OFFERTBEGÄRAN VÄRLDSARVSPORTEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OFFERTBEGÄRAN VÄRLDSARVSPORTEN"

Transkript

1 OFFERTBEGÄRAN VÄRLDSARVSPORTEN

2 OFFERTBEGÄRAN Världsarvsportens utställningsplanering - Styrelsen för Världsarvet i Kvarken r.f. sänder offertförfrågan för den kommande Världsarvsportens utställningsplanering. Världsarvsportens innehåll förverkligas genom Leader planerings- och investeringsprojekten Världsarvsporten planering och utveckling och Världsarvsporten investering samt genom övriga projekt. Den totala budgeten för Leader-projekten som finansierats av Europeiska jordbruksfonden, Österbottens NMT-central och Aktion Österbotten är euro. Projektägaren är Världsarvet i Kvarken r.f. Styrelsens medlemmar består av representanter från Korsnäs, Malax, Korsholm, Vasa och Vörå samt Forststyrelsen. - Världsarvet i Kvarken r.f. administrerar även projektet byaprojektet som lyfter fram berättelser från byarna med innehåll. En del innehåll har redan producerats via övriga projekt. BESTÄLLARE Denna offertförfrågan bör besvaras före klo Uppdraget startar genast när offertupphandligen träder i kraft, senast , och utställningen bör vara i sin helhet klar senast den , såvida tidtabellen för uppbyggnaden av huset hålls. Världsarvet i Kvarken r.f Världsarvsportens projektledare Maria Norrlin-Asplund Centrumvägen Korsholm UTSTÄLLNINGENS UTGÅNGSPUNKT OCH PLANERINGSKRITERIER: Världsarvsporten byggs bredvid Replot bro och kommer att fungera som informations- och kundbetjäningscenter för Världsarvet Kvarkens skärgård. I Världsarvsporten kommer även att finnas utställningar och information om aktiviteter och verksamhet i hela världsarvsområdet. Världsarvsporten totalyta är 359 m² och omfattar ett upplevelserum, en aula för information, souvenirshop, galleria för tillfälliga konstutställningar samt kontors- och sociala utrymmen. Utställningsinnehållet fokuserar på Världsarvsområdet Kvarkens skärgård och Höga Kusten (Sverige); Kvarken som besöksmål, berättelser, historier och framtid. Innehållet skall även belysa andra världsarv och de globala världsarvens ideologi, hållbar utveckling och förnyelsebar energi. Utställningen visas med hjälp av bilder, ljud, text, föremål och teknologiska innovationer. Byggnaden beräknas vara inflyttningsklar från och med den 1 april Världsarvsportens öppningsdatum planeras till juni Leader-projektets huvudsyfte är att skapa innehåll i Världsarvporten. Målsättningen är att verksamheten i besökscentret blir så attraktivt och innovativt som möjligt. Världsarvsportens innehåll har till stor del planerats av projektledaren tillsammans med världsarvsföreningens styrelse och en referensgrupp bestående av samarbetspartners. Korsholms kommuns kulturavdelning ansvarar för innehållet i gallerian.

3 Världsarvsporten planerade teman är - Anpassning: Kvarkens steniga skärgård som ständigt höjer sig ut havet är Finlands enda naturarv på Unescos världsarvslista och ett transnationellt världsarv tillsammans med Höga Kusten i Sverige. - Mäktig historia: Skärgårdsbyarna som värnar om sina traditioner samt de välskötta byalandskapen pulserar av liv. - Hållbar utveckling: Världsarvens roll som föregångare. Koppling till området, de globala världsarven, nutiden och framtiden samt förnyelsebar energi. Världsarvsportens målgrupp - Grupper: Gruppresenärer med buss, internationella grupper med flyg, skolgrupper, företagskunder och övriga grupper. - Barn och ungdomar: Barnfamiljer och ungdomar. - Vuxna: Inhemska aktiva vuxna med egen bil, lokalbefolkningen, lokalbefolkningens gäster, internationella aktiva resenärer. ÖVRIG PRAKTISK INFORMATION - Fastighetsbolaget Havets Hus Ab ansvarar för uppbyggandet av fastigheten och grundinredningen (golv-, vägg-, och takmaterial) samt tekniken i huset. - Beställaren har förberett utställningens ramplanering enligt beskrivning nedan. Ramplaneringen och manuskriptet utvecklas ytterligare i samarbete med utställningsarkitekten, manuskriptförfattaren och Världsarvet i Kvarken r.f. - Manuskriptsförfattaren välj i september. Ljudplaneringen görs samtidigt med manuskriptet. - Beställaren ansvarar för anskaffningen av fotografier, föremål och bildupptagningar. Beställaren ansvarar även för anskaffning av teknisk utrustning, byggnad av utställningsmöbler och tryckkostnader. - Projektledaren ansvarar för att vald utställningsarkitekt får tillgång till redan planerat och producerat material. OFFERTBEGÄRAN: UTSTÄLLNINGSPLANERING AULA: Aulan är 85 m², och följande produkter har planerats ingå Utställningsinnehållet (en del av aulan, en del av upplevelserummet): Presentation av Kvarkens världsarvsområde och dess byar samt övriga besöksmål, Höga Kustens område och övriga världsarv samt Kvarken som besöksmål. Innehållet lyfts fram genom fotografier, texter, föremål och digital teknik på golvet, fönstren och väggarna samt genom andra utställningsföremål. Planering av utrymmet, utställningens belysning och planering av utställningsmöbler ingår i uppdraget. I planeringen finns även en golvkarta över världsarvsområdena. Design av kartan hör till uppdraget. Souvenirshop, där föreningen kan sälja världsarvsprodukter och övriga souvenirer. Design eller val av souvenirmöbeln ingår i uppdraget. Aulan skall även innehålla en innovativ informationspunkt för Världsarvet innehållande broschyrer samt digital information. Layout, struktur, broschyrställning och möblernas val eller planering ingår i uppdraget.

4 Från aulan kan besökaren gå till upplevelserummet, gallerian, kontorsutrymmen och till Berny s restaurang. UPPLEVELSERUMMET: rummet är 86 m² - Utställningsinnehållet (en del av aulan, en del av upplevelserummet): Presentation av Kvarkens världsarvsområde, Höga Kusten, övriga världsarv, världsarvens värdegrund samt Kvarken som besöksmål. Innehållet lyfts fram genom fotografier, texter, föremål och digital teknik på golvet, fönstren och väggarna samt genom andra utställningsföremål. Planering av utrymmet, utställningens belysning och planering av utställningsmöbler ingår i uppdraget. - Simulering av landhöjningen. Beställaren ansvarar för innehållets utveckling och teknik. Eventuell utställningsmöbel ingår i uppdraget. - Kartläggning av världsarvsområdets natur- och historiefilmer. Planering av visningsmöjligheter ingår i uppdraget. Till upplevelserummet har följande digitala produkter producerats via projekt av Muova och Vasa Energiinstitut, till dessa krävs även insatser av utställningsarkitekten: - En virtuell flygtur från Kvarken till Höga Kusten. Flygturen sker med hjälp av VR-teknik. Två personer kan flyga samtidigt. För att uppleva flygturen sitter besökaren i en korgstol som hänger med rep från taket (stolen är redan planerad). Beställaren ansvarar för tekniken som behövs till flygturen. Stolarnas hänganordning ingår i uppdraget. Den praktiska placeringen i rummet hör till uppdraget. - En virtuell dyktur under Replot bro där besökaren kan se dykturen i en flaskpost. Flaskan är redan designad och tekniken (via tre skärmar) ansvarar beställaren för. Flaskan är 1,90 m/dm och 4 meter hög. Den praktiska placeringen i rummet hör till uppdraget. - Besökarna skall även få ta dela av olika energilösningar genom en digital APP (AR). I planeringen ingår att visa upp energilösningarna i en liten energistuga, där även den hållbara utvecklingen och förnyelsebar energi i vårt världsarv skall framkomma. Planering av energistugan ingår i uppdraget. GALLERIAN: rummet är 47 m² Korsholms kommun ansvarar för utrymmet och kommunens kultursekreterare planerar 4 olika utställningar per år. Utställningarna skall visa historien, naturen, skärgården och världsarvet. (detta utrymme ingår inte i beställningsuppdraget) KORRIDOR: - Korridoren som leder till utställningsutrymmet och de sanitära utrymmen ingår i helhetsplaneringen, där utställningsarkitekten vid behov kan beakta/utnyttja väggarna för att informera om världsarvet.

5 ARBETETS DELOMRÅDEN OCH TIDTABELL DEL 1: 1. Utställningens ramplanering samt skiss av större utställningskonstruktioner, utkast till utställningens belysningsplanering, val av inredningsfärger till utställningsutrymmena, ett första förslag till placering av utställningsföremålen och val av övriga utställningsinventarier och placering. Val av möbler. 2. Uppgörande av tidtabell och schema för genomförande av utställningsplaneringen. 3. Utkast till utställningens upphandlingskatalog i samarbete med projektledaren 4. Utkast till grafisk profil för utställningen. DEL 1 DEADLINE DEL 2: DEL 2 DEADLINE DEL 3: DEL 3 DEADLINE Färdigställande av utställningens ramplanering, helhetsplanering innehållande utställningskonstruktioner och övriga specialkonstruktioner för teknik och utrustning, belysning, de slutgiltiga valen av föremål och övriga inredningsdetaljer i enlighet med det slutliga utställningsmanuskriptet 2. Utställningsplanschernas grafiska planering och produktion. 3. Upphandlingskatalogens färdigställande i samarbete med projektledaren. 4. Praktisk planering och tidtabell för utställningens uppbyggnad. 1. Ledning av utställningens uppbyggnad i samarbete med projektledaren eller verksamhetsledaren 2. Uppföljning och slutgranskning av utställningen uppbyggnad i samarbete med projektgruppen. OFFERTENS INNEHÅLL Offerten skall innehålla Ifylld offertblankett. Det offererade helhetspriset skall inkludera en prisuppskattning på utställningens helhetsplanering för del 1-3 samt mötes- och resekostnader för fem planeringsmöten i Vasa eller Korsholm under uppdragstiden. 3 referenser från motsvarande uppdrag (max fem års tidsperiod). Om ni använder underleverantörer bör även deras referenser bifogas. Exempel från tidigare produktioner (trycksaker). Intyg och utdrag som visar behörighet för uppdraget.

6 BEHÖRIGHETSVILLKOR Behörighetsvillkor enligt styrelsen för Världsarvet i Kvarken r.f. Intyg över att skatter är betalda eller, ifall skatteskulder finns, en utredning om att en betalningsplan angående skatteskulden har gjorts upp. Intyg över giltiga pensionsförsäkringar och att försäkringspremierna är betalda, eller ifall obetalda försäkringspremier finns, en utredning om att betalningsöverenskommelse har ingåtts för försäkringspremier som förfallit till betalning. Alla samhälleliga förpliktelser är uppfyllda, till exempel beställaransvar (intyg på begäran). Företaget ansvarar för sin verksamhet, arbetstagare och underleverantörer. Utdrag ur handelsregistret, ur vilken framkommer namnteckningsrätt. UPPHANDLINGSBESLUT Valet görs av styrelsen för Världsarvet i Kvarken r.f. Valet görs av det totalekonomiskt mest fördelaktiga anbudet, men hänsyn till kriterier med följande prioriteringsordning: KVALITET 3 referenser av motsvarande uppdrag och genomförande (max fem senaste åren) Referenserna måste namnges, med bifogade kontaktuppgifter och länkar till hemsidor eller andra modeller för utförande av arbetet. Exempel från tidigare produktioner (trycksaker). PRIS Planeringens helhetspris som består av följande: Utställningens helhetsplaneringspris definierat i enlighet med del 1-3 samt fem planeringsmöten i Vasa/Korsholm inklusive alla resekostnader (moms 0%) Kostnader för extra arbete utanför planeringsarbetet (0%) Kostnader för extra resor utöver planerade möten (max 8 timmar) Vasa/Korsholm, inklusive alla resekostnader för en dag. Dessa kostnader listas i prioriteringsordning: kvalitet (vikt 70%) och pris (vikt 30%). Referenspriset beräknas av den totala kostnaden för utställningsplaneringen samt 10 timmars extra arbete och 2 stycken arbetsresor. Anbudsöppningen är inte offentlig. Styrelsen för Världsarvet i Kvarken r.f. förbehåller sig rätten att ställa kompletterande frågor för att få offerterna enhetliga och jämförbara. Offerten bör vara giltig i 2 månader från den sista dagen för inlämnandet av offert. Besked om upphandlingsbeslutet görs per e-post, för vilken vi ber leverantörens e-postadress. Styrelsen för Världsarvet i Kvarken r.f. förbehåller sig rätten att avvisa alla erbjudanden.

7 AVTAL Avtal görs med den valda leverantören. Avtalet bygger på Världsarvet i Kvarkens avtalsmodeller som vanligtvis används. SEKRETESS Handlingarna blir offentliga i samband med att slutligt avtal är uppgjort. Konfidentiella dokument är emellertid dokument som innehåller information om privata affärs- och yrkeshemligheter samt dokument som innehåller information om andra jämförbara privata företags omständigheter, där ett utlämnande skulle medföra ekonomisk skada för näringsidkaren. På grund av detta uppmanas leverantören identifiera den information som är sekretessbelagd och inte får visas till tredje part. Priset är inte en affärshemlighet. Världsarvet i Kvarken r.f. följer Lag om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999). Sekretessbestämmelserna gäller inte till den del, som bestäms särskilt i denna lag. OFFERTENS INLÄMNING Offerten skall inlämnas senast kl till adress maria.norrlin-asplund@kvarken.fi. Förfrågningar som gäller offertförfrågan ställs till undertecknad. Korsholm Maria Norrlin-Asplund, projektledare, Världsarvsporten Tel

8 ANBUDSBLANKETT Företagets namn Ansvarsperson och tfn FO-nummer E-post Adress VI ERBJUDER 1. Till Världsarvsportens projekt en utställningsplaneringshelhet enligt given tidtabell innehållande följande arbetsuppgifter 1. Utställningens ramplanering samt skiss av de större utställningskonstruktioner, utkast till utställningens ljusplanering, val av färgläggning i utställningsutrymmena, ett första förslag till utställningsföremålen och övriga utställningsinventarier samt placering. Val av möbler. 2. Uppgörande av tidtabell och schema för genomförande av utställningsplaneringen. 3. Utkast till utställningens upphandlingskatalog i samarbete med projektledaren. 4. Utkast till utställningens grafiska profil. 5. Färdigställande av utställningens ramplanering, helhetsplanering innehållande utställningskonstruktioner och övriga specialkonstruktioner för teknik och utrustning, belysning, de slutgiltiga valen av föremål och övriga inredningsdetaljer i enlighet med det slutliga utställningsmanuskriptet 6. Utställningsplanschernas grafiska planering och produktion. 7. Upphandlingskatalogens färdigställande i samarbete med projektledaren. 8. Praktisk planering och tidtabell för utställningens uppbyggnad. 9. Ledning av utställningens uppbyggnad i samarbete med projektledaren eller verksamhetsledaren 10. Uppföljning och slutgranskning av utställningen uppbyggnad i samarbete med projektgruppen. 11. I uppdraget ingår planering av utställningsföremål samt utställningens belysningsplanering. Världsarvsportens grundbelysningsplanering ingår inte i uppdraget. Samt fem planeringsmöten under uppdragstiden inklusive alla kostnader i samband med resor till Vasa/Korsholm Helhetspris moms 0 %

9 2. Extra arbete 3. Resekostnader Andra möjliga enstaka planeringsarbeten under avtalsperioden som inte är definierade ovan Timarvode för extra arbete moms 0 % /h Resekostnader för extra planeringsmöten till Vasa/Korsholm (max 8h) /resa Plats och tid Underskrift Namnförtydligande

10 BILDBILAGA:

VÄRLDSARVSPORTEN - LEADER-PLANERINGSPROJEKT

VÄRLDSARVSPORTEN - LEADER-PLANERINGSPROJEKT VÄRLDSARVSPORTEN - LEADER-PLANERINGSPROJEKT Projektägare: Världsarvet i Kvarken rf 1. INLEDNING OCH BAKGRUND I juli 2006 intogs Kvarkens skärgård på UNESCOs lista över världsarv som en utvidgning av Höga

Läs mer

Med vald(a) leverantör(er) ingås ett skriftligt avtal efter att upphandlingen vunnit laga kraft.

Med vald(a) leverantör(er) ingås ett skriftligt avtal efter att upphandlingen vunnit laga kraft. Vårdnämnden och socialnämnden i Korsholm 28.2.2018 ANBUDSFÖRFRÅGAN Avtal ingås Vårdnämnden för samarbetsområdet för Primärvården i Korsholm och Vörå samt socialnämnden i Korsholm begär anbud för dosdispensering

Läs mer

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar.

Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar skolskjutsar för alla grundskolor och förskolor, samt för mattransporter under skoldagar. 1 (5) UPPHANDLING AV KIMITOÖNS KOMMUNS SKOLSKJUTSAR 2013-2015 KEMIÖNSAAREN KUNNAN 2013-2015 KOULUKULJETUSTEN HANKINTA ANBUDSFÖRFRÅGAN på skolskjutsar och mattransport Kimitoöns kommun (upphandlare) upphandlar

Läs mer

Samarbetsavtal för samordning av utvecklingsåtgärder för världsarvet Kvarkens skärgård

Samarbetsavtal för samordning av utvecklingsåtgärder för världsarvet Kvarkens skärgård Samarbetsavtal för samordning av utvecklingsåtgärder för världsarvet Kvarkens skärgård 1. Avtalets syfte Syftet med avtalet är att avtalsparterna tydliggör sina ansvarsområden i världsarvsfrågor och samordnar

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi

ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi Anbudsförfrågan 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN FÖR KOMMUNENS WEBBPLATS www.korsholm.fi/www.mustasaari.fi Korsholms kommun förnyar sin webbplats samt sitt intranät för personalen och extranät för förtroendevalda

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi

Korsholms kommun begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi begär anbud för revisionen av kommunens förvaltning och ekonomi Upphandlingsenhet Revisionsnämnden Kontaktpersoner Frågor som berör upphandlingen av revisionstjänster: Revisionsnämndens ordförande Rolf

Läs mer

Upphandlingen utförs i enlighet med lagen om offentlig upphandling. Vid upphandlingen används öppet förfarande.

Upphandlingen utförs i enlighet med lagen om offentlig upphandling. Vid upphandlingen används öppet förfarande. Sammanskaffningsgruppen för Anbudsförfrågan 1.8.2016 kommunaltekniska produkter i Pedersörenejden Co. Bjarne Häggman Larsmo kommun Norra Larsmovägen 30 68570 Larsmo Ramavtal för upphandling av rörprodukter

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN INVATRANSPORTBIL

ANBUDSFÖRFRÅGAN INVATRANSPORTBIL sid 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN INVATRANSPORTBIL 1. GRUNDUPPGIFTER FÖR UPPHANDLINGEN 1.1. Upphandlingens objekt Kårkulla samkommun inbegär härmed anbud för anskaffning av tre stycken invatransportbilar (handikapptransportfordon)

Läs mer

Anvisningar för användande av logon för världsarvet Kvarkens skärgård

Anvisningar för användande av logon för världsarvet Kvarkens skärgård Anvisningar för användande av logon för världsarvet Kvarkens skärgård 1. SYFTE 2. INNEHÅLL 3. ÄGANDERÄTT TILL OCH ANVÄNDNING AV LOGO 4. LOGOANVÄNDNING 4.1 Användargrupper 4.2 Villkoren för användning av

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN. Anbud radiatorbyte

SALTVIKS KOMMUN. Anbud radiatorbyte Anbud radiatorbyte Tekniska nämnden i Saltviks kommun begär in anbud på byte av radiatorer vid Boogårdens pensionärsbostäder i Kvarnbo. Entreprenaden omfattar leverans och komplett installation av byte

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Skolskjutsar

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingahallen Anbudsförfrågans

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX-22630, Lumparland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn:

Läs mer

KO RS H O L M MUS TASAARI

KO RS H O L M MUS TASAARI Anbudsförfrågan 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN PÅ NATURINVENTERING Upphandlingsenhet Korsholms kommun, Planläggningsavdelningen, Centrumvägen 4, 65610 Korsholm Kontaktperson: planläggningschef Barbara Påfs, tfn

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGH begär härmed in anbud på byte av 61 fönster ( i annons uppgavs 59). Arbetet ska utföras vintern/våren 2015. Anbudsbegäran gäller hela

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06

Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06 Övertorneå kommun - Offertförfrågan 2013-09-06 Ny utebelysning till ridanläggningen i Haapakylä Denna upphandling görs som en direktupphandling till lågt värde enligt LOU. Offert önskas på ny utebelysning

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN PERSONBILAR

ANBUDSFÖRFRÅGAN PERSONBILAR sid 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN PERSONBILAR 1. GRUNDUPPGIFTER FÖR UPPHANDLINGEN 1.1. Upphandlingens objekt Kårkulla samkommun inbegär härmed anbud för anskaffning av tre (3) stycken personbilar ur anslaget för

Läs mer

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ÅLR 2017/9630 25.10.2017 Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ANBUDSFORMULÄR Anbudslämnaren fyller i gula fält Formuläret undertecknas på två ställen, på sidan 1 och sidan 4, samt signeras

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress:

UPPGIFTER OM SERVICEPRODUCENTEN/SERVICESEDELFÖRETAGAREN. Serviceproducentens namn: Adress: FO-nummer: Kontaktperson: Telefonnummer: E-postadress: 1 ANSÖKAN OM ATT BLI GODKÄND SOM SERVICESEDELPRODUCENT FÖR PERSONLIG ASSISTANS, STADEN JAKOBSTAD, SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSVERKETS SAMARBETSOMRÅDE (Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby, Larsmo) Mottagare: Ankomstdatum:

Läs mer

Handlingsprogram år för världsarvet i Kvarkens skärgård

Handlingsprogram år för världsarvet i Kvarkens skärgård Handlingsprogram år 2016-2020 för världsarvet i Kvarkens skärgård Utvecklingsstrategin för år 2016-2025 och dess handlingsprogram är framtagna av världsarvsdelegationen för Kvarkens skärgård. Handlingsprogrammet

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) 2014-01-14 Dnr: 303-577-2014 Upphandling av Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen 1 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande myndighet Länsstyrelsen Dalarna, Näringslivsenheten

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: ), PB 2, AX Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens byggnad Anbudsförfrågans

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd.

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd. Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS SKOLA 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner

ANBUDSINBJUDAN. Upphandling av leverantörsinspektioner BILAGA 4A TILL CIRKULÄR 09:86 1 (8) ANBUDSINBJUDAN Upphandling av leverantörsinspektioner 2 (8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN INFORMATION... 3 1.1 Avtalsform...3 1.2 Avtalsperiod...3 1.3 Avropsordning...3

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

OY BOTNIAROSK AB ANBUDSFÖRFRÅGAN

OY BOTNIAROSK AB ANBUDSFÖRFRÅGAN OY BOTNIAROSK AB ANBUDSFÖRFRÅGAN SKÖTSEL AV AVFALLSCENTRAL 03/2013 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN SKÖTSEL AV AVFALLSCENTRAL Innehållsförteckning 2 1. UPPHANDLINGSENHET 3 2. ALLMÄNT 3 3. FÖREMÅLET FÖR ANBUDSFÖRFRÅGAN

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6)

Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster. 1. Krav på serviceproducentens lämplighet 1 (6) 1 (6) Anbudsförfrågan för fotvårdstjänster Staden Jakobstad/Social- och hälsovårdsverket begär in anbud på fotvårdstjänster för diabetiker, som vårdas inom hälso- och sjukvårdens primärvård och specialsjukvård.

Läs mer

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR

LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR LOVISA STADS ANVISNINGAR FÖR SMÅ UPPHANDLINGAR Godkänd med stadsstyrelsens beslut 301, bilaga 87, 23.08.2010 2 Innehåll Inledning 3 1. Tillämpningsområde för anvisningarna för små upphandlingar 4 2. Utförandet

Läs mer

1 Ansökningsblankett

1 Ansökningsblankett 1 Ansökningsblankett 2 Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Aneby kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

MARKNADSFÖRINGSPLAN FÖR VÄRLDSNATURARVET KVARKENS SKÄRGÅRD 2008-2020. Planen utarbetad av marknadsföringsgruppen för Kvarkens världsarv

MARKNADSFÖRINGSPLAN FÖR VÄRLDSNATURARVET KVARKENS SKÄRGÅRD 2008-2020. Planen utarbetad av marknadsföringsgruppen för Kvarkens världsarv MARKNADSFÖRINGSPLAN FÖR VÄRLDSNATURARVET KVARKENS SKÄRGÅRD 2008-2020 Planen utarbetad av sgruppen för Kvarkens världsarv 1 INNEHÅLL 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Övergripande mål... 3 3. Målgrupper...

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning

Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning 2008-03-27 Dnr Adm 2008/24 Förfrågningsunderlag för upphandling av tjänster: grafisk design/formgivning av trycksaker och montrar Härmed inbjuder Statens kulturråd leverantörer att lämna anbud på tjänster:

Läs mer

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Innehåll Inledning 1.1 Förfrågningsunderlag 1.2 Om Projekttävlingen Upphandlings

Läs mer

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1.

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN Datum 5.6.2012 KÖTT OCH KÖTTPRODUKTER 1.10.2012 31.12.2014 Upphandlande enhet Bakgrund Företrädare för upphandlingsenheten Adress Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

Läs mer

Frågor och svar. (version )

Frågor och svar. (version ) Frågor och svar (version ) Fråga 1. Kan Ni närmare förklara vad det avses med e-tjänsteplattformen som en service (PaaS) där leverantören tillhandahåller servrar, lagring och tjänster? (1.2.2 Service,

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för föreningar - Du som söker är en förening, minst tre företag i samarbete eller

Läs mer

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd Regeringens proposition med förslag till godkännande av överenskommelsen mellan parterna i konventionen om upprättandet av Europeiska rymdorganet samt Europeiska rymdorganet

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board

Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board Förfrågningsunderlag Upphandling av Grafisk designer för Swedish Lapland Visitors Board 1. ALLMÄN ORIENTERING... 2 1.1 Upphandlingsförfarande... 2 1.2 Uppdraget... 2 1.3 Pris... 3 1.4 Projektets syfte

Läs mer

Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben

Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben 1 (5) Ansökningsblankett Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten 2. Nyskapande och innovativitet Beskriv vad som är nyskapande och innovativt

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 30 18.9.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Upphandlare Sten

Läs mer

Korsholms kommun begär anbud på att hyra en evakueringsbyggnad till Smedsby skolcentrum enligt följande:

Korsholms kommun begär anbud på att hyra en evakueringsbyggnad till Smedsby skolcentrum enligt följande: Anbudsförfrågan 1 (3) ANBUDSFÖRFRÅGAN Korsholms kommun begär anbud på att hyra en evakueringsbyggnad till Smedsby skolcentrum enligt följande: Upphandlingsenhet Korsholms kommun Fastighetsverket, Tekniska

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

Tilläggsuppdrag gällande hälsoundersökningar för asylsökande m.fl. avseende Södertälje

Tilläggsuppdrag gällande hälsoundersökningar för asylsökande m.fl. avseende Södertälje Ansökan för Husläkarmottagningar Tilläggsuppdrag gällande hälsoundersökningar för asylsökande m.fl. avseende Södertälje 1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1.1 Ansökningshandlingar 1.1.1 Ansökan Husläkarverksamheter

Läs mer

Anvisning om att fylla i ansökan om säkerhetsutredning av person

Anvisning om att fylla i ansökan om säkerhetsutredning av person 1 Anvisning om att fylla i ansökan om säkerhetsutredning av person Syftet med denna anvisning är att göra det lättare att fylla i en ansökan om säkerhetsutredning av person. Se till att ansökan om säkerhetsutredning

Läs mer

UPPFÖLJNING av 16 åtgärder för världsarvets bästa

UPPFÖLJNING av 16 åtgärder för världsarvets bästa 1.2. S.Lindeman av 16 åtgärder för världsarvets bästa Inledning Förvaltnings- och utvecklingsplanen för Kvarkens skärgård godkändes av världsarvsdelegationen år 2009. I planen ingår ett åtgärdsprogram

Läs mer

1. Integritetsmeddelande för Danish Crownkoncernen

1. Integritetsmeddelande för Danish Crownkoncernen Integritetspolicy KLS App Gäller från Januari 2019 Appen er administrerad av och ansvarig for data is: Danish Crown A/S Marsvej 43 8960 Randers SØ Denmark CVR nr. 26121264 Tel. 89191919 Email: dc@danishcrown.dk

Läs mer

BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL

BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL BILAGA 1 NYBYGGNAD AV POLISHUS I MARIEHAMN SAMT RENOVERING AV BEFINTLIGA LOKALER CHECKLISTA FÖR ANBUDETS INNEHÅLL 25.08.2016 Anbudsgivaren fyller i checklistan och ESPD - Polishuset och bifogar båda till

Läs mer

Beställarens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAHALLEN 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN träningsundervisningens skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, serviceman Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post:

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, serviceman Telefon: +358 (0) Mobil: +358 (0) E-post: Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS BYGGNAD 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

SPANNMÅL/TORRA PRODUKTER/DRYCKER/KONSERVER/DJUPFRYSTA

SPANNMÅL/TORRA PRODUKTER/DRYCKER/KONSERVER/DJUPFRYSTA ANBUDSFÖRFRÅGAN 1.6.2012 SPANNMÅL/TORRA PRODUKTER/DRYCKER/KONSERVER/DJUPFRYSTA VAROR/ÖVRIGT 1.9.2012 31.12.2014 Upphandlande enhet Bakgrund Företrädare för upphandlingsenheten Adress Svenska Österbottens

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD

ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD Pargas stad ANBUDSFÖRFRÅGAN (Översättning) Servicetjänster Strandvägen 28 21600 PARGAS 25.4.2014 ANBUDSFÖRFRÅGAN GÄLLANDE STÄDTJÄNSTER I PARGAS KOMMUNOMRÅDE I PARGAS STAD 1. KÖPARE Pargas stad (FO-nummer

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

Ansökan om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199)

Ansökan om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199) Ansökan om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199) Inkom till Boverket Ansökan ska lämnas till Boverket. För att få stöd ska flera villkor vara uppfyllda. Läs mer på Boverkets

Läs mer

Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård BLAD NR 1 (5) ANBUDSFÖRFRÅGAN OCH ENTREPRENADPROGRAM. inbegär av Er kostnadsanbud över de entreprenadåtagande som ingår i detta program och bifogade handlingar. Byggnadsobjekt: Byggherre/beställare: Byggplats:

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

FarmiDiili samupphandlingsapplikationens bruksanvisning för odlarkunder

FarmiDiili samupphandlingsapplikationens bruksanvisning för odlarkunder FarmiDiili samupphandlingsapplikationens bruksanvisning för odlarkunder Innehåll 1. Allmän beskrivning av tjänsten... 3 2. Sändning av offertbegäran med FarmiDiili -applikationen... 5 3. Mottagning av

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 25.2.2014 Dnr 16/331/2014 Till serviceproducenterna MULTIDISCIPLINÄR INDIVIDUELL REHABILITERING FÖR VUXNA MED SVÅR FUNKTIONS-

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

KO RS H O L M MUS TASAARI

KO RS H O L M MUS TASAARI Anbudsförfrågan (1/5) ANBUDSFÖRFRÅGAN Korsholms kommun begär anbud på en Landskaps- och kulturmiljöinventering i Kvevlax by. Upphandlingsenhet Korsholms kommun, Planläggningsavdelningen, Centrumvägen 4,

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

PROTOKOLL för Kvarkens världsarvsdelegations möte 4/2007

PROTOKOLL för Kvarkens världsarvsdelegations möte 4/2007 PROTOKOLL för Kvarkens världsarvsdelegations möte 4/2007 Tid: onsdagen den 3.10.2007 kl 09.00-11.20 Plats: Österbottens förbund, Sandögatan 6, 2 vån, Vasa 1 Mötet öppnades Mötet öppnades klockan 09.05

Läs mer

ANBDUDSFÖRFRÅGAN

ANBDUDSFÖRFRÅGAN ANBDUDSFÖRFRÅGAN 16.11.2011 Anbudsbegäran på krossgrus, sand, transporter och slamtransporter begär in anbud på krossgrus- och sand levererat till olika vägar, kommunaltekniska linjer, gårdsplaner och

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Ramavtal för färdtjänst Anbudsförfrågans diarienummer: 484/2016

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN 1 av 6 7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ).

Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER. Eckerö kommun (FO-nummer: ), Södra Överbyvägen 8, ECKERÖ ( Beställaren ). Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR ECKERÖ SKOLA 1. PARTER Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress] (nedan Entreprenören

Läs mer

www.korsholm.fi Näringslivsstrategi

www.korsholm.fi Näringslivsstrategi www.korsholm.fi Näringslivsstrategi Handlingsplan 2014 2015 Godkänd av utvecklingssektionen 3.12.2014 Vision Med sitt företagsvänliga klimat och ypperliga läge är Korsholm den naturliga kommunen för företag

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Anbudsgivarens handbok Guide för Vasa stads upphandlingar

Anbudsgivarens handbok Guide för Vasa stads upphandlingar Anbudsgivarens handbok Guide för Vasa stads upphandlingar 1. FÖRORD 2. PROSESSBESKRIVNING 1. Förord Syftet med denna handbok är att introducera principerna för Vasa stads upphandlingar för lokala företag

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Vårdval primärvård i Östergötland Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Sida 1 av 6 UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1.

Delanbud godkänns inte. Anbudsgivaren bör ge anbud på minst nittiofem (95) procent av produkterna i bilaga 1. ANBUDSFÖRFRÅGAN 1.6.2012 MJÖLK-OST OCH ÖVRIGA MJÖLKPRODUKTER 1.9.2012 31.12.2014 Upphandlande enhet Bakgrund Företrädare för upphandlingsenheten Adress Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Ansökan kommunal och regional planering

Ansökan kommunal och regional planering Bo bra på äldre dar - Kommunal och regional planering Ansökan kommunal och regional planering Datumstämpel Ärendestämpel Ansökan sänds elektroniskt till registrator@hi.se samt skickas undertecknad per

Läs mer

Byggnadskontorets stämpel och kundtjänstens bestyrkande

Byggnadskontorets stämpel och kundtjänstens bestyrkande 1 29.4.2015 Avtal om rätt att använda ett allmänt område för smidig kioskverksamhet Registernummer på fordon eller dragbar anordning som används som kiosk (1 st./avtal) Avtalets giltighet Kioskens namn

Läs mer

UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR

UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR 1 (6) Datum 2017-08-30 Diarienr (åberopas) Polismyndigheten BILAGA 5 UTKAST SÄKERHETSSYDDSAVTAL NIVÅ 3 UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR Polismyndigheten, org.nr. 202100-0076, Box 122 56, 102 26

Läs mer