Information om ny struktur Pepparodling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om ny struktur Pepparodling"

Transkript

1 Information om ny struktur Pepparodling Som många av våra befintliga investerare säkert redan känner till så har vi försökt hitta den optimala strukturen för ägande av andelar i våra pepparodlingar i Kambodja. Tanken var från början att försöka få ut så mycket som möjligt vid försäljning av våra skördar. Vi tittade på lösningen att alla andelsägare skulle få aktier i ett av de Kambodjanska bolagen. Men efter att suttit i möte med skarpa jurister i Kambodja har de avrått oss från att gå den vägen eftersom Bolagsskatten ligger på 20% och därefter beskattas delägaren med 14% ytterligare. Sverige har dessutom inget dubbelbeskattningsavtal med Kambodja vilket kan medföra att även 30% försvinner till skatt i Sverige (privatperson) eller 22% (juridisk person). Vi har även stött på problematiken med att vi får svårigheter att sätta ett marknadsmässigt pris på vår peppar när den säljs till Best Pepper AB i Sverige. Det blir svårt att ge ett rättvist pris till andelsägarna med tanke på att bolaget i Sverige kommer att sälja vidare via många olika kanaler och att de även säljer inköpt peppar från grannodlingarna i Kambodja. Ekologiskt odlat förstås. Tanken är att vi redan under år 2018 förutom vår egen skörd på ca 7,5 ton även ska sälja ton extern peppar. I och med att vi enbart från början tagit in pengar för att klara uppbyggnad/drift av våra 25 hektar pepparodlingar i Kambodja så har vi inte haft någon kassa att bygga upp ett varumärke i Europa med allt vad det innebär. Vi som startat upp hela projektet har själva fått starta upp Best Pepper AB och bekosta byggande av hemsida, marknadsföring och webbutik, Varumärket KHMER, inköp, frakt, förädling och packning av peppar. Även hyra av vår lokal och en liten säljorganisation har vi stretat på med och bekostat med medel vi egentligen inte förfogar över. I och med att investerarpengarna gått till Kambodja och är avsedda för enbart odlingsdelen har vi varit lite bakbundna när vi sett och fått indikationer på att vi har Världens bästa peppar. Vi har därför känt oss tvungna att trots kapitalbrist jobba parallellt med introduktionen av KHMER på den svenska marknaden. Vi har även lagt ut krokar i Frankrike, Kina, Kanada, Thailand, England och Australien.

2 Vi har fått ett riktigt positivt bemötande vart vi än vänt oss. Vi har i samråd med en aktad svensk jurist tagit fram en lösning som gör det möjligt för andelsägarna att vara delaktiga i samtliga bitar d.v.s. all försäljning och alla affärer vi gör. Detta går kortfattat ut på att samtliga befintliga andelsägare i odlingarna erbjuds en halverad ägandeandel men får istället dela på samtliga vinster vi gör. Detta blir enklare när vinster ska fördelas och vi kan även ha ett investerarlogin på hemsidan där bolagsrapporter kontinuerligt uppdateras samt att allt övrigt som händer redovisas. När andelarna halveras frigörs möjligheten för oss att sälja ut upp till 24% ytterligare av det moderbolag vi startat. 1% av bolaget kommer att kosta SEK varav hälften är inlånade pengar till moderbolaget med 8% årsränta. Även ni befintliga investerare har möjlighet att låna in pengar för att öka er andel. Har ni möjlighet till detta är vi väldigt tacksamma eftersom jagandet av nya investerare är tidsödande och att vi gärna ser att ni som varit med ett tag också ska få vara med och tjäna de riktigt stora pengar vi nu mer och mer känner oss säkra på att det blir. Vi vill hellre fokusera på försäljningsbiten i nuläget. Ett individuellt prospekt kommer att bifogas för att visa er de alternativ ni har att välja på. Detta vill vi ha svar på inom en vecka eftersom stora saker händer och det väldigt snabbt. Detta kommer att ge oss större ekonomiska muskler att jobba hårt redan nu med att skapa vinster som är flera gånger större än ursprungliga kalkylen. Vårt mål för 2018 ligger på höga 57% av satsat kapital. Beräknat på insatsen SEK År 2019= 74%, År 2020= 220% År 2021=425% o.s.v. Lite bättre än bankräntan. Vad vi behöver för att få bästa möjliga start är att köpa in stora mängder peppar. Svart-, röd-, och vitpeppar nu när alla börjar skörda nu i April/Maj. Detta för att vi ska kunna förädla, packa, försluta och paketera allt redan i Kambodja för att med båt skicka detta till Sverige. Vi har även möjlighet att skicka med flyg om det är bråttom men detta är ett dyrt alternativ. Vi vill även ta kontrollen över de Ekologiska odlingar som finns i de bästa regionerna och göra långsiktiga avtal med farmare som gynnar båda parter. Om vi lyckas få in ett omedelbart tillskott på minst 3 miljoner SEK kommer vi att nå de högt ställda målen med garanti. Får vi mer är det

3 bara positivt då vi köper in peppar och mark som ger höga vinster och god värdestegring på inlånat kapital. Vi har en riktigt bra marginal på de varor och produkter vi säljer så vi räknar med att inlånade pengar kan betalas tillbaka inom ett år och att vi då ändå kan gå på hårt med offensiv marknadsföring för att stadigt öka vår försäljning i takt med att vi odlar ännu mer peppar. Vi blir till stor del självförsörjande och behöver inte oroa oss över att inköpt extern peppar möjligen inte är ekologiskt odlad. VÅR BOLAGSSTRUKTUR Som Moderbolag kommer vi att ha Dispo Business LLP i England. Anledningen att det blev ett engelskt bolag är att vi kommer att ha några internationella investerare och att vi kommer att marknadsföras hårt i hela Europa. Vi har världens bästa peppar och måste se till att den får största möjliga spridning. I det Engelska bolaget betalas ingen bolagsskatt utan andelsägaren beskattas bara i det läge som pengar tas ut. Som dotterbolag ägs Svenska Best Pepper AB till 100%. Det är i det bolaget som försäljning av peppar sker till ICA, Coop, restauranger och grossister. All vinst skickas skattefritt upp till Moderbolaget. Best Pepper AB äger även till 100% i sin tur Best Pepper Store AB som hyr vår lokal i Sundsvall och driver webbutiken. Detta bolag är en möjlig avknoppningskandidat för oss i framtiden då vi kommer att göra de största affärerna i de andra bolagen. I Kambodja har vi ett dotterbolag som heter Best Pepper Trading CO LTD och som ägs av Dispo Business LLP till 49%. Familjen Hang äger 51%. Detta p.g.a. att Kambodjanska medborgare måste ha majoritet i ägandet då all vår odlingsmark ligger i bolaget. Separata juridiskt bindande avtal på att marken styrs av Moderbolaget upprättas. Vi har även haft kontakter på regeringsnivå i Etiopien och möjligheten finns även att vi i framtiden kan äga 51-75% i ett bolag även där. Vi har fått 1000 hektar mark i de finaste kaffedistrikten gratis för att odla kaffe för export. Tanken är att etiopiska investerare ska gå in med lån för att bekosta driften av detta mot att de får 25-49% av bolaget. Det betyder att vi får en stor del gratis och även som första ej ingifta i landet får vi möjlighet att redan nu köpa ekologiskt kaffe från kaffets ursprungsland till ett pris och kvalitet som inte ens Starbucks får.

4 AKTUELLA PLANER Vi är nu i läget att vi har möjlighet att sälja till ICA. COOP är också på gång. Göran Neijman har gjort och gör ett gott jobb åt oss där. Han har redan "sålt" in oss på Stormarknaderna i Sundsvall och även ett gäng andra butiker. Profildekor med Anders Sjöberg och Tomas Holmström i spetsen håller på ta fram en prototyp på butiksställ som vi kommer att få ställa vid charken i de flesta affärerna. Måtten blir längd 40 x bredd 40 cm och cm hög. Vi hoppas få denna klar omgående för att fylla den med våra produkter, Kvarnar och Peppar, för att fotografera och lägga som ett tillägg till vårt säljblad. I detta läget går Göran ut hårdare främst mot Stormarknader över hela Sverige för att kunna få ut så många startpaket som möjligt före 20/4 då vi hoppas att Årets Kock 2017, Johan Backéus, får laga Kambodjansk mat i TV4 Nyhetsmorgon. Han kommer också att ha möjlighet att visa upp bilder från sin Kambodjaresa från i Januari. Han kommer att trycka lite extra på att rödpepparn är okänd Sverige men riktigt bra. i En annan tanke är att vi på hemsidan, Facebook och på Instagram åtminstone en gång i månaden lägga ut ett recept som presenteras av Årets Kock 2017 Johan Backéus med bild eller kort video. Vi börjar få många följare och vi kan varva recepten med pepparreklam m.m. Månadens recept kommer också att finnas tillgängligt gratis i vårt butiksställ Med recept, foto och tillagningsinstruktion på framsidan och övrig info om oss och Pepper Care på baksidan. Ett styvt A5-format borde passa bra. Idén är att dessa recept och några till kan mynna ut i en kokbok som kan heta t.ex. "Årets Kock 2017 Johan Backéus sätter krydda på tillvaron" eller något sådant. Detta kan bli till en bok i höst som vi t.ex. kan använda som Årets Julgåva i kombination med peppar. Kan även säljas i handeln. Övrigt som är på tapeten är att vi försöker ta oss in i grossistledet. Anders Sjöberg har sammanfört mig med Niklas Öberg som jobbar inom Sverige och internationellt med ett liknande upplägg. Han har kontakter hos kedjor och grossister som är ovärderliga. Även Uffe Steringer sitter på enorma kunskaper och ett kontaktnät vi kan ha nytta av. Tanken är att ha ett event i hans natursköna restaurang Grankotten på Norra Berget preliminärt 13/5. Dit ska lokala krögare bjudas in för att få info och god mat med pepparn som fokus.

5 Vi jobbar vidare hårt med att få in investerare för att kunna gå på med marknadsföringen, pepparinköp och påsar. Men som sagt hoppas jag snart få lämna investerarjakten. Vi har Svart- och rödpeppar så att det räcker bra långt men vitpepparn måste vi beställa in från Kambodja. Alternativt köpa en egen maskin för att göra vitpeppar själva i anslutning till vår första skörd som snart kommer. Detta för att fylla våra behov av att fylla startpaketen. Vi hoppas att kunna sälja in till ca 100 butiker riktigt fort och sedan kunna starta upp butiker varje vecka. Eftersom vi har goda marginaler kommer intäkterna från försäljningen snart sudda bort behovet av nya investerare. Vi kommer också att ha ekonomiska muskler för att engagera en riktigt bra säljare och köra på med en offensiv marknadsföring. Ni som investerar och känner ett kall att ställa upp i styrelsen för Pepper Care, vår ideella förening kan vi säkert ordna det. Vet att några som tänker kliva på tåget vill vara med och påverka och här finns en stor möjlighet till detta. Jag vill till sist än en gång poängtera att: Detta är en Chance of a lifetime som inte kommer att återkomma så hjälp oss med kapital från er själva eller vänner och grannar. Som jag sa när vi började: Ni kommer aldrig att ångra denna investering. Och en vecka har ni på er..senast 15/4 lämnas namnlistan över till vår jurist som då skriver in investerarna i Dispo Business LLP. Om ni har frågor så hör gärna av er eller kom förbi på en kopp kaffe. Med Bästa Hälsningar Ingemar Persson ingemar@bestpepper.se Best Pepper AB Trädgårdsgatan SUNDSVALL Bestpepper.se

6

PEPPER CARE IDEELL FÖRENING

PEPPER CARE IDEELL FÖRENING INVESTERINGAR I ODLING OCH FÖRSÄLJNING AV PEPPAR FRÅN KAMBODJA MED AVSVARSTAGANDE FÖR LOKALBEFOLKNINGEN BEST PEPPER AB 559089-1593 BEST PEPPER TRADING CO LTD BEST PEPPER STORE AB 556682-5930 BEST PEPPER

Läs mer

Investera i Dispo Business Holding LLP(UK)

Investera i Dispo Business Holding LLP(UK) Investera i Dispo Business Holding LLP(UK) BOLAGSSTRUKTUR Dispo Business Holding LLP(UK) fungerar som ett Holdingbolag åt dels: Best Pepper AB 559089-1593(SE) som innehar rättigheten till varumärket KHMER

Läs mer

DISPO Business LLP. Företagspresentation

DISPO Business LLP. Företagspresentation DISPO Business LLP Företagspresentation VILKA VI ÄR VAD VI GÖR HUR VI TÄNKER ARVET VÅR PEPPAR OCH MAT VÅRA VARUMÄRKEN FÖRETAGSSTRUKTUR DISPO BUSINESS LLP BUDGET HUR INVESTERAR DU I DISPO BUSINESS LLP ÖVRIGA

Läs mer

NW Khmer Pepper INVESTERA I DIN EGEN OCH JORDENS FRAMTID I VÅRA KAMBODJAPROJEKT PEPPARODLINGAR NU STARTAR PROJEKT 2 BESTPEPPER.SE

NW Khmer Pepper INVESTERA I DIN EGEN OCH JORDENS FRAMTID I VÅRA KAMBODJAPROJEKT PEPPARODLINGAR NU STARTAR PROJEKT 2 BESTPEPPER.SE NW Khmer Pepper INVESTERA I DIN EGEN OCH JORDENS FRAMTID I VÅRA KAMBODJAPROJEKT PEPPARODLINGAR NU STARTAR PROJEKT 2 BESTPEPPER.SE Hög avkastning med socialt ansvarstagande Ge oss möjligheten att förvalta

Läs mer

Crowd- funding- FAQ.

Crowd- funding- FAQ. Crowd- funding- FAQ. ----- -- -- - -- - - --- - --------- --- -- - - - - -- Frågor om crowdfundingen, aktien och delägarskapet! ----- -- -- - -- -- - - --- - ------- -- - - - -- - - - Vem är det som säljer

Läs mer

MEDBORGARFORSLAG 2015-10- 2 3

MEDBORGARFORSLAG 2015-10- 2 3 KARLSBORGS KOMMUN. MEDBORGARFORSLAG Dnr 2015-10- 2 3 Redan under våren före Kör- och visfestivalen önskade undertecknad projektledare, före aktiviteten, att Kanalscenen borde vara namngiven i toppen enligt

Läs mer

PANTALUREN GROUP AB (publ) KVARTALSRAPPORT TRE 2017

PANTALUREN GROUP AB (publ) KVARTALSRAPPORT TRE 2017 PANTALUREN GROUP AB (publ) KVARTALSRAPPORT TRE 2017 (msek) Q3 2017 Q3 2016 Jan - Sept 2017 Jan - Sept 2016 Nettoomsättning 1,7 0,7 5,0 1,2 Resultat efter finansiella poster -2,0-0,5-5,7-2,8 Balansomslutning

Läs mer

Vindkraft i Falköpings kommun - andelsägande

Vindkraft i Falköpings kommun - andelsägande Vindkraft - andelsägande Falköpings kommun kan genom att engagera sig påverka utvecklingen mot lokalt ägande och ställa krav på de som projekterar vindkraftverk. Kommunen erbjuder sig att bli delägare

Läs mer

Att investera i segelbåt

Att investera i segelbåt Att investera i segelbåt Vilka är Croatia Yacht Club? 1 Hur fungerar ett båtägande? 1 Val av båt 1 Enskrovsbåt 1 Katamaran 1 Avkastningsmodeller 2 Rörlig avkastning 2 Fast avkastning 2 Ingen avkastning

Läs mer

Maten och Miljön. Strängnäs 24 November. Hans Andersson

Maten och Miljön. Strängnäs 24 November. Hans Andersson Maten och Miljön Strängnäs 24 November Hans Andersson Mitt företag Haga Tillsammans med 3 anställda bedriver jag ekologisk mjölkproduktion med ca 70 kor och 100 ungdjur. Vi brukar 200 ha åker och 50 ha

Läs mer

Är Validus på väg att köpa ut Bringwell från börsen samt även ta över Life?

Är Validus på väg att köpa ut Bringwell från börsen samt även ta över Life? Är Validus på väg att köpa ut Bringwell från börsen samt även ta över Life? Utveckling/Produktion/Distribution Återförsäljarnät/Kundkännedom Bakgrund 1999 startade Validus upp Lifekedjan 2006 köpte investmentbolaget

Läs mer

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT

DR SANNAS NU OCH FRAMÅT DR SANNAS NU OCH FRAMÅT Grundare & Styrelseordföranden i Dr Sannas Sweden AB har ordet Jag är väldigt glad och tacksam för det vi har byggt upp tillsamman med Dr Sannas AB för mitt mål är att förena kunskap

Läs mer

Pressmeddelande för fri disposition

Pressmeddelande för fri disposition Pressmeddelande för fri disposition Nytt starkt år för Svenska Foder 2009 blev ett bra år för Svenska Foder. Bolaget, som under 2009 fyllde 20 år, redovisar en årsomsättning på 2,9 miljarder kronor och

Läs mer

AFFÄRSPLAN - DON T WASTE

AFFÄRSPLAN - DON T WASTE Grupp 16 AFFÄRSPLAN - DON T WASTE Innovation Camp 2016 Tova Lind Cornelia Wårhem Robin Petersson Saad Ali Innehållsförteckning AFFÄRSPLAN - DON T WASTE 1 Affärsidé 3 Bakgrund och vision 3 Hur fungerar

Läs mer

Mobilåtervinning i Sverige AB (publ)

Mobilåtervinning i Sverige AB (publ) Mobilåtervinning i Sverige AB (publ) Org nr 559026-5566 Birger Jarlsgatan 21 111 45 Stockholm +46(08)120 560 15 info@mobilatervinning.se http://mobilatervinning.se/ hh 4646 111 45Stockholm Sida 1 VD har

Läs mer

Kom narmare ÄN NÄRA. Köp aktier i ÖSK.

Kom narmare ÄN NÄRA. Köp aktier i ÖSK. Kom narmare ÄN NÄRA Köp aktier i ÖSK. TIDEN ÄR INNE! Tack för att du engagerar dig i ÖSK. Bara att du läser den här texten och tar del av vårt prospekt gör mig glad, även om det är på andra sätt som vi

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 Medlemmar i Blåsippans samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Onsdagen den 18 mars kl 19:00 i Furubergsskolans matsal. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Godkännande av

Läs mer

Varför handla ekologiskt?

Varför handla ekologiskt? 100519 Varför handla ekologiskt? Ida Wreifält, 9B Handledare: Fredrik Alven Innehållsförteckning: Inledning sid 1 Bakgrund sid 1-2 Syfte sid 2 Metod sid 2 Resultat sid 2-4 Slutsats sid 4 Felkällor sid

Läs mer

Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE

Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE - 2015 INNEHÅLL VD har ordet 1 Översikt 2 Koncernens Resultat & Balansräkning 3 Redovisnings- och värderingsprinciper 6 Styrelsen och verkställande direktören för

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q

Pressmeddelande Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q Pressmeddelande 2019-05-02 Delårsrapport MobiPlus AB (publ) Q1 2019 Siffror i sammandrag Koncernen Första kvartalet (2019-01-01 2019-03-31) Intäkterna för första tre månaderna uppgick till 9 930 666 SEK

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

En annan sorts tomatodlare

En annan sorts tomatodlare En annan sorts tomatodlare En tidig passion för tomatodling och brinnande drivkraft för företagande har gjort att Mats Olofsson har blivit ett väletablerat namn inom tomatbranchen, och startade företaget

Läs mer

Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform!

Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform! Coop Franchise en spännande och lönsam företagarform! Har du drömt om att vara din egen men inte vågat ta steget? Som franchisetagare av en Coop Konsum- eller Coop Nära-butik får du det fulla ansvaret

Läs mer

Atria Strategier & Visioner

Atria Strategier & Visioner Atria Strategier & Visioner Innehåll Presentation av Atria Vår omvärld Våra framtidplaner - Tillväxt planer - Sardus Stort behov av svensk råvara Atria Koncern Abp Atria Koncern Abp är ett i grunden finskt

Läs mer

Uppdatering: gällande Karatbars

Uppdatering: gällande Karatbars Uppdatering: 2019-08-09 gällande Karatbars Hej! Jag kommer att löpande skicka ut uppdateringar om allt som händer kring Karatbars. Det här min fjärde uppdatering för dig som gått med i Karatbars. Stort

Läs mer

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning 2014 Härryda Energi Elhandel AB Årsredovisning HÄRRYDA ENERGI ELHANDEL AB FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Org nr 556799-5112 Härryda Energi Elhandel AB Styrelsen och verkställande direktören avger härmed årsredovisning

Läs mer

Kvartalsredogörelse januari mars 2017

Kvartalsredogörelse januari mars 2017 Kvartalsredogörelse januari mars 217 Första kvartalet 217 i sammandrag koncernen Omsättning: 4 83 SEK (-- SEK) Resultat efter finansiella poster: -54 685 SEK (-784 125 SEK) Likvida medel: 1 253 57 SEK

Läs mer

En annan sorts tomatodlare

En annan sorts tomatodlare En annan sorts tomatodlare En tidig passion för tomatodling och brinnande drivkraft för företagande har gjort att Mats Olofsson har startat Vikentomater AB och blivit ett väletablerat namn inom tomatbranchen.

Läs mer

SOCIALA MEDIER-KAMPANJ. The Butterfly Effect. Be the difference.

SOCIALA MEDIER-KAMPANJ. The Butterfly Effect. Be the difference. SOCIALA MEDIER-KAMPANJ The Butterfly Effect Be the difference. IDÉ OCH KONCEPT The Butterfly Effect är en tävling tänkt att engagera lokala företag i Malmö som får utmana varandra i att samla in mest pengar

Läs mer

Beskrivning av Ulyss nya verksamhet

Beskrivning av Ulyss nya verksamhet 2009-11-30 Beskrivning av Ulyss nya verksamhet På Ulyss årsstämma i oktober fattades beslut om förvärv av inkråmet i Y.C.O Business Partners, som blir Ulyss nya verksamhet. På stämman beslutades även att

Läs mer

Bokslutskommuniké DO Networks Sverige AB 1 januari till 31 december 2006

Bokslutskommuniké DO Networks Sverige AB 1 januari till 31 december 2006 Bokslutskommuniké DO Networks Sverige AB 1 januari till 31 december 2006 Koncernens nettoomsättningen 6.812 TKR Koncernens rörelseresultatet -5.360 TKR Koncernens resultat efter skatt -5.439 TKR DO Networks

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

EKO : Logiskt eller ologiskt? Martin Eriksson, Macklean Strategiutveckling 11 februari, 2015

EKO : Logiskt eller ologiskt? Martin Eriksson, Macklean Strategiutveckling 11 februari, 2015 EKO : Logiskt eller ologiskt? Martin Eriksson, Macklean Strategiutveckling 11 februari, 2015 Macklean insikter 2 Rapportens konklusioner i korthet 1 Ekologiskt är en växande konsumenttrend som skapar en

Läs mer

Miljövänliga Veckan 2015 Byt till eko

Miljövänliga Veckan 2015 Byt till eko Miljövänliga Veckan 2015 Byt till eko På följande sidor finns tips, idéer och förslag på aktiviteter som du kan göra under Miljövänliga Veckan 26 september 4 oktober. Temat är ekologisk mat med fokus på

Läs mer

Analys av Electra Gruppen

Analys av Electra Gruppen Rättelse, jag har fått många synpunkter på min analys, tidigare har de blivit ganska bra, främst på slutsumman. Efter många synpunkter så har jag lagt än mer tid på att få fakta på siffrorna och reviderar

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

Informationspaket. Val av bolagsform. Kontakt

Informationspaket. Val av bolagsform. Kontakt Informationspaket Val av bolagsform Kontakt Svensk Bolagsförmedling Engelbrektsgatan 29 114 32 Stockholm E-post: info@svenskbolagsformedling.se Telefon: 08-123 503 29 Tack för att du har beställt vårt

Läs mer

fika-arrangörens handbok

fika-arrangörens handbok fika-arrangörens handbok world Fairtrade Challenge är ett enkelt och roligt sätt att bidra till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom får förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Anordna

Läs mer

Ärende 8. Breddning av ägande i Karlskoga Biogas AB

Ärende 8. Breddning av ägande i Karlskoga Biogas AB Ärende 8 Breddning av ägande i Karlskoga Biogas AB Tjänsteskrivelse 2013-05-16 KS 2013.0157 Handläggare: Patrik Haasma Breddning av ägandet i Karlskoga Biogas AB Sammanfattning Karlskoga Energi och Miljö

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Verksamheten Vår huvudsakliga verksamhet har legat på förhandlingar med, framför allt, två investerargrupper samt arbetet med EU ansökan/bidrag.

Verksamheten Vår huvudsakliga verksamhet har legat på förhandlingar med, framför allt, två investerargrupper samt arbetet med EU ansökan/bidrag. Comfort Window System AB (publ) Org. nr 556574-9826 Halvårsrapport för tiden 2012-09-01 till 2013-02-28 Perioden i sammandrag: Rörelsens intäkter och lagerförändring uppgick till 0 (0) tkr. Periodens resultat

Läs mer

Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften. Omsättning 6 572 860. Bruttovinst 1 635 983

Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften. Omsättning 6 572 860. Bruttovinst 1 635 983 Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften Omsättning 6 572 860 Bruttovinst 1 635 983 Driftskostnader -598 934 Personalkostnader -909 192 Avskrivning -47 041 Räntekostnader -44 096 Butiksverksamheten går

Läs mer

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning 2015 Härryda Energi Elhandel AB Årsredovisning HÄRRYDA ENERGI ELHANDEL AB FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Org nr 556799-5112 Allmänt om verksamheten Härryda Energi Elhandels affärsidé är att bedriva inköp av energi

Läs mer

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Inbjudan till Sveriges företag Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Kära företag! Lördag den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags att släcka! År 2011 deltog över 5 000 städer i 135 länder i Earth Hour.

Läs mer

HUVUDKONTOR SMART HALLAND SMART FALKÖPING SMART SKÅNE

HUVUDKONTOR SMART HALLAND SMART FALKÖPING SMART SKÅNE Pressmeddelande Fiskebäck 2017-06-06 LÄGESUPPDATERING Härmed ger Smart Energy en överskådlig lägesrapport. Smart Tankstationer 1. Imorgon den 6e Juni är det invigning av nya stationen i Eringsboda, det

Läs mer

Resultaträkningen Idé och struktur

Resultaträkningen Idé och struktur Resultaträkningen Idé och struktur Idén med resultaträkningen Visar hur affärerna gått Resultaträkningen ska visa hur affärerna gått under en tidsperiod, ett år, ett kvartal en måndad o dy. Den handlar

Läs mer

Enkelt. Smart. Prisvärt.

Enkelt. Smart. Prisvärt. Enkelt. Smart. Prisvärt. Rätt råvara. Rätt maskin. Rätt service. Hur många koppar serverar du per dag? MERRILD 94 grader Kaffe- och tekonceptet 94 grader ger dig en helhetslösning för din kaffeoch teservering.

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning 2016 Härryda Energi Elhandel AB Årsredovisning HÄRRYDA ENERGI ELHANDEL AB FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Org nr 556799-5112 Allmänt om verksamheten Härryda Energi Elhandels affärsidé är att bedriva inköp av energi

Läs mer

staffan braw på lökdagen Växlar upp företagens samhällsengagemang Lönsamt samhällsengagemang

staffan braw på lökdagen Växlar upp företagens samhällsengagemang Lönsamt samhällsengagemang staffan braw på lökdagen Växlar upp företagens samhällsengagemang Lönsamt samhällsengagemang Det finns en aktör till: Näringslivet! Men hallå? Dom stålarna har ju inte jag! Har något värt mer än pengar:

Läs mer

CWS Comfort Window System AB (publ) Halvårsrapport för tiden 2011-09-01 till 2012-02-29. Org. nr 556574-9826

CWS Comfort Window System AB (publ) Halvårsrapport för tiden 2011-09-01 till 2012-02-29. Org. nr 556574-9826 Comfort Window System AB (publ) Org. nr 556574-9826 Halvårsrapport för tiden 2011-09-01 till 2012-02-29 Perioden i sammandrag: Rörelsens intäkter och lagerförändring uppgick till 0 (64) tkr. Periodens

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

INTRODUKTION 2 I. MISSION, VISION OCH VÄRDERINGAR 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 II. MEDLEMSSKAP REKRYTERA OCH BEHÅLLA 3

INTRODUKTION 2 I. MISSION, VISION OCH VÄRDERINGAR 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 II. MEDLEMSSKAP REKRYTERA OCH BEHÅLLA 3 Democratic Republic of ia INTRODUKTION 2 I. MISSION, VISION OCH VÄRDERINGAR 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 II. MEDLEMSSKAP REKRYTERA OCH BEHÅLLA 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 III. NATIONELLA STYRELSENS SERVICE

Läs mer

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014

Global Fastighet Utbetalning 2008 AB. Kvartalsrapport december 2014 Global Fastighet Utbetalning 2008 AB Kvartalsrapport december 2014 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Fastighetsöversikt 5 Drift, förvaltning och finansiering 6 Struktur 7

Läs mer

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK

GOD AVKASTNING TILL LÄGRE RISK FRIHET Svenska Investeringsgruppens vision är att skapa möjligheter för ekonomisk tillväxt och frihet genom att identifiera de främsta fastighetsplaceringarna på marknaden. Vi vill hjälpa våra kunder att

Läs mer

PRELIMINÄR REKONSTRUKTIONSPLAN. Koster Escape AB

PRELIMINÄR REKONSTRUKTIONSPLAN. Koster Escape AB PRELIMINÄR REKONSTRUKTIONSPLAN Koster Escape AB 559030-9273 Ä 2892-16, Uddevalla tingsrätt Ackordscentralen Väst AB Box 2525, 403 17 Göteborg Tel 031-10 54 50, Fax 031-711 10 03 Jur. kand. Stefan Skeppstedt

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014.

EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014. 6 maj 2014, Bräcke EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014. Omsättningen i EasyFill AB (publ), org nr 556653-2924, uppgick till 6 149 TKR (4 965 TKR) under kvartal 1 2014. Omsättningen har

Läs mer

Delårsrapport 1 juli - 30 september 2018

Delårsrapport 1 juli - 30 september 2018 Delårsrapport 1 juli - 30 september 2018 DELÅRSRAPPORT 30 SEPTEMBER 2018 BOLAGET I KORTHET TREDJE KVARTALET 2018-07-01 2018-09-30 (Tre månader) Summa nettoomsättning för bolaget Q3: 1 018 ksek (1 333)

Läs mer

SUF -BOLAG. Informationspaket. ! Kontakt: Mr Company Engelbrektsgatan 29, Stockholm E-post: Telefon:

SUF -BOLAG. Informationspaket. ! Kontakt: Mr Company Engelbrektsgatan 29, Stockholm E-post: Telefon: SUF -BOLAG Informationspaket Svensk Utlandsregistrerad Filial Kontakt: Mr Company Engelbrektsgatan 29, 114 32 Stockholm E-post: info@mrcompany.se Telefon: 08-123 503 30 SUF -bolag är Sveriges snabbast

Läs mer

Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel. Hot & Cold Grupp F

Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel. Hot & Cold Grupp F Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel Hot & Cold Grupp F!! Hur gick det för er? Jämförelse med tidigare plan Initialt följde vi vår plan fram till det första marknadsmötet då vi

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Civilingenjörerna och Civilekonomerna 2018-03-14 Mirja Hjelmberg Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och

Läs mer

Motion om att ge berörda organ i uppdrag att bygga två äldreboenden och ett korttidsboende på kommunens mark, Kabbelekan och Ginnungagap.

Motion om att ge berörda organ i uppdrag att bygga två äldreboenden och ett korttidsboende på kommunens mark, Kabbelekan och Ginnungagap. Till kommunfullmäktige i Danderyd Motion om att ge berörda organ i uppdrag att bygga två äldreboenden och ett korttidsboende på kommunens mark, Kabbelekan och Ginnungagap. Det finns i Danderyd ett stort

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM KLINTE & KALKEN

FRÅGOR OCH SVAR OM KLINTE & KALKEN FRÅGOR OCH SVAR OM KLINTE & KALKEN Q: Varför vill SMA bryta kalksten i Klinte? A: Gotländsk kalksten är unik i Sverige. Den är så ren och av sådan kvalitet som till exempel stål- och pappersindustri behöver

Läs mer

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 3 april 2013 3.8.3-225/2013 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande över

Läs mer

Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011

Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011 Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011 Öppning av BrandWorld i Halmstad och Löddeköpinge Nettoomsättningen minskade med 13,5 %, 30.405 TSEK (35.140 TSEK) Resultat per aktie uppgick

Läs mer

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Malmö, 28 november 2014 - Mobile Loyalty, som utvecklar och säljer online och mobila annonslösningar, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag en redogörelse

Läs mer

Småföretagare och pension

Småföretagare och pension Kontakt Danske Bank: Katarina Roslund Kontakt Novus: Liza Pettersson Datum: 2018-05-16 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Danske Bank. Syftet med undersökningen

Läs mer

Malmö den 9 maj Cecilia Persson Justinsgatan Malmö. Information från fibergruppen

Malmö den 9 maj Cecilia Persson Justinsgatan Malmö. Information från fibergruppen Malmö den 9 maj 2012 Cecilia Persson Justinsgatan 14 21565 Malmö Information från fibergruppen Jag vill börja med att önska att du vill skicka din e- postadress till oss, för vi försöker föra ut all information

Läs mer

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016 BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG 556476-6243 Årsredovisning för 2016 INNEHÅLL: Ordförande har ordet 2 Förvaltningsberättelse 2 Styrelse, ledning och revisorer 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

Infrastruktur i Ornö socken (A) 2011-03-14

Infrastruktur i Ornö socken (A) 2011-03-14 Inledning Att bygga ett nytt trådbundet telekommunikationsnät i Ornö socken är en samhällspåverkande aktivitet. Det kommer att påverka samhället hur man än gör. Man måste även ta i och besluta i många

Läs mer

Julklappstips från. Fenix väg Gustavsberg

Julklappstips från. Fenix väg Gustavsberg Julklappstips från Saltsten Succé för i år Laga mat med saltstenen En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fiskeller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller

Läs mer

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF!

EHLCOIN white paper. Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! EHLCOIN white paper Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! Innehållsförteckning EHLCOIN white paper 0 Tack för att du laddat ner EHLCOIN white paper PDF! 0 Innehållsförteckning 1 Syfte 2 Syftet

Läs mer

MOBILÅTERVINNING I SVERIGE AB (publ) KVARTALSRAPPORT TVÅ 2017

MOBILÅTERVINNING I SVERIGE AB (publ) KVARTALSRAPPORT TVÅ 2017 MOBILÅTERVINNING I SVERIGE AB (publ) KVARTALSRAPPORT TVÅ 2017 FINANSIELL ÖVERSIKT FÖR KONCERNEN (msek) Q2 2017 Q2 2016 H1 2017 H1 2016 Nettoomsättning 1,7 0,3 3,2 0,5 Resultat efter finansiella poster

Läs mer

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist Renée Voltaire Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon Norrbert Szabo Sara Björkqvist Hälsolivsmedelsbranschen Aktörer 3,0 3,0 Stor tillväxt för den ekologiska livsmedelsbranschen har under 2013 2,5

Läs mer

Kvartalsredogörelse Q3 Januari september 2017

Kvartalsredogörelse Q3 Januari september 2017 Kvartalsredogörelse Q3 Januari september 2017 Januari september 2017 (2016 inom parentes) NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 1 053 (944) Tkr. RÖRELSERESULTAT (EBITDA) för perioden uppgick till 2 263 ( 1 610)

Läs mer

Få AB. Fåmansföretagsbeskattningens principiella problematik. avtalspartner anställd. - kan vara: ägare 100 % Aktieägarens tre roller

Få AB. Fåmansföretagsbeskattningens principiella problematik. avtalspartner anställd. - kan vara: ägare 100 % Aktieägarens tre roller Fåmansföretagsbeskattningens principiella problematik Aktieägarens tre roller - kan vara: avtalspartner anställd 100 % ägare Få AB På vilka acceptabla och o- acceptabla sätt kan ägarna tillgodogöra sig

Läs mer

Vem får vad? Matkronan Bondens andel av matkassen

Vem får vad? Matkronan Bondens andel av matkassen Vem får vad? Bondens andel av matkassen När vi handlar livsmedel i butik så hamnar endast 9 procent av vår köpesumma hos den svenska bonden. Staten tar väl så mycket, 11 procent, i moms. En betydligt större

Läs mer

Frågor & Svar Bolagisering av elithockeyn i KHK

Frågor & Svar Bolagisering av elithockeyn i KHK Frågor & Svar Bolagisering av elithockeyn i KHK 1. Hur har styrelsen kommit fram till förslag att bolagisera och vilka delar ingår? - Skatteverket har aviserat en förändring inom skatteområdet som kan

Läs mer

Aktuella rättsfall, förhandsbesked och ställningstagande avseende fåmansföretag. Magnus Vennerström 08-563 072 18 Magnus.vennerstrom@se.gt.

Aktuella rättsfall, förhandsbesked och ställningstagande avseende fåmansföretag. Magnus Vennerström 08-563 072 18 Magnus.vennerstrom@se.gt. Aktuella rättsfall, förhandsbesked och ställningstagande avseende fåmansföretag Magnus Vennerström 08-563 072 18 Magnus.vennerstrom@se.gt.com Beräkning av gränsbelopp och lönebaserat utrymme Krav på viss

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Om erbjudandet för din pensionsförsäkring med traditionell förvaltning.

Om erbjudandet för din pensionsförsäkring med traditionell förvaltning. Om erbjudandet för din pensionsförsäkring med traditionell förvaltning. Fakta om erbjudandet Räntan som det garanterade värdet och framtida premieinbetalningar räknas upp med sänks till 1 procent före

Läs mer

Hearing med Magnus Söderberg, vd C Security den 16 juni 2014 kl 10:00-10:40.

Hearing med Magnus Söderberg, vd C Security den 16 juni 2014 kl 10:00-10:40. Hearing med Magnus Söderberg, vd C Security den 16 juni 2014 kl 10:00-10:40. Magnus: Hej och välkomna till denna hearing. För att kunna ställa frågor måste ni vara inloggade som deltagare. Bistro: Vem/vilka

Läs mer

Vi tjänar på att minska matsvinnet

Vi tjänar på att minska matsvinnet Vi tjänar på att minska matsvinnet Sanna Due Sjöström Naturvårdsverket Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2014-11-04 1 Jag kommer ta upp Hur mycket mat slänger vi och varför? Vilka

Läs mer

Swedencare Bolagspresentation

Swedencare Bolagspresentation Swedencare Bolagspresentation SWEDENCARE EVENTUELL NOTERING PÅ FIRST NORTH Swedencare AB ( Swedencare eller Bolaget ) utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter inom hälsa på den globala husdjursmarknaden

Läs mer

Nyblivna föräldrar om ekologiska livsmedel

Nyblivna föräldrar om ekologiska livsmedel Hållbar utveckling Nyblivna föräldrar om ekologiska livsmedel Tekla Mattsson.9c Gunnesboskolan 2010-05- 21 Innehållsförteckning: Inledning...3 Bakgrund...3 Syfte/ frågeställning...4 Metod...4 Hypotes...4

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

Inbjudan till förvärv av aktier i Travkompaniets Stall AB (publ.)

Inbjudan till förvärv av aktier i Travkompaniets Stall AB (publ.) Inbjudan till förvärv av aktier i Travkompaniets Stall AB (publ.) Erbjudande Särskild uppgift Detta erbjudande riktar sig inte till personer vars medverkan förutsätter ytterligare erbjudande, registrering

Läs mer

Advanced SolTech. Advanced SolTech Sweden AB (publ) Delårsrapport

Advanced SolTech. Advanced SolTech Sweden AB (publ) Delårsrapport Sweden AB (publ) 559056-8878 Delårsrapport Sweden AB (publ) ( ASAB ) lämnar följande rapport för verksamhetsperioden januari juni 2017. Bolaget ingår i SolTech koncernen och ägs till 51 % av SolTech Energy

Läs mer

OBS! Beställ riktigt god salami av högsta kvalitet! Tack för att du stödjer:

OBS! Beställ riktigt god salami av högsta kvalitet! Tack för att du stödjer: ÖVER 2 MILJONER NÖJDA KUNDER! Beställ riktigt god salami av högsta kvalitet! OBS! Detta provexemplar får inte användas vid försäljning. Boka DelikatessKungens säljpaket innan försäljning påbörjas. Endast

Läs mer

Du kommer inte att ångra dig

Du kommer inte att ångra dig Du kommer inte att ångra dig Historik BD Fisk ett av Norrbottens äldsta företag Det som idag är ett av Norrbottens äldsta företag, formades ute i Bottenviken för snart 90 år sedan. 1928 gick yrkesfiskarna

Läs mer

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Presentation 9 februari Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och

Läs mer