Lokal modell Örkelljunga kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal modell Örkelljunga kommun"

Transkript

1 Lokal modell Örkelljunga kommun» En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Bilderna nedan visar kompetensförsörjningsbehovet i Örkelljunga. Arbetsförmedlingens prognosundersökning, samt övrig lokal kännedom om arbetsmarknaden, visar ett allt större antal bristyrken. Nedan finns beskrivet inom vilka branscher man ser ett stort kompetensförsörjningsbehov på lokal nivå i Örkelljunga. Underlaget är hämtat från såväl Arbetsförmedlingens prognosverktyg som arbetsmarknadsenhetens dialog med näringslivet.

2 » En kartläggning och en analys av målgruppens sammansättning och behov Bilden nedan visar målgruppens sammanställning i Örkelljunga. Statistikunderlaget är hämtar från Arbetsförmedlingens system. Antalet deltagare i JOB, UGA eller andra program efter etableringsplanen avslutats: 25 personer totalt under 2017 varav 16 till JOB/UGA eller andra program. 17 personer beräknas lämna etableringen inom de närmaste 6 månaderna.» En beskrivning av hur verksamheten i samverkan ska bedrivas och organiseras Örkelljunga kommun, tillsammans med Arbetsförmedlingen har sedan tidigare en styrgrupp för samverkan. Denna styrgrupp kommer att agera styrgrupp även för de lokala jobbspåren. Kopplat till arbetet med de lokala jobbspåren har det skapats en arbetsgrupp bestående av personal från Arbetsförmedling, SFI, Individ & familjeomsorgen och Arbetsmarknadsenheten träffas en gång/månad i syfte att följa upp redan inskrivna deltagare och dess utveckling enligt progressionstrappan (samverkansmodellen) samt för att inventera och anvisa nya deltagare till jobbspåren.

3 » En beskrivning av de (minst tre) lokala spår som den lokala modellen omfattar Nedan följer beskrivningar av de lokala jobbspåren som arbetats fram i samverkan. Inledningsvis presenteras alla tre spår i Duas mall för lokala jobbspår. Därefter kommer en mer detaljerad beskrivning av respektive spår. Örkelljunga har utifrån den målgrupp som finns i kommunen samt det behov som visats i kompetensförsörjningskartläggningen, kombinerat med närheten till och samverkan med de aktuella arbetsgivarna, valt att ta fram jobbspår inom följande områden: Jobbspår för anställning hos McDonalds Jobbspår för anställning, extratjänst med kombinerad kompetensutveckling, inom vård och omsorg i Örkelljunga kommun Jobbspår för anställning, extratjänst med kombinerad kompetensutveckling, inom utbildning och pedagogik i Örkelljunga kommun

4 Lokalt jobbspår 1 Jobbspår för anställning hos McDonalds I detta jobbspår används en väl fungerande samverkansprocess med arbetsgivaren där lämpliga arbetstagare identifieras och kartläggs av arbetsförmedlingen eller arbetsmarknadsenheten för att därefter kallas till en rekryteringsprocess i samverkan med arbetsgivaren. Den potentiella arbetstagaren får sedan jobbförberedande insatser via arbetsmarknadsenheten för att därefter påbörja en internutbildning hos Mc Donalds. Internutbildningen hos McDonalds kan vi inte fullt ut beskriva pga. av sekretess men den innehåller såväl teoretiska delar på plats och för inläsning som praktiska moment och bedömningar/validering på arbetsplatsen. Vad gäller individens möjlighet att ta del av Arbetsförmedlingen aktiviteter gäller som alltid en individuell bedömning av kundens behov.

5 Lokalt jobbspår 2 Jobbspår för anställning, extratjänst med kombinerad kompetensutveckling, inom vård och omsorg i Örkelljunga kommun Detta jobbspår levereras inom ramen för den process som finns uppbyggd i kommunen, i samverkan mellan arbetsmarknadsenheten, arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen. Inom detta jobbspår kombineras jobbförberedande insatser med kartläggning, språkträning och praktik. Därefter inleds en extratjänst med parallella kompetensutvecklingsinsatser kopplat till såväl allmän arbetsmarknadskunskap som språk, yrkessvenska och utbildningsinsatser. Detta jobbspår finns illustrerat enligt en mer detaljerad beskrivning längre ned i dokumentet.

6 Lokalt jobbspår 3 Jobbspår för anställning, extratjänst med kombinerad kompetensutveckling, inom utbildning och pedagogik i Örkelljunga kommun Även detta jobbspår levereras inom ramen för den process som finns uppbyggd i kommunen, i samverkan mellan arbetsmarknadsenheten, arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen. Inom detta jobbspår kombineras jobbförberedande insatser med kartläggning och praktik. Därefter inleds en extratjänst med parallella kompetensutvecklingsinsatser kopplat till såväl allmän arbetsmarknadskunskap som språk, yrkessvenska och utbildningsinsatser. Även detta jobbspår finns illustrerat enligt en mer detaljerad beskrivning längre ned i dokumentet.

7 Arbetssätt lokala jobbspår omsorg och pedagogik Kopplat till de två lokala jobbspåren med extratjänst som insats och verktyg finns en separat arbetsprocess beskriven. Denna har vi valt att lägga in som underlag till beskrivningen av den lokala modellen för Örkelljunga för att ge en tydligare bild av insatserna inom de två spåren. Nedan följer en beskrivning av arbetssättet kopplat till de lokala jobbspåren för omsorg och utbildning där man kan se vilka samverkande delar som leder fram till utbildning, studier eller annan självförsörjning Extratjänst Arbete Utbildning Process lokala jobbspår omsorg och utbildning Nedan finns en tidsatt process beskriven av den inledande, jobbförberedande, delen. Dessa aktiviteter utgår i mångt om mycket från arbetsmarknadsenhetens ordinarie insatser.

8 Insatser kvartalshjul/årshjul under extratjänst Inom satsningen på extratjänster i Örkelljunga kommunal har man, i samverkan med vuxenutbildningen och Arbetsförmedlingen, valt att parallellt med anställningen ge individerna kompetenshöjande insatser. Dessa insatser fördelas enligt ett kvartalshjul för att få struktur i inom vilka områden det är viktigt att få kompetenshöjande insatser under vilken fas i sin anställning. Nedan finns beskrivningen av de kompetenshöjande insatserna som individen tar del av under sin tid i extratjänst. För att få en smidig process där individerna ej behöver vänta in insatserna, erbjuds samtliga insatser en gång per kvartal. Kvartalshjulet nedan visar under vilket kvartal i anställningen som de olika aktiviteterna ska infalla. Därefter finns ett exempel på datum för insatsernas genomförande under året. SYV specifik vägledning på individnivå Jobbsök intensifierat jobbsök på AME, en dag per vecka Ordkunskap månad 1 vård och omsorg månad 2 barnomsorg månad 3 gata/park Uppföljning intensiv uppföljning Privatekonomi upplägg av AME Ordkunskap månad 1 vård och omsorg månad 2 barnomsorg månad 3 gata/park Uppföljning intensiv uppföljning för att överbrygga eventuella hinder på arbetsplatsen. Kvartalshjul SYV allmän information om utbildningar Arbetsmarknadskunskap / Arbetsmarknadsutbildningar information från Arbetsförmedlingen Jobskills.se arbete med profil på jobskills MatchaNu - egenregistrering Ordkunskap månad 1 vård och omsorg månad 2 barnomsorg månad 3 gata/park Uppföljning upptrappning av uppföljningsmöten Ordkunskap månad 1 vård och omsorg månad 2 barnomsorg månad 3 gata/park Uppföljning mest bevakning och inte så omfattande uppföljning

9 För att kunna erbjuda alla anställda sin första insats efter senast 3 månader, oavsett anställningstid, erbjuds samtliga aktiviteter var tredje månad. Se exempel på upplägg nedan. augusti 8/8 Jobskills.se/ MatchaNu 23/8 SYV 28/8 Ordkunskap Barn september 12/9 Info AF 25/9 Ordkunskap gata/park oktober 8/10 Privatekonomi 30/10 Ordkunskap Vård juli 2/7 Privatekonomi 31/7 Ordkunskap Vård november 14/11 Jobskills.se/MatchaNu 15/11 SYV 27/11 Ordkunskap Barn juni 13/6 Info AF 26/6 Ordkunskap gata/park december 5/12 Info AF 18/12 Ordkunskap gata/park maj 9/5 Jobskills.se/ MatchaNu 17/5 SYV 29/5 Ordkunskap barn april 9/4 Privatekonomi 24/4 Ordkunskap Vård mars 7/3 Info AF 27/3 Ordkunskap gata/park februari 8/2 SYV 14/2 Jobskills.se/ MatchaNu 27/2 Ordkunskap Barn januari 8/1 Privatekonomi 30/1 Ordkunskap Vård

10 Beskrivning av målgrupp och samverkan kring unga nyanlända Nedan följer en beskrivning av samverkan kring målgruppen unga som ej slutfört gymnasium, såväl befintlig och önskad. Hur möjliggörs övergång från språkintroduktion till nationellt program eller Komvux? Eleverna har möjlighet att fortsätta läsa in på ett gymnasieprogram, introduktionsprogram eller Komvux beroende på ålder. De alla har möjligheten till att läsa in en gymnasieexamen enligt skolverkets regler. Vi är en liten kommun, där vi har gymnasieskolan och Komvux under samma lokaler alltså har Komvux vägledare och gymnasievägledare redan mycket kontakt kring denna målgrupp. Förs dialog mellan de olika utbildningsformernas rektorer? Ja, en rektor på båda utbildningsformerna. Får individen individuella studieplaner som täcker in hela gymnasiet? Kommer en elev till det steget att hen ska läsa in gymnasiekompetens så formas en studieplan för denne person med kortsiktiga och långsiktiga mål. Hur kan kommunen/arbetsförmedlingen arbeta med vägledning och arbetsmarknadskunskap för att motivera till studier? Via mässor, vägledning i olika former som erbjuds på skolan, ge dem den information och kunskap/redskap de behöver inför ett studieval. Analys av målgruppens sammansättning och behov: Arbetsförmedlingens prognosundersökning samt övrig lokal kännedom om arbetsmarknaden visar ett allt större antal bristyrken. Sätter man denna analys kopplat till målgrupperna för DUA kan man dra slutsatsen av att volymerna för att försörja arbetsmarknaden finns. Dock innebär varje individs förutsättningar att processen är lång innan nödvändiga kompetensutvecklingsinsatser kan bli aktuella. En av de största utmaningarna, nu och framåt, är att motivera individer att välja bristyrken.

11 » En beskrivning av hur kommunen och Arbetsförmedlingen gemensamt avser att stödja de unga nyanlända som inte har en fullföljd gymnasieutbildning i syfte att fullfölja en gymnasieutbildning och att etablera sig på arbetsmarknaden. Inom ramen för ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen och Örkelljunga kommun, arbetsmarknadsenheten, ska extra stöd ges till ungdomar som saknar gymnasieutbildning, ungdomar som är nyanlända eller som av andra orsaker står längre från arbetsmarknaden. Det handlar om stöd inför val av yrke, studier, arbete eller praktik i syfte att närma sig en etablering på arbetsmarknaden. Vid behov finns det möjlighet till arbetsträning i Arbetsmarknadsenhetens olika verksamheter, på någon förvaltning. Alternativt hos någon extern arbetsgivare/anordnare. Arbetsförmedlingens ståndpunkt är att alla, oavsett bakgrund ska ges möjlighet att slutföra sina gymnasiestudier. Denna möjlighet ges även i Örkelljunga. När de nya reglerna inom etableringen träder i kraft vid årsskiftet ska det även underlätta för denna målgrupp då de inte längre har möjlighet att hoppa av gymnasiet för att istället välja etableringsplan. Inom ramen för den lokala samverkan kopplat till DUA unga är Örkelljunga organiserade i en runda-bordet funktion med Arbetsmarknadsenheten, Arbetsförmedlingen, Utbildningscentrum och försörjningsstöd. Ärenden lyfts, efter att sekretessen är hävd genom samtycke. En ansvarsfördelning kring ärendet görs, samt en utvärdering enligt en samverkansmodell som skapats. Den lokala gruppen träffas en gång per månad. Syftet är att i så stor utsträckning som möjligt, i samverkan, vägleda tillbaka till studier för de som inte har en fullföljd gymnasieutbildning.

Lokal modell. Ängelholms kommun

Lokal modell. Ängelholms kommun Lokal modell Ängelholms kommun Innehållsförteckning Lokal modell 1 Ängelholms kommun 1 En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet 2 En kartläggning och en analys av målgruppens

Läs mer

Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017

Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017 Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017 Erfarenheterna från samverkan kring ungdomar Överenskommelser i 287 kommuner Framgångsfaktorer Utmaningar Identifierade hinder och problem Påtalade behov av

Läs mer

Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan

Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan KS.2018.0057 2018-02-26 Annie Niubó 076-723 40 10 Annie.Niubo@eslov.se Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan Överenskommelsen om fördjupad samverkan om nyanländas etablering innebär att Eslövs kommun,

Läs mer

Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering

Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Bilaga DUA Statsbidrag 2017:01 Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Lokal modell 1 Innehåll 1. Kartläggning och analys.3 2. Beskrivning av hur verksamheten i samverkan ska bedrivas

Läs mer

Överenskommelse DUA Jönköping

Överenskommelse DUA Jönköping Överenskommelse DUA Jönköping Del 1. Kartläggning och analys 1.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Industrin behöver väldigt mycket arbetskraft. Trenden är att alla arbeten

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Genom kartläggningen har vi också fått en ögonblicksbild över de aktiviteter

Läs mer

Lokal modell samverkan Ekerö kommun och Arbetsförmedlingen

Lokal modell samverkan Ekerö kommun och Arbetsförmedlingen Lokal modell samverkan Ekerö kommun och Arbetsförmedlingen En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet. Både kommunen och arbetsförmedlingen har tagit fram kartläggningar på

Läs mer

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga,

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-05-02 Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-2020 Ånge kommun och Arbetsförmedlingen Ånge 2018-05-02 Bilaga 1: Kartläggningen av målgruppen bygger

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Gruppen nyanlända ungdomar behöver vi kartlägga ytterligare inom ramen

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten:

Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Sida 1 av 5 Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Arbetsmarknadsenheten är organiserad inom Tillväxt och utveckling.

Läs mer

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN DUA Nyanlända Lund 16 24 år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Uppdraget...3 1.2 Styrning, uppföljning och målsättningar...3 1.2.1 Styrning... 3 1.2.2 Uppföljning...

Läs mer

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process Samarbetet mellan parterna avseende denna överenskommelse sker i följande former: En styrgrupp

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan.   mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016). 1(9) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/kommunmapp mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).docx SÄFFLE KOMMUN Postadress Säffle kommun 661 80 Säffle Besöksadress Kanaltorget

Läs mer

Livets skola, eller livet efter skolan?

Livets skola, eller livet efter skolan? Livets skola, eller livet efter skolan? Duas sammansättning och organisation Inrättades dec 2014, arbetar tom feb 2021 Delegation består av företrädare för Arbetsförmedlingen, SKL, Försäkringskassan, Skolverket,

Läs mer

Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet

Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Parter Arbetsförmedlingen Hallsberg 202100-2114 Kumla kommun 212000-1975 Syfte Att genom samverkan, utifrån

Läs mer

Lokal modell för fördjupad samverkan för ungas och nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Lokal modell för fördjupad samverkan för ungas och nyanländas etablering på arbetsmarknaden Lokal modell för fördjupad samverkan för ungas och nyanländas etablering på arbetsmarknaden 1 SÄTERS KOMMUN Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet....

Läs mer

Fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Stödmaterial för framtagande av en överenskommelse om fördjupad samverkan och utformning av en lokal modell för samverkan om nyanländas etablering

Läs mer

Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen

Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen Barn o utbildningsförvaltning 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Klintberg, Åsa 021-391610 asa.klintberg@vasteras.se Innehållsförteckning

Läs mer

Bilaga till överenskommelse gällande DUA nyanlända. Samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Sigtuna kommun och Upplands Väsby kommun.

Bilaga till överenskommelse gällande DUA nyanlända. Samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Sigtuna kommun och Upplands Väsby kommun. 1 (11) 2018-01-31 Bilaga till överenskommelse gällande DUA nyanlända. Samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Sigtuna kommun och Upplands Väsby kommun. 2 (11) Innehåll 1 Kartläggning... 3 2. Målsättning...

Läs mer

Bilaga 1 Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering

Bilaga 1 Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering 2018-02-26 Dnr AVN 2017/0109-6 106 Bilaga 1 Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering Mellan Norrköpings kommun och Arbetsförmedlingen 2 (17) Innehåll Inledning... 3 Kartläggning och analys...

Läs mer

Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering. Mellan Valdemarsviks kommun och Arbetsförmedlingen

Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering. Mellan Valdemarsviks kommun och Arbetsförmedlingen Lokal modell för samverkan om nyanländas etablering Mellan Valdemarsviks kommun och Arbetsförmedlingen Inledning Delegationen för unga och nyanlända i arbete (DUA) arbetar för att främja utvecklingen av

Läs mer

Bilaga 2 DUA-nyanlända Styrning, organisering och uppföljning

Bilaga 2 DUA-nyanlända Styrning, organisering och uppföljning Af 00008_1.0_(2015-12-10, AF2000) Bilaga 2 DUA-nyanlända Styrning, organisering och uppföljning Version 1.0 Fotograf: Werner Nystrand 1 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Styrning... 2 1.1.1 Styrgruppen...

Läs mer

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala Beskrivning av hur verksamheterna i samverkan ska bedrivas och organiseras på lokal nivå. Så arbetar Arbetsförmedlingen med nyanländas etablering Arbetsförmedlingen skapar förutsättningar för att personer

Läs mer

Lokala jobbspår. Bilaga till lokal modell för fördjupad samverkan om nyanlända på Gotland

Lokala jobbspår. Bilaga till lokal modell för fördjupad samverkan om nyanlända på Gotland Lokala jobbspår Bilaga till lokal modell för fördjupad samverkan om nyanlända på Gotland Lokalt jobbspår Korttidsutbildade Längd: ca 1-2 år Ansvarig kontaktperson Rektor vuxenutbildning Region Gotland

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten (AME) Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Parter Ljungby Kommun organisationsnummer 212000 0670 Arbetsförmedlingen organisationsnummer 202100-2114

Läs mer

Lokal modell Landskrona Stad och Arbetsförmedlingen

Lokal modell Landskrona Stad och Arbetsförmedlingen Lokal modell Landskrona Stad och Arbetsförmedlingen Lokal modell Landskrona Stad Den lokala modellen i Landskrona bygger på samverkan mellan Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknad Landskrona, Individ och Familjeförvaltningen,

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten, AME. Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Sida 1 av 8 Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden 5. Lokal modell 5.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, Nora

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Beslut vid regeringssammanträde den 16 februari 2017 Utökning och förlängning av uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden 2018-02-25 1 (6) Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden Parter: Arbetsförmedlingen 202100-2114 Höörs kommun

Läs mer

Kvalitetssäkrad inkludering verksamhet och organisation

Kvalitetssäkrad inkludering verksamhet och organisation Kvalitetssäkrad inkludering verksamhet och organisation Annika Bergman Samverkansansvarig KIVO nationellt, Hudiksvalls kommun annika.bergman@hudiksvall.se 070-191 46 63 Per Iversen Kompetensförsörjningsstrateg

Läs mer

Bilaga 2 Lokala jobbspår i Norrköping

Bilaga 2 Lokala jobbspår i Norrköping 2018-02-26 Dnr AVN 2017/0109-7 106 Bilaga 2 Lokala jobbspår i Norrköping Modell för samverkan om nyanländas etablering mellan Norrköpings kommun och Arbetsförmedlingen 2 (15) Innehåll Modell för samverkan...

Läs mer

Lokal överenskommelse för unga till arbete. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Lokal överenskommelse för unga till arbete. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Lokal överenskommelse för unga till arbete Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Uppdrag Delegation för unga till arbete (Dua) har i uppdrag att

Läs mer

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag Varför finns DUA? Många unga är arbetslösa (17 % Västernorrland 12 % riket). En stor del av gruppen har inte fullständig gymnasieutbildning (24%

Läs mer

Bilaga 3 Jobbspår i Östersunds kommun

Bilaga 3 Jobbspår i Östersunds kommun Bilaga 3 Jobbspår i Östersunds kommun Innehåll Målgrupp... 1 Innan aktualisering till ett jobbspår... 1 Planering för deltagare i jobbspåren... 1 Jobbspår i Östersunds kommun... 2 Kontaktpersonens roll...

Läs mer

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan 1(5) BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Organisering och samverkan Den samverkande kommunen och Arbetsförmedlingen ska kartlägga alla unga 16-24 år som inte studerar eller arbetar i önskad

Läs mer

Lokal modell för fördjupad samverkan

Lokal modell för fördjupad samverkan Bilaga till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Lokal modell för fördjupad samverkan 1.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet

Läs mer

Bilaga till: Överenskommelse om fördjupad samverkan mellan Nybro kommun och Arbetsförmedlingen i Nybro

Bilaga till: Överenskommelse om fördjupad samverkan mellan Nybro kommun och Arbetsförmedlingen i Nybro Bilaga till: Överenskommelse om fördjupad samverkan mellan Nybro kommun och Arbetsförmedlingen i Nybro Innehållsförteckning 1.Kartläggning och analys... 3 1.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet...

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Samverkan... 3 Arbetsbeskrivning i samverkan... 3 Samverkan/Förebyggande... 4 Tänkbara mål i fortsatt

Läs mer

ih5g4;n Datum Bilaga 4 Unga nyanlända mellan år

ih5g4;n Datum Bilaga 4 Unga nyanlända mellan år ih5g4;n Bilaga 4 Unga nyanlända mellan 20-24 år msäffle KOMMUN Idenna bilaga finns uppdaterad information om unga nyanlända mellan 20-24 år som äribehov av att fullfölja en gymnasieutbildning samt de särskilda

Läs mer

Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå

Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Sida: 1 av 7 Af-2016/00430191 Datum: 2016-12-13 Avsändarens referens: Ju2016/08546/L7 Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Sammanfattning Arbetsförmedlingen

Läs mer

Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända

Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända Innehåll 1. Målgruppens sammansättning 2 2. Lagändringar 3 3. Insatser för målgruppens behov 4 3.1 Gymnasieskola 4 3.2 Ung framtid 5 4.

Läs mer

Lokal Aktivitetsplan för. Studie- och Yrkesorientering vid. Björknäsgymnasiet

Lokal Aktivitetsplan för. Studie- och Yrkesorientering vid. Björknäsgymnasiet Utbildningsförvaltningen Datum 2018-12-07 Lokal Aktivitetsplan för Studie- och Yrkesorientering vid 2018-2019 Postadress 961 86 Boden Telefon 0921-620 00 vx. med direktval Telefax E-post kommunen@boden.se

Läs mer

Kartläggning av målgruppen

Kartläggning av målgruppen Bilaga 1 Kartläggning av målgruppen 1 Innehåll Antal unga som inte fullföljer gymnasiet... 3 Antal unga inom aktivitetsansvaret... 3 Antal unga som uppbär försörjningsstöd... 3 Antal unga som har timanställning

Läs mer

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga 16-29 år 1. Bakgrund Parterna tecknade 2016 en lokal överenskommelse inom DUA där målet var att minska ungdomsarbetslösheten i Enköpings kommun.

Läs mer

Bilaga 3. Unga nyanlända mellan år

Bilaga 3. Unga nyanlända mellan år Välj ett byggblock. Bilaga 3. Unga nyanlända mellan 16-24 år Gävle kommun har en mottagningsenhet på Söderskolan dit ungdomar tom 19 år tas emot. Där görs en bakgrundskartläggning (steg 1 skolverket) samt

Läs mer

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Sida 1 av 9 Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden 5. Lokal modell 5.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, Nora

Läs mer

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas Välj ett byggblock. Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan I Gävle har man bildat en DUA organisation med personer från statlig och kommunal verksamhet.

Läs mer

Överenskommelse. om fördjupad samverkan om nyanländas etablering

Överenskommelse. om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering 1. Parter Kristianstads kommun 212000-0951 Hässleholms kommun 212000-0985 Osby kommun - 212000-0902 Hörby kommun - 212000-1108 Bromölla kommun

Läs mer

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov.

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. BILAGA 1 MÅLGRUPP Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Antalet unga i som

Läs mer

Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12

Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedling om samverkan

Läs mer

VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ

VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ Innehållsförteckning Organisering av samverkan utifrån överenskommelse 1 Budget och personella resurser för samverkan 1-2 Huvudsaklig ansvarsfördelning mellan parterna 2 Övergripande

Läs mer

Högbodagarna 25 oktober Peter Agerhäll

Högbodagarna 25 oktober Peter Agerhäll Högbodagarna 25 oktober 2018 Peter Agerhäll Snabbfakta om Dua Funnits sedan december 2014, först unga sedan nyanlända. Slutredovisning februari 2021. De le ga tion med representanter från myndigheter,

Läs mer

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov.

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. BILAGA 1 MÅLGRUPP Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Antalet unga i som

Läs mer

Stockholms stad satsar på språk och arbete i samverkan med arbetsgivare. The Capital of Scandinavia

Stockholms stad satsar på språk och arbete i samverkan med arbetsgivare. The Capital of Scandinavia Stockholms stad satsar på språk och arbete i samverkan med arbetsgivare The Capital of Scandinavia Budget 2018 Samarbetet med det privata näringslivet och andra externa aktörer ska utökas under samordningen

Läs mer

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov.

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. BILAGA 1 MÅLGRUPP Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Antalet unga i som

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Revidering av LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kiruna kommun, Arbetsförmedlingen, Lapplands gymnasium, Lapplands Lärcentra & Malmfältens Folkhögskola Lokal överenskommelse om samverkan för ungdomar 16-24 år Sverige

Läs mer

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Samverkan mellan kommun och Arbetsförmedlingen i Skåne Paul Andersson Arbetsförmedlingens grunduppdraginstruktionen för Arbetsförmedlingen Förordning (2007:1030)

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ Innehållsförteckning Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier. 1 Parter. 1 Syfte 1 Mål. 1-3 Målgrupp

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete

Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2018 1 Inflyttning och Arbete 1 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 5 4 Verksamhetsmål, uppföljning

Läs mer

104 Yttrande över remiss Vårt gemensamma ansvar för unga som varken arbetar eller studerar (SOU 2018:11) (BUN/2018:993)

104 Yttrande över remiss Vårt gemensamma ansvar för unga som varken arbetar eller studerar (SOU 2018:11) (BUN/2018:993) SOLNA STAD Barn- och utbildningsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2018-10-17 104 Yttrande över remiss Vårt gemensamma ansvar för unga som varken arbetar eller studerar (SOU 2018:11) (BUN/2018:993) Sammanfattning

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering

Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering Lokal samverkansmodell i Bollnäs kommun Bollnäs Folkhögskola 1(21) Inledning Detta dokument innehåller en lokal överenskommelse gällande

Läs mer

Arbetsmarknads- och Näringslivsdagarna 2018

Arbetsmarknads- och Näringslivsdagarna 2018 Arbetsmarknads- och Näringslivsdagarna 2018 B) Vuxenutbildning för etablering på arbetsmarknaden och kompetensförsörjning 15 mars Uppsala Kristina.cunningham@skl.se Utmaningar i samhället VUXEN- UTBILDNING

Läs mer

Lokal modell för fördjupad samverkan om nyanländas etablering

Lokal modell för fördjupad samverkan om nyanländas etablering Lokal modell för fördjupad samverkan om nyanländas etablering INNEHÅLL LOKAL MODELL INNEHÅLL 1 INLEDNING... 2 2 KARTLÄGGNING OCH ANALYS... 3 2.1 Kompetensförsörjningsbehovet i offentlig och privat sektor...

Läs mer

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE 2015-04-27 A2015/xx Delegationen för unga till arbete A 2014:06 Preliminär version ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedlingar

Läs mer

Samverkanskoordinator

Samverkanskoordinator PROJEKTUPPDRAG Sida 1(7) Version Projektnr Arbetsmarknadsenheten Tommy Berglund, 0240-565461 tommy.berglund@ludvika.se Projektnamn Syfte Verka för ett bättre samarbete mellan och näringslivet och få fler

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan 1 (12) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Arbetsförmedlingen, Trelleborgs kommun och Skurups kommun 2015-11-30 2 (12) Innehåll Verksamheter och insatser inom respektive identifierat fokusområde... 3 Insatskarta...

Läs mer

Arbetsmarknadsutredningen

Arbetsmarknadsutredningen Kompetensförsörjningsdagarna 26 oktober Upplägg 1. Om utredningen 2. Om delbetänkandet som släpptes igår 3. Om arbetet framöver Om utredningen December 2016 januari 2019 Särskild utredare: Cecilia Fahlberg

Läs mer

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2016-12-21 Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Vi vill med denna revidering beskriva hur arbetet med DUA har

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om

Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om Handlingsplan för Uppsala kommuns arbetsmarknadspolitik 2018 2022 Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2017-11-14 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Handlingsplan för

Läs mer

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun.

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Parter Strömstads kommun organisationsnummer: 212000-1405 Arbetsförmedling Norra Bohuslän organisationsnummer: 202100-2114 Syfte Att genom

Läs mer

Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12

Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedling om samverkan

Läs mer

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala 5. Lokal modell Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Gällande utannonserade positioner senaste året så ser vi att det är 52 st på undersköterska, 29 st på personlig assistent

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Innehållsförteckning Bilaga 3 VERKSAMHET I SAMVERKAN FÖRSLAG PÅ VERKSAMHETER I SAMVERKAN Projekt Nollvision... sid.2 Ungdomsnätverket... sid.2 Handläggarträffar Ungdom...

Läs mer

Bilaga 2: Beskrivning av lokal modell avseende fördjupad samverkan för nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 2: Beskrivning av lokal modell avseende fördjupad samverkan för nyanländas etablering på arbetsmarknaden Bilaga 2: Beskrivning av lokal modell avseende fördjupad samverkan för nyanländas etablering på arbetsmarknaden Innehåll Kartläggning och analys... 1 Målgruppens sammansättning och behov... 1 Lokala kompetensförsörjningsbehovet...

Läs mer

Rapport - Genomströmning av elever i verksamheten

Rapport - Genomströmning av elever i verksamheten Sid (7) Rapport Dnr 323725 208-02-07 Rapport - Genomströmning av elever i verksamheten sfi Bakgrund Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden har ansvaret för uppgifterna i skollagen (200:800) som avser skolformerna

Läs mer

Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Sida 1(10) Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Parter: Nora Kommun, organisationsnummer 212000-2007 Arbetsförmedlingen Lindesberg, organisationsnummer

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan 2015-11-24 1 (9) BILAGA 3 Verksamhet i samverkan Lokal överenskommelse mellan Falköpings kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2 (9) I bilaga 3 görs en beskrivning

Läs mer

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket)

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket) Målgrupp bilaga 1 Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen i Surahammar/Hallstahammar har gemensamt gjort kartläggningar (2015) för att få ett grepp om målgruppens storlek samt att försöka kartlägga vilka

Läs mer

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun Handlingsplan för det kommunala (KAA) i Vara kommun Gäller fr.o.m. 2019-03-01 Antagen av bildningschef 2019-02-19 (KAA) i Vara kommun Sidan 1 Uppföljning av kommunernas aktivitetsansvar Kommunerna har

Läs mer

Utbildningskontrakt och traineejobb

Utbildningskontrakt och traineejobb Tjänsteutlåtande Enhetschef 2016-01-27 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2016:19 20791 Utbildningskontrakt och traineejobb Förslag till beslut Kommunstyrelsens allmänna utskott

Läs mer

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Arvidsjaurs kommun

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Arvidsjaurs kommun Arvidsjaurs kommun Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Arvidsjaurs kommun 2015-11-27 1 Innehåll Samverkan.. 3 Organisation.. 4 Samverkan i projektform. 4 Ansvarsfördelning. 5 Budget 5 Tillgång till relevant

Läs mer

Överenskommelse inom Dua

Överenskommelse inom Dua Överenskommelse inom Dua (reviderat förslag 2016 12 19) Parter Lekebergs kommun org. nummer: 21 2000-2981 Arbetsförmedlingen Hallsberg, org. nummer: 20 2100-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala

Läs mer

Ny utbildningsorganisation för nyanlända unga vuxna

Ny utbildningsorganisation för nyanlända unga vuxna SKRIVELSE Vårt ärendenr: 2017-03-10 Förhandlingssektionen Tor Hatlevoll Enligt sändlista Ny utbildningsorganisation för nyanlända unga vuxna Inom ramen för en pågående analys av utmaningar och möjligheter

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018

Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018 Klicka här för att ange text. Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018 Gävle kommun och Arbetsförmedlingen Gävle 1 Parter Gävle kommun, organisationsnummer

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2016 Hässleholm, 2016-12-19 2016-10-13 fanns det totalt 5378 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 118 personer jämfört med samma

Läs mer

Bilaga 1 arbetet kring ungdomar

Bilaga 1 arbetet kring ungdomar Bilaga 1 arbetet kring ungdomar Innehåll Uppföljning av arbetet under 2017... 1 Samverkan kring ungdomar... 2 Verksamheter som ska bedrivas i samverkan... 2 Organisering för samverkansarbetet... 2 Insatser

Läs mer

Dokumentationsmall för genomförande av nämndbesök inom arbetsmarknad och integration 2018/19

Dokumentationsmall för genomförande av nämndbesök inom arbetsmarknad och integration 2018/19 Dokumentationsmall för genomförande av nämndbesök inom arbetsmarknad och integration 2018/19 Besöken genomförs av två ledamöter från majoriteten och två ledamöter från oppositionen samt av en tjänsteperson

Läs mer

Rutin kring samarbete inom etablering av nyanlända.

Rutin kring samarbete inom etablering av nyanlända. Rutin kring samarbete inom etablering av nyanlända. ÖVERGRIPANDE BESTÄMELSER Arbetsförmedlingen och Filipstads kommun jobbar gemensamt med alla individer inskrivna på Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen

Läs mer

Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslöshet i. Sandvikens Kommun

Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslöshet i. Sandvikens Kommun Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslöshet i Sandvikens Kommun Reviderad MAJ 2016 Revidering av Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslösheten i Sandvikens kommun DUA-arbetet har överlag

Läs mer

s- )>--' s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) 1. Tjänsteskrivelse, eor5-o9-15, Alitivitetsansvar 2015 2. Aktivitetsansvar2ols VALLENTUNA KOMMUN

s- )>--' s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) 1. Tjänsteskrivelse, eor5-o9-15, Alitivitetsansvar 2015 2. Aktivitetsansvar2ols VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Utbild n i ngsnä m ndens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2015-09-30 6 (1s) s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA Promemoria 2017-03-14 Dnr: A2014:06/2015/12 Delegationen för unga och nyanlända till arbete A 2014:06 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser

Läs mer

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 2. Befintlig verksamhet. Arvidsjaurs kommun

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 2. Befintlig verksamhet. Arvidsjaurs kommun Arvidsjaurs kommun Bilaga 2 Befintlig verksamhet Arvidsjaurs kommun 2015-11-27 1 Innehåll Befintlig verksamhet 3-4 AME:S verksamhet.. 5 IFO.... 5-6 Arbetsförmedlingen. 6 Skolan. 7 2 Idag arbetar utifrån

Läs mer

Plan för introduktionsprogram i

Plan för introduktionsprogram i i Robertsfors kommun Hilda Vidmark Robertsfors kommun Läsåret 2018/2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.2 Allmänt om utbildning på introduktionsprogram i Robertsfors kommun... 2 2. Plan för Språkintroduktion...

Läs mer

Nyanländas etablering

Nyanländas etablering Nyanländas etablering 2 år med Etableringsuppdraget Norrköping, 11 april 2013 Hans-Göran Johansson Sakområdesspecialist Avd. Integration & Etablering hans-goran.johansson@arbetsformedlingen.se Etableringsuppdraget

Läs mer

Lärandeberedningen

Lärandeberedningen Minnesanteckningar 1 (3) Datum: 2017-06-01 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Lärandeberedningen Kl 13-15 i Bleken Jan-Anders Thornell (C), Rune Larsson (M), Monica Brodén (MP), Maria Malmberg, koordinator

Läs mer

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Af 00008_1.0_(2015-12-10, AF2000) Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Version 1.0 Fotograf: Werner Nystrand 1 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund till överenskommelsens innehåll... 2 1.2 Målgrupper

Läs mer