Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr"

Transkript

1 Socialnämnden Ärendeförteckning Sid nr 256 Justering Information och diskussion om placering av barn och unga Fixar n Information om Lärandeprojektet Helaprojektet Kraftsamlingsdagar - självstyrande grupper Frågan är fri - fråga din politiker Särskilda verksamhetsmål i årsbudget Månadsuppföljning november månad socialtjänsten Ansökan om internlån för investeringar Avveckling av Sundsam Personalstrategisk handlingsplan för fler trygga anställningar och ökad andel anställda med omvårdnadsutbildning inom äldreomsorgen Remissvar över promemorian Kommunal befogenhet att tillhandahålla hushållsnära tjänster åt äldre Förslag till förändringar i de kommunala riktlinjerna för serveringstillstånd enligt alkohollagen Kvalitetsgarantier Aktuellt från förvaltningen Information...22

2 Socialnämnden Tid Kl Plats Kommunhuset Beslutande s Martin Johansson ordförande s Lena Österlund vice ordförande s Börje Bergström s Berith Johansson s Inga-Lis Sirenius v Kim Ottosson m Eva Lohman fp Börje Alström c Linnéa Kjellman mp Inger Paulsson m Nilsson, Marianne Ersättare s Ulf Sjölinder v Lindström, Jennifer c Lena Nordstrand Felländer kd Lundin, Karl-Erik Övriga Arne Näsvik Tf Socialdirektör Mats Lundahl TF Ekonomichef Harald Englund Personalchef Karin Jonsson Boendechef Ingrid Säterberg Projektledare Protokollet omfattar Justeras Martin Johansson Ordförande Marianne Bergman Sekreterare Börje Bergström Justerare Tillkännagivande av justering av detta protokoll har anslagits på kommunens anslagstavla betygar Marianne Bergman.

3 Socialnämnden Justering Att jämte ordföranden Martin Johansson justera dagens protokoll utses Börje Bergström.

4 Socialnämnden Information och diskussion om placering av barn och unga Individ- och familjeomsorgsutskottet har tidigare under hösten fått en ingående redovisning omkring placering av barn och unga. Frågan tas nu upp i socialnämnden för information och diskussion. Punkter som redovisas; Placeringsstatistik Riket -Länet - Jämförbara kommuner Redovisning- och diskussion Under åren 2003 till 2004 såg Sundsvalls kommun en markant ökning av antalet placeringar (ca 20 fler placeringar) på grund av att allt fler föräldrar gått under jorden. Sundsvall har haft en kraftigare ökning än jämförbara kommuner. I övriga kommuner med flyktingförläggning t.ex. Gällivare, finns inte denna problematik. Detta fenomen har nu minskat i och med möjligheten till ny prövning av uppehållstillståndet från och med november månad Trots den relativt kraftiga ökningen avviker inte Sundsvalls kommun beträffande placeringar i jämnförbara kommuner. Hur är situationen i Sundsvall? Hur många placeringar. Hur långa placeringar. Vilka placeras. Redovisningen visar att problematiken när det gäller placeringar är sammansatt och många ungdomar har en komplex problembild. Vilka alternativa placeringar finns. Finns det goda exempel från andra kommuner. Företrädare från socialtjänsten har varit på studiebesök i Linköping och tittat på deras stöd på hemmaplan till tonåringar. Linköping har utvecklat ett stöd för att förkorta placeringstiderna, och har HVB-hem i kommunen samt stödboende. Detta stödboende anser företrädare för socialtjänsten vara ett bra exempel på en mellanform. Socialtjänsten bedömer att 5 ungdomar skulle kunna tas hem från behandlingshem om ett stödboende startas.

5 Socialnämnden Nuvarande stödformer Familjeresursteamet Familjeresursteamet med 4 socionomer med hög kompetens arbetar i teamet med familjer och ett samarbete med barnpsykiatrin och samarbete när ungdomar skrivs ut från behandlingshem. Chansen Ett samarbetsprojekt med skolan 10 platser. IV-häst samarbetsprojekt med skolan samarbete med olika inriktning. Framåt Hur hittar man rätt, hur hittar man socialtjänstens olika. Marknadsföra vad vi har. Kanske en informationstidning (kallas -18) jämför med en tidning som riktar sig till pensionär (+65). Utvecklingsfonden Beslut om medel ur utvecklingsfonden bereds av IFU och beviljas av socialnämnden. Utvecklingsfonden ska präglas av långsiktighet.

6 Socialnämnden Dnr 258 Fixar n Bakgrund Socialnämnden beslutade att inrätta en så kallad Fixartjänst i form av ett projekt under ett år med start april Fixartjänsten ska bedriva en aktiv uppsökande verksamhet bland äldre. Vid sammanträdet lämnas information om projektet tiden april november. En person innehar Fixartjänsten och har haft ca 270 uppdrag under tiden projektet pågått. Ungefär lika många uppdrag har man var tvungen att tacka nej till. Uppdrag som Fixarn i första hand utför är sådana som kan medföra risk för fallskador för äldre personer. Information om tjänsten har lämnat via pensionärsföreningar och hemtjänstgrupper. Fixartjänsten finns organisatoriskt tillsammans med Jobbprojektet och Hillsta Center. Efterfrågan är stor och ytterligare fler personer skulle kunna sysselsättas. En utvärdering av projektet kommer senare att behandlas av socialnämnden.

7 Socialnämnden Information om Lärandeprojektet Helaprojektet Bakgrund Ingrid Säterberg från socialtjänstens personalenhet har varit projektledare för Lärandeprojektet/Helaprojektet och berättar om de erfarenheter som vunnits genom projektet. Lärandeprojektet har genomförts som en del av socialtjänstens arbete med att erbjuda alla tillsvidareanställda/önskad sysselsättningsgrad. Lärandeprojektet startade i april 2004 och har pågått till september Projektet grundar sig på aktuell forskning, en studie där syftet varit att studera förutsättning och villkor för ett omsorgsinriktande lärande i hemtjänsten. Arbetsmiljöverket har bidragit med 1,9 miljoner till projektet. Ingrid Säterberg överlämnar slutrapporten och även en utvärdering som genomförts av FOU Västernorrland till socialnämndens ledamöter. Erfarenheten av projektet har varit mycket god och sysselsättningsgraden har ökat markant bland den personal som deltagit i projektet.

8 Socialnämnden Kraftsamlingsdagar - självstyrande grupper Beslut Socialnämnden beslutar att utse Börje Bergström, Leif Wiklund, Kim Ottosson och Marianne Nilsson att delta. Bakgrund Med anledning av projektet om självstyrande grupper inbjuds ledamöter från socialnämnden att delta i en halvdag den 9 januari 2006.

9 Socialnämnden Frågan är fri - fråga din politiker Inga frågor ställs vid dagens sammanträde.

10 Socialnämnden Dnr 105/ Särskilda verksamhetsmål i årsbudget 2006 Beslut Socialnämnden beslutar att fastställa förslaget till särskilda verksamhetsmål i årsbudget Bakgrund Socialnämnden beslutade dels att fastställa förslag till budget för 2006 med vissa beloppsmässiga och redaktionella ändringar och dels till socialförvaltningen återremittera de delar av budgetskrivelsen som avser de särskilda målen för socialtjänsten inför kommande verksamhetsår. Socialförvaltningen har nu bearbetat budgetskrivelsen i enlighet med socialnämndens beslut och lämnar förslag till preciseringar av de särskilda verksamhetsmålen. Socialtjänsten ska inom ramen för en ekonomi i balans 1. senast år 2006 tillgodose att all personal skall kunna få önskad sysselsättningsgrad. 2. Minska beroendet av försörjningsstöd för unga vuxna upp till 25 år. Mål: ska antalet unga vuxna upp till 25 år med försörjningsstöd ha minskat med 15% eller ca 75 personer jämfört med situationen I samarbete med bl. a familj och skola minska antalet barn och unga som visar tecken på ogynnsam utveckling. Mål: Under 2006 ska, genom förebyggande insatser, i samarbete med hemmen, genomsnittligt antal placerade barn och unga minska jämfört med Öka sysselsättning/arbete för psykiskt funktionshindrade.

11 Socialnämnden Mål: har antalet personer med sysselsättning genom olika former av samordnad rehabilitering ökat till 20% av den bedömda målgruppen, eller ca 180 personer. 5. Fler funktionshindrade skall erbjudas samhällsplatser Mål: Andelen funktionshindrade med samhällsplats/företagsgrupp ska öka med 20% eller ca 20 personer till Utveckla stödet till anhöriga 7. Öka antalet vårdplatser för dementa Mål: under 2006 ska ytterligare 15 platser i demensboende tillskapas genom konvertering av somatiska platser. 8. Bryta ensamhet och isolering för fler äldre Beslutsunderlag Särskilda verksamhetsmål i årsbudget från socialtjänstens ekonomienhet Miljöpartiets syn på socialnämndens budget 2006 en strävan mot Empowerment Protokollsanteckning Miljöpartiet lämnar ett budgetförslag vid socialnämndens sammanträde. Efter förslag från ordförande får miljöpartiets budgetförslag följa som en bilaga till de särskilda verksamhetsmålen.

12 Socialnämnden Dnr 105/ Månadsuppföljning november månad socialtjänsten Beslut Socialnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna. Bakgrund Socialtjänsten redovisar efter 2005 års elva månader en ekonomi i balans med redovisat överskott på 22,3 miljoner. Prognosen för hela året 2005 pekar på ett positivt resultat. I delårsbokslut bedömdes att överskottet skulle komma att uppgå till kr. Nu pekar mycket på att resultatet kan komma att bli bättre än vad som tidigare sagts och bedöms nu kunna uppgå till ca 2 miljoner kr. Prognosen för 2005 bygger på att socialnämnden skall återställa sitt balanserade underskott på 11,8 miljoner kr. Beslutsunderlag Månadsuppföljning november månad socialtjänsten

13 Socialnämnden Dnr 547/ Ansökan om internlån för investeringar Beslut Socialnämnden beslutar att hos kommunstyrelsekontorets ekonomiavdelning ansöka om internlån för investeringar till ett belopp av kronor. Bakgrund Under 2005 har Socialtjänsten gjort inköp av inventarier och maskiner på driftbudgeten. Dessa inköp har ett värde överstigande prisbasbeloppet och en ekonomisk livslängd över tre år, vilket innebär att de skall betraktas som investeringar. Beslutsunderlag Socialtjänstens förslagsskrivelse, Arbetsutskottets förslag till beslut

14 Socialnämnden Dnr 665/ Avveckling av Sundsam Beslut Socialnämnden beslutar att konstatera att samverksansprojektet Sundsam kommer att avvecklas, att konstatera att någon grundlig utredning av projektet och underlag för ett avvecklingsbeslut inte föreligger, att uppdra till socialtjänsten att redovisa vilka nya samarbetsformer som kan vara aktuella och inriktade mot den målgrupp som Sundsam ursprungligen var tänkt för. Bakgrund Sundsam är ett samverkansprojekt mellan arbetsförmedlingen, försäkringskassan, Sundsvalls kommuns förvaltning för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration samt Sundsvalls socialtjänst och har bedrivits sedan 1 oktober Målgruppen är personer som varit frånvarande från arbetsmarknaden i minst två år, är 25 år eller äldre samt är aktuella hos de berörda myndigheterna. Syftet med projektet har varit att finna arbete eller annan långsiktig lösning för deltagarna. Projektets styrgrupp uppdrog till en utredningsgrupp med representanter från respektive myndighet att kort beskriva verksamhetens nuvarande innehåll och omfattning samt att föreslå antingen en avveckling eller en fortsatt verksamhet. Utredningsgruppen konstaterar i sitt yttrande att effektiviteten är låg i förhållande till avsatta resurser. I dagsläget är endast 28 personer inskrivna. Gruppen föreslår att Sundsam avvecklas och att de personer som är inskrivna återgår till respektive myndighet. Styrgruppen beslutade enligt utredningsgruppens förslag att föreslå respektive myndighet av avveckla Sundsam.

15 Socialnämnden Beslutsunderlag Socialtjänstens förslagsskrivelse, Arbetsutskottets förslag till beslut

16 Socialnämnden Dnr 545/ Personalstrategisk handlingsplan för fler trygga anställningar och ökad andel anställda med omvårdnadsutbildning inom äldreomsorgen Beslut Socialnämnden beslutar att ärendet återremitteras för komplettering och eventuell revidering beträffande körkort och förändring av omvårdnadsutbildningen. Bakgrund Socialtjänstens personalenhet har av socialnämndens ordförande fått i uppdrag att lägga fram en personalstrategisk handlingsplan som syftar till att, inom äldreomsorgen, skapa fler trygga anställningar och ökad andel anställda med omvårdnadsutbildning. Personalenhetens förslag visar på att det politiska inriktningsmålet att skapa fler trygga anställningar ställer krav på en kompetent, effektiv och välorganiserad bemanningsenhet ett utökat samarbete mellan områdeschefer och medarbetare inom boende och hemtjänst tillsvidareanställning av vikarier, tidigare än vad LAS föreskriver, samt fortsatt satsning på tillsvidareanställning av unga med omvårdnadsutbildning Förslaget visar också på att det politiska inriktningsmålet om ökad andel med omvårdnadsutbildning innebär att Socialtjänstens långsiktiga mål skall vara att så många som möjligt av de tillsvidareanställda skall ha omvårdnadsutbildning förverkligandet sker genom validering och intensifierad yrkesutbildning, samt nya rekryteringsregler införs

17 Socialnämnden Yrkande Börje Alström (fp) yrkar att ärendet återremitteras för komplettering och eventuell revidering beträffande körkort och förändring av omvårdnadsutbildningen. Beslutsunderlag Socialtjänstens förslagsskrivelse, Arbetsutskottets förslag till beslut

18 Socialnämnden Dnr 539/ Remissvar över promemorian Kommunal befogenhet att tillhandahålla hushållsnära tjänster åt äldre Beslut Socialnämnden beslutar att som yttrande över promemorian Kommunal befogenhet att tillhandahålla hushållsnära tjänster åt äldre överlämna skrivelse från socialtjänstens kansli. Bakgrund Sundsvalls kommun har fått promemorian Kommunal befogenhet att tillhandahålla hushållsnära tjänster åt äldre på remiss. Socialtjänstens kansli har upprättat förslag till yttrande över promemorian. Beslutsunderlag Skrivelse från socialtjänsten

19 Socialnämnden Dnr 517/ Förslag till förändringar i de kommunala riktlinjerna för serveringstillstånd enligt alkohollagen Beslut Socialnämnden beslutar att att hos kommunfullmäktige begära att de kommunala riktlinjerna för serveringstillstånd förändras enligt alkoholenhetens skrivelse med följande förändring Undantag kan göras vid internationella och nationella arrangemang och jubileum som kräver/förutsätter särskilda skäl. Bakgrund Sundsvalls kommuns riktlinjer avseende serveringstillstånd är - förutom alkohollagen - grunden för de beslut som socialnämndens individ- och familjeomsorgsutskott, alternativt alkoholenhetens handläggare genom delegation, skall fatta gällande tillstånd till alkoholservering. Några av de punkter som omnämns i riktlinjerna har varit föremål för diskussioner vid ett flertal tillfällen, och det har även gjorts avsteg från riktlinjerna. Dessutom finns behov av förtydligande på någon punkt. Utifrån detta har individ- och familjeomsorgsutskottet uppdragit åt alkoholenheten att lämna förslag till förändringar i riktlinjerna på följande punkter. Uteserveringar Serveringstider Tillfällig servering till allmänheten Yrkande Lena Österlund (s) yrkar på en ändring av formuleringen där ordet Gatufest anges. Kim Ottosson (v) hänvisar till en skrivelse

20 Socialnämnden vänsterpartiet lämnat in tidigare, men motsätter sig inte liggande förslag till riktlinjerna. Formuleringen under rubriken tillfällig servering till allmänheten ska lyda på följande sätt Undantag kan göras vid internationella och nationella arrangemang och jubileum som kräver/förutsätter särskilda skäl. Beslutsunderlag Alkoholenhetens skrivelse Individ- och familjeomsorgsutskottets förslag till beslut Protokollsanteckning Linnea Kjellman (c) önskar en protokollsanteckning om att en diskussion med 03-tider och riskerna med detta bör hållas av socialnämnden. Socialnämndens planering är att under en förmiddag under 2006 diskutera ärenden om serveringstillstånd till restauranger.

21 Socialnämnden Dnr 1/ Kvalitetsgarantier Beslut Socialnämnden beslutar att fastställa reviderade kvalitetsgarantier för äldreomsorgen i hemtjänst och äldreboenden enligt socialtjänstens skrivelse Bakgrund Kvalitetsgarantierna i hemtjänst och äldreboenden är under revidering och har diskuterats ingående i arbetsutskottet. KPR har diskuterat det nya förslaget och lämnat synpunkter. Beslutsunderlag Socialtjänstens förslagsskrivelse, Synpunkter från KPR

22 Socialnämnden Aktuellt från förvaltningen Kompetensstegen Formellt beslut har nu kommit om kompetensstegen och socialtjänsten i Sundsvall har beviljats drygt 12 miljoner kr. Plusjobben Planering pågår och kommer att behandlas av samverkansgrupp 19/12. Mait-raiders Förhandlingarna angående Mait-raiders brukarkooperativ och ett avtal pågår. Skottsundsbackens golv Golven ska enligt regeringsbeslut bytas ut och planeringen pågår för detta. Flyttning kommer att ske av berörda avdelningar vilket medför 10 platser färre under renoveringstiden. Därmed kommer starten för boende av utåtagerande på Granlunda att skjutas upp. Ingen boende på Skottsundsbacken kommer att behöva flytta under renoveringstiden. Kostnad för mattbytet beräknas till 1 miljon kr, bortfall av avgifter och ökat behov av hemtjänst kan röra sig om lika mycket. Golvbytet kommer att vara klar i maj 2006.

23 Socialnämnden Information Regeringsbeslut om överklagande av Överklagan av Arbetsmiljöverkets beslut avseende ytskikt på golv. (Dnr 66/05 026) Ansökan/intresseanmälan, försöksverksamhet barnkriscenter, Sundsvall (Dnr 542/05 751) Redovisning av domar från läsrätt, kammarrätt, regeringsrätt fr.o.m (Dnr 434/05 700) Konferensdeltagande Lena Österlund och Martin Johansson har deltagit i konferens i Stockholm 7 dec Vid konferensen behandlades; - Vem blir psykiskt sjuk? Vad är ett psykiskt funktionshinder? - Kommunernas insatser för personer med psykiska funktionshinder slutrapport från en nationell tillsyn Det dagliga livet - Evidensbaserade metoder vad vet vi? - Rehabilitering - Brukarinflytande och Brukarnätverket - Psykisk sjukdom och samtidigt missbruk - Neuropsykiatriska funktionshinder - Riskbedömningar - Lagstiftning knäckfrågor och möjligheter

24 Socialnämnden Ett beställarperspektiv -Vad gör psykiatrisamordningen? Paragraferna omfattas av sekretess.

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2007-11-21 Ärendeförteckning Sid nr 180 Visning av TES-systemet...3 181 Ekonomisk månadsrapport oktober 2007...4 182 Svar på kommunrevisionens granskning av samverkan i vårdkedjor...5 183

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-10-19 Ärendeförteckning Sid nr 213 Justering...3 214 Studiebesök...4 215 Personalenkäten 2005...5 216 Frågan är fri - fråga din politiker...6 217 Ekonomisk rapport per den 30/9...7 218

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-01-23 Ärendeförteckning Sid nr 1 Bokslut 2007...3 2 Mål och Resursplan 2009-2011...4 3 Läkemedelsanvändning på äldreboende -Redovisning av MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska)...5

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2007-06-20 Ärendeförteckning Sid nr 103 Studiebesök...3 104 Redovisning av nuläge beträffande missbrukarvården i Sundsvall...4 105 Ekonomisk rapport per 31 maj 2007...5 106 Revisionsrapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-02-20 Ärendeförteckning Sid nr 19 Socialnämndens studiebesök...3 20 Personliga ombud...4 21 Ekonomisk rapport...5 22 Förslag till internkontrollplan...6 23 Fördelning av anslag till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-10-18 Ärendeförteckning Sid nr 197 Information från Fou Västernorrland...3 198 Yrkes-SM 2006...4 199 Frågan är fri - fråga din politiker...5 200 Kommentarer till uppföljning av revisionsrapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-05-25 Ärendeförteckning Sid nr 114 Justering...3 115 Tertiärbokslut 1 med prognos för 2005...4 116 Riktlinjer för verkställighet vid beslut om insatsen boende med särskilt stöd och service

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2007-05-23 Ärendeförteckning Sid nr 86 Information om Ungdomshälsan...2 87 Tema: Personalfrågor...3 88 Delårsbokslut med prognos 2007...4 89 Handlingsplan, tidplan och kostnadskalkyl med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-10-22 Ärendeförteckning Sid nr 177 Mål och resursplan (MRP) för 2009...3 178 Ekonomi och statistik...4 179 Delegation av beslutanderätt Bistånd med anledning av ansökan enligt 2 kap

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-09-20 Ärendeförteckning Sid nr 175 Information från programområdet omsorg om funktionshindrade om personlig assistans...3 176 Tertialbokslut med prognos för år 2006...4 177 Översyn av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-04-24 Ärendeförteckning Sid nr 74 Information...2 75 Redovisning av studiebesöken på Tingsta och Skottsundsbackens äldreboenden...3 76 Ekonomisk månadsrapport per 2008-03-31...4 77 Verksamhetsstatistik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2007-04-18 Ärendeförteckning Sid nr 64 Information om socialpsykiatriska verksamheten...3 65 Remissvar: Den nationella psykiatrisamordnarens betänkanden SOU 2006:100 och SOU 2006:91...4 66

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-11-15 Ärendeförteckning Sid nr 225 Information...3 226 Information om kompetensstegen...4 227 Fråga fritt - fråga din politiker...5 228 Socialtjänstens ekonomi - aktuellt läge och förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2009-02-18 Ärendeförteckning Sid nr 18 Studiebesök...3 19 Information om klimatstrategi för Sundsvalls kommun...4 20 Bokslut 2008 och verksamhetsuppföljning...5 21 Ekonomisk månadsrapport...6

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-03-22 Ärendeförteckning Sid nr 46 Tema ekonomi...3 47 MAS årsredovisning...5 48 Frågan är fri - fråga din politiker...6 49 Kompletteringsbudget 2006...7 50 Delegations- och beslutsordning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-11-19 Ärendeförteckning Sid nr 196 Mål och resursplan 2009...2 197 Ekonomisk rapport oktober 2008...4 198 Uppföljning av uppdrag i MRP...6 199 LSS kommitténs betänkande...7 200 Att utveckla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-09-21 Ärendeförteckning Sid nr 188 Justering...3 189 Information...4 190 Redovisning av bildprojektet...5 191 Frågan fri - fråga din politiker...6 192 Ekonomisk rapport...7 193 Rapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-01-26 Ärendeförteckning Sid nr 1 Justering...2 2 Information om kooperativ Västernorrland...3 3 Säkerhetsenheten...4 4 Preliminärt bokslut 2004...5 5 Förslag till revidering av beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2008-11-19 Ärendeförteckning Sid nr 123 Justering...3 124 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 125 Ansökan om internlån för inköp av "Teamboardutrustning"

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2007-03-21 Ärendeförteckning Sid nr 39 Mål och resursplan för 2008-2010...2 40 Årsredovisning från medicinskt ansvariga sjuksköterskor (MAS)...3 41 Demensstrategier i ett framtida perspektiv,

Läs mer

Fakta 2008 om i Sundsvalls kommun

Fakta 2008 om i Sundsvalls kommun Fakta 2008 om i Sundsvalls kommun Innehåll Det politiska ansvaret...3 Socialtjänstens organisation...7 Fakta om socialtjänsten...9 Programområden...11 Lagstiftning...16 Fakta om Sundsvalls kommun...17

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-05-17 Ärendeförteckning Sid nr 99 Brukarundersökning Har brukarna förtroende för hemtjänsten?...3 100 Fråga fritt - fråga din politiker...4 101 Tertiärbokslut...5 102 Underhållning...7

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-08-23 Ärendeförteckning Sid nr 152 Ekonomisk rapport månadsuppföljning juli 2006...3 153 Yttrande över motion (fp) Jämställdhet för funktionshindrade...4 154 Svar på revisionsrapport

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2009-01-28 Ärendeförteckning Sid nr 1 Justering...3 2 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 3 Ansökan om bidrag till Föreningen Norra Berget...5 4 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-0618 Ärendeförteckning Sid nr 110 Stipendieutdelning Goda Idéer och Positiva händelser...3 111 Ekonomisk månadsrapport maj 2008...4 112 Statistik för ekonomiskt bistånd...5 113 Utvecklingsplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-11-16 Ärendeförteckning Sid nr 235 Justering...3 236 Konsultrapport Granskning av hemtjänsten i Sundsvall med anledning av den allvariga händelsen i Sundsvall sommaren 2005...4 237 Redovisning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr. Justering Årsredovisning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr. Justering Årsredovisning Kommunstyrelsen 2006-03-21 Ärendeförteckning Sid nr Justering...3 68 Årsredovisning 2005...4 Kommunstyrelsen 2006-03-21 1 Tid Plats Kl. 14.00 14.20 Kommunstyrelsens sessionssal Beslutande s Ewa Back ordförande

Läs mer

Socialnämnden 22 oktober 2014

Socialnämnden 22 oktober 2014 Socialnämnden Socialnämnden 22 oktober 2014 Sid Justering... 3 185 Socialnämndens utskott - val till utskott... 4 186 Förordnanden enligt LVU och LVM samt delegation av beslutanderätt... 6 Socialnämnden

Läs mer

Ärendeförteckning. Sid nr

Ärendeförteckning. Sid nr Socialnämnden 2006-01-25 Ärendeförteckning Sid nr 1 Justering...2 2 Diskussion om riktlinjer inom socialtjänsten...3 3 Redovisning av flyttstudien...5 4 Bokslut 2005...6 5 Kommunövergripande måltidspolicy,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2006-06-15 Ärendelista Sid nr Justering...3 732 Återkallande av fullmäktigebeslut 2009-04-27 555 samt utredning om hantering av frågor om skolnedläggning...4 733 Utökad busstrafik och utlösande

Läs mer

Socialnämnden 25 augusti 2010

Socialnämnden 25 augusti 2010 Socialnämnden Socialnämnden 25 augusti 2010 Sid Justering...3 115 Leanarbetet i socialtjänsten...4 116 Månadsrapport juli...5 117 Delrapporter 2010 - Kvinnogemenskap och socialtjänsten...6 118 Slutrapporter

Läs mer

Socialnämnden 2 oktober 2013

Socialnämnden 2 oktober 2013 Socialnämnden Socialnämnden 2 oktober 2013 Sid Justering... 3 155 Val för valperioden 2011-2014... 4 156 Delegation av beslutanderätt 2013... 6 Socialnämnden 2013-10-02 1 Tid Kl. 12:00-12:20 Plats 343

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-08-27 Ärendeförteckning Sid nr 132 Information jämställdhet/likabehandling...2 133 Ekonomisk månadsrapport samt verksamhetsstatistik...3 134 Svar på betänkande Evidensbaserad praktik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sid nr 2007-08-29 Ärendeförteckning Sid nr 67 Justering...3 68 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 69 Internlån - Möbler till Motivator...5 70 Eget kapital - Ansökan från Norra Berget om stöd för handledarkostnader...6

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-08-24 Ärendeförteckning Sid nr 162 Justering...3 163 Diskussion - information med anledning av händelser inom hemtjänsten sommaren 2005...4 164 Ekonomiskt rapport per 2005-07-31...5

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2008-10-21 Ärendeförteckning Sid nr 107 Justering...3 108 Arbetsutskottets protokoll...4 109 Information om projektet Kvalitetslab...5 110 Förändringar i Mål

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-02-22 Ärendeförteckning Sid nr 23 Gemensamt sammanträde med NAVI - nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration...3 24 Information om äldreomsorgsvimmel...5 25 Strategi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-03-23 Ärendeförteckning Sid nr 56 Justering...2 57 Ekonomisk rapport...3 58 Kompletteringsbudget...4 59 Förslag till internkontrollplan...6 60 Förändringar i avgiftssystem inom äldreomsorgen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-09-24 Ärendeförteckning Sid nr 155 Information...3 156 Presentation av nya medarbetare i socialtjänsten...4 157 Ekonomisk delrapport 2 för 2008 och verksamhetsstatistik...5 158 Svar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2006-12-13 Ärendeförteckning Sid nr 244 Information om kostutbildningen inom kompetensstegen...2 245 Stipendieutdelning "Goda Idéer och Positiva händelser"...3 246 Delegation av beslutanderätt...4

Läs mer

Socialnämnden 23 januari 2013

Socialnämnden 23 januari 2013 Socialnämnden Socialnämnden 23 januari 2013 Sid Justering...3 1 Socialnämndens förmiddag...4 2 Information om socialtjänstens produktion...5 3 Socialnämndens besparingar/ambitionssänkningar...6 4 Årsbokslut

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2005-02-23 Ärendeförteckning Sid nr 29 Justering...2 30 Socialnämndens förmiddag 23 februari...3 31 Klagomålshantering under tiden 2003-03-01 2004-12-31...4 32 Frågan är fri - fråga din politiker...5

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden 9 januari 2019

Socialnämnden 9 januari 2019 Socialnämnden Socialnämnden 9 januari 2019 Sid Justering... 3 1 Upprop och dagordning... 4 2 Val för valperioden 2019... 5 3 Förordnanden, beslut enligt LVU och LVM... 7 4 Fastställande av delegationsordning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2009-04-15 Ärendeförteckning Sid nr 60 Information...3 61 Ekonomisk månadsrapport mars 2009...4 62 Måttbandet IFO...5 63 Avtal med Landstinget om hemsjukvård...6 64 Socialtjänstens socialpsykiatriska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-05-21 Ärendeförteckning Sid nr 96 Information/studiebesök...3 97 Ekonomisk delrapport 1, år 2008...4 98 Bidrag till pensionärsorganisationer...5 99 Svar på revisionsrapport angående

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2008-03-26 Ärendeförteckning Sid nr 26 Justering...3 27 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 28 Uppföljning av introduktionsprogram/svenska för invandrare.5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2008-09-24 Ärendeförteckning Sid nr 96 Justering...3 97 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 98 Kvalitetsredovisning vuxenutbildningen Sundsvall/Timrå...5

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Socialnämnden 24 mars 2010

Socialnämnden 24 mars 2010 Socialnämnden Socialnämnden 24 mars 2010 Sid Justering...3 43 Socialnämndens förmiddag 24 mars...4 44 Socialnämnden - Information...5 45 Månadsrapport februari 2010...6 47 Svar på revisionsrapport: Styrning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Barn- och utbildningsnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Barn- och utbildningsnämnden Sid nr Barn- och utbildningsnämnden 2006-09-27 Ärendeförteckning Sid nr 86 Justering...2 87 Uppföljning av arbete enligt barnkonventionen...3 88 Turordningsregler vid kö till förskolan...4 89 Ärenden att lägga

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr. 68 Justering Årsredovisning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr. 68 Justering Årsredovisning Kommunstyrelsens finansutskott 2005-03-22 Ärendeförteckning Sid nr 68 Justering...2 69 Årsredovisning 2004...3 Kommunstyrelsens finansutskott 2005-03-22 1 Tid Kl. 11.00-11.15 Plats Kommunhuset, rum 538

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Socialnämnden 17 november 2010

Socialnämnden 17 november 2010 Socialnämnden Socialnämnden 17 november 2010 Sid Justering...3 182 Workshop för analys för konkurrensutsättning...4 183 Månadsuppföljning per sista oktober 2010...5 184 Resultat nämndsenkät...6 185 LEAN-arbete

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 09.00 11.45 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski (MP)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 111-122 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 111-122 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 29 september kl 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordförande Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Agneta

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration Sid nr 2006-03-29 Ärendeförteckning Sid nr 23 Justering...3 24 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 25 Förfrågan från Integrationsverket om utökat flyktingmottagande för 2006 i Sundsvalls kommun...5 26 Budget

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Socialnämnden 18 maj 2011

Socialnämnden 18 maj 2011 Socialnämnden 2011-05-18 Socialnämnden 18 maj 2011 Sid Justering...3 96 Socialnämndens förmiddag...4 97 Tertialrapport 1 2011...5 98 Vuxna på stan och skolavslutningen...6 99 Attesträtt inom socialnämndens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2009-10-21 Ärendeförteckning Sid nr 97 Justering...3 98 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 99 Sundsvalls Lär- och vägledningscentrum, SLOV...5 100 Revisionsrapport

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 265/2010. Datum: 2011-01-13 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten. Närvarande ledamöter

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 265/2010. Datum: 2011-01-13 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten. Närvarande ledamöter Protokoll Sv 265/2010 Socialnämnd väster Datum: 2011-01-13 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten Närvarande ledamöter Torgny Larsson (S) Ewa Leitzler (M) Elvy Wennerström (S) Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2004-04-13 Ärendeförteckning Sid nr 80 Justering...3 81 Årsbudget 2005 med plan för 2006-2007 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommungemensamma verksamheter samt kommunstyrelsekontoret...4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-11-21 Anslags nedtagande: 2012-12-13

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-11-21 Anslags nedtagande: 2012-12-13 Socialnämnden 2012-11-15 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-11-15, kl. 10.00-12.10 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

Företräde: Peter Lundstedt, O86. Inger Strand. Bengt Andersson. Inger Strand ANSLAG/BEVIS

Företräde: Peter Lundstedt, O86. Inger Strand. Bengt Andersson. Inger Strand ANSLAG/BEVIS Socialnämnden 2012-10-22 1 Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2010-11-29 Ärendelista Sid nr Justering...3 27 Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Sundsvalls kommun...4 Kommunstyrelsen 2010-11-29 1 Tid Kl. 10.00-11.15 Plats Kommunstyrelsens

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-06-17 24 (32) Kf Ks 14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden Dnr 2019/31-041 Från och med 2012 införde Västerviks kommun

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Socialnämnden Sid nr Socialnämnden 2008-12-17 Ärendeförteckning Sid nr 210 Information om dagverksamhet för finska invandrare...3 211 Stipendieutdelning Goda Idéer och Positiva händelser...4 212 Ekonomisk rapport 2008...5

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-04-15 Ärendelista Sid nr Justering... 2 62 Mål och resursplan 2015-2018 - kompletterande information. 3 63 Information om framtida hantering av pensionsåtaganden...

Läs mer