Påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena"

Transkript

1 Samhällsbyggnadsförvaltningen Lysekils kommun Påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena Detaljplan för Norra Skalhamn Lysekils kommun Detaljplanområdet för Norra Skalhamn är beläget på Lysehalvön norr om samhället Skalhamn i Lysekils kommun. Landområdet inom vilket planområdet är beläget omfattas av riksintresse enligt 4 kapitlet miljöbalken. I framtagen behovsbedömning gör kommunen bedömningen att genomförandet av planen inte förväntas medföra någon betydande miljöpåverkan. Behovsbedömningen har sedan skickats till Länsstyrelsen för yttrande. Länsstyrelsen delar inte kommunens ställningstagande och menar att påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena som skyddas av riksintresset enligt 4 kapitlet miljöbalken behöver analyseras, beskrivas och värderas. Detta dokument är framtaget för att beskriva och analysera hur ett genomförande av planen skulle påverka landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena. Det visar också på hur negativ påverkan kan undvikas. Detta gäller både ifrån land och ifrån hav. Lokaliseringskarta, Flygfoto, planområdet markerat i rött, Plankarta samrådshandling. planområdet markerat med rött. Skalhamn syns till vänster i bild.

2 Beskrivning av området och riksintresset Planområdet är beläget i ett område som i sin helhet omfattas av riksintresse med hänsyn till de natur- och kulturvärden som finns i. Turismen och friluftslivet, främst det rörliga friluftslivets intressen ska särskilt beaktas. Bergslandskapet kring planområdet är till stor del obebyggt och landskapsbilden är därför i stora delar opåverkad. Planområdet bär liksom andra spår av den stenbrytning som pågick under 1900-talet och består till stor del av skrotsten och sönderhugget berg. Delar av planområdet har fyllts ut i samband med att ett bergrum byggdes norr om planområdet under 70-talet. I länsstyrelsens yttrande framförs att bebyggelsen i området enligt tradition är belägen i de längre partierna mellan bergen och att planområdet som är beläget upp på berget bryter detta mönster. Tanken är att anpassa bebyggelsens struktur och utformning till det bohuslänska berget som det kommer att vara beläget på och inte efterlikna den typ av bebyggelse som finns i de lägre partierna med klassiska bohuslänska drag. Se inspirationsbilder längre ner. Planområdet är i kommunens översiktsplan, ÖP06, utpekat för tätortsutbyggnad. Bebyggelsen kommer att uppföras med permanenthusstandard och genom att skapa en varierad bebyggelse med lägenheter, kedjehus, radhus och småhus ges området förutsättningar för ett attraktivt åretruntboende. Planområdet är tänkt att kopplas samman Skalhamn via en gång- och cykelväg till Blötan. En gång- och cykelväg längs med Bergerumsvägen planeras byggas och anslutning till planområdet planeras en busshållplats. Inspirationsbilder. Exempel på hus bebyggelsen kan utformas för att anpassas till landskapet.

3 Påverkan från havet Nedan följer bilder som tagits i strategiska punkter för att beskriva påverkan sett från havet. Åbyfjorden Brofjorden Bohus-Malmön Planområdet Översiktskarta över land- och havsområdet i planområdets närhet. Draget Skalhamn Lindholmen Farled till bl.a. Smögen Basteviksholmarna Lokaliseringskarta över havsområdet väster om Lyse-halvön. Planområde Draget Avståndsredovisning. Avstånd från land till land ca 4 km, från planområdet till samhället Draget ca 5 km och från planområdet till Lindholmen ca 2.2 km.

4 Bild 1 Lindholmen, delar av två av de totalt tre fyrarna syns här Bohus-Malmön, samhället Draget skymtas till höger i bild Fotopunkten är markerad med röd markör och planområdet med orange ring. Bilden är tagen från den västra delen av planområdet som sedan tidigare är utfyllt. Avståndet från planområdet till Lindholmen är ca 2,2 km och från planområdet till Draget ca 5 km. Bilden är tagen från den plats inom planområdet där havet syns som mest och som är en av de högst belägna punkterna inom planområdet. De vattenområden som syns från land är också de vattenområden vilka planområdet kan synas ifrån, man måste alltså åka lång ut i vattnet för att se planområdet.

5 Bild 2 Lindholmen Luftintaget till bergrummet Planområdet Fotopunkten är markerad med röd markör och planområdet med orange ring. Bilden är tagen sydväst om Lindholmen. Avståndet från planområdet till fotopunkten är ca 3,5 km. På ett avstånd av 3,5 km är det svårt att urskilja planområdet. När man närmar sig området kan man ana luftintaget (skorstenen) till bergrummet som ligger norr om planområdet. Bilden är tagen i en siktlinje mellan holmarna som ur vissa lägen skymmer delar av Lysehalvön och därmed även planområdet.

6 Bild 3 Lindholmen Planområdet Planområdet Fotopunkten är markerat med röd markör och planområdet med orange ring. Bilden är tagen strax sydväst om Lindholmen. Avståndet från planområdet till fotopunkten är ca 2,5 km. Även på ett avstånd av 2,5 km är det svårt att urskilja planområdet. När man närmar sig kan man ana luftintaget till bergrummet som ligger norr om planområdet.

7 Bild 4 Planområdet Fotopunkten är markerat med röd markör och planområdet med orange ring. Bilden är tagen strax norr om Lindholmen. Avståndet från planområdet (orange) till fotopunkten (röd markör) är ca 2,2 km.

8 Bild 5 Planområdet Fotopunkten är markerat med röd markör och planområdet med orange ring. Bilden är tagen nordöst om bild fyra, norr om Lindholmen. Avståndet från planområdet (orange) till fotopunkten (röd markör) är ca 1,8 km. På ett avstånd av 1,8 km från planområdet ser man främst den höjdrygg som ligger närmast havet.

9 Påverkan från land Nedan följer bilder som tagits i strategiska punkter för att beskriva påverkan sett från havet. Fotopunkterna är markerade med respektive bokstav på nedanstående karta. C A D E B G F Bild A Bilden är tagen från plangränsen längst i norr, sett mot söder. Havet skymtar till höger i bild.

10 Bild B Bilden är tagen från den norra delen av planområdet, den delen av området som sedan tidigare är uppfylld. Bild C Bilden är tagen nedifrån området Blötan, planområdet är beläget bakom ridån av träd.

11 Bild D Bilden är tagen från detaljplanegränsen i norr ut mot Bergerumsvägen. Bild E Bilden är tagen från Bergerumsvägen sett från norr.

12 Bild F Bilderna är tagna från Bergerumsvägen sett från söder. Bild G Bilderna är tagna från Bergerumsvägen sett från söder.

13 Sektion En sektion har tagits fram för att visa hur området är beläget i landskapet. Som flygfotot visar finns en höjdrygg mellan havet och planområdet. Öster om planområdet finns höjder som är högre än planområdet. Kartbilden nedan visar var sektionen är tagen. I väster är havet på nivå 0. Varje vågrätt streck är 10 meter högt och översta strecket är 60 meter över havet. Sektionen markeras av orange linje. Detaljplaneområdet är skrafferat i blått. Höjdrygg, högsta punkt+ 30 Blötan Västra delen av vägen + 26,7 Östra delen av vägen + 34,7 Bergerumsvägen +31 Sektion.

14 Sammanfattning påverkan från havet De vattenområden som syns från planområdet är som närmast belägna 2 km ifrån planområdet. Planområdet är dolt från flertalet vinklar av den yttre bergsrygg som ligger mellan planområdet och havet och av de holmar som ligger utanför Lyse-halvön. För att se planområdet från vattnet måste man därför åka långt ut och hitta en siktvinkel mellan holmarna. Från ett sådant avstånd är det svårt för ögat att uppfatta några detaljer utan bergslandskapet uppfattas som en helhet. Större partier av avvikande kulör skulle beroende på omfattning, höjd och placering eventuellt kunna uppfattas. För att undvika avvikande kulör kommer taken inom planområdet styras till mörkare kulör alternativt vara vegetationsbeklädda. Även fasadkulörer kommer att anpassas till landskapet. Detta gör att bebyggelsen kan läsas ihop med lanskapet som nästan uteslutande består av hällmark och låg vegetation med mindre samlingar av träd. Planområdet är beläget lägre än det omgivande berglandskapet i norr, öst och söder och bedöms därför inte påverka horisontlinjen. Sammanfattning påverkan från land Bergslandskapet runt planområdet är i stort sett obebyggt. Planområdet är till stor del tidigare påverkat av den stenbrytning som präglar stora delar av Lyse- halvön och hela Bohuskusten. Planområdet är som tidigare nämnts lägre beläget än omgivande berglandskapet i norr, öst och söder och bedöms därför inte påverka horisontlinjen. För att planområdet ska harmoniera med omgivande landskap kommer utformningen av bebyggelsen regleras till att taken ska ha en mörkare kulör alternativt vara vegetationsbeklädda samt. Även fasadkulörer kommer att anpassas till landskapet. Detta gör att bebyggelsen kan läsas ihop med lanskapet som nästan uteslutande består av hällmark och låg vegetation med mindre samlingar av träd. Det rörliga friluftslivets intressen bedöms tillgodoses då allmänplatsmark natur och allmänplatsmark gata reserveras i planen. Området kommer att kopplas samman med gång- och cykelbana till Blötan vilket gör att man kan ta sig till och från Skalhamn från planområdet, vilket ökar tillgängligheten. Anläggandet av en gång- och cykelväg längst Bergerumsvägen kommer öka tillgängligheten till området i stort. Samlad bedömning Utifrån detta underlag och med föreslagna åtgärder görs bedömningen att betydande miljöpåverkan inte riskerar uppstå vid genomförande av planen.

PÅVERKAN PÅ LANDSKAPSBILDEN SAMT DE SAMLADE NATURVÄRDENA

PÅVERKAN PÅ LANDSKAPSBILDEN SAMT DE SAMLADE NATURVÄRDENA Dnr: LKS 2011-095 Datum: 2018-10-19 ANTAGANDEHNDLING (KONCEPT) PÅVERKAN PÅ LANDSKAPSBILDEN SAMT DE SAMLADE NATURVÄRDENA Detta dokument är framtaget för att beskriva och analysera hur ett genomförande av

Läs mer

Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan- och bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 o 4.

Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan- och bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 o 4. Handläggare Er beteckning Morgan Mattsson Datum Telefon Vår beteckning 2010-11-02 0455-30 33 75 PLAN.2010.1925 BEHOVSBEDÖMNING Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan-

Läs mer

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN FASTIGHETEN ÖDÅKRA 4:4, M FL ÖDÅKRA, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 01238/2010 BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN SÖKANDE Mark och exploateringsenheten, Helsingborgs stad. SYFTE Detaljplanen syftar till

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Harbro backe

Behovsbedömning av detaljplan för Harbro backe 2017-11-30 reviderad 2018-07-26 1 [5] Referens David Ekberg Anders Forsberg av detaljplan för Harbro backe Orenteringskarta över området en av detaljplan för Harbro backe är framtagen som ett underlag

Läs mer

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV HULABÄCK 19:1 STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-03-26 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING. Detaljplan för NORRA SKALHAMN Del av Lyse 1:2 och 1:57 Lysekils kommun

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING. Detaljplan för NORRA SKALHAMN Del av Lyse 1:2 och 1:57 Lysekils kommun Dnr: LKS 2011-000095 Datum: 2015-06-23 Reviderad: 2017-12-07 Detaljplan för NORRA SKALHAMN Del av Lyse 1:2 och 1:57 Lysekils kommun PLANBESKRIVNING Detaljplanen består av: - Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

del av Jörlanda-Berg 1:66 PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Stenungsunds kommun Detaljplan för tre villatomter, Antagandehandling

del av Jörlanda-Berg 1:66 PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Stenungsunds kommun Detaljplan för tre villatomter, Antagandehandling Detaljplan för tre villatomter, del av Jörlanda-Berg 1:66 Stenungsunds kommun Antagandehandling PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning med illustration

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

Fastigheten Kumla 136:35

Fastigheten Kumla 136:35 Samhällsbyggnadsförvaltningen Kent Wiklund, planarkitekt januari 2014 Dnr. 2013KSM0329 BEHOVSBEDÖMNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fastigheten Kumla 136:35 Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet markerat

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

FAMMARP 8:2, Kronolund

FAMMARP 8:2, Kronolund BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för FAMMARP 8:2, Kronolund Frösakull, HALMSTAD Upprättad av samhällsbyggnadskontoret 2012-04-30 Reviderad 2013-11-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Detaljplan för del av Stärbsnäs 1:28 i Björkö-Arholma församling Dnr 12-418.214 Ks 12-412

Detaljplan för del av Stärbsnäs 1:28 i Björkö-Arholma församling Dnr 12-418.214 Ks 12-412 SAMRÅDSFÖRSLAG 2013-03-25 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Detaljplan för del av Stärbsnäs 1:28 i Björkö-Arholma församling Dnr 12-418.214 Ks 12-412 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(5) Dnr 518/2014 FASTIGHETEN KATTARP 13:67 KATTARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Fastighetsägaren Ab Helsingborgshem inkom med ansökan om detaljplaneändring den 10 april 2014. SYFTE

Läs mer

FÖRTYDLIGANDE AV SKYDDSZONER

FÖRTYDLIGANDE AV SKYDDSZONER Dnr: LKS 2011-095 Datum: 2018-10-19 FÖRTYDLIGANDE AV SKYDDSZONER Skyddszonen för Brofjordens industriområde Skyddszonen som ligger inom gränsen av riksintresse för industriell produktion pekas ut i gällande

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Väla 7:4 med flera Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra vidare utveckling av Väla

Läs mer

KYRKVIK 14:5 PLANBESKRIVNING. Enkelt planförfarande Samrådshandling. Lysekil, Lysekils kommun. Detaljplan för bostad. Upprättad 2011-03-22

KYRKVIK 14:5 PLANBESKRIVNING. Enkelt planförfarande Samrådshandling. Lysekil, Lysekils kommun. Detaljplan för bostad. Upprättad 2011-03-22 Kommunstyrelsen Detaljplan för bostad KYRKVIK 14:5 Lysekil, Lysekils kommun Dnr: LKS 11-100-214 Enkelt planförfarande Samrådshandling Upprättad 2011-03-22 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE GÅRVIK MUNKEDALS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN. Antagen av KS: Laga kraft:

SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE GÅRVIK MUNKEDALS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN. Antagen av KS: Laga kraft: Ö D S B Y 3 : 3 SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE ÄNDRING AV DEL AV DETALJPLAN FÖR FRITIDSOMRÅDET GÅRVIK (FASTIGHETEN ÖDSBY 3:3) GÅRVIK MUNKEDALS KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN UPPRÄTTAD AV CIM&BIM ARKITEKTER

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av stadsplan för del av Sikagården (Traversen 4) Falköpings stad, Falköpings kommun

Ändring av stadsplan för del av Sikagården (Traversen 4) Falköpings stad, Falköpings kommun 2018-04-20 Antagande: 117, 2018-03-20 Laga kraft: 33, 2018-04-20 Plannummer: A 362 Ändring av stadsplan för del av Sikagården (Traversen 4) Falköpings stad, Falköpings kommun Ägaren till fastigheten Traversen

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

Vägplan för E10 vid Kiruna nya centrum

Vägplan för E10 vid Kiruna nya centrum PM Detaljplan Vägplan för E10 vid Kiruna nya centrum Kiruna kommun, Norrbottens län TRV 2016/4236 Datum 2018-05-14 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sofie Andersson Rosell 2014-04-08 PBN 2013-002912 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Planansökan för kv Rosen, del av BEHOVSBEDÖMNING FÖR

Läs mer

Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun

Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun Ett förslag till ny detaljplan för Örmölla 13:15 har tagits fram. Planens syfte är att bemyndiga befintlig bebyggelse för framtida avstyckning.

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING NORRA SKALHAMN. Underlag för. Detaljplan för. Del av Lyse 1:2 och 1:57 mm Lysekils kommun

BEHOVSBEDÖMNING NORRA SKALHAMN. Underlag för. Detaljplan för. Del av Lyse 1:2 och 1:57 mm Lysekils kommun Dnr: LKS 11-95-214 Kommunstyrelsen Datum: 2011-05-05 Detaljplan för NORRA SKALHAMN Del av Lyse 1:2 och 1:57 mm Lysekils kommun Underlag för BEHOVSBEDÖMNING Behovsbedömning avseende detaljplan för Norra

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum Dnr 2013-08-01 KS 0088/06 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktskarta över planområdet

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(8) Anna Nilsson 2015-06-12 DNR: SBN/2015:525 Arkitekt Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan SP14/2 Orienteringskarta Strängnäs 2:1, m fl

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Elin Eriksson 2014-11-21 2013-002330 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för del av kv. Birka BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

Upphävande av byggnadsplan för Ebbarp 1:18 m. fl.

Upphävande av byggnadsplan för Ebbarp 1:18 m. fl. Upphävande av byggnadsplan för Ebbarp 1:18 m. fl. Habo kommun Plan- och genomförandebeskrivning 2014-10-09 Upphävd av byggnadsnämnden 2014-10-09, 86 Laga kraft 2014-11-08 2 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN ASIEN 17 SÖDER, HELSINGBORGS STAD 1(7) Dnr 1793/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Fastighetsägaren Bacchant AB har ansökt om planändring den 27 december 2013. Förfrågan avser fastigheten

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. detaljplan för. Unnaryds Prästgård 15:9 m.fl. om planen kommer att innebära betydande miljöpåverkan

BEHOVSBEDÖMNING. detaljplan för. Unnaryds Prästgård 15:9 m.fl. om planen kommer att innebära betydande miljöpåverkan BEHOVSBEDÖMNING detaljplan för Unnaryds Prästgård 15:9 m.fl. om planen kommer att innebära betydande miljöpåverkan 2010-10-13 Inledning Enligt Förordning (1998:905) om miljökonsekvensbeskrivningar skall

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Dnr 0716/09. Antagandehandling Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund

PLANBESKRIVNING. Dnr 0716/09. Antagandehandling Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund Dnr 0716/09 Antagandehandling 2010-04-28 PLANBESKRIVNING Upphävande av byggnadsplan Dyrtorp 1:1 m.fl Stenungsund Stenungsunds kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län Upprättad av VästArkitekter AB 2003-01-20 Antagen av KF 2003-10-16

Läs mer

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Camilla Bennet Datum 2016-11-23 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0360 Innehållsförteckning

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

Samrådshandling. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Närlunda 1:205 m.fl. Januari 2014

Samrådshandling. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Närlunda 1:205 m.fl. Januari 2014 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Närlunda 1:205 m.fl. Januari 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen, markägarna och grannarna.

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

BILAGA - FOTOMONTAGE BORDSJÖ VINDBRUKSPARK

BILAGA - FOTOMONTAGE BORDSJÖ VINDBRUKSPARK BILAGA - FOTOMONTAGE BORDSJÖ VINDBRUKSPARK BILAGA TILL LANDSKAPSANALYS INFÖR EN PLANERAD VINDKRAFTSETABLERING VID BORDSJÖ I ANEBY KOMMUN. Fotopunkter montage Vyer i montagen är riktade från respektive

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021

BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 BEHOVSBEDÖMNING TILL DETALJPLAN FÖR HÄSSLEHOLM 89:87 SJÖRRÖDS GÅRD 131021 2 BEHOVSBEDÖMNING AV DETALJPLAN FÖR SJÖRÖD LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV PLANER OCH PROGRAM Enligt de lagar som gäller för miljöbedömningar

Läs mer

BILAGA LANDSKAPSBILDSANALYS

BILAGA LANDSKAPSBILDSANALYS Detaljplan för Befintliga och nya bostäder inom fastigheterna Ödsby 4:1 m fl Bergsvik, Munkedals kommun SAMRÅDSHANDLING December 2011 PLANBESKRIVNING BILAGA LANDSKAPSBILDSANALYS VISUALISERING AV FÖRÄNDRINGAR

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen 2017-10-17 BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN FÖR BJÖRNEKULLA ÅS I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan-

Läs mer

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun

Mälarbaden, Norr. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Ändring av detaljplan för. Torshälla Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2018-02-28 SBN/2017:377 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Samrådshandling Ändring av detaljplan för Mälarbaden,

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Detaljplan för Liden 2:3 BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Ingående handlingar: Behovsbedömning Checklista, behovsbedömning Handläggare: Bengt-Göran Nilsson Fysisk planerare 0510-77 02 21 Datum:

Läs mer

PROGRAMSAMRÅDSHANDLING

PROGRAMSAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Programsamrådshandling 1(10) DETALJPLANEPROGRAM tillhörande Detaljplan för kvarteret Hunden fastigheterna Hunden 2-6 och 8-17 Katrineholms kommun PROGRAMSAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg

Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg enkelt planförfarande Ändring av detaljplan för Vikatorp i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad 2010-05-04 Antagen av KS 2010-06-08 Laga kraft 2010-07-08 2(5) Dnr KS 2010/65 3(5) Tillägg till

Läs mer

Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda. Samrådshandling 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen

Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda. Samrådshandling 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen 1 (7) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Floda kyrkby 4:4 m.fl (Norr om Paviljongvägen) Samt upphävande av del av Dala Floda Kyrkby (Strandbacken) Dala-Floda Samrådshandling 2 (7) Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen

Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen Förenklat standardförfarande Samrådshandling mars

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Behovsbedömning avseende detaljplan för del av Fågelås-Spakås 1:1 Hjo kommun augusti 2012

Behovsbedömning avseende detaljplan för del av Fågelås-Spakås 1:1 Hjo kommun augusti 2012 Behovsbedömning avseende detaljplan för del av Fågelås-Spakås 1:1 Hjo kommun augusti 2012 2 Behovsbedömning avseende detaljplan för del av Fågelås-Spakås 1:1 Hjo kommun Upprättad i augusti 2012 STIERNSTEDT/YLANDER

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att utveckla Ödåkras västra delar

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län

Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län Stadsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planarkitekt Samrådshandling Januari, 2017 Dnr 2016 KSM 1731 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN 348, Östra Tyresö Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Stadsarkitektkontoret 2014-04-23 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Områdesbestämmelser och upphävande av detaljplan för Munsö gamla skola (Munsö Prästgård 1:2) på Munsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2012.27.214

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Annika Danielson 2014-08-14 PBN 2013-1767 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för del av kvarteret Arne Tiselius BEHOVSBEDÖMNING

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN HAGANÄSSKOLAN DEL AV ÅSTORP 112:54 M.FL. I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN HAGANÄSSKOLAN DEL AV ÅSTORP 112:54 M.FL. I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen 2017-12-19 BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN HAGANÄSSKOLAN DEL AV ÅSTORP 112:54 M.FL. I ÅSTORP SAMHÄLLE, ÅSTORPS KOMMUN Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Tostarp 1:13 Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING

Detaljplan för Tostarp 1:13 Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING Sida 1(8) Detaljplan för Tostarp 1:13 Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanen har

Läs mer

Tillstånd för etablering av fyra vindkraftverk på fastigheten Bottorp 3:1 m.fl.

Tillstånd för etablering av fyra vindkraftverk på fastigheten Bottorp 3:1 m.fl. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén KS 2012/0084 Kommunstyrelsen Tillstånd för etablering av fyra vindkraftverk på fastigheten Bottorp 3:1 m.fl. Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

GRANSKNINGS HANDLING. KVARTERET GRISEN M.M. Detaljplan PLANBESKRIVNING. Töreboda tätort, Töreboda kommun TÖREBODA KOMMUN

GRANSKNINGS HANDLING. KVARTERET GRISEN M.M. Detaljplan PLANBESKRIVNING. Töreboda tätort, Töreboda kommun TÖREBODA KOMMUN TÖREBODA KOMMUN GRANSKNINGS HANDLING Planen antagen Laga kraft Genomförandetiden utgår KVARTERET GRISEN M.M. Detaljplan Töreboda tätort, Töreboda kommun PLANBESKRIVNING Upprättad i september, kompletterad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av VÄSTRA NÄTTRABY 6:17 m.fl., Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 4763/06

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av VÄSTRA NÄTTRABY 6:17 m.fl., Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 4763/06 Detaljplan för del av VÄSTRA NÄTTRABY 6:17 m.fl., Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 4763/06 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 1357/2012 FASTIGHETEN BORSTNEJLIKAN 1 M FL PÅARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten inkom den 6 september 2012 med en förfrågan avseende upprättande

Läs mer

PM miljövärden. 1. Syfte och bakgrund. 2. Förordningar. Uppdrag Detaljplan Örnäs 1:1 Beställare Kilenkrysset AB Elsa Alberius Alex Mabäcker Johansson

PM miljövärden. 1. Syfte och bakgrund. 2. Förordningar. Uppdrag Detaljplan Örnäs 1:1 Beställare Kilenkrysset AB Elsa Alberius Alex Mabäcker Johansson Uppdrag 1:1 Beställare Kilenkrysset AB Från Elsa Alberius Till Alex Mabäcker Johansson Datum 2012-01-25 Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala T: +46-10-615 60 00 D: +46 (0)10 615 15 06

Läs mer

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET 1(7) Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN Upprättad: 2015-10-21 Standardförfarande Antagen av SBN: 2017-12-19 I enlighet

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING. Ändring av del av stadsplaner 30 och 56 för del av Duvnäs Utskog, på östra Sicklaön

PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING. Ändring av del av stadsplaner 30 och 56 för del av Duvnäs Utskog, på östra Sicklaön 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Dnr MSN 2015/105-214 Standardförfarande PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av stadsplaner 30 och 56 för del av Duvnäs Utskog, på östra Sicklaön Upprättad på planenheten

Läs mer

Husensjö 8:5 med flera, Husensjö. Underlag för planuppdrag

Husensjö 8:5 med flera, Husensjö. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Husensjö 8:5 med flera, Husensjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförandet

Läs mer

INNEHÅLL PLANBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Sid. INLEDNING 2 Handlingar Bakgrund Planens syfte och huvuddrag Planområdet

INNEHÅLL PLANBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Sid. INLEDNING 2 Handlingar Bakgrund Planens syfte och huvuddrag Planområdet INNEHÅLL Sid PLANBESKRIVNING INLEDNING 2 Handlingar Bakgrund Planens syfte och huvuddrag Planområdet TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN 3 Översiktsplan Detaljplaner AVVÄGNINGAR ENLIGT MILJÖBALKEN 3 Riksintressen

Läs mer

FÖRSTUDIE NY DEPONI HALMSTADS KOMMUN

FÖRSTUDIE NY DEPONI HALMSTADS KOMMUN FÖRSTUDIE NY DEPONI HALMSTADS KOMMUN Halmstads kommun, Stadskontoret, Samhällsbyggnad 2004-06-08 WSP Environmental Laholmsvägen 10 302 48 Halmstad Tel: 035-18 11 00 Fax: 035-18 11 01 WSP Sverige AB Org

Läs mer

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen)

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) 1 (6) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) Gagnefs kommun Plan- och genomförandebeskrivning Planprocessen enkelt/normalt planförfarande Samrådsskede Granskningsskede

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Gestaltningsprogram för handels- och verksamhetsområdet vid Ältabergsvägen

Gestaltningsprogram för handels- och verksamhetsområdet vid Ältabergsvägen Gestaltningsprogram för handels- och verksamhetsområdet vid Ältabergsvägen Del av fastigheterna Skrubba 1:1 och Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelarna Flaten och Skrubba i Stockholms stad och del av fastigheterna

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN BÖLJAN 3 CENTRUM, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 1146/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE JM fastighets AB SYFTE Detaljplanen upprättat för att pröva möjligheten att uppföra två flerbostadshus

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN: Anolfsbyn 1:43 i Skållerud Melleruds kommun, Västra Götalands län Behovsbedömningen är en analys som leder fram

Läs mer

Ändring av detaljplan

Ändring av detaljplan Ändring av detaljplan Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser (tomtindelningar) för del av SPL 550 och DP 1353 i Hackefors, Linköpings kommun Samrådshandling 2018-10-31 Sbn 2018-116 Om detaljplanen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING 2011-06-21 Dnr KS2006/133 Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län Antagande 2011-10-17 Laga kraft 2011-11-08 Tillägg till detaljplan för Övre Taserud Planbeskrivning

Läs mer

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för Breared 1:105 M FL Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret 2015-01-09

Läs mer