Strategigrupp barn och unga fredagen den 9 februari

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Strategigrupp barn och unga fredagen den 9 februari"

Transkript

1 MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: City Eriksson hotell Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Mikael Fornander, socialtjänsten Karl Gudmundsson, socialtjänsten, Eva Gustafsson, utbildning Yvonne Lindén Andersson, Kommunal utveckling, sekreterare Carin Oldin, barnhälsovården Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling Johan Skoglund, KK Agneta Ståhl, hälso- och sjukvården, ordförande Magnus Wetterqvist, utbildning ej närvarande Per-Erik Lorentzson Heide Skov Ragnar Carina Westergren 1 Föregående mötesanteckningar Föregående mötesanteckningar gicks igenom och godkändes. I samband med att anteckningarna gicks igenom enades strategigruppen om att Överenskommelsen om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län kring barn och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa med tillhörande handlingsplan gås igenom grundligt på heldagsmötet i oktober. 2 Ungdomsmottagning. Beslut om nationella medel till fortsättning av pilotprojektet UM online. Martina Poulsen presenterade förslaget kring finansiering och fortsättning av pilotprojektet UM-online. Pilotprojektet finansieras genom nationella medel från SKL och hittills har 1,8 miljoner intecknats till projektet. Ytterligare tkr föreslås intecknas detta föranlett av den senare starten samt för kostnader vid övergång från projekt till ordinarie drift under 2019.

2 MÖTESANTECKNINGAR 2(7) Vid e-hälsorådets möte i december kopplades en IT-arkitekt till projektet. E-Hälsorådet förordar att systemägande, kostnadsfördelning och styrning förtydligas. Det handlar om ansvarig för drift och förvaltning, kostnadsfördelning mellan huvudmän vid ordinarie drift och verksamhetsstyrning. I nuläget utreds om upphandling av onlinetjänsten behöver göras innan startdatum. Bifalla att kr avsätts till resursförstärkning och kr till teknisk plattform på grund av tidsförskjutning med tre månader av pilotprojektet UM online. Bifalla att kr avsätts till kostnad för eventuell avveckling/överbryggningskostnader mellan pilotprojekt och permanent verksamhet. Bifalla att avsätts för eventuell övergång till ordinarie drift från och med pilotprojektets slutdatum den 31 mars 2019 fram till den 31 december Kort information om hur projektet fortgår ges vid varje strategigruppsmöte. En mer omfattande återkoppling som även omfattar en ekonomisk plan för eventuell ordinarie drift tas upp på strategigruppens möte i oktober. 3 Våld i nära relationer projekt inom hälso- och sjukvården. Elinor Petersson och Veronica Ottosson informerade om projektet Våld i nära relationer. Syftet med projektet är att kvalitetsutveckla arbetet mot våld i nära relationer, stöd till våldsutsatta kvinnor, barn som bevittnat våld samt arbete med våldsutövare. Projektet har finansierats genom medel från Socialstyrelsen De externa medlen har hittills används till att en person anställts på heltid för att arbeta med våldsutsatta idag riktat till kommunerna Jönköping, Habo och Mullsjö. Ett metodstöd har tagits fram och detta finns på Region Jönköping läns intranät och vänder sig till personal inom hälso- och sjukvården.

3 MÖTESANTECKNINGAR 3(7) Information finns också att hämta på Nationellt centrum för kvinnofrid. Där finns webbstöd för personal som arbetar i kommunerna och som möter våldsutsatta i sitt vardagliga arbete. 4 Tidiga insatser Språkstörning Marie Hallberg och Linda Silverbåge informerade om tidiga insatser vid språkstörning. Marie och Linda är båda logopeder och kommer från Barnhälsovården respektive rehabiliteringscentrum. För barn som ligger avsevärt efter i språkutveckling jämfört med jämnåriga ökar risken för läs- och skrivsvårigheter och psykisk ohälsa senare i livet. Barnhälsovården i länet följer upp barns språkutveckling vid 2,5 och 4 års ålder. En god språkutveckling är också en förutsättning för att barn ska kunna uppnå kraven i läroplanen. Sedan 2010 har antalet remisser till logoped ökat i länet och man ser också att barn med grav språkstörning ökar. Gällande insatser i skolan nämndes det arbete som Norrköping gör som ett gott exempel. Bland annat har logopeder anställts och dessa samarbetar med speciallärare och lärare kring barns tal- och språkutveckling. Marie och Linda hänvisade också till SPSM:s webbinarium om språkstörning. Länk: Sprakstorning I Region Örebro län har tagits fram ett samverkansdokument mellan hälso- och sjukvården, förskolan och skolan med riktlinjer för utredning, diagnostik, behandling och stöd till barn med språkstörning. Riktlinjerna omfattar även ansvarsfördelning mellan verksamheterna vilket minskar risken för att barn faller mellan stolarna.

4 MÖTESANTECKNINGAR 4(7) Eva och Magnus framförde att skolan blivit bättre på att arbeta med ett språkutvecklande arbetssätt och att arbeta generellt med språkutveckling gynnar alla elever. 5 Hälsoundersökningar i samband med placering. Reviderad överenskommelse för godkännande. Marie inledde med att visa hur den psykiska ohälsan ökat i riket de senaste åren. Samtidigt har de statliga satsningarna till kommuner och landsting för en ökad psykisk hälsa varit omfattande. Utvecklingen i Sverige avviker från övriga länder i Norden som inte har samma negativa utveckling. Sedan tidigare finns en överenskommelse mellan Region Jönköpings län och kommunerna i länet kring läkar- och tandvårdundersökning i samband med placering av barn enligt SoL, LVU eller LSS. Överenskommelsen har reviderats och förslaget har skickats ut till strategigruppens representanter inför mötet. Överenskommelser rör i första hand hälso- och sjukvården och socialtjänsten och elevhälsans roll är konsultativ. Bifalla förslaget Rutiner för samverkan kring barns hälsa mellan Region Jönköpings län och länets kommuner avseende konsultation vid socialtjänstens utredning av barn och hälsoundersökning i samband med placering av barn och unga 6 Avvikelser i samverkan. Årlig uppföljning Reko godkände rutinerna för avvikelser 2016 och dessa ska gälla samtliga strategigrupper. I strategigrupp barn och unga beslutades att länsdelsgrupperna skulle ansvara för implementering av rutinerna för avvikelser i samverkan. Beredningsansvariga har samlat in information från ledningssystemets arbetsgrupper om hur implementeringar gått under året. I svaren framgår att arbetsgrupp norr har en välfungerande rutin. Arbetsgrupp Höglandet har inte

5 MÖTESANTECKNINGAR 5(7) kommit igång och anser att rutinerna är otydliga. GGVV har ännu inte svarat. Det råder strikta regler för vilka personer som får tillgång till Synergi som är det system som avvikelserna registreras i. Det medför att ledningssystemet för samverkan har att ta ställning till hur avvikelserna i samverkan ska rapporteras tillbaka till strategigruppen. När en genomgång av inkomna avvikelser gjordes i januari visade det sig att det endast fanns 10 stycken, en siffra som är högst osäker. Vid denna genomgång identifierades vissa problem i blanketten som måste åtgärdas. Kalle föreslog att de länsdelsvisa arbetsgrupperna återrapporterar till strategigruppen vilka avvikelser de behandlat och att rapporten även omfattar en analys av händelsen. Endast de ärenden som inte kan lösas på lokal nivå bör tas upp i strategigruppen. Mikael samtyckte med Kalles förslag och tillade att det bör finnas gemensamma frågeställningar och riktlinjer som ska gälla för alla arbetsgrupper för vad som ska tas upp som en avvikelse Utse beredningsansvariga att stödja arbetsgrupperna i länsdelarna att implementera rutiner för avvikelser i samverkan. Ge beredningsansvariga i uppdrag till strategigruppens nästa möte ta fram gemensamma frågeställningar och riktlinjer för avvikelser. 7 Återkoppling från länsdelarnas arbetsgrupper om Samordnad individuell plan (SIP) och avvikelsehantering. (Marie) Marie återkopplade från länsdelgrupperna om SIP. Överlag visar uppföljningen att SIP fungerar bra i länet. Mötesledning anges som ett utvecklingsområde och från några håll råder oklarhet om skolan är med då skolan inte omfattas av lagstiftningen men ingår i den länsgemensamma överenskommelsen.

6 MÖTESANTECKNINGAR 6(7) Noomi informerade om att det är möjligt att få fram statistik rörande SIP från olika verksamheter. Statistik rörande SIP tas upp på nästa mötes dagordning. 8 Övriga frågor -Överenskommelsen samordnare för familjecentraler. Yvonne och Jesper har fått i uppdrag att ta fram förslag på överenskommelse mellan Regionen och kommunerna rörande samordnare för familjecentraler. Förslaget på överenskommelse tas upp nästa strategigruppsmöte. -Chefsdagen den 2 mars Jesper informerade om att nästa chefsdag den 2 mars kommer ha som tema strategi för hälsa med inriktning barn och unga. Jesper framförde att det är viktigt att strategigruppen barn och ungas arbete och arbetet inom strategin för hälsa koordineras. Jesper förslog att gruppen som arbetar med programmet den 2 mars tar fram ett förslag på hur arbetet kan koordineras och att detta utkast sedan tas upp till diskussion i strategigruppen. Riktade statsbidrag till huvudmän Mikael föreslog att strategigruppen på ett kommande möte tar upp till diskussion om hur de nya statliga medlen på totalt 100 miljoner kan användas på ett så bra sätt som möjligt i vårt län. Inbjudan till dialog och workshop med e-hälsorådet E-hälsorådet har bjudit in till möte den 23 februari. De tre strategigrupperna ombeds att utse representanter till mötet. Strategigrupper beslutar att: Utse Jesper att representera strategigrupp barn och unga. Reko den 23 januari Ärenden från Reko:s möte den 23 januari rapporterades.

7 MÖTESANTECKNINGAR 7(7) Närvaro på strategigruppens möten och ersättare. Agneta framförde att närvaron på strategigruppens möten vid några tillfällen varit mycket låg. Strategigruppen diskuterade om ersättare ska komma i de fall då ordinarie ledamot får förhinder. - ordinarie ledamot inte ersätts och framhöll vikten av att strategigruppens möten prioriteras - En representant från MPG kvinnosjukvård och kvinnohälsa kommer fortsättningsvis ingå som ordinarie ledamot i strategigrupp barn och unga. Tidiga insatser vid språkstörning Hur strategigruppen bäst kan stödja arbetet med att främja barns språkutveckling diskuterades. Diskussionen ledde fram till förslaget att en arbetsgrupp som arbetar med frågan utses. Vid anteckningarna Yvonne Lindén Andersson

Strategigrupp barn och unga fredagen den 13 april

Strategigrupp barn och unga fredagen den 13 april MÖTESANTECKNINGAR 1(5) 13 april Plats: Herrgården Ryhov Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Mikael Fornander, socialtjänsten fr kl 10 Karl Gudmundsson,

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling lokal Höglandet Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson,

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Jesper Ekberg Karl Gudmundsson Carina Helgesson Björk Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Karl Gudmundsson Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson Berg Nina Martinsson Elisabet

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Kommunal utveckling, Finnveden Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson, socialtjänst, ordförande Yvonne

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 19 maj

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 19 maj Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 19 maj Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Jesper Ekberg Agneta Ståhl Karl Gudmundsson Heidi Skov Ragnar Yvonne Lindén Andersson Carin

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(8) Plats: Gyllene Uttern Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson, socialtjänst,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Nätverksträff barnombud. Jönköping Eksjö Värnamo

Nätverksträff barnombud. Jönköping Eksjö Värnamo Nätverksträff barnombud Jönköping 2015-10-07 Eksjö 2015-11-03 Värnamo 2015-11-10 Program Inledning och presentation Barnkonventionen uppdraget Barnombudsrollen Familjeformuläret Barnronder Erfarenhetsutbyte

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län RJL 2017/3091 RJL 2017/2982 Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län 1 Giltig från 2018-01-01 Innehåll Överenskommelsens omfattning...

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

Strategigrupp psykiatri och missbruk

Strategigrupp psykiatri och missbruk MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Lärkan, B2, Ryhov Närvarande: Ej närvarande: Micael Edblom, Marie Proczkowska (del av mötet) David Rydin, Ulla Henriksson Lotta Larsdotter, Mattias Vejklint, Bo-Kenneth Knutsson

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans!

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans! Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Bakgrund Behov av samordning och likvärdighet i länet Först ut äldreområdet Nationella

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 17.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Överenskommelse mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården för barn och unga som placeras enligt SoL, LVU eller LSS

Överenskommelse mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården för barn och unga som placeras enligt SoL, LVU eller LSS Förvaltningsnamn Avsändare Överenskommelse mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården för barn och unga som placeras enligt SoL, LVU eller LSS Utfärdat av Hälso- och sjukvården och kommunernas socialtjänst

Läs mer

Samordnad individuell plan. Jönköpings län Iréne Josephson Eva Karlsson

Samordnad individuell plan. Jönköpings län Iréne Josephson Eva Karlsson Samordnad individuell plan Jönköpings län Iréne Josephson Eva Karlsson Innehåll Bakgrund Vad är samordnad individuell plan? Hur går det till att samordna en individuell plan? Utvecklingsprojektet i länet

Läs mer

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå.

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå. Upprättat av Utfärdsdatum Sida 1 av 7 SIMBA- teamen inom ramen för SIMBA-modellen för tidiga och samordnade insatser för barn och unga med psykisk ohälsa Inledning För att på bästa sätt ge barn, unga och

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 16.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Ledningssystem för samverkan kommun-landsting Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Utgångspunkter Till nytta för invånaren Bästa möjliga kvalitet Så effektivt som möjligt och tillsammans

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Rekommendation att resultat från hälsoundersökningar av placerade barn och unga återkopplas till socialtjänsten kostnadsfritt

Rekommendation att resultat från hälsoundersökningar av placerade barn och unga återkopplas till socialtjänsten kostnadsfritt Planeringsenheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2017-11-03 Diarienummer 170080 Landstingsstyrelsen Rekommendation att resultat från hälsoundersökningar av placerade barn och unga återkopplas till socialtjänsten

Läs mer

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR 2016-11-25 Överblick kring vad som sker på länsnivå Samverkan i Västra Götaland: från LiSA-gruppen till Vårdsamverkan

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: fredagen den 7 mars 2014, klockan 09.00 11.00 Plats: Regionförbundet, Regionens hus, Jönköping, Eldonet Närvarande: Mats Bojestig Ulla Henriksson

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg 2016-02-04 1(6) Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Utgångspunkt/bakgrund Ledningssystemet för samverkan tar sin utgångspunkt

Läs mer

Lagstiftning om samverkan kring barn och unga

Lagstiftning om samverkan kring barn och unga Lagstiftning om samverkan kring barn och unga en sammanfattning Samverkan är nödvändig för många barn och unga. Därför finns det bestämmelser om samverkan i den lagstiftning som gäller för socialtjänsten,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK LiSAgruppen För VGK För VGR PO Hermansson Ann Söderström Shujaat Noormohamed RoseMarie Nyborg Sven Höper Joakim Svärdström (ersätter Lena Brännmar) Thomas

Läs mer

Ledningssystem för samverkan

Ledningssystem för samverkan 1(5) Ledningssystem för samverkan Utgångspunkt/bakgrund Ledningsgruppen för samverkan mellan kommun och landsting (KOLA-gruppen) har på uppdrag av Läns-LAKO att utveckla ett ledningssystem för samverkan

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Reko Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling. Samordnad individuell plan, SIP

Reko Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling. Samordnad individuell plan, SIP Samordnad Individuell Plan, SIP Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling http://mc.jimi.nu/resejournal2.htm SIP på 3 minuter Om behov av samordning av insatser upptäcks tas

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2013-10-24 Sida 80 (91) 52 Samverkan mot våld Samverkan mot våld har varit ett projekt i Norrbotten under åren 2011-2012. Projektet har syftat till att

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 1 (14) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Helena Öhlund, (s), Älvsbyn ÖVRIGA DELTAGARE Ingrid Carlenius, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet UNDERSKRIFTER 1-9 Margareta

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 SAMORDNAD INDIVIDUELL PLANERING MELLAN LANDSTINGETS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH KOMMUNERNAS SOCIALTJÄNST SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 217-239 Tid: 2017-12-11, kl 09:00-15:00 Plats: Regionens hus, sal A 228 Uppdrag att utbetala medel till landstingen för barn- och ungdomspsykiatriska verksamheter

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 SAMORDNAD INDIVIDUELL PLANERING MELLAN LANDSTINGETS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH KOMMUNERNAS SOCIALTJÄNST SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Handlingsplan för ledning i samverkan inom området mest sjuka äldre

Handlingsplan för ledning i samverkan inom området mest sjuka äldre SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2011-12-08 Sida 123 (138) 80 Handlingsplan för ledning i samverkan inom området mest sjuka I budgetpropositionen för 2011 aviserade regeringen en forts

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Lagstiftning kring samverkan

Lagstiftning kring samverkan 1(5) Lagstiftning kring samverkan För att samverkan som är nödvändig för många barn och unga ska komma till stånd finns det bestämmelser om det i den lagstiftning som gäller för de olika verksamheterna

Läs mer

Regionalt stöd till struktur för kunskapsutveckling och samverkan inom socialtjänst/hälso- och sjukvård.

Regionalt stöd till struktur för kunskapsutveckling och samverkan inom socialtjänst/hälso- och sjukvård. Regionalt stöd till struktur för kunskapsutveckling och samverkan inom socialtjänst/hälso- och sjukvård. Länsstyrgruppen gav den 24 oktober 2014 en arbetsgrupp, bestående av Monika Agnedal, Inger Eklind

Läs mer

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens Hus, sal C Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Gislaved, (ordförande) Sven-Åke Svensson, Region Jönköpings län Tomas Johansson, Vaggeryd Helena Glemdahl-Bergqvist,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Samverkansöverenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa i Kronobergs län

Samverkansöverenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa i Kronobergs län Samverkansöverenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa i Kronobergs län 2016-05-23 Överenskommelse för socialtjänst, hälso- och sjukvårdens verksamhet och skolan gällande

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa

Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa Diarienummer RJL 2015/1897 Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa Ledningsgruppen för samverkan

Läs mer

Överenskommelse psykisk hälsa 2018

Överenskommelse psykisk hälsa 2018 Överenskommelse psykisk hälsa 2018 2018-04-06 Yvonne Witzöe, GR Identifierade utvecklingsområden: Primärvård och första linjen Specialistpsykiatrin och beroendevård Kommunal hälso-och sjukvård och socialtjänst

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings län och

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Åbytorp 4 februari 2016 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre HANDLINGSPLAN FÖR ÖREBRO LÄN 2014-2015 Framtagen av kommunerna

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: onsdagen den 16 oktober 2013, klockan 09.00 12.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Göran Henriks Mats Bojestig

Läs mer

Handlingsplan psykiatrisk ohälsa

Handlingsplan psykiatrisk ohälsa SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialberedningen Sammanträdesdatum 2014-11-12 64/71 44./. Bilaga. Handlingsplan psykiatrisk ohälsa I Norrbottens län finns sedan hösten 2013 en överenskommelse om samarbete

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA!

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Program för dagen 09.00 Inledning, bakgrund och förutsättningar för länsgemensamt arbete 10.15 Stöd till riktade insatser

Läs mer

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 Datum för upprättande: 2017-10-31 Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 0 TML HSVO Tjänstemannaledning för hälsa, stöd, vård och omsorg. (Länsgemensam). HSO Handikappförbundens

Läs mer

Checklista för arbetet med samordnad individuell plan, SIP

Checklista för arbetet med samordnad individuell plan, SIP Checklista för arbetet med samordnad individuell plan, SIP Aktivitet Hur? Verktyg ja nej Finns det en överenskommelse om samarbete mellan socialtjänst och sjukvård där ansvarsfördelning en framgår? Varje

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Psykisk hälsa. Aktuellt. Arbetsmodell för samordnade insatser. Socialchefsnätverket, GR Yvonne Witzöe Margareta Antonsson.

Psykisk hälsa. Aktuellt. Arbetsmodell för samordnade insatser. Socialchefsnätverket, GR Yvonne Witzöe Margareta Antonsson. Aktuellt Psykisk hälsa Arbetsmodell för samordnade insatser Socialchefsnätverket, GR 2018-03-02 Yvonne Witzöe Margareta Antonsson Kommuner och landsting rekvirerar nu årets medel för Överenskommelsen psykisk

Läs mer

Samordnad individuell plan (Sip) i Uppsala län

Samordnad individuell plan (Sip) i Uppsala län ViS - Vård i samverkan kommun - landsting Godkänt den: 2016-12-11 Ansvarig: Monica Jonsson Kommun(er): Länets samtliga kommuner Landstingsförvaltning(ar): Samtliga Förvaltningar Fastställt av: TKL 2016-11-18

Läs mer

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning RJL 2015/1897 Psykologansvaret för utredning av barn och unga med misstänkt intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Bilaga till Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Jönköpings

Läs mer

Tillämpning av lagstiftning samt överenskommelser i Jönköpings län gällande Samordnad Individuell Plan (SIP)

Tillämpning av lagstiftning samt överenskommelser i Jönköpings län gällande Samordnad Individuell Plan (SIP) 1(5) Tillämpning av lagstiftning samt överenskommelser i Jönköpings län gällande Samordnad Individuell Plan (SIP) Lagstiftningen om samordnade individuella planer (SIP) avser alla 1. SIP är den enskildes

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ

MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 1/8 MINNESANTECKNINGAR Strategisk samverkan i Öster SSÖ 2019-04-23 Mötesplats Deltagare Region Östergötland Lena Bergvin Lundqvist Lena Törnfeldt Kommuner Finspång: Kerstin Sjöberg Axelsson Annica Ottosson

Läs mer

Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson

Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson Välfärdsberedningen Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Charlotta Wilhelmsson 2015-09-11 Tid: Fredagen den 11 september, 2015, kl. 9.00 15.00 Plats: Kommunhuset, Tanumshede Närvarande: Erica Parkås

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 3 maj 2017 klockan 13:00-16:50 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S)

Läs mer

Lokal överenskommelse för barn i behov av särskilt stöd mellan Stockholms Läns Landsting och Värmdö kommun

Lokal överenskommelse för barn i behov av särskilt stöd mellan Stockholms Läns Landsting och Värmdö kommun Lokal överenskommelse för barn i behov av särskilt stöd mellan Stockholms Läns Landsting och Värmdö kommun Bakgrund och syfte Kommunerna i Stockholm län och Stockholms Läns Landsting har nedtecknat ett

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (6)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (6) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-10-05 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 1 april 2014, klockan 08.00 10.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Roger Johansson

Läs mer

SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA FÖRDJUPADE HANDLINGSPLAN GÄLLANDE BARN OCH UNGA 0-24 ÅR

SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA FÖRDJUPADE HANDLINGSPLAN GÄLLANDE BARN OCH UNGA 0-24 ÅR DEN 1 OKTOBER 2018 SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA FÖRDJUPADE HANDLINGSPLAN GÄLLANDE BARN OCH UNGA 0-24 ÅR ÖVERENSKOMMELSEN PSYKISK HÄLSA 2018 Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress:

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Överenskommelser Ingmar Ångman

Överenskommelser Ingmar Ångman Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-06-26 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Inrapportering av analys och handlingsplan

Inrapportering av analys och handlingsplan Enkät 1. Analyser och handlingsplaner Inrapportering av analys och handlingsplan Slutgiltig inrapportering senast 31 oktober 2018 i inmatningsverktyget (https://psykiskhalsa.sklansokan.se). Analys och

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 15 av 27 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Helena Öhlund, (S), Älvsbyn Mats Abrahamsson, (S), Arjeplog Margareta Bladfors Eriksson. (S), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Ingrid Carlenius,

Läs mer

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR Överenskommelse om samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk 2016 10 11 Malin Camper Kunskapscentrum

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 GEMENSAM INDIVIDUELL PLANERING, SIP, MELLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD, SOCIALTJÄNST, FÖRSKOLA OCH SKOLA SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA FÖRDJUPADE HANDLINGSPLAN GÄLLANDE BARN OCH UNGA 0-24 ÅR

SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA FÖRDJUPADE HANDLINGSPLAN GÄLLANDE BARN OCH UNGA 0-24 ÅR DEN 28 SEPTEMBER 2017 SKÅNES LÄNSGEMENSAMMA FÖRDJUPADE HANDLINGSPLAN GÄLLANDE BARN OCH UNGA 0-24 ÅR ÖVERENSKOMMELSEN PSYKISK HÄLSA 2017 Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress:

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 Närvård I Uppsala län definieras närvård som det samverkansarbete inom hälso- och sjukvård och social omsorg som bedrivs mellan lanstinget och kommunerna. Syftet är

Läs mer

Handlingsplan Samordnad Individuell Plan

Handlingsplan Samordnad Individuell Plan Handlingsplan Samordnad Individuell Plan Baserad på överenskommelse personer med psykisk funktionsnedsättning, Landstinget i Värmland och länets kommuner 2014-10-30--2016-10-29 1. Definition av målgrupp/er

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 2010-12-08 HSN förvaltning Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 Mål med utvecklingsarbetet Målet för utvecklingsarbetet är att den missbruks-

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 10.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Datum Maria Jansson Andersson (GL) Kommunledningskontoret tisdag 2/ kl.16.00

Datum Maria Jansson Andersson (GL) Kommunledningskontoret tisdag 2/ kl.16.00 1(13) Omsorgsutskottet Plats och tid Björkhaga, Smeden, kl. 13.15 15.40 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Övriga närvarande Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, medicinskt

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-03-22, kl 0900-1140 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Laila Mäki, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (7)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (7) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-06-03 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Tid: Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Omfattning: 36 46/2013 Närvarande: Ordinarie deltagare Malin Camper Boråsregionen/Sjuhärads

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

På gång inom äldreområdet!

På gång inom äldreområdet! På gång inom äldreområdet! 2016-02-04 Linda Macke Nationellt Ökad bemanning ÄO Kunskapssatsning ÄO/FH Överenskommelse: Psykisk hälsa Betänkande: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård Utredning:

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan 2017-04-16 1 1 (10) Stödstrukturer Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg Dokumentmall från ProjektStegen 2017-04-16 1 2 (10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beställare... 3 1.1 Bakgrund till

Läs mer

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-06-08 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Bilaga 2 Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Detta dokument är en bilaga till regionala Överenskommelsen

Läs mer

Kommunalt forum 12-25

Kommunalt forum 12-25 PROTOKOLL 1(3) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Enligt bilagd närvarolista, bilaga 1. 12 Inledning Ordförande Malin Wengholm hälsar samtliga välkomna till dagens

Läs mer