Medborgarhuset, Burlöv. Karin Palmqvist, ordförande Inger Borgenberg, vice ordför. Carina Dilton Jessica Henriksson Eva Mo-Viktorsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medborgarhuset, Burlöv. Karin Palmqvist, ordförande Inger Borgenberg, vice ordför. Carina Dilton Jessica Henriksson Eva Mo-Viktorsson"

Transkript

1 Protokoll fö1i vid styrelsemöte torsdagen den 19 oktober 2017 FINSA~ ' SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Närvarande ledamöter Medborgarhuset, Burlöv 13:00 Karin Palmqvist, ordförande Inger Borgenberg, vice ordför. Carina Dilton Jessica Henriksson Eva Mo-Viktorsson Staffanstorps kommun Burlövs kommun Region Skåne Arbetsförmed I ingen Försäkringskassan Närvarande ersättare Nils Holmkvist Torbjörn Lövendahl Bo Lindqvist Region Skåne Staffanstorps kommun Burlövs kommun Övriga närvarande Anmält förhinder Maria Bellinger (samordnare) Jan Holm Lena Jeppsson Ulrica Thell Mijdema Samordningsförbundet Revisor Burlövs kommun 91 Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Protokoll ska vara justerat senast den 2:e november 2017 t/p 47Zt1: 3? Maria Bellinger ~~ -~ K. p I. p ann a mqv1st '\ -~ ~ c~~ksson Anslags bevis Nämnd/styrelse Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp, Torget 1, Staffanstorp

2 Dagordning 78 Mötet öppnas Karin Palmqvist öppnar sammanträdet och hälsar välkommen. Den nya ledamoten Jessica Henriksson från arbetsförmedlingen presenteras och hälsas välkommen. 79 Godkännande av dagordning att godkänna dagordningen. 80 Protokoll och protokolljustering att utse Maria Bellinger till att föra protokoll. att utse Jessica Hemiksson att jämte ordförande justera dagens protokoll. Protokollet ska vara justerat senast den 2:e november Protokoll från föregående möte att lägga det justerade protokollet från föregående styrelsemöte till handlingarna. 82 Delårsrapport jan-aug 2017 Samordnaren presenterar delårsrapporten och diskussion förs insatsstarterna. kring de uppskjutna att godkänna delårsrapporten för a Verksamhetsplan + budget 2018 (utkast) Samordnaren presenterar utkastet för verksamhetsplanen och budgeten Diskussion förs kring det egna kapitalet och mängden beviljade insatser till Enligt budgeteringen k01mner en stor del av det egna kapitalet att användas under att lägga informationen till handlingarna och att beslut om verksamhetsplan samt budget fattas vid nästa styrelsemöte i november. 83b Styrelsemöten 2018 (förändrat mötesantal) Ordföranden presenterar arbetsutskottets förslag att ändra mötesantalet från 8 st per år till 5 st per år Bakgrunden är att verksamheten nu flyter på avseende interna funktioner och ambitionen är att samordnaren ska lägga mer tid på utåtriktad verksamhet. Diskussion förs och styrelsen enas om att samordnaren ska kunna kalla till extramöten om det behövs. Vidare diskuteras mötenas förläggning över året utifrån budget- och ekonomiarbetet.

3 att minska antalet styrelsemöten från 8 st till 5 st per 2018 samt att samordnaren ska presentera förslag på datum för mötestiden 2018 på nästa styrelsemöte. 84 Uppföljning förstudie unga med försörjningsstöd Samordnaren informerar om den återkoppling som tidigare projektägaren Staffanstorps kommun har gett på styrelsens uppmaning från föregående styrelsemöte. Uppmaningen avsåg återkoppling kring kommande åtgärder med anledning av förstudiens resultat. (Se bilaga 1 ). Styrelsen diskuterar syftet med förstudier och kartläggningar om de inte leder till konkreta aktiviteter, insatser eller förändringar. att samordnaren ska bifoga kommunens uppföljningssvar som bilaga till protokollet samt att samordnaren ska undersöka vilka instanser hos parterna som lyfter de protokoll som förbundet skickar ut efter vaije styrelsemöte; att informationen därefter läggs till handlingarna. 85 Aktuella rapporter från insatser och verksamheter Från bidrag till arbete (Resurs Burlöv) - Enligt de senaste uppgifterna från insatsen verkar 13 av 21 deltagare från År 1 gå mot anställning/jobb eller eget företag. Några personer från År 1 är kvar i insatsen mot avslut. Gällande År 2 så är 16 av 20 personer på gång in eller i gång. Insatsen har svårare att bemanna upp platser År 2 men arbetar vidare. Mariamottagning - Eventuellt nytt förslag på lokal, samordnaren inväntar vidare information. Förbundet har tagit högre rymd i budgeten för Burlövs kommun är angelägna om att nytt avtal tecknas så snart lokal- och kostnadsfrågan är på plats. Samverkansakademin - Datum fastslagna för kommande samverkansmöten de inväntar nu klartecken från en av vårens talare innan inbjudan kan skickas ut. Program är satt fram till sommaren 2018 och det finns även preliminärbokade talare för hösten Unga med aktivitetersättning - Personalen har påböijat arbetet och tagit fram en projektplan, nytt styrgruppsmöte i oktober. InFör - inför förberedande insatser - Ingen ny information, reserverat medel för Nollplacerade - Avtal tecknat. Utvärdering upphandlad. Samordnare anställts, osäkert med start datum på grund av rekrytering av efterträdare. Samordnare och utvärderare inbjudna till nästa beredningsgruppsmöte. Allt är startklart när samordnaren kan tillträda. Har haft ett överlämningsmöte med förbundssamordnaren som lämnat över material och kontaktuppgifter kring insatsen. Förändringsagenter - två nya förändringsageneter är igång med sitt arbete. Aktiv marknadsföring och ökat deltagarunderlag från Åkarp och personer med funktionsvariationer.

4 att lägga informationen till handlingarna 86 ldegrupp Genomgång av den idebeskrivning som även skickats ut till beredningsgruppen. Beredningsgruppen har ställt sig positiva till upplägget. Styrelsen är positiva till förslaget. att samordnaren arbetar vidare med att utforma idegruppen och att deras arbete kommer igång under Avslutade direktupphandlingar Samordnaren informerar om att Azets tilldelats uppdraget kring förbundets ekonomi- och lönetjänster med start 1/ Uppstartsmöte för övergång kommer ske i november. Samordnaren har förlängt avtalet med utvärderingsföretaget Asking AB så att utvärderingen följer insatstiden för Resurs Burlöv. 88 Regional inspirationsdag Samordnaren ger en kort sammanfattningen av den regionala inspirationsdag som förbundet var med och arrangerade i oktober. Följande talare och teman presenterades: Mats Alvesson Micco Grönholm Eva Dahlberg Anders Ekholm Cecilia Leijon Funktionell dumhet (vikten av kritisk reflektion kring vad vi gör) Den största utmaningen i offentlig sektor - felrädsla (vikten av att våga göra misstag) Mod att våga (entreprenör om att våga och vilja trots motgångar och ifrågasättande) Utveckling på riktigt i stora organisationer (våga digitalisera det som går och fokusera på det personliga mötet) När roboten sköter handläggningen kan medarbetare ägna sig åt medborgare (information om den digitalisering som skett i Trelleborgs kommun avseende ansökan av försö1jningsstöd) De ledamöter som närvarade på dagen beskrev sina upplevelser och uppfattade vissa talare som mycket relevanta och inspirerande medan andra var mindre relevanta.

5 89 Förbundschefsdagarna Samordnaren har deltagit på förbundschefsdagarna och redogör kortfattat om dagarnas innehåll som var; insatser kring unga med aktivitetsersättning finansierade med extra medel, arkivering, arbetsmiljö, eget kapital, Kolada (statistik-program), behovsanalys, samverkansstrategier, nationellt SUS-stöd och diskussion med nationella rådet. Det var ett mycket givande program med flera konkreta punkter som är användbara för förbundet i sin nuvarande situation. 90 Lokal behovsanalys Samordnaren informerar om att förfrågan har gått ut till beredningsgruppen angående de målgrupper som förbundet avser att kartlägga genom en lokal behovsanalys hösten Dessa är unga, personer inom etableringen, långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa, och personer med psykisk hälsa. Återkoppling har givits att statistik bör kunna tas fram avseende samtliga utom kring psykisk hälsa. Det kan vara svårt att få fram information kring den gruppen. Försäkringskassan ledamot har ev. viss information att tillgå och detta ska undersökas och sedan återkopplas till samordnaren. I övrigt kommer samordnaren tillsammans med beredningsgruppen arbeta vidare med behovsanalysen. 91 Övriga frågor Samordnaren informera om att diskussion har skett med statens revisor (Deloitte) om att de även kan vara förbundets sakkunniga biträde. Deloitte har ställt sig positiva till detta och kommit med ett prisförslag som är lägre än det erbjudande som förbundet har från annan part. Samordnarens förslag är att Deloitte anlitas som förbundets sakkunniga biträde under den tid som de är statens revisor på nationell nivå. att anlita Deloitte som förbundets sakkunniga biträde i samband med revison och årsboksslut. Vidare har Deloitte föreslaget 20 april 2018 som datum för slutrevision Försäkringskassans representant är förhindrad från att deltaga detta datum men ska tillfråga ersättaren. Till mötet bjuds revisor Jan Holm in. Han närvarar med anledning av delårsrapporten jan - aug Samtliga revisorer har bjudits in till mötet. Inledningsvis diskuteras de uppskjutna insatsstarterna med anledning av rekryteringssvårigheter samt lokalbrist och samtliga parter är övenens om att det är en problematisk situation för förbundet.

6 Revisorn fråga kring förbundets utskick under sommaren 2017 som uppmanade parterna att ansökan om medel. Samordnaren informerar om att det inte har lett till någon konkret ansökan ännu men att det finns en grupp med representanter från parterna som arbeta kring ett ansökningsförslag. Vidare frågas det kring förslaget att minskat antal styrelsemöten i framtiden och om det kan vara negativt för medelsansökningar. Styrelsen hänvisar till beslutet om idegrupp och att ambitionen är verksamheten ska bedrivas och förankras nära den dagliga verksamheten och de behov som finns. Förbundet tror inte att minskat antal styrelsemöten kommer var negativt och de är även flexibla kring extrainsatta möten. 92 Mötet avslutas Ordförande tackar för medverkan och förklarar dagens möte avslutat. Nästa möte äger rum tisdagen den 14:e november i Staffanstorp mellan kl

7 Insatsen pågick under perioden och redovisades i form av en skriftlig slutrapport samt presentation för styrelse och beredningsgrupp. I rapporten presenterades följande slutsatser. Att det saknas en mötesplats för ungdomar som erbjuder stöd från flera myndigheter likt en "ungdomscentral". Att aktivitetsnivån i det kommunala aktivitetsansvaret är litet och inspiration till andra arbetssätt kan finnas att få hos kommunerna Kävlinge och Lomma. Behov av tidiga insatser i skola och hem för att undvika avhopp och ofullständig skolgång. Efterfrågan av samverkan på en organisatorisk nivå. Behov av mer samverkan kring sjukskrivningar med försäkringskassan. Vilket ryms inom kommande insats kring nollplacerade. Behov av samsyn mellan myndigheterna kring missbruk. Tydliggöra rollfördelning mellan arbetsförmedling och kommun gällande personer med arbetshinder. Staffanstorps kommun kommer nu att arbeta vidare med resultatet och återkomma om det skulle bli aktuellt med en ny ansökan inom något av ovanstående områden. Vad gäller uppföljning av förstudien så kommer några ur målgruppen falla inom projektet 0-klassade. IFO har även utökat sammarbetet med skolan och deras uppföljningsansvar gällande ungdomar som inte går i gymnasiet och där räknar de med att hitta flera av de ungdomar som riskerar att inte kunna bli självförsörjande. Fenix erbjuder öppenvårdsbehandling för de ungdomar som har risk- och missbruk. Kommunen tror sig kunna fånga upp dessa i arbetet de gör tillsammans med skolan och de som är några år äldre kanske är 0-klassade. I Fenixs öppenvårdsprogram kan det ingå praktikplats/arbete som ordnas genom kommunens arbetsmarknadshandläggare men ett närmare samarbete med AF behöver arbetas upp. Uppföljning med Anneli Nilsson Individ och familjeomsorgen Staffanstorps kommun via mail

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

Rådhuset, Staffanstorps kommun. Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Eva Mo-Viktorsson Lena Jeppsson Carina Dilton

Rådhuset, Staffanstorps kommun. Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Eva Mo-Viktorsson Lena Jeppsson Carina Dilton Protokoll fört vid styrelsemöte tisdagen den 5 juni 2018 SAMORDNINGSFORBUNDET BURLOV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Anmält förhinder Rådhuset, Staffanstorps

Läs mer

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare)

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare) Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 14 december 2016 SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Lillgården, Burlöv 13.30-15.30 Närvarande ledamöter Inger Borgenberg, ordförande Karin

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 26 september Rådhuset, Staffanstorps kommun

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 26 september Rådhuset, Staffanstorps kommun Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 26 september 2018 FINSA SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Närvarande ledamöter Övriga närvarande Anmält förhinder Rådhuset, Staffanstorps

Läs mer

Rådhuset, Staffanstorps kommun. Monika Skowronski Amaral. Jakob Svensson Carina Dilton (ers.) Lena Jeppsson (ers.) Ulrica Thell Mijdema (ers.

Rådhuset, Staffanstorps kommun. Monika Skowronski Amaral. Jakob Svensson Carina Dilton (ers.) Lena Jeppsson (ers.) Ulrica Thell Mijdema (ers. Protokoll fört vid styrelsemöte tisdagen den 12 februari 2019 FINSA SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Närvarande ledamöter Rådhuset, Staffanstorps kommun 09:00 Sara Vestering, vice ordförande

Läs mer

: 70 ",~ / ~?-'Vi ¼~ /,, ~ l / Karin Palmqvist /

: 70 ,~ / ~?-'Vi ¼~ /,, ~ l / Karin Palmqvist / Protokoll fört vid styrelsemöte tisdagen den 5 september 2017 FINSA,/J;;:.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Närvarande ledamöter Medborgarhuset, Burlöv 08:00-12:00 Karin Palmqvist,

Läs mer

{//4: v?'1 lt (~--~ -: ~Paragrafer Maria Bellinger c j

{//4: v?'1 lt (~--~ -: ~Paragrafer Maria Bellinger c j Protokoll fö11 vid styrelsemöte tisdagen den 13 mars 2018 FINSAM~ ' SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Anmält förhinder Medborgarkontoret,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

Lokal behovsanalys. Hans Rosling, Factfulness 2018 s. 302

Lokal behovsanalys. Hans Rosling, Factfulness 2018 s. 302 Lokal behovsanalys För det första är en faktabaserad världsbild mer användbar när man ska navigera i livet, precis som en bra GPS är mer användbar när man ska hitta i en stad. För det andra, och förmodligen

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

Suppleanter Gunni Gustafsson Nilsson Kävlinge kommun. Övriga deltagare Karin Rangin Förbundssamordnare Johanna Aronsson

Suppleanter Gunni Gustafsson Nilsson Kävlinge kommun. Övriga deltagare Karin Rangin Förbundssamordnare Johanna Aronsson FINSAM Kävlinge-Lomma Protokoll för sammanträde 2018-11-30 1(3) Plats och tid Zinkgatan 2 Lomma, 30 november klockan 9,00-11,35 Beslutande Stina Larsson, ordförande Conny Bäck Marie Saltarski Ulrika Thell

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte tisdagen den 4 juni 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte tisdagen den 4 juni 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte tisdagen den 4 juni 2019 SAMORDNINGSFORBUNDET BURLOV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Beslutsfattande ledamöter Övriga närvarande Anmält förhinder Rådhuset, Staffanstorps kommun

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Ledamöter Ersättare Försäkringskassan, Maskinvägen 1, Lund Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Staffan Hållö, ledamot

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Verksamhetsplan och budget 2019 2 Innehåll 1. Inledning............... 3 1.1. Vision............................. 3 1.2. Övergripande mål och syfte.........

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Västerkyrkan i Lund, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Patrik Holmberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

(5) Åke Forsberg, Glenn Nordlund, Ewa Söderberg, Bertil Johansson

(5) Åke Forsberg, Glenn Nordlund, Ewa Söderberg, Bertil Johansson 2005-03-18 1 (5) Plats och tid Stadshuset nygatan 16, sammanträdesrum Gene 09:30-11:30 Beslutande Övriga deltagande Åke Forsberg, Glenn Nordlund, Ewa Söderberg, Bertil Johansson Hans Delen, Gun Enquist-Öhman,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 18 maj 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Verksamhetsplan och budget 2018 2 Innehåll 1. Inledning...................................................................................... 3 1.1. Vision............................................................

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 11.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2011

Verksamhetsplan och budget 2011 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-04-24 1 Plats och tid Kommunhuset i Skinnskatteberg, kl 13.45-16.20 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Säffle

Sammanträdesdatum. Säffle Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130930 Plats och tid Säffle 8.30-12.00 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2012

Verksamhetsplan och budget 2012 Om Lunds samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Skåne och Lunds kommun. Samordningsförbundets

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-05-27 Tid och plats: fredagen den 27 maj 2016, kl. 08:30 09:30 Hagaberg folkhögskola Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Västerkyrkan, Byggmästaregatan 21 kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Ann-Charlotte

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2010-11-17 Plats och tid Hotell Norra Vättern, Askersund kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Hotell De Geer, Finspång kl. 13.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anita Grundström (s) Landstinget Gabriella

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-02-22 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 22 februari 2009, klockan 13.15 18.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist

Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun. Ulf Westerlund Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 47-55 Anna Lindqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2011-10-06 Plats och tid Hallsberg Valvet, kl 9:00-12:00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åmål

Sammanträdesdatum. Åmål Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20140127 Plats och tid Åmål 9.00-12.00 Beslutande Ordf Peter Joensuu LiV Vice ordf. Monica Klar

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 5 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl.13.30 15.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl Ann-Marie

Läs mer

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter 1 Plats och tid Årholmen 2019-05-14 09.00-14.45 Beslutande Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Hilden Talje (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande ersättare Maria Sörkvist (C) Martin Reteike (MP) tjänstgörande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-09-09 Tid och plats: fredagen den 9 september 2016, kl. 08:30 12:00 Ängsgatan 1A Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Delårsrapport Januari - augusti 2017 2 Innehåll 1. Sammanfattning.................................. 3 2. Inledning............ 3 3. Organisation............

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Verksamhetsplan och budget 2017 2 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Övergripande mål och syfte... 3 1.3. Målgrupp... 3 2. Uppdrag och verksamhetsmål....

Läs mer

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl Protokoll 1 (5) 2019-03-22 Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl 9.15 12.30. Ledamöter Tommy Berger (S), ordförande Region Gävleborg Eva

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2011-04-18. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-02-10 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 17:00 Ledamöter Ersättare Övriga deltagande Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-11-30 Plats och tid Arbetsförmedlingen, klockan 08.15-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 14.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 10 april 2019

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 10 april 2019 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark den kl 09:00 11:10 Beslutande Marie Weibull Kornias ordförande Eleonora Johansson vice ordförande 11-17 Camilla Rejdvik Pålsson ledamot Maria Brantmark Lennartsson

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP

FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP FINSAM SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Delårsrapport Januari - augusti 2016 2 Innehåll 1. Sammanfattning.................................................................................. 3 2.

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 april 2018, kl. 13:00-15:00 Ängsgatan 1A Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Carin Melander Hedman, Försäkringskassan Linda Älegård (S), Stockholms

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 16 mars 2018, kl. 13:00-15:00 Ängsgatan 1A Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.20 12.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Kinna, klockan 09.00 12.15, Paus 10.15 10.40 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren

Läs mer

Sammanträdesdatum. Årjäng 9.30-12.30

Sammanträdesdatum. Årjäng 9.30-12.30 Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng BÅD-ESÅ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20130619 Plats och tid Årjäng 9.30-12.30 Beslutade Ordf. Leif Johansson AF Vice ordf. Christina

Läs mer

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen

Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP), Västra Götalandsregionen Tid: 2018-04-27 kl 9:00 12:00 Plats: Rullagergatan 6A Ledamöter Närvarande: Förhindrade: Ali Moeeni (S), Göteborgs Stad Eva Wettermark, Arbetsförmedlingen Maria Öystilä, Försäkringskassan Mikael Malm (MP),

Läs mer

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Styrelsen Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl. 13.00-14.30 Hagabergs folkhögskola Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Anne-Marie Larsson (M) Region Stockholm Bardia Kharazmi,

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1 Plats och tid ande Övriga deltagande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammar kommun Hans Söderström,

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 Sida 1 Plats och tid ande Strandvägen 2, Digitaliseringscenter Motala Fredagen den 2 februari kl. 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Annelie Liljedahl Mattias

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2012-06-15 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Helena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 5 Plats och tid:, FiInspångs Golfklubb kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz (c) Landstinget Johanna Hedberg

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan :00

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan :00 Sammanträdesdatum Sida 2015-09-17 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan 09.00 15:00 ande Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammars kommun Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp

DELÅRSRAPPORT. Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp DELÅRSRAPPORT Januari- Augusti 2014 Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp 1222 000-2956 Innehåll Verksamhetsberättelse... 3 Syftet med Samordningsförbundets verksamhet... 3 Organisation... 3 Insatser...

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad Protokoll styrelsemöte 2019-05-17 Samordningsförbundet Sundbybergs stad Närvarande Frånvarande Åsa Rundlöf ordförande, Morteza Pourdanandeh vice ordförande, Annika Zetterlund samt Morgan Lindqvist och

Läs mer

PROTOKOLL 2012-09-18. Övriga deltagare Alf Wahlgren, PwC 98-111 Carl-Gustaf Folkeson, PwC 98-111 Emelie Lönnblad, PwC 98-103 Jean Odgaard, PwC 98-103

PROTOKOLL 2012-09-18. Övriga deltagare Alf Wahlgren, PwC 98-111 Carl-Gustaf Folkeson, PwC 98-111 Emelie Lönnblad, PwC 98-103 Jean Odgaard, PwC 98-103 TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborgs kommuns revisorer PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-18 Plats och tid Parken Trelleborgssalen, 15.00 17.30 Beslutande Lena Näslund, ordförande Gert-Åke Nilsson Arne Björklund

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

El röoär.,insskassan ffi rg,xrt' ffi#rlurrrot{lvtutl Hämösand, Nybrogatan 1 5

El röoär.,insskassan ffi rg,xrt' ffi#rlurrrot{lvtutl Hämösand, Nybrogatan 1 5 ,l,b"t.formedtingen #H*-*"å. El röoär.,insskassan ffi rg,xrt' ffi#rlurrrot{lvtutl Protokoll från ordinarie styrelsemöte för Samordningsförbundet Härnösand - Timrå Datum: Plats: Närvarande: Övriga: Utses

Läs mer

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 17 Sida 1 Plats och tid ande Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl.9.00 10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Anneli Liljedahl Ove Bäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110124 Plats och tid Beslutade Bengtsfors 9.00-12.30 samt 13.30-16.00 LLG Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf.

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2012-10-05 Tid och plats: fredagen den 5 oktober 2012, kl. 8.30 12 i Stadshuset i Södertälje 17-25 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Datum: Fredagen den 15 april 2011 Tid: Kl. 14.00 16.30 Plats: s konferenslokal på Hisingen i Göteborg Närv. Georg Hohner, tjänsteman, ledamöter: Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie Daun (KD), Ersättare:

Läs mer

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare......

Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare...... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Rådhuset, Askersund Kl 13.30-16.10 Beslutande Ledamöter Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen, ersätter Mattias Olofsson Anneli

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer