Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten:"

Transkript

1 Sida 1 av 5 Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Arbetsmarknadsenheten är organiserad inom Tillväxt och utveckling. AME jobbar på uppdrag av myndigheter som t.ex. arbetsförmedlingen och socialförvaltningen. Det finns redan idag ett gott samarbete och berörda parter samverkar kring planering, uppföljningar och möten. Övriga samverkansparter kan vara SYV, vuxenlärandeenheten, integrationsenheten, arbetsgivare, föreningar och andra myndigheter. Nora Kommun har bestämt på kommunledningsnivå att vara mycket öppen för att bistå med praktikplatser i den egna verksamheten. Förutom tillskapande och samordning av ovan nämnda praktikplatser handlar AME s arbete i stor utsträckning om deltagarens utveckling/stegförflyttning- i syfte at skapa motivation och förutsättningar till sysselsättning och egen försörjning. Med hjälp av individuella vägledande och motiverande samtal jobbar vi på att frigöra personens egna resurser och idéer. God personkännedom som bygger på förtroendeskapande möten, ger oftast mycket goda resultat när vi matchar de sökande till praktik, studier och jobb. Vår målsättning är att jobba med rätt insats i rätt tid för rätt person. Det kan gälla t.ex. studieplanering, praktik, nystartsjobb och extratjänster. Syftet med praktiken kan vara social träning, språkträning eller arbetspraktik för att snabbare få erfarenhet och öka på möjligheterna till arbete. Under hela uppdragstiden så har AME, deltagaren och uppdragsgivaren ett nära samarbete med avstämningar och vid behov gemensamma uppföljningsträffar; praktik/arbetsplats, deltagare, AME och handläggare. Det betyder att AME fortsätter med vägledning och stöttning under hela tiden som en praktik eller en anställning pågår, och vi uppmuntrar till möjligheten att studera på del av arbetstid när det gäller extratjänsterna. Det kan vara en möjlighet att slutföra t.ex SFI. Vi har ett nära samarbete med kommunens vikarieanskaffare. Efter en lyckad praktik kan de anmäla sig till vikariepoolen. Att arbeta som vårdbiträde eller barnskötare på timme eller på längre vikariat kan vara en bra väg in på arbetsmarknaden. Det ger en inkomst och förhoppningsvis väcker det ett intresse för att utbilda sig inom bristyrkena. AME och SYV har vid behov gemensamma planeringsmöten med deltagaren. Vi informerar och motiverar om arbetsmarknadsutbildningar och olika reguljära utbildningar. Vi lyfter fram studiestartsstöd som en morot och möjliggörare till fortsatta studier. Tillsammans med kommunens ungdomssmordnare jobbar AME vägledande med KAA, (det kommunala aktivitetsansvaret, ungdomar 16-20år) Vi är behjälpliga med praktikplatser och stöttar även under studie och praktikperioder.

2 Sida 2 av 5 AME kan inom ramen för egen verksamhet (verkstan och cafét) erbjuda praktik för dem som behöver arbetsträning, extra språkstöd eller extra stöttning för att klara av den sociala träningen. Extra stöd erbjuds också på fritidsbanken där AME är ansvariga för driften. Där kan kommunens medborgare låna fritidsprylar utan kostnad. Det nyttjas i hög grad skolorna och av de utrikesfödda som inte tidigare provat på t.ex. att åka skridskor, skidor och att cykla. AME samordnar arrangemang med förskolor, skola och SFI för att integrera idrotten och språket i vardagen. För att stärka samverkan med näringslivet så medverkar AME vid företagsfrukostar, lokala företagsbesök och vi arrangerar arbetsmarknadsmässor tillsammans med Arbetsförmedlingen. AME ansvarar för den kommunala feriepraktiken som erbjuds till ungdomar under året de fyller 17 år. Vi har från arbetsförmedlingen sökt extrapengar för att kunna inkludera de ensamkommande ungdomarna, oavsett ålder, som bor i kommunens HVB-hem. 6.2 Beskrivning av befintlig verksamhet Vuxenlärandeenheten: Vuxenutbildningens verksamhet i förhållande till förstärkt samarbete inom ramen för DUA. Vuxenlärandeenheten i Nora kommun består av gymnasieskolans introduktionsprogram samt SFI och kommunal vuxenutbildning på grundläggande- och gymnasial nivå startade vi språkintroduktion inom ramen för Vuxenlärandeenheten. I dagsläget (januari 2018) har vi två grupper med totalt 35 elever inskrivna. Vi har flerspråkig personal anställd och vid behov handledning på modersmål. Många av dessa bedömdes redan från början ha mycket små chanser att hinna komma in på ett nationellt gymnasieprogram. I dagsläget kan vi se att så blev fallet och att vi istället får över eleverna i den kommunala vuxenutbildningen, framför allt på grundläggande nivå. Vi har en reguljär omvårdnadsutbildning sedan tidigare och i mars 2018 påbörjas en barnskötarutbildning då efterfrågan bland elever är stor samtidigt som arbetsmarknaden är gynnsam inom området. Utöver detta arbetar vi med övriga yrkesvuxutbildningar tillsammans med andra utbildningsanordnare inom branscher med rekryteringsbehov. Vi marknadsför våra utbildningar internt i kommunen, tillsammans med arbetsförmedlingen samt på internet. Exempelvis annonserar vi via Facebook till personer som inte meddelat studiebakgrund.

3 Sida 3 av Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsförmedlingen: Arbetsförmedlingen erbjuder en rad olika tjänster för de nyanlända arbetssökande i Nora kommun där syftet är att individen så fort som möjligt ska komma ut i arbete eller studier. Arbetsförmedlingen ansvarar för att nyanlända får en korrekt arbetsmarknadspolitisk bedömning och utifrån den erbjuds individen relevant stöd. Arbetsförmedlingen samverkar med kommun, kompletterande aktörer, utbildningsanordnare, arbetsgivare och andra myndigheter för att kunna erbjuda de nyanlända arbetssökande en så bra service som möjligt. Matchning & söka arbete Arbetsförmedlingen matchar de nyanlända arbetssökande gentemot lediga jobb och praktikplatser. För nyanlända med rätt kompetenser finns möjligheten att delta i det statliga praktikantprogrammet. Arbetsförmedlingen jobbar även med att ackvirera arbeten och praktikplatser utifrån den nyanländes kompetenser. Arbetsförmedlingen har möjlighet att erbjuda arbetsgivare lönestöd för att anställa nyanlända personer. Nyanlända ges aktuell information om var de lediga jobben finns på arbetsmarknaden och hur den nyanlände själv kan hitta information för att förbättra sitt arbetssökande. På arbetsformedlingen.se. finns mycket information i text, film och webinarier på andra språk än svenska. Insatsen Stöd och matchning kan erbjudas till de arbetssökande som uppfyller villkoren. Detta erbjuds via kompletterande aktörer i Nora för att den arbetssökande ska kunna få fördjupat stöd i sitt arbetssökande. Arbetsförmedlingen stöttar nyanlända som vill starta eget företag genom att erbjuda starta-eget-informationer och ibland även starta-eget-utbildningar. Vi bedömer den arbetssökandes affärsidé och budget. Vi kan därefter bevilja stöd till start av näringsverksamhet under sex månader. Vägledning & utbildning Arbetsförmedlingen vägleder till arbete genom att erbjuda arbetssökande vägledande samtal. Vi visar vid behov den stora mängd information kring yrken och studier som finns på arbetsformedlingen.se. Arbetsförmedlingen informerar om och matchar arbetssökande till arbetsmarknadsutbildningar. På vissa av utbildningarna erbjuds yrkessvenska för att de nyanlända ska kunna starta utbildning så snabbt som möjligt.

4 Sida 4 av 5 Arbetsförmedlingen matchar nyanlända arbetssökande till de snabbspår som finns för t.ex. lärare och läkare samt validerar yrkeskompetenser via upphandlade valideringsplatser. Arbetsförmedlingen identifierar personer som kan ha rätt att ansöka om studiestartsstöd för att motivera till studier och hänvisar vid behov till reguljära utbildningsalternativ. Klargöra arbetsförutsättningar & anpassningar Arbetsförmedlingen identifierar de nyanlända som har behov av extra stöd, t.ex. personer med funktionsnedsättning, för att öka chanserna till arbete. Detta kan ske genom att koppla in rehabteam som består av socialkonsulent, arbetsterapeut, psykolog, synpedagog, audionom eller dövkonsulent för att identifiera och klargöra arbetsförmåga eller funktionsnedsättningar. Vid behov använder vi oss av arbetsprövning för att fastställa arbetsförmåga eller identifiera hinder som kan leda till anpassningar. Vi kan utforma anpassningar med hjälp av arbetshjälpmedel och psykosociala anpassningsstöd. Vi har möjlighet att erbjuda särskilda lönestöd som är utformade för arbetssökande med extra behov. Vi kan erbjuda tjänsten SIUS för de sökande som är färdigutredda och behöver extra stöd i sitt arbetssökande för att finna, få och behålla ett arbete. Ungdomar: Arbetsförmedlingen ansvarar för att ungdomar får en korrekt arbetsmarknadspolitisk bedömning och därefter erbjuds ett relevant stöd för att komma vidare i sitt arbetssökande alternativt vidare till studier Ungdomar ges aktuell information om var de lediga jobben finns samt motiveras att bredda sitt sökområde både yrkesmässigt och geografiskt, vi matchar och anvisar till lediga arbeten. Arbetsförmedlingen identifierar de ungdomar som har behov av extra stöd, t.ex. personer med funktionsnedsättning för att öka chanserna till arbete. Detta kan ske till exempel genom att koppla in rehabteam som består av socialkonsulent, arbetsterapeut, psykolog för att identifiera och klargöra arbetsförmåga eller funktionsnedsättningar. Vid behov använder vi oss av arbetsprövning för att fastställa arbetsförmåga eller identifiera hinder som kan leda till en anpassning. Ibland erbjuder vi tjänsten SIUS för de sökande som är färdigutredda och behöver extra stöd i sitt arbetssökande för att finna, få och behålla ett arbete. Vi kan vid behov ta tillvara möjligheten att använda oss av kompletterande aktör inom stöd o matchning, det finns ett flertal i Nora samt kringliggande

5 Sida 5 av 5 kommuner. Det finns också möjlighet för ungdomar att arbetsträna hos Nora kommun. Arbetsförmedlingen har satt av resurs i form av arbetsförmedlare som kan vara med i olika samverkans forum för att nå resultat Vi har möjlighet att erbjuda ungdomar nystartsjobb, lönebidrag, praktik, yrkesintroduktionsanställningar, arbetsmarknadsutbildningar mm för att korta vägen till arbete. I vissa fall erbjuder vi studiemotiverande insatser för ungdomar hos folkhögskolan.

Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Sida 1(10) Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Parter: Nora Kommun, organisationsnummer 212000-2007 Arbetsförmedlingen Lindesberg, organisationsnummer

Läs mer

Lokal modell för fördjupad samverkan

Lokal modell för fördjupad samverkan Bilaga till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Lokal modell för fördjupad samverkan 1.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet

Läs mer

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Sida 1 av 8 Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden 5. Lokal modell 5.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, Nora

Läs mer

REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1

REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Bilaga 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Befintlig verksamhet Befintlig verksamhet/samarbete

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process Samarbetet mellan parterna avseende denna överenskommelse sker i följande former: En styrgrupp

Läs mer

Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet

Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Parter Arbetsförmedlingen Hallsberg 202100-2114 Kumla kommun 212000-1975 Syfte Att genom samverkan, utifrån

Läs mer

Frukostmöte Samordningsförbundet. Jönköping

Frukostmöte Samordningsförbundet. Jönköping Frukostmöte Samordningsförbundet Jönköping 180116 Frukostmöte 180116 Inledning Arbetsförmedlingens instruktion Arbetsmarknadsläget 2018 Arbetsförmedlingens regleringsbrev 2018 Vad gör Arbetsförmedlingen?

Läs mer

Lokal modell Örkelljunga kommun

Lokal modell Örkelljunga kommun Lokal modell Örkelljunga kommun» En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Bilderna nedan visar kompetensförsörjningsbehovet i Örkelljunga. Arbetsförmedlingens prognosundersökning,

Läs mer

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Sida 1 av 9 Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden 5. Lokal modell 5.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, Nora

Läs mer

1(8) Riktlinjer för arbetsmarknadspolitiska insatser. Styrdokument

1(8) Riktlinjer för arbetsmarknadspolitiska insatser. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Sektionschef AME Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning...4 Inledning...4 Lagstiftning

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Parter Ljusnarsbergs kommun, organisationsnummer 212000-1959 Arbetsförmedlingen Lindesberg, organisationsnummer 201200-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt

Läs mer

Nyanländ med hörselnedsättning Vad gör Arbetsförmedlingen? Pia Uhlin leg. audionom Rehabilitering till arbete, syn/döv/hörsel Väst

Nyanländ med hörselnedsättning Vad gör Arbetsförmedlingen? Pia Uhlin leg. audionom Rehabilitering till arbete, syn/döv/hörsel Väst Nyanländ med hörselnedsättning Vad gör Arbetsförmedlingen? Pia Uhlin leg. audionom Rehabilitering till arbete, syn/döv/hörsel Väst Arbetsförmedlingens uppdrag Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering.

Läs mer

Utmaningar och möjligheter för svensk arbetsmarknad

Utmaningar och möjligheter för svensk arbetsmarknad Utmaningar och möjligheter för svensk arbetsmarknad 2017 ett starkt år på Arbetsmarknaden Den svenska ekonomin var urstark 2017 och jobbtillväxten god. Vid utgången av året hade 94 000 fler personer ett

Läs mer

Samverkanskoordinator

Samverkanskoordinator PROJEKTUPPDRAG Sida 1(7) Version Projektnr Arbetsmarknadsenheten Tommy Berglund, 0240-565461 tommy.berglund@ludvika.se Projektnamn Syfte Verka för ett bättre samarbete mellan och näringslivet och få fler

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten (AME) Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

Ö verenskommelse om samverkan fo r att minska ungdomsarbetslo sheten. Arbetsförmedlingen, Norsjö kommun och Skellefteå kommun,

Ö verenskommelse om samverkan fo r att minska ungdomsarbetslo sheten. Arbetsförmedlingen, Norsjö kommun och Skellefteå kommun, Ö verenskommelse om samverkan fo r att minska ungdomsarbetslo sheten Arbetsförmedlingen, Norsjö kommun och Skellefteå kommun, 2016-12-14 Parter Norsjö kommun, organisationsnummer 212000-2858 Skellefteå

Läs mer

Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning

Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning Sida: 1 av 6 Sida: 1 av 5 Reviderad 2014-12-04 Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning I Stöd och matchning väljer du som leverantör tillsammans med deltagaren vilka aktiviteter som ska

Läs mer

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser i Nordanstigs kommun Dokumentnamn Riktlinjer för arbetsmarknadsenhetens insatser Reviderad datum Dokumentansvarig Verksamhetschef Social omsorg Fastställd

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten, AME. Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

Silvija Mehrstam Verksamhetsamordnare Västra Götaland

Silvija Mehrstam Verksamhetsamordnare Västra Götaland 181016 Silvija Mehrstam Verksamhetsamordnare Västra Götaland Arbetsförmedlingens uppdrag Det övergripande målet för Arbetsförmedlingen är att verka för att förbättra arbetsmarknadens funktionssätt genom

Läs mer

Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända

Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända Bilaga 3b: Kartläggning och verksamhet i samverkan Unga nyanlända Innehåll 1. Målgruppens sammansättning 2 2. Lagändringar 3 3. Insatser för målgruppens behov 4 3.1 Gymnasieskola 4 3.2 Ung framtid 5 4.

Läs mer

Bygga broar Anders Kessling statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet. Karlstad 16 oktober. Arbetsmarknadsdepartementet 1

Bygga broar Anders Kessling statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet. Karlstad 16 oktober. Arbetsmarknadsdepartementet 1 Bygga broar 2017 Anders Kessling statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet Karlstad 16 oktober Arbetsmarknadsdepartementet 1 Arbetsmarknaden för unga Ungdomarbetslösheten är en högt prioriterad fråga

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala Beskrivning av hur verksamheterna i samverkan ska bedrivas och organiseras på lokal nivå. Så arbetar Arbetsförmedlingen med nyanländas etablering Arbetsförmedlingen skapar förutsättningar för att personer

Läs mer

Lokal modell samverkan Ekerö kommun och Arbetsförmedlingen

Lokal modell samverkan Ekerö kommun och Arbetsförmedlingen Lokal modell samverkan Ekerö kommun och Arbetsförmedlingen En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet. Både kommunen och arbetsförmedlingen har tagit fram kartläggningar på

Läs mer

Vad gör Arbetsförmedlingen? Och varför behöver vi samverka med hälso- och sjukvården?

Vad gör Arbetsförmedlingen? Och varför behöver vi samverka med hälso- och sjukvården? Vad gör Arbetsförmedlingen? Och varför behöver vi samverka med hälso- och sjukvården? Utsatta respektive ej utsatta grupper på arbetsmarknaden år 2004 till 2016 300000 250000 200000 150000 100000 50000

Läs mer

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund 1 (7) Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund Detta underlag utgör utgångspunkt för delårsredovisning/årsredovisning

Läs mer

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga,

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-05-02 Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-2020 Ånge kommun och Arbetsförmedlingen Ånge 2018-05-02 Bilaga 1: Kartläggningen av målgruppen bygger

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 2. Befintlig verksamhet. Arvidsjaurs kommun

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 2. Befintlig verksamhet. Arvidsjaurs kommun Arvidsjaurs kommun Bilaga 2 Befintlig verksamhet Arvidsjaurs kommun 2015-11-27 1 Innehåll Befintlig verksamhet 3-4 AME:S verksamhet.. 5 IFO.... 5-6 Arbetsförmedlingen. 6 Skolan. 7 2 Idag arbetar utifrån

Läs mer

Information ST-läkare 21 April Anette Svenningsson

Information ST-läkare 21 April Anette Svenningsson Information ST-läkare 21 April 2016 Anette Svenningsson Arbetslösheten i Sverige i Feb 2016 Arbetslösheten i Sverige fortsätter att minska jämfört med förra året. 372 000 personer är arbetslösa eller inskrivna

Läs mer

... 3. St...3 ...4 ... 4 ... 5... 5... 6...6 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO

... 3. St...3 ...4 ... 4 ... 5... 5... 6...6 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO ... 3 St...3... 3... 4...4... 4... 4... 5... 5... 5... 6... 6...6... 6... 6... 6 2 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO Underlag: dokumentation från kommunen, webbplatsen, intervjuer

Läs mer

Kartläggning. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand

Kartläggning. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand Kartläggning, verksamhetsdoktorand Institutionen för Medicin och Hälsa, Linköpings universitet Samordningsförbundet Centrala Östergötland Samordningsförbundet i Centrala Östergötland ARBETSSÖKANDE Som

Läs mer

Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom

Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom INLEDNING Många som lider av tvångssyndrom (OCD) kan trots sina besvär arbeta fulltid. Men för en del kan det vara en utmaning att få och behålla jobb. Tvångshandlingarna

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Innehållsförteckning Inledning...2 Organisering...2 Huvudsakliga metoder och verktyg...3 Ansvarsfördelning...4 Budget och resurser...5 Uppföljning...6 1

Läs mer

Lokala jobbspår. Bilaga till lokal modell för fördjupad samverkan om nyanlända på Gotland

Lokala jobbspår. Bilaga till lokal modell för fördjupad samverkan om nyanlända på Gotland Lokala jobbspår Bilaga till lokal modell för fördjupad samverkan om nyanlända på Gotland Lokalt jobbspår Korttidsutbildade Längd: ca 1-2 år Ansvarig kontaktperson Rektor vuxenutbildning Region Gotland

Läs mer

Samarbetspartner & projektägare

Samarbetspartner & projektägare Game Set Matchning Samarbetspartner & projektägare Båstads Turism och Näringsliv Båstads kommun Arbetsförmedlingen Bakgrund faktiska behov Företag på Bjäre uttryckt att de uppfattar brist på arbetskraft

Läs mer

Livets skola, eller livet efter skolan?

Livets skola, eller livet efter skolan? Livets skola, eller livet efter skolan? Duas sammansättning och organisation Inrättades dec 2014, arbetar tom feb 2021 Delegation består av företrädare för Arbetsförmedlingen, SKL, Försäkringskassan, Skolverket,

Läs mer

Bilaga 2. Beskrivning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Beskrivning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Beskrivning av befintlig verksamhet Samverkansarenan Ung i Tälje Ung i Tälje är en samverkansarena mellan myndigheter. Södertälje kommun är huvudman och kommunens olika förvaltningar samverkar

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingen Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan

Kort om Arbetsförmedlingen Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan Kort om Arbetsförmedlingen 160906 Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan Uppdraget Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Vi ska förbättra arbetsmarknaden genom att: Sammanföra dem

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Samverkan... 3 Arbetsbeskrivning i samverkan... 3 Samverkan/Förebyggande... 4 Tänkbara mål i fortsatt

Läs mer

ARBETSFÖRMEDLINGEN Etableringsuppdraget Gävle Mohamed Chabchoub

ARBETSFÖRMEDLINGEN Etableringsuppdraget Gävle Mohamed Chabchoub ARBETSFÖRMEDLINGEN Etableringsuppdraget Gävle 170510 Mohamed Chabchoub Etableringsuppdraget Arbetsförmedlingen har samordnande ansvar för uppdraget sedan december 2010 genom lagen (2010:197) fått ett övergripande

Läs mer

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden 2018-02-25 1 (6) Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden Parter: Arbetsförmedlingen 202100-2114 Höörs kommun

Läs mer

En dag om Validering 2 juni 2014 Enkätsvar. 1. Vad är i fokus för validering inom er verksamhet (flera alternativ kan anges)?

En dag om Validering 2 juni 2014 Enkätsvar. 1. Vad är i fokus för validering inom er verksamhet (flera alternativ kan anges)? En dag om Validering 2 juni 2014 Enkätsvar 1. Vad är i fokus för validering inom er verksamhet (flera alternativ kan anges)? - Yrkeskompetenser 30 - Kompetenser motsvarande 29 yrkesämnen - Reell kompetens

Läs mer

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Arbetsförmedlingen i Göteborg 5 stadsdelskontor som ger service till arbetssökande och arbetsgivare inom sitt geografiska område.

Läs mer

Arbetsförmedlingens arbete. Unga med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga

Arbetsförmedlingens arbete. Unga med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga Arbetsförmedlingens arbete Unga med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga Anna Steen Arbetsförmedlingen Huvudkontoret Avdelningen Förmedling och Rehabilitering till arbete Gunilla Berndtsson

Läs mer

Sverige tillsammans. Skövde Michael Leufkens Marknadschef Nordvästra Götaland

Sverige tillsammans. Skövde Michael Leufkens Marknadschef Nordvästra Götaland Sverige tillsammans Skövde Michael Leufkens Marknadschef Nordvästra Götaland Arbetsmarknadsläget 2015-2017 Stark jobbtillväxt framförallt i storstadsregionerna Många jobb tillkommer inom den privata tjänstesektorn,

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Gruppen nyanlända ungdomar behöver vi kartlägga ytterligare inom ramen

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Arbetsmarknadsenheten På gymnasieskolan Högsby Utbildningscenter arbetar lärare med att finna praktik eller andra vägar för de elever som har svårt att

Läs mer

Information AT-läkare 24 Augusti Anette Svenningsson

Information AT-läkare 24 Augusti Anette Svenningsson Information AT-läkare 24 Augusti 2016 Anette Svenningsson Arbetsförmedling! Delar av uppdraget! Prioritera dem som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden (vanligt med samarbete med vården) Bidra till

Läs mer

Sverige tillsammans. Arbete och utbildning väg till arbetsmarknaden

Sverige tillsammans. Arbete och utbildning väg till arbetsmarknaden Sverige tillsammans Arbete och utbildning väg till arbetsmarknaden Halmstads Fastighets AB: Helene Blomberg Arbetsförmedlingen: Ana Sánchez och Ullrica Ramsin Uppdrag och samarbeten - Nationellt Tidig

Läs mer

Yttrande över remiss av motion (2016:111) om ett jobbtorg för validering

Yttrande över remiss av motion (2016:111) om ett jobbtorg för validering Arbetsmarknadsförvaltningen Utrednings- och utvecklingsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-01-19 Handläggare Linda Truvered Telefon: 08-508 35 804 Till Arbetsmarknadsnämnden den 31 januari 2017 Ärende

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Beslut vid regeringssammanträde den 16 februari 2017 Utökning och förlängning av uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete UPPLANDS VÄSBY KOMMUN OCH ARBETSFÖRMEDLINGEN Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet SWECO STRATEGY Innehåll 1. Beskrivning av befintlig verksamhet...

Läs mer

Bilaga 1: Beskrivning av befintliga verksamheter som är och kan bli berörda av fördjupad samverkan

Bilaga 1: Beskrivning av befintliga verksamheter som är och kan bli berörda av fördjupad samverkan Bilaga 1: Beskrivning av befintliga verksamheter som är och kan bli berörda av fördjupad samverkan Innehåll Huvudaktörer i samverkansavtal... 1 Gymnasieskolan... 1 Vuxenutbildning... 1 Arbetsmarknadsenheten

Läs mer

Filmen Ny i Sverige. Om filmen. Om Arbetsförmedlingen

Filmen Ny i Sverige. Om filmen. Om Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 5 Svenska Ny i Sverige (textversion av filmen nyanland.arbetsformedlingen.se) Filmen Ny i Sverige Om filmen Hej och välkommen till vår guide för dig som fått uppehållstillstånd i Sverige och

Läs mer

Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i. Åmåls kommun. Bilaga 2 Redovisning av Befintliga verksamheter

Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i. Åmåls kommun. Bilaga 2 Redovisning av Befintliga verksamheter Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga 2 Redovisning av Befintliga verksamheter Innehåll Redovisning av befintliga verksamheter... 2 Arbetsmarknad och vuxenutbildning...

Läs mer

Kvalitetssäkrad inkludering verksamhet och organisation

Kvalitetssäkrad inkludering verksamhet och organisation Kvalitetssäkrad inkludering verksamhet och organisation Annika Bergman Samverkansansvarig KIVO nationellt, Hudiksvalls kommun annika.bergman@hudiksvall.se 070-191 46 63 Per Iversen Kompetensförsörjningsstrateg

Läs mer

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Samverkan mellan kommun och Arbetsförmedlingen i Skåne Paul Andersson Arbetsförmedlingens grunduppdraginstruktionen för Arbetsförmedlingen Förordning (2007:1030)

Läs mer

Bilaga 2 Lokala jobbspår i Norrköping

Bilaga 2 Lokala jobbspår i Norrköping 2018-02-26 Dnr AVN 2017/0109-7 106 Bilaga 2 Lokala jobbspår i Norrköping Modell för samverkan om nyanländas etablering mellan Norrköpings kommun och Arbetsförmedlingen 2 (15) Innehåll Modell för samverkan...

Läs mer

Stockholms stad satsar på språk och arbete i samverkan med arbetsgivare. The Capital of Scandinavia

Stockholms stad satsar på språk och arbete i samverkan med arbetsgivare. The Capital of Scandinavia Stockholms stad satsar på språk och arbete i samverkan med arbetsgivare The Capital of Scandinavia Budget 2018 Samarbetet med det privata näringslivet och andra externa aktörer ska utökas under samordningen

Läs mer

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun.

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Parter Strömstads kommun organisationsnummer: 212000-1405 Arbetsförmedling Norra Bohuslän organisationsnummer: 202100-2114 Syfte Att genom

Läs mer

Högbo. A4 Arbetssätt att skynda på tillvaratagande kompetens

Högbo. A4 Arbetssätt att skynda på tillvaratagande kompetens Högbo A4 Arbetssätt att skynda på tillvaratagande kompetens http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&a rtikel=6288855 Vad pågår just nu Systematiserat arbetssätt inom etablering Snabbspår

Läs mer

Lokal modell. Ängelholms kommun

Lokal modell. Ängelholms kommun Lokal modell Ängelholms kommun Innehållsförteckning Lokal modell 1 Ängelholms kommun 1 En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet 2 En kartläggning och en analys av målgruppens

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 FAKTAUNDERLAG Jönköpings län 2017-04-10 Ida Karlsson Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 Färre personer går till arbete Av samtliga sökande på Arbetsförmedlingen i Jönköpings län påbörjade

Läs mer

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Parter Ljungby Kommun organisationsnummer 212000 0670 Arbetsförmedlingen organisationsnummer 202100-2114

Läs mer

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2016-05-02, 237 Status: Antaget Giltighetstid: Gäller tillsvidare Linköpings kommun linkoping.se

Läs mer

ESF-projekt Samstart Skype möte

ESF-projekt Samstart Skype möte ESF-projekt Samstart Skype möte 190523 Utlysning med inriktning fast etablering på arbetsmarknaden av unga funktionsnedsatta Bidra till att modeller utarbetas och/eller strukturer utvecklas med syfte att

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 FAKTAUNDERLAG Skåne län Malmö, 10 april 2017 Thomas Behrens Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 Den ekonomiska utvecklingen fortsätter att vara stark. Efterfrågan på arbetskraft är mycket

Läs mer

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2017-05-02 237 Status: reviderad ks 2018-11-13 415 Giltighetstid: Gäller tillsvidare Linköpings

Läs mer

Arbetslivsinriktad rehabilitering inom Etableringsprogrammet

Arbetslivsinriktad rehabilitering inom Etableringsprogrammet Arbetslivsinriktad rehabilitering inom Etableringsprogrammet Varför efterfrågar Arbetsförmedlingen medicinska underlag? Arbetsmarknadspolitisk bedömning Förutsättningar Beskriv den arbetssökandes förutsättningar

Läs mer

Lokalt samarbetsavtal mellan Arbetsförmedlingen i Nacka/Värmdö och Nacka kommun

Lokalt samarbetsavtal mellan Arbetsförmedlingen i Nacka/Värmdö och Nacka kommun 101 av 106 Lokalt samarbetsavtal mellan Arbetsförmedlingen i Nacka/Värmdö och Nacka kommun Bakgrund Inom Nacka kommun har Arbets- och företagsnämnden via arbets- och företagsenheten ansvar för kundval

Läs mer

Kommunens arbete. Utbildningstillfälle/Informationstillfälle

Kommunens arbete. Utbildningstillfälle/Informationstillfälle Kommunens arbete Utbildningstillfälle/Informationstillfälle 2015-06-11 Nyanlända familjer - Hur ser våra erfarenheter ut hittills på Tjörn? Bostad en fast grund att stå på Erfarenheten hittills är dock

Läs mer

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Af 00008_1.0_(2015-12-10, AF2000) Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Version 1.0 Fotograf: Werner Nystrand 1 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund till överenskommelsens innehåll... 2 1.2 Målgrupper

Läs mer

Nyanländas etablering

Nyanländas etablering Nyanländas etablering 2 år med Etableringsuppdraget Norrköping, 11 april 2013 Hans-Göran Johansson Sakområdesspecialist Avd. Integration & Etablering hans-goran.johansson@arbetsformedlingen.se Etableringsuppdraget

Läs mer

ap2 Bidrag till arbetslöshetsersättning

ap2 Bidrag till arbetslöshetsersättning Bilaga 1 Prognos för utbetalningar budgetåren 2019-2022 "Svarta" månader redovisas faktiskt utfall, "röda" månader prognosvärden. Belopp i miljoner kronor. (För UO14 anslag 1:2 ap1 samt UO13 anslag 1:3

Läs mer

ap2 Bidrag till arbetslöshetsersättning

ap2 Bidrag till arbetslöshetsersättning Bilaga 1 Prognos för utbetalningar budgetåren 2019-2022 "Svarta" månader redovisas faktiskt utfall, "röda" månader prognosvärden. Belopp i miljoner kronor. (För UO14 anslag 1:2 ap1 samt UO13 anslag 1:3

Läs mer

Jobb- och utvecklingsgarantin

Jobb- och utvecklingsgarantin Arbetsförmedlingen faktablad. Arbetsgivare, 2015-04. Lättläst svenska Jobb- och utvecklingsgarantin Du kan få ersättning om du tar emot personer som är med i jobb- och utvecklingsgarantin när du erbjuder

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 FAKTAUNDERLAG Kronobergs län Valdete Hashani Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 600 påbörjade något arbete I Kronobergs län påbörjade omkring 600 personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga 16-29 år 1. Bakgrund Parterna tecknade 2016 en lokal överenskommelse inom DUA där målet var att minska ungdomsarbetslösheten i Enköpings kommun.

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingen

Kort om Arbetsförmedlingen Kort om Arbetsförmedlingen foto: Anders Roth (s 1 och 17), Peter Fredriksson (s 5), Magnus Pehrsson (s 6 och 18), Curt Guwallius (s 9) och Julia Sjöberg (s 11). Nyttan med Arbetsförmedlingen......... 04

Läs mer

Uppdraget. Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering.

Uppdraget. Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Uppdraget Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Vi ska förbättra arbetsmarknaden genom att: Sammanföra dem som söker arbete med dem som söker arbetskraft Prioritera dem som befinner sig långt

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Vi rustar människor för arbete/studier

Vi rustar människor för arbete/studier Vi rustar människor för arbete/studier 2 Masugnen är Lindesberg kommuns lärcentrum och fungerar som mötesplats, mäklare och motor - för arbetsliv och lärande, där finns vi på Arbetsmarknadsenheten, AME.

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 FAKTAUNDERLAG Kalmar län Valdete Hashani Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 860 påbörjade något arbete Under mars 2017 påbörjade omkring 860 personer (360 kvinnor och 500 män) som var inskrivna

Läs mer

Lokal överenskommelse [LÖK] mellan Arbetsförmedlingen Hammarstrand och Ragunda Kommun gällande arbete och målsättningar för 2017

Lokal överenskommelse [LÖK] mellan Arbetsförmedlingen Hammarstrand och Ragunda Kommun gällande arbete och målsättningar för 2017 Sida: 1 av 22 Lokal överenskommelse [LÖK] mellan Arbetsförmedlingen Hammarstrand och Ragunda Kommun gällande arbete och målsättningar för 2017 Denna lokala överenskommelse har träffats mellan Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten Förändra attityder - Fler jobb Förtydliga vägen till arbete Motivation Individuellt stöd - Kartläggning - Matchning - Arbetsträning - Arbete Utbildning Rätt kompetens Förtydliga vägen till arbete Utbildning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DIALOGMÖTE 9 november 2018

VÄLKOMMEN TILL DIALOGMÖTE 9 november 2018 VÄLKOMMEN TILL DIALOGMÖTE 9 november 2018 AGENDA 08.00-08.30 Drop-in frukost 08.30-08.40 Extratjänster 08.40-09.10 Hemfrid berättar om sin verksamhet och sitt rekryteringsbehov 09.10-09.40 Utvecklad Sfi

Läs mer

Bilaga 2 - Beskrivning av befintliga verksamheter

Bilaga 2 - Beskrivning av befintliga verksamheter Bilaga 2 - Beskrivning av befintliga verksamheter Beskrivning av Introduktionsprogrammet (IM-programmet) i Lysekils kommun IM-programmet har flera olika inriktningar och nivåer. Preparandutbildning är

Läs mer

Lyckat bemötande av personer med neuropsykiatriska svårigheter

Lyckat bemötande av personer med neuropsykiatriska svårigheter Lyckat bemötande av personer med neuropsykiatriska svårigheter Vår historia: - Neuropsykiatriska diagnoser i daglig verksamhet varför kan de inte arbeta? - Vårt sätt att arbeta? - Vårt sätt att bemöta

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ Innehållsförteckning Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier. 1 Parter. 1 Syfte 1 Mål. 1-3 Målgrupp

Läs mer

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3 Brev Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Åmåls kommun och Arbetsförmedlingen i Åmål har identifierat verksamheter samt behov

Läs mer

Livsmedelssektorn saknar arbetskraft vem gör vad i Västra Götaland?

Livsmedelssektorn saknar arbetskraft vem gör vad i Västra Götaland? Livsmedelssektorn saknar arbetskraft vem gör vad i Västra Götaland? Kompetensförsörjning med hjälp av utrikesfödda Det råder fortsatt problem med etablering på arbetsmarknaden samtidigt som arbetsmarknaden

Läs mer

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta Jobbtorg Strängnäs Jobbtorg Strängnäs är en satsning på ett integrerat samarbete mellan arbetsmarknadsåtgärder, ekonomiskt bistånd och arbetsförmedlingen. Ett nära samarbete ska också finnas med gymnasieutbildning,

Läs mer

Bilaga 2 Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2 Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2 Redovisning av befintlig verksamhet Arbetsförmedlingen i Nybro Arbetsförmedlingen erbjuder ungdomar särskilda insatser och program för att underlätta deras etablering på arbetsmarknaden. Vilka

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 FAKTAUNDERLAG Skåne län Malmö, 13 mars 2017 Thomas Behrens Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 Den ekonomiska utvecklingen fortsätter att vara stark. Efterfrågan på arbetskraft är betydande,

Läs mer

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2)

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Praktik och tidsbegränsade anställningar med statligt stöd från Arbetsförmedlingen sker på kommunens förvaltningar samt i kommunens för ändamålet skapade

Läs mer

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 5 Mål

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik september 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik september 2017 FAKTAUNDERLAG Kronobergs län 2017-10-05 Ronnie Kihlman Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik september 2017 Inskrivna arbetslösa som går till arbete Under september månad 2017 påbörjade 580 personer

Läs mer