Verksamhetsberättelse. för. År Catharina Bergsell Sekreterare

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. för. År 2005. Catharina Bergsell Sekreterare"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för År 2005 Catharina Bergsell Sekreterare

2 - Fördel under (10)

3 Ordföranden sammanfattar tennisåret 2005 Verksamhetsåret 2005 har utgjort en viktig milstolpe i klubbens utveckling. Vodafone Arena Rosenholm invigdes i slutet av oktober och därmed förbättrades våra möjligheter att bedriva verksamhet inomhus med minst 100%. Samarbetsavtal med Badmintonklubben Carlskrona är tecknat liksom avtal om hyra för tennishallen. År 2005 är nu lagt till handlingarna och jag skall försöka göra en kort sammanfattning av det som hände präglades främst av arbetet med att etablera verksamheten i Vodafone Arena Rosenholm, men mycket annat har också hänt. Nedan följer ett axplock. Damerna kom fyra i elitserien - vilket var den bästa placeringen hittills - mycket tack vare förstärkning med två tjeckiska damer Eva Birnerova och Eva Krejcova. En elitseriesammandragning genomfördes i Karlskrona bara två veckor efter invigningen av den nya hallen. Mycket folk på läktarna och ett mycket lyckat arrangemang. P-A Lindeborg blev både svensk mästare (H45) och nordisk mästare för lag (H45) Mattias Lundgren vann Polis-SM (H35) Sofie Borg och Renato Maracic vann KM Herrarna kom fyra i div 2 (inomhus) Damer lag 2 kom tvåa i div 2 (inomhus) Claes Lindholm blev besegrad i finalen av Karlskrona Open Stena Line Cup och valde på hösten att spela för Helsingborgs TK i elitserien. Marcus Månsson blev vald till årets junior Rekordstort antal deltagare på sommarlägren och i höstens tennisskola. Förstklassigt arrangemang av Karlskrona Open Stena Line Cup och Karlskronavakan- Wilson Cup Östersjöhallen och Klinteberga lämnades definitivt i slutet av augusti Vodafone Arena Rosenholm invigdes den 29 oktober. Särskilt inbjuden gäst var Tony Wiréhn, SvTF Utbyte med TC Grün-Weiss skedde under invigningshelgen på Rosenholm Ett bedömt ekonomiskt underskott blev i stället ett smärre överskott. Detta främst pga minskade personalkostnader och reavinst vid försäljning av fonder Styrelsen och jag ser fram emot ett spännande år Vi ska bl.a. inviga de nya utebanorna i slutet av april och förhoppningsvis också samtidigt vårt nya klubbhus. Jag vill slutligen tacka alla anställda och alla de medlemmar som lägger ner stor ideell kraft för vår klubb. Hälsningar Gert Friberg 2 (10)

4 Styrelsen Styrelsen har under året genomfört 8 möten inklusive årsmötet. Styrelsens sammansättning har sett ut enligt följande: Gert Friberg P-A Lindeborg Catharina Bergsell Guillermo Otero Sven Carlsson Monika Alriksson Lotta Karlsson Peter Adaktusson Annica Sjösten Arne Borg Pontus Hult ordförande vice ordförande samt ordförande i marknadskommittén sekreterare kassör tillika ordförande i ekonomikommittén ordförande i tävlingskommittén, ordförande i ungdomskommittén ordförande i servicekommittén ordförande i informationskommittén ledamot ledamot ledamot - Beslut fattade under året Det gångna året har varit fyllt av beslut som fattats kring byggnationen av Arena Rosenholm. Dessa beslut kommer ej redovisas eftersom de varit ett naturligt flöde under arbetets gång. Datum Prot Ämne Beslut Information Informationsbroschyr som skall vara färdig i samband med invigningen av den nya hallen Kommitté Anläggningskommittén läggs ner med anledning av att kommunen kommer att ansvara för ombyggnation m.m. av anläggningarna i Rosenholm Bokningssystem Förslag att kommunens nuvarande bokningssystem skall användas av alla föreningarna på Arena Rosenholm. Guillermo, Wille och en vaktmästare tar kontakt med Ann- Katrin Olsson på kommunen för att studera systemet och analysera om det är funktionellt för KTK:s/BKC:s verksamhet och bokningar Rosenholm Det nya spelgolvs färgställningar kommer att vara blått med ljusgrå sidoytor Tävlingsklädsel Gemensamma klubb-/ tävlingskläder skall plockas fram. Peter, Pontus och Lotta tar fram några förslag Tävlingsavgifter Nya regler gällande ersättning för anmälningsavgifter vid tävlingar. Tävlingsbidrag utgår med 50% för 1-6:e tävlingstillfället, 100% för 7-14:e tävlingstillfället Personal Gratifikation utgår till Wille i form av studieresa värd 5000:- Som ersättning för hans arbetsinsatser med KTK hemsida Läger Träningslägret i Polen utgår eftersom kontakt inte kunnat etableras med avsedd klubb. Nytt alternativ ses över Försäljning Statskuponger är ett bra alternativ för att få in intäkter till föreningen. Ungdomskommittén tar hand om detta. 3 (10)

5 Tävlingsklädsel Informationskommittén presenterar olika förslag till gemensam tävlingsklädsel samt olika typer av "roliga" loggor. Ärendet överlämnas till servicegruppen ser över vilka loggor och klädval som tilltalar ungdomarna mest Bidrag "Handslaget". ordförande samt Pontus skickar in ansökningar senast 7 juni Personal pga klubbens ansträngda ekonomi innevarande år. Kommer avtal med Michael Månsson inte förlängs efter den sista september Personal Styrelsen är enig om att ta beslut om ytterligare en heltidsanställd tränare, men först måste en fördjupad analys av budgetförut-sättningarna göras och tidpunkten för beslutet läggas fast. Ärendet tas upp till prövning på styrelsemötet den 6 september Personal Erland Hellholm provanställs som vaktmästare fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 31 dec Ekonomi Föreningen behöver ansöka om en checkkredit på ca kr. Guillermo uppdrogs att klara ut uppgiften med Föreningssparbanken och meddela styrelsen resultatet Klinteberga Kommunen har påtalat att KTK måste ha ett rivningstillstånd för att göra sig av med gulahuset. Ärendet avhandlas under Gerts nästa kommunmöte (på onsdagen den 12/10) Ekonomi Kassören tillsammans med P-A ser över att bildandet av det egna bolaget följer regelverket Tillbyggnation Rosenholm Gert begär bygglov hos kommunen för tillbyggnation av altan Telefoni Guillermo kontrollerar om KTK Internetanslutning sker via kommunens bredbandsnät eller inte. KTK:s väl inarbetade tfn.nummer ska i fortsättningen gå till receptionen Datorläge Wille får i uppdrag att i samverkan med Guillermo marknadsundersöka samt lämna förslag till 2 st bärbara, 1 stationär samt en receptionsdator Evenemang Julnattsdubbeln döps preliminärt om till Juldubbeln och arrangeras i år mellan kl på fredagskvällen den 16 december Marknadskommittén erbjuder Michael Sandström ett stödpaket som bl.a. innehåller tävlingsbidrag och viss utrustning till ett värde av ca kr från KTK Årsmöte Årsmötet äger rum lördagen den 11 februari. Mötet ska äga rum kl 12 i Vodafone Arena Rosenholm följt av Årsmötesdubbel. Middag plus dans arrangeras på Rosenholmskrogen på kvällen. 4 (10)

6 Ungdomskommittén Tennisskolan När 2005 var slut hade vi ca 280 inskrivna deltagare i tennisskolan, varav ett 50-tal är vuxna. Det är en ökning med 40 deltagare från förra året. Det fanns också ca 10 vuxna och 20 barn på kö. Tack vare två heltidsanställda tränare, har vi haft möjligheter att fokusera på att ordna bra förhållande till de nya juniorerna och vuxna som har börjat i tennisskolan. Vi har haft möjlighet att starta flera vuxenkurser, mycket på grund av att vi har flyttat in på Rosenholm med tillgång till 6 inomhusbanor och ett 20-tal juniorer har vi kunnat ge två timmar tennisträning från tidigare en. Under året arrangerar ungdomskommitté bland annat sportlovstennis, tennisens dag och sommarkurser för att locka in nya medlemmar i klubben. På Arena Rosenholms invigning ordnade vi uppvisningstennis och prova-på minitennis i dagarna två. För att utvecklas som tennisspelare behöver juniorerna, förutom teknikträning, även matchträning. Ett led i detta är att få hjälp att analysera egna och andras matcher, och därför deltar våra två tränare, Daniel Brodén och Johan Wilhelmsson, även på vissa utvalda tävlingar. SISU I hjälp av SISU deltog vi under en tjejdag på höstlovet på en föreläsning med Susanne Pettersson om mental träning för klubbens elitjuniorer. Vi har även fått mental träning med Mats Lindau. Fysträning Varje tisdag har det varit konditions-, smidighets, explosivitets- och styrketräning i Brandstationens gymnastiksal på vintertid, på Klinteberga sommartid och efter inflyttningen till Rosenholm har vi använt Center Courten som bas. Tävlingar, läger, mm På vanligt KTK manér präglades året av seriespel, sommarkurser, tennisavslutning med tennisskoletävling, Kalle Anka Cup, 1:a maj dubbel, DM, KM och Julnattsdubbel. Även i år har sommarkurserna varit i princip fulla. En gemensam tävling för juniorer ordnades och det var till Värnamo, men även JSM kvalet i Malmö samkördes. Polenlägret blev tyvärr i år på grund av problem med färjan. Juniorer ska spela så mycket tävlingar som möjligt för att utvecklas. Tennisskolan erbjuder en del mindre tävlingar på hemmaplan, men också klubbens egna sanktionerade tävlingar och resor till tävlingar på annan ort. Seriespel är en del av vår tävlingsverksamhet. Det ger en möjlighet, för de ungdomar som vill spela mycket, till bra matchträning i singel och dubbel, samtidigt som lagkänslan stärks. Men för att sporra elitidrott, har vi tävlingsbidrag till anmälningsavgifter. Ju fler tävlingar junioren deltar i desto mer bidrag har han eller hon rätt till. 5 (10)

7 Startbidrag Även 2005 års startbidrag gynnar de som vill tävla mycket, i kontrast till seriespel som ska gynna alla som vill spela. Upplägget för 2005 var enligt följande: Tävlingar inom klubbens regi subventionerades med 50 % för klubbens juniorer. För att sporra juniorerna till att tävla i andra klubbar, gavs bidrag för en start per tävling utanför Blekinge enligt följande: Deltagande i tävling nr 1 5 gav inga bidrag Deltagande i tävling nr 6 9 gav 50 % bidrag tillbaka på betald startavgift Deltagande i tävling nr gav hela startavgiften tillbaka från klubben Totalt har tio juniorer utnyttjade det enskilda bidragsmöjligheten under 2005 till en kostnad av kr. Förutom tävlingsbidraget, som är en sporre för att tävla mera, har flera serielag varit i gång, där klubben betalar hela startavgiften. Dessutom har en gemensam resa till tävlingen i Värnamo ordnats, där klubben stod för både startavgift och mat. Utbildning I år har vi haft TLK 1 för våra juniorer, men tyvärr blev TLK 2-kursen inställd. Daniel Brodén deltog på ett tränarsymposium i Stockholm under fyra dagar. Johan Wilhelmsson har varit på workshop och föreläsning om Elitidrott med Glenn Östh. Bingolotto Försäljningen av Bingolotto och Sverigelotter har gett klubben en intäkt på ca kr under året. De juniorer som säljer bingolotter får minskad terminsavgift beroende på hur många lotter de säljer per vecka. Fler juniorer har under året valt att inte sälja lotter och betalar fullt pris i tennisskolan. Arena Rosenholm Sista helgen i oktober flyttade hela verksamheten till Vodafone Arena Rosenholm och vi gick från tre till sex inomhusbanor. Förutom tennisbanor har vi nu tillgång till klubbrum, konferensrum, kontorsrum, cafeteria och fria ytor till uppvärmning innan träning. Detta känns verkligen som ett lyft för klubben och vi är otroligt glada och förväntansfulla inför fortsättningen. Årets junior Varje år väljer ungdomskommitté en junior som har utmärkt sig på något sätt (tennismässigt, sportsligt eller på annat sätt) och han eller hon premieras med 2000 kronor ur Jeppans fond på årsmötet i februari följande år. Marcus Månsson blev vald till årets junior 2005, med motiveringen mycket fina tävlingsresultat, med bland annat sju förstaplatser i nationella tävlingar. Marcus är en stor talang och ett av klubbens allra största framtidshopp. Ledamöter i UDK Ledamöterna består av ordförande Monika Alriksson, tränarna Daniel Brodén och Johan Wille Wilhelmsson, tennisföräldrarna Jayant Yadav, Mats Pettersson, Andreas Undhagen, Dada Merdan, Micke Månsson och Eva Strömblad. Flera föräldrar är välkomna att vara med och påverka tennisskolan och dess verksamhet. 6 (10)

8 Tränare Vi har haft tillgång till två heltidsanställda tränare under året och fyllt på med juniortränare. Detta har bidragit att vi har kunnat ha flera grupper och då framför allt vuxengrupper. Vi är otroligt glada och stolta över våra tränare som går in på alla träningarna med hjärta och glädje som lätt smittar av sig. Det hade inte varit möjligt utan er. Ett tack till er alla! Tack för ordet Monika Alriksson Ordförande i Ungdomskommitté Marknadskommittén Ledamöter under året har varit Bengt Olvedahl, Kristian Larsson, Pontus Hult, Michael Säw och ordförande P-A Lindeborg. Marknadskommittén: - ansvarar för kontakter med och införsäljning mot klubbens sponsorer samt annonsförsäljning. - ansvarar (tillsammans med motsv. i BKC) för inköp, utbud och priser i klubbens tennisshop (bollar, racketar, utrustning samt strängning). - anordnar Tennisens Dag (tillsammans med ungdomskommittén) - ansvarar för allmän marknadsföring och reklam Sponsorernas värde , ca ,- ( ,-) Övrigt 2005: - Medlemsantalet i klubben ökar, troligen pga ökat intresse för Arena Rosenholm. - Tennisens Dag fler deltagare än på länge. - Helsida i BLT: s spelbilaga inför Stena Line Karlskrona Open. - Stark försäljning av tennisutrustning vid starten av shopen på Arena Rosenholm. - 7 huvudsponsorer engagerade i KTK Fördjupat samarbete med dessa (Printfabriken, Intersport, BLT, Wilson, Stena Line, Föreningssparbanken och HiQ) Hårt arbete att behålla/få in nya sponsorer pga. tuff konjunktur, men ökat intresse i samband med starten av Arena Rosenholm gjorde att sponsorintäkterna ökade kraftigt under året. P-A Lindeborg Ordförande i Marknadskommittén 7(10)

9 Tävlingskommittén Allmänt Arbetet med att rekrytera flera ledamöter har givit resultat. Ledamöter under året har varit Jeanette Thorneus, Leif Bergsell, Martin Åhlenius, Jan Berglund, Arne Borg och Sven Karlsson. Tävlingskommittén arrangerade de sedvanliga turneringarna. Under 2006 kommer ytterligare två stora tävlingar att arrangeras. Vi kommer även att arrangera alla distriktstävlingar som bl.a Kalle Anka, DM inne DM ute Grandslam Pokalen. Karlskrona Wilson Cup Denna tävling genomfördes som en dygnet-runt turnering. Nu när vi flyttat till Rosenholm kommer denna tävling även ha dubbelklasser. Vi har även marknadsfört denna tävling på ett bättre sätt. Stena Line Karlskrona Open Genomfördes dels som en sommartour-tävling dels som en vanlig nationell junior- och seniortävling. Tävlingarna har vuxit mycket och i år var det 167 deltagare och det spelades 267 matcher. DM utomhus Vi arrangerade i augusti distriktsmästerskapen utomhus. Denna tävling har backat deltagarmässigt, denna trend skall vi försöka bryta och göra tävlingen mer attraktiv under 2006 KM utomhus Klubbmästerskapet genomfördes i slutet på augusti med ett stort deltagarantal. Vi har återinfört plaketter med KTKs emblem. Seriespel Vi har som vanligt haft många serielag inne och ute, det har varit 28 serielag. Det är några flera lag än tidigare. Damernas elitserielag blev förstärkt av två tjeckiskor, som bidrog till att fixa klubbens bästa placering. Övriga tävlingar Övriga tävlingar som genomfördes var Första Maj-dubbeln, Juldubbeln och Gentlemen Doubles Woodie Challenge. Utbildning KTK har fått två stycken tävlingsledare på förbundsnivå. Vi har genomfört utbildning av 12 st nya matchledare. Sven Karlsson Ordförande i Tävlingskommittén 8(10)

10 Servicekommittén 2005 Ledamöter under år 2005 har varit Karin Friberg, Birgitta Lindvall, Marie Borg, Sofie Borg, Ida Karlsson, Hanna Karlsson Annika Säw och Lotta Karlsson Vi har lagat mat, fixat fram fika och inte minst cafeteriapersonal under följande arrangemang: Karlskrona Vakan Invigningsdubbeln Kalle Anka och Tennisskoleavslutning Karlskrona Open Stena Line Cup DM KM Juldubbeln Vissa seriespel (t ex elitserien) Vi organiserade även måltiderna under Klinterbergalägret, men där hade vi även många övriga föräldrar som hjälpte till med matlagning och utspisning. Många tack till er! Under Karlskrona Open Stena Line Cup ordnades också en mycket uppskattad grillkväll. Vi har också under året köpt in möbler till kontoren på Arena Rosenholm och även till vårt klubbrum. Cafeterian har utrustats och där vill vi tacka Kjell Fridlund för all hjälp med inköp mm. Årsfesten arrangerades i februari. Det var stor uppslutning ca 100 personer. Roligt! Lotta Karlsson Ordförande i Servicekommittén Ekonomikommittén Ekonomikommittén har haft 6 sammanträden under 2005 varav 2 med revisorerna. Under året har vi löst ut andelarna i Hallfonden med kr i vinst. Resultatet 2005 slutade på kr i intäkter och kr i kostnader. Vinsten blev kr mot budgetens kr och förra årets kr. Vi har haft kontroll på klubbens finanser och informerat styrelsen vid varje styrelsemöte om avvikelser på resultaträkningen. Guillermo Otero Ordförande i Ekonomikommittén 9 (10)

11 Informationskommittén Under året har informationskommittén huvudsakligen arbetat fram följande underlag: - Fyra nummer av Fördel - informationsfolder om KTK inför invigningen av Vodafone Arena Rosenholm - tävlingsaffischer och program - Kommittén har kallat till presskonferenser i samband med elitseriesammandragning i Karlskrona och vid större tävlingar. - Samarbete med tidningen Frotté har etablerats vilket innebär att KTK-information nu sprids till varje hushåll i kommunen en gång i månaden. - Dessutom har vi funnits med i en intervju i tidningen Svensk Idrott om Vodafone Arena Rosenholm och tennis i Karlskrona, samt i artiklar i Tennistidningen om invigningen av nya hallen och elitseriesammandragningen i nya arenan. - Kommittén har kallat till presskonferenser i samband med elitseriesammandragning i Karlskrona och vid större tävlingar. - Samarbete med tidningen Frotté har etablerats vilket innebär att KTK-information nu sprids till varje hushåll i kommunen en gång i månaden. Peter Adaktusson Ordförande Informationskommittén

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 1 Förord 2014 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Dels stod klubben inför svåra ekonomiska problem, vilket ledde till ett flertal

Läs mer

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson.

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Protokoll styrelsemöte 25/11 2012 Hotell Amigo Emmaboda Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Anmält förhinder Janne Larsson, Magnus Stenberg,

Läs mer

KLUBBCHEFEN INFORMERAR

KLUBBCHEFEN INFORMERAR KLUBBCHEFEN INFORMERAR Presentation Sophie Alriksson, 0768-867103 sophie@karlskronatk.com Ansvarsområden: Personal Anläggning Shop Cafeteria Bokföring Kontraktstider Sponsring / Marknadsföring Tävlingsorganisation

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsens sammansättning Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Jan Ekberg Robert Lind Inge Hjelm Eva Krusén Jan Wetenius Anders Holtryd, suppleant Sören Karlsson, suppleant

Läs mer

Mini Steg 1 Steg 2. Mellan Steg 1 Steg 2. Maxi Steg 1 Steg 2 Steg 3. Vanlig Vuxen Junior Tävling

Mini Steg 1 Steg 2. Mellan Steg 1 Steg 2. Maxi Steg 1 Steg 2 Steg 3. Vanlig Vuxen Junior Tävling Allmän information Tennisskolans struktur Karlskrona Tennisklubb bedriver en Tennisskola med ca 400 deltagare, vilka är fördelade i ca 70 olika grupper över veckans alla dagar. Tennisskolan leds av chefsn

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Onsdagen den 24 april 2013 Tid: 18.30 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Karlskrona Tennisklubb lördag 8 februari 2014 på Telenor Arena Karlskrona

Protokoll från årsmöte i Karlskrona Tennisklubb lördag 8 februari 2014 på Telenor Arena Karlskrona Protokoll från årsmöte i Karlskrona Tennisklubb lördag 8 februari 2014 på Telenor Arena Karlskrona 1 Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till årsmötet 2014. 2 Fastställande av röstlängd för

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Landvetter Tennisklubb är en förening som erbjuder tennisspel för alla åldrar och har en organiserad träningsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna. Klubben tillhandahåller

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

BOULEHALLEN I VARBERG

BOULEHALLEN I VARBERG BOULEHALLEN I VARBERG Boulodromen.se stod färdig för invigning den 28 oktober 2006 efter två års projektering och planering. Ägare är Alliansen Varbergs Boulehall som är en sammanslutning av åtta föreningar

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Tennisverksamheten 2014 Tennisskola Tennisskolan fortsätter enligt struktur och organisation som infördes höstterminen 2012: - Tennislekis/minitennis, tränarledd träning för ca 100

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017 KANSLI/SHOP 2017 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Eds Brukshundklubb. Klubbmästare 2012. Tina Johansson med Chili

Eds Brukshundklubb. Klubbmästare 2012. Tina Johansson med Chili Eds Brukshundklubb Klubbmästare 2012 Tina Johansson med Chili Verksamhetsberättelse 2012 Hej allihop! Nu vill jag som ordförande säga några saker. V i kan åter lägga ett år till handlingarna. Under det

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Karlskrona Tennisklubb presenterar en unik möjlighet SKA NI VARA MED? Medlemserbjudande

Karlskrona Tennisklubb presenterar en unik möjlighet SKA NI VARA MED? Medlemserbjudande Karlskrona Tennisklubb presenterar en unik möjlighet SKA NI VARA MED? Medlemserbjudande Vi bygger 2 st. hardcourt- och 3 st. padeltennisbanor på Rosenholm för att bredda och spetsa KTKs erbjudande Introduktion

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

Under verksamhetsåret har följande personer varit verksamma i styrelsen:

Under verksamhetsåret har följande personer varit verksamma i styrelsen: Verksamhetsberättelse för Svenska Hästskokastarförbundet 2013 Sv Hkf Svenska Hästskokastarförbundet består av 3 förbund Gotlands Hästskokastarförbund, Smålands Hästskokastarförbund och Blekinge Hästskokastarförening.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 14 september 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

KCC info , nr 1.

KCC info , nr 1. Kristinehamns Curling Club Grundad 1965 KCC KCC info 2016-2017, nr 1. Snart är det äntligen dags för Curling Äntligen kan vi snart ställa undan golfklubbor, spadar, krattor, solstolar, balkonglådor och

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

HTKs Nätverksprogram 2015

HTKs Nätverksprogram 2015 HTKs Nätverksprogram 2015 Helsingborgs TK bjuder in er till att delta i vårt nätverksprogram under 2015. Vi är en klubb med höga ambitioner. Både gällande sportsliga framgångar nationellt och internationellt

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna TK

Verksamhetsplan Sollentuna TK 1. VISION & MISSION Verksamhetsplan Sollentuna TK Vi ska revolutionera klubbtennisen i Sverige. Svensk tennis ska tillbaka till världsnivå. Mission: För alla inte som alla andra 2. VERKSAMHETSIDÉ Sollentuna

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Motion: ansökan om att starta upp tennissektion inom AIK

Motion: ansökan om att starta upp tennissektion inom AIK Motion: ansökan om att starta upp tennissektion inom AIK Inledning Vi vill starta upp en sektion för tennis inom Allmänna idrottsklubben. Vi är ett gäng AIK:are som alla har relativt lång tennisbakgrund,

Läs mer

Verksamhetsplan VFTK, 2015

Verksamhetsplan VFTK, 2015 Verksamhetsplan VFTK, 2015 Innehåll; Vi har valt att lägga rubrikerna på vår plan för 2015 utifrån kriterierna för föreningsstödsansökan. Nedanstående ligger som grund för bedömning av de kommunala bidrag

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i GBBF

Protokoll från styrelsemöte i GBBF Protokoll från styrelsemöte i GBBF 2016-11-23 Närvarande: Bert Nilsson, vice ordförande Agneta Ohlsson, sekreterare Ove Olsson, kassör Doris Lundin, ledamot Leif Allvin, ledamot Lisbeth Örgård Jonas Neijmar

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016/2017 Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ansvarig Damakademin Ansvarig Herrakademin Ansvarig Ungdom Adj. ledamot Karl Gustav Holmgren Jan Hansson Åsa Berling

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare.

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Huvudmål Öka trivseln i klubben. Både den fysiska miljön och erbjuda trevliga aktiviteter.

Läs mer

Verksamhetsplan ATL 2013-2018

Verksamhetsplan ATL 2013-2018 2013-12-04 Verksamhetsplan ATL 2013-2018 Vision ATL har den attraktivaste tennisklubben och den attraktivaste mötesplatsen för racketspelare i södra Sverige Verksamhetsidé ATL skall erbjuda attraktiva

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson.

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson. Mötestyp ÅRSMÖTE Plats: Forum: Gothia Tennis Datum TENNISHALLEN, GRIMBOÅSEN 4 Onsdagen 27 maj. 2015 19:00 Mötesprotokoll från årsmötet 2015. Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2016

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2016 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2015 30 april 2016 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Ola Nilsson Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Utbildningsplan för juniorerna i SLTK.

Utbildningsplan för juniorerna i SLTK. Utbildningsplan för juniorerna i SLTK. Juniortennis 6-7 år. Minitennis med skummgummiboll/röd boll. Målsättningen är att lära barnen enkel men rätt teknik i grundslagen. Vi går också igenom volley, serve

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb 2013

Forsgårdens Golfklubb 2013 Forsgårdens Golfklubb 2013 Styrelsemöte 2013-04-15 Närvarande Lars-Åke Fritzson (LF) Bo Dahlström (BD) Gert Karlsson (GK) Pierre Reinler (PR) Thomas Setterberg (TS) Annika Harrysson (AH) Elisabeth Schumacher

Läs mer

GÖTA MS. Tid: 2015-04-13 kl. 19.00

GÖTA MS. Tid: 2015-04-13 kl. 19.00 GÖTA MS Protokoll: STYRELSEMÖTE Tid: 2015-04-13 kl. 19.00 Plats: Klubblokalen Närvarande: Namn Post Signatur Närvaro Roger Ahlén Ordförande Ja Björn Thor Vice Ordförande BT Nej Bengt Kindlund Sekreterare

Läs mer

Sockenvägen 290, Årsta,

Sockenvägen 290, Årsta, VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2008-09-01 - - 2009-12-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, info@eltk.se, www.eltk.se, 08-81

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Idrottssällskapet Göta Friidrottssektionen Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Styrelsen för friidrottssektionen får härmed avge följande verksamhetsberättelse: Styrelsen har 2004 haft följande sammansättning:

Läs mer

Vårmötet 2016. Onsdagen 16 mars 2016

Vårmötet 2016. Onsdagen 16 mars 2016 Vårmötet 2016 Onsdagen 16 mars 2016 3 KVÄLLENS AGENDA Årsmötet Verksamhetsberättelser 2015 Fastställande av resultat- och balansräkning för 2015 Ansvarsfrihet för 2015 Hedersomnämnanden Information om

Läs mer

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour

If SO Tour. Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour If SO Tour Originalet. Världens första Mini-, Midi-, Maxitennistour Projektledare Anders Heimklo Till vardags Stockholms Tennisförbund Historik Gunnar Lindahl, Stefan Malmqvist, Per Henricsson, Jan Himberg

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HTK Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 Styrelsen för Huddinge Tennisklubb avger härmed verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för verksamhets-

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30.

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30. ÅRSMÖTE STOCKHOLMS KAJAKKLUBB 2013-02- 20 TID: Klockan 18.30 21:30 PLATS: Klubbhuset NÄRVARANDE: 42 medlemmar 1 Mötets öppnande Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Vi vill skapa vinnare på flera plan

VÄLKOMMEN TILL. Vi vill skapa vinnare på flera plan VÄLKOMMEN TILL Vi vill skapa vinnare på flera plan VI GER UNGDOMAR OCH VUXNA EN FARTFYLLD OCH MENINGSFULL FRITID Norrköpings Tennisklubb grundades år 1921 och då spelade man tennis utomhus på Idrottsparken,

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rönninge Tennisklubb

Verksamhetsberättelse 2016 Rönninge Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2016 Rönninge Tennisklubb Styrelsen 2016 hälsade vi 2 nya styrelsemedlemmar välkomna. Styrelsearbetet har till stora delar handlat om att utveckla verksamhetens organisation. Vi har

Läs mer

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden.

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden. Verksamhetsplan för Arlandastad GK 2015. Övergripande inriktning Verksamheten i Arlandastad Golfklubb bedrivs inom ramen för två huvudprogram, medlemsprogrammet respektive junior- och elitprogrammet. Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2002-09-01 2003-08-31

Verksamhetsberättelse 2002-09-01 2003-08-31 Härnösands Badmintonklubb Verksamhetsberättelse 2002-09-01 2003-08-31 Härnösands Badmintonklubb Styrelsen Ordf: Sekt: Kassör: Kurt-Ivan Eriksson Ledamöter: Mikael Berger Stina Flemström Bengt Wedin Seniorgrupp

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Sida 2. Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31. Under året har Toarps MK haft följande sammansättning.

Sida 2. Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31. Under året har Toarps MK haft följande sammansättning. Verksamhetsberättelse Toarps Mk 2011 Sida 2 Toarps Mk Verksamhetsberättelse Toarps Mk för tiden 2011-01-01 till 2011 12-31 Under året har Toarps MK haft följande sammansättning. Styrelse Ordf: Dan Järbyn

Läs mer

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr Årsredovisning för verksamhetsåret 2013. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 4. Fastställande

Läs mer

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING Välkommen till årsmöte på Bowlinghallen, onsdagen den 9 september 2015 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande samt justering av röstlängd 2 Årsmötets stadgeenliga utlysning

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med

DUBBELCUPEN. dubbelt så kul. Välkommen. Dubbelcupen. Matchtider 14-15 september. i samarbete med Välkommen Välkommen till Dubbelcupen 2013 som arrangeras HD. Tävlingen fick en kanonstart 2012 då drygt 150 spelare anmälde sig till våra dubbel- och mixedklasser. I år har över 200 spelare anmält sig

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Datum: 2009-08-29. Plats: Wisby Rackethall. Närvarande, röstberättigade: Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate Lawergren, Bertil Lawergren, Mattias

Läs mer

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer.

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. 1 (5) 1 Mötets öppnande Ordförande Ronny Liljegren förklarade mötet öppnat med en kort skildring av allt positivt som hänt i klubben under

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2003 CK HYMER VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2003 1 oktober 2002-30 september 2003 Styrelsen för verksamhetsåret Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer