Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner"

Transkript

1 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl Plats: Gyllene Uttern i Gränna Närvarande: Ola Götesson Mats Bojestig Katarina Ståhlkrantz Marita Sandqvist Ulla Henriksson Karl Gudmundsson Gunnel Lundgren Göran Henriks (punkt 1-11,14) Gun-Ann Öholm Jansson Mats Spånberg Sandra Widheimer Marie Rahlén Altermark (punkt 1-3) Therese Rostedt (punkt 1) Per-Olof Cederqvist (punkt 3) Susanne Almers (punkt 6) Victoria Allard (punkt 11-14) Förslag till dagordning för dagens möte fastställs. 1. avseende förslag till långsiktig planering och plan för finansiering av ungdomsmottagningarna, RJL 2016/2113 Reko beslutar att återremittera ärendet till strategigrupp barn och unga. Ett förslag ska tas fram med underlag/skiss på helheten innehållande mål och syfte samt förslag till långsiktig finansiering. Therese Rostedt och Marie Rahlén Altermark informerar om de två framtagna förslagen avseende resursförstärkning av ungdomsmottagningen i Jönköpings län och visar bifogad powerpointpresentation antogs en mall för överenskommelse avseende ungdomsmottagningen. Ett uppföljningsdokument med mål har tagits fram vilket har använts som underlag vid genomförd uppföljning av verksamheterna. En ungdomsmottagning omfattas av många kompetensområden och det finns behov av kvalitetshöjning och resursförstärkning i länet, resursförstärkningen bör utgå ifrån lägstanivån enligt nationell rekommendation. Reko för en diskussion avseende de två organisationsförslagen och att det är viktigt med förankring innan beslut tas i ärendet. Reko anser att det finns behov av ett underlag som

2 beaktar helheten, det vill säga ett underlag som omfattar ungdomsmottagningen men även barn- och ungdomshälsan, barn- och ungdomsmottagningen, Mini Maria, BUP och elevhälsan. Underlaget behöver tydliggöra respektive verksamhet men även sambandet mellan verksamheterna samt de finansiella och personella resurserna, finansieringen av relationer behöver också synliggöras. Det finns behov av en utvecklingstjänst som kan hålla ihop helheten samt att undersöka möjligheten att använda prestationsmedlen efter En rimlig och långsiktig finansieringsplan behöver tydliggöra när regionen och länets kommuner behöver tillföra medel för finansiering av verksamheten samt med hur mycket. Ola Götesson föreslår att ärendet återremitteras till strategigrupp barn och unga med uppdrag att arbeta fram ett förslag som omfattar helheten med mål och syfte samt förslag till en långsiktig finansieringsplan för länets kommuner och region. Underlaget ska förankras innan ärendet återkommer till Reko, förhoppningsvis kan Reko ta beslut i ärendet den 22 maj. 2. Avvikelser i samverkan Reko beslutar att godkänna Expertrådets bedömning på inkomna avvikelser i samverkan. Reko beslutar att vägledningsdokumentet ska revideras samt, tillsammans med underlaget om fördelning av kostnader avseende inkontinenshjälpmedel, förankras i socialchefsgrupp och regionens ledningsgrupp och därefter åter till Reko för beslut den 19 april. Handlingen Underlag avseende fördelning av kostnader för inkontinenshjälpmedel delas ut. Marita Sandqvist informerar om att underlaget delas ut som samtalsunderlag med anledning av att öppenvårdsfrågan samt Jönköpings och Nässjös vägledning har sin grund i ökade kostnader och då främst avseende inkontinenshjälpmedel. Det finns även en önskan om att sprida underlaget med syfte att på flera nivåer i våra organisationer ge klarhet i kostnadsfördelningen avseende inkontinenshjälpmedel, efter KomHem. Gunnel Lundgren delger att det finns behov av att revidera vägledningsdokumentet. Det är av stor betydelse att tydliggöra vilka som står bakom dokumentet. Marita Sandqvist förklara hur samtalen har gått i Expertrådet, som i denna fråga utökats med representanter från respektive verksamheter, samt att vägledningen har genomarbetats i MAS nätverket. Ola Götesson föreslår återremittering av vägledningsdokumentet och underlaget avseende fördelning av kostnader avseende inkontinenshjälpmedel till socialchefsgrupp, skolchefsgrupp samt regionens ledningsgrupp för förankring. 3. Uppföljning avseende avvikelsehantering i samverkan och användningen av Synergi Reko beslutar att lägga informationen till handlingarna samt att 2017 ska ses som ett implementeringsår för den nya hanteringen av avvikelser i samverkan.

3 Per-Olof Cederqvist informerar om arbetet som skett för att utveckla hanteringen av avvikelser i samverkan. Det finns behov av att skicka information som innehåller personnummer men med anledning av att säkerheten i Synergi inte är tillräcklig skickas informationen istället per brev. Per-Olof Cederqvist delger att han önskar undersöka möjlighet att upprätta säker kommunikation genom krypterad trafik med syfte att hantera kommunikationen digitalt istället för via brev. Synergi innehåller förbättringsförslag vilket kan vara ett bra underlag för samtal men om händelser inte registreras i Synergi finns inte den möjligheten till återkoppling från systemet. Marie Rahlén Altermark delger att det finns behov av att sprida information avseende den nya hanteringen av avvikelser i samverkan. Så kallade Händelseråd är exempel på bra rutiner för avvikelser i samverkan. Respektive arbetsgrupp (barn, psykiatri/missbruk och äldre) i länsdelarna upprättar under 2017 rutiner för avvikelser i samverkan. Marie delger en önskan om att det är kommunernas medicinskt ansvariga sjuksköterskor (MAS) som hanterar avvikelserna och att 2017 ska ses som ett implementeringsår. Reko för en diskussion om hantering av avvikelser i samverkan och behovet av utbildning i att skriva händelser samt återkoppling från systemet. Det finns behov av att undersöka möjligheten till att upprätta säker trafik och från och med den 27 april finns det till exempel möjlighet att använda Messenger. Det finns behov av att höja kvalitén i hanteringen av avvikelser i samverkan och att vi arbetar med våra olika förbättringsåtgärder, ambitionen är att ha ett fullständigt system för avvikelser i samverkan och under 2018 behöver Reko av den anledningen samtala om utveckling av systemet. Dialog behöver ske i ärendet i respektive nätverk. 4. om bilagan avseende psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, RJL 2015/1897 Reko beslutar att godkänna bilagan avseende psykologansvaret. Ola Götesson informerar om förslag till beslut som finns formulerat i utskickat missiv. Det krävs ett politiskt beslut i ärendet och Mats Bojestig och Ola Götesson får i uppdrag att besluta hur den politiska processen ska hanteras samt att informerar länets kommuner om hur ärendet ska hanteras i kommunerna.

4 5. avseende Handlingsplan strategigrupp psykiatri/missbruk , RJL 2017/407 Reko beslutar att godkänna handlingsplan strategigrupp psykiatri/missbruk samt att handlingsplanen bifogas som ett anmälningsärende till Kommunal forum. Ulla Henriksson informerar om att handlingsplanen numera är en sammanfogad plan för missbruk/beroende och psykiatri. delges om de olika aktiviteterna som finns beskrivna i handlingsplanen och att arbetet till stor del utgår ifrån PRIO-satsningen. 6. om pågående förändringsprocesser inom regionens rehabiliteringsverksamhet Reko beslutar att med godkännande lägga informationen till handlingarna. Susanne Almers informerar om de förändringsprocesser som genomförts inom regionens rehabiliteringsverksamhet och visar bifogad powerpointpresentation. De stora organisatoriska förändringarna har sedan 2016 genomförts med syfte att uppnå jämlikhet över länet, en samlad verksamhet och tvärprofessionella områden. Under våren 2016 bildades rehabiliteringscentrum och samlar de gemensamma rehabiliteringsenheterna med flera olika professioner i en verksamhet. Rehabiliteringsmedicinska kliniken har verksamhet i alla tre länsdelarna. Reko för en diskussion avseende behovet av att förstärka tillgängligheten till primärvården och vikten av information inför kommande organisationsförändringar. En analys behöver genomföras inför en organisationsförändring med syfte att undersöka vilka effekter den kan medföra på arbetet som sker i samverkan och för att hitta vägar för hur vi kan stödja varandra. Det finns behov av information om genomförd organisationsförändring inom regionens rehabiliteringsverksamhet direkt till strokeföreningarna. 7. Samtal avseende publicering av dokument som avser ledningssystem för samverkan på Höglandet Reko beslutar att arbete ska ske med syfte att hitta lösningar för hur vi i framtiden kan ha en samlad hantering av dokument. Ulla Henriksson informerar om att hon har fått frågan om det finns möjlighet att publicera Ledningssystemet för samverkan på Höglandet på samverkanswebben, med syfte att ha samtliga dokument som hör till vårt gemensamma ledningssystem samlade på ett ställe.

5 Reko för en diskussion avseende behovet av hitta lösningar med syfte att hantera handlingarna samlat och möjligheten för detta behöver undersökas i den nya webben. 8. Förslag avseende utformning av ett följeforskningsprojekt Ledningssystemet Reko beslutar att en uppdragsbeskrivning avseende följeforskning av ledningssystemet för samverkan ska formuleras och att undersökning avseende möjlig utförare för uppdraget genomförs i nästa steg. Ola Götesson informerar om att det sedan tidigare funnits en tanke med att genomföra en utvärdering/uppföljning av vårt gemensamma ledningssystem för samverkan och delger att han har som förslag att myndigheten Vårdanalys kontaktas med syfte att undersöka om de kan tänka sig att genomföra uppdraget. Vårdanalys har tidigare bland annat genomfört en undersökning som avser samverkan. Reko för en diskussion avseende möjliga utförare för uppdraget och nämner bland annat Lennart Svensson, som tidigare har genomfört utvärderingen av FoUrum social välfärd, samt Högskolan i Jönköping. Det finns behov av en följeforskning avseende organisationen samt en undersökning avseende hur länets medborgare påverkas av arbetet som sker i samverkan. Ola Götesson åtar sig uppgiften att formulera en uppdragsbeskrivning som bland annat ska tydliggöra syfte och mål med uppdraget. 9. om organisationsförändring för barnhälsovården Reko beslutar att lägga information till handlingarna samt att skolcheferna informeras i ärendet. Mats Bojestig informerar om organisationsförändringarna för barnhälsovården i länet. I dagsläget finns tre geografiska enheter för barnhälsovård och en riskbedömning ska analysera förutsättningar och konsekvenser av en länsövergripande enhet för barnhälsovården samt även analysera om barn- och ungdomshälsan ska ingå i enheten. Riskbedömning ska även genomföras avseende förslag om bildandet av en länsgemensam enhet av de tre nuvarande barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna. Reko för en diskussion avseende vikten av information inför kommande organisationsförändringar och delger en önskan om att informationen om förändringarna för barnhälsovården förmedlas till länets skolchefer.

6 10. om regionala centrum för kunskapsspridning psykiatri Reko beslutar att med godkännande lägga informationen till handlingarna. Mats Bojestig informerar om att sex sjukhusregionala centrum för kunskapsspridning psykiatri ska byggas i landet, i samverkan med kommunerna. Ola Götesson delger att han önskar att ett regionalt centrum förläggs i Jönköpings län. 11. avseende kommunikationsplan samt tidsplan och handlingsplan som avser hela projektet Trygg och säker vård och omsorg, RJL 2016/784 Reko beslutar att lägga informationen till handlingarna. Victoria Allard informerar om att hastigheten på projektet medför att kommunikationsplan samt tidsplan och handlingsplan inte hunnit färdigställas innan mötet. Victoria visar aktiviteterna i kommunikationsplanen, vilken finns tillgänglig på samverkanswebben via flöjande länk: Kommunikationsplanen ska kompletteras och tanken är att det ska bli ett genomarbetat material som kan finnas kvar över tid. Tidsplanen för hela projektet Trygg och säker vård och omsorg delges och även den finns tillgänglig på samverkanswebben. Reko delger att de är medvetna om att hastigheten på projektet är väldigt hög och anser att det sker ett fantastiskt arbete och delger att det finns full tillit för projektgruppens arbete. Det finns behov av en reservplan om problem uppstår samt framtagen handlingsplan risk och konsekvensanalys LINK behöver på ett tydligare sätt synliggöra vilka risker som finns och var vi behöver bygga skyddsnät. Det finns behov av information direkt till kommunernas ITenheter och Pierre Staaf får ansvara för de kontakterna. En diskussion förs avseende åtkomsten till läkemedelslistan och Mats Bojestig delger att det kommer att bli en säkrare hantering via Cosmic LINK. Läkemedelslistan i Cosmic LINK blir bara tillgänglig för de som vårdplaneras och för övriga patienter finns det Messengerlösningar. Mats Bojestig känner ingen oro och delger att om det skulle dyka upp några frågor från Datainspektionen kommer de att hanteras av regionen med anledning av att det är regionen som lämnar ifrån sig data.

7 12. Rapportering från uppdraget Trygg och säker vård och omsorg samt information om förvaltningsorganisation för vårdplaneringsprocessen, RJL 2016/784 Reko beslutar att lägga information till handlingarna. Victoria Allard delger en rapport från projektet Trygg och säker vård och omsorg och informerar om att den övergripande projektgruppen för tillfället fokuserar på projektets kommunikationsplan och tidsplan. Delprojektet Mobila team genomför test i Huskvarna och Vetlanda samt projektgruppen avseende delprojektet Digitala lösningar fokuserar på arbetet avseende införandet av LINK. Marita Sandqvist informerar om att testperioden i Eksjö för delprojektet Vårdsamordning förlängs till och med mars och att utbildningar kommer att börja genomföras med start på onsdag samt visar bifogad powerpointpresentation. Vid dagens vårdplaneringar har det skett en glidning ifrån befintlig rutin och det är i stort sett endast biståndshandläggare som deltar, HSL personal saknas från både slutenvård och kommun. Införandet av LINK i april, med dagens befintliga process, kommer innebära att även HSL professioner vid behov ska finnas med vid vårdplaneringen. Marita delger att detta kan vara en anledning till befintliga utmaningar som vi arbetar med i dagsläget. Victoria Allard informerar om processförvaltning samordnad vårdplanering vid utskrivning från sluten vård och visar bifogad powerpointpresentation. Reko är styrgrupp/processägare, en samordnare ska finnas per länsdel samt IT-support. Marita påtalar vikten av att så snart som möjligt tillsätta länsdelssamordnare med syfte att de ska finnas på plats innan införandet i april. En samordnare har funnits på plats under testperioden i Eksjö vilket har varit lyckosamt. delges om den supportorganisation som håller på att arbetas fram samt avseende de roller som finns inom organisationen. Ola Götesson anser att det finns behov av att förtydliga vem som ansvarar för den tekniska delen av uppdraget att implementera LINK i länets kommuner och delger att uppdraget ligger på ehälsorådet. Reko för en diskussion avseende behovet av att tillföra ytterligare resurser för arbetet avseende vårdsamordning och vikten av att bara kalla de som behövs. Antalet utskrivningsklara patienter har under det senaste året fördubblats i Jönköpings kommun, vilket är en stor utmaning för kommunen. Det finns behov av en förvaltningsorganisation för vårdplaneringsprocessen med samordnare för process, rutiner och system vid implementeringen av LINK, men även över tid. Inledningsvis får befintliga resurser användas för det arbetet men i förlängningen finns det behov av politiskt beslut avseende en långsiktig finansiering fördelad på huvudmännen.

8 13. avseende Handlingsplan Risk och konsekvensanalys LINK, RJL 2016/784 Reko beslutar att återföra handlingsplanen till Mats Bojestig/pilotledningsgruppen för komplettering. Mats Bojestig informerar om handlingsplan risk och konsekvensanalys LINK och delger att arbete pågår avseende skyddsnät. Victoria Allard delger att hon har tagit fram en förenklad version av handlingsplanen. Reko för en diskussion avseende behovet av att åtgärda de risker som finns samt avseende den personalmässiga utmaningen under sommarperioden. Mats Bojestig delger att arbete pågår för att hantera de risker som finns och anser att bedömningarna är att vi kommer att klara införandet av LINK den 27 april. Det finns behov av att tydliggöra handlingsplanen, bland annat avseende datum för när aktiviteterna ska vara klara. Det finns behov av att synliggöra hur skyddsnätet ser ut med syfte att kunna föra ut ett lugn i organisationerna. Marita Sandqvist delger att testerna med LINK i Eksjö kommun har fungerat samt att nyhetsbrevet kan svara på en del frågor och därmed skapa trygghet. 14. Förslag från strategigrupp äldre angående Esther Reko beslutar att ärendet hanteras av strategigrupp äldre. Gunnel Lundgren informerar om strategigrupp äldres förslag avseende Esther. Strategigruppen föreslår att Reko ger en övergripande beredningsgrupp i uppdrag att utveckla arbetet med en vision, metaforer och en bredare målbild med ledstjärnor för samverkan mellan länets kommuner och regionen samt hur målbilden ska spridas och förankras. Med anledning av att strategigrupp äldre inte har förankrat den senaste versionen av underlaget anser Gunnel Lundhren att strategigrupp äldre behöver ta tillbaka ärendet innan det hanteras av Reko. Reko för en diskussion om Esther ska omfatta alla åldrar eller om det ska finnas olika namn för olika åldrar/målgrupper. Det finns behov av att tillsammans samtala om hur vi kan vidga begreppen/namnen. Underlaget avseende Esther behöver spridas till alla strategigrupperna. 15. Dialog om träffen Strategi för hälsa den 10 mars Reko beslutar att lägga informationen till handlingarna.

9 Ola Götesson informerar om att SKL håller i träffen Strategi för hälsa och att ett detaljprogram håller på att framarbetas. Under inledningen av träffen kommer Mats Bojestig och Ola Götesson att informera om arbetet inom vårt gemensamma ledningssystem för samverkan. 16. Förslag från strategigrupp psykiatri/missbruk angående Alternativ till våld (ATV, f.d. mansrådgivningen) Reko beslutar att återföra ärendet till strategigrupp psykiatri/missbruk. Ola Götesson informerar om att strategigrupp psykiatri/missbruk har diskuterat behovet av att utreda ATV-verksamheten och att strategigruppens förslag är att styrgruppen för ATVverksamheten i länet får uppdrag att utreda hur ATV ska organiseras. 17. Rapportering från de tre strategigrupperna Se bifogade minnesanteckningarna från det senaste mötet med respektive strategigrupp. Ola Götesson Ordförande Sandra Widheimer sekreterare

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 16.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 11.15 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 10.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 17.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans!

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans! Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Bakgrund Behov av samordning och likvärdighet i länet Först ut äldreområdet Nationella

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.00-15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Minnesanteckningar Sida 1 av 5 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.15-15.30 Plats: Regionens

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling lokal Höglandet Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(12) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 1 april 2014, klockan 08.00 10.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Roger Johansson

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg 2016-02-04 1(6) Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Utgångspunkt/bakgrund Ledningssystemet för samverkan tar sin utgångspunkt

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Jesper Ekberg Karl Gudmundsson Carina Helgesson Björk Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson

Läs mer

Strategigrupp psykiatri och missbruk

Strategigrupp psykiatri och missbruk MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Lärkan, B2, Ryhov Närvarande: Ej närvarande: Micael Edblom, Marie Proczkowska (del av mötet) David Rydin, Ulla Henriksson Lotta Larsdotter, Mattias Vejklint, Bo-Kenneth Knutsson

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: torsdagen den 4 december 2014, klockan 15.00 17.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum, Västra Storgatan 18 A i Jönköping, Solstickan Närvarande: Ann-Marie

Läs mer

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Region Jönköpings län Jönköpings läns kommuner i samverkan Ärendenr: RJL 2016/784 tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Bakgrund I slutet av 2015 presenterades betänkandet Trygg och effektiv

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: onsdagen den 16 oktober 2013, klockan 09.00 12.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Göran Henriks Mats Bojestig

Läs mer

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Trygg och säker vård och omsorg Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Organisation Styrgrupp- ReKo Övergripande projektgrupp Vårdsamordning Marita Sandqvist Mobila team Ulrika Stefansson Digitala

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens Hus, sal C Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Gislaved, (ordförande) Sven-Åke Svensson, Region Jönköpings län Tomas Johansson, Vaggeryd Helena Glemdahl-Bergqvist,

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(13) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Hans-Göran Johansson 86-99, 101-102, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 17 december 2013, klockan 08.30 11.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Ulrika Stefansson Karin

Läs mer

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan 2017-04-16 1 1 (10) Stödstrukturer Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg Dokumentmall från ProjektStegen 2017-04-16 1 2 (10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beställare... 3 1.1 Bakgrund till

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: fredagen den 7 mars 2014, klockan 09.00 11.00 Plats: Regionförbundet, Regionens hus, Jönköping, Eldonet Närvarande: Mats Bojestig Ulla Henriksson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Gunnar Pettersson, Stefan Gustafsson,

Läs mer

Digital mötesform - samordnad vårdplanering

Digital mötesform - samordnad vårdplanering Kommunal utveckling 2017-10-27 1.1 1 (7) Digital mötesform - samordnad Kommunal utveckling 2017-10-27 1.1 2 (7) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1 Versionshistorik... 3 2 Bakgrund och beställare...

Läs mer

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Datum 2016-06-22 Antal sidor 1(8) IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Version Datum Ansvarig Uppdatering 1.0 2016-05-18 Carina Hellström/Victoria Allard Första version 1.1 2016-06-07

Läs mer

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Ledningssystem för samverkan kommun-landsting Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Utgångspunkter Till nytta för invånaren Bästa möjliga kvalitet Så effektivt som möjligt och tillsammans

Läs mer

Strategigrupp barn och unga fredagen den 13 april

Strategigrupp barn och unga fredagen den 13 april MÖTESANTECKNINGAR 1(5) 13 april Plats: Herrgården Ryhov Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Mikael Fornander, socialtjänsten fr kl 10 Karl Gudmundsson,

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Karl Gudmundsson Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson Berg Nina Martinsson Elisabet

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Kommunal utveckling, Finnveden Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson, socialtjänst, ordförande Yvonne

Läs mer

Kommunalt forum 67-77

Kommunalt forum 67-77 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Region Jönköpings län: Malin Wengholm, ordförande Maria Frisk Rune Backlund Carina Ödebrink Länets kommuner: Ann-Marie Nilsson Lars-Erik

Läs mer

Fokus Ungdomsmottagningen. För att kallas Ungdomsmottagning krävs en barnmorska, kurator/psykolog och tillgång läkare

Fokus Ungdomsmottagningen. För att kallas Ungdomsmottagning krävs en barnmorska, kurator/psykolog och tillgång läkare Fokus Ungdomsmottagningen För att kallas Ungdomsmottagning krävs en barnmorska, /psykolog och tillgång läkare (Mall för överenskommelse ungdomsmottagningen) 2017-03-03 REKO Mål - kvalitetssäkring Det ska

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(11) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: torsdagen den 30 oktober 2014, klockan 15.00 17.40 Plats: Regionförbundet, FoUrum, Barnarpsgatan 47 i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(8) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Marie Johansson, ordförande 41-43 och 45-46, Andreas Sturesson 44-48, ordförande 44 och 47-48, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Ledningssystem för samverkan

Ledningssystem för samverkan 1(5) Ledningssystem för samverkan Utgångspunkt/bakgrund Ledningsgruppen för samverkan mellan kommun och landsting (KOLA-gruppen) har på uppdrag av Läns-LAKO att utveckla ett ledningssystem för samverkan

Läs mer

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning MISSIV 2015-08-28 RJL 2015/1138 Kommunalt forum Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och kommun överlämnar bilagd

Läs mer

Kommunalt forum 44-56

Kommunalt forum 44-56 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Se bilaga 1. Stora Hotellet, Jönköping 43 Inledning Ordförande Malin Wengholm hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde. 44 Justerare Till att jämte

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Information och dialog

Information och dialog KALLELSE 1(2) 2016-11-04 Kommunalt forum - Utökat Tid: Plats: 2016-11-11, kl:13:00-16:30 Vrigstad Värdshus Val av protokolljusterare Fastställande av dagordning Anmälningsärende: Handlingsplan för strategigrupp

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län RJL 2017/3091 RJL 2017/2982 Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län 1 Giltig från 2018-01-01 Innehåll Överenskommelsens omfattning...

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Kommunalt forum Jönköpings län

Kommunalt forum Jönköpings län Kommunalt forum Jönköpings län 2018-06-01 Slutrapport och Avtalsförslag Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom hemsjukvården efter KomHem Thomas Tryggvesson Rapporten Resultat, beslutsförslag

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Besök från Kulturskolan Besök av kulturskolechef Fredrik Hempel

Ärende/Föredragande 1. Besök från Kulturskolan Besök av kulturskolechef Fredrik Hempel KALLELSE Datum Sida 2016-08-11 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 23 augusti 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Harald Jonsson Förhandling

Läs mer

Strategigrupp barn och unga fredagen den 9 februari

Strategigrupp barn och unga fredagen den 9 februari MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: City Eriksson hotell Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Mikael Fornander, socialtjänsten

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Hans-Göran Johansson,

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 19 maj

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 19 maj Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 19 maj Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Jesper Ekberg Agneta Ståhl Karl Gudmundsson Heidi Skov Ragnar Yvonne Lindén Andersson Carin

Läs mer

Workshop och dialog kring strategi för ehälsa

Workshop och dialog kring strategi för ehälsa Workshop och dialog kring strategi för ehälsa 2018-02-23 Agenda 8.30 9.00 Fika 9.00 9.10 Välkommen (Carina Björk) 9.10 9.20 Inledning 9.20 10.00 Diskussion om övergripande, nationella mål inom ehälsa 10.00

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län 2017-11-02 Innehåll Överenskommelsens omfattning... 1 Övergripande mål för samverkan... 2 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: Beslutande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, David Svensson, Ann-Marie

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL UTDRAG Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 Tid: 2015-09-08, kl 13:00-16:15 Plats: 80 RJL 2015/ 1135 Sal A, Regionens hus Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län om samarbete kring

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(11) Plats: Närvarande: Beslutande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Hotel Vrigstad Värdshus, Kyrkogatan 2 i Vrigstad Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun 2016-2019 Antagen av FLG 2016-03-16 Reviderad och godkänd av administrativ chef 2018-05-28 Marita Aronsson, verksamhetsutvecklare 2018-05-28 1 (6) Handlingsplan

Läs mer

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun 2019 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso-

Läs mer

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning RJL 2015/1897 Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings

Läs mer

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 Datum för upprättande: 2017-10-31 Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 0 TML HSVO Tjänstemannaledning för hälsa, stöd, vård och omsorg. (Länsgemensam). HSO Handikappförbundens

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(15) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Hans-Göran Johansson, Anna-Carin

Läs mer

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Agenda Utvecklingen av Link Link och Vårdplaneringsprocessen Informations- och utbildningsmaterial Support Frågor Utvecklingen av Link Utveckling av Link

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-06-04 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 30 maj 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Vägledning till personal Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Innehåll Inledning... 3 Vad är SIP?... 3 Vem kan få SIP?... 3 Varför SIP?... 4 När behövs SIP?... 4 Samtycke...

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning Datum Ärendebeteckning 2013-05-02 SN 2012/0684 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2013-2014 Kalmar kommun

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan för regional utveckling 2013-2014

Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan för regional utveckling 2013-2014 Struktur Aktivitet Tidplan Roller och ansvar Uppföljning Styrning och ledning Utvecklingsarbetet om Bättre liv för sjuka äldre ska förankras i de strukturer för styrning, ledning och samverkan som finns

Läs mer

Praktiska anvisningar Uppföljning och ekonomi, lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, för chefer

Praktiska anvisningar Uppföljning och ekonomi, lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, för chefer Praktiska anvisningar Uppföljning och ekonomi, lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, för chefer 2017 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område

Läs mer

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2017

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2017 Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2017 Bästa möjliga vård och omsorg ska erbjudas den enskilde med utgångspunkt från personens behov Inventering 2019 Länsgemensam inventering

Läs mer

Samverkansöverenskommelse med landstinget. med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse med landstinget. med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Tryggvesson 2013-07-04 ON 2012/0087 0480-45 35 05 Omsorgsnämnden Samverkansöverenskommelse med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Regionstyrelsen 67-80

Regionstyrelsen 67-80 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 67-80 Tid: 2015-04-21, kl 13:00-15:10 Plats: Regionens hus, sal A 75 Dnr RJL2015 /88 Yttrande över Granskning av allmänpsykiatrin för vuxna, LJR2014/21 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Nätverket för ehälsa i Östergötland

Nätverket för ehälsa i Östergötland Minnesanteckningar 1/5 Möte med Nätverket för ehälsa Tid: Onsdag 27 januari kl. 12.00-16.00 Plats: Region Östergötland, CMIT, Klostergatan 19C, Linköping Konferensrummet Tjädern Närvarande: Håkan Klarin

Läs mer

Samordnad va rdplanering - rutin

Samordnad va rdplanering - rutin 1 Samordnad va rdplanering - rutin Trygghet och delaktighet Processen för samordnad vårdplanering gäller för personer i alla åldrar, som efter utskrivning från den slutna vården har behov av insatser från

Läs mer

Överenskommelse mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården för barn och unga som placeras enligt SoL, LVU eller LSS

Överenskommelse mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården för barn och unga som placeras enligt SoL, LVU eller LSS Förvaltningsnamn Avsändare Överenskommelse mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården för barn och unga som placeras enligt SoL, LVU eller LSS Utfärdat av Hälso- och sjukvården och kommunernas socialtjänst

Läs mer

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Bästa möjliga vård och omsorg ska erbjudas den enskilde med utgångspunkt från personens behov Genomförd Inventering 2015 Sammanställning

Läs mer

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Region Jönköpings län Kommunal utveckling Ola Götesson 072-5724293 ola.gotesson@rjl.se Primärkommunalt samverkansorgan Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Bakgrund

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(14) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

FÖRSTÄRKT BASFINANSIERING AV FOURUM S VERKSAMHET 2016

FÖRSTÄRKT BASFINANSIERING AV FOURUM S VERKSAMHET 2016 FÖRSTÄRKT BASFINANSIERING AV FOURUM S VERKSAMHET 2016 Bakgrund: Utvecklingspartnerskapet FoUrum ägs av länets 13 kommuner. FoUrums startade sin verksamhet 2010 och organiseras i Kommunal utveckling i Region

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun 2016-2019 Antagen av FLG 2016-03-16 Dnr: SN 2015-89 1(5) Handlingsplan för ehälsa i Söderköpings kommun 2016-2019 Bakgrund Kommunerna i Östergötland och Region

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-12-11 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Datum: 2018-10-26 Jeanette Andersson, processledare Västkom Lena Arvidsson,

Läs mer

Nätverksträff barnombud. Jönköping Eksjö Värnamo

Nätverksträff barnombud. Jönköping Eksjö Värnamo Nätverksträff barnombud Jönköping 2015-10-07 Eksjö 2015-11-03 Värnamo 2015-11-10 Program Inledning och presentation Barnkonventionen uppdraget Barnombudsrollen Familjeformuläret Barnronder Erfarenhetsutbyte

Läs mer

LINK2. Region Jönköpings län

LINK2. Region Jönköpings län 1 (11) Dokumentmall från Stegen 2 (11) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1... 3 1.2 shistorik... 3 2 Inledning... 3 2.1 Bakgrund till projektet... 3 2.2 Beställare/ägare... 5 3 Mål... 5 3.1 Effektmål...

Läs mer

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde 1(9) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande:, Barnarpsgatan 47, Jönköping Hans-Göran Johansson, ordförande, Marie Johansson, Anders Wilander, Stefan Gustafsson, Lars-Erik

Läs mer

Tre grupper: Barn/Unga Psykiatri/Missbruk Äldre/Övriga vuxna

Tre grupper: Barn/Unga Psykiatri/Missbruk Äldre/Övriga vuxna MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Samlingssalen, Östanå äldreboende, Tranås Närvarande: Kerstin Carlsson, Aneby kommun Margareta Lägervik, Nässjö kommun Helen Karlsson, Vetlanda kommun Peter Lundin Johansson,

Läs mer

Projektplan; Inventering av behov hos personer med psykisk funktionsnedsättning

Projektplan; Inventering av behov hos personer med psykisk funktionsnedsättning 1(9) Projektplan; Inventering av behov hos personer med psykisk funktionsnedsättning Projektidé... 2 Syfte... 3 Mål... 4 Teoretisk bakgrund och perspektiv... 4 Relevans och förankring... 5 Samverkan i

Läs mer

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Utarbetad av Utvecklingsgruppen Vårdkedjan somatik Ersätter Riktlinjer till överenskommelse om vårdkedjan i Uppsala län somatik, 2008-11-14 Version

Läs mer

Reko Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling. Samordnad individuell plan, SIP

Reko Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling. Samordnad individuell plan, SIP Samordnad Individuell Plan, SIP Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling http://mc.jimi.nu/resejournal2.htm SIP på 3 minuter Om behov av samordning av insatser upptäcks tas

Läs mer

kostnadsutveckling inom hemsjukvården

kostnadsutveckling inom hemsjukvården Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version PKS/Kommunal Utveckling 2017-02-03 Arbetsmaterial Projekt Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom Noteringar Fördjupad uppföljning av volym- och

Läs mer