyns- och verksamhetsplan för. Planen följs

Läs mer