Verksamhetsberättelse. för. År Catharina Bergsell Sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. för. År 2005. Catharina Bergsell Sekreterare"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för År 2005 Catharina Bergsell Sekreterare

2 - Fördel under (10)

3 Ordföranden sammanfattar tennisåret 2005 Verksamhetsåret 2005 har utgjort en viktig milstolpe i klubbens utveckling. Vodafone Arena Rosenholm invigdes i slutet av oktober och därmed förbättrades våra möjligheter att bedriva verksamhet inomhus med minst 100%. Samarbetsavtal med Badmintonklubben Carlskrona är tecknat liksom avtal om hyra för tennishallen. År 2005 är nu lagt till handlingarna och jag skall försöka göra en kort sammanfattning av det som hände präglades främst av arbetet med att etablera verksamheten i Vodafone Arena Rosenholm, men mycket annat har också hänt. Nedan följer ett axplock. Damerna kom fyra i elitserien - vilket var den bästa placeringen hittills - mycket tack vare förstärkning med två tjeckiska damer Eva Birnerova och Eva Krejcova. En elitseriesammandragning genomfördes i Karlskrona bara två veckor efter invigningen av den nya hallen. Mycket folk på läktarna och ett mycket lyckat arrangemang. P-A Lindeborg blev både svensk mästare (H45) och nordisk mästare för lag (H45) Mattias Lundgren vann Polis-SM (H35) Sofie Borg och Renato Maracic vann KM Herrarna kom fyra i div 2 (inomhus) Damer lag 2 kom tvåa i div 2 (inomhus) Claes Lindholm blev besegrad i finalen av Karlskrona Open Stena Line Cup och valde på hösten att spela för Helsingborgs TK i elitserien. Marcus Månsson blev vald till årets junior Rekordstort antal deltagare på sommarlägren och i höstens tennisskola. Förstklassigt arrangemang av Karlskrona Open Stena Line Cup och Karlskronavakan- Wilson Cup Östersjöhallen och Klinteberga lämnades definitivt i slutet av augusti Vodafone Arena Rosenholm invigdes den 29 oktober. Särskilt inbjuden gäst var Tony Wiréhn, SvTF Utbyte med TC Grün-Weiss skedde under invigningshelgen på Rosenholm Ett bedömt ekonomiskt underskott blev i stället ett smärre överskott. Detta främst pga minskade personalkostnader och reavinst vid försäljning av fonder Styrelsen och jag ser fram emot ett spännande år Vi ska bl.a. inviga de nya utebanorna i slutet av april och förhoppningsvis också samtidigt vårt nya klubbhus. Jag vill slutligen tacka alla anställda och alla de medlemmar som lägger ner stor ideell kraft för vår klubb. Hälsningar Gert Friberg 2 (10)

4 Styrelsen Styrelsen har under året genomfört 8 möten inklusive årsmötet. Styrelsens sammansättning har sett ut enligt följande: Gert Friberg P-A Lindeborg Catharina Bergsell Guillermo Otero Sven Carlsson Monika Alriksson Lotta Karlsson Peter Adaktusson Annica Sjösten Arne Borg Pontus Hult ordförande vice ordförande samt ordförande i marknadskommittén sekreterare kassör tillika ordförande i ekonomikommittén ordförande i tävlingskommittén, ordförande i ungdomskommittén ordförande i servicekommittén ordförande i informationskommittén ledamot ledamot ledamot - Beslut fattade under året Det gångna året har varit fyllt av beslut som fattats kring byggnationen av Arena Rosenholm. Dessa beslut kommer ej redovisas eftersom de varit ett naturligt flöde under arbetets gång. Datum Prot Ämne Beslut Information Informationsbroschyr som skall vara färdig i samband med invigningen av den nya hallen Kommitté Anläggningskommittén läggs ner med anledning av att kommunen kommer att ansvara för ombyggnation m.m. av anläggningarna i Rosenholm Bokningssystem Förslag att kommunens nuvarande bokningssystem skall användas av alla föreningarna på Arena Rosenholm. Guillermo, Wille och en vaktmästare tar kontakt med Ann- Katrin Olsson på kommunen för att studera systemet och analysera om det är funktionellt för KTK:s/BKC:s verksamhet och bokningar Rosenholm Det nya spelgolvs färgställningar kommer att vara blått med ljusgrå sidoytor Tävlingsklädsel Gemensamma klubb-/ tävlingskläder skall plockas fram. Peter, Pontus och Lotta tar fram några förslag Tävlingsavgifter Nya regler gällande ersättning för anmälningsavgifter vid tävlingar. Tävlingsbidrag utgår med 50% för 1-6:e tävlingstillfället, 100% för 7-14:e tävlingstillfället Personal Gratifikation utgår till Wille i form av studieresa värd 5000:- Som ersättning för hans arbetsinsatser med KTK hemsida Läger Träningslägret i Polen utgår eftersom kontakt inte kunnat etableras med avsedd klubb. Nytt alternativ ses över Försäljning Statskuponger är ett bra alternativ för att få in intäkter till föreningen. Ungdomskommittén tar hand om detta. 3 (10)

5 Tävlingsklädsel Informationskommittén presenterar olika förslag till gemensam tävlingsklädsel samt olika typer av "roliga" loggor. Ärendet överlämnas till servicegruppen ser över vilka loggor och klädval som tilltalar ungdomarna mest Bidrag "Handslaget". ordförande samt Pontus skickar in ansökningar senast 7 juni Personal pga klubbens ansträngda ekonomi innevarande år. Kommer avtal med Michael Månsson inte förlängs efter den sista september Personal Styrelsen är enig om att ta beslut om ytterligare en heltidsanställd tränare, men först måste en fördjupad analys av budgetförut-sättningarna göras och tidpunkten för beslutet läggas fast. Ärendet tas upp till prövning på styrelsemötet den 6 september Personal Erland Hellholm provanställs som vaktmästare fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 31 dec Ekonomi Föreningen behöver ansöka om en checkkredit på ca kr. Guillermo uppdrogs att klara ut uppgiften med Föreningssparbanken och meddela styrelsen resultatet Klinteberga Kommunen har påtalat att KTK måste ha ett rivningstillstånd för att göra sig av med gulahuset. Ärendet avhandlas under Gerts nästa kommunmöte (på onsdagen den 12/10) Ekonomi Kassören tillsammans med P-A ser över att bildandet av det egna bolaget följer regelverket Tillbyggnation Rosenholm Gert begär bygglov hos kommunen för tillbyggnation av altan Telefoni Guillermo kontrollerar om KTK Internetanslutning sker via kommunens bredbandsnät eller inte. KTK:s väl inarbetade tfn.nummer ska i fortsättningen gå till receptionen Datorläge Wille får i uppdrag att i samverkan med Guillermo marknadsundersöka samt lämna förslag till 2 st bärbara, 1 stationär samt en receptionsdator Evenemang Julnattsdubbeln döps preliminärt om till Juldubbeln och arrangeras i år mellan kl på fredagskvällen den 16 december Marknadskommittén erbjuder Michael Sandström ett stödpaket som bl.a. innehåller tävlingsbidrag och viss utrustning till ett värde av ca kr från KTK Årsmöte Årsmötet äger rum lördagen den 11 februari. Mötet ska äga rum kl 12 i Vodafone Arena Rosenholm följt av Årsmötesdubbel. Middag plus dans arrangeras på Rosenholmskrogen på kvällen. 4 (10)

6 Ungdomskommittén Tennisskolan När 2005 var slut hade vi ca 280 inskrivna deltagare i tennisskolan, varav ett 50-tal är vuxna. Det är en ökning med 40 deltagare från förra året. Det fanns också ca 10 vuxna och 20 barn på kö. Tack vare två heltidsanställda tränare, har vi haft möjligheter att fokusera på att ordna bra förhållande till de nya juniorerna och vuxna som har börjat i tennisskolan. Vi har haft möjlighet att starta flera vuxenkurser, mycket på grund av att vi har flyttat in på Rosenholm med tillgång till 6 inomhusbanor och ett 20-tal juniorer har vi kunnat ge två timmar tennisträning från tidigare en. Under året arrangerar ungdomskommitté bland annat sportlovstennis, tennisens dag och sommarkurser för att locka in nya medlemmar i klubben. På Arena Rosenholms invigning ordnade vi uppvisningstennis och prova-på minitennis i dagarna två. För att utvecklas som tennisspelare behöver juniorerna, förutom teknikträning, även matchträning. Ett led i detta är att få hjälp att analysera egna och andras matcher, och därför deltar våra två tränare, Daniel Brodén och Johan Wilhelmsson, även på vissa utvalda tävlingar. SISU I hjälp av SISU deltog vi under en tjejdag på höstlovet på en föreläsning med Susanne Pettersson om mental träning för klubbens elitjuniorer. Vi har även fått mental träning med Mats Lindau. Fysträning Varje tisdag har det varit konditions-, smidighets, explosivitets- och styrketräning i Brandstationens gymnastiksal på vintertid, på Klinteberga sommartid och efter inflyttningen till Rosenholm har vi använt Center Courten som bas. Tävlingar, läger, mm På vanligt KTK manér präglades året av seriespel, sommarkurser, tennisavslutning med tennisskoletävling, Kalle Anka Cup, 1:a maj dubbel, DM, KM och Julnattsdubbel. Även i år har sommarkurserna varit i princip fulla. En gemensam tävling för juniorer ordnades och det var till Värnamo, men även JSM kvalet i Malmö samkördes. Polenlägret blev tyvärr i år på grund av problem med färjan. Juniorer ska spela så mycket tävlingar som möjligt för att utvecklas. Tennisskolan erbjuder en del mindre tävlingar på hemmaplan, men också klubbens egna sanktionerade tävlingar och resor till tävlingar på annan ort. Seriespel är en del av vår tävlingsverksamhet. Det ger en möjlighet, för de ungdomar som vill spela mycket, till bra matchträning i singel och dubbel, samtidigt som lagkänslan stärks. Men för att sporra elitidrott, har vi tävlingsbidrag till anmälningsavgifter. Ju fler tävlingar junioren deltar i desto mer bidrag har han eller hon rätt till. 5 (10)

7 Startbidrag Även 2005 års startbidrag gynnar de som vill tävla mycket, i kontrast till seriespel som ska gynna alla som vill spela. Upplägget för 2005 var enligt följande: Tävlingar inom klubbens regi subventionerades med 50 % för klubbens juniorer. För att sporra juniorerna till att tävla i andra klubbar, gavs bidrag för en start per tävling utanför Blekinge enligt följande: Deltagande i tävling nr 1 5 gav inga bidrag Deltagande i tävling nr 6 9 gav 50 % bidrag tillbaka på betald startavgift Deltagande i tävling nr gav hela startavgiften tillbaka från klubben Totalt har tio juniorer utnyttjade det enskilda bidragsmöjligheten under 2005 till en kostnad av kr. Förutom tävlingsbidraget, som är en sporre för att tävla mera, har flera serielag varit i gång, där klubben betalar hela startavgiften. Dessutom har en gemensam resa till tävlingen i Värnamo ordnats, där klubben stod för både startavgift och mat. Utbildning I år har vi haft TLK 1 för våra juniorer, men tyvärr blev TLK 2-kursen inställd. Daniel Brodén deltog på ett tränarsymposium i Stockholm under fyra dagar. Johan Wilhelmsson har varit på workshop och föreläsning om Elitidrott med Glenn Östh. Bingolotto Försäljningen av Bingolotto och Sverigelotter har gett klubben en intäkt på ca kr under året. De juniorer som säljer bingolotter får minskad terminsavgift beroende på hur många lotter de säljer per vecka. Fler juniorer har under året valt att inte sälja lotter och betalar fullt pris i tennisskolan. Arena Rosenholm Sista helgen i oktober flyttade hela verksamheten till Vodafone Arena Rosenholm och vi gick från tre till sex inomhusbanor. Förutom tennisbanor har vi nu tillgång till klubbrum, konferensrum, kontorsrum, cafeteria och fria ytor till uppvärmning innan träning. Detta känns verkligen som ett lyft för klubben och vi är otroligt glada och förväntansfulla inför fortsättningen. Årets junior Varje år väljer ungdomskommitté en junior som har utmärkt sig på något sätt (tennismässigt, sportsligt eller på annat sätt) och han eller hon premieras med 2000 kronor ur Jeppans fond på årsmötet i februari följande år. Marcus Månsson blev vald till årets junior 2005, med motiveringen mycket fina tävlingsresultat, med bland annat sju förstaplatser i nationella tävlingar. Marcus är en stor talang och ett av klubbens allra största framtidshopp. Ledamöter i UDK Ledamöterna består av ordförande Monika Alriksson, tränarna Daniel Brodén och Johan Wille Wilhelmsson, tennisföräldrarna Jayant Yadav, Mats Pettersson, Andreas Undhagen, Dada Merdan, Micke Månsson och Eva Strömblad. Flera föräldrar är välkomna att vara med och påverka tennisskolan och dess verksamhet. 6 (10)

8 Tränare Vi har haft tillgång till två heltidsanställda tränare under året och fyllt på med juniortränare. Detta har bidragit att vi har kunnat ha flera grupper och då framför allt vuxengrupper. Vi är otroligt glada och stolta över våra tränare som går in på alla träningarna med hjärta och glädje som lätt smittar av sig. Det hade inte varit möjligt utan er. Ett tack till er alla! Tack för ordet Monika Alriksson Ordförande i Ungdomskommitté Marknadskommittén Ledamöter under året har varit Bengt Olvedahl, Kristian Larsson, Pontus Hult, Michael Säw och ordförande P-A Lindeborg. Marknadskommittén: - ansvarar för kontakter med och införsäljning mot klubbens sponsorer samt annonsförsäljning. - ansvarar (tillsammans med motsv. i BKC) för inköp, utbud och priser i klubbens tennisshop (bollar, racketar, utrustning samt strängning). - anordnar Tennisens Dag (tillsammans med ungdomskommittén) - ansvarar för allmän marknadsföring och reklam Sponsorernas värde , ca ,- ( ,-) Övrigt 2005: - Medlemsantalet i klubben ökar, troligen pga ökat intresse för Arena Rosenholm. - Tennisens Dag fler deltagare än på länge. - Helsida i BLT: s spelbilaga inför Stena Line Karlskrona Open. - Stark försäljning av tennisutrustning vid starten av shopen på Arena Rosenholm. - 7 huvudsponsorer engagerade i KTK Fördjupat samarbete med dessa (Printfabriken, Intersport, BLT, Wilson, Stena Line, Föreningssparbanken och HiQ) Hårt arbete att behålla/få in nya sponsorer pga. tuff konjunktur, men ökat intresse i samband med starten av Arena Rosenholm gjorde att sponsorintäkterna ökade kraftigt under året. P-A Lindeborg Ordförande i Marknadskommittén 7(10)

9 Tävlingskommittén Allmänt Arbetet med att rekrytera flera ledamöter har givit resultat. Ledamöter under året har varit Jeanette Thorneus, Leif Bergsell, Martin Åhlenius, Jan Berglund, Arne Borg och Sven Karlsson. Tävlingskommittén arrangerade de sedvanliga turneringarna. Under 2006 kommer ytterligare två stora tävlingar att arrangeras. Vi kommer även att arrangera alla distriktstävlingar som bl.a Kalle Anka, DM inne DM ute Grandslam Pokalen. Karlskrona Wilson Cup Denna tävling genomfördes som en dygnet-runt turnering. Nu när vi flyttat till Rosenholm kommer denna tävling även ha dubbelklasser. Vi har även marknadsfört denna tävling på ett bättre sätt. Stena Line Karlskrona Open Genomfördes dels som en sommartour-tävling dels som en vanlig nationell junior- och seniortävling. Tävlingarna har vuxit mycket och i år var det 167 deltagare och det spelades 267 matcher. DM utomhus Vi arrangerade i augusti distriktsmästerskapen utomhus. Denna tävling har backat deltagarmässigt, denna trend skall vi försöka bryta och göra tävlingen mer attraktiv under 2006 KM utomhus Klubbmästerskapet genomfördes i slutet på augusti med ett stort deltagarantal. Vi har återinfört plaketter med KTKs emblem. Seriespel Vi har som vanligt haft många serielag inne och ute, det har varit 28 serielag. Det är några flera lag än tidigare. Damernas elitserielag blev förstärkt av två tjeckiskor, som bidrog till att fixa klubbens bästa placering. Övriga tävlingar Övriga tävlingar som genomfördes var Första Maj-dubbeln, Juldubbeln och Gentlemen Doubles Woodie Challenge. Utbildning KTK har fått två stycken tävlingsledare på förbundsnivå. Vi har genomfört utbildning av 12 st nya matchledare. Sven Karlsson Ordförande i Tävlingskommittén 8(10)

10 Servicekommittén 2005 Ledamöter under år 2005 har varit Karin Friberg, Birgitta Lindvall, Marie Borg, Sofie Borg, Ida Karlsson, Hanna Karlsson Annika Säw och Lotta Karlsson Vi har lagat mat, fixat fram fika och inte minst cafeteriapersonal under följande arrangemang: Karlskrona Vakan Invigningsdubbeln Kalle Anka och Tennisskoleavslutning Karlskrona Open Stena Line Cup DM KM Juldubbeln Vissa seriespel (t ex elitserien) Vi organiserade även måltiderna under Klinterbergalägret, men där hade vi även många övriga föräldrar som hjälpte till med matlagning och utspisning. Många tack till er! Under Karlskrona Open Stena Line Cup ordnades också en mycket uppskattad grillkväll. Vi har också under året köpt in möbler till kontoren på Arena Rosenholm och även till vårt klubbrum. Cafeterian har utrustats och där vill vi tacka Kjell Fridlund för all hjälp med inköp mm. Årsfesten arrangerades i februari. Det var stor uppslutning ca 100 personer. Roligt! Lotta Karlsson Ordförande i Servicekommittén Ekonomikommittén Ekonomikommittén har haft 6 sammanträden under 2005 varav 2 med revisorerna. Under året har vi löst ut andelarna i Hallfonden med kr i vinst. Resultatet 2005 slutade på kr i intäkter och kr i kostnader. Vinsten blev kr mot budgetens kr och förra årets kr. Vi har haft kontroll på klubbens finanser och informerat styrelsen vid varje styrelsemöte om avvikelser på resultaträkningen. Guillermo Otero Ordförande i Ekonomikommittén 9 (10)

11 Informationskommittén Under året har informationskommittén huvudsakligen arbetat fram följande underlag: - Fyra nummer av Fördel - informationsfolder om KTK inför invigningen av Vodafone Arena Rosenholm - tävlingsaffischer och program - Kommittén har kallat till presskonferenser i samband med elitseriesammandragning i Karlskrona och vid större tävlingar. - Samarbete med tidningen Frotté har etablerats vilket innebär att KTK-information nu sprids till varje hushåll i kommunen en gång i månaden. - Dessutom har vi funnits med i en intervju i tidningen Svensk Idrott om Vodafone Arena Rosenholm och tennis i Karlskrona, samt i artiklar i Tennistidningen om invigningen av nya hallen och elitseriesammandragningen i nya arenan. - Kommittén har kallat till presskonferenser i samband med elitseriesammandragning i Karlskrona och vid större tävlingar. - Samarbete med tidningen Frotté har etablerats vilket innebär att KTK-information nu sprids till varje hushåll i kommunen en gång i månaden. Peter Adaktusson Ordförande Informationskommittén

FÖRDEL KARLSKRONA. Morgan vann två JSM. Gustav Hansson fortsätter att imponera. Nummer 3 Oktober 2008 Utgiven av Karlskrona Tennisklubb

FÖRDEL KARLSKRONA. Morgan vann två JSM. Gustav Hansson fortsätter att imponera. Nummer 3 Oktober 2008 Utgiven av Karlskrona Tennisklubb FÖRDEL KARLSKRONA Nummer 3 Oktober 2008 Utgiven av Karlskrona Tennisklubb Morgan vann två JSM Morgan Johansson, t.h. på bilden, har haft en hektiskt sommar. Han kammade hem dubbla guld i Junior SM, tog

Läs mer

e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009

e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009 e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009 Gryning vid klubbhuset Foto Mona Skoglund Kallelse till Höstmöte Måndag 30 november 2009 Kl. 19:00 Plats: Restaurang Terrassen i Klubbhuset Vill du ha ett exemplar

Läs mer

Klubbsnack. Härmed kallas till Höstmöte för Växjö Golfklubb. hösten 2008 www.vaxjogk.com

Klubbsnack. Härmed kallas till Höstmöte för Växjö Golfklubb. hösten 2008 www.vaxjogk.com hösten 2008 www.vaxjogk.com Klubbsnack Härmed kallas till Höstmöte för Växjö Golfklubb Datum: måndagen den 19 november 2007 kl. 19.00 Plats: Småländska bil, Södra Ringvägen 7, Växjö Vid höstmötet skall

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen

Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen Styrelsen Styrelsen har under det gångna året haft följande sammansättning: Ordförande Claes Hugemark Vice ordförande Karl-Erik Grund Sekreterare Göran Karlsson Kassör Per-Åke Grunnan Övriga ledamöter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH BALANS- OCH RESULTATRÄKNING FÖR ÅKARP-BURLÖVS TENNISKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH BALANS- OCH RESULTATRÄKNING FÖR ÅKARP-BURLÖVS TENNISKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH BALANS- OCH RESULTATRÄKNING FÖR ÅKARP-BURLÖVS TENNISKLUBB ÅR 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Åkarp-Burlövs Tennisklubb, Org.nr. 846001-6812, delger härmed följande

Läs mer

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande.

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande. 1 Styrelsen för HYLTE VOLLEY Bollklubb lämnar följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003-07-01 2004-06-30. 1. FÖRORD. Vi tar en fjärdeplats i grundserien på samma poäng som Falkenbergs VBK.

Läs mer

Våren är här och vår golfbana är i toppskick!

Våren är här och vår golfbana är i toppskick! Våren är här och vår golfbana är i toppskick! Jönåkers GK Nedre Jäder, 610 50 Jönåker Telefon: reception/tidsbokning 0155-703 14 kansli och fax 0155-702 99 info@jonakersgk.se www.jonakersgk.se Ansvarig

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Munkedals Ridklubb Verksamhetsåret 2013-01-01 till 2013-12-31. Styrelsens sammansättning och arbete Ledamöterna inklusive ordförande presenteras nedan med namn och ansvarsområde, vid vilken/vilka de är

Läs mer

Stockholm 3 mars-2010

Stockholm 3 mars-2010 Stockholm 3 mars-2010 GS-rapport Rapporten avser tiden från 23 november 2009-3 mars 2010 Kansli och personal Under denna period har vi anställt Thomas efterträdare, Karin Sundström. Hon tillträdde den

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2

Verksamhetsberättelse 2 Årsredovisning 2012 Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Ordföranden har ordet 2 Uppföljning - mål 2012 3 Organisation 5 Personal 5 Sammanträden. Medlemsmöten 5 Representation 6 Utmärkelser 7 Medlemsutveckling

Läs mer

En dröm att tillsammans med sina barn skapa en golfbana... ... och vi klubbmedlemmar som hjälpte till att nå drömmen. KALLFORSgk

En dröm att tillsammans med sina barn skapa en golfbana... ... och vi klubbmedlemmar som hjälpte till att nå drömmen. KALLFORSgk ÅRSJubileum KALLFORSgk en jubileumsskrift för att minnas de 10 FÖRSTA åren En dröm att tillsammans med sina barn skapa en golfbana...... och vi klubbmedlemmar som hjälpte till att nå drömmen. Innehåll

Läs mer

First tee. 15 år med Bredareds Golfklubb. - sid 17-18. Medlemstidning Bredareds Golfklubb nummer 1 2007. Nya tag för miljön - Sid 3

First tee. 15 år med Bredareds Golfklubb. - sid 17-18. Medlemstidning Bredareds Golfklubb nummer 1 2007. Nya tag för miljön - Sid 3 First tee Medlemstidning Bredareds Golfklubb nummer 1 2007 15 år med Bredareds Golfklubb - sid 17-18 Nytt juniorår - Sid 12 Nya tag för miljön - Sid 3 Vårens Kurser - Sid 5 Huvudsponsorer HEJ ALLA GLADA

Läs mer

KLUBBLADET Nr 4 2002 Kareby IS medlemstidning Knallemarknad sön 15 dec 10-15 Kringledammen God Jul o Gott Nytt År

KLUBBLADET Nr 4 2002 Kareby IS medlemstidning Knallemarknad sön 15 dec 10-15 Kringledammen God Jul o Gott Nytt År KLUBBLADET Nr 4 2002 Kareby IS medlemstidning Knallemarknad sön 15 dec 10-15 Kringledammen God Jul o Gott Nytt År ADRESS- OCH TELEFONLISTA Förtroendevalda 2002-2003 Huvudstyrelsen Lars Öberg (ordf) Jöran

Läs mer

Kallelse till årsmöte. och verksamhetsberättelse för Partille Golfklubb verksamhetsåret 2014

Kallelse till årsmöte. och verksamhetsberättelse för Partille Golfklubb verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 och verksamhetsberättelse för Partille Golfklubb verksamhetsåret 2014 Kallelse till ORDINARIE ÅRSMÖTE Härmed kallas Du till ordinarie årsmöte för Partille Golfklubb Torsdag 26

Läs mer

Årsredovisning Bråvikens Golfklubb i ord, bild och siffror 2013

Årsredovisning Bråvikens Golfklubb i ord, bild och siffror 2013 Årsredovisning Bråvikens Golfklubb i ord, bild och siffror 2013 1 Innehåll Sida Allmän information 3 Föredragningslista 4-5 Förvaltningsberättelser 7-13 Finansiella rapporter 14-21 Revisorernas berättelse

Läs mer

TeeTime. Nr 3 2005. Årsmötesnummer

TeeTime. Nr 3 2005. Årsmötesnummer TeeTime Nr 3 2005 Årsmötesnummer Välkommen till årsmöte den 24 november TeeTime Klubbtidning för Karlskoga Golfklubb Postadress TeeTime Bricketorp 647 691 94 Karlskoga E-post teetime@kgagk.se Ansvarig

Läs mer

SVENSK TENNIS MITT. Verksamhetsberättelse

SVENSK TENNIS MITT. Verksamhetsberättelse SVENSK TENNIS MITT 2012 Verksamhetsberättelse SVENSK TENNIS MITT 1(21) 802443-5227 Verksamhetsberättelse Styrelsen för SVENSK TENNIS MITT får härmed avge årsredovisning för 2012 Verksamhetsberättelse Sida

Läs mer

Mölndals Golfklubb VÅRMÖTESHANDLINGAR 2010. Vårmötet avhålls i klubbhuset lördagen den 13 mars 2010 kl 12.00. Föredragningslista

Mölndals Golfklubb VÅRMÖTESHANDLINGAR 2010. Vårmötet avhålls i klubbhuset lördagen den 13 mars 2010 kl 12.00. Föredragningslista 1 Mölndals Golfklubb VÅRMÖTESHANDLINGAR 2010 Föredragningslista Vårmötet avhålls i klubbhuset lördagen den 13 mars 2010 kl 12.00 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Mötets behöriga utlysning.

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 IF Friskis&Svettis Västerås 2010 1 IF Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsberättelse 2010 INNEHÅLL Välkommen 3 Ordförande har ordet 4 Händelser under

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga i Täby

Svenska Kyrkans Unga i Täby ÅRSMÖTE 2014 Svenska Kyrkans Unga i Täby 8 februari Karlberg Årsmöteshandlingarnas innehåll s. 3 Schema och praktisk information s. 4 Stadgar för Svenska Kyrkans Unga i Täby s. 6 Sammanträdesordning s.

Läs mer

Skillingetrycket november/december 2014

Skillingetrycket november/december 2014 Missa inte årets JULNÖT sidan 13! Innehåll Ordförande har ordet Klubbchefen informerar Nya goflstudion Banan utvecklas Juniorsummering HIOs 2014 Årets JULNÖT Inomhusträning Utnyttjande av starttider Handicaprevision

Läs mer

Vellinge Idrottsförening hälsar välkommen till höstsäsongen 2007

Vellinge Idrottsförening hälsar välkommen till höstsäsongen 2007 Vellinge Idrottsförening hälsar välkommen till höstsäsongen 2007 Uppslutningen var stor från Vellinge IF:s ungdomar och deras föräldrar när herrarna mötte Trellborgs FF i DM. Hemmamatcher herr/dam hösten

Läs mer

Handlingsplan 2012-2014

Handlingsplan 2012-2014 Handlingsplan 2012-2014 Till medlemmarna i Wermdö Golf & Country Club. Nästa årsmöte kommer att äga rum tisdagen 3 april 2012. Till den 1 februari 2012 vill vi gärna ha synpunkter på Handlingsplan 2012-2014

Läs mer

Gullbringa Golf & Country Club

Gullbringa Golf & Country Club Gullbringa Golf & Country Club Nr 2-2011 BILDANDET AV DRIFTSBOLAG HÖSTMÖTET INFORMATION FRÅN KLUBBCEFEN OCH TRÄNAREN K löver bladet N r2/20 11 Ledare Innehåll Ledaren...... 2 Klubbchefen informerar...3

Läs mer

Färgkoder. Bildtexter i Arial italic

Färgkoder. Bildtexter i Arial italic Färgkoder * NCS-färgsystemet: Gult: NCS 058 * Pantone: Gult: PMS 116 C (bestru * CMYK: Gul: 100 % gul, 20 % mag * RGB (webb, tv, mail etc) GUL-Röd Rubriker Brödtext i Arial Reg man kan ha samma Ett lättläst

Läs mer

UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSBERÄTTELSE

UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSBERÄTTELSE UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSBERÄTTELSE För verksamhetsåret 1 maj 2012 30april 2013 UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2013-2014 Innehåll Föredragningslista... 4 Röstlängd... 5 Styrelse och Kommttéer 2012-2013...

Läs mer

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN

DISTRIKTSSTYRELSEGUIDEN November December Januari * Ordförandekonferens * Föreningsårsmöten * Bokslut & revision Februari * Föreningsårsmöten * Medlemsrapportering klar 28 februari * Planeringskonferens * Bokslut & revision *

Läs mer

Officiellt organ för handikappidrotten i Västergötland

Officiellt organ för handikappidrotten i Västergötland Västgöten Årg. 21 Nr 1-2014 Officiellt organ för handikappidrotten i Västergötland F Elisabeth årets ledare F Framgångar på Skol-SM F Elhockeystart F Inspirerande Budodag F Innebandyledare utbildas och

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Verksamhetsåret 2009...2 Förtroendevalda...2 Bildande av den nya klubben...3 Medlemmar...3 Arbetet i styrelsen...3 Ekonomi...4 Reflektioner från ordförande...4 Kommittéernas

Läs mer